HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2025, 22:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 228 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Detuđmanizacija
PostPostano: 17 stu 2019, 21:48 

NiceBoyZg je napisao/la:
Nije to što vam Karmelo govori baš bezveze i bliži sam njegovoj strani, iako mislim da nije napisao što on misli da bi bio konačni epilog.

Taj je dio prijepljen uz Srbiju, za razliku od ostatka RSK. Bio je praktički integriran sa SRJ. Ako bi se uključila vojska SRJ pročitao sam negdje podatak da je samo njihova Prva armija imala tenkova koliko čitava HV. Bilo je i puno bijesnih krajišnika koji su htjeli osvetu. K tome, sada se oni brane, a ne mi. Moglo je biti više poginulih no u cijelom ratu do tada.

A oko razlike JNA/VJ JNA je bila u stanju raspadanja, puna dezertera itd, no ovo je bila baš njihova vojska.

Zanimljivo kako si ti uvijek na liniji s Velikosrbima kao Carmello i da si bliži njihovoj strani. Bilo da se radi o facebook prosvjedima u Banjaluci, postojanju hrvatskog kraljevstva, Kosovu, Domovinskom ratu, lepotama Beograda i beznačajnosti Zagreba.. Uvijek na srpskoj liniji, čudno za Hrvata iz Zagreba. :neznam

Vrh

PostPostano: 18 stu 2019, 11:43 

Divlja svinja5 je napisao/la:
NiceBoyZg je napisao/la:
Nije to što vam Karmelo govori baš bezveze i bliži sam njegovoj strani, iako mislim da nije napisao što on misli da bi bio konačni epilog.

Taj je dio prijepljen uz Srbiju, za razliku od ostatka RSK. Bio je praktički integriran sa SRJ. Ako bi se uključila vojska SRJ pročitao sam negdje podatak da je samo njihova Prva armija imala tenkova koliko čitava HV. Bilo je i puno bijesnih krajišnika koji su htjeli osvetu. K tome, sada se oni brane, a ne mi. Moglo je biti više poginulih no u cijelom ratu do tada.

A oko razlike JNA/VJ JNA je bila u stanju raspadanja, puna dezertera itd, no ovo je bila baš njihova vojska.

Zanimljivo kako si ti uvijek na liniji s Velikosrbima kao Carmello i da si bliži njihovoj strani. Bilo da se radi o facebook prosvjedima u Banjaluci, postojanju hrvatskog kraljevstva, Kosovu, Domovinskom ratu, lepotama Beograda i beznačajnosti Zagreba.. Uvijek na srpskoj liniji, čudno za Hrvata iz Zagreba. :neznam

Nije on kriv, tako se školovao na FFZG-u. Nije on prvi ,,filozof'' s kojim sam imao priliku razpravljat i uočit neobjašnjivu i očiglednu pristranost spram srbske mitologije od 7 do 21 stoljeća. Inače, i povjestničar Stjepan Lozo je to već argumentirao po pitanju ,,filozofa'' Klasića. Ne samo da su im Tito i partizani nedodirljivi svetci, nego i kad su sukobljeni odnosi četnici-Ustaše, tada za četnike nađu hrpu opravdanja, a Ustaše su im svi bez izuzetka najgori zločinci kojih se čak i Hitler grozio. Inače, kad počneš koristit beogradsku arhivu u razpravi, tada im je glavna priča da su četnici i Ustaše bili saveznici...

Vrh

PostPostano: 18 stu 2019, 11:53 

Još čekam odgovor NBZ-a...

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 03:03 

Odma sam ga prokuzio kao jugopartizana/ mixera/ srbina/ sta vec, sto samo po sebi ne bi bilo previse zanimljivo da doticni ne tvrdi da je profesor povijesti. Ako stvarno jeste onda sam iskreno zabrinut jer imamo ustanove koje odgajaju takve kadrove. A vjerujem mu jer je i pola mojih profesora bilo na liniji s njim. Index ekipa.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 07:39 

NiceBoyZg je napisao/la:
Jasno je zašto se Hrvati iz HB i Hrvati desničari iz RH protive detuđmanizaciji ali ja, kao netko tko nije ni lijevo ni desno

Ovo primjećujemo kod likova iz stranke Pametnog. Prvo započinju razgovor sa ublehom kako su centristi da bi na kraju ispali da su u biti krajnja ljevica, i anti-Hrvati. Ako si ti na FFZGu centrist mogu zamisliti kako tek ti luđaci gledaju na sve desnije od sebe

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 10:29 

Slažem se sa Danetom da nije samo NBZ kriv. On je proizvod đavolskog obrazovnog sustava kojeg trpimo u nadi da se s đavlom može imati korektne odnose.

Ne može. NBZ i takvi su i nastali zato jer kažemo "hajde nema veze". Ali ima veze, i svaka sitnica je jako važna. Nema ništa nevažno. NBZ se dogodi kad smo pasivni i kad nas se ne tiče.

1094 of 2558 - 42.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 10:40 

Koliko je ustaša Tudjman vlastitom rukom poslao u dzenet ? :D

Možda Skorinog pradjeda? :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 11:27 

master_mind_ je napisao/la:
NiceBoyZg je napisao/la:
Jasno je zašto se Hrvati iz HB i Hrvati desničari iz RH protive detuđmanizaciji ali ja, kao netko tko nije ni lijevo ni desno

Ovo primjećujemo kod likova iz stranke Pametnog. Prvo započinju razgovor sa ublehom kako su centristi da bi na kraju ispali da su u biti krajnja ljevica, i anti-Hrvati. Ako si ti na FFZGu centrist mogu zamisliti kako tek ti luđaci gledaju na sve desnije od sebe

Ovi iz Pametnog ništa ne ispadaju na kraju, oni će ti jasno odgovoriti na svako pitanje koje ih pitaš. To je drugo što neki ne razumiju odmah li ne prate detaljno.

Prava prevara je bio Most, oni su prevarom da nemaju ideologije dobili mandate i mogućnosti utjecaja na političke procese, onda su poslije izbacili sve jače pojedince koji nisu na ideološkoj liniji čuvenog tria Bulj-Petrov-Grmoja.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 16:25 

Zanimljiv članak https://kamenjar.com/franjo-tudman-kazu ... DkWSLX1A70 koji najbolje pojašnjava velike simpatije Franje Tuđmana prema Hercegovcima.

Citat:
Popisi polaznika tečaja „Prvi hrvatski redarstvenik“, na kojima je oko 1800 momaka, kazuju da ih je porijeklom iz Bosne i Hercegovine bilo više stotina, odnosno izrazito nerazmjerno postotku bosanskohercegovačkih Hrvata u ukupnom broju hrvatskog naroda. Tako naprimjer u jedinici za posebne namjene MUP-a RH iz Kumrovca, odnosno trećoj generaciji tečaja, od 335 polaznika samo 30-ak nije bilo porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Ja se sjećam kada je Predsjednik išao u Rakitje (…) i kad se vratio u Ured pričao je kako je pitao dečke: Odakle si ti? Iz Posušja, odakle ti? Iz Širokog, odakle si ti? Iz Gruda, odakle si ti? Iz Tomislavgrada. Nakon toga je rekao: „Što je ovo, sami Hercegovci?” 90% ljudi je bilo iz BiH (…) Tako je to tada bilo, ja to ne želim potencirati zato što sam ja iz Hercegovine. Dragovoljci iz Hercegovine vidjeli su da stiže hrvatska država te su govorili idemo ginuti, pa što bude! Ja se sjećam, Predsjednik je bio u čudu, i to najozbiljnije.

On je znao da s Gojkom kao ministrom obrane može kontrolirati te ljude, što je užasno bitno, inače bi se konci pogubili, otišlo bi to Bog zna kud. Nitko nije slušao na ratištu (…) Gojka se slušalo, vojska je Gojka slušala i cijenili su ga, i kad je god trebalo nešto riješiti na ratištu, mislim da nijedan drugi ministar obrane ne bi uspio što je Gojko uspijevao (…) Na ratištu, neki bitni, oni koji su vodili vojsku, odnosno glavne brigade, slušali su Gojka. On je jednostavno bio ta čvrsta sigurna veza između vojske i Predsjednika.

Mislim da ne treba nikome posebno isticati da bez tih 1800 momaka, svojevrsnih „hrvatskih spartanaca“, i njihove spremnosti da se u presudnom povijesnom trenutku suprostave pobunjenim Srbima i Jugoslavenskoj narodnoj armiji, danas ne bi bilo slobodne Hrvatske, a posljedično ni samostalne Bosne i Hercegovine. Presudno je također da su hrvatski policajci u takvim okolnostima vjerovali političarima koji ih predvode.

Prema podacima koji dolaze iz relevantnih krugova, 64% poginulih branitelja iz Oružanih snaga RH porijeklom su iz Bosne i Hercegovine. Važno je napomenuti da bi navedene podatke trebalo svakako i znanstveno verificirati.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 18:01 

Kaftanzoglio je napisao/la:
master_mind_ je napisao/la:

Ovi iz Pametnog ništa ne ispadaju na kraju, oni će ti jasno odgovoriti na svako pitanje koje ih pitaš. To je drugo što neki ne razumiju odmah li ne prate detaljno.

Prava prevara je bio Most, oni su prevarom da nemaju ideologije dobili mandate i mogućnosti utjecaja na političke procese, onda su poslije izbacili sve jače pojedince koji nisu na ideološkoj liniji čuvenog tria Bulj-Petrov-Grmoja.

Jesu li to oni što vole Jugoslaviju, Tita, partiju, ali oni su centar? Volio bih pametno pojašnjenje po tom pitanju od ovih iz Pametno.
Most je možda bio prevara nekima, meni su još uviek pri vrhu ovih što se nude u politici...

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 18:10 

Naša Kvačica je napisao/la:
Slažem se sa Danetom da nije samo NBZ kriv. On je proizvod đavolskog obrazovnog sustava kojeg trpimo u nadi da se s đavlom može imati korektne odnose.

Ne može. NBZ i takvi su i nastali zato jer kažemo "hajde nema veze". Ali ima veze, i svaka sitnica je jako važna. Nema ništa nevažno. NBZ se dogodi kad smo pasivni i kad nas se ne tiče.

Tuđman je zbog toga i osnovao Hrvatske studije, ali obstanak ljudi na FFZGu, govori sam po sebi koliko su ljevičari čak i 90-ih imali jak utjecaj u hrvatskim ustanovama, a kamoli ga imaju danas. Što je najgore, za loše gospodarstvo se u javnosti krive desničari i Hercegovci, a i u tom području su drmali gotovo isti ljudi kano iz vremena Jugoslavije.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2019, 21:48 

robelec je napisao/la:
Zanimljiv članak https://kamenjar.com/franjo-tudman-kazu ... DkWSLX1A70 koji najbolje pojašnjava velike simpatije Franje Tuđmana prema Hercegovcima.

Citat:
Popisi polaznika tečaja „Prvi hrvatski redarstvenik“, na kojima je oko 1800 momaka, kazuju da ih je porijeklom iz Bosne i Hercegovine bilo više stotina, odnosno izrazito nerazmjerno postotku bosanskohercegovačkih Hrvata u ukupnom broju hrvatskog naroda. Tako naprimjer u jedinici za posebne namjene MUP-a RH iz Kumrovca, odnosno trećoj generaciji tečaja, od 335 polaznika samo 30-ak nije bilo porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Ja se sjećam kada je Predsjednik išao u Rakitje (…) i kad se vratio u Ured pričao je kako je pitao dečke: Odakle si ti? Iz Posušja, odakle ti? Iz Širokog, odakle si ti? Iz Gruda, odakle si ti? Iz Tomislavgrada. Nakon toga je rekao: „Što je ovo, sami Hercegovci?” 90% ljudi je bilo iz BiH (…) Tako je to tada bilo, ja to ne želim potencirati zato što sam ja iz Hercegovine. Dragovoljci iz Hercegovine vidjeli su da stiže hrvatska država te su govorili idemo ginuti, pa što bude! Ja se sjećam, Predsjednik je bio u čudu, i to najozbiljnije.

On je znao da s Gojkom kao ministrom obrane može kontrolirati te ljude, što je užasno bitno, inače bi se konci pogubili, otišlo bi to Bog zna kud. Nitko nije slušao na ratištu (…) Gojka se slušalo, vojska je Gojka slušala i cijenili su ga, i kad je god trebalo nešto riješiti na ratištu, mislim da nijedan drugi ministar obrane ne bi uspio što je Gojko uspijevao (…) Na ratištu, neki bitni, oni koji su vodili vojsku, odnosno glavne brigade, slušali su Gojka. On je jednostavno bio ta čvrsta sigurna veza između vojske i Predsjednika.

Mislim da ne treba nikome posebno isticati da bez tih 1800 momaka, svojevrsnih „hrvatskih spartanaca“, i njihove spremnosti da se u presudnom povijesnom trenutku suprostave pobunjenim Srbima i Jugoslavenskoj narodnoj armiji, danas ne bi bilo slobodne Hrvatske, a posljedično ni samostalne Bosne i Hercegovine. Presudno je također da su hrvatski policajci u takvim okolnostima vjerovali političarima koji ih predvode.

Prema podacima koji dolaze iz relevantnih krugova, 64% poginulih branitelja iz Oružanih snaga RH porijeklom su iz Bosne i Hercegovine. Važno je napomenuti da bi navedene podatke trebalo svakako i znanstveno verificirati.

Čak 41% stanovnika Hrvatske rođeno je u BiH ili ondje ima rođake

https://m.vecernji.hr/vijesti/cak-41-st ... ake-407103

Ovo je članak iz 2012., po mojoj procjeni stanja na terenu ovaj broj može samo bit još veći danas.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2019, 08:24 

Robbie MO je napisao/la:
Koliko je ustaša Tudjman vlastitom rukom poslao u dzenet ? :D

Možda Skorinog pradjeda? :zubati

Zna se da niti jednom komunistu nije pala vlas s glave 90-tih. Značajniji HSPovci su ubijeni, čak je i umjereni nekomunist Vlado Gotovac doživio napad, ali Račan, Manolić, Mesić, Boljkovac, Šuvar... i nisu imali nekih značajnijih problema.
Očito je Tuđmanovo osamostaljivanje Hrvatske, ter neponovljiva Oluja kod domoljuba dala Tuđmanu alibi za sve griehe i pogrješke, a kod Jugoslavena i komunista izazvala neoprostivu mržnju unatoč Tuđmanovom antifašizmu, partizanstvu, pozitivnom gledanju na Tita, ter konačno čuvanju Jugoslavena da im ne padne niti vlas s glave i da zadrže većinu privilegija.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2019, 12:58 

Purger111 je napisao/la:
robelec je napisao/la:

Ovo je članak iz 2012., po mojoj procjeni stanja na terenu ovaj broj može samo bit još veći danas.

moji iz škole (samo muški)
8 zagora
6 hb
1 mixer

poklapa se sa tih 40%

realno je RH prčija kockoglavih kamenjaraca pa kom krivo kom milo :D

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 06:01 

s one strane dinare je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

moji iz škole (samo muški)
8 zagora
6 hb
1 mixer

poklapa se sa tih 40%

realno je RH prčija kockoglavih kamenjaraca pa kom krivo kom milo :D

Da ne govorimo koliko je Bosanaca, Hercegovaca, Ličana i Dalmatinaca pobjeglo u Istru i druge djelove sjeverozapadne Hrvatske pred Turcima. Sela i prezimena po Istri (Marići, Bačići, Bašići, Klarići...) najbolje svjedoče kojeg podrietla su i najnapredniji Hrvati Istrijani...

Inače, što se tiče statistike odaziva na poziv u vojsku u Domovinskom ratu, prvi su Riečani, a drugi Istrijani.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 06:18 

Divlja svinja5 je napisao/la:

Dugujem dosta vas odgovore, ali na ovo ću reagirati sad. Ostalo kasnije.

Nije lijepo ovako izmišljati, divlja svinjo. Kućni odgoj, znaš. A ovaj je post prepun laži i gluposti da bi ga progutao samo netko kao ovi zajapureni ustašoidi ovdje ili netko tko nije proveo 2 dana na ovom forumu.

Karmelo velikosrbin? Lolwut? A da pitamo njega što on kaže na to? Ja svakako nisam stekao dojam da želi proširiti Srbiju na išta osim RS (kao što bi se i mi htjeli na HB, i to podržavam, a pitaj Jakovinu i Klasića što misle o toj ideji pa razmisli koliko sam "lijevi") i Kosova. To ga čini velikosrbinom?

Ja na njegovoj strani ovdje? Ne, nisam iznio ništa osim toga da mislim da bi bilo veoma teško. Ja iskreno mislim da bi bilo negdje na pola puta između dvije krajnosti koje iznosi on i neki od vas. Nije da ne bismo napredovali ni 10 metara, ne bismo ni slomili ih za 2 dana kao u Oluji. S tim da Karmelo ipak nešto zna o vojnoj tehnici i povijesti, a to se za većinu vas ne može reći. Što bi bilo odakle da znam. Mislim mogu ja reći da bi i HV osvojila za 3 dana Ameriku ako me to čini "vašim", ali koliko je realno? Pretpostavljam samo da bi poginule tisuće ljudi na obje strane.

"Facebook prosvjedi" u BL/PZD - Jesi ti ozbiljan? Pa Karmelo tamo i nije puno pisao. Trebam li te podsjećati koje je nacionalnosti forumaš koji je pokrenuo temu i onako razguzio Davora? Tko je od Hrvata uopće podržavao to sranje, jedino Junuz i to onako polovično. Taj je pokret bio usmjeren rušenju RS i jačanju Sarajeva, a ti procjeni koliko je to korisno za Hrvate u BIH, iako se činilo nama dalekim i nečim što nas se ne tiče. Pa i maltene svi Hrvati osim Junuza su popljuvali PZD ili pokazali krajnju ravnodušnost.

Hrvatsko kraljevstvo - rekao sam da vjerojatno nije postojalo 925., što je i istina, ne da nikad nije postojalo. Rekao tako i na temi, ali nisam imao vremena da objasnim, a i dotaknuli su se neki drugi većine mojih argumenata, Pinocchio. Dopusti da ja malo više znam o tome, iako je i dalje donekle otvorena (i ne previše zanimljiva) tema u pov znanosti,

Kosovo - ne sjećam se što točno rekao o tome, ali naravno da nema veze s međunarodnim pravom i da bi mi isto tvrdili da neku tako pokrajinu izgubili.

Domovinski rat - oko čega?

Beograd/Zagreb - rekao sam da mi se čini da je Beograd "bolji" u smislu veći/monumentalniji. Naravno da ima stvari u kojima je Zg bolji, ali nastojim biti objektivan. Nikad ja nisam rekao da je Zg beznačajan, to nećeš naći. Mislim, beznačajan u odnosu na što, Bg? To je smiješno i sigurno nikad ništa takvo nisam rekao. To su možda izvalili Vujadin ili novovrijeme, ja sigurno ne. Beznačajan u odnosu na recimo top 5-10 najvećih svjetskih gradova? Beznačajan koliko i Beograd.

A sad mi reci, divlja svinjo, jel lijepo ovako bezočno lagiti? :) Tko te tome učio? ;)

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 09:33 

pričaš glupost care,a i taj avatar ti je baš iritantan i nimalo kreativan...
Veze ti nemaš sa Zagrebom...

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 10:54 

Samo ti piši šta misliš, nemoj da se obazireš ili dodvoravaš polupismenim idiotima. I mene su Srbi na ovom forumu koji nisu pročitali ništa u životu osim titlova u filmovima nazivali muslimanom sto puta, pa mi se jebe zbog toga.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 19:34 

Purger111 je napisao/la:
Velika bjeda; istina, ali opet uzmi u obzir da je bio rat. Privatizacija je započela još u drugoj polovici 80-ih uz savjete eksperata poput Georga Soroša za vrijeme Ante Markovića i tehnomenadžerskih kadrova koji su bili na čelima svih poduzeća, banaka, medija, itd. Pljačka je već tada bila isplanirana, a kralo se i prije toga, najbolji primjer Ina u čije je malverzacije bio involviran i Titov sin, pa onda Špiljkove i Štrokove kombinacije i tako redom... financijska kriza, inflacija, nestašice, par-nepar, poskupljenja, 600 000 otkaza krajem 80-ih, hitne mjere mmf-a zbog pretjeranog zaduženja koje je počelo tijekom federalizacije 70-ih kada je većinom počišćen sav sposoban kadar što menadžerski, što intelektualni. Problem je bio što su se novci od bespovratnih američkih kredita, njemačkih/talijanskih reparacija iracionalno investirali u neefikasne tvornice samo kako bi se stvorila iluzija sigurnosti radnih mjesta. Gasterbajteri su samo odgađali krizu nezaposlenosti. Da ne pričamo sad i o sumnjivom otkupu dugova od strane bivših jugobankara. Ili masovnoj krađi privatne imovine (ipak malo predavno). Dakle sustav je u startu bio krivo postavljen i samo je krahirao dok se crvena buržoazija koja je i prije imala vikendice, skupe aute, pozicije, samo još jače etablirala nakon rata kao tajkunerija i glavni financijaši političkih stranka, HDZ-a i SDP-a. Ti kadrovi su često bili povezani s kontra obavještajnom službom u najmanju ruku kao suradnici, a kos-ovaca je bilo i u HDZ-u, Gregurićev klan, Mateša, Valentić, Šarinić i dr., pa onda još poznatiji kolaboratori Manolićevci, plus Boljkovac, Perković itd.

Šef KOS-a u Beogradu, Aleskandar Vasiljević rekao je Slobodanu Miloševiću na suđenju u Hagu, gdje je bio svjedok "Slobo, sve smo ti pripremili u Hrvatskoj, banke, poduzeća, medije, a ti si to sve zeznuo, ništa nisi iskoristio". Slobo očito nije vjerovao našoj petoj koloni, da kojim slučajem jest, ove naše krtice, prikriveni diverzanti, petokolonaši, infiltratori kako god oćeš bi opet "bacali cvijeće na okupatora" što se kaže.

Soroš je cijelo vrijeme uspomoć tih kvislinških elemenata po strankama, državnim službama i naravno neo-crvenoj oligarhiji destabilizirao državu i ekonomiju (klasična soroševska metoda "amoralne" aktivnosti od strane jednog "filantropa"). Tu su svoju ulogu odigrali i izdajnički mediji i civilne udruge, Feralovci, jutarnji list i Soroševo Otvoreno društvo koje je financiralo te operacije.

Već tad se vidjela pogubna politika lijevo-liberalnog globalizma koji je zahvatio naše zapadne saveznike. S jedne strane zapadna oligarhija prodaje priče o ljudskim pravima i opresiji većine dok te s druge strane tlače, pljačkaju, ugnjetavaju, dijele, prisilno zadužuju, a ekonomija ti propada skupa s radnim mjestima. I još te tjeraju u razne regionalne sporazume, trece jugoslavije itd.

'99 su konačno uspjeli u svojim namjerama i od tad je Hrvatska postala kolonija globalista pod upravom domaće tajkunerije, 1000 glavnih pojedinaca, velikih riba koje se ni ne spominju u medijima, sastaju se okolo po rotary klubovima i slično. Vrte stotine milijardi, dok mi pričamo o korupciji, sitnim ribama koji se bave milijunima. Te i takve ljude, ostatke iz bivšeg sistema nam je nametnuo na neki način zapad stoga je autohtoni hrvatski antiglobalizam ipak opravdan na neki način.

Lustracija nikad nije ni provedena, što gospodarska, što politička i to je velika greška.

Priča o zlostavljanju proturežimskih novina, ne znam baš tko je tu zlostavljač, destabilizator i tko dobiva pare za svoje "zlostavljanje". Ljudi su pušili antihrvatsku propagandu ko ništa, naivni do bola. Navijači nisu bili nimalo nevini nećemo se lagat.

Militarizacija - do '96 su još trajale/bile planirane akcije, '98 reintegracija, '99 kriza na Kosovu, bombardiranje SR Jugoslavije, dakle sukobi su još bili aktualni.

Mediji su uspjeli svu krivnju za lošu situaciju i krađu svaliti na branitelje, domoljube i vjernike. Optuži kog god stigneš za korupciju, guraj selektivnu propagandu stvaraj iracionalne antihrvatske predrasude i proizvodi autošovinste, to je taktika. Narod lobotomizirali štampom, svim generalima iskopali nešto dok ih je politika izručila i umirovila - tako je vojska sređena.

"(...) ideja da imamo neprekinutu državnost od 7. st. na ajde skoro :D cijelom današnjem teritoriju i da se maltene Mađari i Austrijanci pridružili nama, ali smo u svemu i goleme žrtve i uvijek u pravu nad nasiljem drugih koji su kroz povijesti bili i okrutni i glupi :D ... "Srbin" je bilo uvreda koliko "kreten" ili "majmun" (...) "

Mislim da pretjeruješ, da su Austrijanci i Mađari bili malo hegemonisti jesu, naravno da su se nastojali nametnuti i tako smo mi učili, ali sad baš da su se oni nama pridružili, nisu to pričali u škama, bar nama nisu, pretjeruješ. Srbin je bila uvreda jer su nas istjerali 400 000, sravnili Vukovar sa zemljom, granatirali sve gradove, nekima poginule obitelji, roditelji, djeca itd., hrpa ranjenih, invalida, ptsp-ovaca...

Hercegovci - Škegro, Bandić (SDP, netipičan primjer), Mamić je došo kasnije i tko još? Toliko priče o Hercegovcima, a svi stanu na prste jedne ruke.

Moraš shvatit neke stvari... Ja oko elemenata kao bijeda ili odnos prema Srbima nisam govorio da su nužno bili neizbježni, ali to ne znači da su bili i dobri i zdravi, i narušavaju neku idealiziranu sliku koju neki imaju o tom dobu.

Privatizacija nije sama po sebi loša, ona je nužan iskorak, problem je lopovski način na koji se dosta toga provodilo.

Ovo za to da je SM "imao" banke i slično neću ni komentirati jer se radi o običnim teorijama zavjere, a ovo da je su ljevoliberalne snage nekako destabilizirale ekonomiju kad je sve što je bilo u državnom vlasništvu (dakle maltene sve veće tvrtke) držali HDZ-ovci je previše smiješno da i komentiram. Što onda ako je brdo te crvene buržoazije prešlo u HDZ, pa se za njih 1990. samo nastavio business as usual kao od 1945., opet su bili HDZ-ovi.

U nikakve "treće Jugoslavije" nije RH tjerana ni 90tih ni kad, one ustavne izmjene 1997. su bile tipičan odraz Tuđmanove bolesti i staračkih hirova. Još teorija zavjera, vidim.

Onda dalje ideš u ekonomski nacionalizam, koji ne podržavam i smatram zabludom. Ako ti misliš da je tebi bolje u životu jer "tvoj" Hrvat ima neku tvrtku, a ti moraš plaćati proizvod ili uslugu 5x više da bi bila profitabilna meni nije, ali ne bih ulazio u te rasprave... Liberal.hr dobro zove takve ljude "našistima".

Oko lustracije isto posebna rasprava u koju mi se ne da ulaziti.

Oko novina, da, puno se i dopuštalo 90tih, ali moraš uzeti u obzir da je to bilo u doba prije Interneta, maltene zlatno doba izdavaštva u Hrvatskoj, gdje si mogao pokrenuti neki časopis i plivati, danas to nije moguće jer se izdavaštvo centraliziralo u nekoliko mastodonata. To veze nema s HDZ-om ni ičim no tehnologijom i kapitalom, tj kretanjima općim u svijetu. No kad bi netko dirnuo stvarno u ozbiljne afere vlasti i financijske žile kucavice u tiskanim medijima brzo bi mu pokucali plavci na vrata. A recimo HRT, koji je 90tih imao najviše utjecaja, je bio posve kontoliran od države sve do 03.01.2000., to naravno ne spominješ. Oko navijača, ja sam zadnji koji će braniti tu bagru, otac me 90tih nije vodio na utakmice baš zato jer se bojao voditi dijete na moguće nerede (osim što i nismo baš imali za koga navijati tu u Zg), ali ih se i mlatilo i kad treba i ne treba, i to oko gluposti kao to poremećeno ime kluba koje nije htio nitko (više od toga ću napisati kad odgovorim daneu).

Militarizacija - ima to što kažeš nekog utjecaja, da, ali nakon početka 1998. kad vratili ist Slavoniju više i nije bilo potrebe za tim, Kosovo i ti problemi SRJ veze nisu imali sa nama, to nije bio naš rat, i ne može biti opravdanje tome. A Tuđman je do zadnjh dana pred bolnicu bio više-manje okružen generalskom kamarilom, koja se poslije mislila miješati i u politiku, ali je srezana 2000. od Mesića.

Oko povijesti, nisam rekao da su nas učili da se ovi nama pridružili nego maltene... Stalno isticali našu istovremenu i superiornost i to da smo velike žrtve, to je velika kontradikcija pa je bilo svega. Svakako se prenaglašavala naša državnost, a i još više nekakva zasebnost u odnosu na "region", mi uvijek bili bolji, civiliziraniji, prvi u svemu.... možeš mislit.

Oko Hercegovaca, tih su godina najviše bili spominjani Miroslav Kutle kao simbol negativnog u gospodarstvu i I. Pašalić kao simbol negativnog u politici. A sad da ovaj drugi kasnije nije bio, koliko znam, osuđivan, je činjenica. Dijelom i napuhana priča, tu se slažem. Nije problem bio u Hercegovcima no strukturi Tuđmanove vlasti.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 19:59 

NiceBoyZg je napisao/la:
U nikakve "treće Jugoslavije" nije RH tjerana ni 90tih ni kad, one ustavne izmjene 1997. su bile tipičan odraz Tuđmanove bolesti i staračkih hirova. Još teorija zavjera, vidim.

Kako nije tjerana kad nam nisu dali izaći ni iz prve ni iz druge Jugoslavije. Stalno su nas trpali unutra. Tuđman je s razlogom napravio taj zakon jer su se već krajem 90-ih stvarale nove ideje nekakvog povezivanja ex-yu zemalja. Tuđan je znao da treća Jugoslavija kao takva nije moguća ali je moguća ekonomska, društvena, kulturna i kakva sve već ne Jugoslavija. Danas slušamo srpske cajke po Hrvatskim gradovima i Zagrebačko sveučilište surađuje s sveučilištima iz "regiona". Upravo takvu situaciju je Tuđman htio sprječiti jer je taj balkanski svinjac poguban za društveno zdravlje i htio nas je okrenuti u potpunosti prema Europi, prema Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Italiji kojima smo povijesno bliži i gdje i sami pripadamo. Na žalost regionaši su pobijedili a dokle će nastaviti pobjeđivti vidjet ćemo...

NiceBoyZg je napisao/la:
Militarizacija - ima to što kažeš nekog utjecaja, da, ali nakon početka 1998. kad vratili ist Slavoniju više i nije bilo potrebe za tim, Kosovo i ti problemi SRJ veze nisu imali sa nama, to nije bio naš rat, i ne može biti opravdanje tome. A Tuđman je do zadnjh dana pred bolnicu bio više-manje okružen generalskom kamarilom, koja se poslije mislila miješati i u politiku, ali je srezana 2000. od Mesića.

Tuđman je imao karakteristike autoritativnog vođe ali to je bilo potrebno s obzirom na krizna vremena. Čak i poželjno. Niti jedna zemlja nakon dobivenog rata ne zakopava odmah oružje, to samo budale rade. Što su Francuzi napravili nakon pobjede nad Njemačkom u prvom svjetskom ratu? Nisu raspustili vojsku nego su poboljšali obranu istočnih granica s gradnjom obrambenih fortifikacija (Maginotova linija). Mesić je uništio HV i obavještajne službe. Potez ravan veleizdaji. Poslati pobjedničke generale iz rata u penziju, nečuveno..... Svaka mlada država pogotovo ona nastala ratom mora imati snažnu vojsku koja će čuvati ustavno-pravni poredak.
NiceBoyZg je napisao/la:
Nije problem bio u Hercegovcima no strukturi Tuđmanove vlasti.

Jesi ti dobro? Lakše malo s :dragobojic

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 20:42 

Tuđman je jašio na krilima Njemačke, ko i Pavelić. Da nije bilo pada berlinskog zida nebi bilo ni moderne Hrvatske, valjda je to svima jasno...

Kancelar Kohl je reko da ne mogu prvi priznat Hrvatsku, da nebi rekli da je to obnavljanje Reicha, pa je dogovorio s Islandom da oni to naprave. Mislio je da ga francuzi i britanci ne preveslaju.
Kad su otišli Genscher i Kohl i kola su krenula nizbrdo...

Tuđman je uvijek bio poltron, ko mladić Tita, a kasnije USA-a. Tuđman je uvijek tražio neko američko prihvaćanje i partnerstvo, jednostavno nije razumio kod amera je to just buisness.
Sjetite se sjednica VladeRH s predsjednikom Tuđmanom na svakoj je bio P.Galbright američki veleposlanik. To je bilo Tuđmanovo ponižavanje Hrvatske na maximalno, al to je bio Tuđman mislio je da je najpametniji, a drugi da su debili...

Svi pričaju o 2000-oj, al baš ti Tuđmanovi kokošari su počeli rastakat RH, osnivanje JL i NOVATV sve je bilo za vrijeme HDZ-a.

Realno Tuđman je odgovaro komunističkom establišmentu, znali su da neće progonit komuniste i Udbaše, a kao partizan imo je prođu u Jugi i međunarodnoj zajednici. Mislim svi su oni znali da je Juga bankrotirala i spasavaj se ko može...
Naravno vjerovatno nitko nije očekivo od JNA takvu brutalnu agresiju, mislili su malo će zapucat srpski teroristi i to je to...
Međutim kad su vidili da JNA je žedna krvi, onda su i oni morali počet ustašovat ko Mesić itd.

Rat ko rat, svaki rat donese heroje i profitere tu nismo ništa drukčiji od drugih.

Mislim da je za Hrvatsku najviše napravio Sanader, on je kužio sve politike i uveo nas u EU. To je ključ, jer EU nas prisiljava na reforme, financijski nas pomaže i uči naše mlade kako se vodi država. Dugoročno EU je naš najveći uspjeh do sada.
NATO i nije nešto, al to je bio uvjet za EU, uvijek biram EU vojsku ispred tog OTAN sranja, pa makar bila i samo šminkerska vojska.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 21:54 

Nekoliko naslovnica iz doba diktatora Tuđmana. Pitanje za NBZ, što bi se dogodilo sa autorima da je Tuđman zaista bio diktator? Hint, što bi se dogodilo da su crtali nekog pravog diktatora, recimo Tita u njegovo vrijeme?

slika

slika

slika

slika

Drugo pitanje, što misliš da bi bilo sa autorom slika, da je bilo obrnuto u ono krasno demokratsko Titovo vrijeme?

Možda bi autori ovih slika bili streljani? Možda bi robijali?

Osoba sa barem 2 grama mozga mora reći da je Tito bio diktator a Tuđman demokratski izabran predsjednik. Mnogi ljevičari nemaju tih nužnih 2 grama mozga.

1094 of 2558 - 42.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 22:05 

Brane je napisao/la:
Tuđman je jašio na krilima Njemačke, ko i Pavelić. Da nije bilo pada berlinskog zida nebi bilo ni moderne Hrvatske, valjda je to svima jasno...

Kancelar Kohl je reko da ne mogu prvi priznat Hrvatsku, da nebi rekli da je to obnavljanje Reicha, pa je dogovorio s Islandom da oni to naprave. Mislio je da ga francuzi i britanci ne preveslaju.
Kad su otišli Genscher i Kohl i kola su krenula nizbrdo...

Tuđman je uvijek bio poltron, ko mladić Tita, a kasnije USA-a. Tuđman je uvijek tražio neko američko prihvaćanje i partnerstvo, jednostavno nije razumio kod amera je to just buisness.
Sjetite se sjednica VladeRH s predsjednikom Tuđmanom na svakoj je bio P.Galbright američki veleposlanik. To je bilo Tuđmanovo ponižavanje Hrvatske na maximalno, al to je bio Tuđman mislio je da je najpametniji, a drugi da su debili...

Svi pričaju o 2000-oj, al baš ti Tuđmanovi kokošari su počeli rastakat RH, osnivanje JL i NOVATV sve je bilo za vrijeme HDZ-a.

Realno Tuđman je odgovaro komunističkom establišmentu, znali su da neće progonit komuniste i Udbaše, a kao partizan imo je prođu u Jugi i međunarodnoj zajednici. Mislim svi su oni znali da je Juga bankrotirala i spasavaj se ko može...
Naravno vjerovatno nitko nije očekivo od JNA takvu brutalnu agresiju, mislili su malo će zapucat srpski teroristi i to je to...
Međutim kad su vidili da JNA je žedna krvi, onda su i oni morali počet ustašovat ko Mesić itd.

Rat ko rat, svaki rat donese heroje i profitere tu nismo ništa drukčiji od drugih.

Mislim da je za Hrvatsku najviše napravio Sanader, on je kužio sve politike i uveo nas u EU. To je ključ, jer EU nas prisiljava na reforme, financijski nas pomaže i uči naše mlade kako se vodi država. Dugoročno EU je naš najveći uspjeh do sada.
NATO i nije nešto, al to je bio uvjet za EU, uvijek biram EU vojsku ispred tog OTAN sranja, pa makar bila i samo šminkerska vojska.

Nemaš ti pojma o odnosima Njemačke i Hrvatske te 1991. Inače bi se zapitao zašto je donešena "Jugoslavenska deklaracija" na Konferenciji KESS-a, pet dana prije osamostaljenja, kojom je predsjedavala Njemačka, tj. Genscher i u kojoj su se svi izjasnili za opstanak Jugoslavije.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 22:14 

Njemačka se iza 1990 zabavila ujedinjavanjem sebe, moš mislit kako se bavila separatizmima na Balkanu.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 21 stu 2019, 23:07 

Robbie MO je napisao/la:
Njemačka se iza 1990 zabavila ujedinjavanjem sebe, moš mislit kako se bavila separatizmima na Balkanu.

Ma naravno. Najbolji primjer je da pri njihovom ministarstvu vanjskih poslova, ni tada nije postojalo zasebno odjeljenje za Jugoslaviju, nego je tek uspostavljeno kada je se zemlja raspala.

1990. pregovori 2+4 je bilo pitanje svih pitanja. Zna se kako su Francuzi i Poljaci gledali na ujedinjenje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 228 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: