|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 141 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 13:54 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 13:56 |
|
|
Nigdje u islamskim medijima ne vidim spomen Trusine, u "hrvatskim"?
|
|
Vrh |
|
 |
Dalmaherc
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 13:59 |
|
|
Sustavna propaganda islamističkog glasila. Konstantno ispiranje mozga tuđim zločinima, a o svojima svako prijestupne pokoja riječ.
Pokolj u Ahmićima pokušavate provući kroz "seoski genocid". Ohladi lažni sekularistu, pljuckaš po Hrvatima na svakoj temi, u većoj ili manjoj mjeri. Nisam vidio pristranije nepristranosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:02 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Sustavna propaganda islamističkog glasila. Konstantno ispiranje mozga tuđim zločinima, a o svojima svako prijestupne pokoja riječ.
Pokolj u Ahmićima pokušavate provući kroz "seoski genocid". Ohladi lažni sekularistu, pljuckaš po Hrvatima na svakoj temi, u većoj ili manjoj mjeri. Nisam vidio pristranije nepristranosti. Kakvo ispiranje mozga kad na godisnjicu objave clanak o najvecem zlocinu koji su pocinili pripadnici HVO-a? A ne pali vam ni whatboutism u fazonu "a sta je s ...?" Propaganda bi bilo kad bi se pisale lazi.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:04 |
|
|
I da, posto si nov, ili "nov" - ne znam, ja sam se uvijek zalagao za jednak tretman svih zlocina. I onih pocinjenih nad Hrvatima. Jer u pat-ratovima i "nerijesenim situacijama" je to jedina mogucnost za pomirenje. Ne interesuju me mrtvi - o njima se trebalo brinuti dok su bili zivi, interesuje me zajednicka buducnost i to da se NIKAD VISE ne ponove ovakve monstruozne stvari.
Al et, vecina tupana ustvari samo iscekuje i prizeljkuje kojekakve revanshizme - i to na svim stranama. Zato sto je covjek proklet. I budala.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:11 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18181 Lokacija: Drina je na granici!
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Gledam na FB laju na sve Hrvate muslije iz Gradačca, Gračanice, iz mjesta koja nisu imala bilo kakav negativan odnos Hrvata prema njima. Još nisu preboljeli protjerivanje iz Mađarske i Slavonije.
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:13 |
|
|
hoćete li možda da se svi pripadnici HVO javno bičuju? il zapale? nestanu sa lica zemlje? to bi malo bilo da se napune razjapljena usta gladnih džamijskih golupčića.
a da su gladni i jadni pa prose zapomagajući AhmiČi, Srebrenica, pa opet... i opet, i opet
pokušavaju se oprati od sprovedenog etničkog čišćenja i genocidom nad Hrvatima u srednjoj Bosni jer znaju da je došao red na njih da se procesuiraju i kazne svi njihovi logori, masakri i uzepei.
ovo je čisti džamijski aktivizam iliti islamisti u hrvatskoj demokraciji i društvu.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:14 |
|
|
@haram, dramatizaciji incidenta u Ahmićima sveukupno su doprinijeli pripadnici SAS-a u sastavu UNPROFOR-a. Nikad nisu dopustili obdukciju mrthvih koje su pokupili. Vjerojatno je bilo u njima zrna nato kalibra, koje HVO nije imao.
|
|
Vrh |
|
 |
Dalmaherc
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:21 |
|
|
Tvoji postovi su puni whataboutisms koji na kraju završe u bratstvu i jedinstvu. Vidim svaki istančani viši harmonik tvog stila pisanja, tj. pokušaja spuštanja Hrvata.
U Sarajevu ne postoji udruge koja bi napravila ovo što je napravila udruga u Zagrebu. Od plakata do samoinicijativnog preimenovanja Trga.
Zamisli da neka udruga stavi u Sarajevu na tablu "Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović" tablu "Trg hrvatskih travničkih žrtava".
112 civila i zarobljenika završilo u masovnoj grobnici, među njima žena i djeca. Ljude žive spaljivali, vješali kao "banderu".
Srbi neka govore za svoje žrtve od strane vaših, ja neću.
Narativ žrtve je toliko daleko otišao da se pokolj u Ahmićima naziva genocidom. Bez ijedne presude o genocidu. Ponijelo vas
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:23 |
|
|
MiB je napisao/la: @haram, dramatizaciji incidenta u Ahmićima sveukupno su doprinijeli pripadnici SAS-a u sastavu UNPROFOR-a. Nikad nisu dopustili obdukciju mrthvih koje su pokupili. Vjerojatno je bilo u njima zrna nato kalibra, koje HVO nije imao. Ne znam, tu se kuzite bolje vi koji ste bili na terenu, tj. ucestvovali u tom ratu. Et ja sam imao priliku da citavo jedno posljiepodne provedem sa zenom, novinarkom, iz Austrije, koja je do 94. bila u BiH. Bila je tu noc pored Ahmica i rekla je da su unproforci samo cekali da se okonca da bi dosli pokupiti leseve. Nisu ni pomisljali da se umijesaju. Sto se tice Britanaca - nista me nebi cudilo (vidi Ukrajina).
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:26 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Tvoji postovi su puni whataboutisms koji na kraju završe u bratstvu i jedinstvu. Vidim svaki istančani viši harmonik tvog stila pisanja, tj. pokušaja spuštanja Hrvata.
U Sarajevu ne postoji udruge koja bi napravila ovo što je napravila udruga u Zagrebu. Od plakata do samoinicijativnog preimenovanja Trga.
Zamisli da neka udruga stavi u Sarajevu na tablu "Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović" tablu "Trg hrvatskih travničkih žrtava".
112 civila i zarobljenika završilo u masovnoj grobnici, među njima žena i djeca. Ljude žive spaljivali, vješali kao "banderu".
Narativ žrtve je toliko daleko otišao da se pokolj u Ahmićima naziva genocidom. Bez ijedne presude o genocidu. Ponijelo vas Znas li ti sta je whataboutism? To ti je kad na temi o Trusini pocnes spiku o Ahmicima, npr. Ili kad na temi o Ahmicima potezes Trusinu. Sto se ostalog tice, rekao sam vec kako i sta mislim u vezi obiljezavanja. SVI bi trebali ZAJEDNICKI da obiljezavaju SVE zlocine - ne radi proslosti, ili kojekakvog ispravljanja krivih Drina, iliti iz sitnosopstvenickih pobuda, vec buducnosti radi. Spominjanje Ahmica u hrvatskim novinama je POZITIVNA stvar. I tu u mojim ocima nema nikakve dileme.
|
|
Vrh |
|
 |
Dalmaherc
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:29 |
|
|
Kod Hrvata, barem u Hrvatskoj, postoji stupanj uviđavnosti kojeg nema ni u Srbiji, a niti među muslimanima ili Bošnjacima. A za razliku od Srba, Bošnjaci se drže na moral high ground na kojem jednostavno nisu. I onda nemamo što pričati o uviđavnosti kad se naša uviđavnost koristi za vaše političke bodove.
Sarajevo nije na razini Zagreba koliko god glumilo da je tu negdje, ma nije.
|
|
Vrh |
|
 |
Dalmaherc
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:30 |
|
|
Haram je napisao/la: Dalmaherc je napisao/la: Tvoji postovi su puni whataboutisms koji na kraju završe u bratstvu i jedinstvu. Vidim svaki istančani viši harmonik tvog stila pisanja, tj. pokušaja spuštanja Hrvata.
Narativ žrtve je toliko daleko otišao da se pokolj u Ahmićima naziva genocidom. Bez ijedne presude o genocidu. Ponijelo vas Znas li ti sta je whataboutism? To ti je kad na temi o Trusini pocnes spiku o Ahmicima, npr. Ili kad na temi o Ahmicima potezes Trusinu. Sto se ostalog tice, rekao sam vec kako i sta mislim u vezi obiljezavanja. SVI bi trebali ZAJEDNICKI da obiljezavaju SVE zlocine - ne radi proslosti, ili kojekakvog ispravljanja krivih Drina, iliti iz sitnosopstvenickih pobuda, vec buducnosti radi. Spominjanje Ahmica u hrvatskim novinama je POZITIVNA stvar. I tu u mojim ocima nema nikakve dileme. Šegrt Hlapić ti je jednom napisao da si pun whataboutisms, pratio sam ovaj forum. Ne trebaš me učiti frazama s FOX news. Sve sam ti već napisao.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:31 |
|
|
@haram, 116 nenaoružanih ljudi u nebranjenom naselju se ubije u relativno kratkom roku ako gledamo svjedočanstva ubojstava u Trusini, Dusini, Grabovici, Kiseljaku kod Žepča, itd. Za to ne treba 48 sati, čak ni uz rušenje i paljenje objekata. Ali eto imamo pobjednika medijskog rata i dok ozbiljni vojni povjesničari ne sjednu za stol riješiti to pitanje svake godine ćemo se svađati. Britanci sjeme im se zatrlo.
