|
|
Stranica: 6/21.
|
[ 505 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:06 |
|
|
mirv je napisao/la: Amiđa je napisao/la: A šta je Dubrovnik nego stari srpski znamen? Pa tu je srbokatolički pokret bio jak kao brdo Srđ iznad grada. A i ti si pravi Mujo, vjerojatno srpskog podrijetla čim si isti kao i oni. Taj pokret je nastao skoro stoljeće nakon pada Republike i nema nikakve veze sa njome, isto kao što je i u staroj gradskoj jezgri puno kasnije izgrađena krivoslavna crkva da nekako zapišaju teritorij. Ovo "srbokatolici" samo pokazuje da su Srbi srbi, tj. vjerska skupina koja je na isti način postala narodom kao što ste i vi muslimani postali Muslimani. Genetika je čudo, zar ne? Vidim pun si argumenata.A i nivo dijaloga ti je na nivou Europe.Mi dokaze da je Dubrovnik jedan od srpskih gradova,imamo,samo što ih moderacija uredno obriše kad ih postavimo.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:15 |
|
|
|
Dubrovnik je lingvistički gledano srpsko područje, ali su Dubrovčani na osnovu rimokatoličke vjere odlučili da se integrišu u hrvatsku naciju.
To ne može da ospori činjenicu da im je govor bliži govoru Srba na Palama, u Užicu, Čačku, Banjaluci i Donjem Lapcu, nego govoru Hrvata u Varaždinu, Rijeci, Zadru, Splitu itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:15 |
|
|
Kačamak je napisao/la: Vidim pun si argumenata.A i nivo dijaloga ti je na nivou Europe.Mi dokaze da je Dubrovnik jedan od srpskih gradova,imamo,samo što ih moderacija uredno obriše kad ih postavimo. Ta Europa je osmislila nacizam, fašizam, komunizam, koncentracijske logore i dva puta se krvavo poklala u kratkom vrjemenu a sada se dragovoljno islamizira tako da joj pljunem u lice. Hrvatski narod je sam izgradio svoju kulturu i etiku a ne odvratna Europa kojoj ne dugujemo baš ništa ali ona duguje nama, odnosno vidjet će koliko nam duguje kada uskoro muslimani budu činili većinu u njezinim velikim gradovima. Jedva čekam vidjeti kako to europejstvo i multikulturalizam djeluju u stvarnosti. Glede vas, vama je Dubrovnik nedosanjani san i fetiš ali s vama nema baš nikakve veze osim što ste ga mnogo puta neuspješno pokušali zauzeti, u skladu s vašom vojnom tradicijom. Vaša kultura je da ste seljačine i primitivci a i Vuk Karadžić vas je definirao kao seljački narod koji treba prezirati sve gradsko jer je tamo srpski duh iskvaren, kako kaže. Ne možete odjednom vi seljoberčine baštiniti Grad, vaša duhovnost je u Guči a ne na Stradunu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:18 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Dubrovnik je lingvistički gledano srpsko područje, ali su Dubrovčani na osnovu rimokatoličke vjere odlučili da se integrišu u hrvatsku naciju.
To ne može da ospori činjenicu da im je govor bliži govoru Srba na Palama, u Užicu, Čačku, Banjaluci i Donjem Lapcu, nego govoru Hrvata u Varaždinu, Rijeci, Zadru, Splitu itd. Dok su Hrvati Dubrovnika imali svoju književnost i svoj govor vas Turci još nisu doselili u Banja Luku i Pale. Vi ste toliko književno zaostali i polupismeni da je i Kojot Stefanović Karadžić kmečao kako Hrvati stoljećima imaju svoje rječnike i književnost a vama papir još ne služi niti da zamijeni kamen s kojim ste si brisali guzicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:19 |
|
|
daramo je napisao/la: Ma i ti slobodarski katolici u Dubrovniku su Srbi  Koji idioti, kao da Židov kaže da judaizam nije utjecao na formiranje njegove nacije. I Mujo iz vica kaže da Bošnjak nema veze sa islamom, dok Stevo potvrdno klima glavom, jes bre ni Srbin sa svetosavljem, svi smo mi trovjerni Srbi ovaj Bošnjaci. Misle da je netko toliko glup pa to može popušiti, što je najsmješnije oni to vjeruju više od 100 godina a priglupa im braća nešto više od 20. Mi ne govorimo da svetosavlje nema veze sa Srbima, nego demantujemo vašu tvrdnju da je svetosavlje vaspostavilo Srbe kao narod. Inače, srpstvo je prožeto svetosavljem, ali prvo su postali Srbi, prvo je sam Sveti Sava bio Srbin, pa je kasnije stvoren njegov kult, zbog njegovog dela. Vi to postavljate glavačke. Činjenicu da se srpski identitet u uslovima turske okupacije premešta sa prostora na prostor, vi nazivate oblikovanjem srpskog identiteta, tj. iako ste trenutak ranije, takođe netačno tvrdili, da svetosavlje tvori Srbe. Ne razumem kako se barem jedan među vama ne nađe pa da malo porazmisli o toj konfuziji, koju sa takvom lepršavom lakoćom ispusujete, kao da je to svima samorazumljivo. Dakle, lako i površno zaključujeteo jednoj temi, a i ovaj tvoj komentar u kojem se, na osnovu naših pisanija, kaže da mi negiramo svoju vezu sa svetosavljem, lak je i površan.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:20 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44045 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Imate vi i "dokaza" da je Atlantida srpska, da su svi Slaveni Srbi imate čak i hodajući dokaz da je hamidža Srbin zvani Emir Kosturica, ma vi ste čudo jedno.
Nije važno što Stevo Svetosavac nije smio nogom u Dubrovnik više od 500 godina, on je uvijek gledajući ga s brda dok je čuvao ovce znao da je to njegov grad.
Sve mi se čini da su ona genetska istraživanja o sličnosti bosanskih Srba i Bošnjaka točna, tolika glupost ne može biti slučajnost.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:20 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Dubrovnik je lingvistički gledano srpsko područje, ali su Dubrovčani na osnovu rimokatoličke vjere odlučili da se integrišu u hrvatsku naciju.
To ne može da ospori činjenicu da im je govor bliži govoru Srba na Palama, u Užicu, Čačku, Banjaluci i Donjem Lapcu, nego govoru Hrvata u Varaždinu, Rijeci, Zadru, Splitu itd. In your dreams. Znam da je Dubrovnik stara srpska ceznja, al vi s njim veze imate ko s Grenlandom. Skoro do 20.stoljeca niste smjeli prenocit u Gradu. Doslovno.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44045 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Imate vi i "dokaza" da je Atlantida srpska, da su svi Slaveni Srbi imate čak i hodajući dokaz da je hamidža Srbin zvani Emir Kosturica, ma vi ste čudo jedno.
Nije važno što Stevo Svetosavac nije smio nogom u Dubrovnik više od 500 godina, on je uvijek gledajući ga s brda dok je čuvao ovce znao da je to njegov grad.
Sve mi se čini da su ona genetska istraživanja o sličnosti bosanskih Srba i Bošnjaka točna, tolika glupost ne može biti slučajnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:24 |
|
|
|
Mogu li hrvatski genijalci da objasne dve teze koje vrte na ovoj temi: -SPC srbizuje po BiH u vreme obnove Pećke patrijaršije; i, -U 18. veku niko nije imao pojma da je Srbin u BiH - tek kasnije je izvršena propaganda iz Srbije da se to promeni.
Kako ovo ide jedno s drugim?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:24 |
|
|
mirv je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Dubrovnik je lingvistički gledano srpsko područje, ali su Dubrovčani na osnovu rimokatoličke vjere odlučili da se integrišu u hrvatsku naciju.
To ne može da ospori činjenicu da im je govor bliži govoru Srba na Palama, u Užicu, Čačku, Banjaluci i Donjem Lapcu, nego govoru Hrvata u Varaždinu, Rijeci, Zadru, Splitu itd. Dok su Hrvati Dubrovnika imali svoju književnost i svoj govor vas Turci još nisu doselili u Banja Luku i Pale. Vi ste toliko književno zaostali i polupismeni da je i Kojot Stefanović Karadžić kmečao kako Hrvati stoljećima imaju svoje rječnike i književnost a vama papir još ne služi niti da zamijeni kamen s kojim ste si brisali guzicu. Glavno da su domaćini foruma razvijali književnost sve u 16. Kroz sav mračan period turske okupacije prolazili su i BH Hrvati, tako da ako se Srbima rugaš, to radiš i svojima. Ili ih možda ne smatraš za svoje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:27 |
|
|
PCM je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Dubrovnik je lingvistički gledano srpsko područje, ali su Dubrovčani na osnovu rimokatoličke vjere odlučili da se integrišu u hrvatsku naciju.
To ne može da ospori činjenicu da im je govor bliži govoru Srba na Palama, u Užicu, Čačku, Banjaluci i Donjem Lapcu, nego govoru Hrvata u Varaždinu, Rijeci, Zadru, Splitu itd. In your dreams. Znam da je Dubrovnik stara srpska ceznja, al vi s njim veze imate ko s Grenlandom. Skoro do 20.stoljeca niste smjeli prenocit u Gradu. Doslovno. Iskreno, jebe mi se za Dubrovnik. Ne bih ga se ni sjetio da ga ovaj nije spominjao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:30 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
|
Ne znam zasto se stalno zaboravljaju Srbi iz AU, oni su prilicno kumovali tom nacionalnom preporodu kod Srba.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:30 |
|
|
mirv je napisao/la: Ta Europa je osmislila nacizam, fašizam, komunizam, koncentracijske logore i dva puta se krvavo poklala u kratkom vrjemenu a sada se dragovoljno islamizira tako da joj pljunem u lice. Hrvatski narod je sam izgradio svoju kulturu i etiku a ne odvratna Europa kojoj ne dugujemo baš ništa ali ona duguje nama, odnosno vidjet će koliko nam duguje kada uskoro muslimani budu činili većinu u njezinim velikim gradovima. Jedva čekam vidjeti kako to europejstvo i multikulturalizam djeluju u stvarnosti.
Koliko je meni poznati značajni delovi hrvatskog naroda zdušno su usvajali sve te evropske vrednosti. A devedesetih je plebiscitarno pohrlio u tu Evropu. Ispravi me ako grešim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:31 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: Ne znam zasto se stalno zaboravljaju Srbi iz AU, oni su prilicno kumovali tom nacionalnom preporodu kod Srba. Pa kako će onda održati tezu da su Turci oblikovali srpski identitet? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:32 |
|
|
Vujadin je napisao/la: mirv je napisao/la: Dok su Hrvati Dubrovnika imali svoju književnost i svoj govor vas Turci još nisu doselili u Banja Luku i Pale. Vi ste toliko književno zaostali i polupismeni da je i Kojot Stefanović Karadžić kmečao kako Hrvati stoljećima imaju svoje rječnike i književnost a vama papir još ne služi niti da zamijeni kamen s kojim ste si brisali guzicu.
Glavno da su domaćini foruma razvijali književnost sve u 16. Kroz sav mračan period turske okupacije prolazili su i BH Hrvati, tako da ako se Srbima rugaš, to radiš i svojima. Ili ih možda ne smatraš za svoje? Hrvati su pod okupacijom čuvali svoju književnost u okviru djelovanja Franjevaca koji su im omogućili da prođu kroz sve faze razvitka katoličke europske uljudbe kroz koje su prošli i svi ostali Hrvati. Mi smo se za sebe pobrinuli a što ste vi radili je vaša stvar, osim kada pokušate krasti hrvatsko u nedostatku svojega. Slična stvar ponovila se i u prdoslaviji sa krađom hrvatskoga novca. Možda je krajnje vrijeme da spustite flašu, okupate se i obrijete i počnete nešto raditi tako da za sto godina opet ne morate pljačkati susjede jer ste bili lijene propalice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:35 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: Ne znam zasto se stalno zaboravljaju Srbi iz AU, oni su prilicno kumovali tom nacionalnom preporodu kod Srba. Srpski narodni preporod i jeste stvoren u Beču od Srba školovanih tamo i to na temeljima germanske jezične škole i njemačkog preporoda s ciljem ujedinjena svih njemačkih naroda. To kopiranje začetka njemačkog šovinizma i jeste stvorilo sav jad južnim Slavenima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:36 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Koliko je meni poznati značajni delovi hrvatskog naroda zdušno su usvajali sve te evropske vrednosti. A devedesetih je plebiscitarno pohrlio u tu Evropu. Ispravi me ako grešim. Da znam, još će se dugo hrvatski narod boriti protiv komunističkih bandita i njihovih trabanata u domovini. Svaki dan se pitam što je to otišlo krivo u njihovim glavama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:38 |
|
|
mirv je napisao/la: Da znam, još će se dugo hrvatski narod boriti protiv komunističkih bandita i njihovih trabanata u domovini. Svaki dan se pitam što je to otišlo krivo u njihovim glavama. A protiv ovih drugih, koje si takođe pobrojao, neće se boriti? Ili se već izborio? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:38 |
|
|
mirv je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Glavno da su domaćini foruma razvijali književnost sve u 16. Kroz sav mračan period turske okupacije prolazili su i BH Hrvati, tako da ako se Srbima rugaš, to radiš i svojima. Ili ih možda ne smatraš za svoje?
Hrvati su pod okupacijom čuvali svoju književnost u okviru djelovanja Franjevaca koji su im omogućili da prođu kroz sve faze razvitka katoličke europske uljudbe kroz koje su prošli i svi ostali Hrvati. Mi smo se za sebe pobrinuli a što ste vi radili je vaša stvar, osim kada pokušate krasti hrvatsko u nedostatku svojega. Slična stvar ponovila se i u prdoslaviji sa krađom hrvatskoga novca. Možda je krajnje vrijeme da spustite flašu, okupate se i obrijete i počnete nešto raditi tako da za sto godina opet ne morate pljačkati susjede jer ste bili lijene propalice. Katolička misa u Bosni 1901.  Europska uljudba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:42 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
daramo je napisao/la: Leeroy Jenkins je napisao/la: Ne znam zasto se stalno zaboravljaju Srbi iz AU, oni su prilicno kumovali tom nacionalnom preporodu kod Srba. Srpski narodni preporod i jeste stvoren u Beču od Srba školovanih tamo i to na temeljima germanske jezične škole i njemačkog preporoda s ciljem ujedinjena svih njemačkih naroda. To kopiranje začetka njemačkog šovinizma i jeste stvorilo sav jad južnim SlavenimaKao i doledno kopiranje nemackog nacizma.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:43 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: mirv je napisao/la: Da znam, još će se dugo hrvatski narod boriti protiv komunističkih bandita i njihovih trabanata u domovini. Svaki dan se pitam što je to otišlo krivo u njihovim glavama. A protiv ovih drugih, koje si takođe pobrojao, neće se boriti? Ili se već izborio?  Fašisti su hrvatski neprijatelji koji su u Istri izvršavali kulturocid i talijanizaciju nad Hrvatima, kao i u okupiranoj Rijeci. Nacisti su umjesto s Ustašama koje su ostavili u fašističkom zatvoru u Italiji išli sklapati sporazum sa Srbima i uspješno ga okončali priključenjem Jugoslavije Trojnom Paktu, što su malo kasnije pokvarili Britanci. Koncentracijski logori NDH su uglavnom stari zatvori Kraljevine Jugoslavije, preuređeni da prime svoje bivše djelatnike. Degradirali djelatnike ali bitno je da su opet nekako na radnom mjestu, jebiga...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:44 |
|
|
daramo je napisao/la: Imate vi i "dokaza" da je Atlantida srpska, da su svi Slaveni Srbi imate čak i hodajući dokaz da je hamidža Srbin zvani Emir Kosturica, ma vi ste čudo jedno.
Sve mi se čini da su ona genetska istraživanja o sličnosti bosanskih Srba i Bošnjaka točna, tolika glupost ne može biti slučajnost. Pa, mislim stvarnooo... Pokaži malo respekta, ako ne prema Srbima, onda prema Bošnjacima. Ipak vam oni kroje kapu u FBiH. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:48 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Europska uljudba
Baštinici Istanb... "Dubrovnika". .jpg)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:48 |
|
|
mirv je napisao/la: Fašisti su hrvatski neprijatelji koji su u Istri izvršavali kulturocid i talijanizaciju nad Hrvatima, kao i u okupiranoj Rijeci. Nacisti su umjesto s Ustašama koje su ostavili u fašističkom zatvoru u Italiji išli sklapati sporazum sa Srbima i uspješno ga okončali priključenjem Jugoslavije Trojnom Paktu, što su malo kasnije pokvarili Britanci. Koncentracijski logori NDH su uglavnom stari zatvori Kraljevine Jugoslavije, preuređeni da prime svoje bivše djelatnike. Degradirali djelatnike ali bitno je da su opet nekako na radnom mjestu, jebiga... Je li to 100 hiljada Britanaca izašlo na ulice gradova Srbije da pokvare Pakt? Ne sumnjam da hrvatska povijesna nauka tako definiše koncentracione logore u NDH. Zato se po po njoj ravnoju sve svetske istorijske škole, valjda...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Turci oblikovali srpski nacionalni identitet Postano: 07 ruj 2017, 18:51 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Je li to 100 hiljada Britanaca izašlo na ulice gradova Srbije da pokvare Pakt? Ne sumnjam da hrvatska povijesna nauka tako definiše koncentracione logore u NDH. Zato se po po njoj ravnoju sve svetske istorijske škole, valjda... Potpisali ste, službeno ste nacistički suradnici a Jugoslavija saveznica Reicha. Ionako je Hitler došao na ideju sv. Save, kako je napisao Zlatousti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|