HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2025, 02:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11568 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 463  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi
PostPostano: 27 stu 2011, 12:04 

seherzada je napisao/la:
Ja sam fizicki Bosna, mojim venama tece Bosna, moje oci su Bosna - 70% mene je Bosna. Znas koji je to gust, kad znas da svaku casu vode koju popijes u Seheru, je sa vrela Bosne. Postajes Bosna fizicki.

Ozbiljno? Kako onda izlaziš na kraj sa crijevnim oboljenjima s obzirom na stanje te vode?? Imaš li često proljev?

Citat:
Ja mislim da je to ustvari ljubomora i zavist - mislim da je to razlog zasto Srbijanci kolektivno zabadaju nos i u hrvatsko i u bosansko i u crnogorsko dvoriste, jer realno nemaju ono sto ovi drugi imaju, i onda zavide na tom, i trpaju se u kadar.

Svakako. Glede Bosne osim već spomenute vode tu su i nadaleko poznata naša drva i ćumur te svakako valja spomenuti i naš gašeni kreč!

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 12:05 

Bosnensis je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Al Jazeera lijek za bolest... :D

Dosta je i bilo ispranih mozgova. Svi imaju "svoje" mišljenje, koje je slučajno jako slično onom koje se servira sa Sa-x i FTV... Svako koje nije takvo je "glupo"... :D

Sta ces... 62 kanala na kablovskoj... glupo mi, kada mi neko spocitava gledanje FTVa, pored diskoveria, historia, geografije pa evo zadnje vrijeme AJB.
Inace vise gledam HRT, Novu nego FTV

I pored svih tih 62 kanala ti kao robot stalno ponavljaš stavove samo jednog kanala tj FTV-a? Čudno doista...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 12:27 

Bobovac je napisao/la:
seherzada je napisao/la:
Ja sam fizicki Bosna, mojim venama tece Bosna, moje oci su Bosna - 70% mene je Bosna. Znas koji je to gust, kad znas da svaku casu vode koju popijes u Seheru, je sa vrela Bosne. Postajes Bosna fizicki.

Ozbiljno? Kako onda izlaziš na kraj sa crijevnim oboljenjima s obzirom na stanje te vode?? Imaš li često proljev?

A pricao mi je kolega koji radi na kemijskom ispitivanju vode, da Bosna sa vrela Bosne ima neke specijalne elementa... neam pojma, ioni, kationi, pozitroni :smijeh koji pozitivno djeluju na organizam prilikom ugradnje u celijsku strukturu, jezgra, itd itd. Ovi sa strane koji dodju, obicno to na njih djeluje stresno kada piju Bosnu, valjda pobune se celije organizma, i odmah moraju najprije na WC, a onda u bolnicu po lijekove. :whistling

Zato, kad dodjes u Sarajevo i BiH ne pij vodu ni za zivu glavu, otrovat ces se... isto tako colu, pepsi, sarajevsko, itd itd itd. Ponesi od kuce za puta...

:sega

Citat:
Citat:
Ja mislim da je to ustvari ljubomora i zavist - mislim da je to razlog zasto Srbijanci kolektivno zabadaju nos i u hrvatsko i u bosansko i u crnogorsko dvoriste, jer realno nemaju ono sto ovi drugi imaju, i onda zavide na tom, i trpaju se u kadar.

Svakako. Glede Bosne osim već spomenute vode tu su i nadaleko poznata naša drva i ćumur te svakako valja spomenuti i naš gašeni kreč!

Pa sto se onda svi otimaju za ta nasa drva i cumur, i svakako spomenuti nas gaseni krec? Jedni hoce nas do Drine, a drugi nas do Une... Sta im je, koji im je...

=))

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 12:30 

http://www.bosnjackiinstitut.ba/home/sadrzaj/48#/gallery/foto/042010/kartografskazbirka/01_mape.jpg :kava

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 12:46 

Vjerujem Sehi i ja posjedujem bosanske elemente koji pozitivno djeluju na organizam Bosanki nakon ugradnje. Svi ...ioni doslovce podivljaju i nazalost ne treba pretjerivati, pozitvno iskustvo stvara ovisnost, stoga, umjerena konzumacija je preporucena. :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 12:50 

nema Age da nam čestita Dan državnosti. biće da se opio od silnog slavlja :bih

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 12:52 

Citat:
A pricao mi je kolega koji radi na kemijskom ispitivanju vode, da Bosna sa vrela Bosne ima neke specijalne elementa... neam pojma, ioni, kationi, pozitroni :smijeh koji pozitivno djeluju na organizam prilikom ugradnje u celijsku strukturu, jezgra, itd itd. Ovi sa strane koji dodju, obicno to na njih djeluje stresno kada piju Bosnu, valjda pobune se celije organizma, i odmah moraju najprije na WC, a onda u bolnicu po lijekove. :whistling

Zato, kad dodjes u Sarajevo i BiH ne pij vodu ni za zivu glavu, otrovat ces se... isto tako colu, pepsi, sarajevsko, itd itd itd. Ponesi od kuce za puta...

Doći ću ja sa kravom pa piti njeno mlijeko, jel ima neki koral za krave u SA?. Tako ću jedino biti koliko-toliko siguran da me ne otrujete bosanskom vodom o kojoj sam toliko toga čuo ali na sreću izbjegoh tu zlu kob!!

Citat:
Pa sto se onda svi otimaju za ta nasa drva i cumur, i svakako spomenuti nas gaseni krec? Jedni hoce nas do Drine, a drugi nas do Une... Sta im je, koji im je...

Ejs, pa ako su to vaša drva i ćumur onda ne možete RS zvati Šumska. Što bi onda bili vi svojoj muslimaniji i kako bi je zvali? Krečnjaci i Krečna?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 12:53 

Vjerujem Sehi i ja posjedujem bosanske elemente koji pozitivno djeluju na organizam Bosanki nakon ugradnje. Svi ...ioni doslovce podivljaju i nazalost ne treba pretjerivati, pozitvno iskustvo stvara ovisnost, stoga, umjerena konzumacija je preporucena. :D

tvoja Bosna i njena Bosna su dvije Bosne. tvoja Bosna je ona s dušom i korijenjem, a njena je neka anatolska inačica. nigdje Bosnu nisam tako udahnuo kao u Podmilačju na blagdan sv. Ive. tu su korijeni duboki. :wink

slika

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:00 

Znam , u sledecem zivotu bice dobar Komsic od tebe.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:05 

dudu je napisao/la:

tvoja Bosna i njena Bosna su dvije Bosne. tvoja Bosna je ona s dušom i korijenjem, a njena je neka anatolska inačica. nigdje Bosnu nisam tako udahnuo kao u Podmilačju na blagdan sv. Ive. tu su korijeni duboki. :wink

slika

Njena Bosna je uglavnom produkt ,fascinacije turskih okupatora ovdasnjim rjekama .

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:16 

Svarog je napisao/la:

Znam , u sledecem zivotu bice dobar Komsic od tebe.

Ma jok!

Ni blizu. Čovjek je osjetljiv samo na jedan narod, a ja ipak imam empatije i prema drugima. :D

Tamo gdje je zaslužuju...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:18 

Pokusali ste 1992. razbiti Bosnu. i kad tada nije moglo nece ni sad :bihzastava

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:21 

seherzada je napisao/la:
A inace, ja i dalje propagiram jedinstvo Srba, Hrvata, Bosnjaka u svojoj politickoj jedinici koja se zove BiH - jer bi time bilo bolje i jednima, i drugima, i trecima.

"Jedinstvo" Srba,Hrvata i Muslimana se ne može kvalitetno odraditi u ovakvoj BiH,ili ti smatraš da je BiH nešto savršeno!?Isto i RS i FBiH.Po kojem i čijem sustavu vrijednosti ćemo odrediti šta je dobro za sve?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:26 

:aleale

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:28 

seherzada je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Gospodzice, vrtite istu pricu i iste karte...ajde samo jos ono da si sva reka Bosna...nije bilo odavno. :angry

A nekad je bilo sve po bulletima...ih, good old times... ali vrhunac je bio kad si propagirala jedinstvo Srba i Bosnjaka protiv Hrvata na onoj chat temi :klanjam sta ti se desilo u medjuvremenu :confused1

Ja sam fizicki Bosna, mojim venama tece Bosna, moje oci su Bosna - 70% mene je Bosna. Znas koji je to gust, kad znas da svaku casu vode koju popijes u Seheru, je sa vrela Bosne. Postajes Bosna fizicki. :smajl020 :nanana

Vezano drugog dijela tvog posta, u to vrijeme, pojedini Hrvatici s ovog foruma su ono malo po "guslarski" poletili, umislili si da su d ubermenschi i tako to, pa je to bilo u tom kontextu - malo da dodju realnosti. Tj. kada ja kazem hvala Hrvatici za pomoc tokom 90-tih, priblizno isto ali ne i ekvivalentno oni isto mogu reci hvala dobri Bosnjani za pomoc 90-tih.

A inace, ja i dalje propagiram jedinstvo Srba, Hrvata, Bosnjaka u svojoj politickoj jedinici koja se zove BiH - jer bi time bilo bolje i jednima, i drugima, i trecima. A ti si tu uljez, sorry, obzirom da nemas BiH putovnicu, pa tako nemas ni osnova da se nesto pitas niti da dajes prijedloge (to ti je isto kao kada ono imas dva dvorista izmedju kojih je ograda, i ti iz svog dvorista govoris meni kako treba da uredim i pocistim svoje dvoriste, a ja te ono zacudjeno gledam, sta mu je, jel lud, jel normalan). :confused1 :nanana

Ja mislim da je to ustvari ljubomora i zavist - mislim da je to razlog zasto Srbijanci kolektivno zabadaju nos i u hrvatsko i u bosansko i u crnogorsko dvoriste, jer realno nemaju ono sto ovi drugi imaju, i onda zavide na tom, i trpaju se u kadar. A to trpanje u kadar u koji nisi pozvan je u neku ruku malo seljacki, guslarski, nekulturno - zato vas svi okolo preziru i smatraju gibanicarima - sto u sustini i jeste, po ponasanju.

Nekako sam nepovjerljiv naspram tvog jedinstvu ' Srba , Hrvata, i muslimana'...Losa su nam iskustva , skupo brate...Mnogo mi ljepse , bezbjednije , ugodnije zvuci ,jedinstvo sa svojim narodom .
Bila je na ovim prostorima drzava , veca , jaca ,u kojim smo isto tako bili ' jedinstveni , pa propade.
Drzave cesto propadaju , no prave se druge .
A sto se tice Dzonija , Tere , Realke i ostalih Srba ..nisu oni nikakvi uljezi kako ih nazivas, posto ovdje zivi i ima svoju imovinu ,njihova rodbina ( mi) u prvom koljenu,kojoj su uvjek dobro dosli .
Pozdravio te majka Davutoglu .

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:33 

seherzada je napisao/la:

:aleale

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:35 

seherzada je napisao/la:

Normalno da je ljubomora i zavist.

Isto kao kada bi ja visila na srbijanskim forumima i lupetala kako treba da uredite svoje dvoriste, Sumadiju, Vojvodinu, Sandzak, Timocku krajinu, Presevo i Bujanovac, itd itd. Medjutim, ja ne visim na forumima srbijanskim, zato sto to tamo uopce ne dozivljavam, i zato sto mislim da je nekulturno docirati drugima sta da rade u svom dvoristu - za razliku od tebe koji se konstantno trpas u kadar ovdje, sto znasi da te nesto svrbi. :nanana

P.S. Ima drugi nacin, podneses aplikaciju za drzavljanstvo BiH, drzavljanstvo RH, drzavljanstvo CG itd itd - i kada dobijes to - preselis se ovamo, i onda se mozes hvaliti da si Hrvat, Bosanac, Crnogorac - kao i ucestvovati u politickom zivotu tih drzava. Ovako se trpas u kadar koji nije tvoj - izgledas gibanicarski. :winkiss

Pokusao sam kroz zajebanciju da ti nacrtam koliko je bizarno mentalno ogranicenje na samo tvoju mahalu...

Ne ide...i tu cemo negde stati :kava

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:43 

Zar je ovaj još živ? Kučan, Račan, znam da je neko umro...Svejedno, i on ima nešto da saopšti:

Citat:

Milan Kučan: Za Republiku Srpsku može se tvrditi da je funkcionalna, što nije slučaj sa FBiH i samom BiH
nedelja, 27. novembar 2011.

Za Republiku Srpsku u ovom trenutku može se tvrditi da je funkcionalna, što nije slučaj sa Federacijom BiH i samom BiH, izjavio je bivši predsednik Slovenije Milan Kučan.

Da bi BiH bila funkcionalna, prema Kučanovim rečima, potreban je konsenzus među predstavnicima njenih naroda.

On smatra da činjenica da više od godinu dana nakon izbora nisu formirane vlasti na nivou BiH dovoljno govori o nezainteresovanosti međunarodne zajednice za zbivanja u BiH.

Kao jedan od ključnih problema u funkcionisanju FBiH Kučan je naveo da se Hrvati u Federaciji institucionalno osećaju uskraćenima, preneo je "Večernji list" u izdanju za BiH.

"Međutim, o tome ne može brinuti samo država BiH, nego u to mora da bude uključena međunarodna zajednica koja mora da ima odgovornost za BiH", rekao je Kučan na svečanosti u Ljubljani u organizaciji Kulturno-prosvetnog zavoda Averoes povodom 25. novembra, dana koji dio FBiH proslavlja kao "dan državnosti".

Slovenačka Vlada imenovala je prošle godine u novembru Kučana za specijalnog izaslanika Slovenije za BiH.

(Blic)

http://www.nspm.rs/hronika/milan-kucan- ... alphabet=l

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:45 

Svarog je napisao/la:

:palacgore1

Sramota je da su ratne oluje toliko oduvale Srbe iz Sarajeva, da danas ime tog grada je sinonim za muslimanski grad, kao da je njihov vazda bio, a dugo su bili samo jedan manji deo stanovnistva u samoj carsiji.

Cak i Pejakovic to zna, znaju i mnogi drugi, samo cute ko pizde, taj grad je predat muslimanima u ruke zbog onog pijanog pozarevljanina u Dejtonu.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:50 

Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега.
Бијесна се братства истурчила;
тек домаће нападнемо Турке,
свој својега никад пуштат неће;
разлучи се земља на племена,
крвава се исклати племена,
враг ђаволу доћи у сватове
те свијећу српску угасити!

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:51 

Mar-kan je napisao/la:
seherzada je napisao/la:
A inace, ja i dalje propagiram jedinstvo Srba, Hrvata, Bosnjaka u svojoj politickoj jedinici koja se zove BiH - jer bi time bilo bolje i jednima, i drugima, i trecima.

"Jedinstvo" Srba,Hrvata i Muslimana se ne može kvalitetno odraditi u ovakvoj BiH,ili ti smatraš da je BiH nešto savršeno!?Isto i RS i FBiH.Po kojem i čijem sustavu vrijednosti ćemo odrediti šta je dobro za sve?

Naravno da se ne moze odraditi u ovakvoj BiH.

Vidis, ti sustavi vrijednosti, interesantno mi je sto si to spomenuo. Sta podrazumijevas pod tim sustavi vrijednosti?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:56 

DzoniBG je napisao/la:
Sramota je da su ratne oluje toliko oduvale Srbe iz Sarajeva, da danas ime tog grada je sinonim za muslimanski grad, kao da je njihov vazda bio, a dugo su bili samo jedan manji deo stanovnistva u samoj carsiji.

Cak i Pejakovic to zna, znaju i mnogi drugi, samo cute ko pizde, taj grad je predat muslimanima u ruke zbog onog pijanog pozarevljanina u Dejtonu.

zato će patit i idućih 20 godina za prijeratnim Sarajevom, dok ih biološka voda ne odnese. onda će vjerojatno patiti za "zlatnim vremenima" dok je Zlogumdžija harao.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:58 

Glava je napisao/la:
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега.
Бијесна се братства истурчила;
тек домаће нападнемо Турке,
свој својега никад пуштат неће;
разлучи се земља на племена,
крвава се исклати племена,
враг ђаволу доћи у сватове
те свијећу српску угасити!

Kojim ti jezikom pišeš ?

Kineskim ?Ovdje na forumu službeni je Hrvatski.A Ako ćeš tim hijeroglifima pisati vozi na krstaricu.A i ovi prekodrinaši skupa s tobom :)

Ne znam šta hoće i šta oni razvlače BIH državu, a u svojoj mir ne mogu da uspostave.Nek Tadić izađe ako smije i nek kaže da je Kosovo izgubljeno.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 13:59 

Citat:
''Najbolja'' drzava je Malezija koja se smatra sluzbeno islamskom, a Muslimana je 55%, i progone 45% nemuslimana (Kinezi, Indijci, urodjenici, krscani). Npr. na fakultetima u Kuala Lumpuru...prag za prolaz je 50% ako si Musliman, a 80% ako si nemusliman. Muslimani imaju pravo 35% popusta pri kupnji nekretnina, a neMuslimani ne.

Jedino nije doslo do revolucije jer su Kinezi, Indijci, krcani i urodjenici razjedinjeni.

To vam je Malaysia, kako se vole hvaliti ''truly Asia''.
bas je trula Azija, to da.

U dvije istocne pokrajine (Saba i Sarawak) Muslimani su u manjini, ali je po zakonu obavezno da vlast bude muslimanska.
Tako manjina vlada vecinom (kao Belgija prije 200g kad je frankofona manjina vladala u Belgiji i u Kongu).

evo uzor zemlje za Bošnjakistan, mislim da bih odmah potpisali ovako nešto.

iza ovog se zapravo krije nekakva pozitivna diskriminacija prema muslimanskoj većini jer 25% Kineza drži 75% bogatstva u Maleziji.

toliko o islamskom gospodarskom čudu zvano Malezija.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 14:03 

dudu je napisao/la:

zato će patit i idućih 20 godina za prijeratnim Sarajevom, dok ih biološka voda ne odnese. onda će vjerojatno patiti za "zlatnim vremenima" dok je Zlogumdžija harao.

Ima muslimana sarajlija koji znaju kakav se sljam doteturao do grada sa zastavom ljiljana, pobedilo je mentalno selo, sami sa sobom se biju tamo, bodu nozevima... da nemaju ultrapropagandu kako im preti opasnost od zlijeh hrvacanina i jos gorih serva, tek bi se onda izmarisali za medalju.

Vide, nije to to, ne mogu sami da se uzdignu na neki nivo, pre su se slepali uz Jugu i Tita, danas kad su ostali sami u tom gradu...mrak, poslednji Srbi i Hrvati koji su napustili grad su ugasili svetlo, ostalo je manjina Bosnjaka koji zele nesto bolje, ali rulja ih debelo nadglasava.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11568 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 463  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 53 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: