HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 pro 2024, 21:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 536 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šta tačno zamjerate sekularnim Bošnjacima?
PostPostano: 01 stu 2019, 18:20 

novovrijeme je napisao/la:

Nema potrebe za tolikim tekstom.
Jednostavnije je napisati: "Necemo da BiH potpise ugovor sa IZ jer su Muslimani bezobrazni."
Oni da biraju Sejdu i blokiraju ulazak Dodika u SM a mi da im potpisemo ugovor sa IZ. :smijeh *** ce dobiti ugovor.
Na zlo odgovoriti 3 puta vecim zlom a na lijep gest odgovoriti 3 puta ljepsim gestom.
Ako im je do Ugovora drzave sa IZ nek se odvoje pa ugovaraju odnos Republike 24% i IZ.

ma ne radi se uopce o tome hoce li hrvati i srbi prihvatiti taj ugovor, nego neobicno kako od onoliko stranaka na "sekularnoj" bosnjackoj politickoj sceni bas nitko nema problema sa tim da radnik po ugovoru moze otici mjesec dana na hadz, da mu mora biti omoguceno da 5x dnevno moli tijekom radnog vremena, da se sipa i policija mora najaviti IZ, da opcina mora svoj plan gradnje prilagodavati IZ i boga pitaj sta jos sto stoji u ugovoru u vezi skolstva, medija, obrezivanja i slicnog

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 19:43 

Nebula je napisao/la:
To nije nikakav problem. Nisu problem ni vjernici muslimani. Sljedbenici Kurana nisu problem. Problem su samo i isključivo oni muslimani koji hadise smatraju svetim slovom. Kuran bez hadisa je simpatična filozofija. Meni Kuran stoji u dnevnoj sobi da se lijepo vidi iako ne vjerujem u boga. Nikakav problem niko normalan nema sa Kuranom. Hadisi su problem islama. Kad tad islam će se morati modernizovati i potpuno odbaciti hadise.

Slabo poznajes islam. Procitaj Kuran kronoloskim redom, https://wikiislam.net/wiki/Chronologica ... e_Qur%27an
Kad je Muhamed postao uspjesan "war lord", njegovo je ucenje postalo vrlo agresivno. Zato kod citanja Kurana slobodno preskoci razdoblje iz Meke, fokus ti treba biti samo na razdoblju Medine, kada je Muhamed pokazao svoje pravo lice.

Citat:
We are now repeating the three conciliatory examples from the Meccan period with the verses that Allah abrogated or overruled them:

Al Baqara 2:256 “Let there be no compulsion in religion. Truth stands out clear from error…”

Abrogated by

Al Imran 3:85 “If anyone desires a religion other than Islam (submission to Allah) never will it be accepted of him…”

Al Kafirun 109:6 “To you your religion and to me my religion…”

Abrogated by

Al Saff 61:9 “It is He Who has sent His Apostle with Guidance and the Religion of Truth that he may proclaim it over all religion even though the Pagans may detest it”

Al Shura 42:15 “Allah is our Lord and your Lord. Unto us our works and unto you your works; no argument between us and you. Allah will bring us together, and unto Him is the journeying”

Abrogated by

Al Tauba 9:29 “Fight those who believe not in Allah nor the Last Day nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His apostle nor acknowledge the religion of truth (even if they are) of the People of the Book (Jews & Christians) until they pay the Jizya (onerous tax for not converting to Islam) with willing submission and feel themselves humiliated”

Evo citat iz prve sure medinskog razdoblja:
Citat:
Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief or unrest] is worse than killing... but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah [disbelief and worshipping of others along with Allah] and worship is for Allah alone. But if they cease, let there be no transgression except against Az-Zalimun(the polytheists, and wrong-doers, etc.)" (Translation is from the Noble Quran) The verse prior to this (190) refers to "fighting for the cause of Allah those who fight you" leading some to claim that the entire passage refers to a defensive war in which Muslims are defending their homes and families. The historical context of this passage is not defensive warfare, however, since Muhammad and his Muslims had just relocated to Medina and were not under attack by their Meccan adversaries. In fact, the verses urge offensive warfare, in that Muslims are to drive Meccans out of their own city (which they later did). Verse 190 thus means to fight those who offer resistance to Allah's rule (ie. Muslim conquest).

Koncept ponistavanja prethodnih stihova (abrogacija) je jedinstven za islam. Muhamed je "prozvodio" toliko proizvoljnih stihova da su mu se arapski pogani rugali da je u kontradikciji sam sa sobom. Onda je imao posebnu objavu od Boga koji mu je rekao da u slucaju kontradikcije vrijedi noviji stih. Zato citaj samo poglavlja iz razdoblje Medine, a to su poglavlja kad Muhamed postaje bescutni "war lord".

Nazivati ovakvo nesto "simpaticnom filozofijom" s kojom "nitko normalan nema problem" pokazuje pravo lice "sekularnog Bosnjaka". Ili ne znas kakvom kultu pripadas, ili otvoreno lazes. Kako je u islamu laganje dozvoljeno, krscanin ti nikad ne moze vjerovati. Ako tvrdis da razumijes krscane, ovo ti nece biti tesko shvatiti.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 19:47 

Nebula je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
To jednostavno nije točno. Često se čuju prijedlozi, i to najviše od tzv. građanskih stranaka da treba ukinuti kantone. Pri tome se gura priča poput "ukidanjem kantona štedimo milijarde maraka" i slično.

Pa ili jedno ili drugo. Ili ukinuti kantone a ostaviti domove naroda ili ukinuti domove naroda (ili barem im smanjiti nadležnost samo na pitanja vitalnog nacionalnog interese) a ostaviti kantone. Ja sam lično za to da ostanu kantoni a da se smanje nadležnosti domova naroda. Ovaj "dupli" sistem izluđuje većinski narod i izluđivao bi i vas da ste na našem mjestu.

Najbolje da se podijelimo, pa ćete imati 100% vlasti.

Nebula je napisao/la:
Put za ukidanje kantona je dom naroda Federacije gdje se konstantno pokušavaju ubaciti muslimanski predstavnici poput Komšića, a koji bi predstavljali Hrvate.

Mislim da se kantoni ne mogu ukinuti bez promjene državnog ustava. Dakle trebaće i podrška RS-a

Mislim da mogu.

Nebula je napisao/la:
muslimani nisu kao oni u Pakistanu, to je točno. Isto tako je točno da određeni dio njih jeste kao oni u Pakistanu. Koja struja će prevladati to još uvijek ne znamo.

Kakve to veze ima sa onim o čemu smo pričali a što si ti quotao? Ja sam ti rekao da nije religija Bošnjaka uzrok problema u BiH. Ovdje imamo klasični problem da oni kojih je manje neće da sa njima upravljaju oni kojih je više. Nisu to htjeli Hrvati u Jugoslaviji a nisu ni Srbi u Hrvatskoj. Neće ni katalonci u Španiji. Neće stotine drugih naroda na planeti. To i jeste povod za separatističke pokrete. A ti konstantno guraš priču da je ovdje problem to što su Bošnjaci muslimani. Niđe veze.

Ali nisam ja to tvrdio. Ja se slažem da postoji problem koji ti spominješ.

Samo dodajem da ne može biti rješenja tog problema o kojem ti govoriš, jer su na drugoj strani muslimani. Da na drugoj strani nisu muslimani bilo bi šanse za dogovor. Ne garancije, samo šanse.

Nebula je napisao/la:
To je dobro pitanje. Reci nam Nebula, prilikom sukobljenih mišljenja HDZ i SDA, koliko su puta SDP, DF i GS išli kontra SDA?

Zavisi šta je tema sukoba HDZ i SDA. Ako je tema interes BiH naravno da su na strani SDA. Daj mi neki primjer pa da analiziramo?

Interes BiH je hrvatska federalna jedinica, jer je to (bolje rečeno bio, sad je prekasno), jedini način da BiH bude normalna država. SDP, DF i GS su bili protiv.

Interes BiH je dobar odnos sa Hrvatskom, ali SDP, DF i GS su se svađali oko Pelješkog mosta.

Nekako SDP, DF i GS uvijek stave znak jednakosti interes Bošnjaka = interes BiH, a hoće se reći Bošnjaci = BiH.

1048 of 2558 - 40.97%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 19:50 

Temu treba ukinuti jer je takijaska podvala.

DF, SDP, GS nisu "sekularne" opcije, nego takijaške, a DF i Gradjanski savez i otvoreno islamofašističke.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:04 

Nebula je napisao/la:
Ustavom se samo traži da bude pripadnik Hrvata a ne i predstavnik. Dakle nije kršenje ustava. Jeste korištenje rupe u ustavu.

Mozes se ti praviti blesav, ali ovakvo bahacenje tvog naroda i preglasavanje Hrvata znaci da od povjerenja i suradnje nema nista.

Nebula je napisao/la:
Naravno da je moguće biti vjernik i sekularista u isto vrijeme. Problem je što većina vas očigledno ne zna šta znači pojam sekularizma i izjednačavaju to sa ateizmom. To je nedostatak obrazovanja a moguće kod nekih i inteligencije.

Procitaj citate tvojih upisa, stavljas sebe u dvije skupine: "sekularni vjernici" i "ateisti". Pri tom drugima spocitavas nerazumijevanje.

Nebula je napisao/la:
O tom razumjevanju ja govorim. Da razumijete da bi i vi radili isto da ste na našem mjestu.

Nebula je napisao/la:
Ako nas razumijete onda razumijete da bi i vi radili isto što mi radimo da ste na našem mjestu. Ja vas razumijem i znam da bih radio isto što vi radite da sam na vašem mjestu.

Nisu svi lopovi koji samo cekaju da im "partner u zlocinu" okrene ledja da mu mogu zabiti noz. To je vec projiciranje islamizma na katolike (u drugom poluvremenu na pravoslavce). Vi tlacite, vi trebate nekom gestom pokazati da ste odustali od "until they pay the Jizya with willing submission and feel themselves humiliated" politike.

Recimo dobar prvi korak bi bio nebiranje fukare Komsica za hrvatskog predstavnika.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:09 

karadzic je napisao/la:

DF, SDP, GS nisu "sekularne" opcije, nego takijaške, a DF i Gradjanski savez i otvoreno islamofašističke.

Mislim da NS jedina spada u kako tako normalne stranke, samo van Sarajeva se ne prima.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:15 

U svakom slucaju, hvala Nebuli na ovoj demonstraciji "sekularnog" islama. Zakljucak ostaje isti: samo Angela za svojom "usisivac" politikom moze unormaliti politiku Bosnjaka.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:16 

Nebula je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Nakon ovog posta ni ova tema nema vise smisla. Sam si priznao da sekularni bosnjaci ne postoje... :zubati

šališ se zar ne? Sekularni mogu biti desničari a mogu i ljevičari. To nema veze jedno sa drugim haha

Poanta priče je bila nesto drugo, a tvoja taqija se polako privodi kraju. Svakim novim danom bosne ti je sve manje i manje, razmjerno vasem iseljavanju... :zubati

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:20 

i_jopet je napisao/la:
karadzic je napisao/la:

Mislim da NS jedina spada u kako tako normalne stranke, samo van Sarajeva se ne prima.

NS nije politicka stranka.
Grupacija koja okuplja statisticku gresku Muslimana.
Oni pricaju o opstim stvarima, trotoaru, ********, miru u svijetu.
Da se nadju pred prvim političkim pitanjem vidio bi da su isti poput SDP, GS, DF i sl.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:37 

[quote="Nebula"]
''Meni Kuran stoji u dnevnoj sobi da se lijepo vidi iako ne vjerujem u boga. Nikakav problem niko normalan nema sa Kuranom.''

-Židovi, Kršćani i pagani će zauvijek gorjeti u vatri pakla. Oni su najopakiji od svih stvorenja - (Kuran Sura 98:51).
-Oni koji slijede Muhameda su nemilosrdni prema nevjernicima, a ljubazni jedni prema drugima - (Kuran Sura 48:29).
-Vodite rat protiv njih, dok sve ideopoklonstvo ne bude više postojalo, a Allah-ova religija prevlada sveukupno - (Kuran Sura 8:39) (2:139).
-Tucite nevjernike u svom okruženju i pustite da nađu samo grubost u vama - (Kuran Sura 9:123).
-Ubijajte nevjernike gdje god ih nađete, zatvarajte ih i opsjedajte ih, te im pripremajte svaku vrstu zasjede - (Kuran Sura 9:5).
-Mržnja i neprijateljstvo će vladati među nama, sve dok ne budemo vjerovali u jednog Allaha - (Kuran Sura 60:4).

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:54 

Ne postoje sekularne i islamistiĉke bošnjačke stranke.

Postoji SDA i postoji gomila nacističkih stranaka.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 20:59 

i_jopet je napisao/la:

Da se nadju pred prvim političkim pitanjem vidio bi da su isti poput SDP, GS, DF i sl.

NS se jedino razlikuje po tome, sto za razliku od DF i SDP, ima i funkcionera koji nisu islamisti ni nacionalisti, medjutim, oni su manjina u toj stranci. Kojovic je za sebe eksplicitno rekao da je "bosanski nacionalista", takodje Nasa stranka zvanicno učestvuje u velikobošnjačkoj blokadi vlasti i uceni sa NATO sto je direktno u suprotnosti sa načelima neke liberalne i multietničke opcije.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 21:07 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nema budućnost i da, ovakva kakva je, nije trebalo ni da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država - Republike Srpske, Herceg-Bosne i Bosne, bio uspješniji i imali bi daleko više napretka.
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... ije/566623

Vrh

PostPostano: 01 stu 2019, 21:18 

karadzic je napisao/la:

NS se jedino razlikuje po tome, sto za razliku od DF i SDP, ima i funkcionera koji nisu islamisti ni nacionalisti, medjutim, oni su manjina u toj stranci. Kojovic je za sebe eksplicitno rekao da je "bosanski nacionalista", takodje Nasa stranka zvanicno učestvuje u velikobošnjačkoj blokadi vlasti i uceni sa NATO sto je direktno u suprotnosti sa načelima neke liberalne i multietničke opcije.

Kojovic je istureni placenik.
NS vodi Danis Tanovic.

Citat:
Danis Tanović je osnivač Naše stranke što objašnjava "da bi spriječio širenje nacionalizma i korupcije." Njegovo viđenje unutrašnjeg uređenja BiH, ogleda se u tome da se ukinu entiteti, uvede progresivno oporezivanje te obavezno glasanje za sve punoljetne građane.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 14:13 

Zamjeraju jer misle da takijaju. Ali ko ih yebe. Svaki Bosnjak koji se odrekne islama zbog njh je izgubljen i sve da pristane na sve njihovo, nece biti prihvacen.

Zato treba maksimalno povecati muslimansku frekvenciju a ne ko ti nebula.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 14:45 

Naravno da se ne treba odreći islama zbog nas, potpuno se slažem.

Odreći se islama svak treba prvenstveno zbog sebe.

1048 of 2558 - 40.97%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 15:15 

Meša Selimović, Emir (kršteno Nemanja) Kusturica, Skender Kulenović, Mehmed Spaho i mnogi drugi, nikad nisu imali dilemu ko su i šta su. Mnogi Muslimani su se vratili vjeri svojih predaka.
Biće vremena, pameti, volje i želje da i preostali Srbi muslimanske vjeroispovijesti krenu njihovim stopama. Isto vrijedi i za Srbe katolike, koji su na silu prihvatili rimo-katoličku vjeru u razdoblju od 1941. - 1945. godine i sada se zovu Hrvati.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 17:06 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ali najjača mi je Muslimanska tvrdnja, da su na zasedanju AVNOJ-a neke tada nepostojeće republike odlučile da se udruže i stvore novu državu. Na prostoru koji je do tada bila gola i pravno neuređena ledina. Ništa nije postojalo na ovim prostorima do zasedanja u Jajcu, Deluje kao da karikiram, ali oni stvarno u to veruju kao u kuran časni.

Da, kao sto svi mi svoje mitove imamo. Primjerice Srbi sa svojim mitom o visevjekovnoj borbi protiv "turskog okupatora", itd., da ne nabrajam.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 17:10 

Nebula je napisao/la:

Pa ili jedno ili drugo. Ili ukinuti kantone a ostaviti domove naroda ili ukinuti domove naroda (ili barem im smanjiti nadležnost samo na pitanja vitalnog nacionalnog interese) a ostaviti kantone. Ja sam lično za to da ostanu kantoni a da se smanje nadležnosti domova naroda. Ovaj "dupli" sistem izluđuje većinski narod i izluđivao bi i vas da ste na našem mjestu.

Najbolje da se podijelimo, pa ćete imati 100% vlasti.

Nebula je napisao/la:

Mislim da se kantoni ne mogu ukinuti bez promjene državnog ustava. Dakle trebaće i podrška RS-a

Mislim da mogu.

Nebula je napisao/la:

Kakve to veze ima sa onim o čemu smo pričali a što si ti quotao? Ja sam ti rekao da nije religija Bošnjaka uzrok problema u BiH. Ovdje imamo klasični problem da oni kojih je manje neće da sa njima upravljaju oni kojih je više. Nisu to htjeli Hrvati u Jugoslaviji a nisu ni Srbi u Hrvatskoj. Neće ni katalonci u Španiji. Neće stotine drugih naroda na planeti. To i jeste povod za separatističke pokrete. A ti konstantno guraš priču da je ovdje problem to što su Bošnjaci muslimani. Niđe veze.

Ali nisam ja to tvrdio. Ja se slažem da postoji problem koji ti spominješ.

Samo dodajem da ne može biti rješenja tog problema o kojem ti govoriš, jer su na drugoj strani muslimani. Da na drugoj strani nisu muslimani bilo bi šanse za dogovor. Ne garancije, samo šanse.

Nebula je napisao/la:

Zavisi šta je tema sukoba HDZ i SDA. Ako je tema interes BiH naravno da su na strani SDA. Daj mi neki primjer pa da analiziramo?

Interes BiH je hrvatska federalna jedinica, jer je to (bolje rečeno bio, sad je prekasno), jedini način da BiH bude normalna država. SDP, DF i GS su bili protiv.

Interes BiH je dobar odnos sa Hrvatskom, ali SDP, DF i GS su se svađali oko Pelješkog mosta.

Nekako SDP, DF i GS uvijek stave znak jednakosti interes Bošnjaka = interes BiH, a hoće se reći Bošnjaci = BiH.

Nije problem federalna jedinica, problem je razgranicenje koje btw. ni 94. nije bilo moguce. Da jeste, nebi ni bilo Vasingtonskog sporazuma.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 17:11 

Prijatelj Tvoj je napisao/la:
Meša Selimović, Emir (kršteno Nemanja) Kusturica, Skender Kulenović, Mehmed Spaho i mnogi drugi, nikad nisu imali dilemu ko su i šta su. Mnogi Muslimani su se vratili vjeri svojih predaka.
Biće vremena, pameti, volje i želje da i preostali Srbi muslimanske vjeroispovijesti krenu njihovim stopama. Isto vrijedi i za Srbe katolike, koji su na silu prihvatili rimo-katoličku vjeru u razdoblju od 1941. - 1945. godine i sada se zovu Hrvati.

Imas li kakve dokaze za ove srbe katolike i odgovori mi nešto zdravorazumski. Mislis li da je eventualno pokatolicavanje uspjelo s obzirom da je NDH trajala 4 godine? Nije se nijedan mogao vratiti za vrijeme juge na vjeru svojih pradjedova vec su svi ostali katolici kako im gubitnik Pavelić naredi?? Tezak psihicki bolesnik moras bit pa vjerovat u ovakve gluposti, gospodine Kačamak...

Drugi par opanaka ste vi, gdje je SPC srbizirala raznog otpada, krenuvsi od naših izdajnika pa do vlaha,turaka,siptara,bugara,cigana itd... :palacgore1

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 17:50 

Diablo je napisao/la:

Imas li kakve dokaze za ove srbe katolike i odgovori mi nešto zdravorazumski. Mislis li da je eventualno pokatolicavanje uspjelo s obzirom da je NDH trajala 4 godine? Nije se nijedan mogao vratiti za vrijeme juge na vjeru svojih pradjedova vec su svi ostali katolici kako im gubitnik Pavelić naredi?? Tezak psihicki bolesnik moras bit pa vjerovat u ovakve gluposti, gospodine Kačamak...

Drugi par opanaka ste vi, gdje je SPC srbizirala raznog otpada, krenuvsi od naših izdajnika pa do vlaha,turaka,siptara,bugara,cigana itd... :palacgore1

I tebi savjetujem da provjeriš svoje porijeklo. Jer, lijepo je biti pripadnik srpskog naroda i baštiniti svu njegovu slavnu istiriju, predanja i zavjete.
Lijepo je imati za učitelje Svetog Savu, Kneza Lazara, Njegoša, Nikolaja Velimirovića, Oca Justina....
Lijepo je stati zajedno sa njima, u vječnosti, pred licem Božijim. Lijepo i obavezujuće.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 18:05 

Diablo je napisao/la:

I tebi savjetujem da provjeriš svoje porijeklo. Jer, lijepo je biti pripadnik srpskog naroda i baštiniti svu njegovu slavnu istiriju, predanja i zavjete.
Lijepo je imati za učitelje Svetog Savu, Kneza Lazara, Njegoša, Nikolaja Velimirovića, Oca Justina....
Lijepo je stati zajedno sa njima, u vječnosti, pred licem Božijim. Lijepo i obavezujuće.

Ukratko, lijepo je maštat zar ne gospon Kačamak ?? :aleale

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 18:09 

Jefferson Davis je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Tocno tako, dovoljno je da jednom odgledas emisiju Zvezde Granda ili neki srpski reality show da vidis ustvari koliko su oni Roma/Cigana popravoslavili i srbizirali.

Ma nisam to pogledao u zivotu nit me zanima takva vrsta zabave. Činjenično stanje sam vidio mnogo puta uzivo, na osnov cega se mozes dobro nasmijat kad te takvi svojataju :zubati

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 18:41 

Diablo je napisao/la:

Tanak si, a očekivao sam puno više od tebe. Stvarno si podbacio. :zubati :zivili

Vrh

PostPostano: 02 stu 2019, 18:46 

Diablo je napisao/la:

Tanak si, a očekivao sam puno više od tebe. Stvarno si podbacio. :zubati :zivili

Jesi me verbalno ponizio, kakva intelektualna gromada... Nema druge vec da se povucem :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 536 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Shchepo, Tomba17 i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: