HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 20:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2956 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 119  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Praljak i šestorka
PostPostano: 01 pro 2017, 16:24 

Zanima me kronično izbjegavanje teme. Tema bude 1993. oni uglavnom diplaju o 1992. i 1995. Zašto? Jedina relevantnija časna iznimka je prof. Miro Tuđman.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 16:35 

Ja samo vidim da smo mi svi zakazli.
Covjek ( u ovom slucaju Slobodan Praljak ) po mome sada nevaznom i zakasnjelom misljenju, koprca se sam vec 13 godina i lavovski bori da cinjenicama pobije da se u potpunosti uprlja kompletna borba hrvata u bih, da se u prljavu igru uvuce hrvatska i prvi predsjednik, a mi jednostavno smo to gledali dok nije neravnopravna borba kulminirala u ono u sto je kulminirala.
Mada za svoju odbranu moram da kazem, iako to ne igra nikakvu ulogu( i da dodam za to nije bilo potrebno neku posebnu pamet imati da bi se vidjelo), da sam predvidio ovo sto se desilo.
Mrzi me da trazim svoje stare upise, a to ni ne donosi nikome nikakva korist.
Roditelji su me naucili, da iz proslosti treba da se izvuku puke, ali da je potrebno djelovanje, a ne kukanje nad prolivenim mlijekom i razbijenim jajima.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 16:36 

Jel se meni čini ili je Bakir ušao u damage control mode? Izgledao je preplašeno kad je davao izjavu.

Vjerujem da nitko od bošnjačke elite koji su lobirali za ovakvu presudu nije pretpostavljao ovakav čin generala Praljka(što je amaterizam s njihove strane - valjda proučiš neprijatelja prije no što uđeš s njim u sukob, a bilo kome tko je upoznat sa Praljkovom osobnošću je bilo jasno kakav je njegov izlaz iz farse suda odnosno "Platonove pećine" - mene osobno je on uvijek podsjećao po pitanju predanosti na Zvonka Bušića kojeg sam osobno poznavao). Htjeli su nametnuti Hrvatima kolektivnu krivnju za pojedinačne zločine kako bi imali legitimaciju za pokušaj potpune marginalizacije Hrvata u BiH. Umjesto toga ostavili su Hrvatima novog heroja i uništili su svaku apatiju među 90% Hrvata po pitanju sunarodnjaka u BiH.

Ne bih se čudio da je Bakir shvati da nakon 29.11. nije više okružen sa potencijalnih 7 milijuna neprijatelja, nego sa potencijalnih 12 milijuna. Uništio je svaki prospekt strateške suradnje Hrvata i Bošnjaka i sad ga hvata panika. Kasno je pak za damage control s njegove strane. Radikalizacija sarajevske političke elite koju je on dobrim dijelom vodio i inicirao spram Hrvata je već previše odmakla.

Budućnost BiH ovisi sada o sposobnosti SDA da ovlada svojim radikalnim elementima i izglasa sa HDZov prijedlog izbornog zakona za sve razine vlasti.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 16:39 

Ministry of Sound je napisao/la:
Zanima me kronično izbjegavanje teme. Tema bude 1993. oni uglavnom diplaju o 1992. i 1995. Zašto? Jedina relevantnija časna iznimka je prof. Miro Tuđman.

Dobar dio sadašnje elite ti i ne zna previše o tim stvarima. Većina ih je iz područja diplomacije pa znaju isključivo diplomatsku stranu priče, ne i povijesnu. Plenković i Kolinda zato imaju savjetnike koji ih brifiraju o ostatku tako da popunjuju rupe u znanju. Zadnjih dana brže nego inače.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 16:52 

Reakcije iz Hrvatske kad treba komentirati događaje iz 1993. su uvijek fenomenalne.

Gdje si ministre, kakve su reakcije emigracije, šta tamo kažu na sve ovo?
Jel prate, jesu neki doživjeli šok ipak je u pitanju hrvatsko cvijeće?
Jel bilo u australskim medijima kako poprećeno?

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 16:52 

Zanima me, jesam li ja jedini primjetio promjenu u medijima u nazivanju iz Bošnjaka u Bošnjaka-muslimana pa u ispravno Muslimani?

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 16:57 

daramo je napisao/la:
Reakcije iz Hrvatske kad treba komentirati događaje iz 1993. su uvijek fenomenalne.

Gdje si ministre, kakve su reakcije emigracije, šta tamo kažu na sve ovo?
Jel prate, jesu neki doživjeli šok ipak je u pitanju hrvatsko cvijeće?
Jel bilo u australskim medijima kako poprećeno?

Delamo za narod, u skladu s mogućnostima.

S hrvatskom emigracijom se baš ne družim, bio sam u hrvatskom klubu možda 5-6 puta u cijelom životu, mada malo više u zadnje vrijeme zbog nekih gospodarskih veza. Ugodno su me iznenadili kad je Čović bio ovdje, super doček, i totalno nepostojanje dodrinaštva.

Australski, kao i većina medija na zapadu samo preuzima vijesti od servisa tipa AFP i Reuters. Tu nema nikakve dubine, i to je samo jedan kuriozitet u moru tisuću vijesti. Već zaboravljeno i passe. Realno, nikoga nije briga za "naše" prostore. Ne postoji neka svjetska "javnost" koja kao sad ima loše mišljenje o nekim Hrvatima ili nekakvoj HB (WTF is that?).

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 17:04 

Praljak je interesantan samo Hrvatima, Muslimanima i Srbima, vec za Slovence je to nepostojeća tema.

A Praljkova žrtva ostavit će traga samo na psihologiji Hrvata.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 17:16 

Koliko sam pročitao Zlovenci se medijski i na forumima sprdaju s Hrvatskom zbog presude o agresiji.

To za svijet je jasno, mislim njima je zanimljiv čin a ne konotacija.
Vidim da je poslije presude Mladiću najtraženiji pojam bio Ana Mladic, više ih zanima obiteljska tragedija nego zbog čega je osuđen, koga briga za šupak Europe.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 17:27 

Zadar1993 je napisao/la:

Dobar dio sadašnje elite ti i ne zna previše o tim stvarima. Većina ih je iz područja diplomacije pa znaju isključivo diplomatsku stranu priče, ne i povijesnu. Plenković i Kolinda zato imaju savjetnike koji ih brifiraju o ostatku tako da popunjuju rupe u znanju. Zadnjih dana brže nego inače.

Također bi i službena hrvatska politika trebala prestati govoriti o agresiji Srbije na BiH. O gluposti i nelogičnosti te konstrukcije govorim već više od desetljeća. Ne znam zašto su mislili da će se održati neka asimetrična verzija povijesti (Srbi iz BiH agresori, a Hrvati iz BiH nisu). Uvijek bio i ostao građanski rat, uz razne "pomagače" sa strane i povremena uletanja određenih jedinica.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 17:34 

Zadar1993 je napisao/la:

Također bi i službena hrvatska politika trebala prestati govoriti o agresiji Srbije na BiH. O gluposti i nelogičnosti te konstrukcije govorim već više od desetljeća. Ne znam zašto su mislili da će se održati neka asimetrična verzija povijesti (Srbi iz BiH agresori, a Hrvati iz BiH nisu). Uvijek bio i ostao građanski rat, uz razne "pomagače" sa strane i povremena uletanja određenih jedinica.

Hrvatska to radi da trosi manje energije objasnjavati da u Hrvatkoj nije bio gradjanski rat.

Povijesno gledano, u BiH cisti gradjanski rat. Mada bih ja termin gradjanski rat rezervirao za vojne sukobe unutar istog naroda, tijekom borbe za vlast ili ideoloske sukobe unutar istog naroda. Ovo u BiH je bio medju-etnicki sukob, u kojem je svatko imao naravno saveznike koji su bili jace (Hrvatska, Srbija) ili slabije (arapske zemlje, Iran, USA) involvirani. Srbi su imali samostalniju politiku, Srbija je u jednom trenutku uvela i stvarne sankcije RS (dva razloga: da pokupi bodove kod MZ ali i da kazni neposlusne Srbe u BiH).

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 17:41 

Robbie MO je napisao/la:

Hrvatska to radi da trosi manje energije objasnjavati da u Hrvatkoj nije bio gradjanski rat.

Povijesno gledano, u BiH cisti gradjanski rat. Mada bih ja termin gradjanski rat rezervirao za vojne sukobe unutar istog naroda, tijekom borbe za vlast ili ideoloske sukobe unutar istog naroda. Ovo u BiH je bio medju-etnicki sukob, u kojem je svatko imao naravno saveznike koji su bili jace (Hrvatska, Srbija) ili slabije (arapske zemlje, Iran, USA) involvirani. Srbi su imali samostalniju politiku, Srbija je u jednom trenutku uvela i stvarne sankcije RS (dva razloga: da pokupi bodove kod MZ ali i da kazni neposlusne Srbe u BiH).

I upravo je zbog toga bilo lakše Hrvatskoj presuditi UZP nego Srbiji. Srbi iz BiH su bili neovisniji (izuzev financija) u odnosu na maticu jer su bili brojniji i bolje naoružani. A HVO kao formacija je bio više integriran u zapovjedništvo HV-a, nego VRS u VJ. Kad tome dodaš oblik BiH, te boravke dijelova HV-a u BiH od 1992-1995, ne znam što se čude što se Srbiji puno teže mogla presuditi neka involviranost.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 17:52 

Mi da smo doslovce slušali Miloševića prošli bi ko RSK

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 18:12 

I upravo je zbog toga bilo lakše Hrvatskoj presuditi UZP nego Srbiji. Srbi iz BiH su bili neovisniji (izuzev financija) u odnosu na maticu jer su bili brojniji i bolje naoružani. A HVO kao formacija je bio više integriran u zapovjedništvo HV-a, nego VRS u VJ. Kad tome dodaš oblik BiH, te boravke dijelova HV-a u BiH od 1992-1995, ne znam što se čude što se Srbiji puno teže mogla presuditi neka involviranost.

Ja sam bio pripadnik VRS i nisam u toku rata vidio nijednog vojnika Srbije u RS. Cak je Milosevic bio uveo sankcije prema RS pa se nije moglo nista ni prenijeti preko granice. E sad, da li je Milosevic slao oruzje , nemam pojma. E da...visoki oficiri su dobijali platu iz Srbije, ali je njih bio mali broj.
Sjecam se, ono slusam muslimanski radio i izvjestavaju srpsko-crnogorski agresor... a nigdje vojnika ni iz Srbije, a kamoli iz Crne Gore...a mi pod sankcijama iz Srbije, gore nego sto sad ima Sjeverna Koreja.
Nema potrebe da se lazemo 23 godine nakon rata.

I sjecam se, da mi je bas bilo krivo, ono gledam Hrvatska salje vojnike u BiH, a Srbija nama salje samo sankcije, tako da kad se jos NATO na kraju umijesao pa nas poceo bombardovati, unistavati komunikacije, skladista, artiljeriju... imali smo osjecaj da ono ratujemo protiv svih.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 18:29 

Darkec je napisao/la:
Ja sam bio pripadnik VRS i nisam u toku rata vidio nijednog vojnika Srbije u RS. Cak je Milosevic bio uveo sankcije prema RS pa se nije moglo nista ni prenijeti preko granice. E sad, da li je Milosevic slao oruzje , nemam pojma. E da...visoki oficiri su dobijali platu iz Srbije, ali je njih bio mali broj.
Sjecam se, ono slusam muslimanski radio i izvjestavaju srpsko-crnogorski agresor... a nigdje vojnika ni iz Srbije, a kamoli iz Crne Gore...a mi pod sankcijama iz Srbije, gore nego sto sad ima Sjeverna Koreja.
Nema potrebe da se lazemo 23 godine nakon rata.

I da je VJ učestvovala zvanično, to bi bio opet građanski rat, a ne agresija. Rat integralista i secesionista je uvek građanski. A kad se dve vlade međusobno priznaju, kao što su to učinile vlade tadašnje RH i tadašnje tzv. RBiH, to je međunarodni sukob, i ako neka vlada napada snage druge vlade na teritoriji te druge vlade, onda je to agresija.
To je jednostavno tako prema logici i važećim međunarodnopravnim principima.
Problem Hrvata, pa i Bošnjaka, je što su se zdravo za gotovo držali međunarodne propagande koja je išla protiv Srba. Ali kao i svaka propaganda, i ova je imala trenutnu upotrebu, pa sad kad više ne treba ni toj MZ, niko je se više i ne seća.
Znam da je i Bošnjacima i Hrvatskoj bilo sve ove decenije lepo puštati takav narativ, ali on nije utemeljen, i zato mora da se uruši kao obična propagandna konstrukcija.
I sad, budući u šoku i neverici, barataju rečima "kako sad ovo, kad je jasno da je najveći agresor ovde bila Srbija"... Pa nije jasno, braćo. Na osnovu čega da bude jasno?! Na osnovu toga što se nekad pričalo tako u nekim krugovima? E, to nije dovoljno.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 18:33 

aleksije radicevic je napisao/la:
I da je VJ učestvovala zvanično, to bi bio opet građanski rat, a ne agresija.

Ni zvanicno, ni nezvanicno ja nikad nisam vidio pripadnike Vojske Srbije u BiH. Ja bih volio da je Vojska Srbije ucestvovala, makar artiljerijom, ali nigdje nisam vidio njihove pripadnike. Jedino na muslimanskom radiju...''srpsko crnogorski agresor....''

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 19:39 

Ako je izbjegavanje teme bilo uzrokovano mogućnošću negativnog ishoda suđenja, sad je to aorist. Nadam se da to nije zbog nekog imaginarnog partnerstva koje de facto me postoji. Barem je Kolinda to shvatila.

Treba promijeniti komunikacijsku paradigmu. Umjesto isticanja svojih zasluga za ovo ili ono treba početi isticati zločinački karakter druge strane. Barem toga ne manjka.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 20:50 

srce mi se cepa zbog tužne sudbine napuštenih jadnih nenaoružanih prečana. ko vas ne zna...vidi se da ste dobro ispekli zanat pod Turcima.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 21:01 

Čuj zašto? Muslimani su hrvatsko cvijeće i ne sme se dopustiti Srbija na 50 km od Zagreba. Prodali su vas 1994., prodaće vas opet. Kockoglavi ste, jebiga.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 21:07 

Novinar BBC-a Jeremy Bowen: Civili u Mostaru su umirali jer je Praljak želio etnički čistu državu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novinar ... /171201079

E ovako su nas handrili 25 godina, samo što smo mi oguglali i te stvari ne jebemo ni 2%. Izgleda da ste sad vi došli na red.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 21:40 

Uozbiljimo tematiku.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 22:58 

Citat:
Haški osuđenik Veselin Šljivančanin šokiran je vijestima iz Tribunala da je hrvatski optuženik Slobodan Praljak popio otrov kad mu je pročitana kazna.

"Izjavljujem saučešće njegovoj porodici, jer sam ga upoznao kao čoveka koji je bio korektan prema meni i mojoj porodici", rekao je Šljivančanin za Sputnjik.

Šljivančanin se prisjeća da je Praljka upoznao u zatvoru i da ga je viđao u sportskoj sali i ponekad u sali za posjete.

"Nisam sa njim nikada bio zajedno na nekom odeljenju. Hrvati iz mostarske grupe nisu tako često bili u zatvoru, puštani su na privremenu slobodu do početka suđenja. Jedino gde sam se s njim susretao bilo je u sportskoj sali i u sobi za posete, kad dođe meni moja, a njemu njegova", kaže ovaj penzionisani oficir JNA.

Šljivančanin se posebno sjeća susreta kada mu je došla porodica nakon što mu je sud izrekao kaznu zatvora od 18 godina. Praljak je tada, kaže, došao da pozdravi njega i njegovu porodicu.
Čak je bio korektan prema mojoj porodici kad su mene osudili na 18 godina zatvora, on je došao u salu za posete kad su nam bile porodice i rekao je: ’Ja sam vas video kako se vi ponašate u zatvoru i svaka vam čast i računajte na svaku moju podršku i pomoć. Ja ne verujem da ste vi takav čovek kakvim su vas oni osudili".

Na pitanje kako je moguće da se unese otrov u sudnicu Tribunala, Šljivančanin kaže da bez obzira na to kakvo je obezbjeđenje, „ko je bio hrabar i ko je želeo, mogao je da unese bilo šta. Kakvi su stražari bili, mogli ste, ako ste sposobni i hrabri i znate šta hoćete, da pronesete bio šta, iako vrše detaljne pretrese. Kad neko nešto hoće, u mogućnosti je sve da uradi, zavisi samo od čoveka, ma kakve bile njihove službe“, naveo je Šljivančanin.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 23:03 

Radovan Karadzić

http://www.alo.rs/karadzic-plakao-za-praljkom/133758

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 23:22 

BBC tvrdi da je ovo Praljkovo bio najveći zločin u Europi još od zločina nacista.

Na stranu što su zaboravili Drezden i ruska silovanja po kasnijem DDR-u, sasvim je jasno čije je sve maslo. Englezi. Jednostavno im nije sjelo razbijanje Juge nikad. Posebno su osuđivali one koji su izdali Jugu. Koji su bili nešto u Jugi pa kasnije promijenili stranu.

To je upozorenje svim separatistima. Jbg. Mali smo.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2017, 23:25 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Kačamak je napisao/la:

Kačamak je napisao/la:
Citat:
Haški osuđenik Veselin Šljivančanin šokiran je vijestima iz Tribunala da je hrvatski optuženik Slobodan Praljak popio otrov kad mu je pročitana kazna.

Najveća je žalost za Praljkom

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2956 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 119  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Marko80, Naša Kvačica, pakovic i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: