|
|
Stranica: 53/467.
|
[ 11670 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la:
I pored svih tih 62 kanala ti kao robot stalno ponavljaš stavove samo jednog kanala tj FTV-a? Čudno doista...
ne gledam bas toliko cesto FTV ali ti si ih izgleda dobro proucio.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:14 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: ali bratei VRS i JNA su tukli po tom Sarajevu ko da krscanska noga nikad nije krocila njegovim ulicama.
Tukli su ko sasavi...ali ne zato sto su naprasno poludeli, vec zato sto ih ni malo niste slusali, vec hteli da pravite novu drzavu bez da se oni ista pitaju... kad shvatis duboke strahove koje su Srbi tada imali, onda ces to pogledati iz totalno drugacije perspektive...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:15 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: ali bratei VRS i JNA su tukli po tom Sarajevu ko da krscanska noga nikad nije krocila njegovim ulicama.
Tukli su ko sasavi...ali ne zato sto su naprasno poludeli, vec zato sto ih ni malo niste slusali, vec hteli da pravite novu drzavu bez da se oni ista pitaju... kad shvatis duboke strahove koje su Srbi tadali imali, onda ces to pogledati iz totalno drugacije perspektive... Ako sam te razumio-kad imaš strah,odapni po onom tko te plaši,ko fol?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78324 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Čestitam učesnicima teme na totalnom ignoriranju @Bošnje (iznenadili ste me), jer moram inače brisat ne samo njegove slikovnice nego i replike. Kao nagradu dobijate svi od mene gledanje kroz prste po jedan (sljedeći) put. 
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60546 Lokacija: DAZP HQ
|
DzoniBG je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: ali bratei VRS i JNA su tukli po tom Sarajevu ko da krscanska noga nikad nije krocila njegovim ulicama.
Tukli su ko sasavi...ali ne zato sto su naprasno poludeli, vec zato sto ih ni malo niste slusali, vec hteli da pravite novu drzavu bez da se oni ista pitaju... kad shvatis duboke strahove koje su Srbi tadali imali, onda ces to pogledati iz totalno drugacije perspektive... Srbi po toj teoriji ispadaju najveći strašljivci ikad, imaju sve oružje koje mogu zamislit i opet u strahu od drugih. nešto od tolikog straha mora da je ostalo do danas. što je to što ih danas straši? jel ovo? 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:16 |
|
|
joe enter je napisao/la: teranova je napisao/la: A najgore je ono četvrto izdanje - Tito i Partija.  Pa Tito i partija je samo posledica već sjebanih mozgova od ove tri vere , znači nisu oni krivi. Hteli ovi narodi da konačno skinu stege religija , ali su to uradili na najgluplji i najnedemokratičniji mogući način , što direktno govori da posledice upale mozga od monoteizma je hronične prirode. Ja se uzdam u Srbe i Hrvate da mogu krenuti ateistčnim putem tj.barem delom da odjebu religijski ološ , ali Bošnjaci oni upravo ponovo proživljvaju renesansu islama , kao da su ga nedavno primili pa su srećni jer vladaju tj.čini im swe da vladaju. Aaaaaa po cemu se nacionalni olos razlikuje od religijskog olosa??? 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60546 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Čestitam učesnicima teme na totalnom ignoriranju @Bošnje (iznenadili ste me), jer moram inače brisat ne samo njegove slikovnice nego i replike. Kao nagradu dobijate svi od mene gledanje kroz prste po jedan (sljedeći) put.  samo tako, pusti ga malo da se ispiše, da se ubije u copy/paste-u, u traženju informacija na netu i onda sve obriši. svaki put nakon takvog tretmana oko mu krene žmigat samo od sebe. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
|
|
Bosnensis je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Sramota je da su ratne oluje toliko oduvale Srbe iz Sarajeva, da danas ime tog grada je sinonim za muslimanski grad, kao da je njihov vazda bio, a dugo su bili samo jedan manji deo stanovnistva u samoj carsiji. Cak i Pejakovic to zna, znaju i mnogi drugi, samo cute ko pizde, taj grad je predat muslimanima u ruke zbog onog pijanog pozarevljanina u Dejtonu. ali bratei VRS i JNA su tukli po tom Sarajevu ko da krscanska noga nikad nije krocila njegovim ulicama. U Sarajevu je bilo, a i sada je leglo muslimanske hegemonije. Vecina ciljeva su bili legitimni. Da li je vecina ciljeva u Ilidzi ili Vogosci bila legitimna nisam siguran Zbog toga treba biti realan i razdvojiti nespojivo.
