|
|
Stranica: 22/31.
|
[ 763 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:00 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la: Kao sto sam rekao, jer sam kročio tom zemljom za razliku od tebe neki dan, sva djeca Guce Gore osnovnu školu pohađaju u Novoj Biloj, crkva na Docu (gdje su balije klali) stoji, i podaci koje navodiš su sa popisa 2013, ali broj ljudi koji gore žive nije mnogo veći od stotine primarno starijih jer mladi prave kuće oko puticeva, ili još niže prema Biloj, uz to broj od 100 je od prije 12 godina a i tad je to bilo nategnuto, sve je oko crkve prazno vise manje.
Sav hrvatski život od obrazovanja do ekonomskih aktivnosti ne vezanih za kanton vodi se u slobodnoj obranjenoj teritoriji od Doca i Kalinske ulice u Novom Travniku do Busovace.
Jedina iznimka je KŠC Petar Barbarić koji smo oteli od muslimana nakon pravne bitke i služit će kao primjer omeđivanja naše imovine i obrane principa odvojenog školovanja.
Sve ostalo su relikti kojih se rado sjetimo i posjetimo ih, napravimo koju kulturnu manifestaciju kao zvona Doca moga, ali tamo gdje se vijore hrvatske zastave bez straha od okoline ti je jasno naznačeno.
Tu školu u Travniku pretpostavljam pohađaju djeca, mislim ne stoji za ukras. Ta djeca negdje u blizini žive, ta djeca imaju roditelje(mlađe ljude). Ne ulazim u brojke, ako nađem na Google opet će biti natezanja, a toga mi jeveć previše. Napadate me kada kažem da su institucije važne za jedan narod. Nije li Hrvatima koji šalju svoju djecu u tu školu veliko olakšanje što u svom okruženju imaju školu koja radi po hrvatskom obrazovnom sustavu. Pa koliko god ih bilo. U blizini, da, u toj enklavi koja ti je toliko mrska, sjednu ujutro na kombi ili bus i odveze ih gore pa ih vrati kućama u SLOBODNOJ TERITORIJI, u toj tebi mrskoj enklavi. KŠC ima teži obrazovni program i stroži nego ostale hrvatske osnovne škole i gimnazije, zato i ljudi iz tebi mrske enklave gore šalju djecu. Činjenica je da nemaš pojma jer nisi odavde. Institucije su važne, a znaš šta je još važnije, omeđena i lako obranjiva teritorija koju nekad kasnije možeš pretvorit u treći entitet.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:04 |
|
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: Tu školu u Travniku pretpostavljam pohađaju djeca, mislim ne stoji za ukras. Ta djeca negdje u blizini žive, ta djeca imaju roditelje(mlađe ljude). Ne ulazim u brojke, ako nađem na Google opet će biti natezanja, a toga mi jeveć previše. Napadate me kada kažem da su institucije važne za jedan narod. Nije li Hrvatima koji šalju svoju djecu u tu školu veliko olakšanje što u svom okruženju imaju školu koja radi po hrvatskom obrazovnom sustavu. Pa koliko god ih bilo.
U blizini, da, u toj enklavi koja ti je toliko mrska, sjednu ujutro na kombi ili bus i odveze ih gore pa ih vrati kućama u SLOBODNOJ TERITORIJI, u toj tebi mrskoj enklavi.KŠC ima teži obrazovni program i stroži nego ostale hrvatske osnovne škole i gimnazije, zato i ljudi iz tebi mrske enklave gore šalju djecu. Činjenica je da nemaš pojma jer nisi odavde. Institucije su važne, a znaš šta je još važnije, omeđena i lako obranjiva teritorija koju nekad kasnije možeš pretvorit u treći entitet. Ovo više nema smisla. Što je previše ni s kruhom nije dobro.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:08 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Ma u slučaju gužve oni će opstati, ali će morati surađivati s jednom stranom i to zbog obostrane koristi. Govorimo o potencijalnim problemima i sukobima. Isto tako i Jajce bi moralo se prisloniti ovima gore dok snage s juga ne bi progurale. Po meni je naivno misliti da ovdje opet nekada neće biti rata pokraj ovakvih susjeda. A ratovalo se stotinama godina i 3 puta u 100 godina, a i sada se vodi rat samo politički, a negdje i drugim metodama tipa zastrašivanje, neulaganje, opstrukcije i ostale metode. Mislim i to se dijelom može podvesti pod politčki. Tako da treba gledati samo ono što jača našu poziciju, a ne ići u razvodnjavanje I šuplju o EU integracijama. Nema od tog ništa. Prije će dolje nastati klaonica nego će BiH u EU
Tako je i bilo 90ih, jedan kratki offtopic je li armija zauzela Putićevo u ratu? Znam da je crta tamo negdje bila. Čitam malo na ranijim temama o tom. Izgleda da je linija išla tu negdje. Citat: Putičevo- dosta dobro pogotovo u dijelu naselja koji mještani zovu Donje Putičevo pored mještana koji su tu manje više ostali napravljeno je i nekih 100 tinjak kuća za prognanike iz Brajkoviča, Grahovčića, Čukala i sl. uglavnom nije loše... Gornje Putičevo malo šteka (puno neženja, malo djece) a i selo je bilo 70% spaljeno jer je crta obrane išla sredinom Putičeva, naš sektor Bošnjakov gaj. Ali i tu ima nade selo je preljepo terasasti brežuljci i puca prekrasan pogled na Travničko polje..Uglavnom jaki su u gospodarstvu pogotovo D Putičevo tržni i prodajni centri, lijepa Crkva nije loše... https://www.facebook.com/share/1RzPRzp2VS/E sada ima tu ljudi iz srednje Bosne pa oni bi trebali bolje znati gdje je šta bilo i gdje se šta održalo. Ja samo prenosim ono napisano 
Privitak/ci: |

FB_IMG_1753635829681.jpg [ 62.29 KiB | Pogledano 1446 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:10 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Ma u slučaju gužve oni će opstati, ali će morati surađivati s jednom stranom i to zbog obostrane koristi. Govorimo o potencijalnim problemima i sukobima. Isto tako i Jajce bi moralo se prisloniti ovima gore dok snage s juga ne bi progurale. Po meni je naivno misliti da ovdje opet nekada neće biti rata pokraj ovakvih susjeda. A ratovalo se stotinama godina i 3 puta u 100 godina, a i sada se vodi rat samo politički, a negdje i drugim metodama tipa zastrašivanje, neulaganje, opstrukcije i ostale metode. Mislim i to se dijelom može podvesti pod politčki. Tako da treba gledati samo ono što jača našu poziciju, a ne ići u razvodnjavanje I šuplju o EU integracijama. Nema od tog ništa. Prije će dolje nastati klaonica nego će BiH u EU
Tako je i bilo 90ih, jedan kratki offtopic je li armija zauzela Putićevo u ratu? Znam da je crta tamo negdje bila. Putićevo su zauzeli Muslimani, većinski danas tamo i žive muslimani iako ima nešto hrvata koji su se vratili.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:12 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3285 Lokacija: Dridska Župa
|
Čudno pošto je popisano samo 13 muslimana, a Hrvata skoro isto kao prije rata, naravno da je tu i puno dijaspore, ali opet nije takav udio popisanih ni po pustarama u Posavini.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:13 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la:
U blizini, da, u toj enklavi koja ti je toliko mrska, sjednu ujutro na kombi ili bus i odveze ih gore pa ih vrati kućama u SLOBODNOJ TERITORIJI, u toj tebi mrskoj enklavi.
KŠC ima teži obrazovni program i stroži nego ostale hrvatske osnovne škole i gimnazije, zato i ljudi iz tebi mrske enklave gore šalju djecu.
