|
|
Stranica: 1/13.
|
[ 324 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Uskok
|
|
Naslov: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 17:32 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1410 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Citat: Odbor za spoljne poslove americkog Kongresa usvojio je rezoluciju u kojoj se stradanje Jermena u Prvom svetskom ratu u Otomanskom carstvu ocenjuje kao genocid, na šta je turska vlada odgovorila hitnim povlačenjem ambasadora iz Vašingtona. PoveznicaKonacno malo pravde i za Armene, iako je Turska vrsila ogroman pritisak kako na sve zemlje s kojima je u kontaktu, tako i na svoje gradjane gdje je svaki spomen genocida rezultirao automatskim zatvaranjem. U genocidu koje je Turska pocinila nad Armenina ubijeno je oko miliun i pol Armena! Telegram poslan od strane ambasadora Henry Morgenthau Sr. State Department-u 16 Srpanj 1915 koji opisuje razmjere genocida. Ukratko dokumenat govori kako likvidiranje Armena svakim danom poprima sve vece razmjere, ambasador koristi rijec moroljubivih Armena, (peaceful Armenians), a sve likvidacije se odvijaju pod izgovorom gusenja pobune!
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 18:11 |
|
|
To što su učinili Armencima je ogromna ljaga za Turke, ter je to uz Holokaust, Bleiburg, Holdomor i englezke zločine u Burmi jedan od najvećih zločina 20. stoljeća. Mislim da bi danas izprika i nekakva novčana odšteta bio najmanji korak koji bi Turska mogla učiniti u odnosu na Armence.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 19:33 |
|
|
Da je pravde, danas bi se malenoj Jermeniji trebale vratiti sve njene istorijske i do genocida etničke teritorije, koje su danas u sastavu genocidne Turske.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 19:35 |
|
|
Mapa genocida
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 19:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75922 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Turci su skoro potpuno uništili i istrijebili nekad veliki armenski narod, koji je imao svoje ogromno kraljevstvo još preko 2 i po tisuće godina. Danas imaju dijasporu po cijelom svijetu koja je skoro 3 puta brojčano veća od populacije Armenije.
Armenija (Հայաստան) je prva država na svijetu u kojoj je kršćanstvo postalo službena religija, druga je Rimsko Carstvo.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 19:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75922 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Grupa System of a Down (američki Armenci) često u pjesmama imaju inspiraciju u armenskom genocidu:
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 19:47 |
|
|
Makar nam u to vrijeme Turci bili saveznici. Ovo što su počinili je hoplokaust jednog naroda. Pošto smo kao Hrvati doživili Bleiburg i križne putove, trebamo suosječati se sa Armencima. Čija želja za slobodom je plačena masovnim ubojsvom jednog naroda.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 19:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Turci su skoro potpuno uništili i istrijebili nekad veliki armenski narod, koji je imao svoje ogromno kraljevstvo još preko 2 i po tisuće godina. Danas imaju dijasporu koja je skoro 3 puta brojčano veća od populacije Armenije.
Armenija (Հայաստան) je prva država na svijetu u kojoj je kršćanstvo postalo službena religija. Današnja Jermenija nije ni petina nekadašnje. A da ne govorimo kako su je komunisti još u SSSR unakazili otkidajući od nje Nagorno Karabah i pripajajući ga susjednim, inače turkofonim Azerima.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 19:49 |
|
|
Pobogu one karte šta su im napravili ... Ja im nebi oprostio niti zaboravio nikada ... Strava ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 20:16 |
|
|
Mi razumijemo Armene jer su i nas Turci unakazili. Armenski genocid je samo jedan od razloga zašto će Bosna i Hercegovina biti među zemljama koje se najviše protive ulasku Turske u EU.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 20:19 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 20:21 |
|
|
Preko milijun ih pobiše, raz*ebaše ih skroz... to su ovi koje dobri multietnićari slave, sve poludilo.
|
|
Vrh |
|
|
atan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 21:17 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Da je pravde, danas bi se malenoj Jermeniji trebale vratiti sve njene istorijske i do genocida etničke teritorije, koje su danas u sastavu genocidne Turske.
jelde?bi to bilo fino,da genocidaši vračaju teritorije,,, ..a onaj gore jedan glas protiv je moj,al greškom..sad nemogu ispravit.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
|
Frankopan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 21:40 |
|
|
U genocidu nad Armencima koji su jedan od najstarijih naroda u svijetu i koji su krscanstvo prihvatili kao svoju religiju u IV stoljecu su se inache posebno 'istakli' kurdski banditi.
Opcenito, pad Konstantinopolisa u ruke nevjernika 1453 i unistavanje najvecih crkava u Kristendomu ( Aja Sofija je bila najveca crkva u svijetu u to doba) je jedna od najvecih tragedija koje su pogodile svijet. Gdje bi mi danas bili ( a gdje bi bili BIH muslimani) da su armije mongoliziranih bandita zuastavljeni u Aziji..'desno' od Tigrisa?
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 21:48 |
|
|
Jebali su ih posteno nema sta.
|
|
dudu
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 21:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60860 Lokacija: DAZP HQ
|
Frankopan je napisao/la: U genocidu nad Armencima koji su jedan od najstarijih naroda u svijetu i koji su krscanstvo prihvatili kao svoju religiju u IV stoljecu su se inache posebno 'istakli' kurdski banditi.
Opcenito, pad Konstantinopolisa u ruke nevjernika 1453 i unistavanje najvecih crkava u Kristendomu ( Aja Sofija je bila najveca crkva u svijetu u to doba) je jedna od najvecih tragedija koje su pogodile svijet. Gdje bi mi danas bili ( a gdje bi bili BIH muslimani) da su armije mongoliziranih bandita zuastavljeni u Aziji..'desno' od Tigrisa? pih, gdje bi ostali od Srba danas. doduše, vjerojatno danas ne bi bili turkoliki.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Frankopan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 21:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Frankopan je napisao/la: U genocidu nad Armencima koji su jedan od najstarijih naroda u svijetu i koji su krscanstvo prihvatili kao svoju religiju u IV stoljecu su se inache posebno 'istakli' kurdski banditi.
Opcenito, pad Konstantinopolisa u ruke nevjernika 1453 i unistavanje najvecih crkava u Kristendomu ( Aja Sofija je bila najveca crkva u svijetu u to doba) je jedna od najvecih tragedija koje su pogodile svijet. Gdje bi mi danas bili ( a gdje bi bili BIH muslimani) da su armije mongoliziranih bandita zuastavljeni u Aziji..'desno' od Tigrisa? pih, gdje bi ostali od Srba danas. doduše, vjerojatno danas ne bi bili turkoliki. Srbija bi bila mnogo manja. BIH bi bila dio Hrvatske..pa Bosna Srebrena je bila u ...Srebrenici.. Tomislav je pregazio Bugare na Drini i u Istocnoj Bosni..isti kraj. U Istocnoj Srbiji su bili prije jedno 10 -tak godina poceli kopat na nekim arheoloskim ostacima i otkrili su po tlocrtima ostatke katolicke crkve.. Vjerojatno bi bilo da Makedonci ne bi postojali...A svi mi bi bili mnogo slicniji nasim susjedima na Zapadu...vjerojatno da bi i Srbi bili manje 'crnomanjasti'... ( a i mi isto).
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 22:09 |
|
|
Turska je glavni američki partner u regionu jugoistočne Evrope koja uticaj na region ostvaruje preko balkanskih muslimana. Svako kvarenje američko-turskih odnosa slabi međunarodnu poziciju muslimana na Balkanu.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 22:10 |
|
|
Frankopan je napisao/la: dudu je napisao/la: pih, gdje bi ostali od Srba danas. doduše, vjerojatno danas ne bi bili turkoliki. Srbija bi bila mnogo manja. BIH bi bila dio Hrvatske..pa Bosna Srebrena je bila u ...Srebrenici.. Tomislav je pregazio Bugare na Drini i u Istocnoj Bosni..isti kraj. U Istocnoj Srbiji su bili prije jedno 10 -tak godina poceli kopat na nekim arheoloskim ostacima i otkrili su po tlocrtima ostatke katolicke crkve.. Vjerojatno bi bilo da Makedonci ne bi postojali...A svi mi bi bili mnogo slicniji nasim susjedima na Zapadu...vjerojatno da bi i Srbi bili manje 'crnomanjasti'... ( a i mi isto). nisam mislio na veličinu, nego na kurčevitost.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 22:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Turci su skoro potpuno uništili i istrijebili nekad veliki armenski narod, koji je imao svoje ogromno kraljevstvo još preko 2 i po tisuće godina. Danas imaju dijasporu po cijelom svijetu koja je skoro 3 puta brojčano veća od populacije Armenije.
Armenija (Հայաստան) je prva država na svijetu u kojoj je kršćanstvo postalo službena religija, druga je Rimsko Carstvo. Bravo Robbie! Meni je fascinantno koliko ljudi u Zapadnoj Evropi malo znaju o ovoj zemlji. Ne samo da je kolevka hrišćanstva (301. g.n.e.), da u njoj ima na hiljade teološko-istorijskih spomenika svetske kulturne baštine, pa i predhrišćanskih spomenika, kao i onih iz rimskog doba, nego se apsolutno ne obraća pažnja na ogromnu žrtvu tog danas malog naroda (ne mislim pri tom samo na genocid). Npr. retko ko će znati nešto o pitanju Nagorno-Karabakha, sem što će im biti poznato ime iz nekih vesti, onako ostalo negde u malom mozgu..a kamoli da se razmisli koliko je licemerna tzv. međunarodna politika prema tom problemu. Osim što će američki i evropski zvaničnici ponavljati da je ova teritorija deo Azerbejdžana. Recept Kosova i Metohije tamo nije u interesu primeniti, očigledno. I za System Of A Down si me nasmejao, simpa su mi skroz neke njihove stvari, a doživela sam više puta da ih u Evropi, čak i neki novinari nazivaju "američkim Irancima"..
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 23:02 |
|
|
Real gone je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Turci su skoro potpuno uništili i istrijebili nekad veliki armenski narod, koji je imao svoje ogromno kraljevstvo još preko 2 i po tisuće godina. Danas imaju dijasporu po cijelom svijetu koja je skoro 3 puta brojčano veća od populacije Armenije.
Armenija (Հայաստան) je prva država na svijetu u kojoj je kršćanstvo postalo službena religija, druga je Rimsko Carstvo. Bravo Robbie! Meni je fascinantno koliko ljudi u Zapadnoj Evropi malo znaju o ovoj zemlji. Ne samo da je kolevka hrišćanstva (301. g.n.e.), da u njoj ima na hiljade teološko-istorijskih spomenika svetske kulturne baštine, pa i predhrišćanskih spomenika, kao i onih iz rimskog doba, nego se apsolutno ne obraća pažnja na ogromnu žrtvu tog danas malog naroda (ne mislim pri tom samo na genocid). Npr. retko ko će znati nešto o pitanju Nagorno-Karabakha, sem što će im biti poznato ime iz nekih vesti, onako ostalo negde u malom mozgu..a kamoli da se razmisli koliko je licemerna tzv. međunarodna politika prema tom problemu. Osim što će američki i evropski zvaničnici ponavljati da je ova teritorija deo Azerbejdžana. Recept Kosova i Metohije tamo nije u interesu primeniti, očigledno. I za System Of A Down si me nasmejao, simpa su mi skroz neke njihove stvari, a doživela sam više puta da ih u Evropi, čak i neki novinari nazivaju " američkim Irancima".. Agassi je također porijeklom Armenac.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 23:03 |
|
|
Иначе, Јермени слове као веома способни људи, мислим на јерменску дијаспору. Вјероватно их је тај геноцид и присилни одлазак из земље начинио таквима, да се боре за егзистенцију брже и успјешније од осталих. Нешто као Јевреји али не у толиком обиму.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 23:05 |
|
|
Real gone je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Turci su skoro potpuno uništili i istrijebili nekad veliki armenski narod, koji je imao svoje ogromno kraljevstvo još preko 2 i po tisuće godina. Danas imaju dijasporu po cijelom svijetu koja je skoro 3 puta brojčano veća od populacije Armenije.
Armenija (Հայաստան) je prva država na svijetu u kojoj je kršćanstvo postalo službena religija, druga je Rimsko Carstvo. Bravo Robbie! Meni je fascinantno koliko ljudi u Zapadnoj Evropi malo znaju o ovoj zemlji. Ne samo da je kolevka hrišćanstva (301. g.n.e.), da u njoj ima na hiljade teološko-istorijskih spomenika svetske kulturne baštine, pa i predhrišćanskih spomenika, kao i onih iz rimskog doba, nego se apsolutno ne obraća pažnja na ogromnu žrtvu tog danas malog naroda (ne mislim pri tom samo na genocid). Npr. retko ko će znati nešto o pitanju Nagorno-Karabakha, sem što će im biti poznato ime iz nekih vesti, onako ostalo negde u malom mozgu..a kamoli da se razmisli koliko je licemerna tzv. međunarodna politika prema tom problemu. Osim što će američki i evropski zvaničnici ponavljati da je ova teritorija deo Azerbejdžana. Recept Kosova i Metohije tamo nije u interesu primeniti, očigledno. I za System Of A Down si me nasmejao, simpa su mi skroz neke njihove stvari, a doživela sam više puta da ih u Evropi, čak i neki novinari nazivaju "američkim Irancima".. to je u biti čisto azerski teritorij povjesno, ali u ovom armenskom zanosu ćemo to prešutiti.
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 23:09 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Иначе, Јермени слове као веома способни људи, мислим на јерменску дијаспору. Вјероватно их је тај геноцид и присилни одлазак из земље начинио таквима, да се боре за егзистенцију брже и успјешније од осталих. Нешто као Јевреји али не у толиком обиму. U Beogradu je između 2 velika rata bilo nekoliko poznatih trgovaca - Jermena. Imam neku monografiju koja ih pominje, apostrofirajući jednog dorćolskog kao velikog dobrotvora i mecenu. Nažalost, stradali su od nacista.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 05 ožu 2010, 23:10 |
|
|
dudu je napisao/la: Real gone je napisao/la: Bravo Robbie! Meni je fascinantno koliko ljudi u Zapadnoj Evropi malo znaju o ovoj zemlji. Ne samo da je kolevka hrišćanstva (301. g.n.e.), da u njoj ima na hiljade teološko-istorijskih spomenika svetske kulturne baštine, pa i predhrišćanskih spomenika, kao i onih iz rimskog doba, nego se apsolutno ne obraća pažnja na ogromnu žrtvu tog danas malog naroda (ne mislim pri tom samo na genocid). Npr. retko ko će znati nešto o pitanju Nagorno-Karabakha, sem što će im biti poznato ime iz nekih vesti, onako ostalo negde u malom mozgu..a kamoli da se razmisli koliko je licemerna tzv. međunarodna politika prema tom problemu. Osim što će američki i evropski zvaničnici ponavljati da je ova teritorija deo Azerbejdžana. Recept Kosova i Metohije tamo nije u interesu primeniti, očigledno. I za System Of A Down si me nasmejao, simpa su mi skroz neke njihove stvari, a doživela sam više puta da ih u Evropi, čak i neki novinari nazivaju "američkim Irancima".. to je u biti čisto azerski teritorij povjesno, ali u ovom armenskom zanosu ćemo to prešutiti. Obzirom da pričati o mirnoj razmjeni stanovništva kod nas nije politički korektno, ovdje bar mogu predložiti zamjenu Nahičevan-Nagorno-Karabakh za trajni mir.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 447 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|