HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 18:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 167 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 17 pro 2017, 10:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
"Legenda koja se prenosi već stotinama godinama kaže da se smrću kralja Dmitra Zvonimira, koji je vladao od 1075. do 1089. godine nad Hrvatskom nadvilo prokletstvo. Sve od tada pa do danas Hrvatskom vladaju oni koji ne vole njezinu grudu, rijeke, mora, hrvatski narod.

Narodnom predajom prenosi se legenda od smrti Dmitra Zvonimira – 1089. godine pa se po tome može zaključiti da će se tisućljetno prokletstvo Hrvatske i hrvatskog naroda okončati 2089 godine, tj. za 75 godina.

Legenda govori da je Dmitar Zvonimir preminuo nasilnom smrću (Ljetopis popa Dukljanina). Prema legendi Zvonimir je ubijen 20. travnja 1089. godine u Kosovu (danas Biskupiji) kod Knina. U to vrijeme bizantski car Aleksije I. Komnen bi potučen kod Pečenega na donjem Dunavu, a Turci Seldžuci osvojiše Jeruzalem. Aleksije I. Komnen zatraži od pape Urbana II. pomoć za oslobađanje Jeruzalema od Turaka. U isto vrijeme zatraži pomoć i od Dmitra Zvonimira. Kralj Zvonimir sazvao je sabor u Kosovo kod „pet crkava“. No pri pomenu na rat u tuđini, nezadovoljni su ga ubili.

Vijesti o nasilnoj smrti nalaze se u Historija salonitana maior iz 16. stoljeća, te Chronicom breve regni Croaciae Ivana Tomašića. Naši povjesničari i danas još uvijek spore oko povijesne činjenice da li je kralj Dmitar Zvonimir preminuo prirodnom smrći ili je ubijen. Arheološkim iskopavanjima na Kosovu polju tezu je pokušao potkrijepiti Stjepan Gunjača. Od tada među povjesničarima prevladava stajalište o prirodnoj smrti kralja Zvonimira.

Međutim, legenda se i nadalje prenosi s pokoljenja na pokoljenja, usmenom i pismenom predajom. Prema toj legendi Zvonimir je opisan kao kralj koji je dobre pomagao, a zle progonio. I za dobrog kralja Zvonimira bijaše sva zemlja vesela jer bijaše puna svakoga dobra, a gradovi bijahu puni srebra i zlata. I veliko bogatstvo bijaše za kralja Zvonimira, kako u Primorju, tako i u Zagorju. Ali u to se vrijeme dogodi da car bizantski, s voljom Svetoga Oca pošalje pisma i poslanike moleći pomoć kralja Zvonimira kao draga brata i među kraljevima kršćanskim kralja poštovanoga. U prvom ga pismu prosiše neka sabere svu gospodu zemlje svoje i sve ljude od vrijednosti. Kada dobri i sveti kralj Zvonimir primi pisma od pape i cara, zapovjedi po cijelom kraljevstvu svome neka se vitezovi i baruni sakupe kod pet crkava na Kosovu polju. I kada dođe rečeni dan, Zvonimir im pročita molbu neka odluče da li će, zajedno s drugom gospodom kršćanskom, iz drugih zemalja u koje su poslana takva pisma, a s pomoću Božjom, poći osloboditi mjesta na kojima je sin Božji za ljubav našu i otkupljenje svijeta na križu muku trpio i krv prolio, gdje je predao duh Ocu i gdje je u grob bilo položeno preslavno tijelo njegovo. Ali čuvši to, “Bogom prokleti i nevjerni Hrvati” počeše vikati na svetoga kralja da on hoće njih odvesti iz domova njihovih, od žena i djece njihove te s carem otimati mjesta gdje je Krist propet i gdje je grob njegov. I nevjerni Hrvati krenu na dobroga kralja s bukom i oružjem, počeše sjeći tijelo svoga kralja i krv njegovu prolijevati. I kralj, ležeći u krvi, izranjen, u velikim bolovima, prokleo je hrvatski narod rekavši: “Da Bog da više nikad ne imali kralja svoje krvi!!!”

Dmitar Zvonimir hrvatski kralj, vladao je od 1075. do 1089. godine. Upamćen kao jedan od najuspješnijih vladara ranosrednjovjekovne Hrvatske Zvonimir je, kao i svoj prethodnik, nastavio politiku ekspanzije Hrvatske na svim poljima. Njegova smrt 1089. bila je prekretnica u hrvatskoj povijesti, jer je sukscesijska kriza koju je izazvala bila popraćena krvavim ratom, koji je rezultirao gubitkom hrvatske samostalnosti.

Zvonimir je bio oženjen Jelenom Lijepom, sestrom ugarskog kralja Ladislava. Imao je sina Radovana i kćer Klaudiju udatu za plemenitaša iz plemena Lapčana. Hrvati su poslije Zvonimirove smrti na prijestolje doveli Stjepana II, sinovca kralja Krešimira IV. Hrvatski narod stoljećima je pamtio razdoblje mira i blagostanja koji su vladali u doba kralja Zvonimira. To se spominjalo na Cetingradskom saboru, ali i stoljećima poslije. Unatoč tome njegova smrt, kao i njegov brak sa Jelenom pokazali su se pogubnima za Hrvatsku jer su prouzročile sukcesijski rat, koji je završio gubitkom hrvatske samostalnosti i dolaskom mađarskih Arpadovića na hrvatsko prijestolje.

Prateći hrvatsku povijest, naročito posljednjih nekoliko godina svjedoci smo zanimljive, ali žalosne povijesti hrvatskog naroda.

Hrvati se neprekidno pitaju, kakvo je to prokletstvo nad njima, i kad će konačno prestati zla kob koja ih prati stoljećima? Je li to doista posljedica tisućljetnog prokletstva dobrog kralja Dmitra Zvonimira kojem Hrvati nisu znali odati poštovanje već su mu nemilosrdno i bez žaljenja oduzeli život, vidjeti će se po isteku tisućljetnog roka. Mnogi su nesigurni po pitanju godine, kada bi se tisućljetno prokletstvo nad Hrvatskom konačno moglo prekinuti, međutim, ako je prema legendi i predaji prokletstvo kralja Zvonimira izrečeno 1089 godine, u trenutku smrti, tada nedvojbeno tisuću godina izlazi 2089 godine.

Hoće li se tada konačno Hrvatima svanuti, i maknuti se omaglica koja ih je obavila – vidjeti ćemo, ako ne mi, vidjeti će oni koji iza nas ostanu. Ako prežive! "


I ti sad budi saveznik i vjeruj potomcima ovakvog naroda da te neće izdati, a nisu htjeli da povedu križarski rat na muslimane U Jeruzalemu ubiše svog kralja, najgore što i smatraju da je kralj druge države Tvrtko njihov a svog smakli, koji kukavičluk.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 23 pro 2017, 01:17 
Offline

Pridružen/a: 23 pro 2017, 00:36
Postovi: 43
Jagnjeca brigada je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Sve je ovo vrlo slabo istraženo(uključujući i žrtve Jasenovca te uopće NDH jer se za vrijeme Juge preuveličavalo brojke te se nije moglo dobro istražiti te zločine),


Slabo istraženo zbog guranja pod tepih. Nažalost, jer je to sada plodno tlo za uveličavanja, umanjivanja i političke zloupotrebe zavisno od ugla gledanja. Tako će verovatno i ostati. Da su mesta stradanja propisno istražena i obeležena nakon rata, sve bi bilo jasno. Samo što bi onda i bratstvo-jedinstvo svih naših naroda i narodnosti bilo nemoguće.

Ali makar je žrtve manje-više jednostavno izračunati na osnovu popisa predratnih i posleratnih (sad da li je neko ubijen u dvorištu ili u šumi ili u logoru ili leži u kakvoj slovenačkoj jami, to se očigledno ne može saznati ovim metodom), podataka o priraštaju i kolonizaciji. Što je uostalom i rađeno.

Kao odgovor na uvodno pitanje, rekao bih Hrvati Srba, i to zbog Drugog svetskog rata. Ostalo bi bilo egal pretpostavljam.

Što nas dovodi do zaključka da je bilo racionalno razmontirati jugoslovensku tvorevinu pred kraj dvadesetih, kada je već bilo očigledno sa svih strana da je u pitanju greška, pa bi danas Srbi i Hrvati bili susedi ni bolji ni lošiji od svih ostalih. Eto, jedino ovima u sredini ne bi bilo toliko dobro. :)


Ne da je Jasenovac slabo istrazen, nego se ne dopusta istrazivanje. Zar nije cudno da u Jasenovcu nema leseva? Navodno masovno stratiste a leseva nigdje? Zasto ne postoji inicijativa da se cijlo podrucje Jasenovca iskopa, da se pronadju lesevi? Zasto takve inicijative nema u Srbiji? Srbe nije briga za "svoje" zrtve?

Tema je naopako postavljena jer smo tako nauceni da razmisljamo. Zato jer ne posznajemo pravu istinu o ww2. Zato postoje ovakva pitanja umjesto da bi se govorilo o tome da su komunisti ti koji su krvnici hrvatskoga i srpskoga naroda. Ta bagra nas je pobila 1945 i pobila nas opet 1991. A pobit ce nas ponovno ako Hrvati i Srbi ne shvate cijelu tu zlocinacku igru.

Za vrijeme ww2 Hrvati i Srbi nisu bili nikakvi neprijatelji kao sto su nam to komunisti nametnuli nakon 1945. Znam da ce vam ovo cudno zvucati, ali Hrvati i Srbi su bili braca po oruzju na podrucju NDH. Vojska NDH i cetnici sa prostora NDH su zajedno ratovali protiv te crvene bande koja je terorizirala narod po selima, ruslia pruge, mostove. Da dobro ste culi cetnici su se uz rame borili sa "ustasama" protiv komusta. NDH je te cetnike na svojoj teritoriji pomagala u hrani, lijekovima i oruzju. A ti cetnici su priznavali NDH. Vidite na kraju rata da su zajedno i isli prema Austriji. Mitologiju o NDH kao o nekoj drzavi koja je samo mislila i provodila "istrebljenje" Srba su komunisti izmislili, a pogotovo 60-ih godina krecu sa jacim promoviranjem te mitologije. A to vam je sluzilo kao pogonsko gorivo zbog kojeg je bio moguc rat 90-ih godina.

Nigdje nemate za vrijeme ww2 da predsjednik Srbije Nedic dize glas protiv nekakvih "istrebljenja" u Jasenovcu i sl. Nigdje niti Draza Mihajlovic ne govori tokom rata o tome. Komunisti su to zapoceli da bi ustrasili Srbe na prostoru NDH da bi bili tako regrutirani u njihovu partijsku vojsku i tako rusili NDH.

Zamislite paradoksa u toj jugo historiji. Cinjenica je koju nit jugo istoricari ne poricu da su na Bitki na Kozari uz ustase borili se i cetnici protiv komunista, odnosno partizana. E a u toj jugo mitologiji se govori da "ustase" ubijaju sve redom po Kozari i da od tamo vode na tisuce civila u obliznji Jasenovac gdje naravno po njima, sve ubijaju. Jako zanimljivo je da nitko javno ne moze takve "povjesnicare" upitati kako objasnjavaju to da u toj operaciji na Kozari ucestvuju i cetnici na strani tih ustasa koji sve ubijaju i vode u logor. To bi znacilo da ti cetnici zajedno sa ustasama ubijaju vlastite sunarodnjake i rodbinu i salju ih u logor. Shvacate li o cemu govorim? Jos je cetnicki zapovijednik godinu dana nakon te akcije i odlikovan od strane Draze Mihajlovica.

Morate shvatiti da je povijest o ww2 na nasem podrucju lazirana. Ona je i dan danas sluzbena u RH bez obzira sto Jugoslavije i tog komunistickog rezima vise nema. A ako netko i pokusa istrazivati... njega se odmah proglasava zlocincem i nekakvim revizionistom. Razumijete li da to komunisticko Sveto pismo nije istrazeno i da se to ne dozvoljava? Jos se zalazu da to bude i zakonski sankcionirano. Dakle povijesnu istinu na pisu povjesnicari, nego je odredjuje politika.

Ponovno vam kazem da Hrvati i Srbi nisu bili u sukobu za vrijeme ww2 nego su bili braca po oruzju. Znam da vam to izgleda nemoguce i ludo. Ali to je zato jer ste nauceni da razmisljate na odredjeni nacin. Da, na podrucju NDH Srbi i Hrvati su bili braca po oruzju, borili su se protiv tog zla kojem je dopusteno 1945 da zavlada ovim prostorima. To zlo je pobilo na desetke i storine tisuca Hrvata i Srba nakon rata i to zlo je zrtve proglasilo zlocincima.

I ovi danasnji samozvani "ustase" i "cetnici"... To je proizvod upravo te bande komunisticke. Oni su komunisticka kreacija a da ni sami to ne shvacaju. Okrenuti su jedni protiv drugih ne shvacajuci da su se nekada zajedno borili protiv komunistickog zla. Ne shvacaju da su samo pijuni u toj igri. Jer direktno nas treca strane sada nece ubijati i raditi razodor. Ovako su nas pobili 1991. i dalje nas drze u mrznji okrenute jedni protiv drugih. A pobit ce nas ponovno kada to odluce.

Razmisljajte malo o ovome. Srbi i Hrvati nisu "prirodni" neprijatelji kako se zeli predstaviti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 24 pro 2017, 07:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Srbi i Hrvati će biti uvijek neprijatelji zbog Bosne kad bi nestalo Bošnjaka opet bi bili, Bošnjaci tu donose stabilizaciju kako?
Italija Vatikan su blizu, ne možeš imati srpsku Bosnu a da nemaš izravno granici na Sjeveru sa Hrvatskom, da li Hrvatskoj paše imati Srbe sa dvije granice.
Uzmimo primjer da Hrvati žele okupirati BiH opet RS je zarobljena između dvije Hrvatske.
Izbrisao sam vam Bošnjake da vidim kako bi išlo ali ne bi ni u crtanom filmu išlo koja god strana dobije polovicu BiH odmah je prijetnja za Srbiju ili Hrvatsku nakon svega nisu Hr Se Zapadni Slaveni.
Možete se vi kofrčiti ali je tako, šta bLiya zna, ćuti ćuti Mujo itd..
Dokle god postoji prijetnja od Islama Srbi i Hrvati neće kidisala toliko jedne na druge, kad bi je nestalo onda bi ne radim ovo zbog neke zaštite Bošnjaka ali to je jednostavno tako Jugoistočna Evropa je vrata Evrope cijele imaš blizu Vatikan imaš blizu Istočne Crkve, tu dolazi do sukoba civilizacija koji se održava dalje na Evropu sad miješano i sa islamskom civilizacijom, Evroplhani ne smiju biti arogantni jer će ih ljevičari i feministkinje pregaziti, nakon svega Bosna pala još nije pod ******** a neće ni pasti zahvaljujući neslaganju Bošnjaka Srba i Hrvata a i slaganju protiv zajedničkog neprijatelja ******** Feministkinja Ateista LGBTq ti pokreti dovode do uništavanja sakramenata braka, nacije, civilizacije.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 24 pro 2017, 16:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
******** Feministkinja Ateista LGBTq ti pokreti dovode do uništavanja sakramenata braka, nacije, civilizacije.
+++++++++++++++++++

dijagnoza:izlam

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 24 pro 2017, 16:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
To će ti svaki pop reći.
Dobro neće protestantska lezbejke koja je pop i drži mise sa gitarom, i đuska.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 12 lis 2018, 01:28 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Sudeći prema popisu stanovništva 2013., Federacija BiH je genocidna tvorevina jednako kao i Republika Srpska. Čak više Srba nedostaje u današnjoj FBiH nego Muslimana/Bošnjaka i Hrvata u današnjoj RS.

* Muslimani u budućoj RS 1991.: 440 746
* Bošnjaci u RS 2013.: 148 477

* Hrvati u budućoj RS 1991.: 144 238
* Hrvati u RS 2013.: 26 509

* Srbi u budućoj FBiH 1991.: 478 122
* Srbi u FBiH 2013.: 56 550

* nedostaje Muslimana/Bošnjaka i Hrvata u RS: 292 269 + 117 729 = 409 998
* nedostaje Srba u FBiH: 421 572


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 23 lis 2018, 19:06 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Velika je šteta što smo mi ratovali s narodom od kojega se gotovo uopće ne razlikujemo. Rat puno gubi na draži kad zaraćene strane govore istim jezikom. Što nismo ratovali s nekim potpuno drukčijim narodom od kojega se može lako diferencirati i ograditi, koji govori potpuno drukčijim jezikom? Što nismo ratovali s Mađarima? To bi bilo ono pravo. Mogao bi bez ikakvih teškoća prepoznati tko je tko. Da smo ratovali s Mađarima, u ratu pregovarati i poslije se po portalima svađati s neprijateljem mogli bi samo oni koji izvrsno poznaju engleski. Neprijateljska vojska ne bi bacala letke jer nitko ne bi mogao odgonetnuti što na njima piše. Kad bi te neprijateljski vojnik zarobio, ne bi te mogao ispitati jer te ne bi ništa razumio. Mogao bi mu slagati da ne govoriš engleski i on ne bi mogao ništa izvući od tebe. Nakon rata nitko ne bi slušao neprijateljske pjesme jer ne bi vidio smisla slušati nešto što uopće ne razumije. Mogao bi reći da ne želiš čuti u Hrvatskoj mađarski jezik i mađarsku pjesmu. Ne možeš reći da ne želiš čuti srpski jezik kad je identičan hrvatskom, a onda i izvođač pjesme na istom jeziku ne predstavlja veliku razliku. Isti jezik veliki je teret, zbog toga ne možemo pobjeći od Srba, Bošnjaka, Crnogoraca i Jugoslavena jer je očita činjenica da smo isti.

