|
|
Stranica: 9/16.
|
[ 383 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 17:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: zaba1111 je napisao/la:
Zabave radi, iz cega si taj zakljucak izveo?
Pa dokazivao si tezu da je krscanstvo zasluzno za napredak Zapada i da je zato dobro sto je zapad vecinom krscanski. Pretpostavljajuci da je to tocno, onda sam ja isao dalje pogledati koja je najbolja varijanta unutar samog krscanstva. Francuska , Italija, Austrija... Ti znas za nesto bolje kroz povijest?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:01 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Zapadna kultura nije superiorna kroz povijest.
Veci dio povijesti, tisucama godina, su drmali Kina i Stari Egipat.
Najstariji narodi na svijetu Kinezi i Židovi, nisu nestali s mape niti su kršćani.
Europa postaje civilizacijski napredna zbog anticke Grcke, i sve pocinje od njih. Antički Grci najduža i najdominantnija europska kultura. Na njima se temelji paganski Rim, najmocnija europska drzava.
Rimsko Carstvo ti je propalo 100 godina nakon sto su presli na krscanstvo. Nije zbog krscanstva, ali eto zanimljiv podatak.
Unutar samog krscanstva pretpostavljam da ti je katolicanstvo najdraze - katolicke zemlje su najsiromasniji dio Zapada i ne bi se trebale kititi protestantskim i anglikanskim perjem ili izumima Židova i ateista.
Europa se počela znanstveno razvijati u renesansi i humanizmu, ne da nemaju veze s krscanstvom nego je bilo i poprilično trenja.
Možda bi se neki benefiti kršćanstva trebali vidjeti na Filipinima kao jedinoj azijskoj krscanskoj zemlji? Kako to da su Japanci i Kinezi bolji? Po tebi bi Filipinci trebali dominantno rasturiti.
Stranicu prije spominjes kako su Germani bila divlja horda. Dolaskom krscanstva se polako pretvaraju u najrazvijenije drustvo svijeta. To sto se to nije dogodilo preko noci samo govori kako to preko noci ni ne ide, potrebna su stoljeca da se krscanstvom dodje do renasanse i suvremenog doba. U latinosa i Filipinaca je jos uvijek jaka njihova predkrscanska tradicija i zato zaostaju. Da skratimo i stoti put ponovimo, dok se europa drzala svojih krscanskih temelja isla je naprijed, propadanje se snazno poklapa sa odbacivanjem krscanskih vrijednosti. Zar uopce jos itko dvoji gdje ce Njemacka ako se ne vrati korijenima i univerzalnim vrijednostima. Točno. Čak mislim da Bog na neki način i dozvoljava da se muslimani šalju u Europu danas, kao kazna. Plaćat ćemo skupo igrarije zadnjih stotinu i više godina... Nismo tu da se igramo i pravimo važni jedni pred drugima, već Boga oca skupa da štujemo. A to se ponekad mora i braniti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
I onda Japanci (radi svog loseg nataliteta) za 50 godina naprave tehnologiju umjetne maternice u kojoj se uzgajaju fetusi, gdje mogu stancati djece koliko god hoce, i cijela ta rasprava i potreba za vracanjem u Srednji Vijek da bi se spasili, pada u vodu.
Još samo da smisle tko će im tu djecu odgajati. Budućnost je ionako u kiborzima. Nažalost rodili smo se malo prerano da bi živjeli vječno u virtuali. Pomalo i cinično, ljudi postoje milijun godina ili ajmo reći 100 tisuća godina kao moderna rasa, a mi se radimo 50 godina prerano.  Prevelika slucajnost ha? Ili si mozda u Matrixu i netko ti je "namjestio igricu" na 21. stoljece, da se sto vise zabavi, umjesto na neolitik ili doba dinosaura.  Ta "slucajnost" da smo od perioda od milijun godina rodjeni bas 50 godina prije immortality tehnologije i mrvicu prekasno je meni glavna indikacija da zivimo u simulaciji.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:02 |
|
|
|
Uozbiljite se, najugodnije zemlje za život na planeti Zemlji su europske katoličke države.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1676 of 2558 - 65.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Uozbiljite se, najugodnije zemlje za život na planeti Zemlji su europske katoličke države. Zbog klime lol.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Uozbiljite se, najugodnije zemlje za život na planeti Zemlji su europske katoličke države. Zbog klime lol. Prevelika slučajnost? Čime su Hrvati zaslužili ovaj dio? Je li zaista najljepši ili smo mi subjektivni, hmm...
1676 of 2558 - 65.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:07 |
|
|
|
Doduše, drugi narodi nemaju ekološke himne poput "Lijepa naša... "
1676 of 2558 - 65.52%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:09 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Zbog klime lol.
Prevelika slučajnost? Čime su Hrvati zaslužili ovaj dio? Je li zaista najljepši ili smo mi subjektivni, hmm... Pa, da je nacisticka Njemacka pobijedila, a za koju su neki Hrvati navijali, bili bi negdje 1980. puknuti nogom u guzicu nazad na Karpate ili cak Sibir. To je jedini trenutak u zadnjih 1300 godina kada je postojala realna mogucnost da se Hrvate pošalje 1000 km dalje od Mediterana. Pored Osmanlija, doduse.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pa, da je nacisticka Njemacka pobijedila, a za koju su neki Hrvati navijali, bili bi puknuti nogom u guzicu nazad na Karpate ili cak Sibir.
To je jedini trenutak u zadnjih 1300 godina kada je postojala realna mogucnost da se Hrvate pošalje 1000 km dalje od Mediterana. Pored Osmanlija, doduse.
Čuva Bog Hrvata svog. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:15 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17414 Lokacija: יום טוב
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Zbog klime lol.
Prevelika slučajnost? Čime su Hrvati zaslužili ovaj dio? Je li zaista najljepši ili smo mi subjektivni, hmm... kad je Bog stvarao svijet, anđeli su zapazili jedan prekrasan komadić zemlje i pitali Boga što je to. Bog kaže to je Hrvatska. ravnica, more, planine, vrijedni ljudi, lijepe žene. ali Bože, pa to je raj na zemlji, zašto si Hrvate tako nagradio? a Bog reče, čekajte da vidite kakve idiote ću im dati u Sabor.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:17 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Prevelika slučajnost? Čime su Hrvati zaslužili ovaj dio? Je li zaista najljepši ili smo mi subjektivni, hmm... kad je Bog stvarao svijet, anđeli su zapazili jedan prekrasan komadić zemlje i pitali Boga što je to. Bog kaže to je Hrvatska. ravnica, more, planine, vrijedni ljudi, lijepe žene. ali Bože, pa to je raj na zemlji, zašto si Hrvate tako nagradio? a Bog reče, čekajte da vidite kakve idiote ću im dati u Sabor. Kaže jedan moj prijatelj uvijek, kakvi smo super nam je. 
1676 of 2558 - 65.52%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: robelec je napisao/la: Današnju moćnu zapadnu civilizaciju su izgradili bijeli Europljani, a bijelci danas najviše ubrzano izumiru jer vrijednosti koje su posijali da bi imali moćnu civilizaciju, siju smrt.
Osobno uživam u većini vrijednosti koje sa sobom nosi zapadna civilizacija, ali isto tako vidim kud to vodi.
Mi danas živimo u globaliziranom svijetu, dio smo zapadne kulture koja se samouništava, to su činjenice. Liberalni imperijalizam koji promoviraju i lijevi i desni na zapadu uništava obiteljske vrijednosti i pretvara čovjeka u potrošača koji upija bez pogovora svu propagandu kojom ga mediji hrane. Oni koji se olako prepuste hedonizmu i konzumerizmu te slijepo slijede kulturnu i rodnu liberalnu ideologiju u javnom prostoru, ne piše se dobro.
Danas u Zapadnoj Europi opstaju oni koji su nacionalno i zavičajno jako osviješteni. Opstaju i rastu oni koji imaju oslonac na obitelj i vjeru, a u većini slučajeva su to muslimanski migranti i njihovi potomci podrijetlom iz sjeverne Afrike i bliskog istoka. Prosječni zapadni autohtoni Europljanin koji je trenutno pun novca je osuđen na usamljenost, anksioznost, depresiju, apatiju, frustriranost, introvertiranost i nestanak. I onda Japanci (radi svog loseg nataliteta) za 50 godina naprave tehnologiju umjetne maternice u kojoj se uzgajaju fetusi, gdje mogu stancati djece koliko god hoce, i cijela ta rasprava i potreba za vracanjem u Srednji Vijek da bi se spasili, pada u vodu. 5G tehnologija se uvodi da bi roboti u budućnosti bili bolji, pametniji, brži i funkcionalniji, vjerojatno nas takva bdudućnost i čeka. Isto tako treba istaknuti da neka istraživanja pokazuju da frekvencija 5G mreže uništava nemilosrdno spermije odnosno smanjuje plodnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 18:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64517 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Još samo da smisle tko će im tu djecu odgajati. Budućnost je ionako u kiborzima. Nažalost rodili smo se malo prerano da bi živjeli vječno u virtuali. Pomalo i cinično, ljudi postoje milijun godina ili ajmo reći 100 tisuća godina kao moderna rasa, a mi se radimo 50 godina prerano.  Prevelika slucajnost ha? Ili si mozda u Matrixu i netko ti je "namjestio igricu" na 21. stoljece, da se sto vise zabavi, umjesto na neolitik ili doba dinosaura.  Ta "slucajnost" da smo od perioda od milijun godina rodjeni bas 50 godina prije immortality tehnologije i mrvicu prekasno je meni glavna indikacija da zivimo u simulaciji. Ajmo onda provaliti igricu pa da se malo zezamo. U našem patchu Međugorje je povjesni Rim. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 19:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39466 Lokacija: Gl. grad regije
|
Lajkam Robijev način razmišljanja. Ovdje nadobudna ekipa postavi tezu da zapad propada. Onda se na to nakaleme drugi i zidaju kule. Zapad ne propada. Zapad je imao najzagađenije moguće rijeke. Sad imaju tehnologiju kojom su ih očistili da su pitke. Zapad je ratovao radi nafte, kad im je dopizdilo smislili su fracking a sad i el. vozila. Kad zapadu nešto fali oni to uzmu. Kad skuže da im fali djece ili će naći način da uvoze djecu umjesto migranata ili će ih proizvodit. Uglavnom, ne znam otkud ljudima mišljenje da oni trebaju branit zapad iz svog kamenjarskog sela. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 19:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48420 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Odakle tebi ideja da ga mi želimo braniti?
S ovim iz kamenjarskog sela si sve rekao o svom svjetonazoru.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 19:50 |
|
|
 Kamenjar, trn u oku mnogima.
1676 of 2558 - 65.52%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48420 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Zato će naš Januz braniti Zapad iz Zegeja.
Sve propada, ništa nije vječno, pa tako niti Zapad, samo je pitanje hoćeš li se prilagoditi da prevlast tipa preuzima Daleki Istok ili ćeš u svom ignoriranju propasti. Napreduje onaj tko se najbrže prilagodi na novonastale okolnosti, Ameri su već svjesni toga, zato i jesu vodeća sila, neprijatelja treba detektirati na vrijeme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:02 |
|
|
|
Najjaci su narodi koji imaju i konzervativnu te demografski vitalnu bazu, i liberalno-urbanu manjinu i elitu koja može u gradovima radit sto hoće i koju nitko neće sputavati.
Englezi 18. stoljeća, ili Amerika i Izrael danas.
Po meni balans mora postojati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64517 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Najjaci su narodi koji imaju i konzervativnu te demografski vitalnu bazu, i liberalno-urbanu manjinu i elitu.
Englezi 18. stoljeća, ili Izrael danas.
Po meni balans mora postojati. I have a dream.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:06 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Lajkam Robijev način razmišljanja. Ovdje nadobudna ekipa postavi tezu da zapad propada. Onda se na to nakaleme drugi i zidaju kule. Zapad ne propada. Zapad je imao najzagađenije moguće rijeke. Sad imaju tehnologiju kojom su ih očistili da su pitke. Zapad je ratovao radi nafte, kad im je dopizdilo smislili su fracking a sad i el. vozila. Kad zapadu nešto fali oni to uzmu. Kad skuže da im fali djece ili će naći način da uvoze djecu umjesto migranata ili će ih proizvodit. Uglavnom, ne znam otkud ljudima mišljenje da oni trebaju branit zapad iz svog kamenjarskog sela.  Pa robi nam je objasnio, a podrzali ga ti i lider, da ako bi doveo u Minhen bosance da ga preuzmu onda bi vrlo brzo od minhena dobio bosnu. A onda je nadodao , odnosno godinama objasnjavao kako je njemacki fertilitet nizak, da ako nastave ovako sa sadsnjom kulturom, da ce ih uskoro biti duplo manje, a javna ja stvar da u minhen ubrzano dolaze bosanci i arapi. Iz toga su ovi neki sa sela, mada ne znam koliko to ima smisla jer poznato ja da ovi sa sela ne znaju dobro zakljucivati, ni blizu poput vas koji ste naucili voziti i biciklo u u gradu , zakljucili kako se za minhen treba zabrinuti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:10 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Najjaci su narodi koji imaju i konzervativnu te demografski vitalnu bazu, i liberalno-urbanu manjinu i elitu.
Englezi 18. stoljeća, ili Izrael danas.
Po meni balans mora postojati. I have a dream. U Izraelu ovi sekularni i liberalni su znanstvenici, špijuni, prave nova oružja, vode vojsku, nuklearni program, tajne službe, trgovinu sa svijetom, a Haredi ni ne idu u pravu školu, žive na relaciji kuca-sinagoga i samo stancaju po 10 djece. Tel Aviv stanca tehnologiju, Jeruzalem stanca djecu. I jare i pare.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Najjaci su narodi koji imaju i konzervativnu te demografski vitalnu bazu, i liberalno-urbanu manjinu i elitu koja može u gradovima radit sto hoće i koju nitko neće sputavati.
Englezi 18. stoljeća, ili Amerika i Izrael danas.
Po meni balans mora postojati. A cemu bi sluzila i cemu bi koristila ta urbana liberalna elita, za razliku od konzervativne, urbane i domoljubne elite? Meni jedino pada na pamet kao pokazni primjer da se ne opustimo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:11 |
|
|
|
Bitno da je elita. Narod treba nekoga tko će ga voditi i organizirati.
1676 of 2558 - 65.52%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:
U Izraelu ovi liberalni su znanstvenici, špijuni, prave nova oružja, vode vojsku, nuklearni program, tajne službe, trgovinu sa svijetom, a Haredi ni ne idu u školu nego samo stancaju po 10 djece.
Tel Aviv stanca tehnologiju, Jeruzalem stanca djecu.
I jare i pare.
I kakav je odnos među njima, jel ovi nazivaju dio svog naroda nazadnim pustinjacima kao što je slučaj kod Hrvata?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali Postano: 30 srp 2019, 20:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39466 Lokacija: Gl. grad regije
|
daramo je napisao/la: Odakle tebi ideja da ga mi želimo braniti?
S ovim iz kamenjarskog sela si sve rekao o svom svjetonazoru. Što je uvredljivo u kamenjarskom selu? Vjerojatno sam ih obišao više od tebe. Svaki ćošak Hercegovine koji je u F a i većinu dijela u RS.  Imamo gene kamene. Ne kužim te. Problem je što rijetko tko od teoretičara o zapadu mrda igdje dalje od Tromeđe ali znaju sve o svemu. Govori se o zapadnom svijetu kao nečem negativnom. Alo ba! Mi trebamo bit ti koji vuku zapadno BiH. Zato sam i započeo temu!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|