|
|
Stranica: 5/10.
|
[ 239 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
pinco
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:31 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: mateb je napisao/la: E da, problem je što bi sankcijama uništena RH značila kraj Hrvata BiH. To je, valjda, očito. Ipak su hrvatski krajevi u BiH dobili prvi put u povijesti priliku da se sami razvijaju što je dovelo i do kakvog-takvog prosperiteta nakon rata. Dakle, riskirati sve nekakvom politikom na koju bi reakcija zapada bila slična onoj kod istjerivanja Hrvata iz Drvara, ne zvuči baš pametno.
Ukratko, ako danas zapad ne želi dati Hrvatima entitet, kakva bi tek bila reakcija sredinom devedesetih? A te priče da bi se izdržalo iz ponosa, čuj... Budimo realni, umjesto da stvaramo našu vlastitu mitologiju.
Ko bi izdržao. Tko to uopće može reć. ja u polušali poluzbilji znam reć da..da je slučajno Hrvatska dobila sankcije zbog Hrvata u BiH. pa oni bi nas podavili ko mačiće..ne bi nam trebao ni Srbin ni musliman. Ko su to oni a ko mi, tada i nije bilo nikakve razlike, da su Hrvati u Bih bili bez matićne države, sumljan da bi opće postojali danas, nije Hrvatska baš za sve kriva. Hrvatska je bila na rubu sankcija zbog BiH, nepravedno al ko te pita. Da smo dobili sankcije, nebi bilo ni zelenoga svitla za ofenzive HV 95.te, di se prigrabilo teritorija kolko se moglo i to iskoristilo za povoljniju poziciju kod pregovora kasnije, koji smo to teritorij držali prije toga.... U ostalom, kolko je u RH Hrvata porjeklon iz BiH, pa se postavlja pitanje opet ko smo to mi i kosu to oni. U BiH nije bilo tada bilo nikakve privrede, u RH se od usta odvajalo za obranu, nije Hrvatska kriva da ni danas Hrvati ( političari ) u BiH nemogu nać zajednički jezik i udružit snage radi zajedničkoga cilja i interesa, ako tu nije moguće, kako je opće realno oćekivat da se to dogodi i na razini RH. Nevidin nekog političara koji je spreman sebe politički žrtvovat da dobrobit naroda, mogla se napravit neka hrvatska koalicija, iskljućivo radi nacionalnih interesa, pa kad se dobiju pozicije posli izbora se kolji dalje, dakle ni kod Hrvata ( političara ) u BiH nacionalni interes nije na prvome mistu. Sve je to duboko ukorjenjeno mito i korupcija, državotvornih političara nema na vidiku.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:33 |
|
|
Uglavnom....Tuđmanovo strateško promišljanje i stareški potezi uvelike nadmašuje nedvojbene pojedine loše poteze. Nemoguće je imati 100% uspjeha i dobih poteza. barem ja tako mislim.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:35 |
|
|
caporegime je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
Naravno da bi onda muslimani krenuli u opći napad na Srednju Bosnu tj na enklave. To bi bio krkljanac. Hv bi se i tu umješao i nastao bi opći hrv-muslimanski rat. Hrvatska bi dobila sankcije a oslobađanje Krajine bi odgođeno unedogled. I dan danas bi se ratovalo a veza između juga i sjevera bi bilo par poluraspadnutih trajekata na ruti Prizna-Žigljen a najhrabriji bi išli preko pontonskog mosta na Maslenici koji je jubilarni pedeseti put postavljen.
e da bar. ovo što si napisao bi spadalo u optimističniji scenarij gdje bi barem dobili šansu odraditi posao odvezanih ruku. međutim, cijeli rat protiv hrvata muslimani su poduzeli upravo jer su tih godina polako počeli gubiti nadu u opstanak bih. shvaćali su da im je sve izglednija opcija neka državica na prostoru koji mogu kontrolirati. upravo su zato odabrali hrvate jer su malobrojniji, lošije naoružani a hrvatska s druge strane ima uteg tzv. krajine i straha da bi joj podjela bih donijela princip podjele u svoje dvorište pri čemu bi se teško mogao održati princip nepovredivosti granica. Možebitno zauzimanje mostara bi faktički značilo prenošenje bojišnice sve do jablanice, oslobađanje aefektiva za nastup prema srednjoj bosni i kao najbitnije konačni slom muslimanskih težnji za što većim i što jeftinijim teritorijalnim namirenjem. u strahu da ne propadnu pristali bi na sve, dakle podjelu, što bi krugovi međ. zajednice jedva dočekali i vjerojatno im ponudili "usluge" na način da bi od hrvata zahtijevali da im kao kompenzaciju za mostar daju neke enklave, a možda i sve, u srednjoj bosni. rat bi tada prestao a cijela međ. zajednica bi se okrenula prema jedinoj nezadovoljnoj strani-hrvatskoj sa kompletnim pritiskom. vrlo vjerojatno bi tada ostali bez srednje bosne i tzv. krajine osim ako ne bi išli izazivati sreću pa ući u totalni konflikt u kojemu je 90% šanse za totalni poraz i 10% šanse za pobjedu sa ostvarivanjem svih strateških ciljeva. u ono vrijeme mislim da nije bilo glupo pokušat prvo zaustaviti rat s muslimanima pa zajedno pobijediti moćnijeg protivnika. dayton jest nepovoljan ali najviše zbog s jedne strane nekorištenja svih mehanizama oje stoje na raspolaganju od rh (a za nekorištenje istih su pol. elite beneficirane od strane međ. zajednice) te zbog niske političke razine našeg naroda o kojoj si vrlo relevantno iznio stav. a je tuđman poživio a njegov plan do kraja uspio ("ja želim čovjeka koji će znati kupiti bosnu"-izjava povodom imenovanja zlatka mateše za premijera, poznata samo uskim kruigovima) situacija bibila drukčija. nažalost nit je bio toliko moćan nit je imao potreban kadar za stateški iskorak budući su predviđeni kdrovi više vremena trošili naprivatne i privatizacijske aranžmane trpajući svoje džepove umjesto da odrade još nekoliko godina pametne politike. ponajviše, sami smo si krivi. a tuđman najmanje. mislim da bi svatko, doslovno svatko potreban posao odradio s puno vuiše grešaka.a dušebrižnici i pametnjakovići s najviše. Ovo boldano je apsolutno istina. Što se tiče ostalog, i to je manje-više istina (mada to nije jedini scenarij). Ključ ovdje je izbjegavanje kompromisnog mira Srba i Muslimana, koji bi zacementirao stanje na štetu Hrvata (Srbi bi uzeli drinske enklave, Muslimani SB, a Oluje ne bi bilo). Srbi u BiH su, nakon 1992., bili u defenzivi, na strateškoj razini, zbog nedostatka ljudi prvenstveno te nemogućnosti vođenja uličnog rata iz tog razloga, a Srbija im radi sankcija nije mogla dodatno pomoći. Dakle, oni bi prihvatili po svoj prilici ostanak tadašnje situacije (70% BiH), uz likvidaciju enklava.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:35 |
|
|
caporegime je napisao/la: Uglavnom....Tuđmanovo strateško promišljanje i stareški potezi uvelike nadmašuje nedvojbene pojedine loše poteze. Nemoguće je imati 100% uspjeha i dobih poteza. barem ja tako mislim. Naravna stvar.Nije njegov posao bio da ide u detalje sela i brda.Hvala mu za svu pomoć koju nam je pružio,i dan danas je prisutna.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:37 |
|
|
Odlična rasprava o ratu i Tuđmanovoj ulozi, napokon.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:41 |
|
|
pinco je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ko bi izdržao. Tko to uopće može reć.
ja u polušali poluzbilji znam reć da..da je slučajno Hrvatska dobila sankcije zbog Hrvata u BiH.
pa oni bi nas podavili ko mačiće..ne bi nam trebao ni Srbin ni musliman.
Ko su to oni a ko mi, tada i nije bilo nikakve razlike, da su Hrvati u Bih bili bez matićne države, sumljan da bi opće postojali danas, nije Hrvatska baš za sve kriva. Hrvatska je bila na rubu sankcija zbog BiH, nepravedno al ko te pita. Da smo dobili sankcije, nebi bilo ni zelenoga svitla za ofenzive HV 95.te, di se prigrabilo teritorija kolko se moglo i to iskoristilo za povoljniju poziciju kod pregovora kasnije, koji smo to teritorij držali prije toga.... U ostalom, kolko je u RH Hrvata porjeklon iz BiH, pa se postavlja pitanje opet ko smo to mi i kosu to oni. U BiH nije bilo tada bilo nikakve privrede, u RH se od usta odvajalo za obranu, nije Hrvatska kriva da ni danas Hrvati ( političari ) u BiH nemogu nać zajednički jezik i udružit snage radi zajedničkoga cilja i interesa, ako tu nije moguće, kako je opće realno oćekivat da se to dogodi i na razini RH. Nevidin nekog političara koji je spreman sebe politički žrtvovat da dobrobit naroda, mogla se napravit neka hrvatska koalicija, iskljućivo radi nacionalnih interesa, pa kad se dobiju pozicije posli izbora se kolji dalje, dakle ni kod Hrvata ( političara ) u BiH nacionalni interes nije na prvome mistu. Sve je to duboko ukorjenjeno mito i korupcija, državotvornih političara nema na vidiku. Oni su Hrvati iz Hrvatske a mi smo Hrvati iz Bih. kad to kažem to je generalno glupo jer među te Mi spadaju i Hrvati iz RH tipa mateb a možda i ti a među oni spadaju mnogi Hrvati iz BiH tipa Jergović,Lovrenović i ekipa. U pravu si da u RH ima masu Hrvata iz Bih a i oni se lako pokvare i pokondire.. Da ne muljam..znaš i sam da je malo ljudi znalo situaciju u BiH. Mislim ljudi iz RH. Oni su imali Srbe za vratom i smatrali su rat s muslimanima greškom. Iz njihove vizure taj rat je bio Tuđmanova greška i naša greška. Dobit zbog toga sankcije, to bi izazvalo bijes..demonstracije a možda i veće nerede. Ko da su oni znali da muslimani tajno, dok još nema naznake rata sa Hrvatima kuju planove o prodoru kroz Srednju bosnu do mora jer su Hrvati u BiH slabi a Hrvatska im nemože pomoći jer ima Krajinu pod grlom. Šta su oni znali o tome. Nit su znali nit su željeli znat. muslimani su tada ( a i danas) bili pozitivci, žrtve itd..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
pinco
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:47 |
|
|
Moramo svatit da su muslimani bili višestruko brojniji, plus uzeli su Rusku taktiku ratovanja, stihijski, žrtvovali su puno ljudi, cilj je opravdava sredstvo, zato sada imaju tolko žrtava, šta in je opet išlo kasnije na ruku jel su ispali višestruke žrtve rata.... Stisnija se ogroman broj ljudi na malom teritoriju, i Hrvati to oćito nisu mogli kontrolirat, zakoni fizike, plus u početku nisu bili okarakterizirani neprijatelji, pa su imali slobodan pristup teritoriju pod kontrolom Hrvata. Isto Libanon, večinski krščanska država, primili izbjeglice arape, i kad ih se poveća broj i stvorila se kritična masa, desi se rat.... a kako je zemlja okružena arapima eto ti..... naji sirotu na svoju sramotu....
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:53 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: muslimani su tada ( a i danas) bili pozitivci, žrtve itd..
U početku rata su i Hrvati bili gledani kao žrtve, kako je moguće da smo u samo nekoliko mjeseci mi postali isti kao srbi!? Jeli razlog u slabom Hrvatskom lobbyu ili su udbaši i ostale tajne službe odradile dobar posao u korist Srba i Bošnjaka? Jer u principu se oboje imale koristi od toga da i Hrvati budu agresor.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 11:57 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ko da su oni znali da muslimani tajno, dok još nema naznake rata sa Hrvatima kuju planove o prodoru kroz Srednju bosnu do mora jer su Hrvati u BiH slabi a Hrvatska im nemože pomoći jer ima Krajinu pod grlom. Šta su oni znali o tome. Nit su znali nit su željeli znat.
muslimani su tada ( a i danas) bili pozitivci, žrtve itd..
