|
|
Stranica: 16/18.
|
[ 447 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 01:58 |
|
|
brezovka je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Brezovka, imaš li kakav presjek razmišljanja svojih poznanika Posavljaka, podržavaju li hrvatsku težnju za Trećim iako će vjerojatno okupirani dio Posavine biti izuzet iz njega? Imam.  I, koje je vaše rješenje? Da svih onih skoro pola milijuna Hrvata u BiH i dalje trpi i polako nestaje da bi vi istirali mak na konac? Osnivanje Trećeg bi Hrvate dovelo u poziciju stvarne jednakopravnosti pa bi se i vaš položaj popravija jer bi Hrvati imali s čim pregovarati. Ovako ne smiju uopće potezati pitanje Posavine jer će izgubiti podršku za Treći...
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 02:26 |
|
|
brezovka je napisao/la: Inače sretan ti Božić.
Hvala, iako je prošao, srećan Božić i vama, gospođice Brezovka. brezovka je napisao/la: Bosanski Brod Dovoljno je reći Brod, bez dodatnih i lažnih kvalifikacija 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 02:34 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: brezovka je napisao/la: Inače sretan ti Božić.
Hvala, iako je prošao, srećan Božić i vama, gospođice Brezovka. brezovka je napisao/la: Bosanski Brod Dovoljno je reći Brod, bez dodatnih i lažnih kvalifikacija  Osijedices bolan navodeci ove jadne Hrvate ovdje na taj tvoj republikosrpcanski nacionalsovinizam! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 02:40 |
|
|
Pomaže Bog, gospodine Recht 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 05:01 |
|
|
brezovka je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Moram priznati da sam se čitajući ovo, živ sasro Hajde još malo, pliz  Zaista argumentirano. Na području brodske općine je možda nekih šest sedam tisuća Srba. Samo dva hrvatska sela su prije rata imala više stanovnika. Barem tisuću više. Evo ovog ljeta bit će proslava župe u Novom Selu. Očekuje se oko šest tisuća ljudi. Tad će nas biti pola pola. Inače sretan ti Božić. Imamo mi još uvijek i prijatelje Srbe iz tog dijela pa znamo kako dišu. Sutra bi dali ruku da se vratimo. Znaju da bez nas tamo nema života. Ali mi im trebamo kao pogonski stroj. Ne kao slobodni ljudi. Slavonski Brod je grad. Bosanski Brod je na tvoju žalost lošiji nego je bio prije dvadeset godina. Životari. Pa hajmo zbilja argumentirano. Po rezultatima izbora je za srpskog clana predsjednistva u Brodu glasovalo oko 5,700 sto uz izlaznost od nekih, recimo, 60% znaci da je samo biraca nekih 9,500. E sad, malo se djece radja, ali valjda i njih onda ima bar koja tisuca, sto ce reci total od preko 10 tisuca. Rezultati izbora za skupstinu RS govore sve o nacionalnom sastavu, tako da pogledajmo malo ovaj link. Naravno drago mi je da se sto vise ljudi vrati i da ta hebena ekonomija krene ali nemojmo stvari preuvelicavati ni u negativnom ni u pozitivnom smislu. http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finaln ... stine.aspxUzgred, ovi podaci su jako dobra provjera za sve proizvoljne tvrdnje tipa "e ovdje su Srbi/Hrvati/Bosnjaci vec u manjini" ili "samo sto nisu". Nista ko pouzdane brojke, tako da mi to vec u biti imamo nakon ovih izbora, mada bi bilo dobro da vec jednom docekamo i taj hebeni popis.
_________________ Dum spiro spero.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 09:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
brezovka je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Brezovka, rade li išta ona četvorica Hrvata u Općinskom vijeću Bos. Broda? Mislim ima li nekih pomaka na bolje za hrvatska naselja (infrastruktura prvenstveno)?
Ništa. Na nezgodnom smo mjestu i opstruirani u svakom pogledu. Ali ni Srbi se tamo baš ne miču. Nemaju ništa. Sad im je u Brodu proradio hrvatski Konzum. Obnavljaju se pomalo kuće vlastitim sredstvima. Nije nas ni dosad zadržavala infrastruktura već politika. http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/uruceni-kljucevi-za-24-obnovljene-kuce-u-brodu-2434.htmlCitat: Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, Safet Halilović, direktor Fonda za povratak BiH, Mlađen Božović, i načelnik općine Brod, Milovan Čerek, uručili su u petak ključeve za 24 obnovljene kuće, za šta je Ministarstvo izdvojilo 560.000 KM.
- Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u posljednje vrijeme za rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica povratnika, obnovu komunalne i socijalne infrastrukture, elektrifikaciju povratničkih naselja i održivi povratak na području općine Brod uložilo više od dva miliona KM - rekao je Halilović.
On je dodao da je općina Brod jedna od najefikasnijih općina u realizaciji projekata pomoći povratnicima, koje financira ovo ministarstvo.
Povratnici su informirali ministra da je nezaposlenost, te nemogućnost samozapošljavanja zbog nedostatka poljoprivrednih strojeva, stočnog fonda i pomoćnih objekata, osnovni problemi održivosti povratka na području te općine, navodi se u saopštenju iz Ministarstva.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 10:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Citat: Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, Safet Halilović, direktor Fonda za povratak BiH, Mlađen Božović, i načelnik općine Brod, Milovan Čerek, uručili su u petak ključeve za 24 obnovljene kuće, za šta je Ministarstvo izdvojilo 560.000 KM.
- Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u posljednje vrijeme za rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica povratnika, obnovu komunalne i socijalne infrastrukture, elektrifikaciju povratničkih naselja i održivi povratak na području općine Brod uložilo više od dva miliona KM - rekao je Halilović.
On je dodao da je općina Brod jedna od najefikasnijih općina u realizaciji projekata pomoći povratnicima, koje financira ovo ministarstvo.
Povratnici su informirali ministra da je nezaposlenost, te nemogućnost samozapošljavanja zbog nedostatka poljoprivrednih strojeva, stočnog fonda i pomoćnih objekata, osnovni problemi održivosti povratka na području te općine, navodi se u saopštenju iz Ministarstva. Ta vijest bi me obradovala no bilo bi lijepo znati na kojem području je bila obnova. Za brodsku općinu morala bih znati. Znaš li nešto više? Hrvati nisu dobili ništa. Već bismo to znali.
_________________ Posavina je tri puta ubijena i izdana ali posavljaci tri života imaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 10:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
brezovka je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Ta vijest bi me obradovala no bilo bi lijepo znati na kojem području je bila obnova. Za brodsku općinu morala bih znati. Znaš li nešto više? Hrvati nisu dobili ništa. Već bismo to znali. To je nažalost bila samo štura agencijska vijest, bez slika. Ovaj tip bi u to trebao biti upućen: http://posavina1.blogspot.com/ Iz naših se kontakata čini OK, mada ste vi sigurno bolje upućeni u lik i djelo lokalnih političara. Jel Feniks otvorio ured u Brodu?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 10:42 |
|
|
Pete_US je napisao/la: brezovka je napisao/la: Zaista argumentirano. Na području brodske općine je možda nekih šest sedam tisuća Srba. Samo dva hrvatska sela su prije rata imala više stanovnika. Barem tisuću više. Evo ovog ljeta bit će proslava župe u Novom Selu. Očekuje se oko šest tisuća ljudi. Tad će nas biti pola pola. Inače sretan ti Božić. Imamo mi još uvijek i prijatelje Srbe iz tog dijela pa znamo kako dišu. Sutra bi dali ruku da se vratimo. Znaju da bez nas tamo nema života. Ali mi im trebamo kao pogonski stroj. Ne kao slobodni ljudi. Slavonski Brod je grad. Bosanski Brod je na tvoju žalost lošiji nego je bio prije dvadeset godina. Životari. Pa hajmo zbilja argumentirano. Po rezultatima izbora je za srpskog clana predsjednistva u Brodu glasovalo oko 5,700 sto uz izlaznost od nekih, recimo, 60% znaci da je samo biraca nekih 9,500. E sad, malo se djece radja, ali valjda i njih onda ima bar koja tisuca, sto ce reci total od preko 10 tisuca. Rezultati izbora za skupstinu RS govore sve o nacionalnom sastavu, tako da pogledajmo malo ovaj link. Naravno drago mi je da se sto vise ljudi vrati i da ta hebena ekonomija krene ali nemojmo stvari preuvelicavati ni u negativnom ni u pozitivnom smislu. http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finaln ... stine.aspxUzgred, ovi podaci su jako dobra provjera za sve proizvoljne tvrdnje tipa "e ovdje su Srbi/Hrvati/Bosnjaci vec u manjini" ili "samo sto nisu". Nista ko pouzdane brojke, tako da mi to vec u biti imamo nakon ovih izbora, mada bi bilo dobro da vec jednom docekamo i taj hebeni popis. Informativna stranica ti je ćorak. Brod nije baš napučen grad. Ima ih u Liješću, nešto Barici Zborištu i Sijekovcu. Barica oko petstotinjak, Zborište je bilo malo, dosta miješano. Liješće im je bilo najveće selo s tisuću i pol stanovnika prije rata. Imaju uvezenih iz hrvatske krajine. Ali toliko ih nema. Osjetilo bi se to i u gradu i na cesti. Tih 9.5 su morali navući. Lobirali su i kod Hrvata radi glasovanja.
_________________ Posavina je tri puta ubijena i izdana ali posavljaci tri života imaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 10:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63463 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Posavina je danas izrazito depopulacijski kraj, u rangu s istočnom Bosnom. pored velikog negativnog prirodnog prirasta, ima i veliki minus u unutarnjim migracijama. iako ne postoje podaci za vanjske migracije, pretpostavljam da su i one u negativi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 10:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: brezovka je napisao/la: Ta vijest bi me obradovala no bilo bi lijepo znati na kojem području je bila obnova. Za brodsku općinu morala bih znati. Znaš li nešto više? Hrvati nisu dobili ništa. Već bismo to znali. To je nažalost bila samo štura agencijska vijest, bez slika. Ovaj tip bi u to trebao biti upućen: http://posavina1.blogspot.com/ Iz naših se kontakata čini OK, mada ste vi sigurno bolje upućeni u lik i djelo lokalnih političara. Jel Feniks otvorio ured u Brodu? Znam da u brodskoj općini Hrvati sigurno nisu dobili ništa. Ni od federacije ni od rs. Jedino je Hrvatska obnovila. No i to je stalo jer se traži carina za donaciju. Ali vidim da dosta ljudi sami obnavljaju. I ja sam s nenamjenskim kreditom i paprenim kamatama svoju obnovila sama. Puno su nas iscrpile godine izbjeglištva i građenje kuća u Hrvatskoj. Ali polako nadolazimo. Mislim da bi garant većeg povratka svakako odradila politika. Mislim da feniks još ne leti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 10:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Posavina je danas izrazito depopulacijski kraj, u rangu s istočnom Bosnom. pored velikog negativnog prirodnog prirasta, ima i veliki minus u unutarnjim migracijama. iako ne postoje podaci za vanjske migracije, pretpostavljam da su i one u negativi. Cijeli taj dio je mrtav. Ili jedva živ. Nemaju ni Srbi od njega baš koristi. Od pustog kraja se ne živi. I oni bježe jer u Brodu nemaju ništa. Razgovarala sam s jednom ženom iz Broda ne tako davno. Ogorčeni su. Ljuti na one nove koji su došli. Boje ih se. Da ne spominjem lošu zdravstvenu zaštitu,krizu. Od rata je obnovljeno samo nekoliko fasada, jedna ili dvije benzinske, jedna malo veća trgovina, zgrada za svatove. S druge strane iako je kriza Slavonski Brod raste kao kvasac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:10 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: I, koje je vaše rješenje? Da svih onih skoro pola milijuna Hrvata u BiH i dalje trpi i polako nestaje da bi vi istirali mak na konac?
Osnivanje Trećeg bi Hrvate dovelo u poziciju stvarne jednakopravnosti pa bi se i vaš položaj popravija jer bi Hrvati imali s čim pregovarati. Ovako ne smiju uopće potezati pitanje Posavine jer će izgubiti podršku za Treći... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:20 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: brezovka je napisao/la: Imam.  I, koje je vaše rješenje? Da svih onih skoro pola milijuna Hrvata u BiH i dalje trpi i polako nestaje da bi vi istirali mak na konac? Osnivanje Trećeg bi Hrvate dovelo u poziciju stvarne jednakopravnosti pa bi se i vaš položaj popravija jer bi Hrvati imali s čim pregovarati. Ovako ne smiju uopće potezati pitanje Posavine jer će izgubiti podršku za Treći... Plitko ti je ovo. Hrvati neće dobiti treći bez podrške svih Hrvata. Tek onda mogu tražiti i dobiti podršku drugih kao ozbiljniji faktor bilo čega. To bi trebalo biti sasvim normalno. Ovo optuživanje je glupo. Za položaj Hrvata krivi su rat i poslijeratna politika a ne mi kojih tamo ni nema. U svakom slučaju lakše je čekati entitet u svojoj kući i na svom pragu ali to nosi i veću odgovornost. Nije li tako? Podrška Srba je kozmetika. Ne brinu oni za Hrvate već za svoju guzicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:25 |
|
|
brezovka je napisao/la: Podrška Srba je kozmetika. Ne brinu oni za Hrvate već za svoju guzicu. Bravo! I sam treći je nastao iz brige za "našu guzicu".
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:36 |
|
|
brezovka je napisao/la: Čini mi se koliko god nejasno zvučalo da smo u boljoj poziciji za uzeti opet to područje u miru. Ako dvadeset godina nismo prodali svoju imovinu očito je da s njom i namjeravamo nešto. Vama je ostaviti nećemo. Prije ćemo pokloniti Kinezima.
Šta će biti sa otkupom zemlje za koridor VC...ide kroz Brod, zar ne?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:37 |
|
|
brezovka je napisao/la: I oni bježe jer u Brodu nemaju ništa. Razgovarala sam s jednom ženom iz Broda ne tako davno. Ogorčeni su. Ljuti na one nove koji su došli. Boje ih se. Da ne spominjem lošu zdravstvenu zaštitu,krizu. Od rata je obnovljeno samo nekoliko fasada, jedna ili dvije benzinske, jedna malo veća trgovina, zgrada za svatove. S druge strane iako je kriza Slavonski Brod raste kao kvasac. Gospođice Brezovka, argumenti tipa: ja vidio, ja čuo, ja razgovarao, meni rekli... su jedni od najnerelevantnijih argumenata u bilo kakvoj raspravi, posebno ovakvog tipa gdje sabesjednik može ispisati šta god hoće Sigurno je da stanje u Brodu nije idealno, ali nije nigdje. Sigurno je da i tamo postoje problemi ali oni postoje svugdje. Čitajući vas, stiče se utisak da je tamo pustinja, da ljudi bauljaju ulicama bez ikakve nade, napušten, prodani, da samo čekaju priliku da odu odatle, bilo gdje , samo da ne budu tu. Primjera radi, argument jednak onom kao kad bih i ja za Slavonski Brod rekao to isto jer sam takav utisak stekao "razgovarajući" sa njegovim žiteljima To je samo jedan mali posavski gradić, sa svim problemima koje imaju slični mali postratni gradići diljem naše jedne i jedine, takozvane biH, ali biće bolje, daće Bog 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:44 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: brezovka je napisao/la: I oni bježe jer u Brodu nemaju ništa. Razgovarala sam s jednom ženom iz Broda ne tako davno. Ogorčeni su. Ljuti na one nove koji su došli. Boje ih se. Da ne spominjem lošu zdravstvenu zaštitu,krizu. Od rata je obnovljeno samo nekoliko fasada, jedna ili dvije benzinske, jedna malo veća trgovina, zgrada za svatove. S druge strane iako je kriza Slavonski Brod raste kao kvasac. Gospođice Brezovka, argumenti tipa: ja vidio, ja čuo, ja razgovarao, meni rekli... su jedni od najnerelevantnijih argumenata u bilo kakvoj raspravi, posebno ovakvog tipa gdje sabesjednik može ispisati šta god hoće Sigurno je da stanje u Brodu nije idealno, ali nije nigdje. Sigurno je da i tamo postoje problemi ali oni postoje svugdje. Čitajući vas, stiče se utisak da je tamo pustinja, da ljudi bauljaju ulicama bez ikakve nade, napušten, prodani, da samo čekaju priliku da odu odatle, bilo gdje , samo da ne budu tu. Primjera radi, argument jednak onom kao kad bih i ja za Slavonski Brod rekao to isto jer sam takav utisak stekao "razgovarajući" sa njegovim žiteljima To je samo jedan mali posavski gradić, sa svim problemima koje imaju slični mali postratni gradići diljem naše jedne i jedine, takozvane biH, ali biće bolje, daće Bog  Eto vidim samo dvije nove fasade. Što vidiš ili čuješ ti? Zamisli da hitno moraš u bolnicu. Doboj je blizu. Što je to osamdesetak km? Sitnica. Bosanski Brod je prije rata bio živ grad. Danas jedva životari. Hajde još su se donekle u gradu koncentrirali. No vidje li ti onu pustinju od Broda do Dervente? Ja vidjeh prekjuče. I to jest argument. S terena. Živ za ono mrtvo područje. Bog Srbima i treba dati pravde. Pratim te u tom htijenju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:45 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: brezovka je napisao/la: Čini mi se koliko god nejasno zvučalo da smo u boljoj poziciji za uzeti opet to područje u miru. Ako dvadeset godina nismo prodali svoju imovinu očito je da s njom i namjeravamo nešto. Vama je ostaviti nećemo. Prije ćemo pokloniti Kinezima.
Šta će biti sa otkupom zemlje za koridor VC...ide kroz Brod, zar ne? Od nas kupiti neće. Ne znam kud bi prolazio. Možda kroz njihova područja. Ne vjerujem da je planiran postojećom cestom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 11:53 |
|
|
@ Gospođica Brezovka. Ne znam za taj podatak za bolnicu, ali nema mjesta kolektivističkoj psihozi, očaju i beznađu. Srbi su optimističan narod, sklon nadi u bolje sutra Vjerujem da i Brođani misle slično 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 12:08 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: @ Gospođica Brezovka. Ne znam za taj podatak za bolnicu, ali nema mjesta kolektivističkoj psihozi, očaju i beznađu. Srbi su optimističan narod, sklon nadi u bolje sutra Vjerujem da i Brođani misle slično  S oštrog traženja argumenata pređe ti brzo na vjeru. No moje vjerovanje s tvojim nema puno zajedničkog. Taj kraj je pust. Nema Srba da ga napuni. I neće skoro. Nema li onih koji rade nema poreza, love.Mislim da je nama čekati rasplet lakše nego njima. Od zastave rs malo ih živi. Bolnica nam na desetak km. Posao u Slavonskom Brodu. Pa ti vjeruj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 12:14 |
|
|
Važi gospođice Brezovka, ako vi kažete da je tako, neka bude tako. Tolikoj koncentraciji neoborivih argumenata, koji su kao oštrica mača prohujali ovom temom, teško je parirati. Svako dobro draga susjeda, mnogopoštovana gospođice Brezovka 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 12:27 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Važi gospođice Brezovka, ako vi kažete da je tako, neka bude tako. Tolikoj koncentraciji neoborivih argumenata, koji su kao oštrica mača prohujali ovom temom, teško je parirati. Svako dobro draga susjeda, mnogopoštovana gospođice Brezovka  Eto kakav je tvoj odgovor takve su i prilike u Bosanskom Brodu. Vjetrenjače. Takva je čvrstina i snaga Srba na tom području. Svakako takva je politika i povratku onih drugih kojima bi bilo dobro da se vrate da ih malo muzu. Opet. Za ozbiljnu politiku treba nešto i dati. A ne virtualnu podršku trećem bez polovice Hrvata koji će vrlo brzo onda postati nacionalna manjina. Bio bi red dati stvarnu podršku a onda se busati u prsa. Za početak poneku hrvatsku općinu u rs. Kao znak iskrenih i ljudskih namjera. A o multinacionalnoj pravdi koju nude Srbi u rs istodobno se boreći protiv takve na razini BiH, te o podršci trećem kojeg ponudite ne iz stvarne želje već da se malo zamuti pa uzme možemo iz stvarnog života. Naime tamo toga nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 12:43 |
|
|
brezovka je napisao/la: A o multinacionalnoj pravdi koju nude Srbi u rs istodobno se boreći protiv takve na razini BiH, te o podršci trećem kojeg ponudite ne iz stvarne želje već da se malo zamuti pa uzme možemo iz stvarnog života. Naime tamo toga nema. Srbi se i ne lože na "multi-kulti", niti iskreno niti lažno. Ista stvar je i sa Hrvatima. To je specifikum muslimanaca, s ciljem unitarizacije i bosnizacije svega. Rat 92-95 se nije ni vodio zbog toga, da bismo se sad masovno ložili na to. Jel' tako Lično, nemam ništa protiv povratka svih na svoje, sa sve tri strane, poštujem tu želju, ali takođe, ne uzbuđujem se oko toga da je ipak stvar rješena, da će povratnici uvijek biti manjina, u mnogim slučajevima prezrena i shvaćena kao smetnja, jer rat je ostavio traga na sve. Onom ko kaže da je, poslije svega što se desilo prije 20 godina a da ne idemo u raniju prošlost, rješenje u ponovnom multi-kultanju i bosanskom loncu, jednostavno ne vjerujem. Svako sebi do konačnog fajronta, uz poštovanje svih prava manjinskih naroda na sve tri strane. O razmjenama teritorija ne bih, jer o tome sam već pisao, bilo bi samo ponavljanje onog što sam već toliko puta napisao. Pozdrav, draga gospođice 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 06 sij 2011, 13:06 |
|
|
Agathonikos je napisao/la:  Драги колега Агатоникс, срећан ти предстојећи Божић. Мира, љубави и благостања теби и твојој породици! 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|