|
|
Stranica: 17/18.
|
[ 447 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 13:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Čestitajte si Božić na nekoj drugoj temi, bumo je otvorili sutra ili večeras.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 13:13 |
|
|
brezovka je napisao/la: Jučer sam bila u posavini pa se gotovo javljam uživo s terena. Tamo su Srbi i danas manjina.U Slavonskom Brodu nas je toliko da onu šačicu Srba u Brodu potopimo. S lakoćom. . Pa po tom principu će Novi Grad i Kozarska Dubica "potopiti" Dvor i Dubicu na drugoj strani Une. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 13:36 |
|
|
|
Mi smo takav grad i ostavili. Što ste uradili vi za sve ove godine? I taj jedan auto i onaj semafor u gradu su velik znak napretka. Nemojte meni lagati. Mi se inače vrlo dobro poznajemo. Javila sam se na temu jer vam za vašu cijenjenu i nadasve iskrenu podršku hrvatskom trećem treba dati Drvar, Glamoč i Grahovo. Za mlaćenje prazne slame.
Koga vi još danas muljate?
_________________ Posavina je tri puta ubijena i izdana ali posavljaci tri života imaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 14:58 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Драги колега Агатоникс, срећан ти предстојећи Божић. Мира, љубави и благостања теби и твојој породици!  Hvala brate, srećan Božić i tebi sa istim željama i tebi i tvojima P.S. Isprika g. Ministre, tema nije za božićne čestitke ali sam morao odgovoriti na njih. Hvala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 01:41 |
|
|
Prigorac je napisao/la: ladovina je napisao/la: Ako Hrvati zahtjevaju treci entitet da si sprijecili bosnjacku dominaciju nad Hrvatima Srenjebosanskog kantona, zasto onda traze da u trecem entitetu budu Drvar, Grahovo i Glamoc? Radi hrvatske dominacije nad ovim izrazito srskim krajem? (Na stranu ovom prilikom cinjenica da Hrvati u SBK nijesu diskriminisani kao Srbi u kantonu 10.)
Zasto se SBK mora dijeliti na bosnjacki i hrvatski dio, a kanton 10 na smije na hrvatski i srpski? Kako bi Hrvati preglasvali i vladali nad Drvarcanima, Grahovljanima i Glamocanima?
Kako je moguce traziti ravnopravnost, a pritom imati velikohrvatske pretenzije?
Posto sam primjetio ovkva razmisljanja, zelim unaprijed pitati: Zasto ocekujete da neko povjeruje u hrvatsku "multi-kulti" podvalu, kad vec nije povjerovao u bosnjacku podvalu iste vrste? Hrvati bi rado dali DGG za Posavinu, ali Srbi tvrde da nema mjenjanja granica RS. Daklem nije do nas. Ako Dodik odluči, mi smo uvijek za zamjenu. Prigorac kako mislite da se menjate sa necim sto nemate za nesto sto mi imamo?HB jos uvek zvanicno ne postoji,ne znaju joj se granice.Vi stalno insistirate na nekakvoj Posavini na Derventi..Sta je sa povratkom Srba u Mostar?Vi cete vrlo rado prodati DGG muslimanima za koridor a sa druge strane bi da se strateski postavite po Posavini i cekate neku novu za vas karakteristicnu priliku. Eto,dosetili se Vlasi.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=edFQTZpf8yM
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 02:02 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 19:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Dart Vader je napisao/la: Prigorac kako mislite da se menjate sa necim sto nemate za nesto sto mi imamo?HB jos uvek zvanicno ne postoji,ne znaju joj se granice.Vi stalno insistirate na nekakvoj Posavini na Derventi..Sta je sa povratkom Srba u Mostar?Vi cete vrlo rado prodati DGG muslimanima za koridor a sa druge strane bi da se strateski postavite po Posavini i cekate neku novu za vas karakteristicnu priliku. Eto,dosetili se Vlasi. Gospodine Vader Hrvati imaju tj. vlasnici su masu sela u derventi, brodu,šamcu. Samo treba ljude vratiti u ta sela. A što se tiče koridora on je svakako prekinut kod Brčkog pa se više ne trebate sekirati radi toga
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 02:27 |
|
|
|
Izgleda da svi osim vas znaju da je to srpski distrikt,da je Brcko srpski grad. Sta cemo sa povratkom Srba u Mostar? I oni su vlasnici nekih imanja treba ih samo vratiti. Sta cemo sa koridorom za muslimane?Preko Srba,naravno.Preko DDG-a. A sta cemo tek sa celom RSK? Insistiranjem na nekakvim selendrama i zadiranjem u teritorijalni integritet RS,samo opravdavate nase apsolutno nepoverenje prema vama.Ne bih se iznenadio da Dodik polako pocne pregovore i sa muslicima upravo zbog konstantnog neprijateljstva sa vase strane. Jos ni entitet nemate a vec bi da nas napadate,da se strateski rasporedjujete.. Gde ce vas to odvesti,videcemo. Mozda malo vise realnosti u zivotu nije na odmet. Naravno da svako ima pravo da se vrati na svoje ognjiste ali mora da vlada reciprocitet.Gde ste vi u svemu tome?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 02:56 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 19:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Dart Vader je napisao/la: Izgleda da svi osim vas znaju da je to srpski distrikt,da je Brcko srpski grad. Sta cemo sa povratkom Srba u Mostar? I oni su vlasnici nekih imanja treba ih samo vratiti. Sta cemo sa koridorom za muslimane?Preko Srba,naravno.Preko DDG-a. A sta cemo tek sa celom RSK? Insistiranjem na nekakvim selendrama i zadiranjem u teritorijalni integritet RS,samo opravdavate nase apsolutno nepoverenje prema vama.Ne bih se iznenadio da Dodik polako pocne pregovore i sa muslicima upravo zbog konstantnog neprijateljstva sa vase strane. Jos ni entitet nemate a vec bi da nas napadate,da se strateski rasporedjujete.. Gde ce vas to odvesti,videcemo. Mozda malo vise realnosti u zivotu nije na odmet. Naravno da svako ima pravo da se vrati na svoje ognjiste ali mora da vlada reciprocitet.Gde ste vi u svemu tome? Mnogo bezobrazno pričaš. U DGG se vratilo 12 000 Srba a nijedan u posavinu i ti govoriš da mora vladati reciprocitet. Nećemo tako da se igramo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 03:33 |
|
|
|
Pa ko im brani? Citam samo tvoje postove:ravnica..plodna ZEMLJA..Izvini dali ti volis da obradjujes zemlju? Ko je taj sto bi se vratio na selo i prihvatio se motike? Jednom ko ode sa sela u bilo kakav gradic,ma bilo gde,taj se vise ne vraca. Narodna izreka:Selo hvali a u gradu zivi. Nije niko stao na put pa rekao:Nedamo ti da se vratis itd samo sto svako gleda gde mu je bolje sto je valjda prirodno. Uhvatio si se za 10-tak hiljada staraca iz DDG-a,a nista nemas da kazes na ostatak mog posta. Razumem ja tebe i veliku vecinu vas koji ne mozete da svarite da Srbi vise nisu glupi.Eto vremena se menjaju. Lep pozdrav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 06:58 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Dart Vader je napisao/la: Izgleda da svi osim vas znaju da je to srpski distrikt,da je Brcko srpski grad. Sta cemo sa povratkom Srba u Mostar? I oni su vlasnici nekih imanja treba ih samo vratiti. Sta cemo sa koridorom za muslimane?Preko Srba,naravno.Preko DDG-a. A sta cemo tek sa celom RSK? Insistiranjem na nekakvim selendrama i zadiranjem u teritorijalni integritet RS,samo opravdavate nase apsolutno nepoverenje prema vama.Ne bih se iznenadio da Dodik polako pocne pregovore i sa muslicima upravo zbog konstantnog neprijateljstva sa vase strane. Jos ni entitet nemate a vec bi da nas napadate,da se strateski rasporedjujete.. Gde ce vas to odvesti,videcemo. Mozda malo vise realnosti u zivotu nije na odmet. Naravno da svako ima pravo da se vrati na svoje ognjiste ali mora da vlada reciprocitet.Gde ste vi u svemu tome? Mnogo bezobrazno pričaš. U DGG se vratilo 12 000 Srba a nijedan u posavinu i ti govoriš da mora vladati reciprocitet. Nećemo tako da se igramo! "najbolji dokaz da je svaka priča o povratku gotova je broj prijavljenih glasača poštom. Svi priče o izdaji Posavine su mitovi. Osim te izdaje Posavine koja se dogodila 3.10.2010 od strane samih Posavaca. Ona nije mit. Ona jasno pokazuje koliko je Posavcima stalo. Jer mogu za sve naći pojašnjenje al ne mogu pojasiti da im je netko spriječio da glasuju poštom. Ovo da se razumijemo nisu prvi postdaytonski izbori. Ljudi su jednostavno odlučili zaboraviti odakle su. I kako ih tamo ne čeka ništa sem grobova. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Srbi krivi?Ja bezobrazan? "Ali opet ima i druga stvar. Treba sad srbe uhvatiti dok su slabi."-Ovo su tvoje reci.Ne daj boze da smo mi Srbi u vasoj a vi u nasoj situaciji.Pomogli bi nam al u ku... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 07:50 |
|
|
Dart Vader je napisao/la: Pa ko im brani? Citam samo tvoje postove:ravnica..plodna ZEMLJA..Izvini dali ti volis da obradjujes zemlju? Ko je taj sto bi se vratio na selo i prihvatio se motike? Jednom ko ode sa sela u bilo kakav gradic,ma bilo gde,taj se vise ne vraca. Narodna izreka:Selo hvali a u gradu zivi. Nije niko stao na put pa rekao:Nedamo ti da se vratis itd samo sto svako gleda gde mu je bolje sto je valjda prirodno. Uhvatio si se za 10-tak hiljada staraca iz DDG-a,a nista nemas da kazes na ostatak mog posta. Razumem ja tebe i veliku vecinu vas koji ne mozete da svarite da Srbi vise nisu glupi.Eto vremena se menjaju. Lep pozdrav. Ne razumeš ti baš puno. Ni mir ni pravdu. Niti rat. Čak ni život. Pogledaj moj potpis. Ponižavaš vrijednost zemlje za koju se ti onda još uvijek otimaš. Mada je hrvatska 1/1. Ne vrijedi li ništa što se brineš tko li će na njoj živjeti. Srbi neće sigurno. Mene što se tiće.
_________________ Posavina je tri puta ubijena i izdana ali posavljaci tri života imaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 07:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
vipera ammodytes je napisao/la: Dart Vader je napisao/la: Izgleda da svi osim vas znaju da je to srpski distrikt,da je Brcko srpski grad. Sta cemo sa povratkom Srba u Mostar? I oni su vlasnici nekih imanja treba ih samo vratiti. Sta cemo sa koridorom za muslimane?Preko Srba,naravno.Preko DDG-a. A sta cemo tek sa celom RSK? Insistiranjem na nekakvim selendrama i zadiranjem u teritorijalni integritet RS,samo opravdavate nase apsolutno nepoverenje prema vama.Ne bih se iznenadio da Dodik polako pocne pregovore i sa muslicima upravo zbog konstantnog neprijateljstva sa vase strane. Jos ni entitet nemate a vec bi da nas napadate,da se strateski rasporedjujete.. Gde ce vas to odvesti,videcemo. Mozda malo vise realnosti u zivotu nije na odmet. Naravno da svako ima pravo da se vrati na svoje ognjiste ali mora da vlada reciprocitet.Gde ste vi u svemu tome? Mnogo bezobrazno pričaš. U DGG se vratilo 12 000 Srba a nijedan u posavinu i ti govoriš da mora vladati reciprocitet. Nećemo tako da se igramo! Treba reci da su nasi ljudi drugaciji... i oni se u Posavinu nikad nece vratiti osim nesto staraca koji ce tu umrijet, ako i to... I meni nije jasno to inzistiranje na Posavini pored jednog recimo Varesa, Bugojna itd... Gradovi koji su u Federaciji, a odakle su Hrvati protjerani i ne vracaju se (i tesko da ce ikad)... Ali Muslimani vole da brinu brigu za Hrvate Posavine... O ovom sute...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:04 |
|
|
Aztec je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Imam dobar prijedlog. S obzirom na ljubav i takvu žestoku obranu nejakih Srba mijenjajte Mostar. Nek on bude u rs imate već i vladiku tamo. Jel pošteno? Bolji ste. Hrvati ste jedni i jedini koji svoje vole i čuvaju pa na taj način sačuvajte svoje veliko hrvatstvo. Bijedno.
Mnogo bezobrazno pričaš. U DGG se vratilo 12 000 Srba a nijedan u posavinu i ti govoriš da mora vladati reciprocitet. Nećemo tako da se igramo! Treba reci da su nasi ljudi drugaciji... i oni se u Posavinu nikad nece vratiti osim nesto staraca koji ce tu umrijet, ako i to... I meni nije jasno to inzistiranje na Posavini pored jednog recimo Varesa, Bugojna itd... Gradovi koji su u Federaciji, a odakle su Hrvati protjerani i ne vracaju se (i tesko da ce ikad)... Ali Muslimani vole da brinu brigu za Hrvate Posavine... O ovom sute...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:04 |
|
|
Dart Vader je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la:
Mnogo bezobrazno pričaš. U DGG se vratilo 12 000 Srba a nijedan u posavinu i ti govoriš da mora vladati reciprocitet. Nećemo tako da se igramo!
"najbolji dokaz da je svaka priča o povratku gotova je broj prijavljenih glasača poštom. Svi priče o izdaji Posavine su mitovi. Osim te izdaje Posavine koja se dogodila 3.10.2010 od strane samih Posavaca. Ona nije mit. Ona jasno pokazuje koliko je Posavcima stalo. Jer mogu za sve naći pojašnjenje al ne mogu pojasiti da im je netko spriječio da glasuju poštom. Ovo da se razumijemo nisu prvi postdaytonski izbori. Ljudi su jednostavno odlučili zaboraviti odakle su. I kako ih tamo ne čeka ništa sem grobova. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Srbi krivi?Ja bezobrazan? "Ali opet ima i druga stvar. Treba sad srbe uhvatiti dok su slabi."-Ovo su tvoje reci.Ne daj boze da smo mi Srbi u vasoj a vi u nasoj situaciji.Pomogli bi nam al u ku...  Ti brzas isto kao i on... A drugo, oko te pomoci... pa budi uvjeren da to nije pomoc iz vedra neba, vec pomoc iz interesa... Svaka podrska nekom protiv muslimanaca je podrska samom sebi. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:06 |
|
|
Aztec je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Imam dobar prijedlog. S obzirom na ljubav i takvu žestoku obranu nejakih Srba mijenjajte Mostar. Nek on bude u rs imate već i vladiku tamo. Jel pošteno? Bolji ste. Hrvati ste jedni i jedini koji svoje vole i čuvaju pa na taj način sačuvajte svoje veliko hrvatstvo. Bijedno.
Mnogo bezobrazno pričaš. U DGG se vratilo 12 000 Srba a nijedan u posavinu i ti govoriš da mora vladati reciprocitet. Nećemo tako da se igramo! Treba reci da su nasi ljudi drugaciji... i oni se u Posavinu nikad nece vratiti osim nesto staraca koji ce tu umrijet, ako i to... I meni nije jasno to inzistiranje na Posavini pored jednog recimo Varesa, Bugojna itd... Gradovi koji su u Federaciji, a odakle su Hrvati protjerani i ne vracaju se (i tesko da ce ikad)... Ali Muslimani vole da brinu brigu za Hrvate Posavine... O ovom sute... Imam dobar prijedlog. S obzirom na ljubav i takvu žestoku obranu nejakih Srba mijenjajte Mostar. Nek on bude u rs imate već i vladiku tamo. Jel pošteno? Bolji ste. Hrvati ste jedni i jedini koji svoje vole i čuvaju pa na taj način sačuvajte svoje veliko hrvatstvo. Bijedno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:07 |
|
|
brezovka je napisao/la: Aztec je napisao/la: Treba reci da su nasi ljudi drugaciji... i oni se u Posavinu nikad nece vratiti osim nesto staraca koji ce tu umrijet, ako i to... I meni nije jasno to inzistiranje na Posavini pored jednog recimo Varesa, Bugojna itd... Gradovi koji su u Federaciji, a odakle su Hrvati protjerani i ne vracaju se (i tesko da ce ikad)... Ali Muslimani vole da brinu brigu za Hrvate Posavine... O ovom sute...
?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:08 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ne pitaj nego pogledaj opet. Pretjerali ste.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:17 |
|
|
brezovka je napisao/la: Aztec je napisao/la: Treba reci da su nasi ljudi drugaciji... i oni se u Posavinu nikad nece vratiti osim nesto staraca koji ce tu umrijet, ako i to... I meni nije jasno to inzistiranje na Posavini pored jednog recimo Varesa, Bugojna itd... Gradovi koji su u Federaciji, a odakle su Hrvati protjerani i ne vracaju se (i tesko da ce ikad)... Ali Muslimani vole da brinu brigu za Hrvate Posavine... O ovom sute...
Imam dobar prijedlog. S obzirom na ljubav i takvu žestoku obranu nejakih Srba mijenjajte Mostar. Nek on bude u rs imate već i vladiku tamo. Jel pošteno? Bolji ste. Hrvati ste jedni i jedini koji svoje vole i čuvaju pa na taj način sačuvajte svoje veliko hrvatstvo. Bijedno. Nema potrebe odmah za napadima... evo za pocetak, jeli ti zivis u Posavini? Ja nisam iz Hercegovine, te moj grad isto ostaje van Treceg... ali jednostavno sve ne moze uci u Treci... Nesto smo dobili, nesto izgubili... Ja sam samo zelio reci da ne vidim (mada zapravo vidim) sto se istice Posavina pored toliko drugih mjesta u samoj Federaciji odakle su Hrvati ocisceni i jos se uvijek ciste... Te izrazio svoju sumnju u povratak, kako u Posavinu, ali tako i u Bugojno, Vares itd, itd... Dakle, iako ja nemam nista protiv zamjene za Posavinu, pitanje je hocemo li tu izgubiti jer recimo danas u Glamocu imamo relativnu vecinu (ili smo jako blizu) mladih i vitalnih ljudi, a ovi drugi imaju tamo starce... Zato pitam hoce li se ko vratiti u Posavinu, a ne da ovi ljudi iz D,G,G bezveze zavrse u RS-u. A da ne kazem koliko je to uopce moguce, jer treba biti svjestan naseg trenutnog polozaja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:24 |
|
|
Aztec je napisao/la: Dart Vader je napisao/la: "najbolji dokaz da je svaka priča o povratku gotova je broj prijavljenih glasača poštom. Svi priče o izdaji Posavine su mitovi. Osim te izdaje Posavine koja se dogodila 3.10.2010 od strane samih Posavaca. Ona nije mit. Ona jasno pokazuje koliko je Posavcima stalo. Jer mogu za sve naći pojašnjenje al ne mogu pojasiti da im je netko spriječio da glasuju poštom. Ovo da se razumijemo nisu prvi postdaytonski izbori. Ljudi su jednostavno odlučili zaboraviti odakle su. I kako ih tamo ne čeka ništa sem grobova. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Srbi krivi?Ja bezobrazan? "Ali opet ima i druga stvar. Treba sad srbe uhvatiti dok su slabi."-Ovo su tvoje reci.Ne daj boze da smo mi Srbi u vasoj a vi u nasoj situaciji.Pomogli bi nam al u ku...  Ti brzas isto kao i on... A drugo, oko te pomoci... pa budi uvjeren da to nije pomoc iz vedra neba, vec pomoc iz interesa... Svaka podrska nekom protiv muslimanaca je podrska samom sebi.  mmmmmmmmmmmm..Jese iz interesa je ali je ipak-pomoc.Ne moramo sad da se zbog toga ljubimo.Dovoljno je da imamo neki civilizacijski nivo,tako bi valjda trebalo da bude,valjda.. Opet realno gledano ima dosta pozitivnih pomaka u odnosima..ko cega znati.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:28 |
|
|
Aztec je napisao/la: brezovka je napisao/la: Imam dobar prijedlog. S obzirom na ljubav i takvu žestoku obranu nejakih Srba mijenjajte Mostar. Nek on bude u rs imate već i vladiku tamo. Jel pošteno? Bolji ste. Hrvati ste jedni i jedini koji svoje vole i čuvaju pa na taj način sačuvajte svoje veliko hrvatstvo. Bijedno. Nema potrebe odmah za napadima... evo za pocetak, jeli ti zivis u Posavini? Ja nisam iz Hercegovine, te moj grad isto ostaje van Treceg... ali jednostavno sve ne moze uci u Treci... Nesto smo dobili, nesto izgubili... Ja sam samo zelio reci da ne vidim (mada zapravo vidim) sto se istice Posavina pored toliko drugih mjesta u samoj Federaciji odakle su Hrvati ocisceni i jos se uvijek ciste... Te izrazio svoju sumnju u povratak, kako u Posavinu, ali tako i u Bugojno, Vares itd, itd... Dakle, iako ja nemam nista protiv zamjene za Posavinu, pitanje je hocemo li tu izgubiti jer recimo danas u Glamocu imamo relativnu vecinu (ili smo jako blizu) mladih i vitalnih ljudi, a ovi drugi imaju tamo starce... Zato pitam hoce li se ko vratiti u Posavinu, a ne da ovi ljudi iz D,G,G bezveze zavrse u RS-u. A da ne kazem koliko je to uopce moguce, jer treba biti svjestan naseg trenutnog polozaja. Za početak i odmah da ti bude jasno. Politika takvih kao što si ti je pročitana odavno. Kamen spoticanja bilo kakvom životu u BiH je upravo rezultat takve politike. I bit će još dugo. S obzirom da je takva politika upropastila hrvatsvo u BiH bilo bi dobro da Mostar s hercegovinom uklopite u zajednicu s onima sa kojima možete. otcijepite se i pripojite Srbiji. Bilo bi čudo uz takvu vašu podršku da se i JEDAN posavljak vrati kući. Politika jedne pizde. Gadi mi se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:32 |
|
|
brezovka je napisao/la: Aztec je napisao/la:
Nema potrebe odmah za napadima... evo za pocetak, jeli ti zivis u Posavini?
Ja nisam iz Hercegovine, te moj grad isto ostaje van Treceg... ali jednostavno sve ne moze uci u Treci... Nesto smo dobili, nesto izgubili... Ja sam samo zelio reci da ne vidim (mada zapravo vidim) sto se istice Posavina pored toliko drugih mjesta u samoj Federaciji odakle su Hrvati ocisceni i jos se uvijek ciste... Te izrazio svoju sumnju u povratak, kako u Posavinu, ali tako i u Bugojno, Vares itd, itd...
Dakle, iako ja nemam nista protiv zamjene za Posavinu, pitanje je hocemo li tu izgubiti jer recimo danas u Glamocu imamo relativnu vecinu (ili smo jako blizu) mladih i vitalnih ljudi, a ovi drugi imaju tamo starce... Zato pitam hoce li se ko vratiti u Posavinu, a ne da ovi ljudi iz D,G,G bezveze zavrse u RS-u. A da ne kazem koliko je to uopce moguce, jer treba biti svjestan naseg trenutnog polozaja.
Za početak i odmah da ti bude jasno. Politika takvih kao što si ti je pročitana odavno. Kamen spoticanja bilo kakvom životu u BiH je upravo rezultat takve politike. I bit će još dugo. S obzirom da je takva politika upropastila hrvatsvo u BiH bilo bi dobro da Mostar s hercegovinom uklopite u zajednicu s onima sa kojima možete. otcijepite se i pripojite Srbiji. Bilo bi čudo uz takvu vašu podršku da se i JEDAN posavljak vrati kući. Politika jedne pizde. Gadi mi se. A dobro... tvoja je politika ocito bolja, moja je upropastila Hrvatstvo u BiH  ... dakle, apsolutno nisi nista rekla. Bolje da nisi ni odgovarala...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:34 |
|
|
brezovka je napisao/la: Aztec je napisao/la:
Nema potrebe odmah za napadima... evo za pocetak, jeli ti zivis u Posavini?
Ja nisam iz Hercegovine, te moj grad isto ostaje van Treceg... ali jednostavno sve ne moze uci u Treci... Nesto smo dobili, nesto izgubili... Ja sam samo zelio reci da ne vidim (mada zapravo vidim) sto se istice Posavina pored toliko drugih mjesta u samoj Federaciji odakle su Hrvati ocisceni i jos se uvijek ciste... Te izrazio svoju sumnju u povratak, kako u Posavinu, ali tako i u Bugojno, Vares itd, itd...
Dakle, iako ja nemam nista protiv zamjene za Posavinu, pitanje je hocemo li tu izgubiti jer recimo danas u Glamocu imamo relativnu vecinu (ili smo jako blizu) mladih i vitalnih ljudi, a ovi drugi imaju tamo starce... Zato pitam hoce li se ko vratiti u Posavinu, a ne da ovi ljudi iz D,G,G bezveze zavrse u RS-u. A da ne kazem koliko je to uopce moguce, jer treba biti svjestan naseg trenutnog polozaja.
Za početak i odmah da ti bude jasno. Politika takvih kao što si ti je pročitana odavno. Kamen spoticanja bilo kakvom životu u BiH je upravo rezultat takve politike. I bit će još dugo. S obzirom da je takva politika upropastila hrvatsvo u BiH bilo bi dobro da Mostar s hercegovinom uklopite u zajednicu s onima sa kojima možete. otcijepite se i pripojite Srbiji. Bilo bi čudo uz takvu vašu podršku da se i JEDAN posavljak vrati kući. Politika jedne pizde. Gadi mi se. Ti mnogo pricas a malo kazes a usput volis i da psujes.Mozda nebi bilo lose da uzmes pusku ikrenes u oslobadjanje tog tvog sela kad si tako zapela.Usput pazi da se ne izgubis i da te ne uhvati mrak u sumi,neprijatno je,ima zivotinja i sve krcka.Nije ko na internetu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:43 |
|
|
Dart Vader je napisao/la: brezovka je napisao/la: Za početak i odmah da ti bude jasno. Politika takvih kao što si ti je pročitana odavno. Kamen spoticanja bilo kakvom životu u BiH je upravo rezultat takve politike. I bit će još dugo. S obzirom da je takva politika upropastila hrvatsvo u BiH bilo bi dobro da Mostar s hercegovinom uklopite u zajednicu s onima sa kojima možete. otcijepite se i pripojite Srbiji.
Bilo bi čudo uz takvu vašu podršku da se i JEDAN posavljak vrati kući. Politika jedne pizde. Gadi mi se. Ti mnogo pricas a malo kazes a usput volis i da psujes.Mozda nebi bilo lose da uzmes pusku ikrenes u oslobadjanje tog tvog sela kad si tako zapela.Usput pazi da se ne izgubis i da te ne uhvati mrak u sumi,neprijatno je,ima zivotinja i sve krcka.Nije ko na internetu.  Smiješan upis. Noćas pucaju tvoji. Evo još pucaju. Slave Božić. Slavonski Brod noćas nije spavao. A straha i šume što se tiče pa i krckanja imala bih ponešto reći. Srbi nisu smjeli prolaziti kroz naša prazna sela noću. Čak ni po danu. Prazna. Vele ...kad su dolazili sjeći naša drva napale ih zmije. I to ne malo. Kažu da je to bilo gdje god pogledaš. Zmije se urotile protiv srpske. Bila nedavno. Ni jedne. A to krckanje...hahahahhaa kažu kad je vjetar puhao bilo je stravično. Glasovi, jauci, cviljenje ...utjerali su strah u kosti tvojima da nisu kroz naša sela više ni prolazili. PRAZNA.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:54 |
|
|
brezovka je napisao/la: Dart Vader je napisao/la: Ti mnogo pricas a malo kazes a usput volis i da psujes.Mozda nebi bilo lose da uzmes pusku ikrenes u oslobadjanje tog tvog sela kad si tako zapela.Usput pazi da se ne izgubis i da te ne uhvati mrak u sumi,neprijatno je,ima zivotinja i sve krcka.Nije ko na internetu.  Smiješan upis. Noćas pucaju tvoji. Evo još pucaju. Slave Božić. Slavonski Brod noćas nije spavao. A straha i šume što se tiče pa i krckanja imala bih ponešto reći. Srbi nisu smjeli prolaziti kroz naša prazna sela noću. Čak ni po danu. Prazna. Vele ...kad su dolazili sjeći naša drva napale ih zmije. I to ne malo. Kažu da je to bilo gdje god pogledaš. Zmije se urotile protiv srpske. Bila nedavno. Ni jedne. A to krckanje...hahahahhaa kažu kad je vjetar puhao bilo je stravično. Glasovi, jauci, cviljenje ...utjerali su strah u kosti tvojima da nisu kroz naša sela više ni prolazili. PRAZNA. Ma vazi sve je to tako. (Lepo mi je govorio otac:Ne raspravljaj se sa zenama..)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dart Vader
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 07 sij 2011, 08:59 |
|
|
brezovka je napisao/la: Dart Vader je napisao/la: Pa ko im brani? Citam samo tvoje postove:ravnica..plodna ZEMLJA..Izvini dali ti volis da obradjujes zemlju? Ko je taj sto bi se vratio na selo i prihvatio se motike? Jednom ko ode sa sela u bilo kakav gradic,ma bilo gde,taj se vise ne vraca. Narodna izreka:Selo hvali a u gradu zivi. Nije niko stao na put pa rekao:Nedamo ti da se vratis itd samo sto svako gleda gde mu je bolje sto je valjda prirodno. Uhvatio si se za 10-tak hiljada staraca iz DDG-a,a nista nemas da kazes na ostatak mog posta. Razumem ja tebe i veliku vecinu vas koji ne mozete da svarite da Srbi vise nisu glupi.Eto vremena se menjaju. Lep pozdrav. Ne razumeš ti baš puno. Ni mir ni pravdu. Niti rat. Čak ni život. Pogledaj moj potpis. Ponižavaš vrijednost zemlje za koju se ti onda još uvijek otimaš. Mada je hrvatska 1/1. Ne vrijedi li ništa što se brineš tko li će na njoj živjeti. Srbi neće sigurno. Mene što se tiće. Pogledao sam tvoj potpis,budi ljubazna pa ti sad pogledaj moj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|