i nuđenje tuđmanu hercegovine s ovim ima veze. neum, ploče i ostale trice. neš vjerovat, zbog sličnih priča koje ste vi ovdje ispričali, ja sam imala žestoke okršaje s tzv. frendovima. ito onima iz imackog. ko da su iz bangladeša, a ne tu prid vratima. i ne možeš ljude razuvjeriti nikako. kažu "hercegovci krivi za rat s muslimanima" dok liju suze ko nanule niz čardake uz ibricin sevdah prije dvi godine na trgu. ahmiće mi na nos nabijali, a ni čut nisu tili za grabovicu, uzdol, trusinu, bugojno... dva prijateljstva su mi na hlađenju zbog toga. i nije mi ža. pristarila sam da bih trpila neke stvari u životu.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:05 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: muslimani su tada ( a i danas) bili pozitivci, žrtve itd..
U početku rata su i Hrvati bili gledani kao žrtve, kako je moguće da smo u samo nekoliko mjeseci mi postali isti kao srbi!? Jeli razlog u slabom Hrvatskom lobbyu ili su udbaši i ostale tajne službe odradile dobar posao u korist Srba i Bošnjaka? Jer u principu se oboje imale koristi od toga da i Hrvati budu agresor. neki eminentniji političari su u vrijeme rata s muslimanima otvoreno lobirali za muslimane. vlado gotovac, na primjer. tražio tuđmana da dade ostavku. a štaš. on je "liberal" koji je šikanirao tuđmana u matici rvackoj još sedamdesetih. i ne samo njega. i brunu bušića. na to ni pokojni ladan nije moga ostat ladan pa sam istupio vanka...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:08 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Burruchaga je napisao/la: U početku rata su i Hrvati bili gledani kao žrtve, kako je moguće da smo u samo nekoliko mjeseci mi postali isti kao srbi!? Jeli razlog u slabom Hrvatskom lobbyu ili su udbaši i ostale tajne službe odradile dobar posao u korist Srba i Bošnjaka? Jer u principu se oboje imale koristi od toga da i Hrvati budu agresor.
neki eminentniji političari su u vrijeme rata s muslimanima otvoreno lobirali za muslimane. vlado gotovac, na primjer. tražio tuđmana da dade ostavku. a štaš. on je "liberal" koji je šikanirao tuđmana u matici rvackoj još sedamdesetih. zajedno s brunom bušićem. na to ni pokojni ladan nije moga ostat ladan pa sam istupio vanka... O mrtvima sve najbolje, ali Gotovac je primjer nekog čudnog idolopoklonstva bez pokrića, i to među "državotvornom" inteligencijom. Nikad nisu znali razabrati prioritete.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:16 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ko da su oni znali da muslimani tajno, dok još nema naznake rata sa Hrvatima kuju planove o prodoru kroz Srednju bosnu do mora jer su Hrvati u BiH slabi a Hrvatska im nemože pomoći jer ima Krajinu pod grlom. Šta su oni znali o tome. Nit su znali nit su željeli znat.
i nuđenje tuđmanu hercegovine s ovim ima veze. neum, ploče i ostale trice. neš vjerovat, zbog sličnih priča koje ste vi ovdje ispričali, ja sam imala žestoke okršaje s tzv. frendovima. ito onima iz imackog. ko da su iz bangladeša, a ne tu prid vratima. i ne možeš ljude razuvjeriti nikako. kažu "hercegovci krivi za rat s muslimanima" dok liju suze ko nanule niz čardake uz ibricin sevdah prije dvi godine na trgu. ahmiće mi na nos nabijali, a ni čut nisu tili za grabovicu, uzdol, trusinu, bugojno... dva prijateljstva su mi na hlađenju zbog toga. i nije mi ža. pristarila sam da bih trpila neke stvari u životu. o tome i pričamo. Kad netko iz Imotskog ne zna ili ne želi da zna šta misliš koliko zna netko iz Čakovca, Valpova, Pazina, i kome sliku u glavi stvara Denis latin il Denis Kuljiš i ostali penisi. I da je još dobio sankcije zbog tebe..pa pojeo bi te. A nije čovjek toliko kriv koliko je politički glup. Srbi su ovakvi i onakvi ali Srbi iz Srbije su zbog prekodrinskih Srba trpjeli brutalne sankcije godinama. Gledaš snimke..iz kamiona bacaju kruh a ljudi se tuku za njega..lete gebisi iz usta. Narod mora znat šta mu je nacionalni cilj i interes inače nije politički narod nego nakupina hlača koje drže trbuh da se ne prelije. jebiga to je tako priznali mi to ili ne.
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:19 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: neki eminentniji političari su u vrijeme rata s muslimanima otvoreno lobirali za muslimane. vlado gotovac, na primjer. tražio tuđmana da dade ostavku. a štaš. on je "liberal" koji je šikanirao tuđmana u matici rvackoj još sedamdesetih. i ne samo njega. i brunu bušića. na to ni pokojni ladan nije moga ostat ladan pa sam istupio vanka...
Znam imena koja su bila tada i sada protiv Hrvata, ali pitanje je kako je do toga moglo doći? Nije to slučajnost, tu su neke igrice u pozadini u pitanju koje su izgleda Srbi i Bošnjaci bolje odigrali nego mi, na kraju smo ispali agresori kao Srbi a Bošnjaci jedine žrtve, tu moramo priznati poraz i greške tadašnjeg vrha koliko god nam to smetalo.
|
|
Vrh |
|
|
pinco
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:20 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: pinco je napisao/la: Ko su to oni a ko mi, tada i nije bilo nikakve razlike, da su Hrvati u Bih bili bez matićne države, sumljan da bi opće postojali danas, nije Hrvatska baš za sve kriva. Hrvatska je bila na rubu sankcija zbog BiH, nepravedno al ko te pita. Da smo dobili sankcije, nebi bilo ni zelenoga svitla za ofenzive HV 95.te, di se prigrabilo teritorija kolko se moglo i to iskoristilo za povoljniju poziciju kod pregovora kasnije, koji smo to teritorij držali prije toga.... U ostalom, kolko je u RH Hrvata porjeklon iz BiH, pa se postavlja pitanje opet ko smo to mi i kosu to oni. U BiH nije bilo tada bilo nikakve privrede, u RH se od usta odvajalo za obranu, nije Hrvatska kriva da ni danas Hrvati ( političari ) u BiH nemogu nać zajednički jezik i udružit snage radi zajedničkoga cilja i interesa, ako tu nije moguće, kako je opće realno oćekivat da se to dogodi i na razini RH. Nevidin nekog političara koji je spreman sebe politički žrtvovat da dobrobit naroda, mogla se napravit neka hrvatska koalicija, iskljućivo radi nacionalnih interesa, pa kad se dobiju pozicije posli izbora se kolji dalje, dakle ni kod Hrvata ( političara ) u BiH nacionalni interes nije na prvome mistu. Sve je to duboko ukorjenjeno mito i korupcija, državotvornih političara nema na vidiku.
Oni su Hrvati iz Hrvatske a mi smo Hrvati iz Bih. kad to kažem to je generalno glupo jer među te Mi spadaju i Hrvati iz RH tipa mateb a možda i ti a među oni spadaju mnogi Hrvati iz BiH tipa Jergović,Lovrenović i ekipa. U pravu si da u RH ima masu Hrvata iz Bih a i oni se lako pokvare i pokondire.. Da ne muljam..znaš i sam da je malo ljudi znalo situaciju u BiH. Mislim ljudi iz RH. Oni su imali Srbe za vratom i smatrali su rat s muslimanima greškom. Iz njihove vizure taj rat je bio Tuđmanova greška i naša greška. Dobit zbog toga sankcije, to bi izazvalo bijes..demonstracije a možda i veće nerede. Ko da su oni znali da muslimani tajno, dok još nema naznake rata sa Hrvatima kuju planove o prodoru kroz Srednju bosnu do mora jer su Hrvati u BiH slabi a Hrvatska im nemože pomoći jer ima Krajinu pod grlom. Šta su oni znali o tome. Nit su znali nit su željeli znat. muslimani su tada ( a i danas) bili pozitivci, žrtve itd.. U pravu si ljudi nisu znali, informacije su curile na kapaljku, većina ljudi je smatrala da je to rat samo sa Srbima, a i još uvik je bila masa izbjeglica Muslimana po Hrvatskoj, i u Bosni se nije proćitalo na vrime njihove namjera, praktički na licu mista, a kamoli u Hrvatskoj, di nije bilo treče strane u ratu.... Zanimljivo, kod nas je bila muslimanka iz Mostara, kad nije bilo govora o ratu Muslimana i Hrvata u tome gradu, iz njenih prića, momak njen musliman je bija u HVO, bija je oduševljen hrvatstvom, njon bilo glupo šta je odjedanput poćeja koristit iskljućivo hrvatske rići, itd. Ali odjedamput, poćeli sastanci u Splitu, Muslimana, kaže ona da se ulkjućila u fundamentaliste, pojma nisan ima o ćemu prića, i sve malo pomalo, poćelo se prića razilazit od Hrvata. Neko je oćito to sve organizira, okrenija muslimane od Hrvata, smišljen ćin, kasnije su poćele priće da su Srbi u Mostaru iskljućivo ubijali samo Muslimane, da je to dogovoreno, bla bla bla.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:26 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: neki eminentniji političari su u vrijeme rata s muslimanima otvoreno lobirali za muslimane. vlado gotovac, na primjer. tražio tuđmana da dade ostavku. a štaš. on je "liberal" koji je šikanirao tuđmana u matici rvackoj još sedamdesetih. i ne samo njega. i brunu bušića. na to ni pokojni ladan nije moga ostat ladan pa sam istupio vanka...
Znam imena koja su bila tada i sada protiv Hrvata, ali pitanje je kako je do toga moglo doći? Nije to slučajnost, tu su neke igrice u pozadini u pitanju koje su izgleda Srbi i Bošnjaci bolje odigrali nego mi, na kraju smo ispali agresori kao Srbi a Bošnjaci jedine žrtve, tu moramo priznati poraz i greške tadašnjeg vrha koliko god nam to smetalo. ne treba tražiti u svemu neku urotu. kratkovidnost, egoizam i neizmjerna taština pojedinaca na ključnim mjestima u kombinaciji isto daju takve rezultate. takvi su imali i imaju i dan danas najveću podršku onih kojima je u cilju relativizirati domovinski rat i njegove uzroke. takvi će spremno reći "da nisu došli onaj nacijonalistA tuđman i pizza-majstor, rata ne bi bilo nego bi se mirno razišli". ima ih takvih, ima... i u medijima i u politici. sasvim dovoljno da i dan danas truju narod.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:27 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ko da su oni znali da muslimani tajno, dok još nema naznake rata sa Hrvatima kuju planove o prodoru kroz Srednju bosnu do mora jer su Hrvati u BiH slabi a Hrvatska im nemože pomoći jer ima Krajinu pod grlom. Šta su oni znali o tome. Nit su znali nit su željeli znat.
i nuđenje tuđmanu hercegovine s ovim ima veze. neum, ploče i ostale trice. neš vjerovat, zbog sličnih priča koje ste vi ovdje ispričali, ja sam imala žestoke okršaje s tzv. frendovima. ito onima iz imackog. ko da su iz bangladeša, a ne tu prid vratima. i ne možeš ljude razuvjeriti nikako. kažu "hercegovci krivi za rat s muslimanima" dok liju suze ko nanule niz čardake uz ibricin sevdah prije dvi godine na trgu. ahmiće mi na nos nabijali, a ni čut nisu tili za grabovicu, uzdol, trusinu, bugojno... dva prijateljstva su mi na hlađenju zbog toga. i nije mi ža. pristarila sam da bih trpila neke stvari u životu. vala nisi. (zanemari trpnju)
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 12:30 |
|
|
:)))
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 13:35 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Inkvizitor, baš si me, a čini mi se još neke, malo žicnuo sa Đemom, ako može na povijesti tema i malo više detalja. Zaba1111 je prototip ergele kakva više nikad ne smije bit blizu vrha i na vrhu. To su indoktrinirani ljudi, i svejedno je bili komunjare, islamisti, ustaše, ili nešto četvrto. Naprosto, takvi nisu nikad u stanju preispitivat se nego tonu do kraja. Nikad takvom u ruke. Jadna mu žeMa. Hudnica. .
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 13:40 |
|
|
pinco je napisao/la: ... i u Bosni se nije proćitalo na vrime njihove namjera, praktički na licu mista, a kamoli u Hrvatskoj, di nije bilo treče strane u ratu....
Nije točno.Kakve fajde-koristi i što se pročitale namjere ako se nema snage i "resursa" reagovati?
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 14:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inkvizitor, baš si me, a čini mi se još neke, malo žicnuo sa Đemom, ako može na povijesti tema i malo više detalja.
Zaba1111 je prototip ergele kakva više nikad ne smije bit blizu vrha i na vrhu. . Naravno da sam te žicnuo kad si ti "stara" cvjećarina. Uglavnom nemam šta dodati..to sam čuo od starijih koji su ime Džeme izgovarali s poštovanjem što je meni bilo ultračudno jer ..ja sam rođen u jendonacionalnom kraju..a da naši stari tako govore o jendom musliću pa sam se tako malo zainteresirao. Džemo je bio ultrajak lik 70-tih i mogao je šta je htio. p.s zabina je svaka zlatna..ali svaka..shvatit ćeš ti to jednom..
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 14:30 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: p.s zabina je svaka zlatna..ali svaka..shvatit ćeš ti to jednom.. Ma i ja Halida volim poslušat, razgali dušu, uvijek pogađa baš ono što čovjek u tom trenutku osjeća. Posljedica je najčešće teško pijanstvo, i mamurluk. Nije problem ponekad, čak je i poželjno, ali za radit i funkcionirat nije uputno prečesto. Inače se svi oko tebe počnu odmicat lagano, pa ostaješ dio po dio bez onoga što jesi. Na kraju kažeš: Halide mater ti hebem. Iako, jadni Halid nije ništa kriv osim što pjeva, i pjevat će i dalje, bez obzira što je tebi život ispred samoposluge s pivom u ruci. Capo utječe na mene, ovaj post je nekako njegov stil...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 14:33 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
I ja sam čuo dobre stvari o rahmetli Bijediću. Čovjek je prije svega bio veliki Hercegovac. Nije ni čudo da su ga smakli. A ne ko ovi danas muslimani koji u sred Mostara pričaju Bosanski. Nemam ništa protiv Bosne da se razumijemo kao takve. Ja se nebi bunio da imenuju ulicu po njemu u sred najhrvatskijeg mjesta u Hercegovini.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 14:42 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zaba1111 je prototip ergele kakva više nikad ne smije bit blizu vrha i na vrhu. To su indoktrinirani ljudi, i svejedno je bili komunjare, islamisti, ustaše, ili nešto četvrto. Naprosto, takvi nisu nikad u stanju preispitivat se nego tonu do kraja. Nikad takvom u ruke. Jadna mu žeMa. Hudnica. . Ja bih rekao,ljudi sa principima.A svi smo mi indoktrinirani,netko više-manje.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 14:46 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: p.s zabina je svaka zlatna..ali svaka..shvatit ćeš ti to jednom.. Ma i ja Halida volim poslušat, razgali dušu, uvijek pogađa baš ono što čovjek u tom trenutku osjeća. Posljedica je najčešće teško pijanstvo, i mamurluk. Nije problem ponekad, čak je i poželjno, ali za radit i funkcionirat nije uputno prečesto. Inače se svi oko tebe počnu odmicat lagano, pa ostaješ dio po dio bez onoga što jesi. Na kraju kažeš: Halide mater ti hebem. Iako, jadni Halid nije ništa kriv osim što pjeva, i pjevat će i dalje, bez obzira što je tebi život ispred samoposluge s pivom u ruci. Capo utječe na mene, ovaj post je nekako njegov stil... ko ono...ja sam pijanac, jel?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe Postano: 01 lis 2010, 14:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ja bih rekao,ljudi sa principima.A svi smo mi indoktrinirani,netko više-manje. Pa upravo o tom i govorim, ne možeš uvijek imat isti princip, od 1990-te do 2010-te. Nije korisno uvijek. Zamisli da i sad kad si oženjen, i imaš 40 godina, i dalje želiš da ti je žena nevina, i bez tog ne želiš konzumirat brak . Mislim, izvedivo je. Nije nemoguće. Ali treba se prilagođavat vremenu i okolišu. Nemre'š se skrivat iza principa, beskorisnost svojih ideja, koje doduše jesu romantične...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|