|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 211 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 13 pro 2010, 21:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60071 Lokacija: DAZP HQ
|
nema šanse da preko 100 tisuća Hrvate ostane van Trećeg entiteta. zapravo, treba težiti ispravnim odnosima, u kojem postotku ostane Hrvata izvan Trećeg, toliki postotak Bošnjaka mora biti unutar Trećeg. recimo da izvan Trećeg ostane 15% Hrvata u BIH, 15% Bošnjaka bi trebalo biti u Trećem, a to je oko 250 tisuća. paritet neki mora postojati, ne mora biti idealan, ali mora se težiti što boljem odnosu. dakle, ne dolazi u obzir Treći s 90%+ Hrvata, pri čemu više od 150 tisuća Hrvata ostaje izvan Trećeg. to imamo i trenutno. optimum za nas je multietnička federalna jedinica s hrvatskom većinom, te da se ta većina kreće od 60-70%.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 00:27 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
vipera ammodytes je napisao/la: Da se mi vratimo temi, kad veća nema pametnijih argumenata. Dakle, ovaj niz mjesta:Đelilovac, Podkraj, Sečevo,Runjići, Ovčarevo, Bilići, Kraljevice, Miškići,Radića Brdo,Mala Bukovaica, (na karti općina Travnik Zapad)je pod hrvatskom kontrolom, tj da li su se tu Hrvati vratili?
Sioux , pomagaj! U sva ova naselja hrvati su se jednim dijelom vratili (u manjem procentu u Malu i Veliku Bukovicu - al nebitno kuće su obnovljene i služe kao vikendice manje više) a ostala mjesta koja si nabrojo su i danas hrvatska i u njima živi sigurno 2 do 2,5 tisuća stanovnika minimalno, a što je najvažnije sad če za Božić taj broj da se najmanje udupla kad nam dijaspora dođe... uglavnom života ima... Travnik zapad nije bio u ratu pod hrvatskom kontrolom nego okupiran što od srba što od mslimana... povratak je u dobar i ta općina ili sadašnji dio sadašnje općine travnik je strateški važan al nažalost po muslimane tako je... mi smo se i tu vratili i namjeravamo živjeti jer je to naše.. sve oko travnika je manje više hrvatsko zemljište i naselja... i još umalo da zaboravim ovo su moji prijatelji koji pozdravljaju ideju osnivanja HNK Travnik - te će kad to zaživi sa svojim amaterskim kazališet sigurno parirati tim skupo plačenim Gojerima i Pejakovićima - a za razliku od njih ovi su moji bili u HVO-u i na pravoj strani... te pozdrav za njih Marksa, Pašu, Suleta, Miru.. itd.. profesionalne amatere... http://www.hak-travnik.com/index.php?op ... 4&Itemid=7
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 00:35 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5917 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
sioux111 je napisao/la: i još umalo da zaboravim ovo su moji prijatelji koji pozdravljaju ideju osnivanja HNK Travnik - te će kad to zaživi sa svojim amaterskim kazališet sigurno parirati tim skupo plačenim Gojerima i Pejakovićima - a za razliku od njih ovi su moji bili u HVO-u i na pravoj strani... te pozdrav za njih Marksa, Pašu, Suleta, Miru.. itd.. profesionalne amatere... http://www.hak-travnik.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=4&Itemid=7Svaka im čast na Hrvatskom amaterskom kazalištu Travnik!
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 00:37 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Ima ti travnik čuda svakakvih a i ljudi jaki.. takvi smo mi.. (hvalite me usta moja)
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 05:35 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
sioux111 je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Da se mi vratimo temi, kad veća nema pametnijih argumenata. Dakle, ovaj niz mjesta:Đelilovac, Podkraj, Sečevo,Runjići, Ovčarevo, Bilići, Kraljevice, Miškići,Radića Brdo,Mala Bukovaica, (na karti općina Travnik Zapad)je pod hrvatskom kontrolom, tj da li su se tu Hrvati vratili?
Sioux , pomagaj! U sva ova naselja hrvati su se jednim dijelom vratili (u manjem procentu u Malu i Veliku Bukovicu - al nebitno kuće su obnovljene i služe kao vikendice manje više) a ostala mjesta koja si nabrojo su i danas hrvatska i u njima živi sigurno 2 do 2,5 tisuća stanovnika minimalno, a što je najvažnije sad če za Božić taj broj da se najmanje udupla kad nam dijaspora dođe... uglavnom života ima... Travnik zapad nije bio u ratu pod hrvatskom kontrolom nego okupiran što od srba što od mslimana... povratak je u dobar i ta općina ili sadašnji dio sadašnje općine travnik je strateški važan al nažalost po muslimane tako je... mi smo se i tu vratili i namjeravamo živjeti jer je to naše.. sve oko travnika je manje više hrvatsko zemljište i naselja... i još umalo da zaboravim ovo su moji prijatelji koji pozdravljaju ideju osnivanja HNK Travnik - te će kad to zaživi sa svojim amaterskim kazališet sigurno parirati tim skupo plačenim Gojerima i Pejakovićima - a za razliku od njih ovi su moji bili u HVO-u i na pravoj strani... te pozdrav za njih Marksa, Pašu, Suleta, Miru.. itd.. profesionalne amatere... http://www.hak-travnik.com/index.php?op ... 4&Itemid=7[/quote] Možemo odmah neke opće zaključke donijeti: 'Općina Turbe', 'Općina Brajkovići'(nekad bila hrvatska, danas nije, 500 hrvata okruženo sa više tisuća bošnjaka) i 'općina Mehurići' čvrsto u bošnjačkim rukama. 'Općina Travnik' istok čvrsto u hrvatskim rukama. Dakle ostaje nam za razmatranje u budućoj raspravi 'općina zapad'. Problem Hrvatima je tu što se tu nalazi općinsko središte (sam grad Travnik ) sa velikim brojem Bošnjaka. Znači trebalo bi prepraviti kartu da veći dio grada Travnika pripadne bošnjačkoj općini a manji dio hrvatskoj. U ovoj raspravi moramo uvijek imati na umu Mostar: dio grada kontroliraju bošnjaci a pri ovakvoj raspodjeli 6 općina unutar bivše općine Mostar bošnjaci kontroliraju više teritorija nego Hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 10:14 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Zamolio bih nekoga od forumaša koji je iz Travnika ili dobro poznaje travničku problematiku da nama sa kartama prikaže gdje su se sve Hrvati vratili u Travnik, koliki je to teritorij, koliko bi se sve skupa tog teritorija moglo priključiti 3.entitetu. Na više tema vodila se rasprava o Travniku. Našao sam nekoliko karata, mislim da ću točno pripisati autorstvo, a ako pogriješim neka me netko ispravi: Karta na kojoj je forumaš frane nacrtao crvene granice na karti koju je napravio Starfucker226: Karta koju je napravio Ultras1986: @ zlatni_ljiljan: Prije godinu dana je bila nuđena funkcija dožupana Veležupe Lašva i Pliva jednom Bošnjaku. Recimo da se na gornjoj karti 3 stvari mogu promjeniti: Prva ono selo kod Kiseljaka u sredini općine. Mala vjerojatnost da se ekonomski može izdvojiti. Dakle to u entitet. Druga stvar, zapad Travnika i Vlašić. Neka bude i enklava ako ne može drugačije. Ista stvar za hrvatsko selo na jugoistoku travničke općine na granici sa Zenicom. Ako je ekonomski isplativo povezati sa Vitezom. Inače sumnjam da će muslimani dobiti i jedno selo iz općine Kiseljak kada će se raditi treći.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 10:29 |
|
|
Ovako nešto? http://img442.imageshack.us/i/87459laslep.jpg/Dakle, maknuti bošnjačka sela sa sjevera Viteza, zapada Novog Travnika i istoka Busovače. Odvojiti Gojeviće i Bakoviće iz Fojnice. Modificirati općine Travnik zapad i stari grad. Ako se može uzeti što iz Brajkovića, super. Crvene linije su neke granice, svjetlo plave linije su područja gdje bi se još mogle granice modificirati. P.S. Na granici Viteza i Travnika sa Zenicom ima par hrv. sela pa da se i to uklopi
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 11:19 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ovako nešto? http://img442.imageshack.us/i/87459laslep.jpg/Dakle, maknuti bošnjačka sela sa sjevera Viteza, zapada Novog Travnika i istoka Busovače. Odvojiti Gojeviće i Bakoviće iz Fojnice. Modificirati općine Travnik zapad i stari grad. Ako se može uzeti što iz Brajkovića, super. Crvene linije su neke granice, svjetlo plave linije su područja gdje bi se još mogle granice modificirati. P.S. Na granici Viteza i Travnika sa Zenicom ima par hrv. sela pa da se i to uklopi E na ovo sam ja mislio. Zahvaljujem ceha. U svezi Travnika obavezno Bošnjacima kontrirati kako prostorom veliku mostarsku općinu 'Sjever' kontrolira veoma mali broj bošnjaka, nekoliko tisuća. Evo ga ljudi , ovo bi bio prijedlog hrvatske strane za razgraničenje u srednjoj Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 11:23 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5917 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
vipera ammodytes je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovako nešto? http://img442.imageshack.us/i/87459laslep.jpg/Dakle, maknuti bošnjačka sela sa sjevera Viteza, zapada Novog Travnika i istoka Busovače. Odvojiti Gojeviće i Bakoviće iz Fojnice. Modificirati općine Travnik zapad i stari grad. Ako se može uzeti što iz Brajkovića, super. Crvene linije su neke granice, svjetlo plave linije su područja gdje bi se još mogle granice modificirati. P.S. Na granici Viteza i Travnika sa Zenicom ima par hrv. sela pa da se i to uklopi E na ovo sam ja mislio. Zahvaljujem ceha. U svezi Travnika obavezno Bošnjacima kontrirati kako prostorom veliku mostarsku općinu 'Sjever' kontrolira veoma mali broj bošnjaka, nekoliko tisuća. Evo ga ljudi , ovo bi bio prijedlog hrvatske strane za razgraničenje u srednjoj Bosni. Ne može. Cijeli Travnik ste prepustili Bošnjacima, a po Statutu je u gradu predviđen zajednički Distrikt, u samom centru.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 11:24 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Ne može. Cijeli Travnik ste prepustili Bošnjacima, a po Statutu je u gradu predviđen zajednički Distrikt, u samom centru. Pitanje je na kojoj je strani hrvatski dio grada
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 11:29 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mostar 1,175 km2 _________________
Travnik 529
N. Travnik 232
Vitez 159
Busovača 158
Lašvapolis bi imao oko 130.000 stanovnika, dakle opet slično Mostaru.
Sad se nameće pitanje:
Zašto nemamo Lašvapolis sa Statutom?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 12:14 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Ne može. Cijeli Travnik ste prepustili Bošnjacima, a po Statutu je u gradu predviđen zajednički Distrikt, u samom centru. Pitanje je na kojoj je strani hrvatski dio grada Autor karte je sioux111: http://yfrog.com/b8travniknaseljap
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 12:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mostar 1,175 km2 _________________
Travnik 529
N. Travnik 232
Vitez 159
Busovača 158
Sad se nameće pitanje:
Zašto nemamo Lašvapolis sa Statutom? Lašvapolis nije ni bio u igri. Statut je bio predviđen samo za Travnik. A sumnjam da bi Hrvati iz Viteza htjeli ući u takvo što, kad bi bili svedeni na gradsku općinu/četvrt u pretežno bošnjačkom gradu Lašvapolisu. Je li istina da nije bilo interesa na hrvatskoj strani za uvođenje Statuta u Travniku? Ili je bilo različitih faza u odnosu prema travničkom Statutu?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 12:28 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: E na ovo sam ja mislio. Zahvaljujem ceha. U svezi Travnika obavezno Bošnjacima kontrirati kako prostorom veliku mostarsku općinu 'Sjever' kontrolira veoma mali broj bošnjaka, nekoliko tisuća. Evo ga ljudi , ovo bi bio prijedlog hrvatske strane za razgraničenje u srednjoj Bosni. Ne može. Cijeli Travnik ste prepustili Bošnjacima, a po Statutu je u gradu predviđen zajednički Distrikt, u samom centru. Istina, ovo bolje http://img696.imageshack.us/i/87459laslep2.jpg/Zapadni dio grada (i dio juga) bi bio hrvatski, po onoj siouxovoj karti. Proširio nas još malo u Fojnici.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 12:30 |
|
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 12:35 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Ceha je napisao/la: Istina, ovo bolje http://img696.imageshack.us/i/87459laslep2.jpg/Zapadni dio grada (i dio juga) bi bio hrvatski, po onoj siouxovoj karti. Proširio nas još malo u Fojnici. Spojiti im njihov dio grada Travnika sa istočnim dijelom općine Travnik pošto nema šanse da pristanu da njihov dio grada bude enklava
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 12:45 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Spojiti im njihov dio grada Travnika sa istočnim dijelom općine Travnik pošto nema šanse da pristanu da njihov dio grada bude enklava Ovo ok ? http://img577.imageshack.us/i/87459laslep3.jpg/Iako bi i mi po tome mogli tražiti cestu Busovača-Kiseljak
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 13:17 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 13:27 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Mostar 1,175 km2 _________________
Travnik 529
N. Travnik 232
Vitez 159
Busovača 158
Sad se nameće pitanje:
Zašto nemamo Lašvapolis sa Statutom? Lašvapolis nije ni bio u igri. Statut je bio predviđen samo za Travnik. A sumnjam da bi Hrvati iz Viteza htjeli ući u takvo što, kad bi bili svedeni na gradsku općinu/četvrt u pretežno bošnjačkom gradu Lašvapolisu.Je li istina da nije bilo interesa na hrvatskoj strani za uvođenje Statuta u Travniku? Ili je bilo različitih faza u odnosu prema travničkom Statutu? Zašto ne bi kad bi općine bile napravljene po etničkom principu kao i u Mostaru. Ni u Vitezu nismo baš toliko uvjerljiva većina da bi si dozvolili luksuz. Imat tri općine sa uvjerljivom većinom Hrvata, to bi relaksiralo ljude. Doduše, većina bi bila Bošnjaka i gradonačelnik bi vjerojatno bio Bošnjak (neki kojeg bi kupili Vitežani), ali bi imali centar koji bi vukao u sebe Hrvate Bosne i time zamijenio Sarajevo. Riješio bi se i problem kojeg sad imamo da ne možemo izrezat te općine kako bi ih uvukli u entitet. Bošnjaci Kaćuna, Kalinske, Stare Mahale ne bi blokirali jer bi i dalje bili u većinski bošnjačkoj općini... Zato je to dobra ideja...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 13:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zašto ne bi kad bi općine bile napravljene po etničkom principu kao i u Mostaru. Ni u Vitezu nismo baš toliko uvjerljiva većina da bi si dozvolili luksuz.
Imat tri općine sa uvjerljivom većinom Hrvata, to bi relaksiralo ljude. Doduše, većina bi bila Bošnjaka i gradonačelnik bi vjerojatno bio Bošnjak (neki kojeg bi kupili Vitežani), ali bi imali centar koji bi vukao u sebe Hrvate Bosne i time zamijenio Sarajevo. Riješio bi se i problem kojeg sad imamo da ne možemo izrezat te općine kako bi ih uvukli u entitet.
Bošnjaci Kaćuna, Kalinske, Stare Mahale ne bi blokirali jer bi i dalje bili u većinski bošnjačkoj općini...
Zato je to dobra ideja...
To je isto kao da muslimanima pričate o Visokom npr.Zna se u metar čije je šta na potezu Busovača-Vitez-Novi Travnik.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 13:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zašto ne bi kad bi općine bile napravljene po etničkom principu kao i u Mostaru. Ni u Vitezu nismo baš toliko uvjerljiva većina da bi si dozvolili luksuz.
Imat tri općine sa uvjerljivom većinom Hrvata, to bi relaksiralo ljude. Doduše, većina bi bila Bošnjaka i gradonačelnik bi vjerojatno bio Bošnjak (neki kojeg bi kupili Vitežani), ali bi imali centar koji bi vukao u sebe Hrvate Bosne i time zamijenio Sarajevo. Riješio bi se i problem kojeg sad imamo da ne možemo izrezat te općine kako bi ih uvukli u entitet.
Bošnjaci Kaćuna, Kalinske, Stare Mahale ne bi blokirali jer bi i dalje bili u većinski bošnjačkoj općini...
Zato je to dobra ideja...
'Mostarski statut' je bila ludost jednog olinjalog britanskog političara za kojeg se pričalo da je ubijao katolike u sjevernoj irskoj. Odlukom ustavnog suda ta ludorija više ne postoji. Mostarski statut je zaslužan da danas centar mostara ne izgleda u jotu drukčije od siječnja 1994. I zato uopće ne spominjati tu glupost više. A što se tiče 'izrezivanja općina u naš entitet' Pa jednostavno, ako bošnjaci to ne dozvole nećemo ni mi njima dozvoliti formiranje njihovog entiteta u srednjoj bosni. Nemere jednostavnije, kaj ne!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 14:51 |
|
|
Kako je glupost? U istočni Mostar nisu navalili Hrvati, i dan danas ne navaljuju, a to ne bi bio slučaj da Statuta nema...
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 14:53 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kako je glupost? U istočni Mostar nisu navalili Hrvati, i dan danas ne navaljuju, a to ne bi bio slučaj da Statuta nema... Nisam razumio ovo
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 15:02 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kako je glupost? U istočni Mostar nisu navalili Hrvati, i dan danas ne navaljuju, a to ne bi bio slučaj da Statuta nema... Nisam razumio ovo A nisi, naravno da nisi. Ne dao bog promatrat malo i iz drugih kuteva stvari? Ne dao bog se stavit recimo u poziciju Bošnjaka u Mostaru? Ne dao bog vidit pluseve Statuta za Bošnjake u Mostaru, a minuse u SB jer ga nemamo... Hoću ti reći da Mostar nema Statuta, lagano bi se kupovali stanovi i živjelo i na istočnoj obali, danas bi već bilo pomiješano kao prije rata, ovako su Hrvati na zapadnoj strani u "svom" dijelu. Da su napravljene općine po ratnim crtama u SB sa Statutom ne bi se Bošnjaci tako lako vraćali u Vitez, Busovaču i sl. No to je glupost, mi ćemo na silu, bez pitanja ikoga izrezat što nam odgovara, ha? Čemu taktika, mimikrija i ideje, sila uzme što misli da treba. Problem je samo što sila dobije silu nazad. Zato fino, polako s većom učinkovitošću...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 14 pro 2010, 15:13 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kako je glupost? U istočni Mostar nisu navalili Hrvati, i dan danas ne navaljuju, a to ne bi bio slučaj da Statuta nema... Nisam razumio ovo Da je bila jedna vlast, to bi bila hrvatska, muslimani bi izgubili upletanje, istočni ne bi bio ruševna mahala, a pola njegovih stanovnika bi danas već vjerojatno bili Hrvati. Poanta mostarskog statuta je bila onemogućiti Hrvate u vladanju gradom. Iz istog razloga nije donesen statut za Travnik. Travnik se u svako slučaju treba podjeliti.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|