|
|
Stranica: 10/14.
|
[ 343 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ccaterpillar
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 10:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Jesi ti siguran da nisi musliman? Siguran sam, ja sam paganin.
_________________ Zarada bitcoina: https://freebitco.in/?r=3063997
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:04 |
|
|
ccaterpillar je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ovo je jedan toliko bezobrazan post da bih, da sam admin, odmah spucao ban.
Čuj da su granice rezultat okupatora?? Čuj da Hrvati nemaju bitaka protiv okupatora? Pa koji je to europski narod imao više bitaka i stradanja protiv Turaka? Ustanaka je itekako bilo. Proguglaj npr malo imena Luke Ibrišimovića ili Marka Mesića. Pa nisam ja počeo priču o austrijskom okupatoru, nego sagovornik. A ti odmah udario na Turke. Ja ne znam za hrvatske ustanke protiv Austrijanaca, Habzburgovaca i Mađara, koliko ja znam ti odnosi su se uglavnom rešavali dogovorima i pregovorima, ako ti misliš da je istorija bila drugačija, razuveri me. Dakle vi ste ljuti na nas što smo bili pametniji i razgovarali i tako rješavali probleme za razliku od vas koji ste pravili bune pa bi dobili po nosu. Kao što je Kvačica rekao mi smo austrijance donekle doživljavali kao svoje jer su bili katolici kao i mi i imamo sličnu kulturu. Na kraju mi smo njih vlastitom voljom pozvali u Hrvatsku. Habsburzi su 1527. Postali Hrvatski kraljevi nakon odluke Sabora oni nas nisu okupirali kao vas Turska carevina i tu je velika razlika. Iako su često Austrijanci kršili dogovoreno oni ipak nisu vladali s nama kao pokorenim narodom nego kao ravnopravnim djelom svoga carstva. Ni sami austrijanci nisu mogli puno utjecat na odluke cara, da se bunio neki plemić u Grazu ili u Varaždinu i jedan i drugi bi prošli jednako, neovisno o tome tko je Hrvat a tko Nijemac. Mi se nismo bunili iz glavnog razloga što takvu privilegiju nismo imali. Turci su nam bili pod nosom i nekakve bune bi razbile jedinstvo obrane zemlje i samo bi olakšale Turcima posao.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
ccaterpillar
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:16 |
|
|
Šta je sad ovo, jel počelo brisanje postova?
|
|
Vrh |
|
|
ccaterpillar
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:23 |
|
|
weasel je napisao/la: Dakle vi ste ljuti na nas što smo bili pametniji i razgovarali i tako rješavali probleme za razliku od vas koji ste pravili bune pa bi dobili po nosu. Kao što je Kvačica rekao mi smo austrijance donekle doživljavali kao svoje jer su bili katolici kao i mi i imamo sličnu kulturu. Na kraju mi smo njih vlastitom voljom pozvali u Hrvatsku. Habsburzi su 1527. Postali Hrvatski kraljevi nakon odluke Sabora oni nas nisu okupirali kao vas Turska carevina i tu je velika razlika. Iako su često Austrijanci kršili dogovoreno oni ipak nisu vladali s nama kao pokorenim narodom nego kao ravnopravnim djelom svoga carstva. Ni sami austrijanci nisu mogli puno utjecat na odluke cara, da se bunio neki plemić u Grazu ili u Varaždinu i jedan i drugi bi prošli jednako, neovisno o tome tko je Hrvat a tko Nijemac. Mi se nismo bunili iz glavnog razloga što takvu privilegiju nismo imali. Turci su nam bili pod nosom i nekakve bune bi razbile jedinstvo obrane zemlje i samo bi olakšale Turcima posao. Ajde da probam da ponovim odgovor: Naprotiv, ja sam ljut na nas što mi nismo kao vi, a vi kao mi, pa da onda Nemci recimo streljaju po Varaždinu, a ne po Kragujevcu. A za ostalo, neki zlobnik bi primetio da ste i 1102. bez borbe predali vlast Ugarima Isto ste uradili 1918. A onda i 1945, pa ste se posle par decenija predomislili..
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:24 |
|
|
klonirani mujaga u misiji zavade vlaha
|
|
Vrh |
|
|
ccaterpillar
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:26 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: klonirani mujaga u misiji zavade vlaha De si Andrija...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:32 |
|
|
ccaterpillar je napisao/la: Ajde da probam da ponovim odgovor:
Naprotiv, ja sam ljut na nas što mi nismo kao vi, a vi kao mi, pa da onda Nemci recimo streljaju po Varaždinu, a ne po Kragujevcu.
A za ostalo, neki zlobnik bi primetio da ste i 1102. bez borbe predali vlast Ugarima Isto ste uradili 1918. A onda i 1945, pa ste se posle par decenija predomislili.. Nismo bez borbe predali vlast 1102. bilo je tu borbe s Mađarima itekako. Tek kad je poginuo Petar Snačić na Petrovoj Gori naše plemstvo šalje uvijete Kolomanu koji naravno pragmatično potpisuje sve samo da se domogne krune. Svi koji znaju povijest Hrvatske pogotovo tu ranovijekovnu znaju da smo mi mađare slušali 0%. južno od save. Daleko je bila pešta i mi smo praktički bili samostalni. Mađari su jedino imali utjecaja u Slavoniji zbog blizine Mađarskoj. Isto bi se moglo reći i za 1918. godinu tu prvu Jugoslaviju su željeli svi kako Hrvati i Srbi barem u početku. Ta godina je po meni ključna za nastanak moderne Hrvatske jer smo mogli biti raskomadani a nismo jer smo bili pametni. Ruku na srce mi vas jesmo tu namajmunili jer ste tada bili na pobjedničkoj strani i mogli ste radit što ste htjeli. Opet kažem tko vam je kriv kad je vaš kralj bio megaloman.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:41 |
|
|
ccaterpillar je napisao/la: weasel je napisao/la: Dakle vi ste ljuti na nas što smo bili pametniji i razgovarali i tako rješavali probleme za razliku od vas koji ste pravili bune pa bi dobili po nosu. Kao što je Kvačica rekao mi smo austrijance donekle doživljavali kao svoje jer su bili katolici kao i mi i imamo sličnu kulturu. Na kraju mi smo njih vlastitom voljom pozvali u Hrvatsku. Habsburzi su 1527. Postali Hrvatski kraljevi nakon odluke Sabora oni nas nisu okupirali kao vas Turska carevina i tu je velika razlika. Iako su često Austrijanci kršili dogovoreno oni ipak nisu vladali s nama kao pokorenim narodom nego kao ravnopravnim djelom svoga carstva. Ni sami austrijanci nisu mogli puno utjecat na odluke cara, da se bunio neki plemić u Grazu ili u Varaždinu i jedan i drugi bi prošli jednako, neovisno o tome tko je Hrvat a tko Nijemac. Mi se nismo bunili iz glavnog razloga što takvu privilegiju nismo imali. Turci su nam bili pod nosom i nekakve bune bi razbile jedinstvo obrane zemlje i samo bi olakšale Turcima posao. Ajde da probam da ponovim odgovor: Naprotiv, ja sam ljut na nas što mi nismo kao vi, a vi kao mi, pa da onda Nemci recimo streljaju po Varaždinu, a ne po Kragujevcu. A za ostalo, neki zlobnik bi primetio da ste i 1102. bez borbe predali vlast Ugarima Isto ste uradili 1918. A onda i 1945, pa ste se posle par decenija predomislili.. Bilo je puno strieljanja Hrvata od strane Talijana a pogotovo Niemaca na području Istre i Primorja. Na tim dielovima nije bilo NDH, te su tamo Hrvati poprilično podupirali partizane. Partizani bi svako malo iz zasjede ubili jednog ili dva Niemca iz obhodnje, a onda bi se sami sakrili ili ostavili oružje u obližnjem selu, koje bi onda nakon toga nadrapalo i to često na način da bi Niemci čak ubili i tamošnjeg katoličkog svećenika. Za razliku od toga, srbijanski partizani su radili minimlane diverzije protiv Niemaca u Srbiji, te su se umjesto toga šepurili po NDH...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
ccaterpillar
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 11:43 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Bilo je puno strieljanja Hrvata od strane Talijana a pogotovo Niemaca na području Istre i Primorja. Na tim dielovima nije bilo NDH, te su tamo Hrvati poprilično podupirali partizane. Partizani bi svako malo iz zasjede ubili jednog ili dva Niemca iz obhodnje, a onda bi se sami sakrili ili ostavili oružje u obližnjem selu, koje bi onda nakon toga nadrapalo i to često na način da bi Niemci čak ubili i tamošnjeg katoličkog svećenika. Za razliku od toga, srbijanski partizani su radili minimlane diverzije protiv Niemaca u Srbiji, te su se umjesto toga šepurili po NDH... Nigde osim u Srbiji nisu Nemci izdali proglas 100 za jednog mrtvog Švabova, i 50 za jednog ranjenog.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 12:28 |
|
|
ccaterpillar je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Bilo je puno strieljanja Hrvata od strane Talijana a pogotovo Niemaca na području Istre i Primorja. Na tim dielovima nije bilo NDH, te su tamo Hrvati poprilično podupirali partizane. Partizani bi svako malo iz zasjede ubili jednog ili dva Niemca iz obhodnje, a onda bi se sami sakrili ili ostavili oružje u obližnjem selu, koje bi onda nakon toga nadrapalo i to često na način da bi Niemci čak ubili i tamošnjeg katoličkog svećenika. Za razliku od toga, srbijanski partizani su radili minimlane diverzije protiv Niemaca u Srbiji, te su se umjesto toga šepurili po NDH... Nigde osim u Srbiji nisu Nemci izdali proglas 100 za jednog mrtvog Švabova, i 50 za jednog ranjenog. Trebavski četnici u proglasu gradačačkim Muslimanima prijete da “ za svaku zapaljenu srpsku kuću zapaliće celo neprijateljsko selo”, a za jednu srpsku glavu pišu da će sravniti “ s lica zemlje 100 neprijateljskih glava”. https://blog.vecernji.hr/zvonimir-despo ... 1-1945-997
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 14:40 |
|
|
ccaterpillar je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Neobično mi za Srbina da hvali stranog okupatora, bio on Austrijanac ili Turčin.
Srbi su obično ponosni. Nije to hvaljenje, to je pokušaj realnog sagledavanja stvari. Ti Turci su ipak 500 godina bili tu, ne toliko fizički koliko duhovno, posle toliko vremena ne može se samo govoriti o okupaciji. Ali to je zanimljivo, vi Hrvati nama gurate priču o turskom okupatoru čijih se tekovina treba osloboditi, a u isto vreme koristite sve blagodeti koje su vam doneli vaši "okupatori", počevši od granica banske Hrvatske koje su izvojevane uglavnom u Beču i Pešti, i u bitkama koje su vodili Habzburzi. Vaša istorija nije istorija bitaka protiv vaših okupatora, već istorija dogovaranja, pregovaranja i saradnje sa istima, ustanke, krv i sukobe ste prepustili nama, pa kad vam ustreba i hvalite nas zbog toga. Pa nismo mi baš toliko naivni. Ili možda i jesmo jer da nismo ne bi Švaba raspisao proglas o 100 za jednog u Šumadiji, nego u Zagorju. Ne bi komunisti došli u Srbiju da dižu bune, pa da Nemci postreljaju celu kragujevačku gimnaziju, nego bi možda išli u Varaždin ili Čakovec, pa da tamo Nemci streljaju 100 za jednog. Ali eto, bilo je baš tako kako je bilo. Habsburzi nisu bili okupatori u hrvatskoj, sabor ih je sam izabrao. Turski prodor smo u Europi zaustavili mi (uz ostale narode Habsburške monarhije) i to na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, zapadno od koje nema nikakvih Srba. Vi ste za to vrijeme bili poslušna raja svojim begovima sve do raspada Osmanskog carestva "bolesnika na bosporu"u 19. stoljeću. Sva borba u WW2 se vodila zapadno od Drine i ovaj zadnji rat se vodio zapadno od Drine. Vi gedžovani kmečite zbog par kirurški preciznih bombica koje su pale na neku tvornicu ili mostić, zamisli da ste proživili 2% od onoga što su proživljavali ljudi u Vukovaru ili Sarajevu tijekom rata.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 15:30 |
|
|
Zašto većina Srba dan danas slavi puč iz 1941. s krilaticom "bolje rat nego pakt"?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 15:32 |
|
|
Clint Eastwood je napisao/la: Habsburzi nisu bili okupatori u hrvatskoj, sabor ih je sam izabrao. Turski prodor smo u Europi zaustavili mi (uz ostale narode Habsburške monarhije) i to na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, zapadno od koje nema nikakvih Srba. Vi ste za to vrijeme bili poslušna raja svojim begovima sve do raspada Osmanskog carestva "bolesnika na bosporu"u 19. stoljeću. Sva borba u WW2 se vodila zapadno od Drine i ovaj zadnji rat se vodio zapadno od Drine. Vi gedžovani kmečite zbog par kirurški preciznih bombica koje su pale na neku tvornicu ili mostić, zamisli da ste proživili 2% od onoga što su proživljavali ljudi u Vukovaru ili Sarajevu tijekom rata. Kakva odlepljenost od istine, pa to je za proučavanje.... Vidi, vi ste 1914. po Zagrebu pretili kako ćete osvetiti Ferdinanda, a onda ste samo četiri godine kasnije klicali "neumrlim milim vašim srpskim oslobodiocima" - upravo onima kojima ste četiri godine ranije pretili osvetom. Isti taj Sabor doneo je odluku o raskidu veza sa AU, u trenutku kad je AU bila najjača - 1918. 1934. Zagreb je žalio zbog smrti NJKV Aleksandra I, a 1941. je klicao nemačkim vojnicima, a 1945. drugu Titu. Ispada da niko nikada nije bio okupator Hrvatske, jer je svako dočekan sa cvećem. To je nezapamćeno udvorništvo, i da imate iole takta nikada nikome ne biste prigovorili isto. Pogotovo ne Srbima njihov odnos prema Turcima, jer je tursko prisustvo na srpskim prostorima bilo obeleženo mnoštvom buna, oveta, seoba i sl. I kao "bolesnik na Bosforu" Turci su bili neuporedivo brojniji i jači od Srba, a Srbi su bez ičije vojne pomoći ustali protiv njih. Činjenica da su Turci opsedali Beč, govori o tome da ih vi niste zaustavili, jer je Beč vama iza leđa. Vaši krajevi im jednostavno nisu bili na putu, nego su bili bočna strana. Glavni pravac napredovanja je dolina Morave i Dunava sve do Beča. Čak i kad su Austrijanci prodrli do Skoplja, prodirali su tim pravcem. Skoplje je bilo u Austrijskim rukama, a Bosna u Turskim, što znači d ae zaobiđena kao nebitna. U Vukovaru su živeli Srbi u skoro istom broju kao i Hrvati i preživljavali su isto, kao i u Srpskom Sarajevu. A od NATO bombi stradavli su civili i civilna infrastruktura, ipak Srbi su ušli u tu avanturu, a NATO se nije usudio na izvede kopneni napad. Vi ste npr. samo zbog pretnje sankcijama Zagrebu, potpisali predaju HB. Da vam se pretilo bombardovanjem, vratili bi se u Jugoslaviju pod Slobu Miloševića.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 15:43 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Clint Eastwood je napisao/la: Habsburzi nisu bili okupatori u hrvatskoj, sabor ih je sam izabrao. Turski prodor smo u Europi zaustavili mi (uz ostale narode Habsburške monarhije) i to na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, zapadno od koje nema nikakvih Srba. Vi ste za to vrijeme bili poslušna raja svojim begovima sve do raspada Osmanskog carestva "bolesnika na bosporu"u 19. stoljeću. Sva borba u WW2 se vodila zapadno od Drine i ovaj zadnji rat se vodio zapadno od Drine. Vi gedžovani kmečite zbog par kirurški preciznih bombica koje su pale na neku tvornicu ili mostić, zamisli da ste proživili 2% od onoga što su proživljavali ljudi u Vukovaru ili Sarajevu tijekom rata. Kakva odlepljenost od istine, pa to je za proučavanje.... Vidi, vi ste 1914. po Zagrebu pretili kako ćete osvetiti Ferdinanda, a onda ste samo četiri godine kasnije klicali "neumrlim milim vašim srpskim oslobodiocima" - upravo onima kojima ste četiri godine ranije pretili osvetom. Isti taj Sabor doneo je odluku o raskidu veza sa AU, u trenutku kad je AU bila najjača - 1918. 1934. Zagreb je žalio zbog smrti NJKV Aleksandra I, a 1941. je klicao nemačkim vojnicima, a 1945. drugu Titu. Ispada da niko nikada nije bio okupator Hrvatske, jer je svako dočekan sa cvećem. To je nezapamćeno udvorništvo, i da imate iole takta nikada nikome ne biste prigovorili isto. Pogotovo ne Srbima njihov odnos prema Turcima, jer je tursko prisustvo na srpskim prostorima bilo obeleženo mnoštvom buna, oveta, seoba i sl. I kao "bolesnik na Bosforu" Turci su bili neuporedivo brojniji i jači od Srba, a Srbi su bez ičije vojne pomoći ustali protiv njih. Činjenica da su Turci opsedali Beč, govori o tome da ih vi niste zaustavili, jer je Beč vama iza leđa. Vaši krajevi im jednostavno nisu bili na putu, nego su bili bočna strana. Glavni pravac napredovanja je dolina Morave i Dunava sve do Beča. Čak i kad su Austrijanci prodrli do Skoplja, prodirali su tim pravcem. Skoplje je bilo u Austrijskim rukama, a Bosna u Turskim, što znači d ae zaobiđena kao nebitna. U Vukovaru su živeli Srbi u skoro istom broju kao i Hrvati i preživljavali su isto, kao i u Srpskom Sarajevu. A od NATO bombi stradavli su civili i civilna infrastruktura, ipak Srbi su ušli u tu avanturu, a NATO se nije usudio na izvede kopneni napad. Vi ste npr. samo zbog pretnje sankcijama Zagrebu, potpisali predaju HB. Da vam se pretilo bombardovanjem, vratili bi se u Jugoslaviju pod Slobu Miloševića. Jao aleksije trolaš na razini jednog vujadina.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:28 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Clint Eastwood je napisao/la: Habsburzi nisu bili okupatori u hrvatskoj, sabor ih je sam izabrao. Turski prodor smo u Europi zaustavili mi (uz ostale narode Habsburške monarhije) i to na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, zapadno od koje nema nikakvih Srba. Vi ste za to vrijeme bili poslušna raja svojim begovima sve do raspada Osmanskog carestva "bolesnika na bosporu"u 19. stoljeću. Sva borba u WW2 se vodila zapadno od Drine i ovaj zadnji rat se vodio zapadno od Drine. Vi gedžovani kmečite zbog par kirurški preciznih bombica koje su pale na neku tvornicu ili mostić, zamisli da ste proživili 2% od onoga što su proživljavali ljudi u Vukovaru ili Sarajevu tijekom rata. Kakva odlepljenost od istine, pa to je za proučavanje.... Vidi, vi ste 1914. po Zagrebu pretili kako ćete osvetiti Ferdinanda, a onda ste samo četiri godine kasnije klicali "neumrlim milim vašim srpskim oslobodiocima" - upravo onima kojima ste četiri godine ranije pretili osvetom. Isti taj Sabor doneo je odluku o raskidu veza sa AU, u trenutku kad je AU bila najjača - 1918. 1934. Zagreb je žalio zbog smrti NJKV Aleksandra I, a 1941. je klicao nemačkim vojnicima, a 1945. drugu Titu. Ispada da niko nikada nije bio okupator Hrvatske, jer je svako dočekan sa cvećem. To je nezapamćeno udvorništvo, i da imate iole takta nikada nikome ne biste prigovorili isto. Pogotovo ne Srbima njihov odnos prema Turcima, jer je tursko prisustvo na srpskim prostorima bilo obeleženo mnoštvom buna, oveta, seoba i sl. I kao "bolesnik na Bosforu" Turci su bili neuporedivo brojniji i jači od Srba, a Srbi su bez ičije vojne pomoći ustali protiv njih. Činjenica da su Turci opsedali Beč, govori o tome da ih vi niste zaustavili, jer je Beč vama iza leđa. Vaši krajevi im jednostavno nisu bili na putu, nego su bili bočna strana. Glavni pravac napredovanja je dolina Morave i Dunava sve do Beča. Čak i kad su Austrijanci prodrli do Skoplja, prodirali su tim pravcem. Skoplje je bilo u Austrijskim rukama, a Bosna u Turskim, što znači d ae zaobiđena kao nebitna. U Vukovaru su živeli Srbi u skoro istom broju kao i Hrvati i preživljavali su isto, kao i u Srpskom Sarajevu. A od NATO bombi stradavli su civili i civilna infrastruktura, ipak Srbi su ušli u tu avanturu, a NATO se nije usudio na izvede kopneni napad. Vi ste npr. samo zbog pretnje sankcijama Zagrebu, potpisali predaju HB. Da vam se pretilo bombardovanjem, vratili bi se u Jugoslaviju pod Slobu Miloševića. Šta te čudi ta dvoličnost. Pogledaj im samo ovu notornu Kolindu - kuću ustaškinja, u svijetu antifašistinja. Pa to pas s maslom ne bi pojeo.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:30 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Mani se jeftine ironije. Da vidim kako bi poštovali granice Srbije da je Tito isporučio 600.000 Hrvata Srbiji. Bi, kao što sad zazivate svašta u BiH, a ima vas upola manje od tog broja.
To bi bilo super da je Tito izporučio 600.000 Hrvata Srbiji, a pogotovo kad bi među njima bilo podosta učitelja, generala ili direktora, koji bi Srbijancima utuvljivali u glavu da su zločinački četnici, suradnici fašista, ter da moraju biti kuš u svojoj državi, ter još naučiti hrvatske rieči, poput umirovljeni častnik, samovoz, slikopis... Super. Trpili bi to jedno 50 godina, ali bi teritorija ostala Srbija. Pa vi kmečite za preostalih 350.000 Hrvata u BiH, a kao ne bi za 600.000 Hrvata da je Tito drugačije iscrtao granice.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:43 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Kolinda je pomalo laughing stock u Hrvatskoj, ima gafove/ispade na dnevnoj bazi, ne treba davati puno pozornosti njezinim izjavama, ali to ne znači da nije ozbiljan političar, dapače, takav je stil danas sve uobičajeniji u svijetu. Ta je "ustaškinja" mimo protivljenja i Vlade i pravih ustaša (onih marginalaca koji oko toga prosvjedovali) zvala vašeg predsjednika u posjet.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:43 |
|
|
Vujadin je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kakva odlepljenost od istine, pa to je za proučavanje.... Vidi, vi ste 1914. po Zagrebu pretili kako ćete osvetiti Ferdinanda, a onda ste samo četiri godine kasnije klicali "neumrlim milim vašim srpskim oslobodiocima" - upravo onima kojima ste četiri godine ranije pretili osvetom. Isti taj Sabor doneo je odluku o raskidu veza sa AU, u trenutku kad je AU bila najjača - 1918. 1934. Zagreb je žalio zbog smrti NJKV Aleksandra I, a 1941. je klicao nemačkim vojnicima, a 1945. drugu Titu. Ispada da niko nikada nije bio okupator Hrvatske, jer je svako dočekan sa cvećem. To je nezapamćeno udvorništvo, i da imate iole takta nikada nikome ne biste prigovorili isto. Pogotovo ne Srbima njihov odnos prema Turcima, jer je tursko prisustvo na srpskim prostorima bilo obeleženo mnoštvom buna, oveta, seoba i sl. I kao "bolesnik na Bosforu" Turci su bili neuporedivo brojniji i jači od Srba, a Srbi su bez ičije vojne pomoći ustali protiv njih. Činjenica da su Turci opsedali Beč, govori o tome da ih vi niste zaustavili, jer je Beč vama iza leđa. Vaši krajevi im jednostavno nisu bili na putu, nego su bili bočna strana. Glavni pravac napredovanja je dolina Morave i Dunava sve do Beča. Čak i kad su Austrijanci prodrli do Skoplja, prodirali su tim pravcem. Skoplje je bilo u Austrijskim rukama, a Bosna u Turskim, što znači d ae zaobiđena kao nebitna. U Vukovaru su živeli Srbi u skoro istom broju kao i Hrvati i preživljavali su isto, kao i u Srpskom Sarajevu. A od NATO bombi stradavli su civili i civilna infrastruktura, ipak Srbi su ušli u tu avanturu, a NATO se nije usudio na izvede kopneni napad. Vi ste npr. samo zbog pretnje sankcijama Zagrebu, potpisali predaju HB. Da vam se pretilo bombardovanjem, vratili bi se u Jugoslaviju pod Slobu Miloševića. Šta te čudi ta dvoličnost. Pogledaj im samo ovu notornu Kolindu - kuću ustaškinja, u svijetu antifašistinja. Pa to pas s maslom ne bi pojeo. Reče ponosni četnik-antifašista... horus je napisao/la: Zašto većina Srba dan danas slavi puč iz 1941. s krilaticom "bolje rat nego pakt"? Ajde vujadine ponosni četniče antifašistički, podijeli svoj vrijednosni sud oko toga puča. Jel vam se isplatilo nasjest na britanske podvale?
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:44 |
|
|
horus je napisao/la: Zašto većina Srba dan danas slavi puč iz 1941. s krilaticom "bolje rat nego pakt"? Zašto ne bi slavili? Propatili smo žestoko, ali Hitlerova zla imperija je srušena. Bili smo mali točkić u mehanizmu koji ju je usporavao, i smanjio donekle agresiju na Rusiju.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:47 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Kolinda je pomalo laughing stock u Hrvatskoj, ima gafove/ispade na dnevnoj bazi, ne treba davati puno pozornosti njezinim izjavama, ali to ne znači da nije ozbiljan političar, dapače, takav je stil danas sve uobičajeniji u svijetu. Ta je "ustaškinja" mimo protivljenja i Vlade i pravih ustaša (onih marginalaca koji oko toga prosvjedovali) zvala vašeg predsjednika u posjet. Zvala ga je zato što joj je tako naređeno sa zapada.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:49 |
|
|
Vujadin je napisao/la: horus je napisao/la: Zašto većina Srba dan danas slavi puč iz 1941. s krilaticom "bolje rat nego pakt"? Zašto ne bi slavili? Propatili smo žestoko, ali Hitlerova zla imperija je srušena. Bili smo mali točkić u mehanizmu koji ju je usporavao, i smanjio donekle agresiju na Rusiju. Znači rusija je bitnija od srpskih života?
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:52 |
|
|
Vujadin je napisao/la: horus je napisao/la: Zašto većina Srba dan danas slavi puč iz 1941. s krilaticom "bolje rat nego pakt"? Zašto ne bi slavili? Propatili smo žestoko, ali Hitlerova zla imperija je srušena. Bili smo mali točkić u mehanizmu koji ju je usporavao, i smanjio donekle agresiju na Rusiju. Izgleda samo Srbi slave poraze i najveći autogol u povijesti. Uništili ste stabilnu Kraljevu Jugoslaviju s riješenim “Hrvatskim pitanjem” i vašom dominacijom i dovukli rat, uništenje, smrt i zatim komuniste na vlast. Šećer na kraju je izgnanstvo vaše kraljevske obitelji i Hrvatski seljak-bravar u belom dvoru. Veći autogol od toga je eventualno kad su Nijemci poslali Lenjina u Rusiju. Samo vi slavite i dalje
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:55 |
|
|
weasel je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Zašto ne bi slavili? Propatili smo žestoko, ali Hitlerova zla imperija je srušena. Bili smo mali točkić u mehanizmu koji ju je usporavao, i smanjio donekle agresiju na Rusiju.
Izgleda samo Srbi slave poraze i najveći autogol u povijesti. Uništili ste stabilnu Kraljevu Jugoslaviju s riješenim “Hrvatskim pitanjem” i vašom dominacijom i dovukli rat, uništenje, smrt i zatim komuniste na vlast. Šećer na kraju je izgnanstvo vaše kraljevske obitelji i Hrvatski seljak-bravar u belom dvoru. Veći autogol od toga je eventualno kad su Nijemci poslali Lenjina u Rusiju. Samo vi slavite i dalje Najbolje u svemu je što puč aposlutno ništa nema sa rusijom odnosno sovjetskim savezom.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 16:57 |
|
|
weasel je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Zašto ne bi slavili? Propatili smo žestoko, ali Hitlerova zla imperija je srušena. Bili smo mali točkić u mehanizmu koji ju je usporavao, i smanjio donekle agresiju na Rusiju.
Izgleda samo Srbi slave poraze i najveći autogol u povijesti. Uništili ste stabilnu Kraljevu Jugoslaviju s riješenim “Hrvatskim pitanjem” i vašom dominacijom i dovukli rat, uništenje, smrt i zatim komuniste na vlast. Šećer na kraju je izgnanstvo vaše kraljevske obitelji i Hrvatski seljak-bravar u belom dvoru. Veći autogol od toga je eventualno kad su Nijemci poslali Lenjina u Rusiju. Samo vi slavite i dalje Hitlerova imperija je srušena, Njemačka podijeljena i smanjena, a 13 miliona Švaba je za sva vremena raseljeno iz istočne Evrope. A i vi ste izgubili megalomansku Banovinu u kojoj je retard Cvetković ostavio 850.000 Srba.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Srpska državna politika u 20. stoljeću - ili kako sve zajebat što se da Postano: 06 ruj 2019, 17:01 |
|
|
Vujadin je napisao/la: weasel je napisao/la: Izgleda samo Srbi slave poraze i najveći autogol u povijesti. Uništili ste stabilnu Kraljevu Jugoslaviju s riješenim “Hrvatskim pitanjem” i vašom dominacijom i dovukli rat, uništenje, smrt i zatim komuniste na vlast. Šećer na kraju je izgnanstvo vaše kraljevske obitelji i Hrvatski seljak-bravar u belom dvoru. Veći autogol od toga je eventualno kad su Nijemci poslali Lenjina u Rusiju. Samo vi slavite i dalje Hitlerova imperija je srušena, Njemačka podijeljena i smanjena, a 13 miliona Švaba je za sva vremena raseljeno iz istočne Evrope. A i vi ste izgubili megalomansku Banovinu u kojoj je retard Cvetković ostavio 850.000 Srba. Daj pogledaj malo na kartu Europe, Njemačka je opet jedna, najjača Europska ekonomija s 80 miliona ljudi. To što je smanjena za 25% nema apsolutno nikakva učinka jer su i dalje debelo najjača europska sila. Mi jesmo izgubili banovinu ali ste i vi sav teritorij zapadno od Drine. Srba u Hrvatskoj ima u tragovima i nitko ih ništa ne pita a Hrvati u BiH ipak imaju politički utjecaj. Kad se raspadne BiH opet ćemo uzet dobar komad kao za banovine i za razliku od banovine imamo Istru, otoke, Baranju i Zadar. Đaba ste se bunili kad od vaše bune 0 koristi. Hrvati se uvijek dočekaju na noge kad se događaju veliki povijesni događaji za razliku od Srba koji u zadnjih 150. godina redovito slijeću na nos.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|