|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 181 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 20:15 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 17:55 Postovi: 234 Lokacija: Banja Luka
|
Naša Kvačica je napisao/la: Jedini razuman i častan izlaz vam je da se sjetite da ste Hrvati. Federacija ide u Hrvatsku, RS ide Srbiji.
Ne mogu se sjetiti da su Hrvati, kad znaju da su bivsi Srbi.
_________________ Venac besmrtne slave srpska ti vila plete, nad tvojim grobom, Vojo, komitske plaču čete.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 20:21 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Genuine je napisao/la: Prestanite lagat. Niko od užeg kruga iz divizije oko Nasera Orića nije stradao, niti su Srbi pobili njih.. A ovaj? Citat: Dvije sudske odluke najviših međunarodnih instanci su dosudile genocid. Jebo te taj sud. Niste prošli u UN, nema đenosajda nema hagresije nema otplate ratne odštete. RS živa i zdrava. Džaba ste ginuli. Svi parlamenti demokratskih zemalja, sa nekoliko izuzetaka, su donijeli rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici, što znači da tamo gdje postoji pravni sistem možeš biti utužen za negaciju genocida. Pored javnog odjeka. To što postoje zemlje fašističke diktature, to je druga tema. Nerelano je da u ovako podijeljenom svijetu, nešto globalno prođe, ali je prošlo tamo gdje se pikalo. Tzv. RS je živa i zdrava, jer je BiH živa i zdrava i tu ima malo vaše zasluge. Nismo džaba ginuli, imamo slobodu, a sad je treba širiti. Ja sam rekao iz užeg kruga, i ko je bio živ 1995. E ko je taj uži krug kojeg ti prozivaš, stvar je diskusije i kriterija. Naravno da je bilo poginulih pri proboju, ali oni koje ste vi navodno targetirali su prošli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 20:33 |
|
|
Genuine je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A ovaj?
Jebo te taj sud. Niste prošli u UN, nema đenosajda nema hagresije nema otplate ratne odštete. RS živa i zdrava. Džaba ste ginuli.
Svi parlamenti demokratskih zemalja, sa nekoliko izuzetaka, su donijeli rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici, što znači da tamo gdje postoji pravni sistem možeš biti utužen za negaciju genocida. Pored javnog odjeka. To što postoje zemlje fašističke diktature, to je druga tema. Nerelano je da u ovako podijeljenom svijetu, nešto globalno prođe, ali je prošlo tamo gdje se pikalo. Tzv. RS je živa i zdrava, jer je BiH živa i zdrava i tu ima malo vaše zasluge. Nismo džaba ginuli, imamo slobodu, a sad je treba širiti. Ja sam rekao iz užeg kruga, i ko je bio živ 1995. E ko je taj uži krug kojeg ti prozivaš, stvar je diskusije i kriterija. Naravno da je bilo poginulih pri proboju, ali oni koje ste vi navodno targetirali su prošli. Kako stojite sa Nobelovcima? Mujo propali ste u svakom pogledu. Ni tješiti se više ne znate.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 22:42 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jedini razuman i častan izlaz vam je da se sjetite da ste Hrvati. Federacija ide u Hrvatsku, RS ide Srbiji.
Ne mogu se sjetiti da su Hrvati, kad znaju da su bivsi Srbi. Srbi, Hrvati, Eskimi, to njima ništa ne znači.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 22:48 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: KristijanBL je napisao/la: Ne mogu se sjetiti da su Hrvati, kad znaju da su bivsi Srbi.
Srbi, Hrvati, Eskimi, to njima ništa ne znači. Nemoj još i ti paušalno, praviš se učen i mudar ovdje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 09:42 |
|
|
Genuine je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Srbi, Hrvati, Eskimi, to njima ništa ne znači.
Nemoj još i ti paušalno, praviš se učen i mudar ovdje. Iz tvog komentara zaključujem da tebi osobno vjera nije najvažnija stvar u životu. Preciznije rečeno, nisi musliman koji strogo drži do vjere. Jesam li u pravu? 
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 10:05 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Genuine je napisao/la: Nemoj još i ti paušalno, praviš se učen i mudar ovdje.
Iz tvog komentara zaključujem da tebi osobno vjera nije najvažnija stvar u životu. Preciznije rečeno, nisi musliman koji strogo drži do vjere. Jesam li u pravu?  Prvo kakav je to jezički galimatijas koji si napisao ? Ne postoji pravi musliman koji strogo ne drži do vjere. Ni pravi kršćanin, itd. Oksimoron. Na nekom nivou drže svakako. Onda imaš vjeru kao duhovni put i vjeru kao politiku. Nema religije kao politike u demokraciji, u najboljem slučaju je utjecaj moguć, ali demokratske države u pravilu nisu vjerske. Ne držim do vjere kao politike uopće, ali poštujem religiju kao duhovni put i izbor čovjekov. Većina Bošnjaka ne spadaju u kategoriju političkih muslimana, sem pravih vjernika koji su upravo onakvi kakvim si ih ti opisao i priznaju samo Islam kao identitet. To je ipak manjina, povelika manjina, ali manjina, i ja tu ne mogu ništa što bi vama odgovaralo da to nije tako, i da se sve može pojednostaviti na religiju, mislim može i danas, ali i sami znate da u svijetu informacija to neće proći. BiH je pored toga naslijedila i kršćansku i islamsku tradiciju, pa tako mi imamo mogućnost izbora, da li i koliko i kako ćemo konzumirati nešto od duhovne ponude. To ko biva kršćanstvo nije također i moja vjera i kultura i civilizacija, ako se zovem Mujo ? Ja nisam obični Mujo, već bijeli europski Mujo kojem su preci također bili i žestoki kršćani kao i muslimani. Sve ide u paketu sa Bosnom. Ili da ti recimo ne bi trebao jesti baklavu, datule ili janjetinu ili možda hodati po perzijskom tepihu ili koristiti arapske brojeve jer su dio muslimanske tradicije ??? Mi definitivno nismo iz istog stoljeća ovdje. Ja sam iz 2019, a vi ste negdje zaglavili, kako ko ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 10:49 |
|
|
Genuine je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Iz tvog komentara zaključujem da tebi osobno vjera nije najvažnija stvar u životu. Preciznije rečeno, nisi musliman koji strogo drži do vjere. Jesam li u pravu?  Prvo kakav je to jezički galimatijas koji si napisao ? Ne postoji pravi musliman koji strogo ne drži do vjere. Ni pravi kršćanin, itd. Oksimoron. Na nekom nivou drže svakako. Onda imaš vjeru kao duhovni put i vjeru kao politiku. Nema religije kao politike u demokraciji, u najboljem slučaju je utjecaj moguć, ali demokratske države u pravilu nisu vjerske. Ne držim do vjere kao politike uopće, ali poštujem religiju kao duhovni put i izbor čovjekov. Većina Bošnjaka ne spadaju u kategoriju političkih muslimana, sem pravih vjernika koji su upravo onakvi kakvim si ih ti opisao i priznaju samo Islam kao identitet. To je ipak manjina, povelika manjina, ali manjina, i ja tu ne mogu ništa što bi vama odgovaralo da to nije tako, i da se sve može pojednostaviti na religiju, mislim može i danas, ali i sami znate da u svijetu informacija to neće proći. BiH je pored toga naslijedila i kršćansku i islamsku tradiciju, pa tako mi imamo mogućnost izbora, da li i koliko i kako ćemo konzumirati nešto od duhovne ponude. To ko biva kršćanstvo nije također i moja vjera i kultura i civilizacija, ako se zovem Mujo ? Ja nisam obični Mujo, već bijeli europski Mujo kojem su preci također bili i žestoki kršćani kao i muslimani. Sve ide u paketu sa Bosnom. Ili da ti recimo ne bi trebao jesti baklavu, datule ili janjetinu ili možda hodati po perzijskom tepihu ili koristiti arapske brojeve jer su dio muslimanske tradicije ??? Mi definitivno nismo iz istog stoljeća ovdje. Ja sam iz 2019, a vi ste negdje zaglavili, kako ko ... Čim se spomene vjera Musliman napiše esej. Bolest...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 11:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28480 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Kad Mujaga misli da je nekakav napredni i moderni lik...
Kao kad se malo dijete obuče kao veliki i glumi odraslog. Što se dijete više uživljava u ulogu nama smješnije.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 13:23 |
|
|
Genuine je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Iz tvog komentara zaključujem da tebi osobno vjera nije najvažnija stvar u životu. Preciznije rečeno, nisi musliman koji strogo drži do vjere. Jesam li u pravu?  Prvo kakav je to jezički galimatijas koji si napisao ? Ne postoji pravi musliman koji strogo ne drži do vjere. Ni pravi kršćanin, itd. Oksimoron. Na nekom nivou drže svakako. Onda imaš vjeru kao duhovni put i vjeru kao politiku. Nema religije kao politike u demokraciji, u najboljem slučaju je utjecaj moguć, ali demokratske države u pravilu nisu vjerske. Ne držim do vjere kao politike uopće, ali poštujem religiju kao duhovni put i izbor čovjekov. Većina Bošnjaka ne spadaju u kategoriju političkih muslimana, sem pravih vjernika koji su upravo onakvi kakvim si ih ti opisao i priznaju samo Islam kao identitet. To je ipak manjina, povelika manjina, ali manjina, i ja tu ne mogu ništa što bi vama odgovaralo da to nije tako, i da se sve može pojednostaviti na religiju, mislim može i danas, ali i sami znate da u svijetu informacija to neće proći. BiH je pored toga naslijedila i kršćansku i islamsku tradiciju, pa tako mi imamo mogućnost izbora, da li i koliko i kako ćemo konzumirati nešto od duhovne ponude. To ko biva kršćanstvo nije također i moja vjera i kultura i civilizacija, ako se zovem Mujo ? Ja nisam obični Mujo, već bijeli europski Mujo kojem su preci također bili i žestoki kršćani kao i muslimani. Sve ide u paketu sa Bosnom. Ili da ti recimo ne bi trebao jesti baklavu, datule ili janjetinu ili možda hodati po perzijskom tepihu ili koristiti arapske brojeve jer su dio muslimanske tradicije ??? Mi definitivno nismo iz istog stoljeća ovdje. Ja sam iz 2019, a vi ste negdje zaglavili, kako ko ... Nekako mi se čini da se vi malo sramite svoje vjeroispovijesti. Kao da ju skrivate ili čak prilagođavate krščanstvu da vas Europljani nebi okarakterizirali kao prijetnju. Isto tako i Albanci. Budite ponosni muslimani, pustite brade, žene nek vam se umotavaju, zabranite Silvestrovo, zabranite alkohol.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 13:33 |
|
|
1986 je napisao/la: Genuine je napisao/la: Prvo kakav je to jezički galimatijas koji si napisao ? Ne postoji pravi musliman koji strogo ne drži do vjere. Ni pravi kršćanin, itd. Oksimoron. Na nekom nivou drže svakako. Onda imaš vjeru kao duhovni put i vjeru kao politiku. Nema religije kao politike u demokraciji, u najboljem slučaju je utjecaj moguć, ali demokratske države u pravilu nisu vjerske. Ne držim do vjere kao politike uopće, ali poštujem religiju kao duhovni put i izbor čovjekov. Većina Bošnjaka ne spadaju u kategoriju političkih muslimana, sem pravih vjernika koji su upravo onakvi kakvim si ih ti opisao i priznaju samo Islam kao identitet. To je ipak manjina, povelika manjina, ali manjina, i ja tu ne mogu ništa što bi vama odgovaralo da to nije tako, i da se sve može pojednostaviti na religiju, mislim može i danas, ali i sami znate da u svijetu informacija to neće proći. BiH je pored toga naslijedila i kršćansku i islamsku tradiciju, pa tako mi imamo mogućnost izbora, da li i koliko i kako ćemo konzumirati nešto od duhovne ponude. To ko biva kršćanstvo nije također i moja vjera i kultura i civilizacija, ako se zovem Mujo ? Ja nisam obični Mujo, već bijeli europski Mujo kojem su preci također bili i žestoki kršćani kao i muslimani. Sve ide u paketu sa Bosnom. Ili da ti recimo ne bi trebao jesti baklavu, datule ili janjetinu ili možda hodati po perzijskom tepihu ili koristiti arapske brojeve jer su dio muslimanske tradicije ??? Mi definitivno nismo iz istog stoljeća ovdje. Ja sam iz 2019, a vi ste negdje zaglavili, kako ko ...
Nekako mi se čini da se vi malo sramite svoje vjeroispovijesti. Kao da ju skrivate ili čak prilagođavate krščanstvu da vas Europljani nebi okarakterizirali kao prijetnju. Isto tako i Albanci. Budite ponosni muslimani, pustite brade, žene nek vam se umotavaju, zabranite Silvestrovo, zabranite alkohol. Đes taliban, nisam te prepozno Šalu na stranu. Eh, prošla su ta vremena inkvizicije, Papa Franjo je liberal, i neće više fanatici određivati šta je ko, i u šta će da vjeruje. Vidim ja da je vama pravo krivo što nismo listom islamski fašisti pa da vi ispadnete dobri momci. Mi doista nismo prijetnja za kršćansku Europu, ali jesmo za vaš nacionalizam. Ne srami se niko ničega, ali većina Bošnjaka nije naročito zainteresirana za religiju, i da nije srpskih i hrvatskih progona, nikada i ničim ne bi to forsirala. Nama je "leglo" sekularno i ateističko društvo pravo. Vama nije, ne idete u korak sa vremenom, nismo vam mi krivi. Bauljajte i budite "ponosni" i dalje. Sretan put ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 13:35 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Genuine je napisao/la: Prvo kakav je to jezički galimatijas koji si napisao ? Ne postoji pravi musliman koji strogo ne drži do vjere. Ni pravi kršćanin, itd. Oksimoron. Na nekom nivou drže svakako. Onda imaš vjeru kao duhovni put i vjeru kao politiku. Nema religije kao politike u demokraciji, u najboljem slučaju je utjecaj moguć, ali demokratske države u pravilu nisu vjerske. Ne držim do vjere kao politike uopće, ali poštujem religiju kao duhovni put i izbor čovjekov. Većina Bošnjaka ne spadaju u kategoriju političkih muslimana, sem pravih vjernika koji su upravo onakvi kakvim si ih ti opisao i priznaju samo Islam kao identitet. To je ipak manjina, povelika manjina, ali manjina, i ja tu ne mogu ništa što bi vama odgovaralo da to nije tako, i da se sve može pojednostaviti na religiju, mislim može i danas, ali i sami znate da u svijetu informacija to neće proći. BiH je pored toga naslijedila i kršćansku i islamsku tradiciju, pa tako mi imamo mogućnost izbora, da li i koliko i kako ćemo konzumirati nešto od duhovne ponude. To ko biva kršćanstvo nije također i moja vjera i kultura i civilizacija, ako se zovem Mujo ? Ja nisam obični Mujo, već bijeli europski Mujo kojem su preci također bili i žestoki kršćani kao i muslimani. Sve ide u paketu sa Bosnom. Ili da ti recimo ne bi trebao jesti baklavu, datule ili janjetinu ili možda hodati po perzijskom tepihu ili koristiti arapske brojeve jer su dio muslimanske tradicije ??? Mi definitivno nismo iz istog stoljeća ovdje. Ja sam iz 2019, a vi ste negdje zaglavili, kako ko ...
Čim se spomene vjera Musliman napiše esej. Bolest... Opasni ste vi što ste zamijenili partijske knjižice sa krštenjem ili šehadetom. Duhovnost treba da bude bogata, komplicirana i teška za racionalnog izlaganja. To je razlika vjere i nauke. Ništa ti ne razumiješ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 13:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Kad Mujaga misli da je nekakav napredni i moderni lik...
Kao kad se malo dijete obuče kao veliki i glumi odraslog. Što se dijete više uživljava u ulogu nama smješnije. Da niste potencijalno opasni, i da vaša političko-vjerska ideologija nije potencijalno ubitačna, bili biste smiješni. Ako bude demokratske države i bit ćete. Ovako ostaje samo, haha, nije smiješno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 13:41 |
|
|
Genuine je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Čim se spomene vjera Musliman napiše esej. Bolest...
Opasni ste vi što ste zamijenili partijske knjižice sa krštenjem ili šehadetom. Duhovnost treba da bude bogata, komplicirana i teška za racionalnog izlaganja. To je razlika vjere i nauke. Ništa ti ne razumiješ. Naravno da ne razumijem Islamiste. Vi ste druga civilizacija.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 13:42 |
|
|
|
Hehe mrtva trka između tzv GraDžana i SDA u tome tko će više udobrovoljiti Islamsku zajednicu, Sejdin prvi zahtjev nakon izbora je bilo traženje potpisivanja ugovora sa IZ kojim bi se defacto uveo šerijat, Deklaracija SDA koja je fotokopija Alijine Islamske deklaracije, učenje fatiha na praktički svim javnim događajima, gradnja malog milijuna džamija na 23% i tako dalje i tako dalje. Ako je to ateizam i sekularizam po prosječnom Muji, onda ne želim ni znat kako bi onda to izgledalo da je vjerska komponenta jača.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 13:45 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Genuine je napisao/la: Opasni ste vi što ste zamijenili partijske knjižice sa krštenjem ili šehadetom. Duhovnost treba da bude bogata, komplicirana i teška za racionalnog izlaganja. To je razlika vjere i nauke. Ništa ti ne razumiješ.
Naravno da ne razumijem talibane. Vi ste druga civilizacija. Opet ti svoje manire komesara i četničkog ideologa počeo. Ko nije s nama, protiv nas je, ko mali srpski Mussolini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 01 pro 2019, 14:02 |
|
|
Genuine je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Kad Mujaga misli da je nekakav napredni i moderni lik...
Kao kad se malo dijete obuče kao veliki i glumi odraslog. Što se dijete više uživljava u ulogu nama smješnije. Da niste potencijalno opasni, i da vaša političko-vjerska ideologija nije potencijalno ubitačna, bili biste smiješni. Ako bude demokratske države i bit ćete. Ovako ostaje samo, haha, nije smiješno. Tako je - ubitačno opasni za islamiste koji pod krinkom nekakvog lijevo liberalnog progresa potkopavaju sve normalne civilizirane vrijednosti: Obitelj, domovina, narod.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 00:52 |
|
|
Citat: VIDEO/ LATIĆ: Amerikanci su SDA htjeli proglasiti terorističkom organizacijomAmerikanci su Aliji (Izetbegoviću, op hms) prijetili da će mu stranku ( SDA) proglasiti terorističkom, izjavio je vlasnik i urednik portala Thebosniatimes Nedžad Latić, javlja Hrvatski Medijski Servis. -Ja znam kako je izabran Sulejman Tihić za predsjednika SDA. Urađeno je to pod pritiskom OHR-a i Raffi Jonsona, kazao je Latić, vjerojatno misleći na zamjenika visokog predstavnika Raffi Gregoriana, te nastavio:- To je bilo nakon 11. rujna ( teroristički napad na SAD, op hms). Aliji su prijetili da će mu stranku proglasiti terorističkom. Tad je šef OHR-a bio Austrijanac Petritsch. Alija je pitao Petritscha; može li ovaj? Može. Alija je to prihvatio da se stranka sačuva ideološki, ali Tihiću nikada nisu dali te konekcije sa Istokom, sa Saudijskom Arabijom odakle je bila njihova moć, sa Katarom, s Turskom, kazao je Latić gostujući u programu Face televizije. Latić je govorio i o ANP-u, te slučaju Pazarić, kazavši kako se ljudi koji su dozvolili vezivanje djece ne boje Boga. Za Bakira Izetbegovića je rekao da je konvertit i opasan tim. -On za račun Amerikanca kontrolira vehabije, zato ga i drže. Bolje je biti američki vehabija nego bosanski musliman kazao je. rekao je i kako su su izbori namješteni, kako je SDA pokrala glasove, te da je i izbor Komšića izrežiran./HMS/ https://hms.ba/video-latic-amerikanci-s ... nizacijom/
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 05:16 |
|
|
Genuine je napisao/la: Srbi su pobili civile koji su se nadali da neće stradati, jer nisu nikoga napadali i ubijali, seljake, sirotinju, maloljetnike itd. Bilo je i žena i djece među likvidiranim (oko 5%). Prekršena Ženevska konvencija na flagrantan način. Nema dalje.
Svi civili u koloni su bili legitimni vojni cilj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 07:36 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Genuine je napisao/la: Srbi su pobili civile koji su se nadali da neće stradati, jer nisu nikoga napadali i ubijali, seljake, sirotinju, maloljetnike itd. Bilo je i žena i djece među likvidiranim (oko 5%). Prekršena Ženevska konvencija na flagrantan način. Nema dalje.
Svi civili u koloni su bili legitimni vojni cilj. Rat. Bitka bjesni. Vidiš veliku neprijateljsku postrojbu kako napreduje kroz tvoj teritorij. Što činiti? Dakako, uništiti ju. Nitko likvidiran u toj koloni nije žrtva ratnog zločina. Ali ovi što su izvučeni iz Potočara, iz baze UNa... e oni jesu žrtve ratnog zločina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 08:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88634 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bobovac je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Svi civili u koloni su bili legitimni vojni cilj. Rat. Bitka bjesni. Vidiš veliku neprijateljsku postrojbu kako napreduje kroz tvoj teritorij. Što činiti? Dakako, uništiti ju. Nitko likvidiran u toj koloni nije žrtva ratnog zločina. Ali ovi što su izvučeni iz Potočara, iz baze UNa... e oni jesu žrtve ratnog zločina. Srebrenica je ratni zločin po Ženevi i glupa srpska svinjarija čiju cijenu smo i mi platili i još plaćamo rate, jer nam šteti favoriziranje muslimana kod dobrog dijela MZ. Prema svjedočenu Hakije Mehonića iz prve ruke, Alija je unaprijed najavio pokolj i to u pozitivnom kontekstu, u kontenstu dobijanja propagandnog rata. I zaista kako je Alija i navijestio, Muslimani Srebrenicom dobiju kredit ("kredit Srebrenice" - Suljagicev entuziastični opis monetizacije tog pokolja), i onda taj kredit potroše na nama, jer prema Srbima ne mogu postići puno rezultata. Nikad nisu tražili "Distrikt Srebrenicu", ali su zato dobili posebni status za Mostar, od strane kolonista ilegalno nametnute izmjene izbornog zakona na štetu Hrvata... A bome i Srbe Srebrenica drži u BiH, a RS je izgubila ovlasti i to kroz pritisak koji je upravo dolazio na temelju sotonizacije Srba. Isto tako, idiotizam je nazivati pokolj 5000-6000 muškaraca koji su sat vremena prije skinuli vojne odore (dakle prije sat vremena su bili - vojska), i koja se djelomicno naoruzana probijala prema Tuzli (dakle vojna akcija), genocidom. Koliko znam ne postoji termin genocidčić, ili općinski genocid. I Wikipedija u naslovu naziva taj pokolj Srebrenica Massacre a ne Bosnian Genocide što muslimani guraju. Radi se jednostavno o streljanju oko 5000 razoružanih vojnih zarobljenika, što jest ratni zločin. Zato muslimani nerado govore o broju žrtava u Srebrenici nego samo spominju genocid, genocid, genocid, genocid i "preko 100 000 ratnih žrtava" (manipulacija kojom pripisuju sebi i poginule vojnike VRS). Jedino što je pozitivno u svemu je da se konačno vremenski odmičemo od tog rata. Muslimanska zarobljenost ratom i 25 godina nakon, radi koje imaju kolektivni PTSP, pokazuje da pod svaku cijenu žele da muzu to još malo, koliko još kapa. Zato ratni filmovi financijski poduprti parama Kantona Sarajevo (a i idiotske Hrvatske), ratni muzeji, razvlačenje ukopa u Srebrenici... No, ja imam dojam da jedan dio Srba smatra da se Srebrenica isplatila, i da su muslimanima utjerali strahopoštovanje u kosti, što po ponašanju muslimana (mirni ko bubice prema Srbima, agresivni prema Hrvatima) i ne izgleda nemoguće. "Izgenocidisali" su ih, kako znamo reći.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 08:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Rat. Bitka bjesni. Vidiš veliku neprijateljsku postrojbu kako napreduje kroz tvoj teritorij. Što činiti? Dakako, uništiti ju. Nitko likvidiran u toj koloni nije žrtva ratnog zločina.
Ali ovi što su izvučeni iz Potočara, iz baze UNa... e oni jesu žrtve ratnog zločina.
Srebrenica je ratni zločin po Ženevi i glupa srpska svinjarija čiju cijenu smo i mi platili i još plaćamo rate, jer nam šteti favoriziranje muslimana kod dobrog dijela MZ. Prema svjedočenu Hakije Mehonića iz prve ruke, Alija je unaprijed najavio pokolj i to u pozitivnom kontekstu, u kontenstu dobijanja propagandnog rata. I zaista kako je Alija i navijestio, Muslimani Srebrenicom dobiju kredit ("kredit Srebrenice" - Suljagicev entuziastični opis monetizacije tog pokolja), i onda taj kredit potroše na nama, jer prema Srbima ne mogu postići puno rezultata. Nikad nisu tražili "Distrikt Srebrenicu", ali su zato dobili posebni status za Mostar, od strane kolonista ilegalno nametnute izmjene izbornog zakona na štetu Hrvata... A bome i Srbe Srebrenica drži u BiH, a RS je izgubila ovlasti i to kroz pritisak koji je upravo dolazio na temelju sotonizacije Srba. Isto tako, idiotizam je nazivati pokolj 5000-6000 muškaraca koji su sat vremena prije skinuli vojne odore (dakle prije sat vremena su bili - vojska), i koja se djelomicno naoruzana probijala prema Tuzli (dakle vojna akcija), genocidom. Koliko znam ne postoji termin genocidčić, ili općinski genocid. I Wikipedija u naslovu naziva taj pokolj Srebrenica Massacre a ne Bosnian Genocide što muslimani guraju. Radi se jednostavno o streljanju oko 5000 razoružanih vojnih zarobljenika, što jest ratni zločin. Jedino što je pozitivno u svemu je da se konačno vremenski odmičemo od tog rata. Muslimanska zarobljenost ratom i 25 godina nakon, radi koje imaju kolektivni PTSP, pokazuje da pod svaku cijenu žele da muzu to još malo, koliko još kapa. Zato ratni filmovi financijski poduprti parama Kantona Sarajevo (a i idiotske Hrvatske), ratni muzeji, razvlačenje ukopa u Srebrenici... No, ja imam dojam da jedan dio Srba smatra da se Srebrenica isplatila, i da su muslimanima utjerali strahopoštovanje u kosti, što po ponašanju muslimana (mirni ko bubice prema Srbima, agresivni prema Hrvatima) i ne izgleda nemoguće. "Izgenocidisali" su ih, kako znamo reći. Srebrenica je izmišljena od muslimanskih lobista predvodjenih Esdaunom. Dok nije dosao Esdaun niko nije pričao o Srebrenici. Da nije bilo Srebrenice, Esdaun bi režirao Prijedor. Al svejedno, potrošili su Srebrenicu. Srpsku Srebrenicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 08:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88634 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novovrijeme je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Srebrenica je ratni zločin po Ženevi i glupa srpska svinjarija čiju cijenu smo i mi platili i još plaćamo rate, jer nam šteti favoriziranje muslimana kod dobrog dijela MZ.
Prema svjedočenu Hakije Mehonića iz prve ruke, Alija je unaprijed najavio pokolj i to u pozitivnom kontekstu, u kontenstu dobijanja propagandnog rata. I zaista kako je Alija i navijestio, Muslimani Srebrenicom dobiju kredit ("kredit Srebrenice" - Suljagicev entuziastični opis monetizacije tog pokolja), i onda taj kredit potroše na nama, jer prema Srbima ne mogu postići puno rezultata. Nikad nisu tražili "Distrikt Srebrenicu", ali su zato dobili posebni status za Mostar, od strane kolonista ilegalno nametnute izmjene izbornog zakona na štetu Hrvata... A bome i Srbe Srebrenica drži u BiH, a RS je izgubila ovlasti i to kroz pritisak koji je upravo dolazio na temelju sotonizacije Srba.
Isto tako, idiotizam je nazivati pokolj 5000-6000 muškaraca koji su sat vremena prije skinuli vojne odore (dakle prije sat vremena su bili - vojska), i koja se djelomicno naoruzana probijala prema Tuzli (dakle vojna akcija), genocidom.
Koliko znam ne postoji termin genocidčić, ili općinski genocid. I Wikipedija u naslovu naziva taj pokolj Srebrenica Massacre a ne Bosnian Genocide što muslimani guraju.
Radi se jednostavno o streljanju oko 5000 razoružanih vojnih zarobljenika, što jest ratni zločin.
Jedino što je pozitivno u svemu je da se konačno vremenski odmičemo od tog rata. Muslimanska zarobljenost ratom i 25 godina nakon, radi koje imaju kolektivni PTSP, pokazuje da pod svaku cijenu žele da muzu to još malo, koliko još kapa. Zato ratni filmovi financijski poduprti parama Kantona Sarajevo (a i idiotske Hrvatske), ratni muzeji, razvlačenje ukopa u Srebrenici...
No, ja imam dojam da jedan dio Srba smatra da se Srebrenica isplatila, i da su muslimanima utjerali strahopoštovanje u kosti, što po ponašanju muslimana (mirni ko bubice prema Srbima, agresivni prema Hrvatima) i ne izgleda nemoguće. "Izgenocidisali" su ih, kako znamo reći.
Srebrenica je izmišljena od muslimanskih lobista predvodjenih Esdaunom. Dok nije dosao Esdaun niko nije pričao o Srebrenici. Da nije bilo Srebrenice, Esdaun bi režirao Prijedor. Al svejedno, potrošili su Srebrenicu. Srpsku Srebrenicu. Realno, izbjeglice koje su imale informacije o tome što se dogodilo kojem članu obitelji bile su razbacane po BiH i svijetu, treba vremena da se osnuju udruge i učlane, skupe informacije i popisi, nije bilo ni pristupa istočnoj RS da se rade iskopavanja, prvih par godina. Skupljanje materijala, pravljenje popisa imena itd. zahtijeva godine, to nije neobično. Dolazak do točne procjene je doslovce obiman znanstveni rad, i kod drugih primjeri iz Europe i svijeta, znamo da se to realnih brojki često dolazi kroz istraživanja koja traju i desetljećima. Znao se otprilike razmjer stradanja, da se radi o tisućama, ali Srebrenica se nije toliko samostalno isticala, ispred svih dijelova BiH zajedno. Prijedor je također imao tisuće ubijenih, i kao što kažeš bio još jedno mjesto koje se nabrajalo. Tek kad su dobili presudu oko općine Srebrenica u kojoj se spominje riječ genocid za dotičnu enklavu, onda su počeli Srebrenica, Srebrenica, Srebrenica, Srebrenica, Srebrenica.... ko papagaji, iako srebrenički općinski "genocid" pokriva tek nekih 6% ubijenih u BiH.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 09:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Rat. Bitka bjesni. Vidiš veliku neprijateljsku postrojbu kako napreduje kroz tvoj teritorij. Što činiti? Dakako, uništiti ju. Nitko likvidiran u toj koloni nije žrtva ratnog zločina.
Ali ovi što su izvučeni iz Potočara, iz baze UNa... e oni jesu žrtve ratnog zločina.
Srebrenica je ratni zločin po Ženevi i glupa srpska svinjarija čiju cijenu smo i mi platili i još plaćamo rate, jer nam šteti favoriziranje muslimana kod dobrog dijela MZ. Prema svjedočenu Hakije Mehonića iz prve ruke, Alija je unaprijed najavio pokolj i to u pozitivnom kontekstu, u kontenstu dobijanja propagandnog rata. I zaista kako je Alija i navijestio, Muslimani Srebrenicom dobiju kredit ("kredit Srebrenice" - Suljagicev entuziastični opis monetizacije tog pokolja), i onda taj kredit potroše na nama, jer prema Srbima ne mogu postići puno rezultata. Nikad nisu tražili "Distrikt Srebrenicu", ali su zato dobili posebni status za Mostar, od strane kolonista ilegalno nametnute izmjene izbornog zakona na štetu Hrvata... A bome i Srbe Srebrenica drži u BiH, a RS je izgubila ovlasti i to kroz pritisak koji je upravo dolazio na temelju sotonizacije Srba. Isto tako, idiotizam je nazivati pokolj 5000-6000 muškaraca koji su sat vremena prije skinuli vojne odore (dakle prije sat vremena su bili - vojska), i koja se djelomicno naoruzana probijala prema Tuzli (dakle vojna akcija), genocidom. Koliko znam ne postoji termin genocidčić, ili općinski genocid. I Wikipedija u naslovu naziva taj pokolj Srebrenica Massacre a ne Bosnian Genocide što muslimani guraju. Radi se jednostavno o streljanju oko 5000 razoružanih vojnih zarobljenika, što jest ratni zločin. Zato muslimani nerado govore o broju žrtava u Srebrenici nego samo spominju genocid, genocid, genocid, genocid i "preko 100 000 ratnih žrtava" (manipulacija kojom pripisuju sebi i poginule vojnike VRS). Jedino što je pozitivno u svemu je da se konačno vremenski odmičemo od tog rata. Muslimanska zarobljenost ratom i 25 godina nakon, radi koje imaju kolektivni PTSP, pokazuje da pod svaku cijenu žele da muzu to još malo, koliko još kapa. Zato ratni filmovi financijski poduprti parama Kantona Sarajevo (a i idiotske Hrvatske), ratni muzeji, razvlačenje ukopa u Srebrenici... No, ja imam dojam da jedan dio Srba smatra da se Srebrenica isplatila, i da su muslimanima utjerali strahopoštovanje u kosti, što po ponašanju muslimana (mirni ko bubice prema Srbima, agresivni prema Hrvatima) i ne izgleda nemoguće. "Izgenocidisali" su ih, kako znamo reći. Ne bih se složio da su samo muslimani profitirali od Srebrenice. Hrvatska je dobila zeleno svjetlo za Oluju upravo zbog toga "da Bihać ne doživi sudbinu Srebrenice". Plan Z4 nije bio povod za Oluju i akcije kasnije, nego situacija oko Bihaća a razlog ono što se dogodilo u Srebrenici. Možemo čak reći da nije bilo Srebrenice, teško bi Hrvatska dobila dozvolu za Oluju.
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 02 pro 2019, 10:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Srebrenica je ratni zločin po Ženevi i glupa srpska svinjarija čiju cijenu smo i mi platili i još plaćamo rate, jer nam šteti favoriziranje muslimana kod dobrog dijela MZ.
Prema svjedočenu Hakije Mehonića iz prve ruke, Alija je unaprijed najavio pokolj i to u pozitivnom kontekstu, u kontenstu dobijanja propagandnog rata. I zaista kako je Alija i navijestio, Muslimani Srebrenicom dobiju kredit ("kredit Srebrenice" - Suljagicev entuziastični opis monetizacije tog pokolja), i onda taj kredit potroše na nama, jer prema Srbima ne mogu postići puno rezultata. Nikad nisu tražili "Distrikt Srebrenicu", ali su zato dobili posebni status za Mostar, od strane kolonista ilegalno nametnute izmjene izbornog zakona na štetu Hrvata... A bome i Srbe Srebrenica drži u BiH, a RS je izgubila ovlasti i to kroz pritisak koji je upravo dolazio na temelju sotonizacije Srba.
Isto tako, idiotizam je nazivati pokolj 5000-6000 muškaraca koji su sat vremena prije skinuli vojne odore (dakle prije sat vremena su bili - vojska), i koja se djelomicno naoruzana probijala prema Tuzli (dakle vojna akcija), genocidom.
Koliko znam ne postoji termin genocidčić, ili općinski genocid. I Wikipedija u naslovu naziva taj pokolj Srebrenica Massacre a ne Bosnian Genocide što muslimani guraju.
Radi se jednostavno o streljanju oko 5000 razoružanih vojnih zarobljenika, što jest ratni zločin. Zato muslimani nerado govore o broju žrtava u Srebrenici nego samo spominju genocid, genocid, genocid, genocid i "preko 100 000 ratnih žrtava" (manipulacija kojom pripisuju sebi i poginule vojnike VRS).
Jedino što je pozitivno u svemu je da se konačno vremenski odmičemo od tog rata. Muslimanska zarobljenost ratom i 25 godina nakon, radi koje imaju kolektivni PTSP, pokazuje da pod svaku cijenu žele da muzu to još malo, koliko još kapa. Zato ratni filmovi financijski poduprti parama Kantona Sarajevo (a i idiotske Hrvatske), ratni muzeji, razvlačenje ukopa u Srebrenici...
No, ja imam dojam da jedan dio Srba smatra da se Srebrenica isplatila, i da su muslimanima utjerali strahopoštovanje u kosti, što po ponašanju muslimana (mirni ko bubice prema Srbima, agresivni prema Hrvatima) i ne izgleda nemoguće. "Izgenocidisali" su ih, kako znamo reći.
Ne bih se složio da su samo muslimani profitirali od Srebrenice. Hrvatska je dobila zeleno svjetlo za Oluju upravo zbog toga "da Bihać ne doživi sudbinu Srebrenice". Plan Z4 nije bio povod za Oluju i akcije kasnije, nego situacija oko Bihaća a razlog ono što se dogodilo u Srebrenici. Možemo čak reći da nije bilo Srebrenice, teško bi Hrvatska dobila dozvolu za Oluju. Da, na to sam zaboravio.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|