Prije pola godine imao si primjer u Izraelu koliko ljudi u kratkom vremenu strada u nebranjenim malim naseljima.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 14:40 |
|
|
MiB je napisao/la: @haram, 116 nenaoružanih ljudi u nebranjenom naselju se ubije u relativno kratkom roku ako gledamo svjedočanstva ubojstava u Trusini, Dusini, Grabovici, Kiseljaku kod Žepča, itd. Za to ne treba 48 sati, čak ni uz rušenje i paljenje objekata. Ali eto imamo pobjednika medijskog rata i dok ozbiljni vojni povjesničari ne sjednu za stol riješiti to pitanje svake godine ćemo se svađati. Britanci sjeme im se zatrlo. Meni licno bi bilo interesantno istraziti ulogu britanske tajne sluzbe, ali i nekih drugih, u izbijanju rata izmedju HVO i ARBiH. Ali mislim da ce to tek biti moguce kad historija prestane da igra ulogu u svakodnevnoj politici. Nazalost. Ali ako ista, moglo bi se barem raditi na prihvatanju i medjusobnoj akceptanciji "bola nanesenog onom drugom". Mislim da sam u medjuvremenu u stanju tako razmisljati jer sam stvorio dovoljno emocionalne distance izmedju sebe i tog rata u kojem - hvala kurzu - nisam ucestvovao jer sam bio dijete, ali dijete koje se itekako mnogo cega sjeca. Nesto poput Bobovca, samo mozda dvje-tri godine mladji. I mislim da sam vecinu stvari u svojoj glavi obradio tako da ih mogu staviti ad acta. Jedino stvarno taj rat izmedju HVO i ARBiH nikako ne mogu da svarim. Ne zato sto mi je on rodbinskih veza radi kobniji od onog sa Srbima, vec sto obadvije strane imaju tu i tamo jake argumente po pitanju "ko je poceo rat".
|
|
Vrh |
|
 |
Butch@Cassidy
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 15:45 |
|
|
_________________ Ne boj se raja, ne boj se pakla. Za Ukrajinu, za pobjedu, idemo do kraja!
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 15:56 |
|
|
Uglavnom, prethodnih godina islamski mediji bi negdje u zapecku spomenuli Trusinu, od ove godine blokiraju i komentare na klikslamu gdje se spomene Trusina, poceli su sa "marsevima mira" iz Zenice u Ahmice, tu su i izdajnicke pederske udruge da u Zagrebu igraju islamsku igru, seoski genocid u punom zamahu.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 15:57 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41490 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ratnohuškačka izjava Heleza u Ahmićima: Moramo uvesti vojnu obuku u srednje škole, naša djeca ne znaju rukovati oružjem Citat: Komemoraciji su nazočile brojne osobe iz društveno-političkog života Bošnjaka, među kojima ministar obrane BiH Zukan Helez, potpredsjednik FBiH Refik Lendo te bivši zapovjednik britanskog bataljona u okviru mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u BiH Bob Stewart, koji se inače redovno pojavljuje u Ahmićima ali nikad nije posjetio niti jedno stratište na kojem su stradali Hrvati.
Ministar obrane BiH Zukan Helez je pak dao vrlo zapaljivu i problematičnu izjavu kazavši kako ga najviše boli što „ljudi koji bi trebali shvatiti da je iz reda njihovog naroda počinjen najstravičniji zločin, još uvijek to nisu shvatili“. Nije jasno misli li Helez na žrtve Trusine, Križančeva Sela, Bugojna Konjica, Kaknja ili one u Ahmićima.
Moramo uvesti vojnu obuku u srednje škole. Naša djeca ne znaju rukovati oružjem. Ovdje da je bila spremna jedinica koja će braniti ovo područje, ne bi se ovo dogodilo - kazao je Helez.
Iz ovog se iščitava kako Helez i dalje hrvatski narod u BiH doživljava kao neprijatelje protiv kojih se Bošnjaci trebaju biti spremni boriti i time unosi razdor između građana BiH, unosi nemir i u suštini huška na nove sukobe.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 16:08 |
|
|
Mene samo interesuje da li su ti ljudi stvarno tolike budale, mislim ovde se radi o ministru (hej), pa to cine onako "stihijski i nehotice" jer je dio "finoga tona", ili zaista namjerno i svjesno zele da zavadjaju i guraju podjele.
To nije i ne treba biti nacin na koji se tradira kultura sjecanja (na zrtve). Ne samo da se time nece postici nista osim hranjenja kolektivnog PTSP-a vlastitog stanovnistva, vec ce od sebe odgurnuti i one Hrvate kojima je zbog tog doista stravicnog zlocina zao.
Samo, kad vidim KO SVE NA FORUMU osudjuje ovakve poput ovog gospodina ministra, onda se ne cudim ni njemu.
Jbg. treba biti primjer drugima - pozitivan, i tako barem oko sebe stvarati sredinu koja nije naCioizToksizirana.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 16:11 |
|
|
daramo je napisao/la: Ratnohuškačka izjava Heleza u Ahmićima: Moramo uvesti vojnu obuku u srednje škole, naša djeca ne znaju rukovati oružjem Citat: Ovdje da je bila spremna jedinica koja će braniti ovo područje, ne bi se ovo dogodilo - kazao je Helez.
Bila je spremna "jedinica". Tko je blokirao cestu 10/92.? Pa tko je pružao otpor 2 dana, babe i djeca? Kako su poginuli pripadnici HVO? Btw, sve to vrli ministar zna i sve lijepo piše u izvješću ICTY sa suđenja Blaškiću i ostalim.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 16:17 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41490 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ne samo da koriste ovakve prigode za huškanje nego kad bi se sutra dogodio slučaj kao u Srbiji ili SAD-u bili bi krivi Dodik i Čović.
Kad vidim da netko državnog ministra obrane poredi s forumašima znam da je totalni debil. Kad netko umjesto sportskih aktivnosti, programiranja ili tipa robotike traži uvođenje vojne obuke u škole onda znam da je debil koliko i njegovi glasači.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 16:20 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne samo da koriste ovakve prigode za huškanje nego kad bi se sutra dogodio slučaj kao u Srbiji ili SAD-u bili bi krivi Dodik i Čović.
Kad vidim da netko državnog ministra obrane poredi s forumašima znam da je totalni debil. Kad netko umjesto sportskih aktivnosti, programiranja ili tipa robotike traži uvođenje vojne obuke u škole onda znam da je debil koliko i njegovi glasači. Debil ti je da ne kazem ko. Ja nisam poredio tebe s ministrom, ili druge, tj. vasu bitnost, vec poredim matricu razmisljanja. Koja vam je apsolutno identicna. Meni je jasno da ti nisi bas najbistriji primjerak, ali bi i ti trebao shvatiti da nemas pravo kritikovati ministra zbog ponasanja i nacina razmisljanja koje praktikujes i licno.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 16:22 |
|
|
daramo je napisao/la: Ratnohuškačka izjava Heleza u Ahmićima: Moramo uvesti vojnu obuku u srednje škole, naša djeca ne znaju rukovati oružjem Citat: Komemoraciji su nazočile brojne osobe iz društveno-političkog života Bošnjaka, među kojima ministar obrane BiH Zukan Helez, potpredsjednik FBiH Refik Lendo te bivši zapovjednik britanskog bataljona u okviru mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u BiH Bob Stewart, koji se inače redovno pojavljuje u Ahmićima ali nikad nije posjetio niti jedno stratište na kojem su stradali Hrvati.
Ministar obrane BiH Zukan Helez je pak dao vrlo zapaljivu i problematičnu izjavu kazavši kako ga najviše boli što „ljudi koji bi trebali shvatiti da je iz reda njihovog naroda počinjen najstravičniji zločin, još uvijek to nisu shvatili“. Nije jasno misli li Helez na žrtve Trusine, Križančeva Sela, Bugojna Konjica, Kaknja ili one u Ahmićima.
Moramo uvesti vojnu obuku u srednje škole. Naša djeca ne znaju rukovati oružjem. Ovdje da je bila spremna jedinica koja će braniti ovo područje, ne bi se ovo dogodilo - kazao je Helez.
Iz ovog se iščitava kako Helez i dalje hrvatski narod u BiH doživljava kao neprijatelje protiv kojih se Bošnjaci trebaju biti spremni boriti i time unosi razdor između građana BiH, unosi nemir i u suštini huška na nove sukobe.
Evo prilike natjerati VP na smjenu Heleza i trajnu zabranu obavljanja javno-političkih poslova. Istu zabranu kakvu imaju neki Hrvati u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 16:24 |
|
|
Debilčino ja nisam javna ličnost koja bi trebala štititi sve građane FBiH, niti glasam za ovakve. Niti sam igdje zagovarao obučavanje maloljetne djece kao ti i tvoj ministar, to je vaša matrica.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Zagreb: Postavljen plakat o Ahmićima Postano: 16 tra 2024, 16:27 |
|
|
Šta se čudite osuđenom kabadahiji, sklonom kaFanskim tučama i incidentima.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 208 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|