|
|
Stranica: 29/36.
|
[ 877 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
maximilijan
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 01:55 |
|
|
Osjećam se fenomenalno,Danas su Hrvatska srca kucala kao jedno.Ponosan sam na svoj narod. O osjećajima drugih neću ni da razmišljam a i nije me briga. Još sa strepnjom čekam presudu Za generala Praljka i ostale. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 02:01 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Theodor je naš čovjek, iz nekadašnje Bijele Hrvatske  pozi kakvi su ovo Hrvati južno od CG to jest u po Albanije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 02:09 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Ibar je napisao/la: pozi kakvi su ovo Hrvati južno od CG to jest u po Albanije  Nemam pojma, autor karte se malo zanio. Ali stvarno je negdje nedaleko Meronovog rodnog mjesta bila Bijela Hrvatska i na grbu tog mjesta je šahovnica, zanimljiva slučajnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 02:12 |
|
|
Lijepa simbolika u svakom slučaju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 03:12 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 10:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Da ste na mjestu Gotovine i Markača - bi ste li se povukli u miran obiteljski život ili krenuli u osvetu nad ljudima koje smatrate odgovornim za vaš progon? Gotovina mi je nekako djelovao bijesan, pogotovo tijekom govora na trgu Jelačića.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 10:36 |
|
|
|
Razumijem da ovdje Mesić i ekipa koji su izručili generale nisu baš najpopularniji ali oni su samo radili svoj posao. Saradnja sa Hagom je obavezna, za sve. Ako je neko kriv onda su to tužitelji tog suda a nikako neko iz Hrvatske.
Da, moglo se možda otezati još par godina ali ko zna kako bi se situacija odvijala. Možda je Gotovina trbao i ranije predati se sudu(kako sam shvatio bio je u bijegu). Država mora pokazati spremnost za suradnju sa Hagom(ne vidim drugu opciju za ove države ovdje).
Kao što Srbi opzužuju Tadića i svoje za suradnju sa Hagom, tako i vi ovdje. A Tadić sigurno ne želi predavati svoje ljude stranim sudovima, kao što ni hrvatski političari nisu željeli predati svoje popularne generale. Ali neke stvari se moraju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 10:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Stvar je u tome da su pojedinci bili entuzijastični jataci tužiteljstva, a ne samo ispunitelji preuzetih obveza prema ICTY.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 10:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lebowski je napisao/la: Razumijem da ovdje Mesić i ekipa koji su izručili generale nisu baš najpopularniji ali oni su samo radili svoj posao. Saradnja sa Hagom je obavezna, za sve. Ako je neko kriv onda su to tužitelji tog suda a nikako neko iz Hrvatske.
To nije istina. Danas se zna da se sam prijavio da bude svjedok da napakosti (i mrtvom) Tuđmanu. (detuđmanizacija, njegov izraz) Razumijem tvoju vječitu potrebu da staješ na stranu osobama koje ganjaju vaše bošnjačke nacionalne interese. Ali na forumu si BiH Hrvata, i ne ljuti se kad ti to ljudi nabiju na nos.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nikotin
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 10:52 |
|
|
|
izgleda da je vuk jeremić jutros završio na psihijatriji u kvinsu (ny). kažu, vrlo agresivan, prijeti i oće da se tuče.
_________________ Lebowski: I mi trebamo nazdraviti ovako lukavom planu?  Kovach: Hahahahaha. Nebula: Ionako vas malo ima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 10:55 |
|
|
Nikotin je napisao/la: izgleda da je vuk jeremić jutros završio na psihijatriji u kvinsu (ny). kažu, vrlo agresivan, prijeti i oće da se tuče. Ispade da sam vidovit kad sam na forumu stavio onu zajebanciju o njemu. Ali opet nije nepredvidiv pa nije teško ni pogoditi njegove reakcije. (mislim na ove prijetnje preko Tweet-a)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nikotin
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 10:58 |
|
|
|
jes, jes. kažu, svako malo sebe udara šakom u glavu i pritom viče da mu je gotovina u glavi.
_________________ Lebowski: I mi trebamo nazdraviti ovako lukavom planu?  Kovach: Hahahahaha. Nebula: Ionako vas malo ima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 11:06 |
|
|
BBC je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Razumijem da ovdje Mesić i ekipa koji su izručili generale nisu baš najpopularniji ali oni su samo radili svoj posao. Saradnja sa Hagom je obavezna, za sve. Ako je neko kriv onda su to tužitelji tog suda a nikako neko iz Hrvatske.
To nije istina. Danas se zna da se sam prijavio da bude svjedok da napakosti (i mrtvom) Tuđmanu. (detuđmanizacija, njegov izraz) Razumijem tvoju vječitu potrebu da staješ na stranu osobama koje ganjaju vaše bošnjačke nacionalne interese. Ali na forumu si BiH Hrvata, i ne ljuti se kad ti to ljudi nabiju na nos. Ne znam za to, nije samo Mesić pod udarom kritika kako vidim na forumima(ne samo ovom).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 11:08 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Da ste na mjestu Gotovine i Markača - bi ste li se povukli u miran obiteljski život ili krenuli u osvetu nad ljudima koje smatrate odgovornim za vaš progon? Gotovina mi je nekako djelovao bijesan, pogotovo tijekom govora na trgu Jelačića.  Odmjeren, vojnički, kratak. Citat: Da ste na mjestu Gotovine... U moru komentara evo jedan Ja bi se na njegovu mistu vratija na onu veceru na Tenerifeu koju su mu prekinuli pa da poide tog jastoga do kraja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 11:09 |
|
|
Lebowski je napisao/la:
Ne znam za to, nije samo Mesić pod udarom kritika kako vidim na forumima(ne samo ovom).
Nije jer se mjesecima prije ove presude nije pojavljivao u javnosti. Možda je i danas u Kini. Doći će on na red.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 11:47 |
|
|
|
Klauški na Indexu ovih dana 5 kolumni posvetio Gotovini. I u svakoj se kao mačak oko vruće kaše vrti, nezgodno mu opaliti otvoreno pa hinjski obilazi. A primjeti se koliko mrzi i Gotovinu i Domovinski rat i Hrvatsku.
Psi laju karavane prolaze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 11:53 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
pozitivac je napisao/la: Ibar je napisao/la: pozi kakvi su ovo Hrvati južno od CG to jest u po Albanije  Nemam pojma, autor karte se malo zanio. Ali stvarno je negdje nedaleko Meronovog rodnog mjesta bila Bijela Hrvatska i na grbu tog mjesta je šahovnica, zanimljiva slučajnost. Fali ti na karti stara Crvena Hrvatska na prostoru zapadne Ukrajine. Ovi južni Hrvati u Albaniji se vjerojatno odnosi na Drač i Drački temat koji je dugo priznavao kralja Tomislava kao vrhovnog vladara (kao i neke kasnije kraljeve, mislim i Mihaela Krešimira i Petra Krešimira) .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 12:00 |
|
|
|
Čitam u Zadru slavlje trajalo do svitanja. Jesi bio sa njima ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 13:10 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
BBC je napisao/la: Čitam u Zadru slavlje trajalo do svitanja. Jesi bio sa njima ? U Zagrebu sam zbog ispita BBC pa sam proslavio doček na trgu, ali sam sljedeći vikend za dan Grada Zadra doma, a tad će biti još veća fešta.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 13:21 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 13:37 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/ne_zaboravimo_hrvatskoj_se_jos_uvijek_sudi_u_haagu/1180146.html
Palac gore za Matešića i Dnevno. Pročitao maloprije... Svaka mu čast, treba prenijeti njegov tekst...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 13:48 |
|
|
Nikotin je napisao/la: jes, jes. kažu, svako malo sebe udara šakom u glavu i pritom viče da mu je gotovina u glavi. treba mu reći da mu je to glava, a ne bankomat.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 13:50 |
|
|
Wind je napisao/la: U moru komentara evo jedan Ja bi se na njegovu mistu vratija na onu veceru na Tenerifeu koju su mu prekinuli pa da poide tog jastoga do kraja. pa rekao je da će na more, a sad je studeni... meni je markač djelovao puno toplije. ko malo medo. da sam bila blizu zagrlila bih ga i išćipala za one oble obračiće, cili mi je bio ko pekmez..
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 13:53 |
|
|
novem je napisao/la: lav.. lavčina.. praljak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 15:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Geoffrey Nice se oglasio. Za Carlu Delponte: Citat: njezini donekle ekstravagantni komentari oko toga da se mora osigurati procesuiranje generala Gotovine bili su predmet zabrinjavanja Ostatak: Citat: Geoffrey Nice bio je jedan od najvažnijih tužitelja Haaškog suda. Poznat je po tome što je vodio proces protiv Slobodana Miloševića pred tim sudom, a sada je ugledni pravnik u Velikoj Britaniji. Poznat je i po kritikama koje je često upućivao nekadašnjoj šefici Carli Del Ponte s kojom se razišao. Za Jutarnji list Nice je pristao komentirati oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.
Koja je vaša prva reakcija nakon oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču?
- Blago iznenađenje.
Je li po vama to pravedna presuda?
- Ne mogu komentirati je li pravedna ili nije jer ne znam sve pojedinosti o dokazima. Znam kakve su reakcije u Hrvatskoj, ali također znam kakve su u Srbiji, i prije i nakon ove odluke, ali ne mogu izraziti svoj stav o pravednosti ili ne sudske odluke. Međutim, bez obzira na to, ovi su suci imenovani kako bi dali pažljiv, odmjeren i analitički sud o dokazima koji su im dostavljeni. Svakako je dobro za pravni sistem to da se svi optuženi i ne proglase krivima. Ako bi svaki optuženik bio proglašen krivim, onda bi se suci pretvorili samo u bilježnike koji udaraju žigove i potvrđuju stav tužiteljstva.
Kako to da je prvostupanjsko Vijeće toliko pogriješilo u svemu, oko teze o udruženom zločinačkom pothvatu, nezakonitom granatiranju i ostalom?
- Da. To je možda veće iznenađenje, što je moguće da se toliko pogriješilo. Na neki način može izazvati neku dozu zabrinutosti oko politike podizanja optužnica u uredu tužitelja, a za ovaj slučaj optužnica je podignuta s velikim entuzijazmom. Pomalo je iznenađujuće što se na takav drastičan način odbacuje cijeli slučaj Tužiteljstva.
Carla Del Ponte je bila ta koja je sastavila optužnicu. Ona je bila uzbuđena u vezi s tim, išla svuda i optuživala Hrvatsku, pritiskala EU. Mislite li da je ona odgovorna za kolaps ovog slučaja Tužiteljstva?
- Nisam u poziciji izraziti svoj stav o njezinoj odgovornosti. Iako, u to vrijeme njezini donekle ekstravagantni komentari oko toga da se mora osigurati procesuiranje generala Gotovine bili su predmet zabrinjavanja. To nije ono što bi se očekivalo od jednog profesionalnog tužitelja koji poštuje presupciju nevinosti u sudskim procesima. Može se govoriti i o nekom trendu oslobađajućih presuda u slučajevima protiv nesrba, što može sugerirati da su uopće odluke da ih se optuži možda bile na neki način motivirane političkim ciljevima. Neki smatraju da je želja bila postići neku vrstu ravnoteže između strana na području bivše Jugoslavije time što bi se optuživalo osobe iz svih država, Hrvatske, Bosne, Srbije i Kosova. To je jedna od kritika koje se spominju. Međutim, to nije nužno i opravdana kritičnost jer je određeni tužitelj sasvim opravdano mogao odlučiti da je prikladno suditi osobama sa svih strana i ne bi ga se trebalo kritizirati samo zbog toga. Međutim, ako su standardi razmatranja slučajeva prije nego su započeli bili različiti, u odnosu na razne strane, onda je to zabrinjavajuće. Dobro je poznato što se dogodilo u slučaju Haradinaj gdje je postojala značajna kritika i unutar ureda tužitelja o odluci da mu se sudi. Nisam upoznat je li unutar ureda postojao takav stav i za slučaj Gotovina.
Je li ugled Tribunala ili Tužiteljstva ugrožen?
- Nisam pročitao cijelu presudu. Ako bi se u budućnosti pojavilo nešto što bi pokazalo da je u uredu Carle Del Ponte postojala empatična odluka da se Gotovini sudi protiv bilo kakvih savjeta, onda bi to bilo problematično za cijeli sud.
Općenito, smatrate li da je slučaj Gotovina bio previše ispolitiziran od samog početka?
- Ne mogu dati konkretan odgovor na to pitanje. Ali mogu reći ono što sam govorio često; nije bilo mudro za Europsku Uniju ili za Ujedinjene narode to što su dopustili tužiteljici ICTY-ja mogućnost da može utjecati na procese kakvo je članstvo Hrvatske u Europsku Uniju ili u slučaju Kosova u Ujedinjenim narodima. Krajnje je neprimjereno omogućiti glavnoj tužiteljici kao osobi, ili čak i samom učinku u odnosima države s Tužiteljstvom, da ima takvu važnu ulogu u političkim stvarima. Meni se čini da su odluke o tome hoće li se građani Hrvatske, Kosova ili Srbije priključiti određenim organizacijama kao što su EU ili UN od takvog fundamentalnog značaja da one ne smiju biti predmetom osobnih stavova jedne tužiteljice, koji nisu izabrani političari s političkom odgovornošću. To je moj stav. Mislim da će iskustvo miješanja ICTY-ja u politiku primorati međunarodne organizacije da se protive dopuštanju sudskih procesa miješanjem u političke odluke u budućnosti. Pravda služi građanima najbolje kada je odvojena od politike i kada obavlja svoju dužnost objektivno i nepristrano.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|