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
|
|
DzoniBG je napisao/la: Tukli su ko sasavi...ali ne zato sto su naprasno poludeli, vec zato sto ih ni malo niste slusali, vec hteli da pravite novu drzavu bez da se oni ista pitaju... kad shvatis duboke strahove koje su Srbi tada imali, onda ces to pogledati iz totalno drugacije perspektive... A Slovenija, Hrvatska, Kosovo? ... jel to sad mozda Bosnjaci imaju pravo rasturiti RS protjerati stanovnistvo itd. jer ih tamo niko nist ne pita. I jel to kad imamo neki politicki neposrazum, odmah za puske? Lijepa vam logika zato i bjeze svi od vas ko da ste sugavi.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:20 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ako sam te razumio-kad imaš strah,odapni po onom tko te plaši,ko fol?
Iz straha potice mrznja, a onda si u stanju da uradis svasta... Ti ljudi su do godinu dana pred rat zajedno sedeli po kafanama, isli na Bozice i Bajrame...hoces da kazes da su odjednom poludeli iz cista mira... To je pre svega psiholosko pitanje, tu treba istraziti, pusti visoku politiku, ispred toga je uvek obicni covek, i spremnost njegova da nesto uradi i ne uradi...Srbi su se osetili nesigurno, raspada im se drzava pred ocima, u Bosni niko ih nista ne pita, zaobilaze ih na referendumu, dovoljno je da ubacis buvu na secanje na ww2 i da svi uzmu pusku na prvu. Prvo je bio strah, a onda tek manipulacija strahom, ne obratno... To je mnogo bolji ugao gledanja nego ona klasicna prica o velikosrbizmu i ostalim pizdarijama...
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:20 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Na tragu si misli Igora Mandica, i on zastupa slicne stavove, samo nije religiju upleo u pricu...
Ti insistiras na tome, ali mislim da je mnogo veci problem kultura, i nemastina... da mi imamo stabilnu privredu, visoko obrazovano stanovnistvo, prosperitetnu perspektivu...ne bi niko fermao dal se neko krsti ili klanja... nek se svako moli svom bogu u intimi, ne mislim da je to toliki problem, ovde je osnovni problem jako slabo obrazovanje, sto sa sobom nosi posledicu pogresnog izbora politickog puta.
U datim okolnostima, ajde da uradimo sve da ojacamo postojece drzave, da insistiramo na zivotnim stvarima, posao, ekonomska sigurnost, razvoj obrazovanja i nauke...pa kad tu izbrisemo ogromnu rupu izmedju nas i razvijenih drzava, onda cemo moci bez figa da otvoreno pricamo i nalazimo zajednicke stvari, jezik koji brbljamo je isti, nebo isto koje gledamo, kad grmi ovde, grmi i u Konjicu i Sinju... sitna je to zemlja, jos nam samo fale granice na svakih 100 km...
Nikad ista drzava, ali da ne osecam fizicke granice, vec slobodno da putujes preko svih reka i planina, koje je neko proglasio za kineski zid... evo ti ova prica sa Maramom, svako da gleda svoju mahalu...koliko je to skuceno, pa sa kim ces da pricas nego sa ljudima koje razumes, sa kim ces da trgujes, izvozis zajedno na treca trzista, na cije ces koncerte ici, koje ces filmove gledati...madjarske, austrijske?!
Tu pada svaki sovinizam, na dugi rok ce to pre ili kasnije da se ispegla, i zato sam optimista...
Neimaština je problem ali on zavisi od onih koji nisu rešeni , a to je nacionalno pitanje i konačno po meni obavezno razdvajanje. 1990 godine su narodi u Jugoslaviji živeli najbolje ikad u svojoj istoriji ali su se ipak poklali , jer jednostavno nije rešeno nacionalno pitanje. Zato to treba konačno odraditi da bi mogli na pravi način rešiti neimaštinu i podići nivo kulture naroda. Pogledaj šta rade ti multietničari iz Sarajeva?! , oni misle da će ako još više padne standard u RS-u i kod Rvata u Ercegovoni oni odmah reći "E jebem ti RS i HB pa mi nemamo šta jsti idemo odmah sa Sarajevom i Bošnjacima tako ćemo sigurno napredovati i obogatiti se". Međutim to svi znaju da se nikad neće desiti , i Bošnjaci to znaju ali naravno radi inat i ne odustaju od mulitiklulti. Mora se to rešiti pre bilo čega drugog , to je glavni uslov , jer sam uveren kad se to odradi da će krenuti neverovatnom brzinom sve , a ova vrsta priče i ovakve teme će biti svedene na minimum.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:21 |
|
|
Glava je napisao/la: U Sarajevu je bilo, a i sada je leglo muslimanske hegemonije. Vecina ciljeva su bili legitimni. Da li je vecina ciljeva u Ilidzi ili Vogosci bila legitimna nisam siguran Zbog toga treba biti realan i razdvojiti nespojivo.
Legitimni cilj? Vijecnica, Zetra, redovi za hljeb, vodu? Legitimni cilj drzati grad pod opsadom, zasto?
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:21 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: A Slovenija, Hrvatska, Kosovo? ... jel to sad mozda Bosnjaci imaju pravo rasturiti RS protjerati stanovnistvo itd. jer ih tamo niko nist ne pita. I jel to kad imamo neki politicki neposrazum, odmah za puske? Lijepa vam logika zato i bjeze svi od vas ko da ste sugavi.
Kratko receno, imate pravo na Bosnjakiju, to vam je mera.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78324 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Čestitam učesnicima teme na totalnom ignoriranju @Bošnje (iznenadili ste me), jer moram inače brisat ne samo njegove slikovnice nego i replike. Kao nagradu dobijate svi od mene gledanje kroz prste po jedan (sljedeći) put.  samo tako, pusti ga malo da se ispiše, da se ubije u copy/paste-u, u traženju informacija na netu i onda sve obriši. svaki put nakon takvog tretmana oko mu krene žmigat samo od sebe.  Otprilike 10 postova ga pustit je optimalno, prije nego se jednim klikom izbrišu. 
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:22 |
|
|
Glava je napisao/la: Kratko receno, imate pravo na Bosnjakiju, to vam je mera. Nisam znao da si ti taj koji odredjuje, na sta neko ima pravo. Ti ionako ne zelis BiH :)
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:24 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: A Slovenija, Hrvatska, Kosovo? ... jel to sad mozda Bosnjaci imaju pravo rasturiti RS protjerati stanovnistvo itd. jer ih tamo niko nist ne pita. I jel to kad imamo neki politicki neposrazum, odmah za puske? Lijepa vam logika zato i bjeze svi od vas ko da ste sugavi.
Realno, da se samo Bosnjaci pitaju, i da imaju vojsku kao JNA iza sebe...garantujem ti da bi se nasao demagog poput Milosevica koji bi krenuo na RS... Ti ces to negirati, ali duboko u sebi ja to osecam, jer se na ovom nivou svesti tako rasplicu stvari...da ne kazem da i danas imate mnogobrojne pozive na takvu soluciju, ali u nedostaku realne sile to je kao ujed krezave osobe...
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:26 |
|
|
seherzada je napisao/la: Aaaaaa po cemu se nacionalni olos razlikuje od religijskog olosa???  Oni su spojeni i zajedno dišu , dopunjavaju se i to je jedna od velikih perverzija ikada. Kad se odbaci religija tj,skloni na stranu i da joj se mesto kao nečem davnog i primitivnog iz istorije , nacionalizam će postati sasvvim drugačiji tj.neće ga biti u ovakvoj zloj formi jer do sada svaka ljubav prema narodu je bila ucenjena od religije , nisi mogao da voliš svoj narod kao pojedinac već samo kao deo stada koji je obojen religijom koja određuje intezitet emocija i razvrstava ga.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
dudu je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Tukli su ko sasavi...ali ne zato sto su naprasno poludeli, vec zato sto ih ni malo niste slusali, vec hteli da pravite novu drzavu bez da se oni ista pitaju... kad shvatis duboke strahove koje su Srbi tadali imali, onda ces to pogledati iz totalno drugacije perspektive...
Srbi po toj teoriji ispadaju najveći strašljivci ikad, imaju sve oružje koje mogu zamislit i opet u strahu od drugih. nešto od tolikog straha mora da je ostalo do danas. što je to što ih danas straši? jel ovo?  A kad sam ja pričao o grčenju lica kod Srba početkom rata i kočenju tijela od misli koje su im se motale po glavi, napali me. Ne postoji narod paranoičniji, zato im se i događaju stalno "stvari", i "nepravde". Jasan put kojim ne treba ići. A ja to vidim počesto i kod Hrvata, recimo Emil X ovdje na forumu. Svi su se urotili, antikristi, masoni, multietničari, Jugosi, krimosi, p. m. Gledano tako, ne vide se realne opasnosti, zato što su zamagljene svim i svačim. Takve likove treba bar šutnut u stranu na neki način, beskorisni su mada im se ne može poreći domoljublje i sl.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
|
|
Bosnensis je napisao/la: Glava je napisao/la: U Sarajevu je bilo, a i sada je leglo muslimanske hegemonije. Vecina ciljeva su bili legitimni. Da li je vecina ciljeva u Ilidzi ili Vogosci bila legitimna nisam siguran Zbog toga treba biti realan i razdvojiti nespojivo.
Legitimni cilj? Vijecnica, Zetra, redovi za hljeb, vodu? Legitimni cilj drzati grad pod opsadom, zasto? Bilo je hiljade ciljeva, Zelene beretke su bile svuda, i ne neki od tih ciljeva nisu bili legitimni. A i stanovnistvo je moglo izaci. Zeleni ni u snu ne dozvoljavaju. Ukratko, Zeleni i vasa "Help Bosnia" strategija koje se u principu nije izmenila ni danas. Sustina u genezi je ipak islamizacija ovih prostora i vase okretanje protiv brace.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:27 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ako sam te razumio-kad imaš strah,odapni po onom tko te plaši,ko fol?
Iz straha potice mrznja, a onda si u stanju da uradis svasta... Ti ljudi su do godinu dana pred rat zajedno sedeli po kafanama, isli na Bozice i Bajrame...hoces da kazes da su odjednom poludeli iz cista mira... To je pre svega psiholosko pitanje, tu treba istraziti, pusti visoku politiku, ispred toga je uvek obicni covek, i spremnost njegova da nesto uradi i ne uradi...Srbi su se osetili nesigurno, raspada im se drzava pred ocima, u Bosni niko ih nista ne pita, zaobilaze ih na referendumu, dovoljno je da ubacis buvu na secanje na ww2 i da svi uzmu pusku na prvu. Prvo je bio strah, a onda tek manipulacija strahom, ne obratno... To je mnogo bolji ugao gledanja nego ona klasicna prica o velikosrbizmu i ostalim pizdarijama... Manipulacija je prava riječ.Problem je tko su manipulatori,njihovi interesi zaogrnuti u velikosrpstvu.Ako ćemo pošteno govoriti-jesi ti zadovoljan takvim stanjem događaja?Ne moraš meni odgovarati.
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:28 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Glava je napisao/la: Kratko receno, imate pravo na Bosnjakiju, to vam je mera. Nisam znao da si ti taj koji odredjuje, na sta neko ima pravo. Ti ionako ne zelis BiH :) Mozda ti to iz vaseg ugla postavljanja ka drugom izgleda tako, ali nije. "Mera" u ovom slucaju je procena sadasnjeg stanja.
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:29 |
|
|
Citat: JEBEM LI TI PLEME, FAMILIJU I MAJKU DEBILSKO-RETARDIRANU MAMICU TI JEBEM U USTA :laugh
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Glava je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: Nisam znao da si ti taj koji odredjuje, na sta neko ima pravo. Ti ionako ne zelis BiH :)
Mozda ti to iz vaseg ugla postavljanja ka drugom izgleda tako, ali nije. "Mera" u ovom slucaju je procena sadasnjeg stanja. Našla Glava drugu Glavu...  Pitao sam se kad ćete se spojit. Sreten i Fazlija, različiti amblemi i natpisi, suština ista.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:31 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10130 Lokacija: Banja Luka
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ako sam te razumio-kad imaš strah,odapni po onom tko te plaši,ko fol?
Iz straha potice mrznja, a onda si u stanju da uradis svasta... Ti ljudi su do godinu dana pred rat zajedno sedeli po kafanama, isli na Bozice i Bajrame...hoces da kazes da su odjednom poludeli iz cista mira... To je pre svega psiholosko pitanje, tu treba istraziti, pusti visoku politiku, ispred toga je uvek obicni covek, i spremnost njegova da nesto uradi i ne uradi...Srbi su se osetili nesigurno, raspada im se drzava pred ocima, u Bosni niko ih nista ne pita, zaobilaze ih na referendumu, dovoljno je da ubacis buvu na secanje na ww2 i da svi uzmu pusku na prvu. Prvo je bio strah, a onda tek manipulacija strahom, ne obratno... To je mnogo bolji ugao gledanja nego ona klasicna prica o velikosrbizmu i ostalim pizdarijama... Ne bih ja to nazvao strahom , bar ne onako kako ga ti pretstavljas..Prije bih to nazvao sasvim opravdanom ljutnjom i bjesom. Otprilike, u jednoj recenici ...' Pa, zar ovi misevi od ba-lija da nam kapu kroje !?' Ta recenica i dan danas vazi .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi Postano: 27 stu 2011, 15:32 |
|
|
Citat: JEBEM LI TI PLEME, FAMILIJU I MAJKU DEBILSKO-RETARDIRANU MAMICU TI JEBEM U USTA debilsko-retardiranu.... 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|