|
|
Stranica: 864/3849.
|
[ 96220 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62830 Lokacija: DAZP HQ
|
snowflake je napisao/la: dudu je napisao/la: jesi ti izašao iz rova? uzlaud i 1000 godina zajedničkog života kad su 2 naroda živjela jedan pored drugog s minornim mješanjem i ono što je najvažnije bez efektivne kontrole Hrvata nad Srbima na tom prostoru praktički do modernih vremena kad i započinju svi problemi između 2 naroda. pitao bih te gdje bi bili Srbi danas da smo tih 400 godina imali svoju državu. uostalom ovaj paradoks da 25-6 milijuna južnih Slavena daje 7 nacija ili ti više nego preostalih 200+ milijuna Slavena je posljedica slabih država i nepostojanja vlastitih u razdoblju od renesanse do 19. stoljeća.
Pa imaš kontrolu i sad u Vukovaru, naprimjer. Na što to sliči? Plus Srba je više i imaju veću državu. Ne kažem da ovo tvoje ne bi funkcioniralo, samo je potreban oprez. Ja bih da ipak malo diferenciramo useljenike, ako je moguće. uvozimo pomalo od svega, ako pročitaš članak vidjet ćeš da ima najviše Bošnjaka, pa Srba, Albanaca i Makedonaca. Citat: U Hrvatsku se lani doselilo 43.219 stranaca kojima je odobren privremeni boravak, što je gotovo trostruko više nego 2016. Čak oko 31.000 useljenika dolazi iz država bivše Jugoslavije, BiH, Srbije, Makedonije i Kosova.
Najviše useljenih kojima je odobren privremeni boravak ima državljanstvo BiH, njih 19.560, što bi značilo da u tu brojku ne ulaze Hrvati iz BiH jer imaju hrvatsko državljanstvo. Na drugom su mjestu državljani Srbije, njih 6354. Broj useljenika iz EU kojima je lani odobren privremeni boravak u Hrvatskoj gotovo je zanemariv jer među deset članica EU iz kojih je najviše doseljenika njih je broj od 200-tinjak do 900. Riječ je o Slovencima, Nijemcima, Talijanima, Poljacima, Britancima, Francuzima, Austrijancima, Španjolcima, Mađarima i Česima. Kad je riječ o strancima iz neeuropskih zemalja, najviše je privremenih boravaka odobreno onima iz Kine (574), SAD-a (497), Rusije (413), Indije (220), zatim slijede Filipini iz kojih se doselilo 156 osoba, pa Meksiko (143), Koreja (135) i Tajland (132), Brazil (126)...
Vukovar nije nikakav primjer i nizašto, zapravo je potpuno besmislen, samo znači da ne razumiješ o čemu pišem.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:29 |
|
|
dudu je napisao/la: Ukrajinci su ok, ali postoji jezična barijera i tolika daljina da im nismo ni među prvih 10 izbora.
pogodite tko je pobrao vrhnje s Ukrajincima? Poljaci, uvezli su ih preko milijun u zadnjih par godina, Poljska vrvi Ukrajincima i rade iste poslove kao i nama jugovići: građevina, logistika i transport. ono što su Poljacima Ukrajinci, to su nama bivše republike osim Slovenije. Svaki ukrajinac ce te razumjeti u preko 90% izgovorenih rečenica u što sam se osobno uvjerio, problem je njihov izgovor . Stoga su najbolji za građevinu, sve razumiju a malo se žale... 
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:32 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38912 Lokacija: Gl. grad regije
|
U Bošnjaka je emigracija postala glavna tema Nakon USK upravo je u tijeku egzodus iz TK po mojim infoima. Šteta, jer najveći prihod kladionice imaju iz TK, a kladionice prema bošnjačkim medijima financiraju mrske uje. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U Bošnjaka je emigracija postala glavna tema Nakon USK upravo je u tijeku egzodus iz TK po mojim infoima. Šteta, jer najveći prihod kladionice imaju iz TK, a kladionice prema bošnjačkim medijima financiraju mrske uje.  nije bitno koliko je ljudi nego koliko kola novca u totalu, što više dijaspore to više ovi koji ostaju imaju para (bar dok traje efekt dijaspore) pa će biti više love i za klade. bolje milijun Slovenaca u kladi nego 2 milijuna Bosnian muslims ako me razumiješ.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:37 |
|
|
dudu je napisao/la: Diablo je napisao/la: Hrvatska ne može asimilirati ni 5% useljenih srba zbog njihovog mentaliteta te blizine srbije.Niste ih asimilirali za 400 godina postojanja diljem RSK vec ste stalno imali kukavicje jaje u gnjezdu. Kako naivnih "Hrvata" ima da je to nesto za nepovjerovat. Dugorocno gledano bolje nam je dovoditi Ukrajince nego bilo koji drugi narod na svijetu... jesi ti izašao iz rova? uzlaud i 1000 godina zajedničkog života kad su 2 naroda živjela jedan pored drugog s minornim mješanjem i ono što je najvažnije bez efektivne kontrole Hrvata nad Srbima na tom prostoru praktički do modernih vremena kad i započinju svi problemi između 2 naroda. pitao bih te gdje bi bili Srbi danas da smo tih 400 godina imali svoju državu. uostalom ovaj paradoks da 25-6 milijuna južnih Slavena daje 7 nacija ili ti više nego preostalih 200+ milijuna Slavena je posljedica slabih država i nepostojanja vlastitih u razdoblju od renesanse do 19. stoljeća. Nisam ni bio u rovu jer sam premlad za toga no koga je zmija klala i na gustera je oprezan. Koliko si siguran da bi danas bilo mjesanja izmedju nas i srba te na osnovu cega(samo nemoj srat sa Zagrebom)? Kako bi sprijecio njihovu grupaciju pogotovo ako katastarski imaju zemlju u RSK? Šta bi radio da to spriječiš? Napravio tor od dasaka oko njih kao stoki? Bleso ti ni dan danas nemas svoju državu već si pas čijim lancom upravlja Brisel a ti kupis mrvice sa stola,prikazujuci narodu kao nekakav strateski interes...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38912 Lokacija: Gl. grad regije
|
Vidiš toga se nisam sjetio. Mujo na Ajntraht, imam dojavu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:38 |
|
|
dudu je napisao/la: snowflake je napisao/la: Pa imaš kontrolu i sad u Vukovaru, naprimjer. Na što to sliči? Plus Srba je više i imaju veću državu. Ne kažem da ovo tvoje ne bi funkcioniralo, samo je potreban oprez. Ja bih da ipak malo diferenciramo useljenike, ako je moguće.
uvozimo pomalo od svega, ako pročitaš članak vidjet ćeš da ima najviše Bošnjaka, pa Srba, Albanaca i Makedonaca. Citat: U Hrvatsku se lani doselilo 43.219 stranaca kojima je odobren privremeni boravak, što je gotovo trostruko više nego 2016. Čak oko 31.000 useljenika dolazi iz država bivše Jugoslavije, BiH, Srbije, Makedonije i Kosova.
Najviše useljenih kojima je odobren privremeni boravak ima državljanstvo BiH, njih 19.560, što bi značilo da u tu brojku ne ulaze Hrvati iz BiH jer imaju hrvatsko državljanstvo. Na drugom su mjestu državljani Srbije, njih 6354. Broj useljenika iz EU kojima je lani odobren privremeni boravak u Hrvatskoj gotovo je zanemariv jer među deset članica EU iz kojih je najviše doseljenika njih je broj od 200-tinjak do 900. Riječ je o Slovencima, Nijemcima, Talijanima, Poljacima, Britancima, Francuzima, Austrijancima, Španjolcima, Mađarima i Česima. Kad je riječ o strancima iz neeuropskih zemalja, najviše je privremenih boravaka odobreno onima iz Kine (574), SAD-a (497), Rusije (413), Indije (220), zatim slijede Filipini iz kojih se doselilo 156 osoba, pa Meksiko (143), Koreja (135) i Tajland (132), Brazil (126)...
Vukovar nije nikakav primjer i nizašto, zapravo je potpuno besmislen, samo znači da ne razumiješ o čemu pišem. Pa govorio si o useljavanju Srba pa onda i ostalih, zar ne? Čitam danas vijest da je Vlada odobrila kvotu za uvoz stranih radnika za iduću godinu od 65. 000. Razmatra se i liberalizacija uvjeta za spajanje obitelji. Prije je trebalo dvije godine proći za podnošenje zahtjeva, sad se razmatra da se to spusti na godinu dana. To sve HUP traži. Ako odobravaš spajanje obitelji, onda računaš da će ti ljudi ovdje ostati dugoročno. A ta cifra mi puno zvuči s obzirom da nemam povjerenja u suvislost Vladine politike/ka i s obzirom da je to gotovo duplo od broja rođene djece u RH godišnje. P.S. Oni ne dolaze u vakum tu, imaju svoju manjinu ovdje i mogu se miješat i s njima. Oprez jest potreban, po mome. Nismo mi najveći narod na ovom području.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:47 |
|
|
Diablo je napisao/la: dudu je napisao/la: jesi ti izašao iz rova? uzlaud i 1000 godina zajedničkog života kad su 2 naroda živjela jedan pored drugog s minornim mješanjem i ono što je najvažnije bez efektivne kontrole Hrvata nad Srbima na tom prostoru praktički do modernih vremena kad i započinju svi problemi između 2 naroda. pitao bih te gdje bi bili Srbi danas da smo tih 400 godina imali svoju državu. uostalom ovaj paradoks da 25-6 milijuna južnih Slavena daje 7 nacija ili ti više nego preostalih 200+ milijuna Slavena je posljedica slabih država i nepostojanja vlastitih u razdoblju od renesanse do 19. stoljeća.
Nisam ni bio u rovu jer sam premlad za toga no koga je zmija klala i na gustera je oprezan. Koliko si siguran da bi danas bilo mjesanja izmedju nas i srba te na osnovu cega(samo nemoj srat sa Zagrebom)? Kako bi sprijecio njihovu grupaciju pogotovo ako katastarski imaju zemlju u RSK? Šta bi radio da to spriječiš? Napravio tor od dasaka oko njih kao stoki? Bleso ti ni dan danas nemas svoju državu već si pas čijim lancom upravlja Brisel a ti kupis mrvice sa stola,prikazujuci narodu kao nekakav strateski interes... spominješ RSK pa te pitam jesi li još u rovu ili si se možda rodio u rovu? čuj bojiš se guštera? jesi ti Hrvat koji je dobio rat ili da nisi možda RSK-ovac koji je izgubio? koliko puta trebaš dobiti rat da bi se prestao bojati? puno je tu retoričkih pitanja. ne uvozimo ljude da bi se ograđivali u Glini ili Dvoru na Uni već da bi zidali u primorju ili Zagrebu, da bi vozili kamione, radili po skladištima i slično. uvjeravam te da takvih radnih mjesta nema na području rahmetli RSK, zapravo nema nikakvih radnih mjesta. Hrvatska je u jednom delikatnom povjesnom trenutku, ili će za 5 godina isplivati kao stabilna i razvijena EU zemlja ili će postati failed state i ubrzo prestati biti hrvatska. ovim ostalim jugović državama ne dajem više ni 1 promil šanse da opstanu dugoročno, jednostavno im je zaostatak za razvijenim svijetom prevelik, a nemaju ni ljudstva, ni resursa da se izvuku, mladi bi im sutra ispalili iz država da mogu i te države su već hodajući mrtvaci. Hrvatska će ili postati nešto slično Sloveniji, dovoljno jaka da bude privlačna vlastitom stanovništvu, ili će propasti i to se mora dogoditi vrlo brzo jer su demografski procesi neumoljivi i ne daju nam ni prostora ni vremena da budemo izbirljivi. to možemo biti kad će nam GDP per capita biti 25+ tisuća.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85177 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U Bošnjaka je emigracija postala glavna tema Nakon USK upravo je u tijeku egzodus iz TK po mojim infoima. Šteta, jer najveći prihod kladionice imaju iz TK, a kladionice prema bošnjačkim medijima financiraju mrske uje.  Bilo bi odlicno da TK kao najmnogoljudniji kanton pukne na identican nacin kao USK. U TK se vidi masovno iseljavanje, no jos nije velika seoba naroda kao u USK. Inace, ne mislim da su putovnice toliko bitne ovima u USK, jer je najvece iseljavanje iz Sanskog Mosta i Kljuca a tamo sumnjam da itko ima putovnice, putovnice ima cijela Kladusa i Autonomija (to je nekad bilo 60 000 ljudi, ali oni su vec nakon rata mnogi pobjegli u USA) i jos manji postotak ostalih opcina uz RH, mozda 20% ljudi u Cazinu i Bihacu. Kladusa je sada cak najstabilnija, mislim da je jedina USK opcina s rastom ili stagnacijom broja rodjenih u 2018. Sandzak takodjer masovno odlazi a nitko nema putovnicu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: U Bošnjaka je emigracija postala glavna tema Nakon USK upravo je u tijeku egzodus iz TK po mojim infoima. Šteta, jer najveći prihod kladionice imaju iz TK, a kladionice prema bošnjačkim medijima financiraju mrske uje.  Bilo bi odlicno da TK kao najmnogoljudniji kanton pukne na identican nacin kao USK. U TK se vidi masovno iseljavanje, no jos nije velika seoba naroda kao u USK. Inace, ne mislim da su putovnice toliko bitne ovima u USK, jer je najvece iseljavanje iz Sanskog Mosta i Kljuca a tamo sumnjam da itko ima putovnice, putovnice ima cijela Kladusa i Autonomija (to je nekad bilo 60 000 ljudi, ali oni su vec nakon rata mnogi pobjegli u USA) i jos manji postotak ostalih opcina uz RH, mozda 20% ljudi u Cazinu i Bihacu. Sandzak takodjer masovno odlazi a nitko nema putovnicu. paradoks je da se Kladuša čak ponajbolje i drži u USK-u, to su naši budući funkcioneri, ne idu u toj mjeri jer znaju da Hrvatska dolazi.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 22:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85177 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Bilo bi odlicno da TK kao najmnogoljudniji kanton pukne na identican nacin kao USK. U TK se vidi masovno iseljavanje, no jos nije velika seoba naroda kao u USK.
Inace, ne mislim da su putovnice toliko bitne ovima u USK, jer je najvece iseljavanje iz Sanskog Mosta i Kljuca a tamo sumnjam da itko ima putovnice, putovnice ima cijela Kladusa i Autonomija (to je nekad bilo 60 000 ljudi, ali oni su vec nakon rata mnogi pobjegli u USA) i jos manji postotak ostalih opcina uz RH, mozda 20% ljudi u Cazinu i Bihacu. Sandzak takodjer masovno odlazi a nitko nema putovnicu.
paradoks je da se Kladuša čak ponajbolje i drži u USK-u, to su naši budući funkcioneri, ne idu u toj mjeri jer znaju da Hrvatska dolazi. Procitaj mi post, nadopunio sam ga upravo tom misli. Po podacima 2018, opcina u USK s daleko najvise putovnica, jedina uspijeva stagnirati. To znaci da ovaj val iseljavanja iz USK nema apsolutno nikakve veze s putovnicama, nego jednostavno s katastrofalnom ekonomijom (najsiromasniji kanton, niti jedna firma u TOP 100 firmi u Federaciji), vec postojecom mrezom dijaspore, blizinom Zapada i te trendom/modom koji je kao histerija zahvatio stanovnistvo. USK ce dugorocno pasti na 50 000 stanovnika i zivjeti ce od turizma vlasitite dijaspore. Bar te dvije generacije dok se ne asimiliraju.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: paradoks je da se Kladuša čak ponajbolje i drži u USK-u, to su naši budući funkcioneri, ne idu u toj mjeri jer znaju da Hrvatska dolazi.
Procitaj mi post, nadopunio sam ga upravo tom misli. Po podacima 2018, opcina u USK s daleko najvise putovnica, jedina uspijeva stagnirati. To znaci da ovaj val iseljavanja iz USK nema apsolutno nikakve veze s putovnicama, nego jednostavno s katastrofalnom ekonomijom (najsiromasniji kanton), vec postojecom mrezom dijaspore, blizinom Zapada i te trendom/modom koji je kao histerija zahvatio stanovnistvo. dodatno gorivo čine i migranti, moj ponajbolji prijatelj je iz Bihaća, stric mu je čak i neki zapovjednik u 5. korpusu i baš mi je jučer na kavi pričao kako tamo više nema budućnosti, ljudi se boje, nema kontrole situacije i masovno dižu ruke od svega, on sad već gleda kako da svoje osigura (inače zanimljivost je i ta da je prije 2 godine deportirao jednog bratića iz Kaćuna u Njemačku). 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:05 |
|
|
Kladusa: svi imaju putovnice - stagnira Sanski Most i Kljuc: nitko nema putovnice - evakuacija
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:06 |
|
|
dudu je napisao/la: Naravno da se ne bojim ostalih naroda na balkanu al zar nije bolje sprijecit nego lijecit?Zamisli retardirane politike kad ispracas 50 000 svojih u inozemstvo a uvozis toliko tuđih koji te nemogu smislit vec samo gledaju lovu. Nemoj mi sada rec kako nasi idu vanka sto im se ona stvar dignula pa eto odlucili il sto im se nesvidja zivot ovdje? Nama su potrebne nove ekonomske mjere, stvaranje uvjeta za sto brzi rast placa koje ce zadrzati nas narod. Ulaganje novca u Hrvate bih raznim projektima te time pomoc one koji su svojim natalitetom punili pereciju dobrih 40 godina. Isto tako vidim napaljuje te akumuliranje kapitala preko tuđih leđa pa mi odgovori odkud onakve pojave desnice u Švedskoj a takvo blagostanje na djelu???
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:11 |
|
|
Diablo je napisao/la: dudu je napisao/la: Naravno da se ne bojim ostalih naroda na balkanu al zar nije bolje sprijecit nego lijecit?Zamisli retardirane politike kad ispracas 50 000 svojih u inozemstvo a uvozis toliko tuđih koji te nemogu smislit vec samo gledaju lovu. Nemoj mi sada rec kako nasi idu vanka sto im se ona stvar dignula pa eto odlucili il sto im se nesvidja zivot ovdje? Nama su potrebne nove ekonomske mjere, stvaranje uvjeta za sto brzi rast placa koje ce zadrzati nas narod. Ulaganje novca u Hrvate bih raznim projektima te time pomoc one koji su svojim natalitetom punili pereciju dobrih 40 godina. Isto tako vidim napaljuje te akumuliranje kapitala preko tuđih leđa pa mi odgovori odkud onakve pojave desnice u Švedskoj a takvo blagostanje na djelu??? možeš biti miran, što više migranata to jača desnica, upravo to govori primjer Švedske. win win za sve, gospodarstvo se razvija, stvaraju se dugoročno uvjeti za povrat Hrvata sa Zapada, a desnica ubija na izborima i prijeti se migrantima dok istodobno povećava kvote. ovo je dijelom zajebancija, a većim dijelom Hrvatska 2030. godine.  i imamo 3 eskadrile borbenih aviona. da se razumijemo, i ja da mogu birati uvijek bih izabrao da ognjištarska Hrvatska dominira planetom ili barem Hrvatskom, ali to se neće nikada dogoditi.
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:12 |
|
|
dudu je napisao/la: Diablo je napisao/la: Nisam ni bio u rovu jer sam premlad za toga no koga je zmija klala i na gustera je oprezan. Koliko si siguran da bi danas bilo mjesanja izmedju nas i srba te na osnovu cega(samo nemoj srat sa Zagrebom)? Kako bi sprijecio njihovu grupaciju pogotovo ako katastarski imaju zemlju u RSK? Šta bi radio da to spriječiš? Napravio tor od dasaka oko njih kao stoki? Bleso ti ni dan danas nemas svoju državu već si pas čijim lancom upravlja Brisel a ti kupis mrvice sa stola,prikazujuci narodu kao nekakav strateski interes... spominješ RSK pa te pitam jesi li još u rovu ili si se možda rodio u rovu? čuj bojiš se guštera? jesi ti Hrvat koji je dobio rat ili da nisi možda RSK-ovac koji je izgubio? koliko puta trebaš dobiti rat da bi se prestao bojati? puno je tu retoričkih pitanja. ne uvozimo ljude da bi se ograđivali u Glini ili Dvoru na Uni već da bi zidali u primorju ili Zagrebu, da bi vozili kamione, radili po skladištima i slično. uvjeravam te da takvih radnih mjesta nema na području rahmetli RSK, zapravo nema nikakvih radnih mjesta. Hrvatska je u jednom delikatnom povjesnom trenutku, ili će za 5 godina isplivati kao stabilna i razvijena EU zemlja ili će postati failed state i ubrzo prestati biti hrvatska. ovim ostalim jugović državama ne dajem više ni 1 promil šanse da opstanu dugoročno, jednostavno im je zaostatak za razvijenim svijetom prevelik, a nemaju ni ljudstva, ni resursa da se izvuku, mladi bi im sutra ispalili iz država da mogu i te države su već hodajući mrtvaci. Hrvatska će ili postati nešto slično Sloveniji, dovoljno jaka da bude privlačna vlastitom stanovništvu, ili će propasti i to se mora dogoditi vrlo brzo jer su demografski procesi neumoljivi i ne daju nam ni prostora ni vremena da budemo izbirljivi. to možemo biti kad će nam GDP per capita biti 25+ tisuća. S ovim se slažem. No nismo to uspjeli u 20+ godina, a ti nam daješ još pet? Teoretski, nikad nije kasno, ni za RH, ni za BiH, Irska je u jednom trenutku ostala na 2.8 mil. stanovnika. Ključno je promijeniti trendove, što nama dosad nije uspijevalo. Apropo, urbanih stranaca, opet ćeš reć da primjer nije dobar, ali to je Pupovac (bez obzira na porijeklo). Koga god uvezeš ne smiju biti privilegirani u odnosu na većinu i ne smiju sami ta postat većina.
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:12 |
|
|
Ukrajinke plave dovodit iz pra Bijele Hrvatske... Bolje 300 puta slavenska krv nego albanci, sandžaklije i šumadinci....
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:14 |
|
|
snowflake je napisao/la: dudu je napisao/la: spominješ RSK pa te pitam jesi li još u rovu ili si se možda rodio u rovu? čuj bojiš se guštera? jesi ti Hrvat koji je dobio rat ili da nisi možda RSK-ovac koji je izgubio? koliko puta trebaš dobiti rat da bi se prestao bojati? puno je tu retoričkih pitanja.
ne uvozimo ljude da bi se ograđivali u Glini ili Dvoru na Uni već da bi zidali u primorju ili Zagrebu, da bi vozili kamione, radili po skladištima i slično. uvjeravam te da takvih radnih mjesta nema na području rahmetli RSK, zapravo nema nikakvih radnih mjesta.
Hrvatska je u jednom delikatnom povjesnom trenutku, ili će za 5 godina isplivati kao stabilna i razvijena EU zemlja ili će postati failed state i ubrzo prestati biti hrvatska. ovim ostalim jugović državama ne dajem više ni 1 promil šanse da opstanu dugoročno, jednostavno im je zaostatak za razvijenim svijetom prevelik, a nemaju ni ljudstva, ni resursa da se izvuku, mladi bi im sutra ispalili iz država da mogu i te države su već hodajući mrtvaci. Hrvatska će ili postati nešto slično Sloveniji, dovoljno jaka da bude privlačna vlastitom stanovništvu, ili će propasti i to se mora dogoditi vrlo brzo jer su demografski procesi neumoljivi i ne daju nam ni prostora ni vremena da budemo izbirljivi. to možemo biti kad će nam GDP per capita biti 25+ tisuća.
S ovim se slažem. No nismo to uspjeli u 20+ godina, a ti nam daješ još pet? Teoretski, nikad nije kasno, ni za RH, ni za BiH, Irska je u jednom trenutku ostala na 2.8 mil. stanovnika. Ključno je promijeniti trendove, što nama dosad nije uspijevalo. Apropo, urbanih stranaca, opet ćeš reć da primjer nije dobar, ali to je Pupovac (bez obzira na porijeklo). Koga god uvezeš ne smiju biti privilegirani u odnosu na većinu i ne smiju sami ta postat većina. ako misliš da su nam srpski, albanski i bošnjački migranti dugoročna opasnost, onda vjerojatno ne razumiješ kakva je budućnost, a ona je jako crna, figurativno i doslovno. još za svog života veselit ćeš se Srbinu kao najrođenijem.
|
|
Vrh |
|
 |
pakovic
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Diablo je napisao/la: Hrvatska ne može asimilirati ni 5% useljenih srba zbog njihovog mentaliteta te blizine srbije.Niste ih asimilirali za 400 godina postojanja diljem RSK vec ste stalno imali kukavicje jaje u gnjezdu. Kako naivnih "Hrvata" ima da je to nesto za nepovjerovat. Dugorocno gledano bolje nam je dovoditi Ukrajince nego bilo koji drugi narod na svijetu... Pa ne bi ih se ni dovodilo u “RSK”, to naravno nikako. Poslovi su u gradovima. Srbi u gradovima su 80% asimilirani. Asimiliraju se u anacionalne gradske liberale. A takvi će glasati za stranke koje će otvoriti vrata muslimanima i crncima što je 100 puta pogubnije za budućnost Hrvatske od neke tradicionalne srpske zajednice u hrvatskoj. Spremnost i sposobnost da se odbije afrička i islamska imigracija je ono što će odrediti sudbinu ne samo hrvatske i hrvata, nego i svih susjednih naroda.
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:15 |
|
|
Samo asimilatorski, samo jako!
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:18 |
|
|
lajk za ukrajince, poznam ih par onlajn i stvarno su ikavci sa govornom manom, meni najbratskiji narod i sve bi ih primio, ostali no pasaran!
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:18 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Ukrajinke plave dovodit iz pra Bijele Hrvatske... Bolje 300 puta slavenska krv nego albanci, sandžaklije i šumadinci.... Tako je gospodine, ukrajinski mentalitet je najslicniji nasem te samim time idealan za suzivota. Vukovi među ovcama nam nisu potrebi cak i po cijenu ekonomske propasti vlastite nacije
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
|
|
pakovic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa ne bi ih se ni dovodilo u “RSK”, to naravno nikako. Poslovi su u gradovima. Srbi u gradovima su 80% asimilirani.
Asimiliraju se u anacionalne gradske liberale. A takvi će glasati za stranke koje će otvoriti vrata muslimanima i crncima što je 100 puta pogubnije za budućnost Hrvatske od neke tradicionalne srpske zajednice u hrvatskoj. Spremnost i sposobnost da se odbije afrička i islamska imigracija je ono što će odrediti sudbinu ne samo hrvatske i hrvata, nego i svih susjednih naroda. Kao da je asmilacija nesto sto je Hrvatskoj novo? Nabroji mi jednog etnickog Hrvata od 10 najpoznatijih Hrvata rodjenih u 19, stoljecu, od Vatroslava Lisinskog, biskupa Strossmayera, Lavoslava Ruzicke do Slavoljuba Penkale. Ili Kalmeta danas.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:19 |
|
|
PCM je napisao/la: Samo asimilatorski, samo jako! nažalost, najveći udio Hrvata su papci, srećom takve su uglavnom ništa nije pitalo, zamisli da su takvi krojili kapu u vrijeme Šenoe, Gaja, Demetera, Strossmayera, Lisinskog, Vraza i ostalih hrvatskih velikana nehrvatskog podrijetla. još jednom ponavljam svoju glavnu tezu: svaki europski kršćanin na svijetu je Hrvat, baš svaki, samo mu to još nije objašnjeno. 
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 04 vel 2019, 23:20 |
|
|
pakovic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa ne bi ih se ni dovodilo u “RSK”, to naravno nikako. Poslovi su u gradovima. Srbi u gradovima su 80% asimilirani.
Asimiliraju se u anacionalne gradske liberale. A takvi će glasati za stranke koje će otvoriti vrata muslimanima i crncima što je 100 puta pogubnije za budućnost Hrvatske od neke tradicionalne srpske zajednice u hrvatskoj. Spremnost i sposobnost da se odbije afrička i islamska imigracija je ono što će odrediti sudbinu ne samo hrvatske i hrvata, nego i svih susjednih naroda. slažem se, osobno koga god znam iz mješanih brakova- anacionalni gradski liberali, to si savršeno sročio.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|