|
|
Stranica: 30/44.
|
[ 1077 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 13:05 |
|
|
MUP RS: SPISAK POGINULIH PRIPADNIKA JNA 2. I 3. MAJA 1992 GODINE U SARAJEVU PREZIME I IME / ČIN / MJESTO / VRIJEME1. BEŠLIĆ KRUNO VOJ. SKEND 2.5.92 2. BLAGOJEVIĆ ALEKSANDAR VOJ. SKEND 2.5.92 3. BOJANIĆ NEBOJŠA VOJ. SKEND 2.5.92 4. VITKOVIĆ DRAGAN VOJ. SKEND 2.5.92 5. GAJIĆ ZORAN VOJ. 6. GVOZDENOVIĆ OBRAD POR. SKEND. 2.5.92 7. GLUHOVIĆ ALEKSANDAR REZ. VOJ POL 8. DIVOVIĆ GORAN "DIVAC" VOJ. KUH.VOZ- 2.5.92 9. ĐUKIĆ MIODRAD VOJNIK DOBROV. 3.5.92 10. JANjIĆ MILOMIR 3.5.92 11. JELIĆ SLOBODAN VOJ. RU ĐURO ĐAK. 3.5.92 12. JOVANIĆ BOŠKO POTP. DOBROV 3.5.92 13. JOVANOVIĆ NEBOJŠA VOJ. 14. JOVANOVIĆ SREĆKO VOJ. RU ĐURO ĐAK 3.5.92 15. KASTRATI NIHAD POR. SKENDERIJA 2.5.92 16. KOČIŠ ROBERT VOJ. 17. LABUDOVIĆ MARKO KAP. SKENDERIJA 2.5.92 18. MIHAJLOVIĆ BOŠKO PUK. DOBROV. 3.5.92 19. MOJSILOVIĆ MILOMIR VOJ. SKENDERIJA 2.5.92 20. NIKOLIĆ MLADEN VOJ. SKENDERIJA 2.5.92 21. NIKOLIĆ SRĐAN VOJ. SKENDERIJA 2.5.92 22. NINKOV PREDRAG VOJ. KAFIĆ- 29.4.92 23. NN VESNA GL KINO SUTJESKA 3.5.92 24. NN ČEDO V P-rez ZATVOR 5. 92 25. NN DžEVAD PORT. DOM JNA 2.5.92 26. NOVIĆ PERICA VOJ POL. KOMANDA 2 VO 2.5.92 27. PAJOVIĆ RADOŠ VOJNIK SKENDERIJA 2.5.92 28. PETROVIĆ VITOMIR VOJNIK 29. PETROVIĆ VLASTIMIR VOJNIK 30. PETROVIĆ GRADIMIR PUKOV DOBROV 3.5.92 31. POPOVIĆ BRANKO VOJNIK SKENDERIJA 2.5.92 32. RADULOVIĆ dr BUDIMIR PUKOV. SAN.VOZ. 3.5.92 33. RAKIĆ ŽELjKO VOJNIK SKENDERIJA 2.5.92 34. RITAN STEVO VOJNIK 35. ROTIĆ KOZAFER VODNIK 36. SIMIĆ IVICA DESETAR DOBROV.-nestao 3.5.92 37. SOKIĆ MIRO PUKOV. SANIT. VOZ. 3.5.92 38. TOMOVIĆ ZDRAVKO VOJNIK DOBROV. 3.5.92 39. UROŠEVIĆ SAŠA VOJNIK KAFIĆ- 29.4.92 40. CVETKOVIĆ IVICA PORUČ. SKENDERIJA 2.5.92 41. CEROVIĆ PREDRAG VOJNIK RU ĐURO ĐAK. 3.5.92. 42. ŠUKO NORMELA GL. LICE SAN. VOZ. 3.5.92 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 13:45 |
|
|
vivax je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Cekaj, i sam Jovo Srbin je rekao da je Dobrovoljacka zlocin... a on bio tamo, vikao na megafon - ne pucaj... a ovi u sacekusi rokaju, nisu samo vojnike ubili, stradala je i bolnicarka u sanitetu... Sta hoces reci, sud je nemocan ako neko ne svedoci iznutra...al to se nikad nece desiti, i niko nece biti osudjen... A nije da nema dokaza: Zna se i ko je Zagi - Zaim Backovic, a onda mu odgovara iz Predsednistva covek cije je kodirano ime Pusac, a to je Stepan Kljujic, uz koga je i Ganic, sa kojim je pre toga stalno u komunikaciji... Sve se ovo zna...i kao nema dokaza  daj nemoj da se igramo, niko nije toliko lud... necete da ih sudite, i onda tako i recite. Prije svega pozdrav Stvarno ne mislim da ovo namjerno radis, nego samo da si pod uticajem propagande, zato cu ti i pokusati dokazati da je ovaj video oko Dobrovoljacke propaganda kao i vecina do sada vidjenih. Zamisli sta je Vojni sud u Beogradu nabavio kao dokazni materijal vezan za "Dobrovoljacku"... Na ovom videu se vidi i cuje sva srpska propaganda vezana za taj dogadjaj. Krajnje neozbiljno, moras priznati. Svetozar vas ogoli u sred Beograda Govoriti o zlocinu u "Dobrovoljackoj", a pustati videa i audio sa skroz drugog dogadjaja, drugog dana i drugog dijela grada nisu cista posla da ga jebes. Komanda "Zagija" sa tvog videa gdje se govori "pali i unisti" se ne odnosi na Dobrovoljacku nego na 2. maj i bitku na Skenderiji. "Zagijeva" komanda za Dobrovoljacku je "kolonu zaustaviti" i nista vise, a onda je propagandom ubacena komanda od 2. maja "unistiti i paliti", to je komanda u sklopu one "unistiti prije nego sto dodje Unprofor, prikljesteni su, treba to dotuci" tj. komanda od 2. maja gdje jesu u borbi paljeni i unisteni vojnici JNA, ali na SKENDERIJI, a ne Dobrovoljackoj 3. maja.  Zar ti ova slika sa Skenderije 2. maja ne govori malo vise o komandi "unistiti i zapaliti" Ako Milutin Kukanjac u videu lijepo kaze da je 3.maja ubijeno 6 vojnika, i ako sva dokumentacija kaze isto, cemu onda brojke od 42 vojnika. 2. maj je posebna tema i nema direktne veze sa "Dobrovoljackom" 3. maja, iako indirektne itekako ima... Sto se tice videa od 3. maja tj. od neki dan, apsolutno sam protiv onih uzvikivanja i psovanja, posebno onog balavca sa beretkom. Uvijek sam za to da PORODICE ubijenih vojnika dodju i zapale svijecu na tom mjestu, stvarno protiv toga nemam nista. Ono sto mene iritira na tom skupu su osobe (ne mislim na rodbinu ubijenih) koje imaju obraza doci upaliti svijecu za ubistvo 6 vojnika, a cim izadju iz Sa. negiraju sve zlocine koje su oni napravili u Sarajevu. 10 hiljada MRTVIH, preko hiljadu ubijene djece, sve to negira sigurno 99% ljudi na tom skupu. E to je vec VELIKI problem... Uzdravlje Ko želi pogledati cijelu emisiju sa RTS-a može ovdje. http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/63480/%D0%A3%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sarajevac
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:08 |
|
|
Citat: Ti o jednom, ja o drugom. Ali OK. U poslednjih par godina jeste došlo do menjanja slike, ali samo zato što je pre toga 100% krivica bila na strani Srba. Kako su počeli da izlaze dokumenti, svedočenja, memoari, hrabrije televizijske emisije itd, slika je odjednom postala nešto drugačija. A taj proces će biti nastavljen u narednim godinama. Kod nas u Sarajevu, ali i većem broju svjetskih medija nije došlo do bitne promjene stava prema ratu i ratnoj krivici. Proces promjene stanja niti je počeo, niti će se nastaviti. Srbi su i dalje 100 % krivci i ljudi se ne zamaraju pokušajima velikosrpskih revizionista da promijene karakter rata i sebe lažno predstave kao žrtve. Srbi su počeli rat, vodili napadački i osvajački rat, i napali susjede i svi koji su na bilo koji način ubijeni i ranjeni treba da se obrate svom rukovodstvu koje je jedino krivo za njihovu nesreću. Svakog pravoslavca u ratu je ubila i ranila velikosrpska politika i njihovi lideri i vjerske vođe. U demokratskom svijetu je nepoznata institucija izjednačavanja krivice i broj mrtvih i prognanih Nijemaca i Japanaca je i danas irelevantan. Sami pali, sami se ubili. Citat: Izvinjavam se zbog više uzastopnih postova, ali moram nešto da primetim... Otkad sam na ovom forumu, zaista se ne sećam (eto možda je Lebowski tu i tamo nešto nagovestio) da je neki Bošnjak ikada priznao neki zločin, rekao da mu je žao što je neko ubijen ili bilo šta slično.
Sve što čujem je: "branili se praćkama", "nismo mi", "srpska propaganda", "incidenti", "moooožda je negde nešto bilo", "zaslužili su" itd.
Izgleda da je ovih tridesetak hiljada ljudi ne-Bošnjaka stvarno stradalo u saobraćajkama kao što kaže gospodin Ganić.
Stvarno ne treba nikoga žaliti.
Tražiti od Velikosrba da nekoga žale je ravno pokušaju da Židovi zatraže od Nacista da ih žale i nešto se ispričavaju. Srpska ispričavanja su lažna, netočna i neiskrena i samo služe dnevnoj politici i jačanju položaja Srbije. Ispričavanja ne prate i akcije da se učinjeno makar malo ublaži, već naprotiv. Boris se ispričava, a svim srcem kao i svaki pripadnik njihove vjerske grupe podržava tkz. RS. Velikoj većini Bošnjaka nije stalo do nekih ispričavanja i žaljenja od strane pravoslavaca, i svaki je Bošnjak je duboko svjestan da je za jednog pravoslavca mentalno nemoguće da se ispriča za nešto što svim srcem i dušom podržava. Zato molim vas nemojte ... Što se nekog žaljenja sa bošnjačke strane tiče - nije običaj da se napadač i ubojica žali. Sa takvim se u svim ljudskim kulturama postupa po kratkom postupku. U Americi se takvi nasilnici šalju na električnu stolicu, na štrik i primaju injekcije za uspavljivanje. A ako se radi o većim populacijama onda slijedi napalm, atomska bomba kao na Hirošimu i Nagasaki, tepih bombardiranja, kao i niz radioaktivno, kemijskih i bioloških metoda kažnjavanja. Priznavati Srbima nekakav status žrtve, znači trasirati put za novo divljanje Velikosrba na Balkanu. Sikter !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24900 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Lagano. BiH sukob je kompleksniji od karakterizacije da je agresija. To je ipak prvenstveno bio građanski rat s elementima agresije.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:24 |
|
|
|
Znaci lider rat u Hrvatskoj je bio gradanski rat takoder ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sarajevac
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:25 |
|
|
|
Agresija sa elementima građanskog rata, ili građanski rat sa elementima agresije - svejedno. Napad na Bošnjak kao narod sa namjerom protjerivanja i genocida, pa i donekle Hrvatima gdje im je pošlo za rukom, je čista agresija, i svaka obrana od nje ma kakvim metodama je legitimna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:27 |
|
|
|
@Sarajevac
Dragi gospodine iz suženog međunarodnog protektorata. Možeš pisati ovde do sutra, ali stvarnost je DRASTIČNO drugačija. To znaš i to te boli. Over and out.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:30 |
|
|
|
Jagnje, kako misliš drastično? Drastično bi bilo da su Muslimani i Hrvati napali Srbe ili Srbiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:32 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Jagnje, kako misliš drastično? Drastično bi bilo da su Muslimani i Hrvati napali Srbe ili Srbiju. Ma kakvi, odnosi se na neke druge stvari koje Sarajevac škraba zadnjih dana. Ko je koga i kako, uopšte neću da ulazim. Makar ne večeras. Izbori su.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24900 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ibar je napisao/la: Znaci lider rat u Hrvatskoj je bio gradanski rat takoder ? Ne. Ne znam otkud takav zaključak? Uostalom, ovdje je zabranjeno raditi paralelu između ustavnopravnog karaktera Hrvatske (nacionalne države) i BiH (države 3 temeljna naroda), što ti ovom insinuacijom činiš.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sarajevac
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:33 |
|
|
Citat: Dragi gospodine iz suženog međunarodnog protektorata. Možeš pisati ovde do sutra, ali stvarnost je DRASTIČNO drugačija. To znaš i to te boli. Over and out. Samo se vi "tešite"... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:39 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Jagnje, kako misliš drastično? Drastično bi bilo da su Muslimani i Hrvati napali Srbe ili Srbiju. Ma kakvi, odnosi se na neke druge stvari koje Sarajevac škraba zadnjih dana. Ko je koga i kako, uopšte neću da ulazim. Makar ne večeras. Izbori su. Izbori, pa ... to se okreće jagnje, piju hektolitri piva, slavi pobjeda Tadića 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 21:42 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Izbori, pa ... to se okreće jagnje, piju hektolitri piva, slavi pobjeda Tadića  Pa sad, to smo obavili pre izbora. A ti naiđ' slobodno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lirik
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 06 svi 2012, 22:16 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 21:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Sarajevac je napisao/la: Agresija sa elementima građanskog rata, ili građanski rat sa elementima agresije - svejedno. Napad na Bošnjak kao narod sa namjerom protjerivanja i genocida, pa i donekle Hrvatima gdje im je pošlo za rukom, je čista agresija, i svaka obrana od nje ma kakvim metodama je legitimna. Sarajevac ti stvari promatras(u starom sarajevskom stilu) isuvise crno-bijelo.Ako govoris o agresiji prema Bosnjacima i Bosnjacima kao zrtvama a nikako agresorima kako onda objasnjavas ucesce Bosnjaka u agresiji na Hrvatsku?Mislim da ti je poznato da je znatan broj Bosnjaka generala i kosovaca ucestvovao u agresiji na Hrvatsku:Rasim Delic,Atif Dudakovic,Sefer Halilovic,kosovac Mustafa Candic a bilo je i puno Bosnjaka-vojnika u redovima JNA i poslije u vojsci bosanskih Srba.Jesu li i Bosnjaci odani Fikretu Abdicu Babi bili agresori?
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sarajevac
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 00:27 |
|
|
Citat: Sarajevac ti stvari promatras(u starom sarajevskom stilu) isuvise crno-bijelo.Ako govoris o agresiji prema Bosnjacima i Bosnjacima kao zrtvama a nikako agresorima kako onda objasnjavas ucesce Bosnjaka u agresiji na Hrvatsku?Mislim da ti je poznato da je znatan broj Bosnjaka generala i kosovaca ucestvovao u agresiji na Hrvatsku:Rasim Delic,Atif Dudakovic,Sefer Halilovic,kosovac Mustafa Candic a bilo je i puno Bosnjaka-vojnika u redovima JNA i poslije u vojsci bosanskih Srba.Jesu li i Bosnjaci odani Fikretu Abdicu Babi bili agresori?
Ne postoji stari sarajevski stil. To je priča onog velikosrpskog seljačine Milorada Dodika. Njemu ne smeta što protura priču beogradske čaršije o BiH kao obični mulac. Postoji samo zvanična bosanska državna politika. Sa izuzetkom islamske religije sa kojom se ne slažem - ja kao i većina Bošnjaka zastupam tu politiku. Razlog je jednostavan. Nijedna druga mi ne osigurava ni elementaran fizički opstanak. Neki Bošnjaci koji su jedno kraće vrijeme u službi JNA ratovali protiv Hrvatske, a radi se o pojedinačnim slučajevima, su bili zavedeni pričama o borbi za očuvanje SFRJ i uglavnom su napustili JNA i distancirali se od te politike za vrlo kratko vrijeme. Pa bilo je i Hravata časnika JNA koji su pušili istu priču. Ogromna većina Bošnjaka iz principa ne bi napadali Hrvatsku i Hrvate ma kako se oni ponijeli prema nama. Štoviše na tisuće ih je branilo Hrvatsku dragovoljno, a da to nisu morali. Bošnjaci u VRS su istinski endemi - takvih je bilo među Hrvatima još i mnogo više, ali se radi o tako zanemarljivom broju, da ne vrijedi o tome pričati. Uostalom u ABiH se borila gomila Srba i Hrvata - i to ništa ne dokazuje, niti išta znači u ukupnom rezultatu rata. Bošnjaci odani Fikretu Abdiću su doista bili izdajnici svog naroda i bili su u službi agresora na BiH. Kako i zašto je došlo do toga, i ko je za to odgovoran, a bio je uz Fikreta i Alija bez daljnjeg, to je jedna druga priča.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 00:45 |
|
|
|
Ajde Musliman, srediste svoje dvoriste prvo, ubijaju se i spaljuju ljudi-muslimani
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sarajevac
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 01:25 |
|
|
Citat: Ajde Musliman, srediste svoje dvoriste prvo, ubijaju se i spaljuju ljudi-muslimani Dobro pravoslavac - kod nas se ništa ne dešava, što se kod vas ne dešava non-stop. Tko mi kaže ??? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 06:00 |
|
|
lirik je napisao/la: Sarajevac je napisao/la: Agresija sa elementima građanskog rata, ili građanski rat sa elementima agresije - svejedno. Napad na Bošnjak kao narod sa namjerom protjerivanja i genocida, pa i donekle Hrvatima gdje im je pošlo za rukom, je čista agresija, i svaka obrana od nje ma kakvim metodama je legitimna. Sarajevac ti stvari promatras(u starom sarajevskom stilu) isuvise crno-bijelo.Ako govoris o agresiji prema Bosnjacima i Bosnjacima kao zrtvama a nikako agresorima kako onda objasnjavas ucesce Bosnjaka u agresiji na Hrvatsku?Mislim da ti je poznato da je znatan broj Bosnjaka generala i kosovaca ucestvovao u agresiji na Hrvatsku:Rasim Delic,Atif Dudakovic,Sefer Halilovic,kosovac Mustafa Candic a bilo je i puno Bosnjaka-vojnika u redovima JNA i poslije u vojsci bosanskih Srba.Jesu li i Bosnjaci odani Fikretu Abdicu Babi bili agresori? Ne bih ja rekao crno-bijelo. Bolji naziv za to je autistično. Pogledaj dnevnik FTV i vidjet ćeš da jako podsjeća na beogradski dnevnik prije rata. Održavanje psihoze, tamo su nacisti, oni su kao partizani  ili židovi po potrebi, izrazi kao "povampireni ustaše" (čuj povampireni  ) itd. Stvarno se isplati s vremena na vrijeme pogledati FTV da se ne zaboravi s kim mi imamo posla. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1455 of 2558 - 56.88%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 10:20 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ibar je napisao/la: Znaci lider rat u Hrvatskoj je bio gradanski rat takoder ? Ne. Ne znam otkud takav zaključak? Uostalom, ovdje je zabranjeno raditi paralelu između ustavnopravnog karaktera Hrvatske (nacionalne države) i BiH (države 3 temeljna naroda), što ti ovom insinuacijom činiš. E pa ja ću napravit paralelu između Srba Benkovca i onih Brčkog ili Kupresa. Ne vidim nikakvu razliku u pristupu prema neSrbima 90-ih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 10:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: lirik je napisao/la: Sarajevac ti stvari promatras(u starom sarajevskom stilu) isuvise crno-bijelo.Ako govoris o agresiji prema Bosnjacima i Bosnjacima kao zrtvama a nikako agresorima kako onda objasnjavas ucesce Bosnjaka u agresiji na Hrvatsku?Mislim da ti je poznato da je znatan broj Bosnjaka generala i kosovaca ucestvovao u agresiji na Hrvatsku:Rasim Delic,Atif Dudakovic,Sefer Halilovic,kosovac Mustafa Candic a bilo je i puno Bosnjaka-vojnika u redovima JNA i poslije u vojsci bosanskih Srba.Jesu li i Bosnjaci odani Fikretu Abdicu Babi bili agresori?
Ne bih ja rekao crno-bijelo. Bolji naziv za to je autistično. Pogledaj dnevnik FTV i vidjet ćeš da jako podsjeća na beogradski dnevnik prije rata. Održavanje psihoze, tamo su nacisti, oni su kao partizani  ili židovi po potrebi, izrazi kao "povampireni ustaše" (čuj povampireni  ) itd. Stvarno se isplati s vremena na vrijeme pogledati FTV da se ne zaboravi s kim mi imamo posla.  NK možeš dat neki primjer i kontekst uporabe tih termina. Kaj fakat govore o ˝povampirenim ustašama˝? Kad je rat u pitanju il poratni događaji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 11:26 |
|
|
|
Nisam još pogledao ali ima zanimljivih izjava o pomoći Srbima u BiH, na kraju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sarajevac
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 13:49 |
|
|
Citat: Ne bih ja rekao crno-bijelo. Bolji naziv za to je autistično. Pogledaj dnevnik FTV i vidjet ćeš da jako podsjeća na beogradski dnevnik prije rata. Održavanje psihoze, tamo su nacisti, oni su kao partizani  ili židovi po potrebi, izrazi kao "povampireni ustaše" itd. Stvarno se isplati s vremena na vrijeme pogledati FTV da se ne zaboravi s kim mi imamo posla. Tko mi kaže ???  To srpski mediji "pucaju" od demokracije i potrage za različitim stajalištima. U BiH koju god srpsku TV stanicu da okreneš ista priča po diktatu beogradske čaršije. Kakav autizam - to je fašističko velikosrpsko medijsko ludilo koje trpimo već 25 godina. Ako i postoji neki "umiveni" srpski medij - onda to plaća stranac i tako ne misli 99,99 % pravoslavaca (B92 - publika krug dvojke u Beogradu). Kao da vama treba FTV da živite svoj velikosrpski fašizam.... Nije vam trebao ni u SFRJ, a eki vam treba danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 14:06 |
|
|
Ibar je napisao/la: Znaci lider rat u Hrvatskoj je bio gradanski rat takoder ? dijelom , kao i u bih, a dijelom agresija srbije. pa bogamu svi znamo da se rat u španjolskoj tridesetih godina, zvao "španjolski građanski rat", a učestvovali i nijemci i talijani i internacionalne brigade...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 14:13 |
|
|
osa je napisao/la: Ibar je napisao/la: Znaci lider rat u Hrvatskoj je bio gradanski rat takoder ? dijelom , kao i u bih, a dijelom agresija srbije. pa bogamu svi znamo da se rat u španjolskoj tridesetih godina, zvao "španjolski građanski rat", a učestvovali i nijemci i talijani i internacionalne brigade... Točno to Osa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sarajevac
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 07 svi 2012, 14:34 |
|
|
Citat: dijelom , kao i u bih, a dijelom agresija srbije. pa bogamu svi znamo da se rat u španjolskoj tridesetih godina, zvao "španjolski građanski rat", a učestvovali i nijemci i talijani i internacionalne brigade... Ali nisu učestvovali Francuska i Portugal sa pretenzijama nad španjolskom teritorijom, niti su intervenirali pod krinkom zaštite prava svojih manjina u tim zemljama. Znaš li to što je građanski rat ? To je rat dviju frakcija unutar JEDNE nacije.Španjolci - komunisti protiv fašisti, Amerikanci - sjever protiv juga, Bošnjaci - alići potiv fikretovaca itd. itd. Čim se umiješaju susjedi i čim se dignu pretenzije na teritoriju dotične zemlje, ili strane u sukobu predstavljaju direktno ili indirektno susjedne zemlje - to je agresija na dotičnu zemlju primjerice preko proxy-ja. U Hrvatskoj nije bio građanski rat, jer nisu ratovali Hrvati protiv Hrvata (primjerice lijevi protiv desnih), nego je jedna manjina digla ustanak sa namjerom da otkine komad Hrvatske i priključi je Srbiji. Ako je Srbija pomagala, a jeste, to je klasična agresija nevješto prikrivena pobunom lokanih manjinaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|