Činjenica je da nemaš pojma jer nisi odavde.
Institucije su važne, a znaš šta je još važnije, omeđena i lako obranjiva teritorija koju nekad kasnije možeš pretvorit u treći entitet.
Ovo više nema smisla. Što je previše ni s kruhom nije dobro. Šta bi sad, kontinuirano spominjanje naših enklava kao da je to nešto loše a ne da smo hvala Bogu od navala mujaga obranili dio naših domova i danas imamo zaokružen teritorij unutar središnje Bosne može samo dovesti do tog da te prozivam radi kontinuiranog nametanja enklave kao nečeg čisto negativnog. Enklave su stvarnost, nepromjenjiva, ali ono sto je ključno jest da budu održive i to neće bit demografskim, genetskim hranjenjem Bošnjačkog Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:14 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: zalutala je napisao/la: Tu školu u Travniku pretpostavljam pohađaju djeca, mislim ne stoji za ukras. Ta djeca negdje u blizini žive, ta djeca imaju roditelje(mlađe ljude). Ne ulazim u brojke, ako nađem na Google opet će biti natezanja, a toga mi jeveć previše. Napadate me kada kažem da su institucije važne za jedan narod. Nije li Hrvatima koji šalju svoju djecu u tu školu veliko olakšanje što u svom okruženju imaju školu koja radi po hrvatskom obrazovnom sustavu. Pa koliko god ih bilo.
Ne odgovarajte joj ništa. Vidite da trola. Deset puta joj je objašnjena razlika između Travnika i Sarajeva i ona opet isto. A više od deset puta su ovdje pojedinci zazivali iseljavanje Hrvata iz krajev u kojima nije izrazita hrvatska većina i izmještanje hravtskih institucija iz istih. Pa budite makar dosljedni, pa ako pokrenete neku temu onda je se dosljedno držite a ne druge vrijeđati i prozivati
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:15 |
|
|
Netreba odustajati od sela odmah do enklava naših, hrvatska je dovoljno jaka da to nametne kao naše, pa makar bila prazna.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:17 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Čudno pošto je popisano samo 13 muslimana, a Hrvata skoro isto kao prije rata, naravno da je tu i puno dijaspore, ali opet nije takav udio popisanih ni po pustarama u Posavini. Možda se nisam dobro izrazio, dio prema Travniku i sjeverni dio sela jest većinski muslimanski ali donje Putićevo i ostalo sve nije.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:18 |
|
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ovo više nema smisla. Što je previše ni s kruhom nije dobro.
Šta bi sad, kontinuirano spominjanje naših enklava kao da je to nešto loše a ne da smo hvala Bogu od navala mujaga obranili dio naših domova i danas imamo zaokružen teritorij unutar središnje Bosne može samo dovesti do tog da te prozivam radi kontinuiranog nametanja enklave kao nečeg čisto negativnog. Enklave su stvarnost, nepromjenjiva, ali ono sto je ključno jest da budu održive i to neće bit demografskim, genetskim hranjenjem Bošnjačkog Sarajeva. Pa cijeli Bošnjakistan je jedna velika enklava, odnosno dvije USK i ostatak, tako, ako bi ugrožavali naše enklave, neka budu svjesni da su i oni u enklavi. Osim toga, Izrael je normalizirao poravnavanje do temelja terorističkih centara, tako da ovaj put ne treba se suzdržavat i umjereno granatirat kao Srbi.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:18 |
|
|
zalutala je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: Ne odgovarajte joj ništa. Vidite da trola. Deset puta joj je objašnjena razlika između Travnika i Sarajeva i ona opet isto.
A više od deset puta su ovdje pojedinci zazivali iseljavanje Hrvata iz krajev u kojima nije izrazita hrvatska većina i izmještanje hravtskih institucija iz istih. Pa budite makar dosljedni, pa ako pokrenete neku temu onda je se dosljedno držite a ne druge vrijeđati i prozivati Stanje Hrvata u Sarajevu naziva “nije izrazita Hrvatska većina” hahahahahah.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:20 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Netreba odustajati od sela odmah do enklava naših, hrvatska je dovoljno jaka da to nametne kao naše, pa makar bila prazna. Neće selo nigdje niti zgrada, ali ljudi na određenim mjestima izumiru i idu ka brojci 0. Ja sam da se ništa ne prodaje, a RH bi sjedišta tvrtki trebala izmjestiti iz Sarajeva u naše sredine i isto tako neke naše tvrtke bi svoje pogone trebali otvarati u našim sredinama, a ne srpskim I bošnjačkim. Dovoljno je što ovdašnji HR poslodavci hrane muslimansku guju, nema potrebe da to radi i Republika Hrvatska. Republika Hrvatska bi isto trebala uvesti strože kontrole za izdavanje dozvola BiH državljanima pa ići sve do ukidanja kao za Bangladeš. Tako bi uveliko pomogla Hrvatima više nego da im svakom pošalje određenu sumu novca. Isto tako nema potrebe da Muslimani rade u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" i u SKB Mostar, HT eronet, HP Mostar itd.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:25 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Netreba odustajati od sela odmah do enklava naših, hrvatska je dovoljno jaka da to nametne kao naše, pa makar bila prazna. Neće selo nigdje niti zgrada, ali ljudi na određenim mjestima izumiru i idu ka brojci 0. Ja sam da se ništa ne prodaje, a RH bi sjedišta tvrtki trebala izmjestiti iz Sarajeva u naše sredine i isto tako neke naše tvrtke bi svoje pogone trebali otvarati u našim sredinama, a ne srpskim I bošnjačkim. Dovoljno je što ovdašnji HR poslodavci hrane muslimansku guju, nema potrebe da to radi i Republika Hrvatska. Republika Hrvatska bi isto trebala uvesti strože kontrole za izdavanje dozvola BiH državljanima pa ići sve do ukidanja kao za Bangladeš. Tako bi uveliko pomogla Hrvatima više nego da im svakom pošalje određenu sumu novca. Isto tako nema potrebe da Muslimani rade u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" i u SKB Mostar, HT eronet, HP Mostar itd. Ne govorim ja o Sarajevu, nego o našim selima istocno od novog travnika, gucoj gori i slično. Tamo naši mogu opstat jer ima Hrvata odmah do. U Sarajevu mi nažalost nestajemo i to se ne može zaustaviti.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:26 |
|
|
macola je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Čudno pošto je popisano samo 13 muslimana, a Hrvata skoro isto kao prije rata, naravno da je tu i puno dijaspore, ali opet nije takav udio popisanih ni po pustarama u Posavini. Možda se nisam dobro izrazio, dio prema Travniku i sjeverni dio sela jest većinski muslimanski ali donje Putićevo i ostalo sve nije. Ne znam to je onda valjda van administrativne mz puticevo jer bi ti muslimani sigurno bili popisani, no nisam od tamo pa vjerujem da je to što kažete istina.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:27 |
|
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ovo više nema smisla. Što je previše ni s kruhom nije dobro.
Šta bi sad, kontinuirano spominjanje naših enklava kao da je to nešto loše a ne da smo hvala Bogu od navala mujaga obranili dio naših domova i danas imamo zaokružen teritorij unutar središnje Bosne može samo dovesti do tog da te prozivam radi kontinuiranog nametanja enklave kao nečeg čisto negativnog. Enklave su stvarnost, nepromjenjiva, ali ono sto je ključno jest da budu održive i to neće bit demografskim, genetskim hranjenjem Bošnjačkog Sarajeva. Nađi jedan moj upis u kojem sam napisala da su naše enklave loše. Pojedinci su pokrenuli ideju da bi se Hrvati iz krajeva u kojima nije izrazita hrvatska većina trebali preseljavati u krajeve u kojima je hravtska većina i također institucije izmještati iz krajev au kojima nema izrazite hrvatske većine. O tom scenariju govorim. Ovdje mi j***š što god stigneš, vrijeđaš me. Pokušam razgovarati o važnosti škole u Travniku, u odgovoru napišeš u par navrata da su mi mrske enklave gdje žive Hrvati. I ja bih sad to sve trebala trpjeti. A cijelo vrijeme govorim o hipotetskoj situaciji koju ovdje neki forumaši zagovaraju, al eto ja mrzim sve što je hrvatsko, mene nek j**u Srbi, mada su Hrvati u Odžaku i Orašju u RS8al po tebi Hrvati ne bi u tom hipotetskom scenariju bili okruženi Srbima). Daj više pratite o čemu razgovarate
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:27 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Netreba odustajati od sela odmah do enklava naših, hrvatska je dovoljno jaka da to nametne kao naše, pa makar bila prazna. Neće selo nigdje niti zgrada, ali ljudi na određenim mjestima izumiru i idu ka brojci 0. Ja sam da se ništa ne prodaje, a RH bi sjedišta tvrtki trebala izmjestiti iz Sarajeva u naše sredine i isto tako neke naše tvrtke bi svoje pogone trebali otvarati u našim sredinama, a ne srpskim I bošnjačkim. Dovoljno je što ovdašnji HR poslodavci hrane muslimansku guju, nema potrebe da to radi i Republika Hrvatska. Republika Hrvatska bi isto trebala uvesti strože kontrole za izdavanje dozvola BiH državljanima pa ići sve do ukidanja kao za Bangladeš. Tako bi uveliko pomogla Hrvatima više nego da im svakom pošalje određenu sumu novca. Isto tako nema potrebe da Muslimani rade u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" i u SKB Mostar, HT eronet, HP Mostar itd. Sto se tiče ovog da muslimani rade u Bolnici u Novoj Biloj to je vodstvo krivo najviše, ali evo radi se sad i na tome, da doktori i osoblje bude naše u potpunosti. Znam ih par koji se obrazuju za doktore i vratit će se ovdje.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:34 |
|
|
macola je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Neće selo nigdje niti zgrada, ali ljudi na određenim mjestima izumiru i idu ka brojci 0. Ja sam da se ništa ne prodaje, a RH bi sjedišta tvrtki trebala izmjestiti iz Sarajeva u naše sredine i isto tako neke naše tvrtke bi svoje pogone trebali otvarati u našim sredinama, a ne srpskim I bošnjačkim. Dovoljno je što ovdašnji HR poslodavci hrane muslimansku guju, nema potrebe da to radi i Republika Hrvatska. Republika Hrvatska bi isto trebala uvesti strože kontrole za izdavanje dozvola BiH državljanima pa ići sve do ukidanja kao za Bangladeš. Tako bi uveliko pomogla Hrvatima više nego da im svakom pošalje određenu sumu novca. Isto tako nema potrebe da Muslimani rade u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" i u SKB Mostar, HT eronet, HP Mostar itd.
Sto se tiče ovog da muslimani rade u Bolnici u Novoj Biloj to je vodstvo krivo najviše, ali evo radi se sad i na tome, da doktori i osoblje bude naše u potpunosti. Znam ih par koji se obrazuju za doktore i vratit će se ovdje. Tako I treba i nadam se da će biti i ovaj projekt. https://www.hdz.hr/article/4482/uz-potp ... kog-narodaCitat: Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved najavio je da će Nova Bila postati memorijalno središte za sve Hrvate u BiH Onda recimo ovo. Ovo je ono što treba i kako se betonira položaj. https://www.vecernji.ba/vijesti/foto-el ... km-1836271 Elektroprivreda HZ HB u Novom Travniku gradi zgradu vrijednu gotovo 3,5 milijuna KM Bilo bi odlično i jedan veteranski centar za HVO pripadnike po uzoru na one koji se rade diljem RH. I smjestiti ga u srednju Bosnu
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:38 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la: Šta bi sad, kontinuirano spominjanje naših enklava kao da je to nešto loše a ne da smo hvala Bogu od navala mujaga obranili dio naših domova i danas imamo zaokružen teritorij unutar središnje Bosne može samo dovesti do tog da te prozivam radi kontinuiranog nametanja enklave kao nečeg čisto negativnog.
Enklave su stvarnost, nepromjenjiva, ali ono sto je ključno jest da budu održive i to neće bit demografskim, genetskim hranjenjem Bošnjačkog Sarajeva.
Nađi jedan moj upis u kojem sam napisala da su naše enklave loše. Pojedinci su pokrenuli ideju da bi se Hrvati iz krajeva u kojima nije izrazita hrvatska većina trebali preseljavati u krajeve u kojima je hravtska većina i također institucije izmještati iz krajev au kojima nema izrazite hrvatske većine. O tom scenariju govorim. Ovdje mi j***š što god stigneš, vrijeđaš me. Pokušam razgovarati o važnosti škole u Travniku, u odgovoru napišeš u par navrata da su mi mrske enklave gdje žive Hrvati. I ja bih sad to sve trebala trpjeti. A cijelo vrijeme govorim o hipotetskoj situaciji koju ovdje neki forumaši zagovaraju, al eto ja mrzim sve što je hrvatsko, mene nek j**u Srbi, mada su Hrvati u Odžaku i Orašju u RS8al po tebi Hrvati ne bi u tom hipotetskom scenariju bili okruženi Srbima). Daj više pratite o čemu razgovarate Kontinuirano spominješ da je loše da se izmjeste hrvatske institucije iz bošnjačkog Sarajeva u enklave koje će biti okružene Srbima (neće očito da nisi pogledala karte prije ove teme) i Bošnjacima (kojima smo već okruženi sto ne mijenja ništa), sama spomen toga dovodi u pitanje motiv protivljenja zaokruživanja hrvatskog teritorija u središnjoj Bosni. Ponovno se bacaš sa time izrazita većina, nigdje van lasvanske doline, lepenicke doline, Zepca i Usore Hrvati u Bosni nisu većina, Posavina je odvojena to ne brojimo samo o Bosni pričamo. Znaci nigdje nismo većina osim u nabrojanim prostorima i govorimo da se institucije kao Napredak i Nadbiskupija premjeste u krajeve okružene Hrvatima kao Kiseljak ili Kresevo za primjer, koji su hrvatski krajevi nebitno sto je Zenica muslimanska. Spominješ Travnik kao monolit, kao da u gradu ima Hrvata a ne da sva djeca iz predgrađa koji su obranjeni od Muslimanije putuju u KšC, znaci ne sluzi lokalnom hrvatskom stanovništvu Travnika nego Hrvatima lasvanske doline koji žele da im djeca idu u “teži” KŠC, ali ti ni to ne znaš, ali imaš HRABROSTI da ne kažem nedostatak PONIZNOSTI da mi šalješ fiktivni broj stanovnika gornjeg Doca gdje sam bio prije dva tjedna radnim danom i gdje ne možeš cut glas ljudski jer je selo PRAZNO, samih par staraca živi gore. Kad voliš Prkačina da ti ga ja citiram:”najviše mrzim prepotenciju bez pokrića i ambiciju bez talenta” sto savršeno objašnjava tvoj pokušaj razgovora o temi i najboljem interesu MENE koji živim ovdje za razliku od TEBE koja nisi kako i sama priznaješ imala pomjma o demografsko/teritorijalno/politickoj situaciji na terenu ovdje. Svaku uvredu od mene zaslužuješ kao opis bezobzrazluka.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:39 |
|
|
Noname01 je napisao/la: macola je napisao/la: Sto se tiče ovog da muslimani rade u Bolnici u Novoj Biloj to je vodstvo krivo najviše, ali evo radi se sad i na tome, da doktori i osoblje bude naše u potpunosti.
Završena je i nova Hrvatska škola u Novom Travniku.
Znam ih par koji se obrazuju za doktore i vratit će se ovdje.
Tako I treba i nadam se da će biti i ovaj projekt. https://www.hdz.hr/article/4482/uz-potp ... kog-narodaCitat: Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved najavio je da će Nova Bila postati memorijalno središte za sve Hrvate u BiH Onda recimo ovo. Ovo je ono što treba i kako se betonira položaj. https://www.vecernji.ba/vijesti/foto-el ... km-1836271 Elektroprivreda HZ HB u Novom Travniku gradi zgradu vrijednu gotovo 3,5 milijuna KM Bilo bi odlično i jedan veteranski centar za HVO pripadnike po uzoru na one koji se rade diljem RH. I smjestiti ga u srednju Bosnu Završena je skoro nova hrvatska srednja škola u Novom Travniku.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 19:41 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: macola je napisao/la: Možda se nisam dobro izrazio, dio prema Travniku i sjeverni dio sela jest većinski muslimanski ali donje Putićevo i ostalo sve nije.
Ne znam to je onda valjda van administrativne mz puticevo jer bi ti muslimani sigurno bili popisani, no nisam od tamo pa vjerujem da je to što kažete istina. Moguće da previše velikiom smatram MZ Putićevo pa je i dijelom do mene, sve ok, uglavnom na Google Maps se vidi gdje naših ima relativno lagano, i po tom ima li džamija, možda prema Bandolu vise:
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:03 |
|
|
macola je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Ne znam to je onda valjda van administrativne mz puticevo jer bi ti muslimani sigurno bili popisani, no nisam od tamo pa vjerujem da je to što kažete istina.
Moguće da previše velikiom smatram MZ Putićevo pa je i dijelom do mene, sve ok, uglavnom na Google Maps se vidi gdje naših ima relativno lagano, i po tom ima li džamija, možda prema Bandolu vise: Mislim ukoliko se Travnik bude dijelio da se nesmimo zadovoljiti necim manjim od ovoga.

Snimka zaslona 2025-07-27 200225.png [ 109.84 KiB | Pogledano 1266 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:08 |
|
|
Zajedno sa NT

Snimka zaslona 2025-07-27 200633.png [ 70.24 KiB | Pogledano 1258 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:10 |
|
|
I čitava SBŽ, kao cilj naše politike u BiH u nekim realnim okvirima koje kao snažnija sila možemo isposlovati. (eventualno koje selo tu tamo)

Snimka zaslona 2025-07-25 215355.png [ 286.68 KiB | Pogledano 1257 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:10 |
|
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nađi jedan moj upis u kojem sam napisala da su naše enklave loše. Pojedinci su pokrenuli ideju da bi se Hrvati iz krajeva u kojima nije izrazita hrvatska većina trebali preseljavati u krajeve u kojima je hravtska većina i također institucije izmještati iz krajev au kojima nema izrazite hrvatske većine. O tom scenariju govorim. Ovdje mi j***š što god stigneš, vrijeđaš me. Pokušam razgovarati o važnosti škole u Travniku, u odgovoru napišeš u par navrata da su mi mrske enklave gdje žive Hrvati. I ja bih sad to sve trebala trpjeti. A cijelo vrijeme govorim o hipotetskoj situaciji koju ovdje neki forumaši zagovaraju, al eto ja mrzim sve što je hrvatsko, mene nek j**u Srbi, mada su Hrvati u Odžaku i Orašju u RS8al po tebi Hrvati ne bi u tom hipotetskom scenariju bili okruženi Srbima). Daj više pratite o čemu razgovarate
Kontinuirano spominješ da je loše da se izmjeste hrvatske institucije iz bošnjačkog Sarajeva u enklave koje će biti okružene Srbima (neće očito da nisi pogledala karte prije ove teme) i Bošnjacima (kojima smo već okruženi sto ne mijenja ništa), sama spomen toga dovodi u pitanje motiv protivljenja zaokruživanja hrvatskog teritorija u središnjoj Bosni. Ponovno se bacaš sa time izrazita većina, nigdje van lasvanske doline, lepenicke doline, Zepca i Usore Hrvati u Bosni nisu većina, Posavina je odvojena to ne brojimo samo o Bosni pričamo. Znaci nigdje nismo većina osim u nabrojanim prostorima i govorimo da se institucije kao Napredak i Nadbiskupija premjeste u krajeve okružene Hrvatima kao Kiseljak ili Kresevo za primjer, koji su hrvatski krajevi nebitno sto je Zenica muslimanska. Spominješ Travnik kao monolit, kao da u gradu ima Hrvata a ne da sva djeca iz predgrađa koji su obranjeni od Muslimanije putuju u KšC, znaci ne sluzi lokalnom hrvatskom stanovništvu Travnika nego Hrvatima lasvanske doline koji žele da im djeca idu u “teži” KŠC, ali ti ni to ne znaš, ali imaš HRABROSTI da ne kažem nedostatak PONIZNOSTI da mi šalješ fiktivni broj stanovnika gornjeg Doca gdje sam bio prije dva tjedna radnim danom i gdje ne možeš cut glas ljudski jer je selo PRAZNO, samih par staraca živi gore. Kad voliš Prkačina da ti ga ja citiram:”najviše mrzim prepotenciju bez pokrića i ambiciju bez talenta” sto savršeno objašnjava tvoj pokušaj razgovora o temi i najboljem interesu MENE koji živim ovdje za razliku od TEBE koja nisi kako i sama priznaješ imala pomjma o demografsko/teritorijalno/politickoj situaciji na terenu ovdje. Svaku uvredu od mene zaslužuješ kao opis bezobzrazluka. Znači posavske Hrvate u ovoj priči ne treba spominjati. Pa mogli ste odmah naglasiti da vam oni nisu zanimljivi. Ovako, o Vrhbosanskoj nadbiskupiji ne odlučujemo ni ti ni ja niti hrvatska politika, odlučuje Vatikan. Vatikan je nije izmjestio i sigurna sam da ima dobre razloge za to. Hipotetska situacija. Pa evo, izmjestiš nadbiskupiju i druge hrvatske institucije iz Sarajeva u Kiseljak. Preseliš sve Hrvate Sarajeva u Kiseljak. Sarajevo ostane jednim dijelom stopostotno(ili blizu tome) srpsko a drugim dijelom stopostotno(ili blizu tome) bošnjačko. U njemu nema niti jedne hrvatske institucije niti bilo kakve hrvatske organizacije. Opet moram popis stanovništva, ne mogu drugačije: U Kiseljaku: Stanovništvo općine Kiseljak godina popisa 2013.[3] Hrvati 11 823 (57,06 %) Bošnjaci 7838 (37,82 %) Srbi 409 (1,97 %) ostali i nepoznato 652 (3,15 %) ukupno 20 772 Našla sam neki članak, u Kiseljaku Bošnjaci školuju djecu po bošnjačkom školskom programu: https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ama/273743 Imaju i političku stranku: https://novum.ba/vijest.php?id=48369 I vjersku instituciju: https://www.medzliskiseljak.ba/E sad mi objasni. Tko bi potezom izmještanja Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija i iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva profitirao? Imao bi situaciju da u Sarajevu nemaš niti jednog Hrvata niti jedne hrvatske institucije a Kiseljak bi bio grad s hrvatskom većinom u kojem je nadbiskupija i bošnjačkom manjinom koja ima sve svoje institucije; od prosvjete, političkih stranaka itd.) Govorimo o hipotetskoj situaciji, nemojte opet početi o sarajevskim Hrvatima kako već vi znate
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:11 |
|
|
Cijela SBŽ ide nama
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|