|
|
Stranica: 17/23.
|
[ 554 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
baščovan
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 28 tra 2010, 23:21 |
|
|
U tom i jeste stvar. BiH je u qurcu čitava. Sva tri naroda. Onaj narod koji prvi izroni iz blata će imati veliku prednost. Trećim entitetom se ograničavamo. Kantonalnim uređenjem sebi dajemo prostor da vratimo Posavinu i Srednju Bosnu,jer ćemo mi lovom prvi izroniti iz blata. Travnik bi tu bio najlakši zalogaj
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 28 tra 2010, 23:44 |
|
|
baščovan je napisao/la: U tom i jeste stvar. BiH je u qurcu čitava. Sva tri naroda. Onaj narod koji prvi izroni iz blata će imati veliku prednost. Trećim entitetom se ograničavamo. Kantonalnim uređenjem sebi dajemo prostor da vratimo Posavinu i Srednju Bosnu,jer ćemo mi lovom prvi izroniti iz blata. Travnik bi tu bio najlakši zalogaj Gle, treći neće nastatak u mjesec dana. Kantoni su tu već 15 godina pa od njih nikakva korist. Treba počet mijenjat stvari.
|
|
Vrh |
|
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 28 tra 2010, 23:50 |
|
|
Ceha je napisao/la: baščovan je napisao/la: U tom i jeste stvar. BiH je u qurcu čitava. Sva tri naroda. Onaj narod koji prvi izroni iz blata će imati veliku prednost. Trećim entitetom se ograničavamo. Kantonalnim uređenjem sebi dajemo prostor da vratimo Posavinu i Srednju Bosnu,jer ćemo mi lovom prvi izroniti iz blata. Travnik bi tu bio najlakši zalogaj Gle, treći neće nastatak u mjesec dana. Kantoni su tu već 15 godina pa od njih nikakva korist. Treba počet mijenjat stvari. ok ceha slažem se ali koje međukorake po tebi treba napraviti do ostvarenja trećeg
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 28 tra 2010, 23:56 |
|
|
sotto voce je napisao/la: Ceha je napisao/la: Gle, treći neće nastatak u mjesec dana. Kantoni su tu već 15 godina pa od njih nikakva korist. Treba počet mijenjat stvari. ok ceha slažem se ali koje međukorake po tebi treba napraviti do ostvarenja trećeg Zapravo sve su stvari jasne, znamo čak i koji nam teritorij pripada (Dayton 95 +kompenzacije na račun popuštanja=hrvatska sela po popisu 91 i naravno zamjena sa srbima). Oko toga smo svi suglasni. Ono što trebamo napraviti je usuglasiti ove tukce koji nas predstavljaju da napokon naglas kažu što mislimo. To je prvi korak. Dosta rukavica. Da kažemo što nam je cilj. Drugi korak je organizacija, štrajkovi, promidžba bilo što da ga postignemo. Sve je prilično jednostavno, a opet
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 08:34 |
|
|
baščovan je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: ok imenjače,ti vrati situaciju iz 91.,vjerujem da bi svi htjeli.Ako može...
Nije to stvar šta ja opravdavam,nego realnost.Lako je ovdje virtualno pričati o nekim kvaziidealnim situacijama koje nisu ni 1% primjenljive u stvarnom životu.
Markane,ti misliš da je neostvarivo. Ja mislim da jeste,još uvijek. Je li bilo ostvarivo 1996.? Kada se Široki onoliko izgradio? Široki nikad nije bio problem.Bitno je zaokružiti područja Središnje Bosne,Žepče,Usora i gdje je već moguće HR općine-Soli,Brčko i sl.To je prva faza.Onda dalje slučajevi poput Travnika,Bugojna i sl.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 09:09 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Široki nikad nije bio problem.Bitno je zaokružiti područja Središnje Bosne,Žepče,Usora i gdje je već moguće HR općine-Soli,Brčko i sl.To je prva faza.Onda dalje slučajevi poput Travnika,Bugojna i sl. To je to, nije problem Široki i cijela Hercegovina, to je hrvatsko i prema prijedlozima multietniĆara, nije ni njima problem većinski hrvatska mostarska regija, kojom bi hercegovački Hrvati dobili i više nego hrvatskim entitetom, njima su problem hrvatska područja sjeverno od Prozora kojih se Hrvati ne žele odreći.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 09:15 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Široki nikad nije bio problem.Bitno je zaokružiti područja Središnje Bosne,Žepče,Usora i gdje je već moguće HR općine-Soli,Brčko i sl.To je prva faza.Onda dalje slučajevi poput Travnika,Bugojna i sl. To je to, nije problem Široki i cijela Hercegovina, to je hrvatsko i prema prijedlozima multietniĆara, nije ni njima problem većinski hrvatska mostarska regija, kojom bi hercegovački Hrvati dobili i više nego hrvatskim entitetom, njima su problem hrvatska područja sjeverno od Prozora kojih se Hrvati ne žele odreći. Niti će ih se ikad odreći,niti smiju,niti mogu.U suštini,migracije su 99% završene i u gore navedenim krajevima.Sad je to samo potrebno "legalizirati" sa HR vlašću na tim područjima. Kao što reče netko,vremenom će i ekonomija odraditi svoje,ljudi će se vraćati i u Travnik,Bugojno...Ali mora postojati BAZA prema tim područjima: ekonomsko-političko-teritorijalno-demografska baza.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 09:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: baščovan je napisao/la: Markane,ti misliš da je neostvarivo. Ja mislim da jeste,još uvijek. Je li bilo ostvarivo 1996.? Kada se Široki onoliko izgradio? Široki nikad nije bio problem.Bitno je zaokružiti područja Središnje Bosne,Žepče,Usora i gdje je već moguće HR općine-Soli,Brčko i sl.To je prva faza.Onda dalje slučajevi poput Travnika,Bugojna i sl. Dobro, Žepče se treba proširiti na sjeveru (Novi Šeer) a može se smanjiti na jugu (ona 2 zelena sela). Brčko je distrikt, ali bi bilo dobro organizirati onih par sela okolo Brčkog; sjeverni Srebrenik, istočni Gradačac u općinu (ili pripojiti distriktu). Neke od tih općina smo trebali napraviti davno prije. Također treba izbaciti par muslimanskih sela iz Jajca, N.Travnika i Busovače (ili ih na neki drugi način povećati), a treba se i gledati na neki maksimum u Uskoplju i Fojnici (barem da dobijemo samostan i dio grada). Dakle uređivanje teritorija koje je 95. držao HVO. U drugoj fazi kreiranja općina mislim da bi došli i Kraljeva Sutjeska i modificirani Vareš na red.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 09:23 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Niti će ih se ikad odreći,niti smiju,niti mogu.U suštini,migracije su 99% završene i u gore navedenim krajevima.Sad je to samo potrebno "legalizirati" sa HR vlašću na tim područjima. Hrvatsku federalnu jedinicu uopće ne treba stvarati ako ona neće obuhvaćati hrvatska područja središnje Bosne, bez tih područja hrvatski entitet nema smisla i bolje da ostane status quo nego hrvatski entitet bez središnje Bosne.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 10:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Starfucker226 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Niti će ih se ikad odreći,niti smiju,niti mogu.U suštini,migracije su 99% završene i u gore navedenim krajevima.Sad je to samo potrebno "legalizirati" sa HR vlašću na tim područjima. Hrvatsku federalnu jedinicu uopće ne treba stvarati ako ona neće obuhvaćati hrvatska područja središnje Bosne, bez tih područja hrvatski entitet nema smisla i bolje da ostane status quo nego hrvatski entitet bez središnje Bosne. Tako je.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 11:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Starfucker226 je napisao/la: Hrvatsku federalnu jedinicu uopće ne treba stvarati ako ona neće obuhvaćati hrvatska područja središnje Bosne, bez tih područja hrvatski entitet nema smisla i bolje da ostane status quo nego hrvatski entitet bez središnje Bosne.
Tako je. Da
|
|
Vrh |
|
|
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 11:34 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Niti će ih se ikad odreći,niti smiju,niti mogu.U suštini,migracije su 99% završene i u gore navedenim krajevima.Sad je to samo potrebno "legalizirati" sa HR vlašću na tim područjima. Hrvatsku federalnu jedinicu uopće ne treba stvarati ako ona neće obuhvaćati hrvatska područja središnje Bosne, bez tih područja hrvatski entitet nema smisla i bolje da ostane status quo nego hrvatski entitet bez središnje Bosne. E a sad se ne salim, zbilja, nema sredisnje Bosne, postoji SBK, i to je sve sto cemo/cete ikad dobiti, i vi i mi. Znas li zasto? Zato sto nas niko nista ne pita.Da pita, drugacije bi bilo sve, vec odavno.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 11:35 |
|
|
Slazem se apsolutno... Samo jos nesto za Bascovana.. Ti jos uvjek pilis po svome kao da ce se RS sutra srusit.. Hajde nesto konkretno sta se moze ucinit u ovom trenutku u SADASNJEM vremenu ili BLIZOJ buducnosti..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 11:50 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Slazem se apsolutno... Samo jos nesto za Bascovana.. Ti jos uvjek pilis po svome kao da ce se RS sutra srusit.. Hajde nesto konkretno sta se moze ucinit u ovom trenutku u SADASNJEM vremenu ili BLIZOJ buducnosti.. Realnije je rušenje RS-a,kantonalna BiH s pokušajem rješavanja nac pitanja(nikad se ne može biti siguran hoće li se uspjeti),nego stvaranje nekih samouprava i entiteta. Moje mišljenje
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 12:28 |
|
|
Realnije mozda jeste, ali kada??? Covjece znas li ti koliko ce jos govana Miljasckom proteci dok bi se takvo sto desilo. Mi NEMAMO toliko vremena. Ti navijas za ono sto bi tebi odgovaralo, dakle ovakva situacija, i ja to razumijem. Ipak si ti u Sarajevu pa ti ne bi odgovaralo da se Bosnje naljute (mogli bi zabranit da se kupas u gacicama HR repke pa eto belaja) , ali shvati da ima Hrvata koji zive u BiH i van kantona Sarajevo i van okupirane Posavine gdje nema Hrvata i van moje Banjaluke gdje takodjer skoro da nema Hrvata.. Ima ih dakle van tih podrucja i treba barem njima pomoci da ne prodju kao sto smo mi iz Krajine i Posavine prosli.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 12:32 |
|
|
baščovan je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Slazem se apsolutno... Samo jos nesto za Bascovana.. Ti jos uvjek pilis po svome kao da ce se RS sutra srusit.. Hajde nesto konkretno sta se moze ucinit u ovom trenutku u SADASNJEM vremenu ili BLIZOJ buducnosti.. Realnije je rušenje RS-a,kantonalna BiH s pokušajem rješavanja nac pitanja(nikad se ne može biti siguran hoće li se uspjeti),nego stvaranje nekih samouprava i entiteta. Moje mišljenje Eto,napred,rušite
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 12:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Tulkas je napisao/la: Realnije mozda jeste, ali kada??? Covjece znas li ti koliko ce jos govana Miljasckom proteci dok bi se takvo sto desilo. Mi NEMAMO toliko vremena. Ti navijas za ono sto bi tebi odgovaralo, dakle ovakva situacija, i ja to razumijem. Ipak si ti u Sarajevu pa ti ne bi odgovaralo da se Bosnje naljute (mogli bi zabranit da se kupas u gacicama HR repke pa eto belaja) , ali shvati da ima Hrvata koji zive u BiH i van kantona Sarajevo i van okupirane Posavine gdje nema Hrvata i van moje Banjaluke gdje takodjer skoro da nema Hrvata.. Ima ih dakle van tih podrucja i treba barem njima pomoci da ne prodju kao sto smo mi iz Krajine i Posavine prosli. Defetist... Baš je konačno stalo iseljavanje, čak znam za puno projekata koji se pokreću. A počeli su se ljudi i vraćati. Ako bude faks na hr jeziku u Travniku i ako se promijeni percepcija da smo "gotovi" morbit nešto... Osobno sam mislio prije par godina da je sve otišlo u helać, kad se more ljudi pokupilo u ex Krajinu u Hrvatskoj i u Zagreb pa opet su ljudi opstali, grade... Žilav je naš narod a promjene se okolnosti u ovim krajevima dok si rekao keks.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 12:38 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Hrvatsku federalnu jedinicu uopće ne treba stvarati ako ona neće obuhvaćati hrvatska područja središnje Bosne, bez tih područja hrvatski entitet nema smisla i bolje da ostane status quo nego hrvatski entitet bez središnje Bosne.
najmanje se moraju traziti cijele opcine Vitez,Kiseljak,Kresevo+dio opcine Travnik(Puticevo,Nova Bila)cijela opcina Busovaca i NT ako ne onda hrvatska podrucja i gradovi te opcine . stvoriti nove velike hr opcine Vitez i Kiseljak
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 12:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60047 Lokacija: DAZP HQ
|
jel se mogu ovako iscrtane općine prikazati na mapi cijele BIH?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 13:41 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Realnije mozda jeste, ali kada??? Covjece znas li ti koliko ce jos govana Miljasckom proteci dok bi se takvo sto desilo. Mi NEMAMO toliko vremena. Ti navijas za ono sto bi tebi odgovaralo, dakle ovakva situacija, i ja to razumijem. Ipak si ti u Sarajevu pa ti ne bi odgovaralo da se Bosnje naljute (mogli bi zabranit da se kupas u gacicama HR repke pa eto belaja) , ali shvati da ima Hrvata koji zive u BiH i van kantona Sarajevo i van okupirane Posavine gdje nema Hrvata i van moje Banjaluke gdje takodjer skoro da nema Hrvata.. Ima ih dakle van tih podrucja i treba barem njima pomoci da ne prodju kao sto smo mi iz Krajine i Posavine prosli. Defetist... Baš je konačno stalo iseljavanje, čak znam za puno projekata koji se pokreću. A počeli su se ljudi i vraćati. Ako bude faks na hr jeziku u Travniku i ako se promijeni percepcija da smo "gotovi" morbit nešto... Osobno sam mislio prije par godina da je sve otišlo u helać, kad se more ljudi pokupilo u ex Krajinu u Hrvatskoj i u Zagreb pa opet su ljudi opstali, grade... Žilav je naš narod a promjene se okolnosti u ovim krajevima dok si rekao keks. More bit bidne, a more bit nebidne.. Ako ovo ako ono... Vracat ce se u Travnik sigurno onako masovno ko u Zenicu. Covjece 15 godina je proslo, imamo te KSC-e u Zenici, Travniku, Sarajevu.. Jel mislis da je narod pohrlio nazad?? U Travniku se nesto jos moze "izgurat" , opet mozda. Sto se ti na vratis u Zenicu, ili evo pitaj mene, sto se ne vracam u Banjaluku?? Znas zasto, zato sto ne zelim da mi Srbin stoji nad glavom, ne zelim se kriti ako mi je dusi zapjevat sta hocu, navijat za koga hocu.. Mozda su to gluposti, ali ne bih se osjecao slobodan. A na sve dodaj ekonomske prilike jer tamo gdje si manjina nes' se lako zaposlit. Nema ni za ove koji su vecina. To sto ti pises je utopija, to se mozda nekad desi, mozda ne, ali i ako se desi nece za nasih zivota. Zato ja govorim i razmisljam u "prezentu"...
|
|
Vrh |
|
|
josi
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 13:46 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Sultan je napisao/la: josi je napisao/la: Nema tu rokanja uzmi nase sta je i gotovo. U osnovi ja sam vise za podijelu gradova recimo ako imamo pola travnika zasto nebi mogli dati recimo bugojno pa nek bude nas cijeli a travnicani muslimani nek se sele za bugojno a hrvati za travnik ili obrnuto.
Zbog čega bi mi davali Travnik za Bugojno kad smo u oba ova grada većina? Dedera objasni pučanstvu šta je pjesnik mislio da kaže Jednostavno cu da ti napisem da bi mogao lakse da razumijes. Koliko vidim vi ste sebi prisvojili sve gradove u kojima je polovicno stanovnistvo i u kojima ste napravili etnicko ciscenje. Recimo za sarajevo i druga mjesta zasto se hrvati iseljavaju od tamo. Radi vase politike i straha da ce se opet zaratiti pa radi toga vise niko nece da rizikuje svoje zivote i zivote svoje familije. A vama naravno to pase pa vi jos potpomazete da se ovi isele sto prije. Ja znam da vi zelite cisto sarajevo ali i ti ljudi moraju negdje da zive, ako nemogu u sarajevu onda mogu u travniku ili bugojnu. Bolje i tu nego da idu za hrvatsku. Da bi ovdje ostali oni moraju da znaju da su svoji na svome a ne na vasem zemljistu. Zato nam treba treca federalna jedinica da ima mjesta i za njih isto jednako kako je bilo mjesta za jajcane donjovakufljane prozorane itd. Samo da bi se narod mogao da opusti i zaboravi vise na proslost. Za bugojno i travnik tu je bilo pola pola stanovnistva na zadnjem popisu a prije su bili brojniji hrvati. Po zemljisnom izgledu 80% zemlje se nalazi u vlasnistvu hrvata. I zasto da ne kazemo da su to hrvatski gradovi. U osnovi vi muslimani ste potjerali srpsku politiku gdje se poserete to je vasa zemlja. Ali morate se nauciti ako ne zelite da dozivite nesto slicno kao i srbi sto su dozivjeli onda morate da slusate i drugu stranu i da bude po volji drugih isto jednako a ne samo po vasoj.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 14:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Tulkas je napisao/la: More bit bidne, a more bit nebidne.. Ako ovo ako ono... Vracat ce se u Travnik sigurno onako masovno ko u Zenicu. Covjece 15 godina je proslo, imamo te KSC-e u Zenici, Travniku, Sarajevu.. Jel mislis da je narod pohrlio nazad?? U Travniku se nesto jos moze "izgurat" , opet mozda. Sto se ti na vratis u Zenicu, ili evo pitaj mene, sto se ne vracam u Banjaluku?? Znas zasto, zato sto ne zelim da mi Srbin stoji nad glavom, ne zelim se kriti ako mi je dusi zapjevat sta hocu, navijat za koga hocu.. Mozda su to gluposti, ali ne bih se osjecao slobodan. A na sve dodaj ekonomske prilike jer tamo gdje si manjina nes' se lako zaposlit. Nema ni za ove koji su vecina. To sto ti pises je utopija, to se mozda nekad desi, mozda ne, ali i ako se desi nece za nasih zivota. Zato ja govorim i razmisljam u "prezentu"... Ovako smo razhebani i pomalo defetični zato što nam je neko godinama objašnjavao da smo u k. bez HB pa Samouprave i Trećeg. Dakle problem je što neko stalno nešto obećava a ne napravi to a posljedice se vide. E pa nismo u k. ako i ne bude Trećeg... Možemo se za puno toga izborit i ako ga ne bude...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 14:06 |
|
|
frane je napisao/la: Starfucker226 je napisao/la: najmanje se moraju traziti cijele opcine Vitez,Kiseljak,Kresevo+dio opcine Travnik(Puticevo,Nova Bila)cijela opcina Busovaca i NT ako ne onda hrvatska podrucja i gradovi te opcine . stvoriti nove velike hr opcine Vitez i Kiseljak Ovom minimumu treba dodati cestu tj. poveznicu između Busovače i Kiseljaka Također u ovim općinama možemo dobiti više. Bilo bi ljepo i da muslićima nedamo ovaj sjeverni dio viteške općine već da joj priključimo Čajdraš kod Zenice
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 14:06 |
|
|
Mozemo, ali puno lakse ako "iza ledja" budemo imali svoj entitet..tako ce mo vise pomoci onim Hrvatima koji bi bili manjina (kao i danas, tu s ene bi nista promijenilo) u onim dijelovima BiH koji ne bi bili u HR entitetu..
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 29 tra 2010, 14:07 |
|
|
josi je napisao/la: Sultan je napisao/la: Zbog čega bi mi davali Travnik za Bugojno kad smo u oba ova grada većina? Dedera objasni pučanstvu šta je pjesnik mislio da kaže Jednostavno cu da ti napisem da bi mogao lakse da razumijes. Koliko vidim vi ste sebi prisvojili sve gradove u kojima je polovicno stanovnistvo i u kojima ste napravili etnicko ciscenje. Recimo za sarajevo i druga mjesta zasto se hrvati iseljavaju od tamo. Radi vase politike i straha da ce se opet zaratiti pa radi toga vise niko nece da rizikuje svoje zivote i zivote svoje familije. A vama naravno to pase pa vi jos potpomazete da se ovi isele sto prije. Ja znam da vi zelite cisto sarajevo ali i ti ljudi moraju negdje da zive, ako nemogu u sarajevu onda mogu u travniku ili bugojnu. Bolje i tu nego da idu za hrvatsku. Da bi ovdje ostali oni moraju da znaju da su svoji na svome a ne na vasem zemljistu. Zato nam treba treca federalna jedinica da ima mjesta i za njih isto jednako kako je bilo mjesta za jajcane donjovakufljane prozorane itd. Samo da bi se narod mogao da opusti i zaboravi vise na proslost. Za bugojno i travnik tu je bilo pola pola stanovnistva na zadnjem popisu a prije su bili brojniji hrvati. Po zemljisnom izgledu 80% zemlje se nalazi u vlasnistvu hrvata. I zasto da ne kazemo da su to hrvatski gradovi. U osnovi vi muslimani ste potjerali srpsku politiku gdje se poserete to je vasa zemlja. Ali morate se nauciti ako ne zelite da dozivite nesto slicno kao i srbi sto su dozivjeli onda morate da slusate i drugu stranu i da bude po volji drugih isto jednako a ne samo po vasoj. Ma kreteni. Ali plima se sad promjenila Bilo bi ljepo da izgube i Bugojno i Travnik
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|