HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 00:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bihac
PostPostano: 06 tra 2010, 01:55 

chichonina je napisao/la:
ZEGAR je napisao/la:
Rasprava nam polako ide u off.Zbog toga se može dobiti upozorenje a možda i ban.Predlažem da se vratimo temi.

Pretpostavljam da si iz Zegara :neznam moja baka je rodom iz Dobrenice a deda sa Lohovskih brda :klanjam

Bihac mi je uvjek bio zanimljiv i ljep grad i nikad se nisam mogla nagledati najljepse rijeke na svijetu "Une" :palacgore1 vidjela sam u zivotu svakakvih rijeka po svijetu ali boje Une nepostoje nigdje.

Slažem se. A jesi li pila Dobreničku vodu koju sad puni bihaćka pivovara(Lipa voda)?Posjećuješ li kad Dobrenicu i Lohovska brda.Znaš li da je nedavno sahranjena tetka Marija Rogić.Umrla je u 100-toj godini života a sahranjena je na Lohovskim Brdima?

Vrh

PostPostano: 06 tra 2010, 03:56 

ZEGAR je napisao/la:
.
Slažem se. A jesi li pila Dobreničku vodu koju sad puni bihaćka pivovara(Lipa voda)?Posjećuješ li kad Dobrenicu i Lohovska brda.Znaš li da je nedavno sahranjena tetka Marija Rogić.Umrla je u 100-toj godini života a sahranjena je na Lohovskim Brdima?

Jesam,pila sam Dobrenicku vodu pokraj Krekovicevog mlina :smajl007 pila sam vodu iz Pricinke :smajl014 nevjerovatno ali istinito.Mama nas je cesto vodila na brda kampovati dok smo bili klinci.
teta nam je javila da je baba Marija umrla,na tom groblju sam jednom najvecu zmiju u zivotu vidjela kako ulazi u jedan grob :ucelo i do danasnjeg dana cim cujem za to groblje sva se najezim od straha :scared

Vrh

PostPostano: 07 tra 2010, 19:53 

Samo nastavite,ja sam nasla rodbinu :smajl007 :clap :clap :smajl016 :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 16:19 

U Bihaću počelo plaćanje parkinga putem SMS-a

Bihać je od danas prvi grad nakon Sarajeva u BiH, u kojem je startao projekat M-Parking, odnosno plaćanje parking mjesta putem SMS poruka. Ovaj način plaćanja znatno će pojednostaviti korištenje javnih parkirališta, prvenstveno ako se nađete u situaciji da uz sebe nemate sitnog novca.

Prvi SMS danas je prilikom staranja M –Parkinga poslao načelnik Bihaća Hamdija Lipovača.
-Evo, upravo sam poslao poruku na broj 061 11 707 s ispisivanjem registarskih oznaka automobila i vratila mi se obavijest da sam platio parking na sat vremena. Smatram da je ovo odlična usluga i da sad možemo normalno sjediti s prijateljima, ručati ili biti na poslovnom sastanku, bez razmišljanja da li nam je isteklo vrijeme na parkingu.

Ako želimo ostati duže, opet pošaljemo poruku i nastavljamo sa svojim obavezama- istakao je načelnik Lipovača.

JKP „KOMRAD“ d.o.o. Bihać na određenim parkirnim mjestima u Bihaću postavio je obavijesti na koji način se plaća parking putem SMS-a. Prvo se ukuca broj registarskih oznaka bez crtice, a potom se SMS pošalje na broj 061 11 70X (X se mijenja u ovisnosti od parkirne zone).
slika slika

http://www.biscani.net/vijest.php?ID=17790

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 19:28 

Bihac-Krajina je napisao/la:
U Bihaću počelo plaćanje parkinga putem SMS-a

Bihać je od danas prvi grad nakon Sarajeva u BiH, u kojem je startao projekat M-Parking, odnosno plaćanje parking mjesta putem SMS poruka. Ovaj način plaćanja znatno će pojednostaviti korištenje javnih parkirališta, prvenstveno ako se nađete u situaciji da uz sebe nemate sitnog novca.

Prvi SMS danas je prilikom staranja M –Parkinga poslao načelnik Bihaća Hamdija Lipovača.
-Evo, upravo sam poslao poruku na broj 061 11 707 s ispisivanjem registarskih oznaka automobila i vratila mi se obavijest da sam platio parking na sat vremena. Smatram da je ovo odlična usluga i da sad možemo normalno sjediti s prijateljima, ručati ili biti na poslovnom sastanku, bez razmišljanja da li nam je isteklo vrijeme na parkingu.

Ako želimo ostati duže, opet pošaljemo poruku i nastavljamo sa svojim obavezama- istakao je načelnik Lipovača.

JKP „KOMRAD“ d.o.o. Bihać na određenim parkirnim mjestima u Bihaću postavio je obavijesti na koji način se plaća parking putem SMS-a. Prvo se ukuca broj registarskih oznaka bez crtice, a potom se SMS pošalje na broj 061 11 70X (X se mijenja u ovisnosti od parkirne zone).
slika slika

http://www.biscani.net/vijest.php?ID=17790

Učenik Milana Bandića..
Dobro ga je naučio

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 19:45 

Meni je ovo bas dobro, ne moras ganjati kovanice ko lud.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 14:51 

Sjećanje na poginule branitelje Bihaća

Povodom 16. obljetnice utemeljenja 101. pukovnije „Ante Knežević-Krpe“, danas je u bihaćkom naselju Kralje organizirano obilježavanje ovog datuma, te odavanje poštovanja svim pripadnicima ove pukovnije koji su poginuli u borbama za odbranu i slobodu Bihaća.

Na groblju Vrkašić i ispred spomen-obilježja u Kraljama, upriličeno je polaganje cvijeća i paljenje svijeća, a nakon toga u mjesnoj crkvi sveta misa za poginule i žive učesnike odbrane – članove postrojbi HVO regije Bihać.

Prema riječima gospodina Franje Jurića, dopredsjednika OV Bihać, koji se ovom prigodom, ispred spomen-obilježja obratio prisutnim sugrađanima i gostima, 101. pukovnija je zajedno s 5. korpusom A RBiH i pripadnicima MUP-a, branila tadašnji Bihaćki okrug, dajući doprinos uspješnoj odbrani ovog dijela BiH.

Jurić je izrazio ponos na učešću hrvatskog naroda u tadašnjim bitkama za Bihać, čestitao svim živim, a danas demobilisanim pripadnicima HVO-a , te pozvao sve braniteljske udruge da nastave obilježavati značajne datume.

Prisutnim se potom obratio načelnik Hamdija Lipovača, izrazivši da bi bio sretniji da rata nije bilo, a samim tim i žrtava i ovakvih prigoda. Ipak, kako je kazao, ovo su historijske činjenice i zato trebamo biti zajedno i s međusobnim uvažavanjem raditi na dobrobit svih građana Bihaća.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, podsjetio je na sveukupna ulaganja u infrastrukturu i druge potrebe, te najavio da će općinska admininstracija i dalje podjednako pružati pomoć svim mjesnim zajednicama u kojima žive Hrvati, Bošnjaci, Srbi, Romi i drugi ravnopravni građani.

Prema riječima načelnika Lipovače u narednom periodu, poradit će se na reorganizaciji određenih mjesnih zajednica, te je najavio administrativno utemeljenje nekoliko novih mjesnih zajednica među kojima i mjesne zajednice Kralje-Vrkašić.

slika

http://www.biscani.net/vijest.php?ID=17806

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 17:35 

Što ne kažes da je Načelnik Lipovača "nadahnuto" govorio o podjelama unutar hrvatskog korpusa u Bihaću koje nece dozvoliti.Da postoji jedan političar koji dijeli hrvatski narod ali on to nece dozvoliti.Koji je to političar? Je li istina da je na kraju uputio čestitku svim ŠEHIDSKIM porodicama HVO-a?

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 19:10 

ZEGAR je napisao/la:
Što ne kažes da je Načelnik Lipovača "nadahnuto" govorio o podjelama unutar hrvatskog korpusa u Bihaću koje nece dozvoliti.Da postoji jedan političar koji dijeli hrvatski narod ali on to nece dozvoliti.Koji je to političar? Je li istina da je na kraju uputio čestitku svim ŠEHIDSKIM porodicama HVO-a?

Sta je tvoj problem? Pitaj ga, sta ja znam, nemoj samo i od ovoga praviti politikanstvo. Stavio sam ovo, jer valjda interesuje Hrvate BiH da je ovo obiljezeno.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 20:05 

ZEGAR je napisao/la:

haha eto vam Lipovace multietnicara , sehidske porodice HVO-a dobro je da vam nije poslao harmanskog hodzu na "Pacicku"

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 22:52 

ZEGAR je napisao/la:

Sta je tvoj problem? Pitaj ga, sta ja znam, nemoj samo i od ovoga praviti politikanstvo. Stavio sam ovo, jer valjda interesuje Hrvate BiH da je ovo obiljezeno.

Naravno da Hrvate u BiH INTERESIRA A NE INTERESUJE što se događa u Bihaću.Zbog toga sam i napisao prethodni post.Naročiti interes svi Hrvati BiH iskazuju za velikog Hrvata iz reda Bošnjačkog naroda,Hamdiju Lipovaču.Pa kad je tako onda nas informiraj nepristrasno i nemoj uljepšavati "istinu"

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 23:34 

ZEGAR je napisao/la:

Naravno da Hrvate u BiH INTERESIRA A NE INTERESUJE što se događa u Bihaću.Zbog toga sam i napisao prethodni post.Naročiti interes svi Hrvati BiH iskazuju za velikog Hrvata iz reda Bošnjačkog naroda,Hamdiju Lipovaču.Pa kad je tako onda nas informiraj nepristrasno i nemoj uljepšavati "istinu"

Moj zemljace najgori su ovakvi ko ovaj Bihac i njemu voljeni Hamdo,takvi bih za malo hejdije "gujice" dali na dobosh...

Vrh

PostPostano: 18 tra 2010, 14:25 

Psi laju a vozovi prolaze...cu cuuuuuuuu

Vrh

PostPostano: 18 tra 2010, 14:45 

Npokon objektivan post.Vidiš kako kritika dobro djeluje.

Uz ovu sliku stvarno ide ovakav komentar koji si dao.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2010, 16:00 

ZEGAR je napisao/la:

Npokon objektivan post.Vidiš kako kritika dobro djeluje.

Uz ovu sliku stvarno ide ovakav komentar koji si dao.

I ja ne shvati tebe, sta ti ono biva krivo za Lipovacu? Zaista mi objasni sta si htio reci, mozda ti mogu odgovoriti, nemoj se ljutiti ako ne mogu.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2010, 23:23 

Dvije slike, pocetak i kraj Aprila
slika slika

Vrh

PostPostano: 25 tra 2010, 23:27 

Divno nedavno jutro u Bihacu...
slika

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 12:31 

Divno nedavno jutro u Bihacu...
slika

Svaka cast za ovo zemljace, lagana setnjica onda kahva u Riveru, jes da je Chardak blize,ali de :palacgore1

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 14:14 

bruka, zabranili kupanje u toplesu (trebali su zabraniti samo ženama preko 4 banke) :zubati

Citat:
Pojedine odredbe Odluke o javnom redu i miru, koje je na svojoj posljednjoj sjednici donijelo Općinsko vijeće u Bihaću, jedan broja vijećnika ocijenio je kao vrlo šaljive. Tako je, pišu banjolučke Nezavisne novine, spomenutom odlukom zabranjeno teturanje i padanje na javnim mjestima, ulazak preko reda ili guranje, kupanje na javnim bazenima ili kupalištima bez kupaćeg kostima ili u toplesu, te vračanje i proricanje sudbine i snova građanima.

Zakonodavac je vodio računa o najmanjim sitnicama te odluka zabranjuje i naslanjanje na prometne znakove, branje cvijeća na javnim mjestima, vršenje nužde na mjestima koja nisu za to predviđena, stvaranje buke rezanjem drva ili metala, unošenje alkoholnih pića za vrijeme sportskih i kulturnih manifestacija te druge prekršaje.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Usnko-sanske županije Ale Šiljdedić istaknuo je kako je prema ovoj odluci remećenje javnog reda i mira i bacanje na prolaznike ili vozila snijega, grudava, te prosipanje određenih tekućina ili bacanje smeća iz zgrada ili prostora u privatnoj svojini na prolaznike ili vozila.

Prekršaji su i puštanje i vođenje psa bez zaštitne maske ili bez povoca, držanje opasnih životinja koje mogu ugroziti život i zdravlje ljudi, držanje pasa u naseljenom mjestu koji lavežom remete noćni red i mir građana, surovo postupanje prema životinja i podstrekavanje na borbu.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 18:26 

Ministry of Sound je napisao/la:
bruka, zabranili kupanje u toplesu (trebali su zabraniti samo ženama preko 4 banke) :zubati

Citat:
Pojedine odredbe Odluke o javnom redu i miru, koje je na svojoj posljednjoj sjednici donijelo Općinsko vijeće u Bihaću, jedan broja vijećnika ocijenio je kao vrlo šaljive. Tako je, pišu banjolučke Nezavisne novine, spomenutom odlukom zabranjeno teturanje i padanje na javnim mjestima, ulazak preko reda ili guranje, kupanje na javnim bazenima ili kupalištima bez kupaćeg kostima ili u toplesu, te vračanje i proricanje sudbine i snova građanima.

Zakonodavac je vodio računa o najmanjim sitnicama te odluka zabranjuje i naslanjanje na prometne znakove, branje cvijeća na javnim mjestima, vršenje nužde na mjestima koja nisu za to predviđena, stvaranje buke rezanjem drva ili metala, unošenje alkoholnih pića za vrijeme sportskih i kulturnih manifestacija te druge prekršaje.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Usnko-sanske županije Ale Šiljdedić istaknuo je kako je prema ovoj odluci remećenje javnog reda i mira i bacanje na prolaznike ili vozila snijega, grudava, te prosipanje određenih tekućina ili bacanje smeća iz zgrada ili prostora u privatnoj svojini na prolaznike ili vozila.

Prekršaji su i puštanje i vođenje psa bez zaštitne maske ili bez povoca, držanje opasnih životinja koje mogu ugroziti život i zdravlje ljudi, držanje pasa u naseljenom mjestu koji lavežom remete noćni red i mir građana, surovo postupanje prema životinja i podstrekavanje na borbu.

Ovo je vic godine,mislim ovaj glasnogovornik, :zubati covjek koji je srao citav zivot u kuruze i koji bi i danas dan srao u kuruze da nije bilo rata i Dr Dabica koji ga dislocirashe u nasu carsiju takvi nam drze vaz...Allahu dragi ko sve kod nas ne moze pametovati :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 18:28 

Ostale odluke su OK, vidi se da grad drži do kulture i opće čistoće, što se vidi na slikama, kapa dolje. Ali ova zabrana kupanja u toplesu im nije trebala, cccc

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 18:31 

Ostale odluke su OK, vidi se da grad drži do kulture i opće čistoće, što se vidi na slikama, kapa dolje. Ali ova zabrana kupanja u toplesu im nije trebala, cccc

Moj pajdo da ti vidis kakvi su se nastanili u Bihacu,kakva kultura,pocetkom rata su drzali ovce po vojnim napustenim stanovima, a sad ko fol nesto shatriraju i idu u korak sa vremenom...dovoljno je cuti "naglaaaasak" pojedinih funkcionera u Biscu pa da ti dodje muka...fuj sta se nakoti,o Dr Dabicu jebem te u oko koga nam dovede u onakvo lijepu carsiju

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 18:32 

Ta odluka je trebala biti modificirana , nema toplesa starijim od 40 (možda i 30 čak haha)
Uglavnom , kad vidim doma na plažama one babe od 60 kako mlataraju sisama , zapravo Bišćani su povukli potencijalno dobar potez haha :D

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 18:33 

Beton je napisao/la:

Moj pajdo da ti vidis kakvi su se nastanili u Bihac,kakva kultura,pocetkom rata su drzali ovce po vojnim napustenim stanovima, a sad ko fol nesto shatriraju i idu u korak sa vremenom...dovoljno je cuti "naglaaaasak" pojedinih funkcionera u Biscu pa da ti dodje muku...fuj sta se nakoti,o Dr Dabicu jebem te u oko koga nam dovede u onakvo lijepu carsiju

Pa šta, brzo se to prilagodi, a i nevolja ih dovela, ja tako ne napadam ljude (druge nacije) koji su došli u moj grad.

Nego daj slika treba sa kupanja na uni, može i prije i poslije zabrane toplesa :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 18:34 

PCM je napisao/la:
Ta odluka je trebala biti modificirana , nema toplesa starijim od 40 (možda i 30 čak haha)
Uglavnom , kad vidim doma na plažama one babe od 60 kako mlataraju sisama , zapravo Bišćani su povukli potencijalno dobar potez haha :D

bruka bolan, ionako samo njemačke babe sa sisama dokoljenkama koriste tu "pogodnost". dobra ideja za HR zakonodavstvo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: