|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 79 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
quick_nick
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:46 |
|
|
Betandwin je napisao/la: U kiseljaku je za nas radio srpski oklop , prage i tenk , da smo imali svoje , nebi njima plaćali ...dok jedni pucaju ,druga posada sjedi u kafani i jede pečenje , scena odigrana na fojničkom raskrižju kad su pozvani da iskopaju pod navodnicima bunkere Abih na brdu iznad (ukopani oni betonski poslovni prostori ,slično garaži ,što su se prije rata pravili u Brezi ), Naravno , ukopani na tom mjestu znatno prije početka hrvatsko-bošnjačkog sukoba... jasno mi je to al kako je su prikazana 4 oklopna vozila na vojnoj paradi u Kiseljaku to je bilo onda kada je jedan vojnik poginuo cini mi se da je pao sa kamiona?... Mislim da su bile 2 t55-ice koje su operirale po Kiseljaku naravno od VRS
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:48 |
|
|
kad je bila ta parada , koje godine ?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:49 |
|
|
To je bilo na proslavi godišnjice 3.Gmtbr , sišao sa kamiona da zapali cigaru , kamion trznuo haubicu koju je šlepao iza sebe i pregazi ga ta haubica...
|
|
Vrh |
|
|
quick_nick
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:51 |
|
|
Betandwin je napisao/la: kad je bila ta parada , koje godine ? e bravo Markane tako je bilo. Al nekako je meni u sjecanju ostalo da je to bilo krajem 94 a evo Markan u jednom postu rece da je 95 pa nisam siguran
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:54 |
|
|
95. je bila prva u Busovači , samo sam na toj i bio , biće da je 96. ili 97. već bila kad se to desilo , nisam više ni ja siguran...
|
|
Vrh |
|
|
quick_nick
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:55 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: 95. je bila prva u Busovači , samo sam na toj i bio , biće da je 96. ili 97. već bila kad se to desilo , nisam više ni ja siguran... To ti je bilo na proslavi Maturica ja mislim al kasno je 96-97 hmm uglavnom 4 oklopa su bila sad neznam odakle nam 4
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:56 |
|
|
ako je 95 to je druga prića , 94 se samo srpski mogao vidjet, doduše oni su stavljali hrvatsko znakovlje , inače 95 tad je bila u vojarni i ona velika haubica , naveliko se žalilo što je prestao rat s muslimanima... inače se sječam kad sam prvi put vidio naš helikopter 94-te , nisam se više prepao u ratu ko tada, konto Srbi provalili u Sarajevu onako bunovan haha kad skontah šahara na njemu ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 04 lip 2009, 20:59 |
|
|
quick_nick je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: 95. je bila prva u Busovači , samo sam na toj i bio , biće da je 96. ili 97. već bila kad se to desilo , nisam više ni ja siguran... To ti je bilo na proslavi Maturica ja mislim al kasno je 96-97 hmm uglavnom 4 oklopa su bila sad neznam odakle nam 4 Ne znam za Maturice , ovaj momak je bio u gardijskoj.Ali tada se već imalo ohoho topništva...94. nismo imali maltene ništa do ljeta-jeseni 94.
|
|
Vrh |
|
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 05 lip 2009, 13:14 |
|
|
Da, to je steta sto smo nesto bolje dobili tek kad smo zavrsili sa muslimanima...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Artiljerija Hvo-a Postano: 08 lip 2009, 13:12 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Kad ste već kod NORE, ovo je jedan prastari post (na starom forumu) koji je neki dečko koji je zamislio da je neki HVO Rambo napisao. Čuj 10 tenkova Obrisat ću ovo kasnije kada se nasmijete ovoj mašti Citat: 1993-ca godina. Mi, tj. srednje-bosanski HVO, u okruzenju na pojasu od Busovace do Novog Travnika. Zestoke borbe se odvijaju na tom podrucju, a vrijeme najzescih ofanziva bilo je krajem iste godine. Turci napadaju sa svih strana. Tu su napadi iz pravca Zenice, Travnika, ma sa svih strana navalili Turci. Krenuse s tenkovima na selo Krcevine. Prati ih jedno 500 turskih vojnika na potezu od 200 metara. Deset tenkova ide prema nama, krv se ledi, ali....tu su RB-ovi. Buuuum! Ode jedan tenk, drugi, treci, cetvrti, peti, sesti, sedmi, a ona tri utekla. Paaa momcine krenuse u kontra-ofanzivu. Uuuuuuuuuuuubij Turcinaaa! Padaju Turci ko zrele sljive.
Ulazimo u selo, napusteno, nema civila, samo mi i Turci, ganjamo se oko kuca. Prilazim cosku kuce, provirujem, kaaad tri Turcina, cujem ih....Hamdo ti idi ovom stranom, Muha ti drugom, a ja cu ovuda.....izlazim iza coska kuce, viknem:"Idete vi u picku materinu", stresem 30 komada, popadase Turci ko letve, idem dalje....cuju se Turci, misle krenut u kontra-napad....zovemo podrsku artiljerije, roka NORA, rokaju minobacaci, vicu Turci:Tegbiiiir! Alahuegber! Vikali jedno 15 minuta,a onda mir i tisina......kako je lijepo ubijat Turke.....milina.... Evo gdje je došao taj famozni tenk , sišao je još malo niže ispod minskog polja ovim makadamom...
Privitak/ci: |
tenk1.jpeg [ 246.16 KiB | Pogledano 8741 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
quick_nick
|
Naslov: Re: Artiljerija Hvo-a Postano: 08 lip 2009, 15:16 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Kad ste već kod NORE, ovo je jedan prastari post (na starom forumu) koji je neki dečko koji je zamislio da je neki HVO Rambo napisao. Čuj 10 tenkova Obrisat ću ovo kasnije kada se nasmijete ovoj mašti Evo gdje je došao taj famozni tenk , sišao je još malo niže ispod minskog polja ovim makadamom... i sta je bilo s njim ? jel ovdje popio granatu?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 08 lip 2009, 15:51 |
|
|
Jest , ali pobio je i ranio i naše bojovnike koji su rešetali po abih pješadiji...Sad zamislite da vam tenk dođe na tu blizinu , puca u svaki bunker po redu , a ovi nisu pobjegli...
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 08 lip 2009, 16:19 |
|
|
Neprocjenjivo
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
quick_nick
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 08 lip 2009, 17:43 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Jest , ali pobio je i ranio i naše bojovnike koji su rešetali po abih pješadiji...Sad zamislite da vam tenk dođe na tu blizinu , puca u svaki bunker po redu , a ovi nisu pobjegli... Jel bio skroz unisten? Cime je gadjana Osom? , jel to jedini njihov oklop koji smo pogodili? nije mi jasno kako je dosao ovako blizu nasim
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 08 lip 2009, 18:10 |
|
|
Tu je linija bila među najbližim , gađali se kamenjem i bombama počesto.Nisu ga mogli gađati jer je izašao iza te krivine , vidi se na slici , razbucao je naše prve rovove i sišao tu odakle sam slikao , onda su naši krenuli u kontru i spucali ga 2 puta , mislim da je prva fulala (zolja) , a onda ga je drugi spucao RPG-7 negdje oko gusjenica , tenk se uspio vratiti nazad iza te krivine i tu su mu pukle gusjenice gdje je pogođen, posada je nabrala , a vozač nije , to ću provjeriti , znam da su ga po mraku šlepali izvan borbene zone. Jednostavno je takva konfiguracija terena da je mogao doći na 30 m od naših linija.
Drugi je pogođen kod brda Jelovac ,na onoj slici se vidi pozicija gdje je djelovao po nama ,na temi Križančevo selo , sa Fagot-om.Direktan pogodak.
Privitak/ci: |
POLK_9K111_Fagot.jpg [ 211.48 KiB | Pogledano 8737 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
quick_nick
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 08 lip 2009, 18:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Tu je linija bila među najbližim , gađali se kamenjem i bombama počesto.Nisu ga mogli gađati jer je izašao iza te krivine , vidi se na slici , razbucao je naše prve rovove i sišao tu odakle sam slikao , onda su naši krenuli u kontru i spucali ga 2 puta , mislim da je prva fulala (zolja) , a onda ga je drugi spucao RPG-7 negdje oko gusjenica , tenk se uspio vratiti nazad iza te krivine i tu su mu pukle gusjenice gdje je pogođen, posada je nabrala , a vozač nije , to ću provjeriti , znam da su ga po mraku šlepali izvan borbene zone. Jednostavno je takva konfiguracija terena da je mogao doći na 30 m od naših linija.
Drugi je pogođen kod brda Jelovac ,na onoj slici se vidi pozicija gdje je djelovao po nama ,na temi Križančevo selo , sa Fagot-om.Direktan pogodak. pretpostavljam da je taj drugi totalno unisten jer fagot je smrt za tenk.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 08 lip 2009, 19:38 |
|
|
Vjerovatno , napravi rupicu izvana , unutra sekundarni mlaz sve istopi...
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 12 lip 2009, 13:27 |
|
|
Što mislite da se ova tema premjesti na podforum HVO/HVIDRA ?
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 12 lip 2009, 19:28 |
|
|
naravno , ovo s politikom veze nema
|
|
Vrh |
|
|
laslo
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 12 srp 2009, 02:04 |
|
|
Sto se tice topnistva znam da su u Livnu 93-94 bila 4 livanjska topa i 2 duvanjska ili grudanska 130mm (stari mi je bio na topovima u 10 Topnicko-raketnom puku a poslje Busici). Jedno pitanje: Jeli tko cuo da je na Kupresu 94 ekipa iz Busica unistila 2 i ostetila 1 tenk u 1 minuti-maljutkom???
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 12 srp 2009, 12:21 |
|
|
laslo je napisao/la: Jeli tko cuo da je na Kupresu 94 ekipa iz Busica unistila 2 i ostetila 1 tenk u 1 minuti-maljutkom??? Jesu , momci iz PORD-a , jedan sa FAGOTOM (imaš sliku gore u prethodnim postovima) , jedan sa Maljutkom , znam da je jedan bio kod Kupreških vrata , za taj oštećeni se ne sjećam, iako mislim da je i on Fagotom oštećen u gusjenicu , nisam siguran.Puno je za Maljutku 3 kom u minuti...
|
|
Vrh |
|
|
laslo
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 18 srp 2009, 00:34 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: laslo je napisao/la: Jeli tko cuo da je na Kupresu 94 ekipa iz Busica unistila 2 i ostetila 1 tenk u 1 minuti-maljutkom??? Jesu , momci iz PORD-a , jedan sa FAGOTOM (imaš sliku gore u prethodnim postovima) , jedan sa Maljutkom , znam da je jedan bio kod Kupreških vrata , za taj oštećeni se ne sjećam, iako mislim da je i on Fagotom oštećen u gusjenicu , nisam siguran.Puno je za Maljutku 3 kom u minuti... prico sam sa starim o tome...unistili su 2 tenka maljutkom u minuti a 3 su tek poslje ostetili...inace momci su iz livna a jedan mi je blizi rodak....
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 18 srp 2009, 12:12 |
|
|
Ok , pitaj rođaka gdje se nalazi "nula" za maljutku na -10 C , pa ćemo dalje...Ako je prošao obuke za to , znaće šta govorim.
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 18 srp 2009, 13:53 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
Mar-kan je napisao/la: Ok , pitaj rođaka gdje se nalazi "nula" za maljutku na -10 C , pa ćemo dalje...Ako je prošao obuke za to , znaće šta govorim. Nemam blage ideje
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Topništvo HVO-a Postano: 30 kol 2009, 22:42 |
|
|
neo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ok , pitaj rođaka gdje se nalazi "nula" za maljutku na -10 C , pa ćemo dalje...Ako je prošao obuke za to , znaće šta govorim. Nemam blage ideje Pogonsko punjenje rakete je baždareno na +15 C ,kad je ispališ na tim temperaturama , raketa leti pravolinijski bez dodira džojstika , na nižim temperaturama raketa počne da pada , a na višim temp. ima tendenciju da se podiže u vis , zato se tijekom upravljanja mora pronaći tzv. nula - položaj džojstika gdje se smiri let rakete i onda se kreće u navođenje.S tim što je meta bliže , manje vremena za korekciju.Na 500 m cca. 1,5 sekunda
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|