HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 sij 2025, 12:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 329 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: *** iz kanalizacije
PostPostano: 29 ožu 2010, 21:43 

Agathonikos je napisao/la:
Kazao sam vam, kad prieđete na čiztu hrvaštinu, nastavljamo polemizirat, ovako vas niti ne razumiem što pišete. Težkom mukom čitam srbski izričaj :D

Budite Hrvatom a ne Srbinom :D

Uf polaskan sam kada čujem da Servin prihvaća moju uljudbu i jezik.
Možda bi zajedno zapjevali neke naše pjesme, tipa

...Banja Luka i Gradiška Stara to su kuće Maksovih Bećara
Kroz Imotski kamioni žure voze crnce Francetića Jure...

A ima i ona koju su nam serviči podvalili ''Jasenovac i Gradiška Stara''
ta vam možda i bliža ;)

Ali nažalost ja govorim književni jezik sa izvornicama. Vi mislite na korienski pravopis, ali ja nisam iz Hrvatskog kraja gdje je korienski se govorio. Ipak sam Ustaškog Livna ;)

Nego ponovno da vas upitam šta je sa despotom Dušanom??? tko ga je ono priznao za cara??? na temelji čega???

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 21:51 

Samo sam razlučio rieč ustaša i to da se vi osiećate ustašom. Težko da ste vi ustaša. Ustaše ne rabe srbski jezik u polemiziranju niti sa bilo kim. Što bi poglavnik kazao na to? Bio bi osupnut ovakovom bezobraštinom. Vierovatno se sad okreće u grobištu. Ovakova raspra je bezplodna. Srbine, ne imademo o čemu razpravljati. Vi ste srbskim agentom i udbašem :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 22:08 

Ustaše ne rabe srbski jezik u polemiziranju niti sa bilo kim.

Zar je obrnuto dozvoljeno? :zubati

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 22:12 

Jeste, jer ako je netko ustašom, onda on razumije i rabi izključivo hrvatski jezik.
Ako je ustašom, onda bi triebao ući u raspru sa mnom na hrvatskom. Zbog toga inzistiram na ovomu izričaju, gospodine Junuze. Na njemu je da dade potvrdbu tomu a ne da inzistira na srbskome jeziku. On je agentom i orjunašem, g. Junuze.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 22:34 

Jeste, jer ako je netko ustašom, onda on razumije i rabi izključivo hrvatski jezik.
Ako je ustašom, onda bi triebao ući u raspru sa mnom na hrvatskom. Zbog toga inzistiram na ovomu izričaju, gospodine Junuze. Na njemu je da dade potvrdbu tomu a ne da inzistira na srbskome jeziku. On je agentom i orjunašem, g. Junuze.

Ova vam tvrdnja nema potkrepu. Za nju bi prvo trebao POSTOJATI servski jezik, uljudba i narod a to nepostoji.
Kao pravi Hrvat, onda smatram ocem Domovine A. Starčevića, a on u svom djelu govori o SLAVOSRBSKOJ pasmini, koja je nastala mješanjem. Te ustvari kao cjelina nepostoji. Vjerovatno se Vojvođanski ''Servi'' zato i žele odvojiti od Servije. :ujko

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 22:41 

:D

Opetovani pokušaj da se uz malo hrvaštine u čiztomu srbskomu jeziku dade pomislit da se radi o ustaši. Kao da čitam orjunašku tiskovinu. Prvotno štivo za manipuliranje hrvatskim pukom. Ne će vam to proći, gospodine Orjuna. Hrvatska poviestnica je puna takovih kao što ste vi.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 23:10 

Opetovani pokušaj da se uz malo hrvaštine u čiztomu srbskomu jeziku dade pomislit da se radi o ustaši. Kao da čitam orjunašku tiskovinu. Prvotno štivo za manipuliranje hrvatskim pukom. Ne će vam to proći, gospodine Orjuna. Hrvatska poviestnica je puna takovih kao što ste vi.

Poviestnica vam je knjiga iz povijesti(korištena u osnovnim razredima) koja pokazuje ZEMLJOVIDE.
Eto kada koristite hrvatske riječi da bar znate njihovo značenje ;)

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 23:29 

Zahvaljujem na izpravci. Sriećom pa imadete svemrežje pa si možete pomoći kako biste se još malo koprcali u svojemu ustaštvu. Da li imadete osobno računalo ili skutnik?

Kanite li da vam nekom nadnaravnom silom izčupam iz vas dokaz da ste ustašom ili ćete vi uzmoći sami to dokazati iako ste u podpunoj protimbi sa samim sobom. Slabo obnašate ulogu ustaše, Srbine :D

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 00:14 

Zahvaljujem na izpravci. Sriećom pa imadete svemrežje pa si možete pomoći kako biste se još malo koprcali u svojemu ustaštvu. Da li imadete osobno računalo ili skutnik?

Kanite li da vam nekom nadnaravnom silom izčupam iz vas dokaz da ste ustašom ili ćete vi uzmoći sami to dokazati iako ste u podpunoj protimbi sa samim sobom. Slabo obnašate ulogu ustaše, Srbine :D

internet-međumrežje(a ne svemrežje)
skutnik nepostoji možda mislite na sklopnik(laptop)

servine zabavni ste, veoma. Još da nemate onu crknutu papigu na slici bi vas smatrao čovjekom
:HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 00:24 

Grieška, gospodine golube.
Svemrežje je internet. Provierite na svemrežju :D
A i skutnik je lap-top, provierite i to.

Mada, kakov kaos vlada u suvremenomu hrvatskomu, nije niti to posve izključeno.
Možda netko rabi i jedno i drugo pojmište :D

Opet ste popušili, gospodine golube. Pravi ste pušitelj :D
U konačnici, kad ćete dokazati da ste ustašom i Hrvatom. Nitko vam više ne vieruje :D
Poglavnik bi vam osobno izpalio punjenje izravno u lubanju jer zlorabite ustaško ime :D

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 00:39 

Agathonikose, znadete li za sasma novu rieč - međupleter, za ono što Servi internetom zovu?

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 00:43 

Ne znadem za tu rieč. Zahvalba na tomu. Odista volšebna i krasna rieč.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 00:46 

Grieška, gospodine golube.
Svemrežje je internet. Provierite na svemrežju :D
A i skutnik je lap-top, provierite i to.

Mada, kakov kaos vlada u suvremenomu hrvatskomu, nije niti to posve izključeno.
Možda netko rabi i jedno i drugo pojmište :D

Opet ste popušili, gospodine golube. Pravi ste pušitelj :D
U konačnici, kad ćete dokazati da ste ustašom i Hrvatom. Nitko vam više ne vieruje :D
Poglavnik bi vam osobno izpalio punjenje izravno u lubanju jer zlorabite ustaško ime :D

Molim vas naučite se koristiti pravilno riječi ako več na tome stojite.

Mate Šimunić-rječnik suvišnih tuđica u hrv. jeziku
ova knjiga vam govori o pravilnoj uporabi novotvorenica

međumrežje-internet
sklopnik-laptop

da probam to vaše znanje hrvatskog korienskog i književnog pravopisanja:
(molim prevedite, nije teško)
auto?
helikopter?
motor-bike?
bicikl?
aktivirati?
jackpot?
vulkan?
fontana?
baterija?
snowbordanje?
skatebordanje?
monografia?
poligraf?
televizor TV?
mitoligija?

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 01:03 

Gospodine Zrinjski, ja ne imadem tu obvezu da sasma izpravno govorim hrvatskim jezikom a posebice ne da izpravno rabim novotvorenice jer ja imadem svoj jezik koji rabim a to je jezik koji rabite i vi samo što vi umetnete poneku hrvatsku rieč i uzmišljate da ćete time dokazati svoje ustaštvo. Ja ga sada rabim kako bi u raspri s vama uztvrdio da vi niste ni ustašom a niti Hrvatom. Ili ste Srbin il pak musliman.

Nu, vi sad meni odsiečnim tonom skoro zapoviedate da se ja bavim prievodom tih novotvorenica. To bi vi triebali znati a ne ja. Ja sada mogu to naći na svemrežju i prievesti ali to nije niti poanta ove raspre. Od vas izčekujem da rabite najodličniji hrvatski izričaj onakov kakov su rabili ustaški odličnici i muževi kojima kanite pripadati. Ovo kako vi sada pišete bilo bi sasma nerazgovietno za te muževe te da biste dokazali ono što ne možete dokazati, morate biti prilježni u svemu tomu i nekako naviestiti da vam se vieruje. Ovako izpadate velikim lažcem, gospodine golube :D

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 01:10 

Gospodine Zrinjski, ja ne imadem tu obvezu da sasma izpravno govorim hrvatskim jezikom a posebice ne da izpravno rabim novotvorenice jer ja imadem svoj jezik koji rabim a to je jezik koji rabite i vi samo što vi umetnete poneku hrvatsku rieč i uzmišljate da ćete time dokazati svoje ustaštvo. Ja ga sada rabim kako bi u raspri s vama uztvrdio da vi niste ni ustašom a niti Hrvatom. Ili ste Srbin il pak musliman.

Nu, vi sad meni odsiečnim tonom skoro zapoviedate da se ja bavim prievodom tih novotvorenica. To bi vi triebali znati a ne ja. Ja sada mogu to naći na svemrežju i prievesti ali to nije niti poanta ove raspre. Od vas izčekujem da rabite najodličniji hrvatski izričaj onakov kakov su rabili ustaški odličnici i muževi kojima kanite pripadati. Ovo kako vi sada pišete bilo bi sasma nerazgovietno za te muževe te da biste dokazali ono što ne možete dokazati, morate biti prilježni u svemu tomu i nekako naviestiti da vam se vieruje. Ovako izpadate velikim lažcem, gospodine golube :D

Zanimljivo je kako se sa lakoćom imate prava ismijavati hrvatskom jeziku. Vjerujem da ste poželjniji na nekim servskim mrežopisima. Ali ako baš želite ismijavati hrvatstvo i naš jezik. Barem ga koristite kako treba. Preporučio sam vam knjigu koja se bavi izvornicama i novotvorenicama, prolistajte ju. Jer ovo vaše vrijeđanje več prelazi sa mene na sveukupan moj narod. A pošto ste na jednoj takvoj hrvatskoj stranici, držite se bar osnovnog pravila nevrijeđanja branitelja, domovinskog rata, domovine, vjere i jezika. Jedno je osobu ali dalje je jednostavno pokazatelj vašeg lošeg ukusa, neznanja i šumadijskog malograđanstva

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 01:28 

Ne izsmijavam se ja hrvatskomu jeziku već vama i vašemu ustaštvu. Ovakov hrvatski kakov se sada rabi, nije se rabio u vrieme NDH a vi ste tim vriemenom občinjeni pa biste taj izričaj triebali i rabiti da biste bili izkreni u svemu tomu. Vi ste jedan lažac i neizkren čoviek, gospodine Zrinjski i s takovima ne trieba imati posla nikakovoga. Sve vam je u prievarama a čezto rabite i uvriede. Sram vas bilo, gospodine Zrinjski.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 01:45 

Ne izsmijavam se ja hrvatskomu jeziku već vama i vašemu ustaštvu. Ovakov hrvatski kakov se sada rabi, nije se rabio u vrieme NDH a vi ste tim vriemenom občinjeni pa biste taj izričaj triebali i rabiti da biste bili izkreni u svemu tomu. Vi ste jedan lažac i neizkren čoviek, gospodine Zrinjski i s takovima ne trieba imati posla nikakovoga. Sve vam je u prievarama a čezto rabite i uvriede. Sram vas bilo, gospodine Zrinjski.

Vjerujte mi uvrede vam još nisam koristio. A to što nepoznajete tradiciju hrvatskog jezika stvara u vama iluzije o jeziku.
Korienski pravopis se koristi stoljećima prije NDH(primjerice Katarina Zrinska piše u svojoj molitivi korienskim pravopisom). Ja ga osobno nekoristim. Pričam i pišem književnim jezikom koristeći izvorne riječi koje se službeno i koriste(nažalost puk i jezikoslovci često hodaju dvama različitim putevima).

Šta se ustaštva tiče slobodno vam kažem dolazim iz jedne ustaške obitelji, djed mi je bio časnik u NDH, ne sramim se toga. Ponosam sam šta su mi se borili za prvu Hrvatsku državu nakon 800 godina življenja u drugim državnim sastavima. Isto to vrijedi i za Domovinski rat.

Predpostavljam pošto ste ipak ovdje da niste iz četničke obitelji koja je sudjelovala u agresiji na Hrv i BIH. Bar se tome nadam jer u suprotonosti licemjerna ste osoba.

Od vas iskreno u temama nisam vidio nikakve navedene izvore niti bar dostojna objašnjenja. Dok vam ja na svim temama koje sam započep-objavio sam postavio. Tako da vidim zašto i neželite imati sa ljudima kao ja imati posla. MOžda bi vam bilo bolje da se držite vlastitih servskih stranica, ja iskreno se držim samo hrvatskih, ipak sam Hrvat.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 01:50 

Citat:
ja iskreno se držim samo hrvatskih, ipak sam Hrvat.

Ko nešto mnogo ističe - znači da mu baš to nedostaje.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 01:53 

Gospodine Zrinjski, niti ne želim ulaziti u daljnji priepor s vama. Vi ste jedna težka osoba sa izkrivljenim osiećajem za tuđe patnje kroz koje su prolazile stotine tisuća onih koji su stradali u vriemenu na koje ste vi ponosni i od onih na koje ste ponosni. Kliknite i sramite se.

http://www.jerusalim.org/cd/galerija/dj ... dex_l.html

Laka noć.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 02:01 

teranova je napisao/la:
Citat:
ja iskreno se držim samo hrvatskih, ipak sam Hrvat.

Ko nešto mnogo ističe - znači da mu baš to nedostaje.

Iskreno mi i fale ovdje Hrvati. Koliko ima mješanaca i vas serva mogli bi ime promjeniti iz HB u RS

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 02:07 

Gospodine Zrinjski, niti ne želim ulaziti u daljnji priepor s vama. Vi ste jedna težka osoba sa izkrivljenim osiećajem za tuđe patnje kroz koje su prolazile stotine tisuća onih koji su stradali u vriemenu na koje ste vi ponosni i od onih na koje ste ponosni. Kliknite i sramite se.

http://www.jerusalim.org/cd/galerija/dj ... dex_l.html

Laka noć.

Borba za prvu Hrvatsku državu je stvar kojom se ljudi trebaju ponositi.
Također molim vas lakše sa tim megalomanskim pretjerivanjima u brojkama.
Odavno se zna i međunarodno priznata činjenica da je bleiburg i križni putevi brojem nadmašilo zločine Hvrata nad drugima za 60-80% Službena brojaka instituta Jasenovac(a vjerujte mi nedjeluje pretjerano hrvatski) pod vodstvom anti hrvata i židova Goldsteina je 35-50 000 nikakih stotine tisuća.

Također trebali bi znati iznjeto je sto puta u dokumentima i slikama pod temom povijest sudjelovanje serva u domobranskim postrojbama, stvaranju HPCa, 8% generala pravoslavaca u NDH, načelnik domobranskog stožera servin...
Ako ništa drugo barem ste imali takve prilike da vidite dokumentaciju skrivanu 60 godina. Vjerovatno dan danas nedostupnu za Serviju makar se i nalazila u Beogradskim arhivima.

Te za kraj. Osoba koja se hvali i prikazuje četničkog orla sa znak CCCC u svome podpisu bi trebao prvi šutjeti o temi zločina. 100 godina, u svim zadnjim ratovima činili ste genocid. Ovim zadnjim ratom ste to potvrdili.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 02:17 

Bezsmisao u vašem upisu je dubok kao pakao u kojem se nalaze oni kojima se divite.

P.S. To nije "četnički orao" već stilizirani grb Nemanjića. To je srpski a ne četnički grb. Niti to ne znadete. Ne znadete vi ništa, niti tko vam glavu nosa, gospodine Zrinjski. Ali znadete slaviti krvnike. Fuj, gospodine Zrinjski. Pakao je dubok i lako je u njega skliznuti. Čuvajte se, klizavo je.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 08:05 

Aga, a što veliš za šahovnicu? Je li ona ustaška ili jedan lijepi stari povijesni hrvatski nacionalni grb? ;)

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 09:23 

Ovo drugo, gospodine Bobovac. Zloporabu poviestnih znakovlja trieba razlikovati od njihove poviestne vriednote. Hrvatska šahovnica je poviestni hrvatski grb i oko tih stvari nema razpre. Uzput, i veoma liep grb.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 09:37 

slika

slika

Vidim da se spominju ***,pa reko... :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 329 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: