|
|
Stranica: 8/9.
|
[ 223 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 19:51 |
|
|
|
Kako ti se zvao otac? -Husein. A njegov otac? -Kemal. Čiji je Kemal? -Šefkijin. Dalje? Šefkija Ibrov. Ibro Rušidov. Rušid, Ekrem, Muslija pa Adem i Alija. Dalje? -Nema dalje, potonji je Alija. Tako sam učio od dedage. Ko je rodio Aliju? -Otkud ja znam? Opet neki Husein, neki Kemal... Nije. -Nego ko? Pa već sam ti rekao. Njega su rodili Cvijeta i Spasoje Jugović. A ako ideš dalje sretaćeš samo ovakva imena: Veljko, Dušan, Miloš, Vidak, Gojak, Vuk... -I tako Srbin do Srbina sve do Darwinovog majmuna. Znaci trebamo pljunuti na ono što jesmo i biti ono što ne želimo da biti. -Ono smo što smo i tu nema prepravljanja.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 19:56 |
|
|
Amiđa je napisao/la: 1986 je napisao/la: Muslimani kad se govori o srednjevjekovnom suverenošću zanemaruju godine prije 1154. Tako nemaju odgovor na pitanje pod čijom je vlašću bila Bosna prije te godine.
Isto tako kad se govori o vjeri ne poznaju godine prije 1463. i zaboravljaju da su prije islama bili katolici i pravoslavci. Sigurno nije bila pod hrvatskom prije 1154... Obzirom da ste vi tada bili pod madarima, tim turkijskim doptepencima s stepa centralne azije. Kao što rekoh Da Amiđa, Bosna je bila pod hrvatskim kraljevima od 925. I bili ste kršćani Dakle, 1463. pa nadalje, nastao je novi narod iz našeg škarta. I srpskog naravno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 20:26 |
|
|
Amiđa je napisao/la: 1986 je napisao/la: Muslimani kad se govori o srednjevjekovnom suverenošću zanemaruju godine prije 1154. Tako nemaju odgovor na pitanje pod čijom je vlašću bila Bosna prije te godine.
Isto tako kad se govori o vjeri ne poznaju godine prije 1463. i zaboravljaju da su prije islama bili katolici i pravoslavci. Sigurno nije bila pod hrvatskom prije 1154... Obzirom da ste vi tada bili pod madarima, tim turkijskim doptepencima s stepa centralne azije. Nego čija je bila? Možda Asteška ili Španjolska ili Engleska. Naravno da je bila sastavni dio Hrvatske , tek jedna od njenih pokrajina. To što je na tronu Hrvatske sjedio Mađar ne znači da Bosna nije bila dio Hrvatskog kraljevstva. Nama i Mađarima je zajednički bio samo kralj. Sve ostalo smo radili sami za sebe. Imali smo neki protoparlament u obliku sabora gdje su se sastajali velikaši i naravno bana koji je imao sve ovlasti i realno je upravljao Hrvatskom u ime kralja. Koliko smo bili pod Mađarima govori činjenica da je Hrvatsko plemstvo 1300. godine orušilo Mađarske Arpadoviće s vlasti i dovelo Anžuvince. Hrvatsko plemstvo, ne Mađarsko. Drmali smo i tom državom. Pacta conventa ili personalna unija je očito kvantna mehanika i nedokučiva znanost za muje.
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 22:06 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Genuine je napisao/la: Kada bi postojalo tako nešto poput nasljedne krivice koja se prenosi generacijama, veliko je pitanje da li bi i onda bio u pravu, jer generalno znamo premalo o stvarnim okolnostima povijesnih događaja da bi tako s koljena naknadno sudili. Nijedan pravni sustav na svijetu ne poznaje nasljednu krivicu koja ide sa oca na sina, sa majke na kćerku itd. Djeca najvećih zločinaca ne idu pred sud, a kamoli običnih ljudi o kojima pričamo.
Druga je stvar što srpska i hrvatska nacionalistička propaganda nastoje da promoviraju "turski greh" i "vekovnu krivicu" Bošnjaka da bi to koristili za dnevno-političke razračune. Svakom normalnom se fućka za takve gluposti i čisti fašizam, ali to ne znači da ta vaša anti-civilizacijska ideologija ne ubija ljude.
Ako ćemo tvojom logikom, vi katolici ste izdali državotvornu Crkvu Bosansku, krenuli da silom katoličite pred dolazak Osmanlija, a zadnji kralj je bio izrazit i nasilan rimo-katolik, pa ga Bošnjaci i ne doživljavaju kao svoga, a vi ga ko mečku nosate. Znamo kako je katoličenje završilo u onome što će mnogo kasnije postati Hrvatska. Ako na tarabi (plotu, zidu) piše pizda, ne znači da je moš j.e.b.a.t., pa tako ako se neko zove Hrvoje i Katarina, ne znači da je za BiH. Vaša politička ideja je Hrvatska odn. proširena Hrvatska, a ne Bosna kakvu su naši preci htjeli.
Kud ćeš veće izdaje od te ?
Ne znam ja ništa o nasljednoj krivici, nego si ti prvi počeo spominjati 1326. kao neki argument. Dakle ako ćeš se vraćati u srednji vijek i to spominjati kao neki dokaz, onda vi ste izdajice i sluge okupatora, jer je očigledno da se klanjate svome osvajaču. To što smo mi za ujedinjenu hrvatsku naciju je prirodan proces poput onog kako je Bavarska završila u Njemačkoj ili kako je Venecija dio Italije, ili ako hoćeš kako je Dubrovnik dio Hrvatske. Umjesto malih plemićkih državica u 19. stoljeću nastale su moderne nacije. Taj proces se odvijao širom Europe. Pokušavaš da izvrdaš. Priča o priklanjanju okupatoru je priča iz repertoara nasljedne krivice i priče kako su današnji Bošnjaci krivi za neke događaje otprije više stoljeća. Nasljedna krivica ne postoji. Vas su kod Gvozda pomlatili Ugari i uništili vam državu. Po čemu oni to nisu osvajači ? Po čemu se vi to ne klanjate religiji osvajača - katoličanstvu ? Po čemu vi to niste bili izdajice i sluge osvajača iz Ugarske ili Mletaka ili Habsburga ? Isto je to. I vrlo bi vam smetalo da vam se to stalno prigovara. A vama nije, jer vam je aršin religija. Pa ako ti osvajač ima istu vjeru, onda nije tako strašan. Hipokrizija. Nemamo mi ništa protiv toga da se vi udružujete u hrvatsku naciju. Međutim, životni prostor te hrvatske nacije ne može biti na našoj djedovini i ne može se ostvarivati na konto naših političkih prava. To je sve što se naših odnosa tiče.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 22:12 |
|
|
Genuine je napisao/la: Nemamo mi ništa protiv toga da se vi udružujete u hrvatsku naciju. Međutim, životni prostor te hrvatske nacije ne može biti na našoj djedovini i ne može se ostvarivati na konto naših političkih prava. To je sve što se naših odnosa tiče.
Eto sve si lijepo napisao, samo umjesto hrvatski stavi muslimanski. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 22:15 |
|
|
daramo je napisao/la: Genetiku I2a1 po nekim malobrojnim ispitivanjima ima manje od 50% Bošnjaka I2a1 po istim tim ispitivanjima 80% Hrvata u BiH. Naši arijevci sad bi naciju gradili na krvi samo da ne priznaju da ih je stvorio islam. Bez imalo rasizma, i uvažavajući sve narode svijeta, priznajući im jednaku vrijednost na indvidualnom nivou. Na čemu bi ti gradio naciju ? Na religiji ? Kao na Bliskom Istoku, dok se boje na Balkanu ne rastope i Balkan etnički postane Bliski Istok. Europe nema bez Europljana, Kine bez Kineza, ili recimo neke slavenske zemlje bez Slavena. BiH se ne stidi ničega što jeste, kao i svi ostali što su ponosni na svoje naslijeđe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 22:18 |
|
|
Citat: Eto sve si lijepo napisao, samo umjesto hrvatski stavi muslimanski. Mi se vabimo Bošnjaci. Ne namećite nam vašu opsjednutost religijom i potrebom da brojite krvna zrnca po toj liniji. Ako ste vi vjerski fanatici, to je samo vaš problem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 22:21 |
|
|
weasel je napisao/la: Genuine je napisao/la: Kada bi postojalo tako nešto poput nasljedne krivice koja se prenosi generacijama, veliko je pitanje da li bi i onda bio u pravu, jer generalno znamo premalo o stvarnim okolnostima povijesnih događaja da bi tako s koljena naknadno sudili. Nijedan pravni sustav na svijetu ne poznaje nasljednu krivicu koja ide sa oca na sina, sa majke na kćerku itd. Djeca najvećih zločinaca ne idu pred sud, a kamoli običnih ljudi o kojima pričamo.
Druga je stvar što srpska i hrvatska nacionalistička propaganda nastoje da promoviraju "turski greh" i "vekovnu krivicu" Bošnjaka da bi to koristili za dnevno-političke razračune. Svakom normalnom se fućka za takve gluposti i čisti fašizam, ali to ne znači da ta vaša anti-civilizacijska ideologija ne ubija ljude.
Ako ćemo tvojom logikom, vi katolici ste izdali državotvornu Crkvu Bosansku, krenuli da silom katoličite pred dolazak Osmanlija, a zadnji kralj je bio izrazit i nasilan rimo-katolik, pa ga Bošnjaci i ne doživljavaju kao svoga, a vi ga ko mečku nosate. Znamo kako je katoličenje završilo u onome što će mnogo kasnije postati Hrvatska. Ako na tarabi (plotu, zidu) piše pizda, ne znači da je moš j.e.b.a.t., pa tako ako se neko zove Hrvoje i Katarina, ne znači da je za BiH. Vaša politička ideja je Hrvatska odn. proširena Hrvatska, a ne Bosna kakvu su naši preci htjeli.
Kud ćeš veće izdaje od te ?
Bosna je bila velikom većinom katolička zemlja prije turske okupacije i ta crkva bosanska je bila učestala kao danas protestanti u Hrvatskoj ili Bosni. Tek koji promil stanovništva. Ne lupaj gluposti o Hrvatskoj mi smo prešli na krščansvo čim smo došli na ove prostore. Do 11. i 12. stoljeća kada govorimo o Bosni taj je proces već davnih dana bio dovršen. Zasebni identitet nekog bosanskog naroda ne postoji tada jer je to jednostavno tek jedna od Hrvatskih zemalja. To je kao da tvrdiš da je Burgundija zasebna zemlja različita od Francuske jer je bila pod vlašću vojvode od Burgundije, a ne pod vlašću Francuskog kralja. Da nije bilo Turaka ne bi bilo ni vas danas. To je ključno pitanje koje stalno ignorirate. Povijest ti nije dala za pravo, jer da jeste danas ne bilo ni BiH ni Bošnjaka. Ti biraš da vjeruješ u svoja buncanja, a ne u ono što ti je pred očima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 22:27 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Genuine je napisao/la: Ponavljam ti da nisi normalan čovjek. Počeo si da buncaš. Jedini razlog zbog kojeg se pozivamo na srednjevjekovnu Bosnu je jedna te ista državotvorna tradicija koju dijelimo sa banovinom i kraljevstvom. Vrijeme će pokazati pravu istinu. Tebi želim da potražiš kvalitetnu profesionalnu pomoć.
Ti si socipat islamistički, stalno se se ponavljaš da nas treba uništiti. Na Bobovac i srednjovjekovnu Bosnu se pozivate samo iz ra zloga da bi imali argument za uništenje Hrvata, naime ne možete reći da ste ostatak turske okupacije i da želite uvesti šerijat nego želite preuzeti našu povijest. Jučer iz Bobovca poručujete da se selimo. Vidiš li koliko je to morbidno? Nikad nisam rekao da bilo koga treba uništiti. Naprotiv o mnogim elementima moderne hrvatske kulture i dijelova tog naroda imam samo najpohvalnije riječi. I smatram da se Bošnjaci mogu i moraju u mnogočemu ugledati u Hrvate. Bili su i vaši neki dan na Bobovcu, pa su izazvali reakciju bez potrebe, namjesto da traže zajednički jezik i pomirbu narativa o tom dijelu naše prošlosti, vodi se razmjena udaraca riječima, a to ne treba tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 23:17 |
|
|
Genuine je napisao/la: Citat: Eto sve si lijepo napisao, samo umjesto hrvatski stavi muslimanski. Mi se vabimo Bošnjaci. Ne namećite nam vašu opsjednutost religijom i potrebom da brojite krvna zrnca po toj liniji. Ako ste vi vjerski fanatici, to je samo vaš problem. Sto ti smeta brojanje "krvnih zrnaca"? Jel te sramota tvojih "krvnih zrnaca"? Kaže Mujo: Nije bitno ko je ko. Svaka druga kod Muje je: Nije bitno ko je ko. Meni je jako bitno ko sam ja. Srbin, pripadik časne i ponosne nacije. Ako vama nije bitno ko ste, to je razumljivo. I meni bi na vašem mjestu bio nebitno, čak bi me bilo sramota pripadati skupini izdajnika. Poštujte da je drugim ljudima bitno ko su i šta su. Naravno da ćemo brojati "krvna zrnca". Da se ne bi slučajno desilo da nam se izmješaju pu pu pu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 26 stu 2019, 23:28 |
|
|
daramo je napisao/la: A tko je Bosnu i Hercegovinu oslobodio od Turaka? Šta Hrvati nemaju ništa s Jugoslavijom čiji je vladar bio Hrvat? Bosnu i Hercegovinu je okupirala Austro-Ugarska. Turci su je predali AU. Hrvati sa Jugoslavijom imaju veze tako što ušli u nju kao stanovništvo teritorija kojima su se raskusuravale zemlje učesnice 1.s.r, pobednica Srbija i poražene Austrija i Mađarska.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 00:24 |
|
|
Genuine je napisao/la: weasel je napisao/la: Bosna je bila velikom većinom katolička zemlja prije turske okupacije i ta crkva bosanska je bila učestala kao danas protestanti u Hrvatskoj ili Bosni. Tek koji promil stanovništva. Ne lupaj gluposti o Hrvatskoj mi smo prešli na krščansvo čim smo došli na ove prostore. Do 11. i 12. stoljeća kada govorimo o Bosni taj je proces već davnih dana bio dovršen. Zasebni identitet nekog bosanskog naroda ne postoji tada jer je to jednostavno tek jedna od Hrvatskih zemalja. To je kao da tvrdiš da je Burgundija zasebna zemlja različita od Francuske jer je bila pod vlašću vojvode od Burgundije, a ne pod vlašću Francuskog kralja. Da nije bilo Turaka ne bi bilo ni vas danas. To je ključno pitanje koje stalno ignorirate. Povijest ti nije dala za pravo, jer da jeste danas ne bilo ni BiH ni Bošnjaka. Ti biraš da vjeruješ u svoja buncanja, a ne u ono što ti je pred očima. Povijest nam je dala pravo jer smo mi tu došli i naselili tu zemlju davno prije vas. Vi ste na njoj trenutno što to ne znači da je ona vaša. Turci su nam poklonili vas kao neželjene cimere. Ispred očiju su mi povijesne činjenice koje ti igrnoriraš i lupaš neke svoje fantazije koje nigdje nisu znanstveno dokazane niti utemeljene. Hrvati su kao narod zapisani doslovno u kamenu od stoljeća 8. a gdje ste vi tada? Prvi spomen Bošnjaka je iz 1993. godine... 
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Purger111
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 02:25 |
|
|
Genuine je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam ja ništa o nasljednoj krivici, nego si ti prvi počeo spominjati 1326. kao neki argument. Dakle ako ćeš se vraćati u srednji vijek i to spominjati kao neki dokaz, onda vi ste izdajice i sluge okupatora, jer je očigledno da se klanjate svome osvajaču.
To što smo mi za ujedinjenu hrvatsku naciju je prirodan proces poput onog kako je Bavarska završila u Njemačkoj ili kako je Venecija dio Italije, ili ako hoćeš kako je Dubrovnik dio Hrvatske. Umjesto malih plemićkih državica u 19. stoljeću nastale su moderne nacije. Taj proces se odvijao širom Europe.
Pokušavaš da izvrdaš. Priča o priklanjanju okupatoru je priča iz repertoara nasljedne krivice i priče kako su današnji Bošnjaci krivi za neke događaje otprije više stoljeća. Nasljedna krivica ne postoji. Vas su kod Gvozda pomlatili Ugari i uništili vam državu. Po čemu oni to nisu osvajači ? Po čemu se vi to ne klanjate religiji osvajača - katoličanstvu ? Po čemu vi to niste bili izdajice i sluge osvajača iz Ugarske ili Mletaka ili Habsburga ? Isto je to. I vrlo bi vam smetalo da vam se to stalno prigovara. A vama nije, jer vam je aršin religija. Pa ako ti osvajač ima istu vjeru, onda nije tako strašan. Hipokrizija. Nemamo mi ništa protiv toga da se vi udružujete u hrvatsku naciju. Međutim, životni prostor te hrvatske nacije ne može biti na našoj djedovini i ne može se ostvarivati na konto naših političkih prava. To je sve što se naših odnosa tiče. Osvojili Mađari, mađarski kralj... to su ti priče za malu djecu. Mi smo bili katolici kao i Mađari, mi smo imali manji dinastički rat, a ne vjerski i civilizacijski. Mi smo se stotinama godina svađali s Mađarima tko je legitiman kralj, nekad mirnije nekad borbenije. Ali uspoređivat nas i Mađare sa nama i Osmanskim carstvom je suludo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 10:35 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: daramo je napisao/la: A tko je Bosnu i Hercegovinu oslobodio od Turaka? Šta Hrvati nemaju ništa s Jugoslavijom čiji je vladar bio Hrvat? Bosnu i Hercegovinu je okupirala Austro-Ugarska. Turci su je predali AU. Hrvati sa Jugoslavijom imaju veze tako što ušli u nju kao stanovništvo teritorija kojima su se raskusuravale zemlje učesnice 1.s.r, pobednica Srbija i poražene Austrija i Mađarska. Okupirala Austro-Ugarska, kasnije je okupirala Srbija, trenutno je okupirana od OHR-a. Nema joj sreće dok ne dođe oslobodilačka HV. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 11:02 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 16:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
novovrijeme je napisao/la: Ludilo Muslimana na prostoru Republike 24% se nastavlja. SR BiH su na danasnji dan prije ihaha godina osnovali Srbi iz NDH. ZAVNOBIH i ono "i i i" smo mi osmislili da bi privukli bar promile Hrvata (katolika i muslimana) na svoju stranu. SR BiH je i tad bila zamišljena kao dio Jugoslavije, nikava "država BiH" nije bila u planu. I danas smo doživili da tadašnji Hrvati islamske vjeroispovjesti, Ustaše, Pavelićevo cijeće, nacija koja nije ni postojala u to vrijeme, obilježava ZAVNOBIH i slavi državnost  tvorevine iznuđene položajem Srba u NDH. Nema Juge - nema ZAVNOBIHa - nema BiH. To vam kažu oni koji su osmislili ovo što vi danas slavite. Svima koji slave želim malo pameti i da slave alaha kako priliči Islamskoj tvorevini 24%, manite se ludosti jer džaba gubite vrijeme, smijaće vam se potomci ko što vam se smiju svi oko vas. Umjesto odgovora jedna ponuda. Ukoliko ovakva Bosna, kilava i nefunkcionalna kakvom je smatraš, uspije da nadživi Titovu Jugu i prbaci preko 46 godina od Dejtona dođeš mi tamo negdje oko 2041 ćevape kod Muje u Banjaluci. 
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 11:16 |
|
|
weasel je napisao/la: Ne postoji grob samih kraljeva jer se radi o vremenu prije više od 1000 godina. To je vrijeme bez velikih kamenih građevina i općenito bilo kakvog raskoša. Tada su se i kraljevi pokapali skromno u jednostavne grobnice. Ne postoji utvrđen grob kralja ali postoji sarkofag kraljice Jelene gdje točno piše da je ona supruga kralja Mihajla Krešimira. Također se spominje da je ona majka Hrvatskog kralja Stjepana Držislava. Nikola Zrinski u pismu u 17. stoljeću ponosno izriče znam da sam Hrvat i to plemenita roda. To pismo je također sačuvano. I onda imamo prosječnog dobrog bošnjanina koji lupa gluposti i misli da je većina sugovornika nepismena stoka sitnog zuba bez pristupa internetu. Ja mislim da ni ti ne vjeruješ u ove gluposti već samo pišeš to iz inata. Znaš i ti sam da je vaša domovina anatolija. Vi ste nasljednici el fatiha i drugih osvajača koji su našem kralju odrubili gravu. I još imate obraza slaviti nekakvu "državnost" u sjedištu kraljevske vlasti gdje je isti taj kralj stolovao. Čuj vašem! Zar zadnji kralj Bosne nije bio Srbin? Ili se još oko toga niste dogovorili? 
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 11:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam ja ništa o nasljednoj krivici, nego si ti prvi počeo spominjati 1326. kao neki argument. Dakle ako ćeš se vraćati u srednji vijek i to spominjati kao neki dokaz, onda vi ste izdajice i sluge okupatora, jer je očigledno da se klanjate svome osvajaču.
To što smo mi za ujedinjenu hrvatsku naciju je prirodan proces poput onog kako je Bavarska završila u Njemačkoj ili kako je Venecija dio Italije, ili ako hoćeš kako je Dubrovnik dio Hrvatske. Umjesto malih plemićkih državica u 19. stoljeću nastale su moderne nacije. Taj proces se odvijao širom Europe. Ne znam što se klasmo zadnjih ratova? Pa ni Srbi nisu htjeli ništa drugo. Mogli smo fino sve "Jugoslavene" prirordno zaokružiti u Srbiju kao što su to eto odradila Italija i Njemačka. Sigurno bi u toj Srbiji bilo mjesta i za pokrajine Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Raška itd, pa bi vi kao Srbi katolici iz Hrvatske danas bili ujedno Hrvati i ponosni Srbi kao što su Bavarci ujedno ostali Bavarci iako su i Nijemci. A ujedno bi se danas "Bošnjaci" i "Hrvati" samo prepirali oko toga ko je veći Srbin. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 13:41 |
|
|
Sandalj je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam ja ništa o nasljednoj krivici, nego si ti prvi počeo spominjati 1326. kao neki argument. Dakle ako ćeš se vraćati u srednji vijek i to spominjati kao neki dokaz, onda vi ste izdajice i sluge okupatora, jer je očigledno da se klanjate svome osvajaču.
To što smo mi za ujedinjenu hrvatsku naciju je prirodan proces poput onog kako je Bavarska završila u Njemačkoj ili kako je Venecija dio Italije, ili ako hoćeš kako je Dubrovnik dio Hrvatske. Umjesto malih plemićkih državica u 19. stoljeću nastale su moderne nacije. Taj proces se odvijao širom Europe. Ne znam što se klasmo zadnjih ratova? Pa ni Srbi nisu htjeli ništa drugo. Mogli smo fino sve "Jugoslavene" prirordno zaokružiti u Srbiju kao što su to eto odradila Italija i Njemačka. Sigurno bi u toj Srbiji bilo mjesta i za pokrajine Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Raška itd, pa bi vi kao Srbi katolici iz Hrvatske danas bili ujedno Hrvati i ponosni Srbi kao što su Bavarci ujedno ostali Bavarci iako su i Nijemci. A ujedno bi se danas "Bošnjaci" i "Hrvati" samo prepirali oko toga ko je veći Srbin.  U 19. stoljeću je malo falilo da tako i bude. Kad su nastajale nacije bilo je raznih prijedloga, između ostalog Ilirski pokret je predlagao upravo to što kažeš da svi južni Slaveni budemo Iliri što bi po današnjem bilo Jugosloveni.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 13:43 |
|
|
|
Dakle logika Muslimana je da su Turci pomogli tzv Bošnjacima tako što su odsijekli glavu Stjepanu Tomaševiću jer je bio katolik i jer su heretici nestali 200 godina prije nego što su mu odsijekli glavu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 14:12 |
|
|
Sandalj je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ludilo Muslimana na prostoru Republike 24% se nastavlja. SR BiH su na danasnji dan prije ihaha godina osnovali Srbi iz NDH. ZAVNOBIH i ono "i i i" smo mi osmislili da bi privukli bar promile Hrvata (katolika i muslimana) na svoju stranu. SR BiH je i tad bila zamišljena kao dio Jugoslavije, nikava "država BiH" nije bila u planu. I danas smo doživili da tadašnji Hrvati islamske vjeroispovjesti, Ustaše, Pavelićevo cijeće, nacija koja nije ni postojala u to vrijeme, obilježava ZAVNOBIH i slavi državnost  tvorevine iznuđene položajem Srba u NDH. Nema Juge - nema ZAVNOBIHa - nema BiH. To vam kažu oni koji su osmislili ovo što vi danas slavite. Svima koji slave želim malo pameti i da slave alaha kako priliči Islamskoj tvorevini 24%, manite se ludosti jer džaba gubite vrijeme, smijaće vam se potomci ko što vam se smiju svi oko vas. Umjesto odgovora jedna ponuda. Ukoliko ovakva Bosna, kilava i nefunkcionalna kakvom je smatraš, uspije da nadživi Titovu Jugu i prbaci preko 46 godina od Dejtona dođeš mi tamo negdje oko 2041 ćevape kod Muje u Banjaluci.  Ne druzim se sa Muslimanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak_Tuzla
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 15:43 |
|
|
|
Tkz. mogu biti samo HZHB i "država" rs. Gdje god otišli prati vas vaša domovina Bosna i Hercegovina, htjeli vi to ili ne. Na vama je da prihvatite ili da dobijete visok pritisak ili čak hipertenziju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 15:53 |
|
|
Bošnjak_Tuzla je napisao/la: Tkz. mogu biti samo HZHB i "država" rs. Gdje god otišli prati vas vaša domovina Bosna i Hercegovina, htjeli vi to ili ne. Na vama je da prihvatite ili da dobijete visok pritisak ili čak hipertenziju. Kakva je to drzava koja je takozvana na 70% vlastitog teritorija,drzava koju 2 od 3 naroda mrze?? Uspjeli ste je ogaditi cak i Hrvatima koji su imali najvise interesa za njen opstanak. Bosne ce ti bit sve manje i manje razmjerno iseljavanju takozvanih bošnjaka dok kjafiri samo cekaju sa strane... Mislim da vec sad HV moze doc do zenice bez nekog otpora al za svaki slucaj cekaju povoljnije međunarodne okolnosti kao i vase dodatno slabljenje 
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 19:11 |
|
|
Diablo je napisao/la: Mislim da vec sad HV moze doc do zenice bez nekog otpora al za svaki slucaj cekaju povoljnije međunarodne okolnosti kao i vase dodatno slabljenje  Može i Hrvatska i Srbija proći cijelu BiH uzduž i popreko. Ne može ih nitko zaustaviti osim jedna drugu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak_Tuzla
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 19:50 |
|
|
Diablo je napisao/la: Bošnjak_Tuzla je napisao/la: Tkz. mogu biti samo HZHB i "država" rs. Gdje god otišli prati vas vaša domovina Bosna i Hercegovina, htjeli vi to ili ne. Na vama je da prihvatite ili da dobijete visok pritisak ili čak hipertenziju. Kakva je to drzava koja je takozvana na 70% vlastitog teritorija,drzava koju 2 od 3 naroda mrze?? Uspjeli ste je ogaditi cak i Hrvatima koji su imali najvise interesa za njen opstanak. Bosne ce ti bit sve manje i manje razmjerno iseljavanju takozvanih bošnjaka dok kjafiri samo cekaju sa strane... Mislim da vec sad HV moze doc do zenice bez nekog otpora al za svaki slucaj cekaju povoljnije međunarodne okolnosti kao i vase dodatno slabljenje  Koliko znam, svaki pedalj Bosne i Hercegovine se zove Bosna i Hercegovina. Naravno da u vašim glavama BiH nema u Livnu, Posušju, Čitluku itd., ali kad želite otići iz Livna u Split čega granični prijelaz Kamensko gdje čovjek sa simbolom države Bosne i Hercegovine traži identifikacioni dokument. Divlja vremena su prošla. Naravno da nećete ratovati i ubijati. Ipak ste vi nosioci evropskih vrijednosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak_Tuzla
|
Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH Postano: 27 stu 2019, 19:53 |
|
|
1986 je napisao/la: Diablo je napisao/la: Mislim da vec sad HV moze doc do zenice bez nekog otpora al za svaki slucaj cekaju povoljnije međunarodne okolnosti kao i vase dodatno slabljenje  Može i Hrvatska i Srbija proći cijelu BiH uzduž i popreko. Ne može ih nitko zaustaviti osim jedna drugu. Mislim da ni najveći nacionalisti više ne razmišljaju tako. Nego, ako si iz srbije ili hrvatske, spremi identifikacioni dokument prije ulaza u Bosnu i Hercegovinu. Svako dobro.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|