|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tuta
|
Naslov: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 10:56 |
|
|
Riješimo svjetske probleme u balkanskoj birtiji. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 10:58 |
|
|
|
Šta mislite treba li Siriju federalizirat i tko bi profitirao od toga?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:02 |
|
|
|
Ne treba. Profitirao bi Izrael, ko drugi. Bešar treba da vlada unitarnom Sirijom. Eventualno bi mogao da da neku autonomiju Kurdima, čisto da zajebava Tajiba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:09 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ne treba. Profitirao bi Izrael, ko drugi. Bešar treba da vlada unitarnom Sirijom. Eventualno bi mogao da da neku autonomiju Kurdima, čisto da zajebava Tajiba. Ja smatram da treba, da se presječe utjecaj Irana. Mislim da i kurdska autonomija nema mogućnost, jer su Tajip i Vladimir u talu trenutno, niti neko kurdsko nation-building odgovara Irancima, a boga mi ni Bašaru. Amerikanci su tu isključeni, kako smo mogli vidjet jučer kad su Rusija i Turska dogovorile mir u Alepu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25115 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Mogli bi sirijski Kurdi momački popušiti, jer su ih Amerikanci počeli forsirati zadnjih nekoliko godina i nisu loše prošli u Iraku. Putin će ih sigurno prodati zarad tursko-ruskih odnosa, odnosno ovisit će o suradnji Erdogan - Putin.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:14 |
|
|
Tuta je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ne treba. Profitirao bi Izrael, ko drugi. Bešar treba da vlada unitarnom Sirijom. Eventualno bi mogao da da neku autonomiju Kurdima, čisto da zajebava Tajiba. Ja smatram da treba, da se presječe utjecaj Irana. Mislim da i kurdska autonomija nema mogućnost, jer su Tajip i Vladimir u talu trenutno, niti neko kurdsko nation-building odgovara Irancima, a boga mi ni Bašaru. Amerikanci su tu isključeni, kako smo mogli vidjet jučer kad su Rusija i Turska dogovorile mir u Alepu. Otprilike tačno što se tiče kurdske autonomije. Ja ne bih presecao uticaj Irana. Dobri su kao protivteža zalivskim džukelama. A i Turskoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:16 |
|
|
|
Dok su Rusi i Turci u nekoj priči Kurdi puše. Ako se zakrve Rusi će ih pomagati.
Za Srbe je bolja ova opcija kod disolucije RS. Manje će Turci huskati zelene. Ne bih voleo da nam se prikače. Kao autonomija npr Bosna jer bi to bilo štetno i opasno kao šiptari na KiM. Da nas Rusi ne " usreće " sa okolnim malim narodima koji bi iznutra rovarili.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:17 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Tuta je napisao/la: Ja smatram da treba, da se presječe utjecaj Irana.
Mislim da i kurdska autonomija nema mogućnost, jer su Tajip i Vladimir u talu trenutno, niti neko kurdsko nation-building odgovara Irancima, a boga mi ni Bašaru. Amerikanci su tu isključeni, kako smo mogli vidjet jučer kad su Rusija i Turska dogovorile mir u Alepu.
Otprilike tačno što se tiče kurdske autonomije. Ja ne bih presecao uticaj Irana. Dobri su kao protivteža zalivskim džukelama. A i Turskoj. Povijesno iskustvo balkanskih zemalja govori da je to isti kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:20 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mogli bi sirijski Kurdi momački popušiti, jer su ih Amerikanci počeli forsirati zadnjih nekoliko godina i nisu loše prošli u Iraku.
Putin će ih sigurno prodati zarad tursko-ruskih odnosa, odnosno ovisit će o suradnji Erdogan - Putin. Iako to nije jedini faktor. Podržavanje Kurda prilično je neprofitabilan posao. Oni su još na plemenskoj razini s razvijenim unutarnjim sukobom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 11:22 |
|
|
Tuta je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Otprilike tačno što se tiče kurdske autonomije.
Ja ne bih presecao uticaj Irana. Dobri su kao protivteža zalivskim džukelama. A i Turskoj. Povijesno iskustvo balkanskih zemalja govori da je to isti kurac. Ali opet bolje da se glođu međusobno, nego da imaš jednu dominantnu i moćnu silu, kojoj možda padne na pamet potreba širenja, pa i na balkanske zemlje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 14 pro 2016, 19:03 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7726 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Unitarna Sirija naravno.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 28 pro 2016, 07:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 28 pro 2016, 18:44 |
|
|
Iskreno, zvuči zanimljivo (nekako sam previdio originalan post). Ne sviđa mi se što je potrebno dati stvarni CV. https://en.wikipedia.org/wiki/WikistratŠto se tiče same Sirije, na početku rata sam povukao "iračku" paralelu, dakle kurdska država u državi koja sve više i više teži neovisnosti, a središnja vlast pod šijitskom (ili pseoudošijitskom kao u Siriji) dominacijom. SAD su sila koja gura Kurde prema ovome, a s obzirom na njihov broj u konačnici bi mogli dobiti ogromnog saveznika koji će kontrolirati sve bitnije pravce na bliskom istoku... U tom kontekstu se i priča s promjenama granica u BiH po etničkom načelu dovodi u malo širi kontekst.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 29 pro 2016, 11:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ceha je napisao/la: Iskreno, zvuči zanimljivo (nekako sam previdio originalan post). Ne sviđa mi se što je potrebno dati stvarni CV.
Ne kužim po čemu si ti tolika zvjerka da je tebi potrebna anonimnost i fejk CV, pored profila ovih ljudi: http://www.wikistrat.com/become-a-client/meet-our-experts/Citat: The community includes:
510+ PhD Holders 530+ Professors 275+ Think Tank Fellows 345+ Journalists 210+ PhD Candidates 125+ Former Military Officers 70+ Former Diplomats 15+ Former Ambassadors http://www.wikistrat.com/become-a-client/our-community/
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 29 pro 2016, 11:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63955 Lokacija: DAZP HQ
|
|
ja bih da ostanem anoniman.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 29 pro 2016, 15:28 |
|
|
|
Ja imam pristup veoma tajnovitim informacijama i ne mogu da napišem CV, ali zato mogu da im ostavim kućnu adresu i IP.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 29 pro 2016, 23:51 |
|
|
|
tutane ceha ti ima IP-eva kolko oces izvan svoje kuce,lose trolas u zadnje vrime
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 02 sij 2017, 00:48 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ceha je napisao/la: Iskreno, zvuči zanimljivo (nekako sam previdio originalan post). Ne sviđa mi se što je potrebno dati stvarni CV.
Ne kužim po čemu si ti tolika zvjerka da je tebi potrebna anonimnost i fejk CV, pored profila ovih ljudi: http://www.wikistrat.com/become-a-client/meet-our-experts/Citat: The community includes: 510+ PhD Holders 530+ Professors 275+ Think Tank Fellows 345+ Journalists 210+ PhD Candidates 125+ Former Military Officers 70+ Former Diplomats 15+ Former Ambassadors http://www.wikistrat.com/become-a-client/our-community/Jesi li ti prijavljen tu ? Nisam javna osoba, ne pripadam niti jednoj stranci i neke stvari volim raditi anonimno. Ako netko dosta prokopa vjerojatno može saznati moj stvarni identitet, no ne vidim razloga zašto bi to bilo svima javno dostupno. Moja struka je nešto drugo, trenutno mi se ne sviđa ideja da me netko povezuje s geopolitikom. Odnosno da je taj link javno dostupan preko google-a. To je toliko teško za razumjeti ?  A i uvijek postoji šansa da se nešto grozno fula, ne bi htio da me taj krimen prati cijelog života 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 02 sij 2017, 00:52 |
|
|
Tuta je napisao/la: Ja imam pristup veoma tajnovitim informacijama i ne mogu da napišem CV, ali zato mogu da im ostavim kućnu adresu i IP. Tuta, pusti ti to. Tko me treba znat, taj me zna. Tko ne treba... Uostalom, bi li ti javno ostavio svoje ime i prezime, adresu, popis poslovnih postignuća (pretpostavljam da radiš), završenih fakulteta i ostalih obrazovanja... Nije zgodno. Anonimnost je fora. Uostalom, nije da mi treba višak love.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Geopolitičke bjelosvecke analize Postano: 04 sij 2017, 16:35 |
|
|
|
Koji je vama kurac? Govorio sam za sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|