HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 ožu 2026, 21:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 171 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Da li ste za povratak 4000 Srba u Mostar u sljedeće 2 godine?
Da 54%  54%  [ 25 ]
Ne 33%  33%  [ 15 ]
Ne znam 13%  13%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 46
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar
PostPostano: 17 stu 2011, 22:51 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Nisam ništa rek'o ba. Samo mi smiješno ovo o precjenjivanju.

Ko nas doista ugrožava? Samo mi sami...blejimo u vas, i zavidimo bez razloga.

Ne moraju bit vlažni snovi, da hoće Dervenćani su dosad mogli 5x kupit Derventu od Dodika, istočni hrvatski dio. Očito im ipak je ljepše negdje drugo. Bez brige.

A što se tiče BL, ako je Zagreb grad i Srba, ne vidim zašto to BL ne bi bila...

Ne smetaju nama Hrvati u RS, dok god ne rade na našu štetu i štetu Srpske .Koliko je meni poznato , ovo što ih se vratilo živi sasvim mirno i bez ikakvih problema na nacionalnoj osnovi.

U kom smislu smatraš Zagreb gradom i Srba ?

Vrh

PostPostano: 17 stu 2011, 22:53 

Svarog je napisao/la:
Meni se cini , da se i tu , bas ko i u svemu drugom u BiH ,govori neiskreno i da se , hajd da kazem , i povratnistvom na neki nacin ' ratuje'. Takodje , i tu su ociti dupli arsini.

Neki u tome vide nekakvo kukavicije jaje i potencijalnu ' petu kolonu ' , neki nacin da se restaurira SRBiH ,sa Srajevom kao neprikosnovenim centrom svega postojeceg , zaboravljajuci da bi prije toga morali restaurirati YU , sto je za sva vremena nemoguce...
..a neki jednostavno zele da ostatak zivota provedu tamo gdje su rodjeni, proveli mladost i veci i ljepsi dio zivota (E ,njih mi je najzalije )

Ova nacionalno ušoravanje , koja su se u BiH desila, posledica su krvavih muslimansko/hrvatskih - srpskih ,pa i muslimansko -hrvatskih sukoba , kojih je samo u 20 .vijeku bilo toliko u da mi i sam opstanak ove BiH djeluje poprilično šizofreno ... a kamoli nekakav idilični ' mix '.

Srbi su sa ovih prostora, znaci i iz Mostara i iz Sarajeva , bjezali i 1914. i 1941 i 1992.
Koliko su puta Hrvati i Muslimani bjezali iz Banjaluke ?

Odličan post.

I pored svega, bilo bi najlepše na svetu da se svako ko želi vrati na svoje..ali čak i ja počinjem da verujem da se to nikad, ni u uslovima mnogo boljim nego što su na Balkanu, tako bajkovito i masovno ne dešava.
A onda iza svega ostaje baš ovo što si ti napisao...tom pričom se samo trguje i manipuliše..:(

slika

Vrh

PostPostano: 17 stu 2011, 23:06 

Ti što se vraćaju u Mostar neka se posle ne žale po medijima ako im se nešto desi. Kao one budale što letuju u Dalmaciji pa posle kmeče kad im razbiju vilicu.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2011, 23:31 

Konobari iz obližnjih lokala meni su ove godine zauzimali mjesto u hladovini na plaži, peškire bacali da ne ustajem prerano.Koje ovdje predrasude vladaju, i idete li vi pojedinci igdje ovako ?

Očigledno neki u HR nisu zavirili od devedesetih.Doduše jeste nas onaj kritikovao za Makarsku, ali bože moj, interes je to.

Što se Mostara tiče, samo u prolazu boravila.Tako da iskreno ne mogu ni potvrditi, a ni opovrgnuti navode o razbijenim glavama ili vilicama.Ali za obalu tvrdim odgovorno da je gost svetinja.I u Zegeju smo primljeni odlično.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2011, 23:46 

emt je napisao/la:
Konobari iz obližnjih lokala meni su ove godine zauzimali mjesto u hladovini na plaži, peškire bacali da ne ustajem prerano.Koje ovdje predrasude vladaju, i idete li vi pojedinci igdje ovako ?

Očigledno neki u HR nisu zavirili od devedesetih.Doduše jeste nas onaj kritikovao za Makarsku, ali bože moj, interes je to.

Što se Mostara tiče, samo u prolazu boravila.Tako da iskreno ne mogu ni potvrditi, a ni opovrgnuti navode o razbijenim glavama ili vilicama.Ali za obalu tvrdim odgovorno da je gost svetinja.I u Zegeju smo primljeni odlično.

Emt, da te pitam nesto...al nemoj se ljutiti .
Jesi ti Emt ili Emko ?
Primjetih da se razumješ u fudbal i još štošta..i kako vrjeme odmiče, sve mi se više čini da si ti neko muslimansko momče , koje eto, voli da se presvlači u žensko (dešava se ) .
Aj reci pošteno.. :wink

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 08:12 

Svarog je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Ja gutica manje no ti moljevica svarog. Zasigurno

Časna rječ ni ne znam ko je Moljević . Pretpostavljam neki vojvoda.

To i jeste vas problem Svarog.. Cijeli zivot ste ucili, kljukali su vas onima drugima, onim sovinistima sa druge strane a nikada vasima. Zato me i ne cudi sto znas za Gutica a ne za Moljevica koji je bio "mozak" velikosrpstva i pisac projekta " Velika Srbija" , zacetnik etnickog ciscenja.
Zato i znate za fra Filipovica i sta je skrivio ali ne i o tome sta je recimo pop Djujic " odradio" ..

I ja sam oduvjek znao za Filipovica i Jasenovac i Drakulic, ali slabo o Moljevicu, Djujicu, Bleiburgu, a garantiram da nikada nisi cuo za pokolje u Trubaru kod Drvara ili Krnjeusi (nisam ni ja do ovog zadnjeg rata)..

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 10:12 

teranova je napisao/la:
Ti što se vraćaju u Mostar neka se posle ne žale po medijima ako im se nešto desi. Kao one budale što letuju u Dalmaciji pa posle kmeče kad im razbiju vilicu.

ne pisi gluposti ako nisi upucena.vise je srpskih auta ljeti u mostaru,nego u dubrovniku i splitu skupa

komplet srpska sela su opet ziva i taj trend se nastavlja.kad si cula da hrvati po mostaru srbima razbijaju vilice........manijace maleni

cime ti nas smatras :smajl013

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 10:28 

pagan je napisao/la:
teranova je napisao/la:

ne pisi gluposti ako nisi upucena.vise je srpskih auta ljeti u mostaru,nego u dubrovniku i splitu skupa

komplet srpska sela su opet ziva i taj trend se nastavlja.kad si cula da hrvati po mostaru srbima razbijaju vilice........manijace maleni

Izgleda da nisi pročitao celu temu - Srbi uglavnom žive na istočnoj strani i koliko ja razumem tamo treba i da se (kao) vraćaju.
Dalmacija i razbijena vilica su samo služile kao sredstvo poređenja.
Da li je sada kristalno jasno ili pak ne?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 10:43 

teranova je napisao/la:
pagan je napisao/la:

Izgleda da nisi pročitao celu temu - Srbi uglavnom žive na istočnoj strani i koliko ja razumem tamo treba i da se (kao) vraćaju.
Dalmacija i razbijena vilica su samo služile kao sredstvo poređenja.
Da li je sada kristalno jasno ili pak ne?

napisala si da su srbi koji se vracaju u mostar glupi,kao i oni koji idu u dalmaciju pa ih prebiju...jeli tako pise ili ja umisljam

posto mislim da ne umisljam,konstatirat cu da ti je razmisljanje po tom pitanju zaista briljantno

najvece povratnicko mjesto srbi u mostaru je na zapadnoj strani,selo bacevici.....zato ponavljam,neupucena budi ne

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 10:47 

Mislim da nisu u pitanju sela već sam grad, Mostar. Za sela zaista ne znam, priznajem.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 10:49 

teranova je napisao/la:
Mislim da nisu u pitanju sela već sam grad, Mostar. Za sela zaista ne znam, priznajem.

dakle nisi mi odgovorila,jesam li umisljao?

zeno draga to "selo" je u prigradskom naselju...ne znam kako bi ga nazvao nego "selom"

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 10:57 

pagan je napisao/la:
teranova je napisao/la:

zeno draga to "selo" je u prigradskom naselju...ne znam kako bi ga nazvao nego "selom"

Nisi umislio, zaista mislim da ne treba ići mečki na rupu. Kako u slučaju Mostara, tako i za ono drugo. Šta ja znam da li će nekom da kvrcne u mozgu ili neće.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:03 

teranova je napisao/la:
pagan je napisao/la:

Nisi umislio, zaista mislim da ne treba ići mečki na rupu. Kako u slučaju Mostara, tako i za ono drugo. Šta ja znam da li će nekom da kvrcne u mozgu ili neće.

hehe za mostar ne brini..... isto im je ko i nama,borba......za prezivljavanje

pitom smo mi narod :wink

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:07 

Svarog je napisao/la:
emt je napisao/la:

Jesi ti Emt ili Emko ?
Primjetih da se razumješ u fudbal i još štošta..i kako vrjeme odmiče, sve mi se više čini da si ti neko muslimansko momče , koje eto, voli da se presvlači u žensko (dešava se ) .

Svarog, za takve poput tebe, koji se SAMO deklariraju kao muškarci, sam vjerovatno Emko. :zubati
Razumijem se osim fudbala i u tenis, odbojku, čak i američki fudbal (kod nas u AT trenutno, je to aktuelno, pa znam pravila)

Eto kud ćeš poštenije od mene. :zivili

I stojim iza priče da su u HR dobrodošli gosti na more.Doduše, ako ćeš pravo, pa nisi poslužen odmah u lokalu, progovoriš kojim evropskim jezikom (Njemački ili Engleski ) puno su ljubazniji.Naravno i ako ti što treba, korištenje toaleta, a na plaži si i sl.To pitaj na engleskom. :zubati
Uglavnom sigurna sam da ti niko neće razbiti glavu, ili na napasti što si Srbin ili mene jer sam Bošnjakinja.To su laži.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:11 

Citat:
Srpski povratnici u Drvaru zahtijevaju od općine da u najkraćem roku iz strogog centra grada uklone spomenik hrvatskim braniteljima, potvrdio je predsjednik Udruge "Održivi povratak" Mile Marčeta.
"U gradu u kojem su oduvijek živjeli samo Srbi i u kojem čak i danas, usprkos nemogućim ekonomskim i socijalnim uvjetima, opet žive skoro samo Srbi, u njegovu centru postoji spomenik onima koji su u tom gradu popalili i opljačkali sve što je bilo vrijedno", tvrdi Marčeta
On je, također upozorava kako bi ogorčeni Drvarčani uskoro mogli sami uklonit spomenik, ako to ne uradi nitko drugi.
"Ovakve stvari moguće su jedino u Drvaru, gdje lokalna vlast koju, nažalost, drže takozvani Srbi, šuruje s Hrvatima na županijskoj razini i već godinama ignorira zahtjeve građana da se spomen-obilježje okupatorima Drvara konačno ukloni s mjesta koje ni po čemu ne zaslužuje", kazao je Marčeta.
Osim Marčete, za nasilno uklanjanje spomenika izjasnio se i Đuro Josipović, načelnik općine Istočni Drvar, koje je u sklopu Republike Srpske.
"Došlo je krajnje vrijeme da stanovnici Drvara uzmu sudbinu u svoje ruke i kukom i motikom uklone iz svog grada sramno obilježje", izjavio je Josipović.
On je spomenuo i činjenicu da je Dom kulture u Drvaru pretvoren u katoličku crkvu te da i to pitanje treba riješiti.
Načelnica Općine Drvar Anka Papak-Dodik kazala je da je već postojala inicijativa za premještanje katoličke crkve na drugu lokaciju, ali da Hrvati nisu bili zadovoljni ponuđenom lokacijom. Što se tiče spomenika hrvatskim braniteljima, ona je rekla da će taj slučaj biti riješen kad dođe na Općinsko vijeće.

:kava

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:12 

emt je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Jesi ti Emt ili Emko ?

Svarog, za takve poput tebe, koji se SAMO deklariraju kao muškarci, sam vjerovatno Emko. :zubati
Razumijem se osim fudbala i u tenis, odbojku, čak i američki fudbal (kod nas u AT trenutno, je to aktuelno, pa znam pravila)

Eto kud ćeš poštenije od mene. :zivili

I stojim iza priče da su u HR dobrodošli gosti na more.Doduše, ako ćeš pravo, pa nisi poslužen odmah u lokalu, progovoriš kojim evropskim jezikom (Njemački ili Engleski ) puno su ljubazniji.Naravno i ako ti što treba, korištenje toaleta, a na plaži si i sl.To pitaj na engleskom. :zubati
Uglavnom sigurna sam da ti niko neće razbiti glavu, ili na napasti što si Srbin ili mene jer sam Bošnjakinja.To su laži.

nisi bosnjakinja,zato su i usluzni :zubati

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:17 

I za povratak i protiv njega.
Prvi razlog je poštovanje ličnog izbora svakog od povratnika, protiv - jer povratak u sredinu u koju ćeš biti manjina povlači za sobom niz negativnosti koje se mogu svesti u činjenicu da ćeš u takvoj sredini uvijek biti građanin drugog reda, bez obzira na navodnu "konstitutivnost". Kao manjina, tu si da se ponašaš po nepisanim pravilima većine a "konstitutivnost" je samo slovo na papiru. Nikad se ne bih vratio u sredinu u kojoj nisam slobodan i u kojoj je dobra ili loša volja većine, mjerilo moje slobode.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:43 

Ja se slazem s tobom Aga.. Zato ja osobno nisam u Banjaluci. Ali kao sto kazes, treba postovati odluku i onih koji to zele.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:44 

hutt je napisao/la:
Citat:
Srpski povratnici u Drvaru zahtijevaju od općine da u najkraćem roku iz strogog centra grada uklone spomenik hrvatskim braniteljima, potvrdio je predsjednik Udruge "Održivi povratak" Mile Marčeta.
"U gradu u kojem su oduvijek živjeli samo Srbi i u kojem čak i danas, usprkos nemogućim ekonomskim i socijalnim uvjetima, opet žive skoro samo Srbi, u njegovu centru postoji spomenik onima koji su u tom gradu popalili i opljačkali sve što je bilo vrijedno", tvrdi Marčeta
On je, također upozorava kako bi ogorčeni Drvarčani uskoro mogli sami uklonit spomenik, ako to ne uradi nitko drugi.
"Ovakve stvari moguće su jedino u Drvaru, gdje lokalna vlast koju, nažalost, drže takozvani Srbi, šuruje s Hrvatima na županijskoj razini i već godinama ignorira zahtjeve građana da se spomen-obilježje okupatorima Drvara konačno ukloni s mjesta koje ni po čemu ne zaslužuje", kazao je Marčeta.
Osim Marčete, za nasilno uklanjanje spomenika izjasnio se i Đuro Josipović, načelnik općine Istočni Drvar, koje je u sklopu Republike Srpske.
"Došlo je krajnje vrijeme da stanovnici Drvara uzmu sudbinu u svoje ruke i kukom i motikom uklone iz svog grada sramno obilježje", izjavio je Josipović.
On je spomenuo i činjenicu da je Dom kulture u Drvaru pretvoren u katoličku crkvu te da i to pitanje treba riješiti.
Načelnica Općine Drvar Anka Papak-Dodik kazala je da je već postojala inicijativa za premještanje katoličke crkve na drugu lokaciju, ali da Hrvati nisu bili zadovoljni ponuđenom lokacijom. Što se tiče spomenika hrvatskim braniteljima, ona je rekla da će taj slučaj biti riješen kad dođe na Općinsko vijeće.

:kava

Neka pritisnu svoje u RS da ih razmjene za nasa podrucja..

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:45 

Citat:
nisi bosnjakinja,zato su i usluzni

Kineskinja sam pagan.To je nacija budućnosti.Imaš nešto protiv ?:)

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 11:55 

Emt.. Evo mjesecima citam , gledam.. kako ti se da non stop odgovarati na razne provokacije? odjebi to

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 12:09 

Tulkas je napisao/la:
Emt.. Evo mjesecima citam , gledam.. kako ti se da non stop odgovarati na razne provokacije? odjebi to

Rijetko me Hrvati provociraju, osim pagana.

A Srbe najekstremnije sam na ignore.

Ali hvala ti na savjetu i njega ću :)

U pravu si.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 12:10 

Gdje ćeš koristiti "ignore". Onda forum više nije zanimljiv.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 12:12 

Čovjek čitajući ovu temu stekne osjećaj da su veći problem povratniku "njegovi", nego oni kojih bi se po logici stvari trebao bojati.

Kako sam i pretpostavljao... :D

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 12:13 

BBC je napisao/la:
Gdje ćeš koristiti "ignore". Onda forum više nije zanimljiv.

Dobro tebi, ti se udebljaš jedno 10 kg, kad uspiješ nekog isporvocirati :D

Duševna hrana.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 171 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: goran2hr, mrnjav, Tomba17 i 61 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: