HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 12:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1810 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 12 ožu 2017, 19:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35585
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Jesu ovi iz NHI sigurno potvrdili da neće biti bošnjački ljiljani?
Navodno da su sklopili dogovor sa ostalim hrvatskim strankama.
Muslimani nemaju nikakvu šansu formirati vlast bez Hrvata?

Čovječe šta reći na podatak da je u MZ Jajce izgrađeno 27 džamija, pored ove nelegalne u planu je još 6 čiju izgradnju financiraju vehabijske monarhije.
Od prije ratnih 5 džamija muslimani dogurali do 40 džamija.

Dok muslimani zapišavaju po slobodnom dijelu njegove biskupije i kopaju živu zajednicu Hrvata Komarica nariče nad praznim kućama Bečana.
Mogao je od njih i svijeta barem iskamčiti koju crkvu za Jajčane.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 25 ožu 2017, 13:52 
Offline

Pridružen/a: 25 stu 2016, 17:24
Postovi: 698
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/mreza- ... ti/672355/

_________________
BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 25 ožu 2017, 22:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Nek idu u Sarajevo studirati.
Drže se Jajčani, neće pod mračni vilajet.

Citat:
ZASMETALA JOJ 'ŠAHOVNICA'
UČENICA ODBILA SVJEDODŽBU ZBOG GRBA: ‘To je grb šovinističke tvorevine!’


Autor: T. BudakSubota, 25. Ožujak 2017. u 21:03

"Dobila sam svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu opće gimnazije kao i o položenoj maturi, na čijoj se pozadini nalazi grb tzv. Države Herceg Bosne, koja nema svoj legalitet i koju ja smatram šovinističkom tvorevinom koju su nekada predvodili današnji, već međunarodnim sudom dokazni, ratni zločinci", objasnila je Halima Hodžić

Halima Hodžić maturirala je u jajačkoj gimnaziji “Nikola Šop“, a nakon mature uputila je žalbu školi jer se na njenoj svjedodžbi nalazio grb Herceg-Bosne.

U žalbi stoji:

Srednjoj školi „Nikola Šop“ za neuredno i nevažeće izdavanje svjedočanstva o položenoj maturi i završenoj srednjoj školi.

Dana 20. 6. 2014. godine dobila sam svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu opće gimnazije kao i o položenoj maturi, na čijoj se pozadini nalazi grb tzv. Države Herceg Bosne, koja nema svoj legalitet i koju ja smatram šovinističkom tvorevinom koju su nekada predvodili današnji, već međunarodnim sudom dokazni, ratni zločinci.

Mene, kao državljanku Bosne i Hercegovine takvi znaci vrijeđaju, i moje srednjoškolsko obrazovanje čine nevažećim, stoga zahtjevam uredno izdavanje svjedočanstva, na čijoj će se pozadini nalaziti grb Bosne i Hercegovine, nezavisne i međunarodno priznate države.

Primjerak ove žalbe je dostavila: Srednjoj školi Nikola Šop Jajce, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK, Ministarstvu obrazovanja i kulture FBiH, Općinskom vijeću Jajce i Općinskom načelniku Jajca Edini Hozanu.

Od svih gore navedenih reagirao je samo načelnik Općine Jajce Edin Hozan koji je školi uputio dopis. Hozan je naveo u dopisu da sve češće na adresu Općine su se žalili učenici i roditelji i osvrnuo se na Halimin slučaj.

“Nalazim za shodno da Vam ukažem na važnost problema koji bi, ako ne poduzmete određene aktivnosti, mogao poprimiti neželjene razmjere. Podsjećam da djeca u Jajcu, bez obzira po kojem nastavnom planu se obrazuju, žive i uče u Bosni i Hercegovini. Zato inzistiram da i dokumenti koji se izađu u Jajcu, pa i svakom drugom gradu, imaju validnost međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine “, istaknuo je u dopisu Edini Hozan.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 25 ožu 2017, 22:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Rođena u Italiji u izbjeglištvu kad su Srbi uzeli Jajce. Kad su ga Hrvati vratili sad se bezobrazni muslimani žale na hrvatsku zastavu.
Pamtite narode, pamtite.

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 28 ožu 2017, 11:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Čerkez: Obrazovanje u Jajcu i SBŽ oslikava ustroj BiH, djeca imaju pravo na materinji jezik
VIJESTI
ožu 27, 2017
Facebook56 Twitter Google+
dnevnik.ba
Američkoj veleposlanici danas sam obrazložila stanje u Jajcu i u SBŽ-u i, naravno da se ona s tim ne slaže, ali to je realno stanje koje oslikava ustroj BiH. Dayton je rekao da u BiH žive tri naroda, da govore tri jezika, a kada je u pitanju pravo djeteta da se obrazuje na svom materinjem jeziku, onda mu to pravo i daje - kazala je Čerkez novinarima u Travnik.
Ministrica obrazovanja Srednjobosanske županije (SBŽ) Katica Čerkez izjavila je kako situacija u obrazovanju u Jajcu, ali i cijeloj županiji, predstavlja realno stanje i oslikava ustroj BiH, te rješenja iz Daytonskog mirovnog sporazuma.

- Američkoj veleposlanici danas sam obrazložila stanje u Jajcu i u SBŽ-u i, naravno da se ona s tim ne slaže, ali to je realno stanje koje oslikava ustroj BiH. Dayton je rekao da u BiH žive tri naroda, da govore tri jezika, a kada je u pitanju pravo djeteta da se obrazuje na svom materinjem jeziku, onda mu to pravo i daje - kazala je Čerkez novinarima u Travniku nakon sastanka sa veleposlanicom SAD-a Maureen Cormack, s kojom je razgovarala o planovima za otvaranje nove škole u Jajcu koja će raditi na bosanskom jeziku.

Čerkez je ponovila kako će nova srednja škola početi s radom samo ako za nju bude zainteresiranih učenika.

- Sve ovisi o želji roditelja i učenika i nitko nema pravo na to da utječe. Ako ne bude interesa, škola će ostati na papiru - istaknula je ona.

Na pitanje novinara koju će školu pohađati djeca srpske nacionalnosti, Čerkez je istaknula da će se moći opredijeliti.

- Ako djeca hrvatske nacionalnosti odlaze u Banja Luku u Katolički školski centar, tako isto mogu i ta djeca iz Jajca otići u Banja Luku, a mogu i prihvatiti nastavni plan s kojim raspolažemo. Nažalost, mali je broj djece srpske nacionalnosti, te govorimo o dva većinska naroda u ovoj županiji, uz svo uvažavanje i djece srpske nacionalnosti - istaknula je Čerkez.

Osim s ministricom obrazovanja SBŽ-a, veleposlanica SAD-a Maureen Cormack razgovarala je danas i s načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom i srednjoškolcima u Jajcu, među kojima su bili i učenici koji se protive otvaranju nove škole, jer smatraju da je to nastavak nacionalnih podjela.

Dnevnik.ba

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 28 ožu 2017, 11:22 
Offline

Pridružen/a: 25 stu 2016, 17:24
Postovi: 698
RODITELJI IZ JAJCA SLOŽNI: Nismo mi ubijali jedni druge da bi nam djeca zajedno u školu išla

slika

Roditelji iz Jajca kažu da su šokirani zahtjevom njihove djece da bez obzira na nacionalnost idu u jednu školu.

„Odluka Skupštine Srednjobosanskog kantona o osnivanju još jedne škole u Jajcu, koja će raditi po bosanskom planu i programu je sasvim logična. Trebamo se vratiti u realnost, kao što je Ministrica obrazovanja Katica Čerkez rekla“, rekao nam je jedan od roditelja koji je želio ostati anoniman jer, kako kaže, boji se da bi djeca koja ne žele podjele mogla postati agresivna.

Drugi roditelj nam je rekao da se boji kako djeca neće odustati od sulude namjere da se ne dijele te da su, kako je saznao od svog sina, spremni i da bojkotuju nastavu ukoliko odluka o osnivanju druge škole ne bude povučena.

„Ja zbilja ne znam šta da kažem. Nismo mi ubijali jedni druge da bi nam djeca zajedno u školu išla. Lijepo smo podnijeli zahtjev prema ministarstvu da hoćemo drugu školu i nakon što nam je kantonalna vlast u rekordnom roku izašla u susret, naša djeca nam ovako vraćaju. Ja sam zgrožen“, kazao je vidno potreseni roditelj.

Ukoliko njihova djeca nastave da izigravaju hipike i luđake kojima nisu bitne nacije i vjere, roditelji su, kažu, spremni da organizuju i proteste podrške Skupštini i Vladi Srednjobosanskog kantona da istraju u namjeri izgradnje druge škole, koja će im biti dokaz da se nisu džabe borili“.

_________________
BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 28 ožu 2017, 11:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
To je satira, kao i ti džamijaš.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 28 ožu 2017, 11:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
HRVATSKE STRANKE PRED USPJEHOM: Hrvati u Jajcu konačno ostvaruju ravnopravnost?
Objavljeno 27.03. - 15:30

Jajce: Na pomolu dogovor Hrvatske koalicije sa SDA o konstituiranju Općinskog vijeća
Hoće li Jajce u sutrašnji dan ući s dugo očekivanim dobrim vijestima pitanje je na koje još uvijek nema odgovora, ali kako stvari stoje politička kriza nastala zbog odbijanja bošnjačkih stranaka da uvaže izborne rezultate hrvatskih stranaka mogla bi biti riješena, javlja Hrvatski Medijski Servis. Naime, posljednjih pet mjeseci u ovom gradu vode se iscrpni pregovori hrvatske i bošnjačka strane oko formiranja vlasti u Općinskom vijeću, koji do danas nisu rezultirali dogovorom i to upravo zbog bošnjačkog odbijanja hrvatskih legitimnih zahtjeva.

Hrvatske su stranke na proteklim izborima veoma dobrim rezultatom stvorile preduvjete da Hrvati konačno budu ravnopravni kako u institucijama tako i na terenu, no bošnjačke političke opcije, predvođene SDA-om nisu se mogle pomiriti s tim pa se Jajce iz dana u dan postajalo grad slučaj te se našlo u veoma teškoj situaciji po pitanju servisiranje tekućih obveza, obzirom na ne usvajanje proračuna ili odluke o privremenom financiranju.

Pregovori

Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce i predstavnik koalicije Zajedno za bolje sutra Jajcu sutra (HDZ BiH, HDZ 1990, HKDU BiH) za Hrvatski Medijski Servis je kazao kako pregovori s bošnjačkim strankama traju i vrlo je moguće da se postigne dogovor oko potpisivanja sporazuma, no da treba sačekati sutra i vidjeti hoće li tako uistinu i biti. Time bi se moglo ići u priču oko usvajanja proračuna, odnosno načelnik bi ga proglasio, ali uz dogovor.

-Po ovomu sada oni su shvatili da se mora postići sporazum i da se mora ići uz suglasje u konstituiranje Općinskog vijeća i sve ostale aktivnosti kroz Vijeće. Do sada su to sve odbijali, kazao je Šimunović za HMS.

Kada su u pitanju hrvatski zahtjevi za ravnopravnošću, Šimunović je podsjetio kako su prošlog tjedna na 16. i 17. sastanku bošnjački predstavnici konačno pokazali spremnost potpisati sporazum u skladu s hrvatskim zahtjevima oko raspodjele institucija.

-Ali dokle god ne potpišu ja držim dozu rezerve, jer nije nam se jednom dogodilo da na jednom sastanku obećaju, a na drugi dođu sa sasvim novim zahtjevima kao da se ništa nije dogovorilo, istaknuo je Šimunović.

Podsjećamo, koalicija Zajedno za bolje sutra Jajcu relativni izborni pobjednik te je osvojila 11 mandata (HDZBIH -10, HDZ90 -1), koalicija HNS BiH i HSP BiH je osvojila 1 mandat, SDA 9 mandata, SBB 2 te SBIH i SDP po 1. Sukladno ovim rezultatima, hrvatska koalicija jasno traži jednakopravan status Hrvata u Jajcu, počevši od ispravljanja nepravednog odnosa u kontekstu ulaganja u hrvatska naselja, pa do mogućnosti zaposlenja. Također, tu je i pitanje zastupljenosti u općinskim institucijama, ustanovama i javnim poduzećima.

Bez odluke o privremenom financiranju

Inače, treba podsjetiti kako su hrvatske stranke iz Koalicije za bolje sutra Jajcu upozoravale na ponašanje načelnika Edina Hozana zbog raspolaganja proračunskim novcem u situaciji u kojoj ne postoji proračun niti odluka o privremenom financiranju.

-Evo, kako stvari trebali bi se dogovoriti, a on će imati odgovornost za raspolaganje proračunskim sredstvima bez odluke o privremenom financiranju. To je bila samovolja koju je iščitavao iz dopisa od ranije koji je imao od Ministarstva pravde; međutim u tom dopisu stoji u biti opisno koliko se novaca može trošiti u prva tri mjeseca ukoliko nema usvojenog proračuna. No, da bi se uopće raspolagalo novcem mora se imati barem odluka o privremenom financiranju, pojasnio je Šimunović za Hrvatski Medijski Servis. Ministarstvo pravde to je i potvrdilo te je objasnilo da se ne može raspolagati općinskim proračunom bez odluke Općinskog vijeća.

-Utvrđena je obveza donošenja odluke o privremenom financiranju i jedinica lokalne samouprave za razdoblje od 31. ožujka tekuće godine ako proračun do tada ne bude usvojen za tu proračunsku godinu. Dakle, bez usvojenoga proračuna ili odluke o privremenom financiranju nije moguće raspolagati proračunskim sredstvima, navodi se u dopisu Ministarstva pravde./M.I./HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 28 ožu 2017, 11:33 
Offline

Pridružen/a: 25 stu 2016, 17:24
Postovi: 698
BBC je napisao/la:
To je satira, kao i ti džamijaš.



A jel?

Rodila te majka tako pametna.

_________________
BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 28 ožu 2017, 11:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Nem tu rješenja dok vi muslimani ne pošaljete nekog kung-fu "antifašistu" iz SDA.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 01 tra 2017, 12:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Rastu tenzije: Bošnjaci traže uklanjanje spomenika braniteljima, nastavljaju ilegalnu gradnju džamije
VIJESTI
tra 01, 2017

Iako je većina mjesta u središnjoj Bosni davno završila bošnjačko-hrvatske sukobe, čak i ona mjesta gdje su ti sukobi bili najkrvaviji poput Uskoplja, u Jajcu očito postoji interes da se sukobi proizvode. Ilegalna gradnja džamije u hrvatskom selu pokrenula je brojne zahtjeve Hrvata da se gradnja obustavi. S druge strane, Bošnjaci traže da se skloni legalan spomenik hrvatskim braniteljima u centru Jajca!

Gradnja džamija u čisto hrvatskim selima
Umjesto obustave izgradnje nelegalne džamije u naselju Volijak u Jajcu, bošnjačka strana odlučila je tražiti uklanjanje spomen-obilježja poginulim pripadnicima HVO-a u središtu Jajca koji je u obliku križa.

Kako navode lokalni bošnjački mediji, taj spomenik je sagrađen na bošnjačkoj zemlji te je napravljen bez potrebnih dozvola. Ipak, dokumenti koji su nam dostavljeni ipak govore drugačije.

Večernjem listu dostavljeni su dokumenti o urbanističkoj suglasnosti za gradnju ovoga spomenika, kao i građevinska dozvola. Odnosno, ovaj spomenik ima sve ono što nema nelegalna džamija koja se gradi u naselju koje je većinski hrvatsko.

Dnevnik.ba

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 08 tra 2017, 10:30 
Offline

Pridružen/a: 12 ruj 2009, 18:19
Postovi: 92
ne znam da li ste vidjeli popis po naseljima, u gradicu Jajcu za 6 popisanih vise Hrvata nego Bosnjaka


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 13 tra 2017, 15:09 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
1991.

slika

2013.

slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 28 svi 2017, 20:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Morali pristati na hrvatske uvjete.
SDP ih zajebao, Nisam skužio jel neka njihova (Edina Kurt) ili je druga osoba.

Citat:
Morali smo pristati na tu varijantu jer nije bilo mogućnosti da mi bez hrvatske koalicije formiramo vijeće i da ono profunkcioniše, obzirom da vijećnica iz SDP-a i vijećnik iz HNS-a nisu htjeli sarađivati sa nama i razgovarati na tu temu. Tako da smo bili prinuđeni da sa HDZ-om vodimo pregovore oko ovih najvažnijih pitanja direktorskih pozicija. Oni su imali svoje ideje, mi svoje.


Citat:
VIJESTI.BA: Iz kojeg razloga vijećnica SDP-a ne želi biti dio takve većine?

HOZAN: Nisam baš siguran da znam tačan odgovor. Ne vidim neki stvarni razlog. Može biti da, ili je na strani HDZ-a u ovom trenutku i ne žele raditi protiv njih uslovno rečeno, iako bi to isključivo bio rad za građane ili ne žele da na ovaj način omoguće meni kao načelniku i nama iz SDA, SBB i SBIH, da uopće radimo, ili je to u konačnici stvar čiste politike da se pokaže kako se ništa ne radi, možda neka priprema za sljedeće izbore itd. Meni je bilo logično da vijećnica iz SDP-a omogući skupa sa nama to da vijeće funkcioniše i da radi, da se donose odluke i da nijedan projekat ne dođe u pitanje. Međutim ona je prihvatila princip HDZ-a i hrvatske politike i da dok se mi ne dogovorimo rad vijeća će biti blokiran.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 24 lip 2017, 23:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Drugo najvece hodocasce Hrvata u BiH:

Tisuće vjernika u Podmilačju obilježilo blagdan sv. Ivana Krstitelja

slika

http://www.dnevnik.ba/dogadaji/tisuce-v ... krstitelja

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 26 lip 2017, 18:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19
Postovi: 5376
Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
Podizanje zastava u Jajcu u lipnju 1992.


1. zastava Republike Bosne i Hercegovine (bijela s ljiljanima) od 0:16

2. zastava Hrvata (crveno-bijelo-plava trobojnica s grbom s prvim bijelim poljem) od 0:58

3. zastava Muslimana (zeleno-bijelo-zelena trobojnica s bijelim polumjesecom) od 1:30

Pozdrav zastavama: Za dom! Spremni! 1:59-2:17

***

Vojna policija HVO-a 1992. naređuje stavljanje hrvatske zastave na zarobljeni oklopni transporter OT M-60 od 0:55


***

Jajce u obrani 1992.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 26 lip 2017, 18:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
HVO je po njima ispucao nekoliko VBR punjenja. Kad su HVO i HV ostavili Jajce iza sebe i nastavili dalje u dubinu muslimani uletjeli u hrvatsko selo i počeli kopati rovove prema Hrvatima, Hrvatima iza leđa. Poslije nekoliko salvi raketa napustili selo i opametili se. Tad su telefoni radili pravo da se ne sjebe zajednička akcija.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 26 lip 2017, 18:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19
Postovi: 5376
Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
BBC je napisao/la:
HVO je po njima ispucao nekoliko VBR punjenja. Kad su HVO i HV ostavili Jajce iza sebe i nastavili dalje u dubinu muslimani uletjeli u hrvatsko selo i počeli kopati rovove prema Hrvatima, Hrvatima iza leđa. Poslije nekoliko salvi raketa napustili selo i opametili se. Tad su telefoni radili pravo da se ne sjebe zajednička akcija.


Tako je bilo i 1994. na Kupresu. Bile su potrebne salve iz VBR-a kako bi shvatili da ne smiju kopati rovove prema hrvatskim snagama.


Već je 1992. bilo problema s muslimanima u Jajcu, što pokazuje srednji video.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 24 kol 2017, 15:16 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
http://poskok.info/wp/bespravno-izgrade ... jernicima/

Jajcani- picke


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 24 kol 2017, 17:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Pa da od rušenja boljeg jezika i ne znate.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 30 ruj 2017, 01:12 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Citat:
Nakon neuspješnog sklanjanja spomenika hrvatskim braniteljima, Bošnjaci u Jajcu bez dozvole grade spomenik Armiji BiH
Nakon što su prijetili kako će ukloniti spomenik hrvatskim braniteljima u središtu Jajca, bošnjački političari u ovoj općini, uz svesrdnu pomoć Islamske zajednice pokrenuli su projekt izgradnje spomenika tzv. Armiji BiH, piše Večernji list BiH. Kako su nam rekli naši sugovornici, sporni spomenik se počinje graditi također u središtu grada, nasuprot spomenika hrvatskim braniteljima, a hrvatski žitelji ove općine cijelu priču shvaćaju kao još jednu provokaciju s bošnjačke strane.

– Očito je kako se nastavlja pravno nasilje nad Hrvatima Jajca i još jednom im se šalje poruka kako im ovdje nije mjesto. U gradu se provodi još nekoliko nelegalnih projekata koji imaju izrazito antihrvatski značaj. Očito je kako bošnjačka politika želi trajno otjerati Hrvate sa ovih prostora – poručili su naši sugovornici. Dodali su kako su razočarani šutnjom hrvatskih kadrova koji su na odgovornim dužnostima koje im daju mogućnost da se obračunaju sa ovim pojavama.

Što rade institucije?

– U prvom redu je trebao reagirati ministar prostornog uređenja Federacije BiH Josim Martić. Pod njegovom nadležnošću su inspekcije koje se trebaju baviti ovim pitanjem. Nikakve reakcije do sada nije bilo. Ne znamo samo je li ministar neinformiran ili ga ovaj problem ne zanima – zaključili su naši sugovornici. Začuđujuće je kako u svim ovim procesima bošnjačka politika ima veliku potporu Islamske zajednice. Umjesto kompromisa i poštovanja zakona ove države, upravo Islamska zajednica u Jajcu nasilno provodi veliki broj projekata koji se financiraju novcem iz istočnih zemalja. U nekoliko navrata su pozvane istražne agencije da provjere iz kojih organizacija taj novac dolazi, ali službene reakcije nikada nije bilo.

Čeka se reakcija

Hrvati u Jajcu su uvelike prepušteni sami sebi. Oni u svakom slučaju očekuju kako će reakcije nadležnih službi u konačnici biti. I kako će ta reakcija biti učinkovitija nego u slučaju izgradnje nelegane džamije u naselju Volijak. U protivnom, u Jajcu se jasno vidi kako pravna država ne postoji, te kako zakoni ove države ne vrijede isto za sve njezine građane. S druge strane, katolička crkva ne želi započeti brojne procese upravo zato što nema dozvole za objekte koje planira graditi. Jedna strana poštuje zakone zemlje u kojoj živi, dok druga doslovno radi što želi. I za to ne snosi nikakve posljedice.


e moji jajčani, a ništa, nastavite čekat


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 03 lis 2017, 14:44 
Offline

Pridružen/a: 03 lis 2017, 14:39
Postovi: 2
Pozdrav svima,

Zanima me ima li kakve veze prezime Jajaš s Jajcem? Po nekim pričama sam čuo da su Jajaši bili plemići u Jajcu te pobjegli u Šibenik zbog kuge. Zna li itko išta?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 15 lis 2017, 16:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Danas očišćena i uredjena najstarija katolička crkva u BiH:

http://www.dnevnik.ba/vijesti/jajce-oci ... se-krunili

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 19 lis 2017, 10:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35585
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Medvjed kula spomenik kraljevskog grada Jajca i bedem obrane hrvatskog naroda i bosanskog kraljevstva pred opašnošću turske agresije.

slika

Nad kraljevskim gradom stoljećima dominira tvrđava s visokim i masivnim zidinama. Ali, objekt koji na samom ulazu u grad često zapne za oko posjetiteljima je Medvjed kula. Okruglog, valjkastog oblika, građena romaničkim stilom, jajačka Medvjed kula spada u najstarije građevine bosanskog srednjeg vijeka, a pretpostavlja se da je sagrađena posljednjeg desetljeća bosanske samostalnosti, između 1448. i 1463. godine. Dakle u svrhu obrane neovisnosti bosanskog kraljevsta pred turskim osvajačem.

Ono što posebno intrigira je masivnost građevine, čija se debljina zida kreće od 4,70 metara u istočnom do šest metara u zapadnom dijelu objekta.
Ona je jedino ojačanje na zapadnom perimetralnom bedemu, a služila je i kao eventualna posljednja odstupnica branitelja, sama se mogla braniti, a čuvala je i pristup gradu sa zapada.
Uklapa se u zapadni odbrambeni zid i pripada tipu odbrambenih, okruglih i masivnih kula, koje se počinju graditi s pojavom vatrenog oružja.
Sa njenog vrha moglo se pratiti kretanje neprijatelja iz tog pravca. Dakle, položena je i građena tako da se neprijatelj u bližem i daljem prostoru izvan grada ne bi mogao zadržavati.

Ime je vjerovatno u narodu dobila zbog svoje masivnosti, pored toga postoji i narodna legenda prema kojoj su u njoj živjeli medvjedi kojima su bacani zarobljenici i kažnjenici.

slika

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 01 pro 2017, 08:19 
Offline

Pridružen/a: 01 pro 2017, 07:55
Postovi: 16
Eto pa bujrum na otvaranje i postrojavanje 705. Slavne brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Citat:
U petak otvorenje spomen-obilježja poginulim borcima i šehidima općine Jajce


U Jajcu će 1. decembra svečano biti otvoreno Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima općine Jajce.

Tim povodom Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Jajce poziva sve članove porodica šehida i poginulih boraca, pripadnike ARBiH, kao i sve građane u Bosni i Hercegovini i dijaspori, da u petak, 1. decembra 2017. godine, u 13.00 sati prisustvuju svečanom otvorenju Centralnog spomen-obilježja u haremu džamije Esme sultanije.


Nakon svečanog otvorenja bit će upriličeno Svečano postrojavanje 305/705. Slavne brdske brigade.

Istog dana, u petak, 1.12.2017. godine, u Domu kulture Jajce, u 15.00 sati bit će održana Svečana akademija u povodu obilježavanja 25. godišnjice formiranja Jajačke 305/705. Slavne brdske brigade, kaže se u saopćenju Upravnog odbora ove organizacije.

Prijevoz obezbijeđen iz svih pravaca u 10.30 sati.

Medisjki pokrovitelji: FTV, Knal 6, Radio Jajce i Jajce Online.


Nemojte samo autom dolaziti



Citat:
Jajce: U petak obustava saobraćaja u centru grad

Obavještavamo građane da će radi otvaranja Centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima Jajca u potpunosti biti obustavljen saobraćaj u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića, na dan 1.decembra 2017. godine, petak, u vremenskom periodu od 9 do 16 sati.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1810 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO