|
|
Stranica: 46/55.
|
[ 1364 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
1986
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 12 lis 2018, 16:46 |
|
|
suverenist je napisao/la: Originalno si rekao nakotilo, a ne registriralo pa ću ti odgovoriti da se na ovom forumu nakotilo jedino vas HDZ-ovaca i Plenkijevaca koji bi položaj Hrvata popravljali ubrzanim pristupom BiH u EU. Ostali svi imaju prihvatljivu brojnost. Nevalja jednoumlje. Treba i objektivnog mišljenja od strane onih koji podupiru Plenkovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 12 lis 2018, 18:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84361 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ja takodjer podrzavam koaliciju HDZ-SDP.
Sekularisti su mi blizi nacinom zivota (mada taj kriterij ne ulazi u moju formulu za odabir partnera), a kako je SDA sabotirala velik dio koalicijskog dogovora i neiskreno radila, jednostavno su postali losi kao programski partneri. A i bosnjacke stranke su potpuno ujednacile ideologiju, razlikuju se samo po tome vise li u dzamiji ili ne.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 12 lis 2018, 18:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43708 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ako su oni sekularisti ja sam pop. Mislim da bi nam koalicija s njima više odgovarala u očima MZ. Uz to bilo bi dobro da SDA vratimo zbog Komšoglua koji je njihov produkt ovaj put.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 12 lis 2018, 18:32 |
|
|
A odkud vam to da je SDP bih sekularna stranka? Zar vas povijest nista nije naucila? Sta god uradi SDP tada će islamisti iz SDA vrsiti medijski pritisak na njih nazivajuci ih izdajnicima drzave i samo tako u krug...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 12 lis 2018, 18:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
SDA naravno. Obitelj Izetbegovići mora dovršiti što je Alija usrao.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 12 lis 2018, 20:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Robbie MO je napisao/la: Ja takodjer podrzavam koaliciju HDZ-SDP.
Sekularisti su mi blizi nacinom zivota (mada taj kriterij ne ulazi u moju formulu za odabir partnera), a kako je SDA sabotirala velik dio koalicijskog dogovora i neiskreno radila, jednostavno su postali losi kao programski partneri. A i bosnjacke stranke su potpuno ujednacile ideologiju, razlikuju se samo po tome vise li u dzamiji ili ne. Sjećam se da je i Ministar nekad davno tako govorio... Ko je izmislio Komšića i sve ovo oko njega, te "građanske" formulacije nego SDP...? SDA su talibani, SDP su kamuflirani talibani. Pa sad ti vidi.  Ne znam koliko si pratio nastupe onog SDP kandidata, gora retorika nego SDA, al ovi drugi imaju bar toliko obraza pa da ne spominju nekakve građane u zemlji koja "ostalih" nema ni 2%.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
useless
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 13 lis 2018, 10:24 |
|
|
suverenist je napisao/la: Bobovac je napisao/la: De malo sad o udbašima i Jugoslavenima.
Kao razočaranog SDP-ovca me ta tematika ne zanima. Ovo je samo forum, ne treba toliko ozbiljno shvacat stvari. Pise se svasta, provociraju ljudi jedni druge...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 13 lis 2018, 15:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Aztec je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ja takodjer podrzavam koaliciju HDZ-SDP.
Sekularisti su mi blizi nacinom zivota (mada taj kriterij ne ulazi u moju formulu za odabir partnera), a kako je SDA sabotirala velik dio koalicijskog dogovora i neiskreno radila, jednostavno su postali losi kao programski partneri. A i bosnjacke stranke su potpuno ujednacile ideologiju, razlikuju se samo po tome vise li u dzamiji ili ne. Sjećam se da je i Ministar nekad davno tako govorio... Ko je izmislio Komšića i sve ovo oko njega, te "građanske" formulacije nego SDP...? SDA su talibani, SDP su kamuflirani talibani. Pa sad ti vidi.  Ne znam koliko si pratio nastupe onog SDP kandidata, gora retorika nego SDA, al ovi drugi imaju bar toliko obraza pa da ne spominju nekakve građane u zemlji koja "ostalih" nema ni 2%. Nema potrebe robovati nekim šablonima. Kako se okolnosti mijenjaju, tako se mijenja i smjer. SDA je prije bila "poželjan" partner jer su se držali svoje kvote, i barem deklarativno zalagali za legitimno predstavljanje. No, u kontinuitetu od barem godinu dana su u potpunosti preuzeli retoriku SDP-a glede građana i "onoliko vlasti koliko vas ima", te kroz inženjering, aktivno pripomogli Komšiću. Sada SDA ubacuje i svoje hrvatske kandidate u kantonalnim skupštinama, tako da je otišla i ta zadnja razlika. Sad, kad nema više te osnovne razlike (koja je prije maskirala osnovi problem da se radi o stranci terorizma, muslimanskog bratstva i Erdogana), ne vidim razloga da se HNS ne ugura u neku "pro-europsku" koaliciju, te konačno iskoči iz tog šablona "nacionalnih stranki". Na koncu svega, SDP i HDZ su 2012. dogovorili najkompletnije i najoptimalnije rješenje u paketu i za Dom Naroda i za Sejdić-Finci, kojeg je minirala SDA i neke druge organizacije. Naravski, tog miniranja će uvijek biti, neovisno o tome s kim se postigne sporazum, ali ovo s SDP-om je bilo najkompletnije potpisano rješenje, a to dog se stadija sa SDA nikad nije ni došlo.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 13 lis 2018, 18:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84361 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Sjećam se da je i Ministar nekad davno tako govorio... Ko je izmislio Komšića i sve ovo oko njega, te "građanske" formulacije nego SDP...? SDA su talibani, SDP su kamuflirani talibani. Pa sad ti vidi.  Ne znam koliko si pratio nastupe onog SDP kandidata, gora retorika nego SDA, al ovi drugi imaju bar toliko obraza pa da ne spominju nekakve građane u zemlji koja "ostalih" nema ni 2%. Nema potrebe robovati nekim šablonima. Kako se okolnosti mijenjaju, tako se mijenja i smijer. SDA je prije bila "poželjan" partner jer su se držali svoje kvote, i barem deklarativno zalagali za legitimno predstavljanje. No, u kontinuitetu od barem godinu dana su u potpunosti preuzeli retoriku SDP-a glede građana i "onoliko vlasti koliko vas ima", te kroz inženjering, aktivno pripomogli Komšiću. Sada SDA ubacuje i svoje hrvatske kandidate u kantonalnim skupštinama, tako da je otišla i ta zadnja razlika. Sad, kad nema više te osnovne razlike (koja je prije maskirala osnovi problem da se radi o stranci terorizma, muslimanskog bratstva i Erdogana), ne vidim razloga da se HNS ne ugura u neku "pro-europsku" koaliciju, te konačno iskoči iz tog šablona "nacionalnih stranki". Na koncu svega, SDP i HDZ su 2012. dogovorili najkompletnije i najoptimalnije rješenje u paketu i za Dom Naroda i za Sejdić-Finci, kojeg je minirala SDA i neke druge organizacije. Naravski, tog miniranja će uvijek biti, neovisno o tome s kim se postigne sporazum, ali ovo s SDP-om je bilo najkompletnije potpisano rješenje, a to dog se stadija sa SDA nikad nije ni došlo. Eto najbolje objasnjenje zasto nam je SADA u ovom mandatu SDP bolja opcija.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 13 lis 2018, 21:58 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Sjećam se da je i Ministar nekad davno tako govorio... Ko je izmislio Komšića i sve ovo oko njega, te "građanske" formulacije nego SDP...? SDA su talibani, SDP su kamuflirani talibani. Pa sad ti vidi.  Ne znam koliko si pratio nastupe onog SDP kandidata, gora retorika nego SDA, al ovi drugi imaju bar toliko obraza pa da ne spominju nekakve građane u zemlji koja "ostalih" nema ni 2%. Nema potrebe robovati nekim šablonima. Kako se okolnosti mijenjaju, tako se mijenja i smijer. SDA je prije bila "poželjan" partner jer su se držali svoje kvote, i barem deklarativno zalagali za legitimno predstavljanje. No, u kontinuitetu od barem godinu dana su u potpunosti preuzeli retoriku SDP-a glede građana i "onoliko vlasti koliko vas ima", te kroz inženjering, aktivno pripomogli Komšiću. Sada SDA ubacuje i svoje hrvatske kandidate u kantonalnim skupštinama, tako da je otišla i ta zadnja razlika. Sad, kad nema više te osnovne razlike (koja je prije maskirala osnovi problem da se radi o stranci terorizma, muslimanskog bratstva i Erdogana), ne vidim razloga da se HNS ne ugura u neku "pro-europsku" koaliciju, te konačno iskoči iz tog šablona "nacionalnih stranki". Na koncu svega, SDP i HDZ su 2012. dogovorili najkompletnije i najoptimalnije rješenje u paketu i za Dom Naroda i za Sejdić-Finci, kojeg je minirala SDA i neke druge organizacije. Naravski, tog miniranja će uvijek biti, neovisno o tome s kim se postigne sporazum, ali ovo s SDP-om je bilo najkompletnije potpisano rješenje, a to dog se stadija sa SDA nikad nije ni došlo. Slažem se. Samo sam želio reći, ne treba se zavaravati da su ovi u SDP-u sekularisti niti da za njih glasaju sekularisti (kad kažem sekularisti ne mislim samo na vjernike i oni koji to nisu, već na neku tobože "napredniju", obrazovaniju, kulturniju, nazovi kako hoćeš, opciju). Jedna je konstanta muslimanske politike, bila to SDA, SDP... a to je da što im je retorika više ratnohušačka, šovinistička prema Hrvatima to im je bolja prolaznost na izborima, i oni su tog svjesni, zato im se politika i jeste manje više ujednačila. Nema tu sekularisti glasaju za SDP, islamisti za SDA... Oni glasaju za stranku koja više naginje šovinizmu. SDA nikad nije izgubila izbore zbog svog kriminala i nepotizma, SDA ako je kad i gubila izbore to je zato što se nije obračunala sa "ustašama" i to su u SDA prepoznali i preuzeli SDP/Komšić politiku. To je u konačnici i jedini razlog što je Komšić pobijedio, znaju i oni da je tip totalni idiot. Opet, slažem se, ići s onim od kojih imamo više koristi, ali ne treba se zavaravati i misliti da u njima ima bilo kakve bitne razlike. I da dodam, osobno mislim da nama neka konstruktivna, "proeuropska" politika neće donijeti ništa dobro. Ovdje prolazi samo politika kočenja i urušavanja države u svim njenim segmentima, a sad za to imamo sasvim dobar razlog. Što neko ovdje jednom napisa, podmazuje se samo kotačić koji škripi. HDZ i je išao tim putem, pa šta je smo dobili...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 13 lis 2018, 22:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62691 Lokacija: DAZP HQ
|
Aztec je napisao/la: Slažem se. Samo sam želio reći, ne treba se zavaravati da su ovi u SDP-u sekularisti niti da za njih glasaju sekularisti (kad kažem sekularisti ne mislim samo na vjernike i oni koji to nisu, već na neku tobože "napredniju", obrazovaniju, kulturniju, nazovi kako hoćeš, opciju). Jedna je konstanta muslimanske politike, bila to SDA, SDP... a to je da što im je retorika više ratnohušačka, šovinistička prema Hrvatima to im je bolja prolaznost na izborima, i oni su tog svjesni, zato im se politika i jeste manje više ujednačila. Nema tu sekularisti glasaju za SDP, islamisti za SDA... Oni glasaju za stranku koja više naginje šovinizmu. SDA nikad nije izgubila izbore zbog svog kriminala i nepotizma, SDA ako je kad i gubila izbore to je zato što se nije obračunala sa "ustašama" i to su u SDA prepoznali i preuzeli SDP/Komšić politiku. To je u konačnici i jedini razlog što je Komšić pobijedio, znaju i oni da je tip totalni idiot. Opet, slažem se, ići s onim od kojih imamo više koristi, ali ne treba se zavaravati i misliti da u njima ima bilo kakve bitne razlike.
I da dodam, osobno mislim da nama neka konstruktivna, "proeuropska" politika neće donijeti ništa dobro. Ovdje prolazi samo politika kočenja i urušavanja države u svim njenim segmentima, a sad za to imamo sasvim dobar razlog. Što neko ovdje jednom napisa, podmazuje se samo kotačić koji škripi. HDZ i je išao tim putem, pa šta je smo dobili...
svi mi jako dobro znamo da se radi o 50 nijansi zelene, ali nije poanta u tome da netko ima zablude o SDP-u, nego da nema više zabluda o SDA. nije nepoznato da je SDA 20+ godina prirodni partner za HDZ, ali s time je završeno i nadam se zauvijek. baš zato što je SDA preuzela sve osnovne političke postulate bošnjačke ljevice prema Hrvatima, ne postoji više razlog zašto bi se a priori i bezuvjetno davala podrška SDA. to vrijeme je završeno, ulazimo u vrijeme kad će se i jedni i drugi i treći morati dokazivati da bi zaslužili vlast jer HDZ je sad u poziciji da ravnopravno razgovara i sa SDA i sa SDP i s odmetnutim sdalijama koji su treći blok. nema više vlasti bez krvi, znoja i suza za Bošnjake, sad će za ulazak u vlast gutat knedle bez razumjevanja s hrvatske strane za njihove međusobne obračune i činjenicu da koji god dogovori nešto s Hrvatima drugi ga pokopaju. drugi aspekt je da je SDA jedna, bez premca, odvratna proerdoganova stranka s kojom nemamo dodirnih točaka ni najmanje. i ovo je što je Ministar sjajno poentirao, idemo napraviti koaliciju koja će se zvati proeuropska, a u kojoj SDA neće sudjelovati. nek HDZ odmah da ime koaliciji i nek bude zvučno proeuropski.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 13 lis 2018, 23:15 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27503 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Evo maloprije gledam u vijestima na HRT 4 - Kardinal Puljić na današnjoj misnoj propovjedi u... čini mi se Mariji Bistrici, usporedio Komšića sa Hitlerom.
Ne znam hoće li se smjeti vratiti u Sarajevu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 13 lis 2018, 23:25 |
|
|
Mnogo bre dramite oko Komšića, k'o da vam je prvi put da vam ga meću, a ne treći.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 02:48 |
|
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: Slažem se. Samo sam želio reći, ne treba se zavaravati da su ovi u SDP-u sekularisti niti da za njih glasaju sekularisti (kad kažem sekularisti ne mislim samo na vjernike i oni koji to nisu, već na neku tobože "napredniju", obrazovaniju, kulturniju, nazovi kako hoćeš, opciju). Jedna je konstanta muslimanske politike, bila to SDA, SDP... a to je da što im je retorika više ratnohušačka, šovinistička prema Hrvatima to im je bolja prolaznost na izborima, i oni su tog svjesni, zato im se politika i jeste manje više ujednačila. Nema tu sekularisti glasaju za SDP, islamisti za SDA... Oni glasaju za stranku koja više naginje šovinizmu. SDA nikad nije izgubila izbore zbog svog kriminala i nepotizma, SDA ako je kad i gubila izbore to je zato što se nije obračunala sa "ustašama" i to su u SDA prepoznali i preuzeli SDP/Komšić politiku. To je u konačnici i jedini razlog što je Komšić pobijedio, znaju i oni da je tip totalni idiot. Opet, slažem se, ići s onim od kojih imamo više koristi, ali ne treba se zavaravati i misliti da u njima ima bilo kakve bitne razlike.
I da dodam, osobno mislim da nama neka konstruktivna, "proeuropska" politika neće donijeti ništa dobro. Ovdje prolazi samo politika kočenja i urušavanja države u svim njenim segmentima, a sad za to imamo sasvim dobar razlog. Što neko ovdje jednom napisa, podmazuje se samo kotačić koji škripi. HDZ i je išao tim putem, pa šta je smo dobili...
svi mi jako dobro znamo da se radi o 50 nijansi zelene, ali nije poanta u tome da netko ima zablude o SDP-u, nego da nema više zabluda o SDA. nije nepoznato da je SDA 20+ godina prirodni partner za HDZ, ali s time je završeno i nadam se zauvijek. baš zato što je SDA preuzela sve osnovne političke postulate bošnjačke ljevice prema Hrvatima, ne postoji više razlog zašto bi se a priori i bezuvjetno davala podrška SDA. to vrijeme je završeno, ulazimo u vrijeme kad će se i jedni i drugi i treći morati dokazivati da bi zaslužili vlast jer HDZ je sad u poziciji da ravnopravno razgovara i sa SDA i sa SDP i s odmetnutim sdalijama koji su treći blok. nema više vlasti bez krvi, znoja i suza za Bošnjake, sad će za ulazak u vlast gutat knedle bez razumjevanja s hrvatske strane za njihove međusobne obračune i činjenicu da koji god dogovori nešto s Hrvatima drugi ga pokopaju. drugi aspekt je da je SDA jedna, bez premca, odvratna proerdoganova stranka s kojom nemamo dodirnih točaka ni najmanje. i ovo je što je Ministar sjajno poentirao, idemo napraviti koaliciju koja će se zvati proeuropska, a u kojoj SDA neće sudjelovati. nek HDZ odmah da ime koaliciji i nek bude zvučno proeuropski. Tako je to ce i bit  ili mozda uzmu fotelje i nenaprave nista 
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Instruktor
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 09:33 |
|
Pridružen/a: 10 vel 2018, 16:56 Postovi: 2954 Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
|
Sefik je imao Freudian slip, rekao je da je izbor Komsica ilegalan, https://m.youtube.com/watch?v=H-qL_sWT1_s&t=1112sA ovdje je po govoru tijela Komsicu silno neugodno, mozda ga netko ucjenjuje. Komsic ne govori hrvatski jezik. Sefik tvrdi mi (clanovi Pretsjednistva BIH) jesmo Hrvat, Bosnjak i Srbin ali pretstavljamo sve gradjane. Cak ide do te razine da tvrdi da u entitetu RS Dodik pretstavlja sve gradjane, a ne Srbe. To je protiuustavno. Jer u Ustavu BIH (Dejton) jasno pise u Anexu 4, clanku V. tocki 1.d) da je rijec o 'hrvatskom clanu', a ne 'gradjanskom clanu' koji je Hrvat.
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 10:04 |
|
|
Instruktor je napisao/la: Sefik je imao Freudian slip, rekao je da je izbor Komsica ilegalan, https://m.youtube.com/watch?v=H-qL_sWT1_s&t=1112sA ovdje je po govoru tijela Komsicu silno neugodno, mozda ga netko ucjenjuje. Komsic ne govori hrvatski jezik. Sefik tvrdi mi (clanovi Pretsjednistva BIH) jesmo Hrvat, Bosnjak i Srbin ali pretstavljamo sve gradjane. Cak ide do te razine da tvrdi da u entitetu RS Dodik pretstavlja sve gradjane, a ne Srbe. To je protiuustavno. Jer u Ustavu BIH (Dejton) jasno pise u Anexu 4, clanku V. tocki 1.d) da je rijec o 'hrvatskom clanu', a ne 'gradjanskom clanu' koji je Hrvat. Clanak 5 (Predsjednistvo), Tocka 2.d.: (d) A dissenting Member of the Presidency may declare a Presidency Decision to be destructive of a vital interest of the Entity from the territory from which he was elected, provided that he does so within three days of its adoption. Such a Decision shall be referred immediately to the National Assembly of the Republika Srpska, if the declaration was made by the Member from that territory; to the Bosniac Delegates of the House of Peoples of the Federation, if the declaration was made by the Bosniac Member; or to the Croat Delegates of that body, if the declaration was made by the Croat Member. If the declaration is confirmed by a two-thirds vote of those persons within ten days of the referral, the challenged Presidency Decision shall not take effect.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 10:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43708 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Bobovac je napisao/la: Evo maloprije gledam u vijestima na HRT 4 - Kardinal Puljić na današnjoj misnoj propovjedi u... čini mi se Mariji Bistrici, usporedio Komšića sa Hitlerom.
Ne znam hoće li se smjeti vratiti u Sarajevu. Jel ima igdje snimka?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 10:25 |
|
|
PCM je napisao/la: Instruktor je napisao/la: Sefik je imao Freudian slip, rekao je da je izbor Komsica ilegalan, https://m.youtube.com/watch?v=H-qL_sWT1_s&t=1112sA ovdje je po govoru tijela Komsicu silno neugodno, mozda ga netko ucjenjuje. Komsic ne govori hrvatski jezik. Sefik tvrdi mi (clanovi Pretsjednistva BIH) jesmo Hrvat, Bosnjak i Srbin ali pretstavljamo sve gradjane. Cak ide do te razine da tvrdi da u entitetu RS Dodik pretstavlja sve gradjane, a ne Srbe. To je protiuustavno. Jer u Ustavu BIH (Dejton) jasno pise u Anexu 4, clanku V. tocki 1.d) da je rijec o 'hrvatskom clanu', a ne 'gradjanskom clanu' koji je Hrvat. Komsic neisitnito tvrdi da je Tito vratio Istru i Dalmaciju, to nije tocno. Dalmaciju je nakon sto su se Talijani povukli vratio Pavelic. A istinski, Saveznici nikada nisu priznali ni NDH ni Talijansku okupaciju odnosno pripojenje Dalmacije Italiji. Dakle, to je bila u ocima Saveznika cijelo vrijeme okupacija Kraljevine. A kada je rijec o Istri, ona nije niti bila u sastavu Kraljevine, a na Pariskoj konferenciji 1948. je kljucnu ulogu odigrala Katolicka crkva i Bozo Milanovic koji je dao dokaz da je Istra hrvatska odnosno etnicku kartu, a Talijani su ga stiskali da to ne ucini. Ko to gradi BIH na lazima, prvo o ratu, sada o Ustavu BIH? Sotona stoji iza lazi, i po Bibliji prvu laz je izrekao Sotona. Clanak 5 (Predsjednistvo), Tocka 2.d.: (d) A dissenting Member of the Presidency may declare a Presidency Decision to be destructive of a vital interest of the Entity from the territory from which he was elected, provided that he does so within three days of its adoption. Such a Decision shall be referred immediately to the National Assembly of the Republika Srpska, if the declaration was made by the Member from that territory; to the Bosniac Delegates of the House of Peoples of the Federation, if the declaration was made by the Bosniac Member; or to the Croat Delegates of that body, if the declaration was made by the Croat Member. If the declaration is confirmed by a two-thirds vote of those persons within ten days of the referral, the challenged Presidency Decision shall not take effect. Iz ovog se jasno vidi da je hrvatski član predstavnik naroda, ne pripadnik, sve ostalo ne bi imalo smisla... Mislim da se trebalo tu ići na Ustavni sud, možda je sad pravo vrijeme.... Slušam onog glupana Komšića neki dan koji kaže da on svoju legitimnost crpi iz Ustava, pa nevjerovatno, prvi put čujem da se legitimnost crpi iz komada papira, a ne volje naroda. Legalnost možda, legitimnost nikako.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 10:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27503 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
daramo je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Evo maloprije gledam u vijestima na HRT 4 - Kardinal Puljić na današnjoj misnoj propovjedi u... čini mi se Mariji Bistrici, usporedio Komšića sa Hitlerom.
Ne znam hoće li se smjeti vratiti u Sarajevu. Jel ima igdje snimka? Imaš na snimci središnjeg Dnevnika HRT, negdje oko 22 minute https://www.hrt.hr/enz/dnevnik/466905/
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 11:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nema me 5 minuta, a Instruktor već prebacio i ovu temu na WW2 i Tita. Metla, i da ne vidim to opet, inače hlađenje.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Instruktor
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 12:23 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nema me 5 minuta, a Instruktor već prebacio i ovu temu na WW2 i Tita. Metla, i da ne vidim to opet, inače hlađenje. Ispricavam se, Komsic je prvi poceo o Titu pa sam se nadovezao.
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 12:49 |
|
|
Instruktor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nema me 5 minuta, a Instruktor već prebacio i ovu temu na WW2 i Tita. Metla, i da ne vidim to opet, inače hlađenje. Ispricavam se, Komsic je prvi poceo o Titu pa sam se nadovezao. Kontroliraj se. Mi imamo doslovno samo jedno mjesto za diskusije i BiH problematici, ali nam prečesto dolaze ideolozi (ili banirane izbjeglice sa RH foruma) koji bi ovdje zavodili narod i odvodili ih u diskusije o glupostima koje su deplasirane. Nije fer, za te stvari imate mali milijun foruma u RH, ovdje se 90% držite BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Instruktor
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 14:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Instruktor je napisao/la: Ispricavam se, Komsic je prvi poceo o Titu pa sam se nadovezao.
Kontroliraj se. Mi imamo doslovno samo jedno mjesto za diskusije i BiH problematici, ali nam prečesto dolaze ideolozi (ili banirane izbjeglice sa RH foruma) koji bi ovdje zavodili narod i odvodili ih u diskusije o glupostima koje su deplasirane. Nije fer, za te stvari imate mali milijun foruma u RH, ovdje se 90% držite BiH. Shvacam. Samo niti sam negdje baniran, niti sam neki ideolog. Sto se tice ideologije samo upozoravam na povijesne cinjenice odnosno Komsiceve neistine i dopunjujem kardinalove istine vezano za Komsica koji je tema, naravno tu uvijek ima malo ideologije u pozitivnom smislu. A ovdje mi se svidja jer je ovo jedini forum s hrvatskim obiljezjima. A jasno mi je da sirenje povijesnih tema ide u offtopic. Ne znam slazemo li se da se treba malo nadovezati na izjave politicara iz BIH kada govore o povijesti, politicara koji su tema odredjene teme?
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 14:36 |
|
|
Instruktor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Kontroliraj se. Mi imamo doslovno samo jedno mjesto za diskusije i BiH problematici, ali nam prečesto dolaze ideolozi (ili banirane izbjeglice sa RH foruma) koji bi ovdje zavodili narod i odvodili ih u diskusije o glupostima koje su deplasirane. Nije fer, za te stvari imate mali milijun foruma u RH, ovdje se 90% držite BiH.
Shvacam. Samo niti sam negdje baniran, niti sam neki ideolog. Sto se tice ideologije samo upozoravam na povijesne cinjenice odnosno Komsiceve neistine i dopunjujem kardinalove istine vezano za Komsica koji je tema, naravno tu uvijek ima malo ideologije u pozitivnom smislu. A ovdje mi se svidja jer je ovo jedini forum s hrvatskim obiljezjima. A jasno mi je da sirenje povijesnih tema ide u offtopic. Ne znam slazemo li se da se treba malo nadovezati na izjave politicara iz BIH kada govore o povijesti, politicara koji su tema odredjene teme? Bez povijesti na forumu politika. Bez RH na forumu politika. Bez nekih vrijednosnih lijevo-desno prepucavanja iz RH na forumu politika. Na forumima Povijest i Hrvatska radite što god hoćete dok je po pravilima.
|
|
Vrh |
|
 |
Rondo
|
Naslov: Re: Izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH 2018 Postano: 14 lis 2018, 20:13 |
|
|
Pitaju nametnutog člana predsjedništva ispred Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini: Gospodine nametnuti člane predsjedništva, pa dobro što ste vi: Hrvat , Bosanac, Bošnjak, katolik, agnostik... Odgovara nametnuti član predsjedništva ispred Hrvatskog naroda: Jesam!!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|