Kad je isti jezik, rat je totalno debilan.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 23 lis 2018, 19:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2018, 23:02
Postovi: 4233
Da smo isti bili bi isti :D
https://www.youtube.com/watch?v=OduoHmTdEc0&t=



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 24 lis 2018, 17:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Srba u kraljevini SHS 1921. 4.8 mil
U YU 1991. 8.6 mil
Nevjerojatno izgenocidisani

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 15 pro 2018, 09:28 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Pokolj je dokazan tek onda kad su pronađeni kosturi i kad postoji evidencija da se broj stanovnika nekog naselja naglo smanjio usporede li se prijeratni i poslijeratni popis. Dosta ustaških pokolja nad svetosavcima višestruko je preuveličano ili čak sasvim izmišljeno. Jedino se za pokolje u dolini Neretve 100%, bez ikakvog spora, može reći da su se dogodili. Današnje općine Ravno, Neum, Čapljina i Stolac. Pronađene su kosti, evidentan je pad broja stanovnika (Prebilovci s 1 000 na 172), poznata su imena jama (Golubnjača, Gavranica, Pandurica, Bivolje Brdo itd.).


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 01 kol 2019, 05:29 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Dobar dokaz da su Srbi bili zločinci, a Hrvati nisu, je slučaj Milana Babića. Predsjednik tzv. RSK se pokajao i od grižnje savjesti objesio. Da su i Hrvati podjednako bili svirepi prema Srbima, tj. ako su svi u ratu jednako činili zločine, to pokajanje ne bi bilo moguće. Onda bi jednak broj pokajanih bio na svim stranama. Niti jedan Hrvat se nije pokajao, što znači da je hrvatska politika 1990-ih bila sasvim poštena, humana i uljudna.

Jedna od osnovnih naših teza je da je Hrvatska 1990-ih nevina napadnuta, da smo nedužni fasovali. Međutim, ako je istina da su Hrvati u Drugome svjetskom ratu sadistički poklali desetke ili kako neki tvrde stotine tisuća Srba, onda uopće nismo bili nevini. Onda smo zaslužili fasovati, srpski pokolji 1990-ih su onda samo bili vraćanje zajma iz 1940-ih. Ako su ukupno u 20. stoljeću daleko više Hrvati pobili Srba nego Srbi Hrvata, sasvim je nevjerojatno da se jedan od ključnih vođa naroda koji je puno više stradao izgrize od osjećaja krivnje i objesi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 01 kol 2019, 06:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 19:37
Postovi: 5633
Ateist je napisao/la:
Dobar dokaz da su Srbi bili zločinci, a Hrvati nisu, je slučaj Milana Babića. Predsjednik tzv. RSK se pokajao i od grižnje savjesti objesio. Da su i Hrvati podjednako bili svirepi prema Srbima, tj. ako su svi u ratu jednako činili zločine, to pokajanje ne bi bilo moguće. Onda bi jednak broj pokajanih bio na svim stranama. Niti jedan Hrvat se nije pokajao, što znači da je hrvatska politika 1990-ih bila sasvim poštena, humana i uljudna.

Jedna od osnovnih naših teza je da je Hrvatska 1990-ih nevina napadnuta, da smo nedužni fasovali. Međutim, ako je istina da su Hrvati u Drugome svjetskom ratu sadistički poklali desetke ili kako neki tvrde stotine tisuća Srba, onda uopće nismo bili nevini. Onda smo zaslužili fasovati, srpski pokolji 1990-ih su onda samo bili vraćanje zajma iz 1940-ih. Ako su ukupno u 20. stoljeću daleko više Hrvati pobili Srba nego Srbi Hrvata, sasvim je nevjerojatno da se jedan od ključnih vođa naroda koji je puno više stradao izgrize od osjećaja krivnje i objesi.


Možda je bio emotivno nestabilna ličnost. Trenutak slabosti...

I Nikola Koljević im se upucao, Vlajko Stoiljković (ministar policije) također, kad je čuo da ga čeka Hag zbog Kosova 1999.

Ana Mladić, kćer Ratka Mladića se također ubila. Ponosna na tatu, valjda.

Događa se.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 01 kol 2019, 10:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58270
Lokacija: DAZP HQ
Hrvati su imali sveti cilj, svoju državu, a Srbi su maštali o proširenju Srbije. Naš cilj je veći, samim time nema uzmicanja i moralnog posrtanja dok se ne stigne do njega.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 01 kol 2019, 12:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 19:37
Postovi: 5633
dudu je napisao/la:
Hrvati su imali sveti cilj, svoju državu, a Srbi su maštali o proširenju Srbije. Naš cilj je veći, samim time nema uzmicanja i moralnog posrtanja dok se ne stigne do njega.


Točno, Hrvatska je branila svoje avnojske granice, priznate od Beograda koliko i od Zagreba. To ste potpisali, gospodo. Nismo tražili zapadni Srijem, nismo granatirali Sombor ni Apatin (a Dubrovnik nije imao ni vojarnu), branili smo svoje.



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 01 kol 2019, 16:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 srp 2019, 21:04
Postovi: 5190
Kad se pogledaju razmjeri stradanja najznacajniji su prvi i drugi svjetski rat. U prvom svjetskom ratu pobijen je velik broj Srba u cemu su sudjelovali i Hrvati. U drugom svj. ratu NDH i paravojne postrojbe su eliminirali barem 300 000 Srba. U zlocinima nad civilima su prednjacili Ustase Islamske vjeroispovjesti koji su se u tom periodu nazivali "Hrvati Muslimani". Ne znam koliko su nas Srbi poubijali u ta 2 rata ali sumnjam da su premašili 300 000 iz drugog svj. rata a gdje je tek onaj prvi. Naravno ove brojke treba uzeti s rezervom jer ce danas Bosnjaci i vise nego ponosno prisvojiti veliki broj Ustaskih zlocina koje su pocinili njihovi djedovi i pradjedovi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 03 kol 2019, 23:33 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Znači, svi se slažete da su više Hrvati pobili Srba nego Srbi Hrvata.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 04 kol 2019, 00:27 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Kad se pogledaju razmjeri stradanja najznacajniji su prvi i drugi svjetski rat. U prvom svjetskom ratu pobijen je velik broj Srba u cemu su sudjelovali i Hrvati. U drugom svj. ratu NDH i paravojne postrojbe su eliminirali barem 300 000 Srba. U zlocinima nad civilima su prednjacili Ustase Islamske vjeroispovjesti koji su se u tom periodu nazivali "Hrvati Muslimani". Ne znam koliko su nas Srbi poubijali u ta 2 rata ali sumnjam da su premašili 300 000 iz drugog svj. rata a gdje je tek onaj prvi. Naravno ove brojke treba uzeti s rezervom jer ce danas Bosnjaci i vise nego ponosno prisvojiti veliki broj Ustaskih zlocina koje su pocinili njihovi djedovi i pradjedovi.


U A-U vojsci su bili i Srbi, ali zbog jugoslavenskog sentimenta Srbi/Hrvati/Slovenci su prebačeni na druge frontove. U Kraljevini je na tisuće Hrvata streljano. U drugom svjetskom ratu je stradalo oko 200 000 Hrvata, 86 000 Muslimana i još stotine tisuća Njemaca, Mađara, Talijana, Slovenaca itd. Nakon rata je bilo još par stotina tisuća žrtava većinom Hrvata i Njemaca. S tim da su u partizanima bili i Hrvati pa je djelomično i međusoban konflikt. U domovinskom ratu bilo je oko 30 tisuća žrtava (+ 70 000 u BiH, Bošnjaci i Hrvati).

Tu su još naravno i prekrštavanje na pravoslavlje tijekom Osmanskog carstva i Kraljevine Juge, stotine i stotine tisuća, ako ne i milijuni koji su bježali iz Jugoslavija, 400 000 prognanih Hrvata tijekom Domovinskog rata...

U drugom svjetskom ratu na području NDH se uzima oko 300 000 srpskih žrtava, mada prema popisima i demografiji realnija procjena je oko 200 000 (gledamo popise '31/'48/'53 Srbi na području danas Hr/BiH). S tim da su se borili među sobom u različitim suprotstavljenim frakcijama, pa je nemoguće točno odrediti tko je čija žrtva, koliko je točno stradalo od režima, koliko ih je pobjeglo itd.

U Nedićevoj Srbiji 100 000 ljudi stradalo u logorima, ali to nisu sve Hrvati pa nije relevantno za temu.

Dakle Hrvati i njihovi tkz. "kolaboratori" kroz 20. stoljeće, (ne računam 1.svj.) imaju oko milijun mrtvih. Srbi imaju oko pola milijuna u drugom svjetskom ratu, u poraću vjerojatno desetine tisuća, 90-ih oko 35 tisuća.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 04 kol 2019, 08:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Citat:
U Nedićevoj Srbiji 100 000 ljudi stradalo u logorima, ali to nisu sve Hrvati pa nije relevantno za temu.


Kakvi Hrvati u Nedićevoj Srbiji!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 04 kol 2019, 13:51 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
Carmello Šešelj je napisao/la:
Citat:
U Nedićevoj Srbiji 100 000 ljudi stradalo u logorima, ali to nisu sve Hrvati pa nije relevantno za temu.


Kakvi Hrvati u Nedićevoj Srbiji!?


Kažem generalno nisu, možda je bio koji, pa nije relevantno za temu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 04 kol 2019, 14:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Pa bio je koji Hrvat u Nedićevoj Srbiji. Ivo Andrić, srpski pisac hrvatskog porekla, na primer, proveo rat pišući svoja kapitalna dela u Beogradu. I možda još dvocifren broj njih. To je kao da ja kažem "Srbi u Muđimurju". Glupo je da navodiš okupiranu Nedićevu Srbiju u to nabrajanje, dobro nisi Albaniju spomenuo.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 05 kol 2019, 12:14 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Kad se pogledaju razmjeri stradanja najznacajniji su prvi i drugi svjetski rat. U prvom svjetskom ratu pobijen je velik broj Srba u cemu su sudjelovali i Hrvati. U drugom svj. ratu NDH i paravojne postrojbe su eliminirali barem 300 000 Srba. U zlocinima nad civilima su prednjacili Ustase Islamske vjeroispovjesti koji su se u tom periodu nazivali "Hrvati Muslimani". Ne znam koliko su nas Srbi poubijali u ta 2 rata ali sumnjam da su premašili 300 000 iz drugog svj. rata a gdje je tek onaj prvi. Naravno ove brojke treba uzeti s rezervom jer ce danas Bosnjaci i vise nego ponosno prisvojiti veliki broj Ustaskih zlocina koje su pocinili njihovi djedovi i pradjedovi.



Ma kako da ne, Bosnjaci pobili okoline Srbe po Lici, Kordunu, Baniji... Na seri, majke ti.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 03 ruj 2019, 00:23 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Srpska i djelomično srpska sela u Hrvatskoj, broj stanovnika 1931.-broj stanovnika 1948.

* Banovci 1139-1028
* Birovača 425-331
* Boričevac 788-11
* Brotnja 627-366
* Bruvno 1347-834
* Cerovac 342-296
* Dabašnica 450-230
* Deringaj 427-281
* Dnopolje 665-482
* Dobroselo 782-488
* Donja Suvaja 455-362
* Donji Lapac 11465-6641
* Donji Srb 1395-587
* Drenovac Osredački 165-75
* Duboki Dol 279-143
* Dugopolje 186-117
* Dvor 23452-21736
* Ervenik 7331-6848
* Glogovo 465-242
* Glušci 126-138
* Gornja Ploča 1502-996
* Gornja Suvaja 456-357
* Gornji Srb 546-384
* Gornji Žirovac 1269-1077
* Grab 778-486
* Gubavčevo Polje 425-363
* Kaldrma 281-181
* Kijani 588-519
* Kik 358-231
* Kom 752-496
* Kunovac Kupirovački 349-259
* Kupirovo 399-258
* Mazin 1687-1089
* Nebljusi 1720-609
* Neteka 352-240
* Omsica 450-367
* Osredci 715-365
* Raduč 909-729
* Rudopolje Bruvanjsko 1288-634
* Slabinja 937-495
* Štikada 2437-497
* Tiškovac Lički 449-561
* Tomingaj 1226-761
* Vučipolje 584-347
* Zaklopac 533-262

Veliki pad broja stanovnika zamjećujem samo u naseljima Nebljusi, Rudopolje Bruvanjsko i Štikada.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 03 ruj 2019, 00:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Vise su Hrvati pobili Srba u historiji.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 03 ruj 2019, 08:45 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
* Ada 392-508
* Batinova Kosa 430-184
* Begluci 561-506
* Begovac 310-296
* Begovići 360-267
* Bestrma 699-413
* Bijele Vode 1045-845
* Biovičino Selo 1113-1205
* Bjelopolje 344-202
* Blata 468-435
* Blatuša 1215-886
* Blinja 477-366
* Bobodol 236-259
* Bobota 2324-1852
* Bokane 575-176
* Borojevići 515-414
* Bović 818-364
* Brđani Cesta 682-548
* Brebornica 264-215
* Brnjavac 439-427
* Bršadin 1037-1004
* Buhača 598-124
* Bukovica 503-322
* Buzeta 1043-949
* Cepeliš 274-300
* Ćeralije 958-513
* Četvrtkovac 599-397
* Čista Mala 506-618
* Čremušnica 850-666
* Crkveni Bok 1107-700
* Crni Potok 1156-740
* Đevrske 1038-1100
[/b]* Divoselo 2164-679[/b]
* Donja Bačuga 1514-664
* Donja Brusovača 590-382
* Donja Čemernica 734-503
* Donja Mlinoga 394-307
* Donja Oraovica 615-235
* Donja Stupnica 558-248
* Donje Ceranje 552-350
* Donje Dubrave 900-641
* Donji Javoranj 950-784
* Donji Kašić 482-711
* Donji Kukuruzari 5525-4340
* Dragotina 953-685
* Drenovac Banski 1145-901
* Drenovac Radučki 437-381
* Drljača 763-457
* Dugo Selo Lasinjsko 1108-653
* Dunjak 305-266
* Đuričić 276-231
* Gaboš 817-718
* Golinja 747-621
* Golubić 2272-2242
* Gomirje 610-369
* Gornja Bačuga 660-531
* Gornja Čemernica 728-488
* Gornja Mlinoga 950-368
* Gornja Trstenica 806-661
* Gornje Vrhovine 1244-953
* Gornji Babin Potok 519-311
* Gošić 253-230
* Grabovac Banski 819-591
* Gradina Korenička 163-133
* Grmušani 260-251
* Gvozd 765-733
* Gvozdansko 486-418
* Homoljac 237-176
* Islam Grčki 843-1117
* Ivanjski Bok 514-340
* Ivoševci 1585-1721
* Jabukovac 596-365
* Jagrovac 210-137
* Janja Gora 1113-966
* Jezerce 259-164
* Johovo 118-100
* Jošavica 981-672
* Kamenska 35-18
* Karadžićevo 289-550
* Katinovac 979-582
* Kinjačka 501-233
* Kirin 1169-753
* Ključar 216-131
* Klokoč 707-506
* Knežević Kosa 266-207
* Knezovljani 318-249
* Kolarić 506-305
* Koljane 1918-1379
* Komić 820-509
* Komora 432-344
* Končarev Kraj 120-101
* Korenica 441-304
* Kozarac 563-412
* Krbavica 1047-731
* Krstinja 400-306
* Kunić 557-334
* Kupljensko 1026-649
* Kusonje 916-450
* Laktac 282-275
* Lička Jesenica 1268-1002
* Lički Čitluk 570-344
* Lički Osik 689-532
* Lisičine 804-467
* Ludvinci 138-191
* Luščani 1350-869
* Mačkovo Selo 636-265
* Macute 651-428
* Majske Poljane 1378-927
* Mala Gradusa 277-208
* Mali Gradac 820-689
* Malička 397-325
* Markovac 528-474
* Matijevići 225-295
* Mečenčani 387-307
* Medak 1466-1052
* Miholjsko 691-427
* Miranje 226-261
* Mlaka 1106-231
* Mlaka Antinska 96-175
* Mogorić 1740-1230
* Mokro Polje 1791-1863
* Moravice 1241-734
* Moštanica 581-450
* Ornice 164-96
* Ostrovo 897-762
* Ostrožin 1280-1019
* Otišić 1957-1668
* Oton 961-991
* Pačetin 1110-896
* Pađene 845-785
* Koprivna 370-294
* Petrova Slatina 231-364
* Palanjek Pokupski 173-151
* Parčić 522-527
* Paulin Dvor 295-481
* Pecka 695-669
* Perjasica 1440-1227
* Perna 1241-914
* Pješčanica 1440-1227
* Plavno 2059-2403
* Počitelj 1626-1153
* Podgorje 705-474
* Podrinje 192-244
* Polača 1993-2001
* Prkos Lasinjski 570-235
* Radučić 905-891
* Rujevac 1061-929
* Sadilovac 636-169
* Šalamunić 621-391
* Šaš 1003-949
* Šegestin 386-293
* Široka Kula 2691-957
* Sjeničak Lasinjski 1696-1073
* Slavsko Polje 1747-1173
* Šljivovac 689-511
* Slovinci 512-548
* Smoković 867-1012
* Smrdelje 485-563
* Srb 1395-971
* Staro Selo Topusko 1428-927
* Stipan 724-577
* Strmen 1104-679
* Svinica 1102-876
* Tremušnjak 530-368
* Trepča 239-142
* Trgovi 320-297
* Umetić 222-179
* Uštica 999-754
* Varivode 729-720
* Velika Gradusa 772-594
* Velika Popina 1518-1144
* Veliki Gradac 1257-1052
* Veliki Šušnjar 988-623
* Vera 772-608
* Vlahović 800-512
* Voćin 1980-1082
* Vojišnica 500-554
* Volinja 351-265
* Vorkapić 878-642
* Vranovača 383-230
* Vrelo Koreničko 363-224
* Zagrad 176-423
* Zaklopača 173-78
* Zalužnica 1159-902
* Zapužane 326-419
* Željava 853-374
* Zimić 107-92
* Živaja 1444-1062
* Živković Kosa 313-225


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesu li sveukupno kroz povijest više Srbi pobili Hrvata ili Hrvati pobili Srba?
PostPostano: 03 ruj 2019, 15:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2018, 10:42
Postovi: 9834
Ateist,jel imaš podatke za hrvatska sela sa tih prostora,pa da usporedimo broj sa srpskim selima ?!
Zašto si stavio Borićevac pod srpsko selo ?

_________________
Što nam prijete silom,pa neka izvole
nisu Srbi turci,da alaha mole


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 167 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 63 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO