HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 ruj 2025, 10:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 763 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima
PostPostano: 27 srp 2025, 22:38 

“Ili da se u sarajevu napravi hrvatska enklava, kao hrvatski vatikan, makar niko tamo ne zivjeo, nego da se koristi od ponedeljka do petka, da tamo prespavaju oni koji rade.Po mome dubokom uvjerenju, dok imamo federaciju i tzv bih ovakva kakva jeste.”

Pa super.

Samo je potrebno naći financijera za otkup zemljišta i izgradnju tog Vatikana.

A o stanarima, o tom potom…

Ovo, ako nastavi, je mjesto na temi o mora treba itd.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:41 

Eno danas u muslimanskim medijima profesor na muslimanskom fakulktetu, Hrvat, priča kako nema kadra, kako nema tko školovat muslimane, kako muslimani uopće ne upisuju nastavničke fakultete. Kako npr biologiju upisalo 0 studenata u cijelom Sarajevu i kako slijedi kolaps obrazovanja. Pa što radiš tamo majmune, još im pomažeš. Pa miči se od tamo.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:42 

macola je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Nađi jedan moj upis u kojem sam napisala da su naše enklave loše.
Pojedinci su pokrenuli ideju da bi se Hrvati iz krajeva u kojima nije izrazita hrvatska većina trebali preseljavati u krajeve u kojima je hravtska većina i također institucije izmještati iz krajev au kojima nema izrazite hrvatske većine.
O tom scenariju govorim.
Ovdje mi j***š što god stigneš, vrijeđaš me.
Pokušam razgovarati o važnosti škole u Travniku, u odgovoru napišeš u par navrata da su mi mrske enklave gdje žive Hrvati.
I ja bih sad to sve trebala trpjeti.
A cijelo vrijeme govorim o hipotetskoj situaciji koju ovdje neki forumaši zagovaraju, al eto ja mrzim sve što je hrvatsko, mene nek j**u Srbi, mada su Hrvati u Odžaku i Orašju u RS8al po tebi Hrvati ne bi u tom hipotetskom scenariju bili okruženi Srbima). Daj više pratite o čemu razgovarate

Kontinuirano spominješ da je loše da se izmjeste hrvatske institucije iz bošnjačkog Sarajeva u enklave koje će biti okružene Srbima (neće očito da nisi pogledala karte prije ove teme) i Bošnjacima (kojima smo već okruženi sto ne mijenja ništa), sama spomen toga dovodi u pitanje motiv protivljenja zaokruživanja hrvatskog teritorija u središnjoj Bosni.

Ponovno se bacaš sa time izrazita većina, nigdje van lasvanske doline, lepenicke doline, Zepca i Usore Hrvati u Bosni nisu većina, Posavina je odvojena to ne brojimo samo o Bosni pričamo.

Znaci nigdje nismo većina osim u nabrojanim prostorima i govorimo da se institucije kao Napredak i Nadbiskupija premjeste u krajeve okružene Hrvatima kao Kiseljak ili Kresevo za primjer, koji su hrvatski krajevi nebitno sto je Zenica muslimanska.

Spominješ Travnik kao monolit, kao da u gradu ima Hrvata a ne da sva djeca iz predgrađa koji su obranjeni od Muslimanije putuju u KšC, znaci ne sluzi lokalnom hrvatskom stanovništvu Travnika nego Hrvatima lasvanske doline koji žele da im djeca idu u “teži” KŠC, ali ti ni to ne znaš, ali imaš HRABROSTI da ne kažem nedostatak PONIZNOSTI da mi šalješ fiktivni broj stanovnika gornjeg Doca gdje sam bio prije dva tjedna radnim danom i gdje ne možeš cut glas ljudski jer je selo PRAZNO, samih par staraca živi gore.

Kad voliš Prkačina da ti ga ja citiram:”najviše mrzim prepotenciju bez pokrića i ambiciju bez talenta” sto savršeno objašnjava tvoj pokušaj razgovora o temi i najboljem interesu MENE koji živim ovdje za razliku od TEBE koja nisi kako i sama priznaješ imala pomjma o demografsko/teritorijalno/politickoj situaciji na terenu ovdje.

Svaku uvredu od mene zaslužuješ kao opis bezobzrazluka.

Ne i tako ne mozes razgovarati razumno. Mozda nije obavjestena i mozda nije sarajka i mozda nije trol i mozda je korisno i za druge da objasnis situaciju. Cinjenica je da hrvati iz hrvatske nemaju puno pojma o nama niti se puno interesiraju za nas. Koliko su dobri vidi se po biranju onog psa mesical, pa i nekih drugih. I to njihovo dodrinastvo treba razbijati. Ako ne stupis u dijalog batinama i vrdanjem neces nista postici.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:44 

Li Zongren je napisao/la:
macola je napisao/la:

Moguće da previše velikiom smatram MZ Putićevo pa je i dijelom do mene, sve ok, uglavnom na Google Maps se vidi gdje naših ima relativno lagano, i po tom ima li džamija, možda prema Bandolu vise:

:palacgore1

Mislim ukoliko se Travnik bude dijelio da se nesmimo zadovoljiti necim manjim od ovoga.

To je premalo i federacija je nesto ko salata, treba je pojesti list po list.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:48 

Rika sv Vida je napisao/la:

Nikad ne reci nikad. "Sve ima svoje vrijeme. Svaka stvar ima svoje vrijeme pod nebom." (Propovjednik 3,1)

Pa ako bude terorizma HV će to moć riješit brzo i efikasno. No klasičnog konvenconalnog rata neće i ne može bit.

Nije dobro podcjenjivati neprijatelja, to rijetko dobro završi.

Bas tako. To je najveca greska i svi ratovi su izgubljeni tako sto se neprijatelj podcijenio.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:50 

macola je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Znači posavske Hrvate u ovoj priči ne treba spominjati. Pa mogli ste odmah naglasiti da vam oni nisu zanimljivi.
Ovako, o Vrhbosanskoj nadbiskupiji ne odlučujemo ni ti ni ja niti hrvatska politika, odlučuje Vatikan. Vatikan je nije izmjestio i sigurna sam da ima dobre razloge za to.
Hipotetska situacija.
Pa evo, izmjestiš nadbiskupiju i druge hrvatske institucije iz Sarajeva u Kiseljak.
Preseliš sve Hrvate Sarajeva u Kiseljak.
Sarajevo ostane jednim dijelom stopostotno(ili blizu tome) srpsko a drugim dijelom stopostotno(ili blizu tome) bošnjačko. U njemu nema niti jedne hrvatske institucije niti bilo kakve hrvatske organizacije.

Opet moram popis stanovništva, ne mogu drugačije:
U Kiseljaku:
Stanovništvo općine Kiseljak
godina popisa 2013.[3]
Hrvati 11 823 (57,06 %)
Bošnjaci 7838 (37,82 %)
Srbi 409 (1,97 %)
ostali i nepoznato 652 (3,15 %)
ukupno 20 772

Našla sam neki članak, u Kiseljaku Bošnjaci školuju djecu po bošnjačkom školskom programu:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ama/273743
Imaju i političku stranku:
https://novum.ba/vijest.php?id=48369

I vjersku instituciju:
https://www.medzliskiseljak.ba/

E sad mi objasni. Tko bi potezom izmještanja Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija i iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva profitirao?
Imao bi situaciju da u Sarajevu nemaš niti jednog Hrvata niti jedne hrvatske institucije a Kiseljak bi bio grad s hrvatskom većinom u kojem je nadbiskupija i bošnjačkom manjinom koja ima sve svoje institucije; od prosvjete, političkih stranaka itd.)

Govorimo o hipotetskoj situaciji, nemojte opet početi o sarajevskim Hrvatima kako već vi znate

Posavski nisu tema.

Mi nemamo nikakve koristi od nepostojećih Hrvata Sarajeva (u bilo kakvom relevatnom broju su nepostojeći) koji se masovno žene i udaju za nehrvate, od kojih se stvaraju beskorisni potomci miješanih brakova politički i demografski.

Ono sto ne možeš provarit (možda nedostatak inteligencije možda autizam tko će znat vise) jest da govorimo o CENTRALAMA, Bošnjaci imaju svoje škole u općini Kiseljak naravno, kao sto i mi imamo svoju u jednom Bugojnu gdje je Hrvata oko 1500 sad ako ne manje, ali njihova CENTRALA je Sarajevo, sve relevantne bošnjačke i srpske kulturne institucije imaju Sjedista u srpskim i hrvatskim krajevima samo je nas HKD Napredak u Sarajevu još.

Eto ne odlučujemo o nadpiskupiji ali odlučujemo o Napretku, nećemo ga u Bosnjakistanu, mi koji živimo tu.

Nije tacno da se masovno zene i udaju za nehrvate. I sta je poduzeto da tako ne bude. covic kada dode u sarajevo, prvo mu je da ispljuje nas a onda obavi posao.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:51 

Old Fridolin je napisao/la:

:palacgore1

Mislim ukoliko se Travnik bude dijelio da se nesmimo zadovoljiti necim manjim od ovoga.

Ne treba biti pohlepan, da smo htjeli više trebalo se za to izboriti kada je bilo vrijeme. Tada nije bilo snage za to nažalost, a sad je to gotovo.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:52 

zalutala je napisao/la:
macola je napisao/la:

Posavski nisu tema.

Mi nemamo nikakve koristi od nepostojećih Hrvata Sarajeva (u bilo kakvom relevatnom broju su nepostojeći) koji se masovno žene i udaju za nehrvate, od kojih se stvaraju beskorisni potomci miješanih brakova politički i demografski.

Ono sto ne možeš provarit (možda nedostatak inteligencije možda autizam tko će znat vise) jest da govorimo o CENTRALAMA, Bošnjaci imaju svoje škole u općini Kiseljak naravno, kao sto i mi imamo svoju u jednom Bugojnu gdje je Hrvata oko 1500 sad ako ne manje, ali njihova CENTRALA je Sarajevo, sve relevantne bošnjačke i srpske kulturne institucije imaju Sjedista u srpskim i hrvatskim krajevima samo je nas HKD Napredak u Sarajevu još.

Eto ne odlučujemo o nadpiskupiji ali odlučujemo o Napretku, nećemo ga u Bosnjakistanu, mi koji živimo tu.

Nije možda nego sigurno a kod sugovornika primjećujem veliku dozu nedostatka opće kulture :zubati
Dobro, sarajevske Hrvate si otpisao, posavski su ti netema.
Centrale škola gdje bile da bile činjenica je da Bošnjaci imaju prosvjetnu, političku i vjersku(možda još neke)institucije u Kiseljaku.
I koliko sam pročitala u onom članku o školi itekako se bore da ih zadrže.
A ti izmještaj hrvatske institucije iz Sarajeva.
Samo naprijed :palacgore1

Hrvata u Sarajevu nema dovoljno da budu ikakav demografski i politički faktor, nema, a nama treba ljudi u kantonima gdje imamo masu koji su obranjeni i koji su hrvatski danas, Sarajevo će samo postotkom biti vise bošnjačko kao sto ti je pokazano udajama koje su 60% za Bošnjake.

Ti bi hranila “Europski Jeruzalem” do zadnjeg Hrvata a središnju Bosnu koja je već sad Hrvatska u dijelovima koji su obranjeni pustila na volju sarajlibadlija koji upravljaju HKD Napretkom za primjer, i da trošimo resurse pokušavajući njihov broj koji je nemoguce i nebitan je politički održat…
Pa nije nas 3 milijuna nego 300 tisuća.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:53 

macola je napisao/la:

Posavski nisu tema.

Nije tacno da se masovno zene i udaju za nehrvate. I sta je poduzeto da tako ne bude. covic kada dode u sarajevo, prvo mu je da ispljuje nas a onda obavi posao.

Prošle godine 2/3 su za nehrvate udate u Sarajevu.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:55 

zalutala je napisao/la:
macola je napisao/la:

Posavski nisu tema.

Nije možda nego sigurno a kod sugovornika primjećujem veliku dozu nedostatka opće kulture :zubati
Dobro, sarajevske Hrvate si otpisao, posavski su ti netema.
Centrale škola gdje bile da bile činjenica je da Bošnjaci imaju prosvjetnu, političku i vjersku(možda još neke)institucije u Kiseljaku.
I koliko sam pročitala u onom članku o školi itekako se bore da ih zadrže.
A ti izmještaj hrvatske institucije iz Sarajeva.
Samo naprijed :palacgore1

Pa za neke institucije, kao recimo napredak je u pravu. Hrvati sarajeva su imali vjerovatno istu korist od njega ko i nehrvati. Sto je po meni teska grska. Mozda bi se dalo razgovarti i jos po necemu.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 22:59 

macola je napisao/la:

Kontinuirano spominješ da je loše da se izmjeste hrvatske institucije iz bošnjačkog Sarajeva u enklave koje će biti okružene Srbima (neće očito da nisi pogledala karte prije ove teme) i Bošnjacima (kojima smo već okruženi sto ne mijenja ništa), sama spomen toga dovodi u pitanje motiv protivljenja zaokruživanja hrvatskog teritorija u središnjoj Bosni.

Ponovno se bacaš sa time izrazita većina, nigdje van lasvanske doline, lepenicke doline, Zepca i Usore Hrvati u Bosni nisu većina, Posavina je odvojena to ne brojimo samo o Bosni pričamo.

Znaci nigdje nismo većina osim u nabrojanim prostorima i govorimo da se institucije kao Napredak i Nadbiskupija premjeste u krajeve okružene Hrvatima kao Kiseljak ili Kresevo za primjer, koji su hrvatski krajevi nebitno sto je Zenica muslimanska.

Spominješ Travnik kao monolit, kao da u gradu ima Hrvata a ne da sva djeca iz predgrađa koji su obranjeni od Muslimanije putuju u KšC, znaci ne sluzi lokalnom hrvatskom stanovništvu Travnika nego Hrvatima lasvanske doline koji žele da im djeca idu u “teži” KŠC, ali ti ni to ne znaš, ali imaš HRABROSTI da ne kažem nedostatak PONIZNOSTI da mi šalješ fiktivni broj stanovnika gornjeg Doca gdje sam bio prije dva tjedna radnim danom i gdje ne možeš cut glas ljudski jer je selo PRAZNO, samih par staraca živi gore.

Kad voliš Prkačina da ti ga ja citiram:”najviše mrzim prepotenciju bez pokrića i ambiciju bez talenta” sto savršeno objašnjava tvoj pokušaj razgovora o temi i najboljem interesu MENE koji živim ovdje za razliku od TEBE koja nisi kako i sama priznaješ imala pomjma o demografsko/teritorijalno/politickoj situaciji na terenu ovdje.

Svaku uvredu od mene zaslužuješ kao opis bezobzrazluka.

Ne i tako ne mozes razgovarati razumno. Mozda nije obavjestena i mozda nije sarajka i mozda nije trol i mozda je korisno i za druge da objasnis situaciju. Cinjenica je da hrvati iz hrvatske nemaju puno pojma o nama niti se puno interesiraju za nas. Koliko su dobri vidi se po biranju onog psa mesical, pa i nekih drugih. I to njihovo dodrinastvo treba razbijati. Ako ne stupis u dijalog batinama i vrdanjem neces nista postici.

Oprosti ja u neznanju imam pristup šutnje.

Tako me se učilo ako nemaš pojma obrazuj se i slušaj one koji znaju dok ne naučiš.

Imat mišljenje o ovoj temi je neodgovorno, bezobrazno i štetno, još to ovakvo polupravaško dodrinaško gdje je Hrvatska čizma kročila prije 100 godina mora da je naše i sad makar tu zivljela 3 starca.

Jbt ako se zakuha neće ona ginut za Zabilje, Putićevo, Grahovcice nego ja moram, na kraju se svodi na to, onaj tko ima uloga i tko nema, gdje god da se nalazi nema osnove znanja terena demografije i politike u središnjoj Bosni a priča odvažno kao Sarajka pred odluku Kovačević.

Ona je bar nagađala, kao i svi mi, ovdje se radi o drugoj, dokazivoj, pomsatrivoj, živoj svakodnevici ljudi koji jesu autoritet zato sto smo tu.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:00 

VBA2024 je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:
Vrhbosna ni ne postoji. Genocidni strani okupatori su joj promijenili ime u turski naziv Sarajevo.

Sve što je vezano za tursku okupaciju je samo u općini Stari Grad, to su 3 tramvajske stanice. Sve ostalo su okupirali u alijinoj islamskoj revoluciji.

A kako to rade? Prvo su doveli ljude iz Podrinja i Sandžaka od koji nitko svojih kostiju tu nema, potom su počeli crpit snagu ummeta, doveli Arape, turske univerzitete, turske studente, muslimanske migrante ..

Nema se ni smisla borit tako. Treba zauzet geostrateški važne točke i dovesti hrvatske upravitelje, univerzitete, a migrante iz katoličkih zemalja. Zato je Crkva jako važna u ovoj priči. Ovo nije ni etnički, niti nacionalni sukob već vjerski. Hrvatska treba samo usmjeriti prave migrante i nešto posla.

Slažem se, ovo je vjerska priča, a ne nacionalna. Kako su muslimani dovukli svoje migrante tako će vjerojatno i crkva svoje, valjda filipince ili nekoga. Problem je što vjerska priča nije nacionalna nego nadnacionalna, tu nije važno koliko je Hrvata, nego koliko je katolika.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:03 

Tomba17 je napisao/la:
“Ili da se u sarajevu napravi hrvatska enklava, kao hrvatski vatikan, makar niko tamo ne zivjeo, nego da se koristi od ponedeljka do petka, da tamo prespavaju oni koji rade.Po mome dubokom uvjerenju, dok imamo federaciju i tzv bih ovakva kakva jeste.”

Pa super.

Samo je potrebno naći financijera za otkup zemljišta i izgradnju tog Vatikana.

A o stanarima, o tom potom…

Ovo, ako nastavi, je mjesto na temi o mora treba itd.

Ti izgleda citas samo sebe. To ne mora biti tako. prvo tamo u sarajevu ima hiljade nasih stanova i u krajnjoj liniji mogu ljudi dolaziti autom ili autobusom. Ti jednostavno prepustas hiljade radnih mjesta nasem bioloskom neprijateljuu, kako to opravdavas? I to finansiranih nasim parama i koji rade protiv naseg interesa.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:05 

Neznam je napisao/la:
VBA2024 je napisao/la:

Sve što je vezano za tursku okupaciju je samo u općini Stari Grad, to su 3 tramvajske stanice. Sve ostalo su okupirali u alijinoj islamskoj revoluciji.

A kako to rade? Prvo su doveli ljude iz Podrinja i Sandžaka od koji nitko svojih kostiju tu nema, potom su počeli crpit snagu ummeta, doveli Arape, turske univerzitete, turske studente, muslimanske migrante ..

Nema se ni smisla borit tako. Treba zauzet geostrateški važne točke i dovesti hrvatske upravitelje, univerzitete, a migrante iz katoličkih zemalja. Zato je Crkva jako važna u ovoj priči. Ovo nije ni etnički, niti nacionalni sukob već vjerski. Hrvatska treba samo usmjeriti prave migrante i nešto posla.

Slažem se, ovo je vjerska priča, a ne nacionalna. Kako su muslimani dovukli svoje migrante tako će vjerojatno i crkva svoje, valjda filipince ili nekoga. Problem je što vjerska priča nije nacionalna nego nadnacionalna, tu nije važno koliko je Hrvata, nego koliko je katolika.

Ali bosanski muslimani nisu narod nego vjerska skupina zato je njima sve jedno jel turčin,marokanac,iranac,palestinac... Mi smo narod mi smo Hrvati.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:05 

I još nešto, Bošnjaka je (koliko god meni drag bio) u jednoj brojčano gledajući pripizdini Kiseljaku danas vise nego Hrvata u metropoli (kasabi islamističkoj nazalalost) Sarajevu.

Ali oni imaju privilegiju bacit nekoliko tisuća ljudi da odrastaju u većinsko Hrvatskoj sredini i neaseljavaju druga područja kad ih je svakako preko milijun, oni su ti koji vode ofanzivni demografski rat a mi smo ti koji se branimo, i to ne može da shvati, svaki nam je hrvatski čovjek, brak, dijete 4 puta vrijednije nego njima pogotovo na našoj teritoriji.

Al ne može žensko očito shvatit da se i danas ratuje, da se crtepomjeraju, da se teritorij ograđuje da od estetike i dodrinastva nema koristi nego da selo ima kuću sa ocem majkom i troje djece i da se takve kuće množe po Hrvatskoj teritoriji, a ne zgradurinama Sarajlibada u miješanim brakovima.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:08 

POPOVO_POLJE je napisao/la:
Neznam je napisao/la:

Ali bosanski muslimani nisu narod nego vjerska skupina zato je njima sve jedno jel turčin,marokanac,iranac,palestinac... Mi smo narod mi smo Hrvati.

Mislim da nisi razumio što sam napisao. Crkvi/Vatikanu je svejedno bio katolik u Sarajevu Hrvat, Bosanac ili Filipinac.. Oni se ne opterećuju nestankom Hrvata kad će ih samo zamjeniti s drugim katolicima..

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:09 

Ne treba biti pohlepan, da smo htjeli više trebalo se za to izboriti kada je bilo vrijeme. Tada nije bilo snage za to nažalost, a sad je to gotovo.

Ne nije bilo ispravnih ciljeva ni strategije. Neko ko brani neki polzaj, izdrzaje cesto samo zato sto je svjestan vaznost toga zadatka ili sto smatra da ce mu pomoc prije ili kasnije doci. Tako je i sa hrvatima sarajeva, napusteni i bez podrske, onda je i razumljivo da imamo situaciju ovakva kakva jeste. I nemojte mi pricati o zenjenju, udajama sluzenju protiv interesa svoga naroda, to imate i u hrvatskoj na svakom koraku. To nije specifika samo sarajeva ili mjesovitih sredina. Eto vid spomenu hrvata profesora u srajevu i nazva ga magarcem sto je tamo. Covjek radi za platu posao koji voli i na tom mjestu nije musliman ili neko ko je mozda jos gori.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:10 

Neznam je napisao/la:

Mislim da nisi razumio što sam napisao. Crkvi/Vatikanu je svejedno bio katolik u Sarajevu Hrvat, Bosanac ili Filipinac.. Oni se ne opterećuju nestankom Hrvata kad će ih samo zamjeniti s drugim katolicima..

I to sam u jednom postu naveo. I zato ovi naši svećenici i fratri upiru da ostanu u Sarajevu makar morali se pokunjiti kao za vrijeme turskog vakta.
Dok god ne izmjestimo sve iz Sarajeva neće biti podrške ni Vatikana i sabotirati će naše hrvatske interese.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:11 

Može li mi netko odgovoriti na par pitanja?
1. Jel BiH zemlja hrvatskog, srpskog i bošnjačkog naroda?
2. Jesu li Hrvati konstutivan narod na teritoriju cijele BiH?
3. Imaju li Hrvati pravo živjeti bilo gdje na teritoriju BiH?

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:15 

zalutala je napisao/la:

Imaš pravo živjeti i na Zanzibaru pa šta? Da zakon nije za sve isti i da se ne poštuje potpisano je već dokazano xy puta. Napisali smo ti gore šta je sve kontra naših interesa u globalu. Crkva i hrvatski interesi se ne poklapaju trenutno, a i 90-ih su na prostoru BiH bili u suprotnosti. BiH je neprirodna i kao takva ne može opstati bez stranih tutora. Tko će garantirati sigurnost Hrvatu u Kladnju, ako se zarati? .

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:17 

Neznam je napisao/la:

Ah jasta ce ih zamjeniti, drugim kataolicima. U sarajevu sigurno nece, kada mi nestanemo nestat ce i katolicka crkva u sarajevu. Nemaju razloga tamo dolaziti drugi katolici. Ako oni zaista imaju razloga dolaziti, onda mi nemamo razloga odlaziti, valjda je to jasno. I nema misionarskog rada u sarajevu. To je ko teheran.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:19 

zalutala je napisao/la:

Postoji razlika između onog na što imamo pravo, i što je strateški dobro. da se tih 20 rođenih Hrvata Sarajeva godišnje prebaci u Kiseljak to bi bila za sva vremena bila zacementirana Hrvatska općina. Naravno ne može se i ne smije nikoga tjerati, ali poticati se vec može. Najbliže Hrvatsko selo u Kiseljaku je 20-30 minuta od Sarajeva, i ljudi koji tamo žive mogu komotno raditi u našim institucijama, ici u šopin i izlaske u Sarajevo, a opet živjeti i pridonostit našem teritoriju.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:20 

Neznam je napisao/la:

Ah jasta ce ih zamjeniti, drugim kataolicima. U sarajevu sigurno nece, kada mi nestanemo nestat ce i katolicka crkva u sarajevu. Nemaju razloga tamo dolaziti drugi katolici. Ako oni zaista imaju razloga dolaziti, onda mi nemamo razloga odlaziti, valjda je to jasno. I nema misionarskog rada u sarajevu. To je ko teheran.

Crkva misli možda nekada u budućnosti. Nebitno, ako sada Hrvati ispare, a isparit će.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:23 

macola je napisao/la:
I još nešto, Bošnjaka je (koliko god meni drag bio) u jednoj brojčano gledajući pripizdini Kiseljaku danas vise nego Hrvata u metropoli (kasabi islamističkoj nazalalost) Sarajevu.

Ali oni imaju privilegiju bacit nekoliko tisuća ljudi da odrastaju u većinsko Hrvatskoj sredini i neaseljavaju druga područja kad ih je svakako preko milijun, oni su ti koji vode ofanzivni demografski rat a mi smo ti koji se branimo, i to ne može da shvati, svaki nam je hrvatski čovjek, brak, dijete 4 puta vrijednije nego njima pogotovo na našoj teritoriji.

Al ne može žensko očito shvatit da se i danas ratuje, da se crtepomjeraju, da se teritorij ograđuje da od estetike i dodrinastva nema koristi nego da selo ima kuću sa ocem majkom i troje djece i da se takve kuće množe po Hrvatskoj teritoriji, a ne zgradurinama Sarajlibada u miješanim brakovima.

Ok. evo ti prijedlog. Otiđi u Sarajevo, sve Hrvate koji nisu u miješanim brakovima natjeraj da presele u Kiseljak.
Također otiđi u sva druga mjesta u kojim ažive Hrvati u manjini i njih također natjeraj da se presele u Kiseljak.
Ne razumijem šta si me se dovezao ko pijan plota i stalno prozivaš

Vrh

PostPostano: 27 srp 2025, 23:23 

zalutala je napisao/la:

Jest.

Na žalost jesmo.

Ima svatko pravo bit glup i uzdat se u Boga da mu kćer ima 60% šanse udat se za Turčina.

U Bugojnu kćerka pravoslavnog popa udala se za doslovnog Turčina iz turske koji je odrastao u Bugojnu, pop je u depresiji ne priča ni sa susjedima vise.

Dvije cure Hrvatice 2004. Godište također iz Bugojna udale se za muslimane čekaju djecu upravo.

Onaj tko ostavi takvu mogućnost radi protiv demografskog u političkog interesa hrvatskog naroda.

Al najbolje bit dijasporac, ne dira te to da dijete Hrvatice klanja i suneti se, nećeš ti morat branit granice teritorija ako se zapuca, zato možešna internetu pricat price o hrvatskom Sarajevu.

I ljudi se pitaju sto nisma kulturniji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 763 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bošnjak...007, mrnjav, nikolasmo, OAI-SearchBot, Robbie MO, Tomba17 i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: