|
|
Stranica: 4/26.
|
[ 644 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 17:08 |
|
|
FN SCAR je jabačka puška, dobar izbor. Belgijanci to jako kvalitetno prave.
Koji su helikopteri, ili ako ne znaš, koja klasa helikoptera?
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 17:59 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Bell 206 B3 Jet Ranger Gazela SA 341 i 342 Agusta Westland AW119 Koala Višenamjenski i izviđački helikopteri, s tim da je ovaj zadnji opremljen za medicinski transport, zato kazem da je potreban jedan veci transportni, svi zajedno max. mogu prevesti 16. putnika bez pilota, jedan Ruski modifikovani (sa dodatkom za protivpožarna dejstva) Mi-26 bi dobro došao, jer odjednom moze prevesti 55.putnika, a polovan košta malo više nego Agusta ... Transportni civilni MI-26T (polovan cca. šest miliona evra, primjerice Agusta je placena oko pet miliona evra, legao bi ko budali šamar, i sa njim bi imali jace vazduhoplovne snage nego nazovi oruzane snage bejha)
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:06 |
|
|
Čekaj, jel imate Mi 26 ili nemate, pošto je to čudo veliko ko dva autobusa? A i šta će vam, realno. Bolje uzmite dva, tri Mi 8/171, nego jedno to čudovište.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:12 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Mislim da je kroz moje pisanje jasno svatljivo da ga nemamo, i da ga priželjkujem prvenstveno zbog vrste helikoptera i njegove namjene ...
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:19 |
|
|
Editovao sam post, ali ću i da dopunim. Njegova namena je da prenosi težak teret u nepristupačne sibirske vukojebine. Vama apsolutno ne treba helikopter te klase (klasa u kojoj je samo on i nijedan helikopter više.). Nekoliko Mi 8 ili Mi 171 bi vam bilo mnogo korisnije nego ova zgrada sa rotorom, koja uz to nije nimalo jeftina za održavanje. Ekvivalent bi bio kao kada bi Srbija kupila MiG 31. Super avion, ali nema namenu u našoj zemlji.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:21 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:36 |
|
|
Lepo lepo. U moj grad policija sedi u bife i jede burek. Ne umu da voze kola, kamoli ilihopter.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:44 |
|
|
Ne umeš da gi zboriš torlački, pa ni ne pokušavaj. Će ispadneš smešan (ne u dobar smisao), takoj da prestani da se trudiš. Pričaj si na svoje narečje i ne se pravi duhovit, jer si nemaš taj talenat.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:49 |
|
|
Ali i dalje mi ne ide u glavu da vojno policijski ekspert želi Mi 26 za policiju. To je helikopter za Rusiju, Kinu, Kanadu i tako te minijaturne zemlje. Mali je on za Republiku Srpsku.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:52 |
|
|
Kakvi bre torlački, to je srbski, sve od Triglava do Vardara.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 18:55 |
|
|
To je bio pokušaj torlačkog, prilično loš.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:00 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Editovao sam post, ali ću i da dopunim. Njegova namena je da prenosi težak teret u nepristupačne sibirske vukojebine. Vama apsolutno ne treba helikopter te klase (klasa u kojoj je samo on i nijedan helikopter više.). Nekoliko Mi 8 ili Mi 171 bi vam bilo mnogo korisnije nego ova zgrada sa rotorom, koja uz to nije nimalo jeftina za održavanje. Ekvivalent bi bio kao kada bi Srbija kupila MiG 31. Super avion, ali nema namenu u našoj zemlji. Vidim, ima on vise namjena, nije namjenjen samo za transport teškog tereta, 15.modela postoji, primjerice glavni helikopter je Ruskih vazdušno desantnih snaga, i moje razmisljanje ide u tom smjeru, za kratko vrijeme konkretno SAJ Srpske bi mogao biti rasporedjen na svakom pedlju zemlje, od Banja Luke do Višegrada i Trebinja za cca. sat vremena, sa jednim takvim helikoperom bi rasporedio snage kao sa tri MI8 (i cijenu troškova leta treba uzeti u obzir) Cijena MI26 je u zadnje dvije godine opala za skoro milion ipo dolara (polovan), vidim i Slovenci se guraju da ih nabave, dakle za sto manje para sto vise da dobijemo i izvucemo, i imamo koristi, u tom pravcu moje razmisljanje, naravno i dr. transportni helikopteri bi dobro dosli, nisam iskljuciv po tom pitanju, samo treba razmisljati i o odrzavanju i remontu istih, jer evo MI8 OSBIH stoje u hangaru vec drugu godinu za redom, Ukrajinci su izgubili licencu, ista stvar i sa Hrvatima i njihovim MI8, poslali su drugoj Ukrajinskoj firmi koja je preuzela nakratko licencu i istu opet ubrzo izgubili, uradili su takav posao da ih bolje i nisu remontovali, dovoljno je pogledati Hrvatske medije sta kazu o tome, sa druge strane Rusi su prebukirani do 2024., a sa centrom Moma Stanojlović u Batajnici nisi na cisto, ocito je da rade po direktivama SDPR Jugoimport i njihovim poslovnim i privatnim vezama, remontuju dva helikoptera Makedonskog MUP-a a odbiju šest Grčkih za mnogo više novca, i u takvoj konstalaciji snaga moras paziti sta i od koga uzimas, i na vidiku imati najmanje dva ciklusa remonta ...
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:22 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Editovao sam post, ali ću i da dopunim. Njegova namena je da prenosi težak teret u nepristupačne sibirske vukojebine. Vama apsolutno ne treba helikopter te klase (klasa u kojoj je samo on i nijedan helikopter više.). Nekoliko Mi 8 ili Mi 171 bi vam bilo mnogo korisnije nego ova zgrada sa rotorom, koja uz to nije nimalo jeftina za održavanje. Ekvivalent bi bio kao kada bi Srbija kupila MiG 31. Super avion, ali nema namenu u našoj zemlji. Vidim, ima on vise namjena, nije namjenjen samo za transport teškog tereta, 15.modela postoji, primjerice glavni helikopter je Ruskih vazdušno desantnih snaga, i moje razmisljanje ide u tom smjeru, za kratko vrijeme konkretno SAJ Srpske bi mogao biti rasporedjen na svakom pedlju zemlje, od Banja Luke do Višegrada i Trebinja za cca. sat vremena, sa jednim takvim helikoperom bi rasporedio snage kao sa tri MI8 (i cijenu troškova leta treba uzeti u obzir) Cijena MI26 je u zadnje dvije godine opala za skoro milion ipo dolara (polovan), vidim i Slovenci se guraju da ih nabave, dakle za sto manje para sto vise da dobijemo i izvucemo, i imamo koristi, u tom pravcu moje razmisljanje, naravno i dr. transportni helikopteri bi dobro dosli, nisam iskljuciv po tom pitanju, samo treba razmisljati i o odrzavanju i remontu istih, jer evo MI8 OSBIH stoje u hangaru vec drugu godinu za redom, Ukrajinci su izgubili licencu, ista stvar i sa Hrvatima i njihovim MI8, poslali su drugoj Ukrajinskoj firmi koja je preuzela nakratko licencu i istu opet ubrzo izgubili, uradili su takav posao da ih bolje i nisu remontovali, dovoljno je pogledati Hrvatske medije sta kazu o tome, sa druge strane Rusi su prebukirani do 2024., a sa centrom Moma Stanojlović u Batajnici nisi na cisto, ocito je da rade po direktivama SDPR Jugoimport i njihovim poslovnim i privatnim vezama, remontuju dva helikoptera Makedonskog MUP-a a odbiju šest Grčkih za mnogo više novca, i u takvoj konstalaciji snaga moras paziti sta i od koga uzimas, i na vidiku imati najmanje dva ciklusa remonta ... Treba li RS-u dozvola na razini drzave da bi nabavio ovakav tip helikoptera?? Ako treba nevjerujem da ce je ikada dobit...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:26 |
|
|
Ne, obican transportni civilni helikopter, moze ga kupiti svako ko ima para za njega, kakva dozvola, nema naoružanja niti sofisticiranih sistema ... Da napomenem da je to moja želja, da neko ne svati da ga uistinu planiraju nabaviti
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:31 |
|
|
To što Hrvatima i OSBiH nijedan Mi 8/171 ne leti i najverovatnije neće više nikada poleteti nema veze sa nama. A siguran sam da vas u Batajnici neće odbiti za remont jer će to biti politička odluka na na najvišem nivou, nikakvi hohštapleri iz SDPR (koje sve treba pohapsiti iz niza razloga, njihovu firmu rasformirati i sve poslove koje obavljaju preneti u VTI) tu neće biti pitani. A tu je uvek i Rusija za remont. Što se tiče troška transporta, Mi 26 ima mnogo veće motore koji nose mnogo veći teret, tako da je pitanje da li je jeftiniji let jednog Mi 26 ili dva, tri Mi 8 ili 171. A tu je i pitanje nepredviđenih situacija, bolje da, ako se, ne daj Bože, sruši, to bude Mi 8/171, nego Mi 26.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:33 |
|
|
Diablo je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: Vidim, ima on vise namjena, nije namjenjen samo za transport teškog tereta, 15.modela postoji, primjerice glavni helikopter je Ruskih vazdušno desantnih snaga, i moje razmisljanje ide u tom smjeru, za kratko vrijeme konkretno SAJ Srpske bi mogao biti rasporedjen na svakom pedlju zemlje, od Banja Luke do Višegrada i Trebinja za cca. sat vremena, sa jednim takvim helikoperom bi rasporedio snage kao sa tri MI8 (i cijenu troškova leta treba uzeti u obzir) Cijena MI26 je u zadnje dvije godine opala za skoro milion ipo dolara (polovan), vidim i Slovenci se guraju da ih nabave, dakle za sto manje para sto vise da dobijemo i izvucemo, i imamo koristi, u tom pravcu moje razmisljanje, naravno i dr. transportni helikopteri bi dobro dosli, nisam iskljuciv po tom pitanju, samo treba razmisljati i o odrzavanju i remontu istih, jer evo MI8 OSBIH stoje u hangaru vec drugu godinu za redom, Ukrajinci su izgubili licencu, ista stvar i sa Hrvatima i njihovim MI8, poslali su drugoj Ukrajinskoj firmi koja je preuzela nakratko licencu i istu opet ubrzo izgubili, uradili su takav posao da ih bolje i nisu remontovali, dovoljno je pogledati Hrvatske medije sta kazu o tome, sa druge strane Rusi su prebukirani do 2024., a sa centrom Moma Stanojlović u Batajnici nisi na cisto, ocito je da rade po direktivama SDPR Jugoimport i njihovim poslovnim i privatnim vezama, remontuju dva helikoptera Makedonskog MUP-a a odbiju šest Grčkih za mnogo više novca, i u takvoj konstalaciji snaga moras paziti sta i od koga uzimas, i na vidiku imati najmanje dva ciklusa remonta ...
Treba li RS-u dozvola na razini drzave da bi nabavio ovakav tip helikoptera?? Ako treba nevjerujem da ce je ikada dobit... Možeš ti da ga kupiš ako imaš para.
|
|
Vrh |
|
|
cojek
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:43 |
|
|
Ove crvene beretke previse podsjecaju na Arkanovce. Cak i ime SAJ srpske. Jel ovo stvarno za mirovne svrhe ili za nesta drugo..
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:45 |
|
|
|
Vrh |
|
|
cojek
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 19:52 |
|
|
Kolko sam ja upucen. Migranti najvise dolaze iz Srbije. Tako da znaci da ce ove jedinice biti na granici sa Srbijom i vracati ih u Srbiju?
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 20:00 |
|
|
cojek je napisao/la: Ove crvene beretke previse podsjecaju na Arkanovce. Cak i ime SAJ srpske. Jel ovo stvarno za mirovne svrhe ili za nesta drugo.. Očito miješaš JSO i SDG, podsjecaju na JSO a ne SDG ... Za mirovne svrhe i sve drugo sto bude potrebno
|
|
Vrh |
|
|
cojek
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 20:08 |
|
|
Ako je to to, onda ok. Odakle lova za ove hepeke.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 20:13 |
|
|
cojek je napisao/la: Kolko sam ja upucen. Migranti najvise dolaze iz Srbije. Tako da znaci da ce ove jedinice biti na granici sa Srbijom i vracati ih u Srbiju? Jedinice će biti raspoređene na granici sa FBiH i vraćati ih u FBiH.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 20:34 |
|
|
Citat: _Thranduil_ prije 27m Servi se naoruzavaju a mi se ********. Divna li nas sudba ceka klix
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 04 tra 2019, 23:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bome ovi prave vojsku.
Pokusaj Muslimana da isto naprave u Federaciji mi cemo blokirati, radi vlastite sigurnosti. Eto vidite da valja da Hrvati imaju su-kontrolu Federacije. Muslimani ne mogu koristiti mehanizme na federalnoj razini kako hoce. Nek jacaju kantonalne policije, i mi svoje naoruzavamo. Ako bilo sto pokusaju na federalnoj razini mi cemo blokirati zbog "prenosenja nadleznosti" i jer "nema para u budzetu Federacije". Ili jednostavno zato sto nam se tako hoce. Htjeli su zajednicke federalne institucije, moraju se sada dogovarat s nama. Uzet cemo im i gaće sa štapa.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Modernizacija policije Republike Srpske Postano: 05 tra 2019, 10:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bome ovi prave vojsku.
Pokusaj Muslimana da isto naprave u Federaciji mi cemo blokirati, radi vlastite sigurnosti. Eto vidite da valja da Hrvati imaju su-kontrolu Federacije. Muslimani ne mogu koristiti mehanizme na federalnoj razini kako hoce. Nek jacaju kantonalne policije, i mi svoje naoruzavamo. Ako bilo sto pokusaju na federalnoj razini mi cemo blokirati zbog "prenosenja nadleznosti" i jer "nema para u budzetu Federacije". Ili jednostavno zato sto nam se tako hoce. Htjeli su zajednicke federalne institucije, moraju se sada dogovarat s nama. Uzet cemo im i gaće sa štapa. Nije baš tako u realnosti ni približno (odnosi se na ovo ostalo ispod prve recenice) ... Policija u Federaciji je decentralizovana, odnosno sve je na kantonima, primjerice FMUP ima nešto manje od dvije hiljade uposlenih (od toga velika vecina muslimani), a kantoni sa muslimanskom vecinom zajedno imaju vise pripadnika nego i FMUP (Hrvatski pripadnici) i Hrvatski kantoni zajedno, još su uz to mnogo opremljeniji i naouružaniji, ista stvar je i sa udarnom iglom policije u federaciji, specijalnom policijskom jedinicom, ciji je komplet komandni kadar kao i 90% pripadnika cine muslimani, ima tu i par Hrvata "ukrasa" poput onog sto ispred suda BIH grli i ljubi Atifa Dudakovića Sarajevska policija godinama prednjači u modernizaciji i opremanju policije, bez da im treba i jedna dozvola sa nivoa Federacije (za oruzje veceg kalibra drzavni nivo), ista stvar i sa policijom Zeničkog i Tuzlanskog kantona, dovoljno je pogledati sta su nabavljali i na sta to lici, preko noći bez ikakvih problema mogu izvrsiti transformaciju u vecu brigadu sa minimalno pet hiljada pripadnika, sa druge strane dovoljno je pogledati i policiju u kantonima sa Hrvatskom vecinom, opremljenost prije svega a zatim i brojno stanje, realno sa muslimanima porediti nemoguce je, i tu mi niste jasni vec godinama, osim obnavljanja voznog parka sve ostalo je na istom skoro pa kao 1997., niti ima veceg prijema novih pripadnika, niti nabavke naoružanja i MTS-a Bakir je svjestan da se ne moze osloniti na OSBIH, i radi ono sto je Erdogan radio u Turskoj prije par godina, maksimalno jača policiju u svim segmentima i nivoima, pravi mini vojsku, prije svega pouzdanu i maksimalno poslušnu, to smo i mi uvidjeli i zato radimo ovo sto radimo, slobodno se moze reci blaga utrka u naoruzavanju i opremanju policije, sa druge strane Hrvati stoje sa strane i to sve posmatraju, tako da muslimanima nije potrebna ni jedna dozvola za bilo šta niti ih mozete blokirati u navedenom, uostalom sve mozes i sam pogledati na netu ...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|