|
|
Stranica: 28/44.
|
[ 1077 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 12:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63504 Lokacija: DAZP HQ
|
Ibar je napisao/la: dudu je napisao/la: ne samo što su prvi, nego i što su činili nesrazmjerno više zločina, a u nekim periodima možemo govoriti i o sistematskom zločinu što je Hrvatima ili Bošnjacima nemoguće dokazati.
Bošnjacima je čak možda moguće, kad su Hrvati u pitanju. Se slažeš? mislio sam na masovna ubojstva civila prije svega, svi znamo za zločine koji su se dogodili, ali to je neusporedivo s razmjerima zločina koje je srpska strana činila 1992. i 1995. godine.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 12:51 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
dudu je napisao/la: totem je napisao/la: Svi su klali. Ali kod srba je grijeh, mozda i najvazniji, to sto su prvi poceli sa klanjem. ne samo što su prvi, nego i što su činili nesrazmjerno više zločina, a u nekim periodima možemo govoriti i o sistematskom zločinu što je Hrvatima ili Bošnjacima nemoguće dokazati. Aj ne zezaj. Ako su neki drugi pokusali, a nisu tako organizirano uradili, ne cini ih cvijecke od ljude. Jednostavno, oni tada bili najaci. Zato im i poslo za rukom. Svi narodi na tlu BiH su pokazali i dokazali da su itekako sposobni za ratni zlocin. I u ovom ratu, i u proslom.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 12:53 |
|
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la: Nisu svi klali. Hrvati nisu klali. Koliko su Hrvati pobili Srba u zadnjem ratu? Koliko totem? Civila? Koliko je ljudi iz blizine ubijeno?
A kako je obratno?
Neusporediva kategorija. Sa naše strane je bilo pojedinačnih ispada i zločina. I to je za svaku osudu. No oni su svoje uradili sustavno. Tu je ključna razlika. Od Bosanskog Broda do Trebinja nije muha ostala. Sve je satrato. Aj sada Ibar, ne tjeraj me da pisem o onome koje ce drugi koristiti... ??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 12:56 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ibar je napisao/la: totem je napisao/la:
Aj sada Ibar, ne tjeraj me da pisem o onome koje ce drugi koristiti...
?? Nema veze Ibar.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 12:57 |
|
|
totem je napisao/la: dudu je napisao/la: ne samo što su prvi, nego i što su činili nesrazmjerno više zločina, a u nekim periodima možemo govoriti i o sistematskom zločinu što je Hrvatima ili Bošnjacima nemoguće dokazati.
Aj ne zezaj. Ako su neki drugi pokusali, a nisu tako organizirano uradili, ne cini ih cvijecke od ljude. Jednostavno, oni tada bili najaci. Zato im i poslo za rukom. Svi narodi na tlu BiH su pokazali i dokazali da su itekako sposobni za ratni zlocin. I u ovom ratu, i u proslom. Lažeš, Melita!Hrvati su bili beskrajno nadmoćni nad Srbima 95.e i u HR i u BiH pa nismo Srbima NITI U OSVETI napravili 10 posto onoga što su oni nama prije toga. BITNO.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 12:58 |
|
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la:
??
Nema veze Ibar. Ne kuzim ovo gore jel to makedonski?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63504 Lokacija: DAZP HQ
|
totem je napisao/la: dudu je napisao/la: ne samo što su prvi, nego i što su činili nesrazmjerno više zločina, a u nekim periodima možemo govoriti i o sistematskom zločinu što je Hrvatima ili Bošnjacima nemoguće dokazati.
Aj ne zezaj. Ako su neki drugi pokusali, a nisu tako organizirano uradili, ne cini ih cvijecke od ljude. Jednostavno, oni tada bili najaci. Zato im i poslo za rukom. Svi narodi na tlu BiH su pokazali i dokazali da su itekako sposobni za ratni zlocin. I u ovom ratu, i u proslom. aha, znači svi smo isti jer srpski zločin u Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku, Srebrenici je jednak nikad učinjenom, hipotetskom hrvatskom zločinu nad Srbima (samo mi ne padaju na pamet općine). 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:01 |
|
|
Aj ne zezaj. Ako su neki drugi pokusali, a nisu tako organizirano uradili, ne cini ih cvijecke od ljude. Jednostavno, oni tada bili najaci. Zato im i poslo za rukom. Svi narodi na tlu BiH su pokazali i dokazali da su itekako sposobni za ratni zlocin. I u ovom ratu, i u proslom. Lažeš, Melita!Hrvati su bili beskrajno nadmoćni nad Srbima 95.e i u HR i u BiH pa nismo Srbima NITI U OSVETI napravili 10 posto onoga što su oni nama prije toga. BITNO. Nadmocni u odnosu na hrvatske i sbosanske srbe? Ili opcenito, nad srbima? Inace, Nije ni bilo moguce svetiti se. Srbi su pobjegli. Oni sto su ostali, ne pricaju hvalospjeve. Od onih ostalih, koliko se vode kao ubijeni i nestali. Stari ljudi, civili. Dakle, stav pobjegulja bio opravdan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
medonja+
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:03 |
|
|
jesu li u koloni bili vojnici ili civili jesu li vojnici bili naoružani jesu li tako NAORUŽANI VOJNICI a ne nenaoružani civili (kakve su četnici uglavnom ubijali) bili legitimni vojni cilj !!! brojke sve govore IZVOR: IDC - informaciono-dokumetacioni centar http://www.idc.org.ba/index.php?option= ... 26&lang=bs
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:04 |
|
|
Ibar je napisao/la: Lažeš, Melita!
Hrvati su bili beskrajno nadmoćni nad Srbima 95.e i u HR i u BiH pa nismo Srbima NITI U OSVETI napravili 10 posto onoga što su oni nama prije toga. BITNO. Smanji doživljaj. Osim par stotina mrtvih civila, opljačkanih i spaljenih kuća i jedno 200-250 000 Srba manje na teritoriji HR, ništa više nije urađeno, zar ne? Ova tema je otišla u skroz zanimljivom smeru. Evo sada niko nikome nije kriv. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:05 |
|
|
dudu je napisao/la: totem je napisao/la:
Aj ne zezaj. Ako su neki drugi pokusali, a nisu tako organizirano uradili, ne cini ih cvijecke od ljude. Jednostavno, oni tada bili najaci. Zato im i poslo za rukom. Svi narodi na tlu BiH su pokazali i dokazali da su itekako sposobni za ratni zlocin. I u ovom ratu, i u proslom.
aha, znači svi smo isti jer srpski zločin u Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku, Srebrenici je jednak nikad učinjenom, hipotetskom hrvatskom zločinu nad Srbima (samo mi ne padaju na pamet općine).  Bas je zanimljiv s ovim 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:05 |
|
|
dudu je napisao/la: totem je napisao/la:
Aj ne zezaj. Ako su neki drugi pokusali, a nisu tako organizirano uradili, ne cini ih cvijecke od ljude. Jednostavno, oni tada bili najaci. Zato im i poslo za rukom. Svi narodi na tlu BiH su pokazali i dokazali da su itekako sposobni za ratni zlocin. I u ovom ratu, i u proslom.
aha, znači svi smo isti jer srpski zločin u Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku, Srebrenici je jednak nikad učinjenom, hipotetskom hrvatskom zločinu nad Srbima (samo mi ne padaju na pamet općine).  Ne imputiraj rijeci. Nisam rekao da su isti zlocini. Ne mogu reci, jer takvi zlocini sa hrvatske strane nisu ni pocinjeni. Samo sam dao osvrt da niti Hrvati, niti muslimani nisu neuki kada je zlocin u pitanju. I zavisi sto zse podrazumjeva pod zlocin. Meni izgleda strasniji zlocin 100 puta, kada se ubiju par djeca, nego stotinjak zarobljenika, ratnih. Mada je i to uzasna stvar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:06 |
|
|
medonja+ je napisao/la: jesu li u koloni bili vojnici ili civili jesu li vojnici bili naoružani jesu li tako NAORUŽANI VOJNICI a ne nenaoružani civili (kakve su četnici uglavnom ubijali) bili legitimni vojni cilj !!! brojke sve govore IZVOR: IDC - informaciono-dokumetacioni centar http://www.idc.org.ba/index.php?option= ... 26&lang=bs Hello Bošnjo. Čak se ni Hag, takav kakav jeste, ne slaže baš sa tim razvrstavanjem rađenim u Sarajevu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
medonja+
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:06 |
|
|
cifre su neumoljive i ubijaju u glavu, kao ona žena expert za demografiju sa suđenja karadžiću neki dan 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:07 |
|
|
medonja+ je napisao/la: jesu li u koloni bili vojnici ili civili jesu li vojnici bili naoružani jesu li tako NAORUŽANI VOJNICI a ne nenaoružani civili (kakve su četnici uglavnom ubijali) bili legitimni vojni cilj !!! brojke sve govore IZVOR: IDC - informaciono-dokumetacioni centar http://www.idc.org.ba/index.php?option= ... 26&lang=bs Dakle, to su bili naoruzani vojnici JNA. Pa i ogromna vecina od strijeljanih u srebrenici su bili naoruzani. Pa bacili puske nakon sto su pucali na srbe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:08 |
|
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la: Lažeš, Melita!
Hrvati su bili beskrajno nadmoćni nad Srbima 95.e i u HR i u BiH pa nismo Srbima NITI U OSVETI napravili 10 posto onoga što su oni nama prije toga. BITNO.
Nadmocni u odnosu na hrvatske i sbosanske srbe? Ili opcenito, nad srbima? Inace, Nije ni bilo moguce svetiti se. Srbi su pobjegli. Oni sto su ostali, ne pricaju hvalospjeve. Od onih ostalih, koliko se vode kao ubijeni i nestali. Stari ljudi, civili. Dakle, stav pobjegulja bio opravdan. Smijesno je i usporedivat uopce. Bilo je pojedinacnih zlocina ali oni su djelo pojedinaca a ne sustava. Di su ti silni pobijeni Srbi sta pricas gluposti pa HV je na x mjesta zarobila, okruzila, propustila, otvorila koridore za povlacenje Srba diljem RSK. Di su te tisuce nastradalih od Knina do Jasenovca. Osijek, Vukovar, Ilok di su ti masovni zlocini Oces u ratu oces u miru nemoze se hrvatske postupke niti stavit na vagu sa srpskim nemoze nikako
|
|
| Vrh |
|
 |
|
medonja+
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:09 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: medonja+ je napisao/la: jesu li u koloni bili vojnici ili civili jesu li vojnici bili naoružani jesu li tako NAORUŽANI VOJNICI a ne nenaoružani civili (kakve su četnici uglavnom ubijali) bili legitimni vojni cilj !!! brojke sve govore IZVOR: IDC - informaciono-dokumetacioni centar http://www.idc.org.ba/index.php?option= ... 26&lang=bs Hello Bošnjo. Čak se ni Hag, takav kakav jeste, ne slaže baš sa tim razvrstavanjem rađenim u Sarajevu. iste cifre čak spominje i tvoj idol dodik u raspravi sa Čedom samoje toliko debilan da ne zna ni matematiku, pa je reko 97000 ubijenih, 64000 bošnjaka i 33000 srba, debil se nije upitao a gdje su hrvati dakle čak i tovj idol priznaje brojke za bošnjake od preko 60000
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:11 |
|
|
medonja+ je napisao/la: iste cifre čak spominje i tvoj idol dodik u raspravi sa Čedom samoje toliko debilan da ne zna ni matematiku, pa je reko 97000 ubijenih, 64000 bošnjaka i 33000 srba, debil se nije upitao a gdje su hrvati dakle čak i tovj idol priznaje brojke za bošnjake od preko 60000 Moj idol Dodik? Nije problem broj, već odnos vojnici-civili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
medonja+
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:12 |
|
|
totem je napisao/la: medonja+ je napisao/la: jesu li u koloni bili vojnici ili civili jesu li vojnici bili naoružani jesu li tako NAORUŽANI VOJNICI a ne nenaoružani civili (kakve su četnici uglavnom ubijali) bili legitimni vojni cilj !!! brojke sve govore IZVOR: IDC - informaciono-dokumetacioni centar http://www.idc.org.ba/index.php?option= ... 26&lang=bs Dakle, to su bili naoruzani vojnici JNA. Pa i ogromna vecina od strijeljanih u srebrenici su bili naoruzani. Pa bacili puske nakon sto su pucali na srbe. jadan ne bio, dok su srebreničani bili 3 godine naoružani četnici ih nisu ni uspjeli poraziti UN je razoružao bošnjake i napravio demilitarizoavnu zonu koju je trebao DA ŠTITI govnari holanđani to nisu uradili nego nenaoružane civile predali četnicima kao jagnjad samo degeni mogu mislit da bi četnici mogli pobiti toliki broj ljudi da su ovi imali oružje, a prethodne 3 godine nisu im mogli ništa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
|
|
|
OPERACIJA MAESTRAL
izlijecit cemo te nismo mi cetnici!
totem ovaj momak i dan danas ima sliku generala krsticevica/mislim da je bas on vodio ovu operaciju ovdje
nije mogo vjerovat da ce mu ne samo ne uradit nista nego i pomoc.
ovakvih slucajeva je bilo mnogo. pomaganja srbima
daj obratni
Ovi momci iz četvrte gardijske su naš ponos,svaka čast momci i u porazu i u pobjedi triba ostat velik.Nečudim se ovom vojniku RS.što se uplašijo koliko sumu samo kroz život punili glavu o koljačima ustašama krvoždernim uboicama srpske nejači,dobro nije jadan umro od stra.Varate se ljudi nema milostivijeg i bogobojaznijeg naroda od Hrvata samo akoga nediraš,to govori i to da skoro nijednu pravoslavnu crkvu i manastir nismo porušili iako je naši 1000 crkava srušeno.Pozdrav svim ljudima dobre volje
a sto da se je Hrvat naso tako medu Srbima sta bi oni uradili? ovo : rekli bi suti jebem ti majku ustasku i zaklali ga ko svinju... Nek neko kaze da nebi ;))
Respekt za ovakve borce,a i nasih je bilo postenih,koji su razmenjivali zarobljenike,a te paravojne kurce i to me ne zanima,pozdrav iz Beograda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
|
|
totem je napisao/la: Dakle, to su bili naoruzani vojnici JNA. Pa i ogromna vecina od strijeljanih u srebrenici su bili naoruzani. Pa bacili puske nakon sto su pucali na srbe. A gospođa Normela je bila najnaoružanija u koloni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:14 |
|
|
Nadmocni u odnosu na hrvatske i sbosanske srbe? Ili opcenito, nad srbima? Inace, Nije ni bilo moguce svetiti se. Srbi su pobjegli. Oni sto su ostali, ne pricaju hvalospjeve. Od onih ostalih, koliko se vode kao ubijeni i nestali. Stari ljudi, civili. Dakle, stav pobjegulja bio opravdan.
Smijesno je i usporedivat uopce. Bilo je pojedinacnih zlocina ali oni su djelo pojedinaca a ne sustava. Di su ti silni pobijeni Srbi sta pricas gluposti pa HV je na x mjesta zarobila, okruzila, propustila, otvorila koridore za povlacenje Srba diljem RSK. Di su te tisuce nastradalih od Knina do Jasenovca. Osijek, Vukovar, Ilok di su ti masovni zlocini Oces u ratu oces u miru nemoze se hrvatske postupke niti stavit na vagu sa srpskim nemoze nikako Tisucu i vise pobijenih civila, u kratkom periodu(tjedan dana). Skoro sve spaljene kuce.Nema trag od srba...Sto je to? Mada sam i ja skako od srijece na dan oluje. Ali danas sagledavam na stvari sa drugog ugla. I nekako znam da drugacijeg nacina nije bilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
medonja+
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:14 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: medonja+ je napisao/la: iste cifre čak spominje i tvoj idol dodik u raspravi sa Čedom samoje toliko debilan da ne zna ni matematiku, pa je reko 97000 ubijenih, 64000 bošnjaka i 33000 srba, debil se nije upitao a gdje su hrvati dakle čak i tovj idol priznaje brojke za bošnjake od preko 60000 Moj idol Dodik? Nije problem broj, već odnos vojnici-civili. pa znam ja da to vas boli reci ti meni gdje su to mogli poginuti srpski civili...GDJE !!!!!!!!!! konkretno odgvoori koji grad je to mogao biti grantiran ili snajperisan i teroriziran kao što su Sarajevbo, Tuzla i skoro svi bošnjački gradovi osim Zenice d anisu u Banja Luciu ginuli civili od granata i snajpera ili Beljini
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lirik
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:16 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 21:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
medonja+ je napisao/la: jesu li u koloni bili vojnici ili civili jesu li vojnici bili naoružani jesu li tako NAORUŽANI VOJNICI a ne nenaoružani civili (kakve su četnici uglavnom ubijali) bili legitimni vojni cilj !!! brojke sve govore IZVOR: IDC - informaciono-dokumetacioni centar http://www.idc.org.ba/index.php?option= ... 26&lang=bs Polako,polako...zaboravio si dogovor o slobodnom prolazu koji je obecan od visokih politickih i vojnih duznosnika BiH.To sto su u koloni bili vojnici ne igra nikakvu ulogu u ovom slucaju i oni nisu bili legitiman vojni cilj.Pa ni zarobljeni vojnici nisu legitiman vojni cilj cak i kad ih pod oruzjem zarobis! Garantirati protivniku slobodan prolaz i sve to potkrijepiti i garancijama(i prisustvom ) UNPROFOR-a a zatim mucki zapucati po njemu nije zasigurno u skladu sa Zenevskim konvencijama i ratnim pravom!
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 05 svi 2012, 13:18 |
|
|
Ibar je napisao/la: OPERACIJA MAESTRAL
izlijecit cemo te nismo mi cetnici!
totem ovaj momak i dan danas ima sliku generala krsticevica/mislim da je bas on vodio ovu operaciju ovdje
nije mogo vjerovat da ce mu ne samo ne uradit nista nego i pomoc.
ovakvih slucajeva je bilo mnogo. pomaganja srbima
daj obratni
Ovi momci iz četvrte gardijske su naš ponos,svaka čast momci i u porazu i u pobjedi triba ostat velik.Nečudim se ovom vojniku RS.što se uplašijo koliko sumu samo kroz život punili glavu o koljačima ustašama krvoždernim uboicama srpske nejači,dobro nije jadan umro od stra.Varate se ljudi nema milostivijeg i bogobojaznijeg naroda od Hrvata samo akoga nediraš,to govori i to da skoro nijednu pravoslavnu crkvu i manastir nismo porušili iako je naši 1000 crkava srušeno.Pozdrav svim ljudima dobre volje
a sto da se je Hrvat naso tako medu Srbima sta bi oni uradili? ovo : rekli bi suti jebem ti majku ustasku i zaklali ga ko svinju... Nek neko kaze da nebi ;))
Respekt za ovakve borce,a i nasih je bilo postenih,koji su razmenjivali zarobljenike,a te paravojne kurce i to me ne zanima,pozdrav iz Beograda! Znas onu pricu iz trebinja? Srbin spasavajuci druga, muslimana izgubio zivot od svojih. Nije bio general, pa da ga slusaju bez pogovora. Svugdje ima ljudi i neljudi. Samo to sto je snimano na kameri, gubi na tezini.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 67 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|