HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 ožu 2025, 09:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4385 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 176  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Druzenje, ogovaranje forumasa, ubijanje dosade....
PostPostano: 15 lis 2019, 09:20 

Lapo-lapo je napisao/la:
Jutro! Ima li neko da cezne da razgovara samnom?

Halo prijatelju, čujemo li se?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 09:58 

Purger111 je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:
Jutro! Ima li neko da cezne da razgovara samnom?

Halo, halo, jesi li tu?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 10:02 

Lapo-lapo je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Halo, halo, jesi li tu?

Evo me, evo me. Kako je, ide li?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 10:06 

Purger111 je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:
Halo, halo, jesi li tu?

Cuj Purgera ,,ide li,,? :sega Ide, sihtarica otkucava, a ja dangubim...

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 10:16 

Lapo-lapo je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Da vi vidite kak mi tu pripovedamo, još uz cugu, pa vi bi se zgrozili, ne.

Ista priča kod mene, ispijam kavu na nazovimo to pauzi i kruziram po forumu tražeći nevine žrtve. De neku temu da načmemo.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 10:32 

Purger111 je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

Ista priča kod mene, ispijam kavu na nazovimo to pauzi i kruziram po forumu tražeći nevine žrtve. De neku temu da načmemo.

Hajde ti za promjenu predloži temu. Sve prihvatam...

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 10:39 

Lapo-lapo je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Hajde ti za promjenu predloži temu. Sve prihvatam...

Kakva su ti verbalna iskustva s ljudima iz drugih dijalektalnih područja. Jesi li pričao/la ikad sa Zagorcima, Purgerima, Slavoncima itd. ili ako si iz Sr/CG (više nemam pojma ko je ko na ovom forumu) sa njihovim govornicima specifičnih dijalekata. Smiješni/nejasni izrazi/fraze/doskočice, anegdote?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 10:45 

U zivotu sam samo jednu zagorku poznavala, bilo mi je malo neobicno u pocetku, a poslije sam se navikla. Slavnoci imaju najmanje razlike u govoru poredeći ih sa RS, a ,,purgeri,, hm..... Imam 2 tete koje su cuvale guske u djetinjstvu, ali sada tako gordo isticu purgersko porjeklo da su nam u familiji redovno predmet sprdnje. Crnogorce volim da slusam. Možda su mi boduli najinteresantniji sa onim c umjesto ć.... i još nekim izrazima, npr. dopeljam, đir...

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 11:05 

Lapo-lapo je napisao/la:
U zivotu sam samo jednu zagorku poznavala, bilo mi je malo neobicno u pocetku, a poslije sam se navikla. Slavnoci imaju najmanje razlike u govoru poredeći ih sa RS, a ,,purgeri,, hm..... Imam 2 tete koje su cuvale guske u djetinjstvu, ali sada tako gordo isticu purgersko porjeklo da su nam u familiji redovno predmet sprdnje. Crnogorce volim da slusam. Možda su mi boduli najinteresantniji sa onim c umjesto ć.... i još nekim izrazima, npr. dopeljam, đir...

Moje iskustvo iz Zagreba je takvo da sam imao prilike čuti skoro svaki dijalekt kojeg možeš zamisliti. Od zagorskog, međimurskog, slavonskog, istarskog, dalmatinskog (ali onog standardnog, ne baš s otoka), srpskog (odavde/iz Bosne), naš janjevački (blizak torlačkom?), a posebna zanimljivost je i ogromna količina naših ugl Hercegovaca i malo manje Bosanaca (generalno super ljudi). Skoro pa svaka osoba ima barem jednu ili dvije generacija unazad nekog od tamo. Mlađe generacije pogotovo, sve mali Hercegovci (oba roditelja, jedno pola njih ja bi reko). Tako da se tu u Zagrebu bez problema diplomira hercegbosanski.

Newsbar (koji inače ne preferiram) objavio jednom sprdnju članak otprilike naslovljen "Slavonci nakon 10 godina u Zagrebu i dalje ne pričaju domači hercegovački dijalekt" =))

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 11:31 

Ovih dana trebaju na Jelačić-placu biti Dani Slavonije. Bila sam prije 3 godine. Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 11:38 

Lapo-lapo je napisao/la:
Ovih dana trebaju na Jelačić-placu biti Dani Slavonije. Bila sam prije 3 godine. Zanimljivo.

Jesi bila kad na Vezovima u Đakovu, to se mora vidjet i okusit.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2019, 11:40 

Purger111 je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

Jesi bila kad na Vezovima u Đakovu, to se mora vidjet i okusit.

Nisam. Ne znam ništa o tome.
Ići ću krajem mjeseca u ZG, trebam samo vidjeti kada su ti Dani Slavonije, mislim pred sam kraj mjeseca...

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 10:52 

Hoće li neko da mi objasni šta se dešava na forumu? Nekakva prijatna, ozbiljna atmosfera. Promjene su vidljive. Šešelj se uozbiljio, nekako mi sav zvaničan i malo uštogljen. BBC se smirio, da ga ne prepoznaš, mnogo fin-ni-ni-ni nešto, za pohvalu. LakePlacid se povukao u mirovinu. Purger111 ljubazan. Kvačica dobrica kao i uvijek, osim na temi politika, e, tu se već transformiše u gladijatora.
Ministar u napadu inspiracije, dobre teme i veoma aktivan?!!! Sve u svemu ide nabolje...

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 11:00 

Ništa se ja nisam promenio. Na ozbiljne postove odgovaram ozbiljno, neozbiljne i priglupe ljude podjebavam i psujem kao kočijaš (ne njih, nego psujem generalno). Uvek bio takav, sad što ti verovatno čitaš samo opuštene i neozbiljne teme, pa si stekla pogrešan utisak o meni, to je druga stvar.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 11:14 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ništa se ja nisam promenio. Na ozbiljne postove odgovaram ozbiljno, neozbiljne i priglupe ljude podjebavam i psujem kao kočijaš (ne njih, nego psujem generalno). Uvek bio takav, sad što ti verovatno čitaš samo opuštene i neozbiljne teme, pa si stekla pogrešan utisak o meni, to je druga stvar.

Ako ti tako kažeš. Pa moram opuštene i neozbiljne teme da pratim, uprskam na dobrim temama. Nisam ništa loše mislila.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 11:26 

Pa naravno da uprskaš kad se ubaciš u temu o kojoj nemaš blage veze. Zato ja npr nikada nisam napisao nijedan post na onoj temi o demografiji, ne znam o tome skoro ništa i zašto bih se onda guzio u razgovor kad znam da ću lupiti glupost.

Znam da nisi ništa loše mislila, zašto si uopšte pomislila da mislim da si nešto loše mislila.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 11:52 

Pa naravno da uprskaš kad se ubaciš u temu o kojoj nemaš blage veze. Zato ja npr nikada nisam napisao nijedan post na onoj temi o demografiji, ne znam o tome skoro ništa i zašto bih se onda guzio u razgovor kad znam da ću lupiti glupost.

Znam da nisi ništa loše mislila, zašto si uopšte pomislila da mislim da si nešto loše mislila.

Nisam pomislila, nemam s čime da ,,pomislim,,! Naravno, za razliku od tebe. Pa ja Šešeljko tebe i pamtim sa opuštenih tema, gdje si lupetao, a Laki i Kacamak te okretali kao na ražnju, ali nema veze, bilo šta je bilo. Sada si ozbiljan i promišljen. Čist. Da nisi postao admin kojim slučajem? Samo tako mogu objasniti tvoju gordost!

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 13:08 

Lapo-lapo je napisao/la:

Citat:
Nisam pomislila, nemam s čime da ,,pomislim",!

Uh, uh, aj ne drami majke ti. Ja da gazim po jajima da te možda ne bih uvredio neću. A nije mi bila namera da te uvredim, to što ipak jesam, tvoj problem, ne moj.
Citat:
Naravno, za razliku od tebe. Pa ja Šešeljko tebe i pamtim sa opuštenih tema, gdje si lupetao, a Laki i Kacamak te okretali kao na ražnju,

Njih dvojica me "okretali na ražnju"!? Baš njih dvojica? Ajde ako ti tako misliš, glupo je da se ja raspravljam sa tvojim utiskom.
Citat:
Sada si ozbiljan i promišljen. Čist. Da nisi postao admin kojim slučajem? Samo tako mogu objasniti tvoju gordost!

Ne, nego sam svojim mukotrpnim ulizivanjem i podilaženjem administraciji dobio određene slobode i zato sam ozbiljan u paničnom strahu da ih ne razočaram. Mogu čak i da im predložim, pa će oni možda da razmotre moj predlog ako budu dobre volje, da dobiješ permaban, tako da ti savetujem da se odnosiš prema meni sa poniznim poštovanjem.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 13:18 

Lapo-lapo je napisao/la:

Citat:
Nisam pomislila, nemam s čime da ,,pomislim",!

Uh, uh, aj ne drami majke ti. Ja da gazim po jajima da te možda ne bih uvredio neću. A nije mi bila namera da te uvredim, to što ipak jesam, tvoj problem, ne moj.
Citat:
Naravno, za razliku od tebe. Pa ja Šešeljko tebe i pamtim sa opuštenih tema, gdje si lupetao, a Laki i Kacamak te okretali kao na ražnju,

Njih dvojica me "okretali na ražnju"!? Baš njih dvojica? Ajde ako ti tako misliš, glupo je da se ja raspravljam sa tvojim utiskom.
Citat:
Sada si ozbiljan i promišljen. Čist. Da nisi postao admin kojim slučajem? Samo tako mogu objasniti tvoju gordost!

Ne, nego sam svojim mukotrpnim ulizivanjem i podilaženjem administraciji dobio određene slobode i zato sam ozbiljan u paničnom strahu da ih ne razočaram. Mogu čak i da im predložim, pa će oni možda da razmotre moj predlog ako budu dobre volje, da dobiješ permaban, tako da ti savetujem da se odnosiš prema meni sa poniznim poštovanjem.

To nije Šeki! Ko si ti? Permaban? Plašiš me nečim za što i ne znam značenje!
Šeki, sada ozbiljno, šta ti se dogodilo? Ko je kriv? :smijeh

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 13:24 

Skraćenica od permanentni (stalni) ban. I rekoh ponizno poštovanje!!!1

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 13:29 

Skraćenica od permanentni (stalni) ban. I rekoh ponizno poštovanje!!!1

Poštovanje

Mene Šeki nikada nebi banovao za stalno!
Poštovanje treba zaslužiti.

Svađali se troje sinova koji ima oca kojeg se najviše poštuje. Prvi kaže:
- "Mog tatu kad vide na ulici, svi ga oslovljavaju sa vaše visočanstvo!"
Drugi:
- "Mog tatu kad vide na uluci svi mu govore preuzvišena ekselencijo!"
Treći kaže:
- "Moj tata ima 300 kg!"
Ova dvojica u čudu pitaju:
- "I?"
- "Kad mog tatu vide na ulici svi kažu: O moj Bože!"

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 13:44 

Ja sam rešio da ga nametnem, ne da ga zaslužim. Ne želim da se trudim da zaslužim poštovanje osoba koje nisu u stanju da provale toliko očiglednu (trudom napisanu da bude jasno da je namerno očigledna) zajebanciju.

Takođe sam dovoljno pristojan da ću se uzdržati komentarisanja kvaliteta vica kojeg si napisala.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 14:01 

Ja sam rešio da ga nametnem, ne da ga zaslužim. Ne želim da se trudim da zaslužim poštovanje osoba koje nisu u stanju da provale toliko očiglednu (trudom napisanu da bude jasno da je namerno očigledna) zajebanciju.

Takođe sam dovoljno pristojan da ću se uzdržati komentarisanja kvaliteta vica kojeg si napisala.

Nisi ti Šešeljko, definitivno. On nije imao takav stav prema meni.
Jeste vic bezveze, skroz. Evo jedan po tvom ukusu...

U školi, prozove učiteljica malog Aliju Izetbegovića. Pita ona njega: - Reci ti meni, Alija, šta bi ti uradio da postaneš predsednik? - Pa ja, ovaj, ... - Ma, hajde Alija, znaš ti odgovor... - Pobio bih sve Muslimane !
A, učiteljica će:
- Karadžiću, Karadžiću, ne sapući...

E, tako i tebi Robi šapuće....

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 14:05 

Novovrijeme još ne zna postaviti snimak, a Bobanovski ga vadi.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2019, 14:15 

Lapo-lapo je napisao/la:

Nisi ti Šešeljko, definitivno. On nije imao takav stav prema meni.
Jeste vic bezveze, skroz. Evo jedan po tvom ukusu...

U školi, prozove učiteljica malog Aliju Izetbegovića. Pita ona njega: - Reci ti meni, Alija, šta bi ti uradio da postaneš predsednik? - Pa ja, ovaj, ... - Ma, hajde Alija, znaš ti odgovor... - Pobio bih sve Muslimane !
A, učiteljica će:
- Karadžiću, Karadžiću, ne sapući...

E, tako i tebi Robi šapuće....

Robbie ne šapuće, dere se na mene da mi utera strah. Ne smeta mi toliko dranje, nego što moram da čekam satima dok on edituje 1300 puta svoj govor koji će da izdere na mene.

Nego, ja te blago podbadam u nadi da ćeš i ti mene početi blago da podbadaš, zato što je takav razgovor zabavan, a dobijem šta? Optužbe da to nisam ja i viceve koji su manje nego savršeni.

Razočaran, ne znaš da se zajebavaš.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 176  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: