HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 tra 2026, 18:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 300 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: ŠBBKBB: Kako bi danas izgledala konfederacija između RH i FBiH
PostPostano: 03 pro 2019, 20:03 

Genuine je napisao/la:
pomocnik kuhara je napisao/la:

Zajednički interes je mir. Postavljaš stvari u stilu: ili ćemo pobjediti mi ili oni. Svaka efektivna promjena na ovom području obično bude posljedica rata. Sad imaš stanje kakvo je. Tko brani građanima u R.Srpskoj da uče, rade, zarađuju i da žive dobro? I još mašu zastavama gdje god žele. Isto tako i svima ostalima. Vi Srbi imate osjećaj da niste slobodni, mi da nas muslimani majoriziraju, oni da su sirotinja i da bi im bilo bolje da izdominiraju druga dva naroda.
Mi Hrvati smo nakon ovog zadnjeg sukoba, statistički gledano (u ekonomskom smislu i relativnoj brojnosti), poboljšali svoj položaj na prostoru koji nam je interesantan (između Kupe i Drine). Međutim, mir i optimizam da će ga biti, nema cijene.

A čujte, tzv. RS ne živi od turizma. Fućka se njima ako Hrvatska bude na šteti zbog sukoba koje će izazvati. Zapravo, to je pozitivna stvar za njih.

:D koja bolest, Srpska nikada nije rušila institucije kao vi u Federaciji, Mostaru ili Stocu s ciljem biološkog istrijebljenja Hrvata niti su ubijali hrvatske povratnike i oslobađali ubojice.

Srpska ne želi sukobe, vi želite sukobe i zbog toga podržavate islamističke struje. Srećom da pucate demografski

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 20:25 

bobanovski je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Mislim da nije musliman jer nema nekih gresaka u pravopisu, ovo je neupuceni Hrvat il balavac koji jos uvijek vjeruje u bajke...

Momku treba pomoći da izađe na pravi put ,treba nam jedna tema samo za zalutale Perece od 2000 od Samouprave kada su nam prvi put okupirali dom naroda pa do sanjanja o Neumu i poklapanju Hrvata te ubijanju hrvatskih povratnika i oslobađanju ubojica.

Momak nije upućen, to je i do medija u RH.

Takozvana Federacije je za Hrvate gora od Kraljevine Jugoslavije i vjerujem da bi s pravašima mogli sjesti za stol i objasniti im situaciju.

Nema više "cvijeća", ostalo je trnje koje trebamo deportirati u Anadoliju.

Ovo je zapravo odlična ideja. Možda i karta s kronološkim razvojem događaja? Kad nemaš apsolutno nikakve veze s BiH teže je pohvatati konce, a par "profesora BiH" da objasne laicima stanje stvari super bi došlo. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 20:36 

Thor je napisao/la:
Momku treba pomoći da izađe na pravi put ,treba nam jedna tema samo za zalutale Perece od 2000 od Samouprave kada su nam prvi put okupirali dom naroda pa do sanjanja o Neumu i poklapanju Hrvata te ubijanju hrvatskih povratnika i oslobađanju ubojica.

Momak nije upućen, to je i do medija u RH.

Takozvana Federacije je za Hrvate gora od Kraljevine Jugoslavije i vjerujem da bi s pravašima mogli sjesti za stol i objasniti im situaciju.

Nema više "cvijeća", ostalo je trnje koje trebamo deportirati u Anadoliju.

Ovo je zapravo odlična ideja. Možda i karta s kronološkim razvojem događaja? Kad nemaš apsolutno nikakve veze s BiH teže je pohvatati konce, a par "profesora BiH" da objasne laicima stanje stvari super bi došlo. :palacgore2

Ovaj forum je savršena arhiva, ima 228 stranica i to od 2009.

Platformica ti je bila 2010 pa možeš čitati slobodno, to od 2010-2014 je bilo najgore razdoblje za Hrvate u BiH kada su islamisti uništavali planski hrvatske firme sa čim je se hvalio Emir Suljagić na N1 i ukidali mirovine pripadnicima HVO-a.

Tada su i ubijani hrvatski povratnici i oslobađane ubojice, ima tu i temica o poklapanju Neuma jer su u tom trenutku Muslimani sanjali o tome da Hrvati Neuma nemaju nikakva prava o odlučivanju o sudbini svog grada tako da islamisti tamo sagrade luku.

Tada su sanjali i o poklapanju Neuma :D

To je bio stvarni horor za Hrvate, danas je situacija savršena s tim što demografski nestaju kao nacija i sele se u Njemačku.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 20:36 

Genuine je napisao/la:

Možemo pretpostaviti da 90% bosanskih muslimana jest onakvo kakvim ga vi percipirate na ovom forumu: takija, poklapanje, mržnja, islam,....
No, ima njih 5% koji naginju nama i 5% koji naginju Srbima. Zašto se rugati onima koji bi mogli naginjati nama, zašto ne podići njihov postotak na 6%? Svatko dobro dođe, ja znam neke ovdje u HR koji se nakon preseljenja, ženidbama, po imenima djece i ponašanju šaltaju na našu stranu. Ne takija niti jedan. Mislim da ne treba odbijati potencijalne prohrvatske muslimane ili Srbe (za ne vjerovati, ali ima i takvih).

Što se mene i teme tiče, jasno sam se izjasnio, demografski trendovi između Kupe i Drine su takvi kakvi jesu i ne treba nam nikakav ravnopravan odnos u smislu konfederacije ili bilo čega sličnog. I pored naše tragične demografije, imamo uvjete za dominaciju, ali uz poštivanje osoba s druge strane.

Ti sada pričaš herezu. Pa sva politika HDZ BiH se bazira na generalizaciji o zlim Bošnjacima bez izuzetka. Ono što ne smije, to i ne može biti. Kao da je njih briga za nacionalni interes hrvatskog naroda i hrvatske države.

Politika HDZ-a nije nikakav uzrok vec posljedica, odgovor na islamisticku politiku izmisljene nacije , kako od SDA tako i od SDP-a te onih islamistickih stranaka, vukova u ovcijoj kozi koji se jos nazivaju DF,GS...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 20:38 

Diablo je napisao/la:
Genuine je napisao/la:

Ti sada pričaš herezu. Pa sva politika HDZ BiH se bazira na generalizaciji o zlim Bošnjacima bez izuzetka. Ono što ne smije, to i ne može biti. Kao da je njih briga za nacionalni interes hrvatskog naroda i hrvatske države.

Politika HDZ-a nije nikakav uzrok vec posljedica, odgovor na islamisticku politiku izmisljene nacije , kako od SDA tako i od SDP-a te onih islamistickih stranaka, vukova u ovcijoj kozi koji se jos nazivaju DF,GS...

Istina s tim da Hrvati mislim danas preziru BiH 10 puta više nego Srbi, za Hrvata je sramota nastupati u reprezentacji BiH dok Srbi uredno nastupaju.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 20:45 

Diablo je napisao/la:

Istina s tim da Hrvati mislim danas preziru BiH 10 puta više nego Srbi, za Hrvata je sramota nastupati u reprezentacji BiH dok Srbi uredno nastupaju.

Problem HDZ-a je taj sto je previse mekan. Zamisli da zaostre situaciju kako bi potaknuli dodatno iseljavanje a mi svejedno nemamo sta izgubit. Što se tiče reprezentacije i nastupa za nju i narod koji je svojata to je po meni ravno nacionalnoj izdaji...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 20:47 

Diablo je napisao/la:

Problem HDZ-a je taj sto je previse mekan. Zamisli da zaostre situaciju kako bi potaknuli dodatno iseljavanje a mi svejedno nemamo sta izgubit. Što se tiče reprezentacije i nastupa za nju i narod koji je svojata to je po meni ravno nacionalnoj izdaji...

X Reprezentacija im triba gubit, tako se jača depresija i pojačava seoba.

Nadam se da puše od Sjeverne Irske, nabrijan sam na tu utakmicu.

Šta im je ostalo?

Šta ti kao Musliman imaš u BiH?

Najzagađeniji grad u svijetu je Sarajevo, kotlina smrdljiva i SDA talibani koji samo znaju graditi dzamije.

Srećom da su Mujage shvatile da nema ništa od nacionalne države i krenuli u seobicu!

+najnesportskija nacija na svijetu, guštat ću u ispadanju s Eura

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 21:08 

Upozorenja: 1
novovrijeme je napisao/la:

Možemo pretpostaviti da 90% bosanskih muslimana jest onakvo kakvim ga vi percipirate na ovom forumu: takija, poklapanje, mržnja, islam,....
No, ima njih 5% koji naginju nama i 5% koji naginju Srbima. Zašto se rugati onima koji bi mogli naginjati nama, zašto ne podići njihov postotak na 6%? Svatko dobro dođe, ja znam neke ovdje u HR koji se nakon preseljenja, ženidbama, po imenima djece i ponašanju šaltaju na našu stranu. Ne takija niti jedan. Mislim da ne treba odbijati potencijalne prohrvatske muslimane ili Srbe (za ne vjerovati, ali ima i takvih).

Što se mene i teme tiče, jasno sam se izjasnio, demografski trendovi između Kupe i Drine su takvi kakvi jesu i ne treba nam nikakav ravnopravan odnos u smislu konfederacije ili bilo čega sličnog. I pored naše tragične demografije, imamo uvjete za dominaciju, ali uz poštivanje osoba s druge strane.

Imao si 1982. 99% Muslimana koji su naginjali nama pa si za 10 godina dobio kišu metaka od tih istih koji su naginjali nama.
Hoćeš opet da ponoviš?
I zašto? Koja korist je od tog da ti Muslimani "naginju"?

Kojim vama i kojim vama ?
Za Hrvatsku je velika korist da ima mirnu BiH koja joj je meki trbuh i korektne odnose Bošnjaka i Hrvata.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 21:20 

Genuine je napisao/la:

Imao si 1982. 99% Muslimana koji su naginjali nama pa si za 10 godina dobio kišu metaka od tih istih koji su naginjali nama.
Hoćeš opet da ponoviš?

Za Hrvatsku je velika korist da ima mirnu BiH koja joj je meki trbuh i korektne odnose Bošnjaka i Hrvata.

Meki trbuh NATO članice? :smijeh
NATO ima meki trbuh? :smijeh
Vi Muslimani kao da ste prespavali proteklih 20 godina pa vam se od tad ni arumenti za/protiv nisu promjenili. Komično majke mi...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2019, 22:14 

Genuine je napisao/la:

Hoćeš opet da ponoviš?

Jedino vidim kako si svjestan demografskog pada tj kraha rahat patnje i takije o biološkom/političkom i ekonomskom uništenju Hrvata okrenuo priču.

Nitko ne može prognozirati budućnost ali nešto blizu možemo prognozirati:

Ja mislim da ćemo mi Hrvati prema vama u budućnosti postupati kao Židovi nakon što najnormalniji među vama napuste trokut, ostat će samo najradikalniji SDA talibani i trokut će biti još veći centar ISIl-ovaca, Al Kaide i Al Nusre.

Kao takav će predstavljati opasnost RH i "trbuhu" nakon čega ćemo vas morati ograditi zidom, završit ćete kao Gaza u kojoj ćemo morati odlučivati koliko vam je hrane dovoljno da bi preživjeli.

Trpat ćemo vas samo onim K Plus paštetama koje nebi da pasu i svaki mjesec uzimati dio pod dio trokuta na kojem ćemo graditi elitne HDZ centre i stanove za ljubavnice HDZ-ovaca, svaka će imati svoj stan.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2019, 11:06 

weasel je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:
I mene su isto proglašavali muslimanom, jer se nisam slizao sa Srbima i zalagao za razbijanje BiH.
Da mi u Hrvatskoj prepoznajemo Muslimane kao problem i prijetnju, posebice kad je u pitanju Pelješki most i Komšić, ali Muslimani ne mogu nikako biti ozbiljan problem i prijetnja za razliku od Srba.
Muslimana nema ni 1.5 miljuna u BiH, nemaju vojsku ni policiju, nemaju svoju državu pa ni entitet, nema ih na 70% BiH, a kamoli negdje dalje,gospodarstvo im je u banani i predmet su sprdnje u vicevima i naravno kao takvi ne mogu biti ozbiljno shvaćeni.
Srba s druge strane ima 7 milijuna,naoružani su do zuba, ima ih posvuda, imaju jednu i pol državu i kao takvi su puno veći problem i prijetnja od muslimana.

Dakle BiH Hrvati su se 1992. obranili praktički samostalno ( uz pomoć RH u naoružanju i ljudstvu) protiv Srba i još su ih odbacili na pojedinim dijelovima ( Livno, Mostar, Neretva) . Dakle njih 650k tada protiv 1.5 miliona Srba u BiH koji su bili naoružani do zuba. I opstali su usprkos teškoj situaciji. A ti se sada plašiš tih realno 950k Srba u BiH od kojih je 600k zapadno od Brčkog. Dakle 4.5 miliona Hrvata protiv 600k Srba. Čemu tolika paranoja? Da nas oni napadnu od tamo HV bi se prošetao do Brčkog u par dana. Dok bi ovi iz BG reagirali gotova priča. Ali to nije ni bitno jer takvog sukoba nikad neće biti jer se nama ne ratuje zbog nekih Drina a ni Srbima se ne ratuje za VKK. To što imaš tu i tamo prepucavanja to je čisti folklor. Nitko nije više lud ići ginuti u tamo neku zabit. Nama svima je najbolje što manje imati posla s drugom stranom i zato u cilju mira je najbolje da se to što prije riješi. Svako neka gleda svoja posla i mir. Most kod Gradiške je dobar početak takve suradnje. To ne znači da ćemo se pravit braća i slične gluposti, ali ne moramo ni konstantno režati jedni na druge.

Nisam paranoičan u pogledu Srba, nego oprezan jer znam kakvi su i zašto su sve sposobni.
U svakom slučaju treba ih držati na oku, posebice kad se uzme da su tamo u Srbiji na vlasti Miloševićevi i Šešeljevi ljudi.
A što se tiče BiH, Srbi jasno pokazuju namjeru da otrgnu DGG od hrvatske vlasti, a tko zna da li bi se samo i na tome zaustavili.....

Vrh

PostPostano: 04 pro 2019, 11:40 

Genuine je napisao/la:

Jedino vidim kako si svjestan demografskog pada tj kraha rahat patnje i takije o biološkom/političkom i ekonomskom uništenju Hrvata okrenuo priču.

Nitko ne može prognozirati budućnost ali nešto blizu možemo prognozirati:

Ja mislim da ćemo mi Hrvati prema vama u budućnosti postupati kao Židovi nakon što najnormalniji među vama napuste trokut, ostat će samo najradikalniji SDA talibani i trokut će biti još veći centar ISIl-ovaca, Al Kaide i Al Nusre.

Kao takav će predstavljati opasnost RH i "trbuhu" nakon čega ćemo vas morati ograditi zidom, završit ćete kao Gaza u kojoj ćemo morati odlučivati koliko vam je hrane dovoljno da bi preživjeli.

Trpat ćemo vas samo onim K Plus paštetama koje nebi da pasu i svaki mjesec uzimati dio pod dio trokuta na kojem ćemo graditi elitne HDZ centre i stanove za ljubavnice HDZ-ovaca, svaka će imati svoj stan.

Koliko je tebi godina ? Više od 20 nikako ili si naprosto "malo sporiji" ? Kako mali Šime zamišlja HDZ dominaciju u BiH. Pa onda uzme jeftiniju čokoladicu, da mu koja kuna ostane za klikera. :wacko

Vrh

PostPostano: 04 pro 2019, 14:23 

weasel je napisao/la:

Dakle BiH Hrvati su se 1992. obranili praktički samostalno ( uz pomoć RH u naoružanju i ljudstvu) protiv Srba i još su ih odbacili na pojedinim dijelovima ( Livno, Mostar, Neretva) . Dakle njih 650k tada protiv 1.5 miliona Srba u BiH koji su bili naoružani do zuba. I opstali su usprkos teškoj situaciji. A ti se sada plašiš tih realno 950k Srba u BiH od kojih je 600k zapadno od Brčkog. Dakle 4.5 miliona Hrvata protiv 600k Srba. Čemu tolika paranoja? Da nas oni napadnu od tamo HV bi se prošetao do Brčkog u par dana. Dok bi ovi iz BG reagirali gotova priča. Ali to nije ni bitno jer takvog sukoba nikad neće biti jer se nama ne ratuje zbog nekih Drina a ni Srbima se ne ratuje za VKK. To što imaš tu i tamo prepucavanja to je čisti folklor. Nitko nije više lud ići ginuti u tamo neku zabit. Nama svima je najbolje što manje imati posla s drugom stranom i zato u cilju mira je najbolje da se to što prije riješi. Svako neka gleda svoja posla i mir. Most kod Gradiške je dobar početak takve suradnje. To ne znači da ćemo se pravit braća i slične gluposti, ali ne moramo ni konstantno režati jedni na druge.

Ako se BiH raspadne, ta ti računica ništa ne valja. Jer, tada šetnja HV do Brčkog ima isti efekt kao i šetnja HV na Terazije. Kužiš? To je tada jedna država.
Sreća da je Dayton stvorio Distrikt Brčko, pa se ovih 600k ne mogu pridružiti matici, a da prvi ne započnu ratovati. I nisam ni ja za to da se reži na BiH Srbe, jesam za otopljavanje odnosa, prije svega da ulaze na naše tržište rada. No, hrvatski vitalni interes jest, po meni, da ni BIH niti Srbija ne uđu u EU ili nedaj Bože NATO (iako naša politika tvrdi da im je to skoro najvažniji cilj, no valjda znaju i oni biti malo prijetvorni), nego da ostanu na nižem stupnju gospodarskog razvoja kao do sada. Dakle, nesređena BiH i ovakva Srbija koja glavinja između Zapada i Rusa je naš interes. Jedino je tu moguće da nemamo iste interese kao i BiH Hrvati, iako uzimanjem putovnica i prekograničnom gospodarskom suradnjom se taj problem donekle kompezira.

Da dodam, jer je izgleda to nekima interesantno, nemam nikakvih rodbinskih veza ni sa BiH Hrvatima, a kamoli sa muslimanima ili Srbima. No, sa BiH Hrvatima imam poslovnih veza, i ok su ljudi, od ni jednog nisam čuo da promiče ideje koje su dominatne na ovom forumu.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2019, 14:26 

weasel je napisao/la:

Ako se BiH raspadne, ta ti računica ništa ne valja. Jer, tada šetnja HV do Brčkog ima isti efekt kao i šetnja HV na Terazije. Kužiš? To je tada jedna država.
Sreća da je Dayton stvorio Distrikt Brčko, pa se ovih 600k ne mogu pridružiti matici, a da prvi ne započnu ratovati. I nisam ni ja za to da se reži na BiH Srbe, jesam za otopljavanje odnosa, prije svega da ulaze na naše tržište rada. No, hrvatski vitalni interes jest, po meni, da ni BIH niti Srbija ne uđu u EU ili nedaj Bože NATO (iako naša politika tvrdi da im je to skoro najvažniji cilj, no valjda znaju i oni biti malo prijetvorni), nego da ostanu na nižem stupnju gospodarskog razvoja kao do sada. Dakle, nesređena BiH i ovakva Srbija koja glavinja između Zapada i Rusa je naš interes. Jedino je tu moguće da nemamo iste interese kao i BiH Hrvati, iako uzimanjem putovnica i prekograničnom gospodarskom suradnjom se taj problem donekle kompezira.

Da dodam, jer je izgleda to nekima interesantno, nemam nikakvih rodbinskih veza ni sa BiH Hrvatima, a kamoli sa muslimanima ili Srbima. No, sa BiH Hrvatima imam poslovnih veza, i ok su ljudi, od ni jednog nisam čuo da promiče ideje koje su dominatne na ovom forumu.

Ulazak BiH u EU je vitalni interes Hrvata Hercegbosne.

-podjela EU putovnica muslimanima
-brisanje granice s Hrvatskom

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2019, 16:51 

Jefferson Davis je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:
Nisam paranoičan u pogledu Srba, nego oprezan jer znam kakvi su i zašto su sve sposobni.
U svakom slučaju treba ih držati na oku, posebice kad se uzme da su tamo u Srbiji na vlasti Miloševićevi i Šešeljevi ljudi.
A što se tiče BiH, Srbi jasno pokazuju namjeru da otrgnu DGG od hrvatske vlasti, a tko zna da li bi se samo i na tome zaustavili.....

Ako Srbi nisu u stanju priznati hrvatski suverenitet nad te 3 općine Hercegbosanske županije, onda mi nemamo s njima što razgovarati, onda bih radije s Muslimanima. Ali koliko vidim većina i priznaju i savršeni su saveznici, poput @novovrijeme ovdje na forumu i nekih drugih. Realno mislim da malo bulazniš, nijedan eminentniji srpski političar nije dovodio u pitanje teritorij Federacije uopće.

Ako i izgubimo DGG jednog dana opet ce Zagreb bit glavni krivac jer njegova katastrofalna odluka o ukidanju herceg bosne nas je bacila na koljena, gdje smo ekonomski te politicki razvaljeni, dovedeni do ruba provalije.Da smo imali institucije HB sami bi sebe financirali te bili u mogucnosti dobar dio love ulozit gore al jbg. Nije da sirim defetizam al ovo je logicno opravdanje koje se moze upotrijebiti za nasu politiku(saveznistvo sa srbima iz nuzde) kao i za mogucnost gubitka dgg-a...

Vrh

PostPostano: 04 pro 2019, 22:03 

Diablo je napisao/la:
Ako i izgubimo DGG jednog dana opet ce Zagreb bit glavni krivac jer njegova katastrofalna odluka o ukidanju herceg bosne nas je bacila na koljena, gdje smo ekonomski te politicki razvaljeni, dovedeni do ruba provalije.Da smo imali institucije HB sami bi sebe financirali te bili u mogucnosti dobar dio love ulozit gore al jbg. Nije da sirim defetizam al ovo je logicno opravdanje koje se moze upotrijebiti za nasu politiku(saveznistvo sa srbima iz nuzde) kao i za mogucnost gubitka dgg-a...

Ti moraš razumjeti da je Federacija kakva je dogovorena 95. za Hrvate bila nekoliko puta bolje rješenje od teritorija HRHB 95.

Tek je nametnutim odlukama VP ona postala 2/3 muslimanska.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2019, 22:21 

1986 je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Ti moraš razumjeti da je Federacija kakva je dogovorena 95. za Hrvate bila nekoliko puta bolje rješenje od teritorija HRHB 95.

Tek je nametnutim odlukama VP ona postala 2/3 muslimanska.

Federacija je nesto fiktivno nad cime nemas kontrolu, dok je Herceg Bosna nesto stvarno sa stvarnim institucijama koje kontroliras i cija sredstva mozes ulagat gdje hoces. Mostar ti je najbolji lakmus papir da vidis neke stvari, dok je ujedinjen mrtav je a dok smo mi imali svoju efektivnu moc na određenom prostoru -cvalo je. Ekonomska pljacka koju danas provodi sarajevo nebi bila moguca da imamo mehanizme zastite i institucije kao srbi...

Upravo smo mi svojom politikom dali povoda VP da nam namece sta hoce, kao kad ti se zena skine i aj je ti ne probaj?

Vrh

PostPostano: 05 pro 2019, 17:24 

Diablo je napisao/la:
Federacija je nesto fiktivno nad cime nemas kontrolu, dok je Herceg Bosna nesto stvarno sa stvarnim institucijama koje kontroliras i cija sredstva mozes ulagat gdje hoces. Mostar ti je najbolji lakmus papir da vidis neke stvari, dok je ujedinjen mrtav je a dok smo mi imali svoju efektivnu moc na određenom prostoru -cvalo je. Ekonomska pljacka koju danas provodi sarajevo nebi bila moguca da imamo mehanizme zastite i institucije kao srbi...

Upravo smo mi svojom politikom dali povoda VP da nam namece sta hoce, kao kad ti se zena skine i aj je ti ne probaj?

Ja šumom ti drumom..

Itekako smo imali mehanizme zaštite i kontrolu nad sobom i to ne samo na HVO teritoriju nego i u Travniku i u Bugojnu i u Zenici.

Mostar je također posljedica odluka VP, a odluke VP nisu vaša krivica, ako misliš na politiku HB, već kompletne promjene struktura vlasti u "regionu" i dolaskom komunista na vlast u Zagrebu.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2019, 17:28 

1986 je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Ja šumom ti drumom..

Itekako smo imali mehanizme zaštite i kontrolu nad sobom i to ne samo na HVO teritoriju nego i u Travniku i u Bugojnu i u Zenici.

Mostar je također posljedica odluka VP, a odluke VP nisu vaša krivica, ako misliš na politiku HB, već kompletne promjene struktura vlasti u "regionu" i dolaskom komunista na vlast u Zagrebu.

Problem je sto nismo imali zacementirane mehanizme zastite i kontrolu nad sobom sto se samo moglo vlastitim entitetom a ne slovima u ustavu u koji se naivno vjerovalo...

Sad malo meditiraj nad ovim, mozda dođe nesto do glave...

Vrh

PostPostano: 05 pro 2019, 19:07 

Diablo je napisao/la:
1986 je napisao/la:
Ja šumom ti drumom..

Problem je sto nismo imali zacementirane mehanizme zastite i kontrolu nad sobom sto se samo moglo vlastitim entitetom a ne slovima u ustavu u koji se naivno vjerovalo...
Kad god se nešto dijeli obije strane moraju pristati na ograničenje suvereniteta. Samo kad si svoj na svome možeš raditi što te volja i odlučivati o svojoj sudbini. Kad već nije moglo biti Herceg-Bosne, Hrvatska je trebala tražiti samo Kantone s ogromnim ovlastima i nekom labavom državnom razinom bez federacije. To bi već bila druga priča....

Vrh

PostPostano: 06 pro 2019, 06:21 

weasel je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Kad god se nešto dijeli obije strane moraju pristati na ograničenje suvereniteta. Samo kad si svoj na svome možeš raditi što te volja i odlučivati o svojoj sudbini. Kad već nije moglo biti Herceg-Bosne, Hrvatska je trebala tražiti samo Kantone s ogromnim ovlastima i nekom labavom državnom razinom bez federacije. To bi već bila druga priča....

A ko će zadovoljiti vojsku uhljeba na obje strane ? Gdje će oni raditi i sisati novce ako se pojednostavi sustav ? A kako bi ti kantoni izgledali ? Etnički nisu mogli biti, jer se ne bi moglo varati Bošnjake, jedino da se mijenjalo SBK za HNK ili takvo što.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2019, 06:39 

Jefferson Davis je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:

Ako Srbi nisu u stanju priznati hrvatski suverenitet nad te 3 općine Hercegbosanske županije, onda mi nemamo s njima što razgovarati, onda bih radije s Muslimanima. Ali koliko vidim većina i priznaju i savršeni su saveznici, poput @novovrijeme ovdje na forumu i nekih drugih. Realno mislim da malo bulazniš, nijedan eminentniji srpski političar nije dovodio u pitanje teritorij Federacije uopće.

Imati pri tom na umu koliko je to slabo naseljen prostor, iako za Hrvatsku geostrateški značajan i ujedno predstavlja pola teritorija najvećeg hrvatskog kantona.

DGG nije ustvari DGG, nego je samo DG.

Glamoč ima tek relativnu srpsku većinu od 40%, Hrvati su relativna većina među mladima, a Srbi tek treći narod po brojnosti među mladima.
Dodatno, sami gradić Glamoč ima po popisu 2013. relativnu hrvatsku većinu.

Na sve to, dodaj činjenicu da cijela velika općina Grahovo ima možda 2000 stanovnika i da su tamo Hrvati prisutni.

Ostaje jedino Drvar kao malo naseljenija općina (danas ima oko 6 500 stanovnika od čega je par stotina Hrvata), teritorijalno najmanja od ove tri, jer su joj reducirane granice u odnosu na 1991., dio je završio u RS (općina Drvar RS) a dio u općini Bihać (Martin Brod). Drvar pri tom godišnje gubi 100 stanovnika samo prirodnim putem (30 rođenih, 120 umrlih), plus migracije koje su manje prisutne jer penzioneri ne sele toliko.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2019, 08:44 

Genuine je napisao/la:
weasel je napisao/la:

A ko će zadovoljiti vojsku uhljeba na obje strane ? Gdje će oni raditi i sisati novce ako se pojednostavi sustav ? A kako bi ti kantoni izgledali ? Etnički nisu mogli biti, jer se ne bi moglo varati Bošnjake, jedino da se mijenjalo SBK za HNK ili takvo što.

Evo 1 Muslimana! :thumbup
Muslimane gdje ste bili juče? Nešto vas nije bilo na forumu? :neznam
Vidim prebacili ste se na hekonomske teme, neka, neka, samo učite, jebo ANP, NATO i tako te gluposti. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 13:13 

Ministry of Sound je napisao/la:
Na samom početku upozorenje da ću brisati sve što je off-topic, pogotovo diskusiju o prijedlogu-prevari, šarenoj laži koja nikad nije ni zamišljena kao nešto što bi trebalo zaživjeti (to nije htio ni Alija, ni RH - obična šarena laža da se odreknemo HB).

Ovo je više neki alternativni univerzum, gdje nije bila riječ o prevari, i gdje se doista obostrano mislilo stupiti u te odnose.

Ono što najviše otežava analizu je nepostojanje slične državne, ustavne strukture koja se zove konfederacija (mada je i sama BiH konfederacija FBiH i RS, iako je "konfederacija" tabu riječ). Je li to trebalo ličiti nešto na mini Jugoslaviju gdje bi RH i FBiH bile "republike" ili je pak FBiH trebala biti nekakva pokrajina RH. Ili pak nešto tipa Beneluxa.

Kao nekakav minimum bi se podrazumijevalo zajedničko tržište i nepostojanje granica (u tom alternativnom univerzumu bi ta cijela struktura bila u gadnim problemima s ulaskom RH u EU).

Što se tiče političke strukture, FBiH zadržava strukturu iz Washingtonskog sporazuma (dvodomni parlament). S obzirom da je trenutna državna razina BiH i sama konfederacija, ajmo napraviti ogromnu predpostavku da bi RH i FBiH imali nekakvo Vijeće Ministara i dvodomni konfederalni parlament.

Kako bi to sve funkcioniralo? Ovdje ću se fokusirati samo na konfederaciju RH i FBiH. Naravno da bi na razini BiH i dalje postojalo sve što sada imamo u BiH (državna razina i konfederacija FBiH i RS).

Ja sam uvjeren da je to zaživjelo, da bi HB Hrvati, da prostiš, ispušili.

Na toj konfederalnoj razini bi vječno vladale muslimanske opcije i hrvatska anacionalna ljevica. Imali bi brojnost. S obzirom da bi muslimanske stranke imale samo jedan cilj, svaka politička trgovina na toj razini bi se svodila na postupke i zakone koji bi bili protivni interesima Hrvata u BiH.

Pri tome bi transferi iz RH prema FBiH bili obilni (nova inačica "fonda za nerazvijene" koju bi potpisao SDP RH u zamjenu za neke druge ustupke).

Jedine koristi za Hrvate BiH vidim u nepostojanju granice i osjećaju da su u zagrljaju domovine. Ne znam da bi stanje u medijima bilo puno bolje, jer bi se HRT ograničio na područje RH, a možda bi postojala neka konfederalna TV koja bi se uređivala u ZG i SA.

Mostar bi imao puno manji značaj u politici i gospodarstvu (bi li uopće postojao HT Eronet i EP HZHB?). Ne bi bilo potrebe za predstavništvima za inozemnu robu u BiH jer bi se to uglavnom vršilo preko ZG (zajedničko tržište).

Najvjerojatniji scenarij je slabija politička "težina" Hrvata u BiH (postojala bi i državna razina u BiH), jer bi se dosta toga što se tiče FBiH vodilo na relaciji ZG-SA.

Muslimani bi bili na ogromnom dobitku, kroz financijske transfere iz RH, i trgovinom političkim ustupcima u RH (muslimanska komponenta bi imala utjecaj na zakone i političke prilike u RH) kojom bi dobivali mnogo toga u FBiH.

Dajte neku drugu vizuru, meni se čini da bi HB Hrvati bili u velikom konkretnom minusu (osim na "emocionalnom" polju, jer bi imali dojam da su u zagrljaju domovine).

Naglašavam opet da ima previše nepoznanica, pa ne kritizirajte predpostavke, nego samo dodajte svoje,

Puno bolje obrađena tema od one blijede kopije koja je završila na chatu.

Nekakav inception na djelu, očenašek Granić "presvukao" Bobana kako bi se ukinula HRHB, ali nam je nehotice gotovo sigurno dugoročno pomogao.

Uglavnom nešto kao Makedonija, na vlasti koalicija anacionalno/lijevih Makedonaca s ujedinjenim Albancima kojima se ispunjavaju sve želje.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 14:00 

Tema je puno bolje "obrađena" zato što tebe nisu smjeli napadati da si dodrinaš i ustaša, moraju pazit kako pričaju sa sherifom u gradu.

Pokušao sam argumentirano objasniti kako ta konfederacija može biti u interesu Hrvata ali od 100 bot napada je tema torpedirana i uništena. Također nije isto u konfederaciju s 1.8M Muslimana 1995. ili u Konfederaciju s 800k Muslimana 2035. godine. ili s 500k Muslimana 2045. godine.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 300 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: