HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 kol 2026, 21:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 518 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kolinda u Izraelu: BiH je nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama
PostPostano: 10 sij 2020, 17:09 

Mar-kan je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Možda je ovaj degenerik isto iz Rijeke. Pazite ovih izraza "kockoglavi", podsjeća me na ljevičarske botove iz RH kad spominju "kockoglave kamenjarce".

Jesi li nam ti urban? Imaš arijevsku glavu a ne kockoglavu?

Jesi li naručio i "hljeb" na kruh? Iako u Širokom kažu isto kao i u Mostaru "hljeb"

Mučki provokator. Lijepo će da mu stoji plava boja na nik. :zubati

"kockoglavi"
On je urban, sluša Let 3 :D
Ja sam iša kroz Manjaču i to u neugodnom trenutku, nije mi bilo jasno zašto mi blicaju jer nije bilo policije a najače je kad ti pokaziva 3 prsta. Možda su mislili da sam iz Knina ili ne znam šta.

Jedine mješane općine u današnjoj BiH su one koje je kontrolirao HVO ali on će o kockoglavima

Vrh

Naslov: Re: Kolinda u Izraelu: BiH je nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama
PostPostano: 10 sij 2020, 17:12 

KristijanBL je napisao/la:
Nesto se razmisljam uz ove Bozicne praznike, sto uopste sutirati Muju do smrti...

Mujo, zbog demografskog kolapsa i konfuzne i neracionalne politike vise nije nikakva ozbiljna prijetnja po RS. Tu i tamo mozda neki teroristicki napad, opstrukcija formiranja vlasti, i to je Mujin max.

Zbog toga, Mujo moze biti koristan da on sutira Hrvate. Jer Mujo mora negdje svoj bijes i frustraciju da ispolji, a i ovako oslabljen, dovoljno je jak za Skutore... i tako 2+2 = 4, dodjes do zakljucka da Mujo moze da posluzi u slabljenju Hrvata u BiH, davljenju, crpljenju i cinjenju njihove pozicije u perspektiva na zivot teskim. Jer da se ne lazemo, Islam je samo prolazni problem Balkana, pravi arhi-neprijatelj i ultimate evel i pravo strano tijelo u tijelu Ilirije je Papa... i njegove filijale.

Tako da, nesto se razmisljam.... neka Muje, mozda bi i mogao za nesto da posluzi.... :pepam

Šta ti glumataš "Srbina" majke ti. Koja ste vi odvratna stoka.
SVaki mu komentar o Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 17:40 

BBC je napisao/la:
Nesto se razmisljam uz ove Bozicne praznike, sto uopste sutirati Muju do smrti...

Mujo, zbog demografskog kolapsa i konfuzne i neracionalne politike vise nije nikakva ozbiljna prijetnja po RS. Tu i tamo mozda neki teroristicki napad, opstrukcija formiranja vlasti, i to je Mujin max.

Zbog toga, Mujo moze biti koristan da on sutira Hrvate. Jer Mujo mora negdje svoj bijes i frustraciju da ispolji, a i ovako oslabljen, dovoljno je jak za Skutore... i tako 2+2 = 4, dodjes do zakljucka da Mujo moze da posluzi u slabljenju Hrvata u BiH, davljenju, crpljenju i cinjenju njihove pozicije u perspektiva na zivot teskim. Jer da se ne lazemo, Islam je samo prolazni problem Balkana, pravi arhi-neprijatelj i ultimate evel i pravo strano tijelo u tijelu Ilirije je Papa... i njegove filijale.

Tako da, nesto se razmisljam.... neka Muje, mozda bi i mogao za nesto da posluzi.... :pepam

Šta ti glumataš "Srbina" majke ti. Koja ste vi odvratna stoka.
SVaki mu komentar o Hrvatima.

Zato sto vi Hrvati, ili barem forumski Hrvati prisutni ovdje, treba da izadjete iz vaseg oblaka i shvatite da Srbi koji ovde pisu nisu reprezentativni uzorak srpskog naroda. Koji su naklonjeni vama.

Vecina Srba misli o Hrvatima ovo sto vam ja govorim. Kad kazem vecina, mislim "ogromna vecina".

Sto se tice Muja, o njima mislimimo svi isto.

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 17:42 

Srbi ne koriste taj izraz, muslimani jesu.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 17:56 

Zato sto vi Hrvati, ili barem forumski Hrvati prisutni ovdje, treba da izadjete iz vaseg oblaka i shvatite da Srbi koji ovde pisu nisu reprezentativni uzorak srpskog naroda. Koji su naklonjeni vama.

Vecina Srba misli o Hrvatima ovo sto vam ja govorim. Kad kazem vecina, mislim "ogromna vecina".

Potpuno je nebitno što vi MISLITE o nama i obrnuto. Nije savez Srba i Hrvata baziran na pozitivnom MIŠLJENJU jednih o drugome, nego zbog zajedničkog neprijatelja i interesa.
Korištenje muslimana za slabljenje Hrvata je naprosto autodestruktivan potez Srba, jer Hrvati iz BIH nisu prijetnja Srbima, a muslimani itekako jesu. I ne samo to, Hrvati u BIH su jedina prepreka savezu cvijećara dodrinaša u Hrvatskoj s tim istim muslimanima, a TO je Srbima najveća prijetnja.
I to ti pokušava uspostaviti tvoj omraženi papa, kao i anglosaksoni. Zato i jesu oduvijek protiv Hrvata kao faktora u BIH, jer im taj faktor onemogućuje uspostavu dodrinaškog antipravoslavnog saveza.

Uostalom, to je u praksi već dokazana. Početkom 2000.ih Srbi su podržavali rušenje hrvatske samouprave. Nakon eliminacije Hrvata jedini objekt pritiska postala je RS. I muslimanima, i papi i hambasadi.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:09 

divizija je napisao/la:

Potpuno je nebitno što vi MISLITE o nama i obrnuto. Nije savez Srba i Hrvata baziran na pozitivnom MIŠLJENJU jednih o drugome, nego zbog zajedničkog neprijatelja i interesa.
Korištenje muslimana za slabljenje Hrvata je naprosto autodestruktivan potez Srba, jer Hrvati iz BIH nisu prijetnja Srbima, a muslimani itekako jesu. I ne samo to, Hrvati u BIH su jedina prepreka savezu cvijećara dodrinaša u Hrvatskoj s tim istim muslimanima, a TO je Srbima najveća prijetnja.
I to ti pokušava uspostaviti tvoj omraženi papa, kao i anglosaksoni. Zato i jesu oduvijek protiv Hrvata kao faktora u BIH, jer im taj faktor onemogućuje uspostavu dodrinaškog antipravoslavnog saveza.

Uostalom, to je u praksi već dokazana. Početkom 2000.ih Srbi su podržavali rušenje hrvatske samouprave. Nakon eliminacije Hrvata jedini objekt pritiska postala je RS. I muslimanima, i papi i hambasadi.

Debelo grijesite.

Jer stvari posmatrate iz perspektive 90-tih, a okolnosti su se debelo promijenile. Ove dve podebljane stvari su mozda najocigledniji pokazatelj vaseg posmatranja danasnjih (i jos vise buducih) odnosa naocalima iz 90 i 2000-tih.

Prvo, ja sam na pocetku rekao - sta ce biti kad muslimani toliko oslabe da vise ne budu prijetnja RS-u? What then? Da li iko od vas Hrvata razmislja o tome?

Vi mislite da cemo mi Srbi i dalje da mantramo mantru koju smo morali da mantramo do sada. Ma boli nas uvo, bavicemo se svojim zivotima (RS), a muslimani ce se prirodno, sledeci svoje ludilo, okrenuti trovanju Federacije.

Drugo crveno - ti kad kazes da savez HR i Muslimana je realna prijetnja Srbima, ti mislis na RS. Ok, regularno razmisljanje za 90-te, kad je Milosevic bio na vlasti u Srbiji. Danas je RS u Nacionalnoj strategiji odbrane Srbije. Ako nisi ispratio, pogledaj poslednje vijesti. Srbije, koja ima Pancir S1 i treba da dobije S 400.

Poenta cijele price je da je vas vrijeme pregazilo. Tj. vasu politiku u BiH. I ako ne uradite nesto pod hitno, sve cete vise biti u goroj situaciji.

Ja sam najveci prijatelj, koliko god to vama cudno zvucalo. Jer vam govorim da mi Srbi vec 1000 godina ne volimo vas katolike, i da je jasenovac kod nas na nivou nacionalnog mita, onoliko koliko i Kosovska bitka. A ovo sto vam govori @novovrijeme, to je budalastina. @Novovrijeme se ukenjao i jos uvijek misli da su muslimani na Vlasicu i kod Prijedora, pa strahuje za RS, pa se nesto moljaka i bratimi sa vama, nebi li se kao odbranio od Mujaga a sacuvao RS. Ali, vecina Srba vise muslimane ne osjeca kao prijetnju, vise ih posmatramo kao jadnike, a vas vidi kao iskonsko zlo. Ultimativne neprijatelje. To ti je trend i proces, bez obzira sta vam @novovrijeme govori...

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:25 

I što predlažeš da bi trebali činiti, da oslobodimo Banja Luku i damo je slabim jadnim muslimanima?

1660 of 2558 - 64.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:26 

Naša Kvačica je napisao/la:
I što predlažeš da bi trebali činiti, da oslobodimo Banja Luku i damo je slabim jadnim muslimanima?

Trebate poceti graditi mostove prema Srbima i kad to prevazilazi vas cisti oportuni interes.

Da zajedno sjebemo Mujage, bez da to bude puka medju-faza naseg konacnog obracuna.

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:29 

Trebate poceti graditi mostove prema Srbima i kad to prevazilazi vas cisti oportuni interes.

Da zajedno sjebemo Mujage, bez da to bude puka medju-faza naseg konacnog obracuna.

To cijelo vrijeme i radimo. :neznam

1660 of 2558 - 64.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:29 

Zakuni se Alahom da nisi musliman i da je Muhamed lažni prorok.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:43 

To cijelo vrijeme i radimo. :neznam

Ne gradite mostove tamo gdje je nama stalo, a sta moze biti bolno po vas interes ili po vas nacionalni ponos.

Vi gradite mostove tamo gdje nista ne morate da zrtvujete.

Latini....

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:47 

A pakostite gdje god mozete, ako to nece direktno da rezultira nekon nasom kontra-mjerom ili ako nece ugroziti sliku o navodnom "prijateljstvu":

- priznavanje Kosova
- blokiranje mosta na Gradisci 15 godina
- nuklearni otpad kod Dvora
- hapsenje pukovnika Lukajica u Hrvatskoj i osudjivanje na 6 godina zatvora za aktivnosti na Manjaci, RS
- kurvanje sa dolaskom na dan RS-a 09.01
- lukava i dvolicna politika oko formiranja aktuelnog SM BiH
- primanje SDS-a u vlasti BiH i direktno rusenje RS-a tim putem
- hapsenje mladica iz Banja Luke koji su dosli u posjetu manastiru Jasenovac
- ... i tako svaki dan i masa drugih stvari....

EDIT: - i da ne zaboravim sramno i bescasno glasanje Hrvatske stranke (iako je papa naredio drugacije) za Zakon protiv SPC u Crnoj Gori. Dakle, mrznja prema Srbima je cak jaca i od naredbe Pape.

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:54 

Nisi još položio test.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 18:59 

Marten je napisao/la:
Nisi još položio test.

Jesam, skrolaj forum nekoliko stotina stranica nazad.

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 19:00 

divizija je napisao/la:

Debelo grijesite.

Jer stvari posmatrate iz perspektive 90-tih, a okolnosti su se debelo promijenile. Ove dve podebljane stvari su mozda najocigledniji pokazatelj vaseg posmatranja danasnjih (i jos vise buducih) odnosa naocalima iz 90 i 2000-tih.

Prvo, ja sam na pocetku rekao - sta ce biti kad muslimani toliko oslabe da vise ne budu prijetnja RS-u? What then? Da li iko od vas Hrvata razmislja o tome?

Vi mislite da cemo mi Srbi i dalje da mantramo mantru koju smo morali da mantramo do sada. Ma boli nas uvo, bavicemo se svojim zivotima (RS), a muslimani ce se prirodno, sledeci svoje ludilo, okrenuti trovanju Federacije.

Drugo crveno - ti kad kazes da savez HR i Muslimana je realna prijetnja Srbima, ti mislis na RS. Ok, regularno razmisljanje za 90-te, kad je Milosevic bio na vlasti u Srbiji. Danas je RS u Nacionalnoj strategiji odbrane Srbije. Ako nisi ispratio, pogledaj poslednje vijesti. Srbije, koja ima Pancir S1 i treba da dobije S 400.

Poenta cijele price je da je vas vrijeme pregazilo. Tj. vasu politiku u BiH. I ako ne uradite nesto pod hitno, sve cete vise biti u goroj situaciji.

Ja sam najveci prijatelj, koliko god to vama cudno zvucalo. Jer vam govorim da mi Srbi vec 1000 godina ne volimo vas katolike, i da je jasenovac kod nas na nivou nacionalnog mita, onoliko koliko i Kosovska bitka. A ovo sto vam govori @novovrijeme, to je budalastina. @Novovrijeme se ukenjao i jos uvijek misli da su muslimani na Vlasicu i kod Prijedora, pa strahuje za RS, pa se nesto moljaka i bratimi sa vama, nebi li se kao odbranio od Mujaga a sacuvao RS. Ali, vecina Srba vise muslimane ne osjeca kao prijetnju, vise ih posmatramo kao jadnike, a vas vidi kao iskonsko zlo. Ultimativne neprijatelje. To ti je trend i proces, bez obzira sta vam @novovrijeme govori...

Ti si nešto debelo pobrkao.
Muslimani nisu Srbima prijetnja nego brana raspadu BiH.
Tu branu treba na ovaj ili onaj način probiti i razvaliti BiH.
A to je daleko lakše sa Hrvatima nego bez Hrvata. A što tebi to smeta? Zato što bi uzeo Dubrovnik i Split? :smijeh Od kad sam se rodio žvivim u BL i još nisam čuo takvu budalaštinu uz usta ijednog Srbina.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 19:10 

novovrijeme je napisao/la:

A to je daleko lakše sa Hrvatima nego bez Hrvata. A što tebi to smeta? Zato što bi uzeo Dubrovnik i Split? :smijeh Od kad sam se rodio žvivim u BL i još nisam čuo takvu budalaštinu uz usta ijednog Srbina.

Pa pazi, banjalucani su organizoval dva okupljanja od po 100 i nesto ljudi na svakom, za svo vrijeme desavanja u CG, dok gore ostali gradovi i svo Srpstvo. Banja Luka je jedini grad u kome Goran Saric jos nije ima predavanje. Banja Luka privlaci strane turste na proslavu Nove godine i zivi svoj zivot.

Mislim da tvoj reprzentativni uzorak nije reprezentativan za Srpstvo, bez uvrede. Iako sam i sam Banjalucanin.

Tu branu ne cine samo muslimani, jos uvijek, vec i Amerikacni. Kojima je jos uvijek stalo da se BiH ne raspadne. To je ono sto ti ne razumijes. Jer mislis da su muslimani jos uvijek pred Prijedorom pa bi sto prije to da rijesavas pa ne vidis ukupnost odnosa (Amerikacni jos tu). A Mujage pred Prijedorom otisli u Svedsku odavno.

Opusti se, muslimani su game-over. Sa njima sada treba dozirano, lagano ih prigusivati, dok se ne desi konacno rijesenje. U medjuvremenu, Hrvati ne zele da nam pomognu da mi njima pomognemo da ti jadni muslimani ne uguse njih u svom padu. Jer 1 M Mujaga za nas je nista, ali za Hrvate u FBiH su itekako relevatni (zbog broja i sto kontrolisu insitutucije).

Ali Hrvati hapse pukovnika Lukajica, jbg.... ne mozes se sa njima dogovoriti nikako....

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 19:15 

Pa pazi, banjalucani su organizoval dva okupljanja od po 100 i nesto ljudi na svakom, za svo vrijeme desavanja u CG, dok gore ostali gradovi i svo Srpstvo. Banja Luka je jedini grad u kome Goran Saric jos nije ima predavanje. Banja Luka privlaci strane turste na proslavu Nove godine i zivi svoj zivot.

Mislim da tvoj reprzentativni uzorak nije reprezentativan za Srpstvo, bez uvrede. Iako sam i sam Banjalucanin.

Tu branu ne cine samo muslimani, jos uvijek, vec i Amerikacni. Kojima je jos uvijek stalo da se BiH ne raspadne. To je ono sto ti ne razumijes. Jer mislis da su muslimani jos uvijek pred Prijedorom pa bi sto prije to da rijesavas pa ne vidis ukupnost odnosa (Amerikacni jos tu). A ono otisli u Svedsku odavno.

Opusti se, muslimani su game-over. Sa njima sada treba dozirano, lagano ih prigusivati, dok se ne desi konacno rijesenje. U medjuvremenu, Hrvati ne zele da nam pomognu da mi njima pomognemo da ti jadni muslimani ne uguse njih u svom padu. Jer 1 M Mujaga za nas je nista, ali za Hrvate u FBiH su itekako relevatni (zbog broja i sto kontrolisu insitutucije).

Ali Hrvati hapse pukovnika Lukajica, jbg.... ne mozes se sa njima dogovoriti nikako....

Svakako da ja nisam reprezentativni uzorak za Srpstvo.
Dodik je reprezentativni uzorak za Srpstvo sa svojih 2/3 u NSRS.
A moji stavovi i stavovi Dodika se poklapaju 100%.
Sa kim se poklapaju tvoji stavovi o preuzimanju Splita i Dubrovnika?

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 19:32 

Svakako da ja nisam reprezentativni uzorak za Srpstvo.
Dodik je reprezentativni uzorak za Srpstvo sa svojih 2/3 u NSRS.
A moji stavovi i stavovi Dodika se poklapaju 100%.
Sa kim se poklapaju tvoji stavovi o preuzimanju Splita i Dubrovnika?

Nisi pricao sa Dodikom i ne znas sta on privatno misli. Ti navodis narod Banja Luke kao primjer sta misle Srbi i ne mozes kao dokaz navesti izjeve ili poteze politicara.

Na primjer - mislis da je ulazak RS u Nac strategiju odbrane Srbije se desilo tek tako. Probudio se Vulin ujutro i upisao. Ne... tome su prethodili mjeseci, mozda i godine vaganja, konsultovanja, vjerovatno i sa Rusima, ali nijedna rijec nije procurila. Nista. Svo vrijeme Vucic je pricao (i prica) o "postovanju ustavnog uredjenja BiH".

Sto se tice moje price danas, pa testiramo razne teze. Pustamo teze u oblak i gledamo reakcije. Trenutno - Hrvati pizde. Jer su uvrijedjeni, a uvrijedjeni su jer koliko vidim, zaista se nisu zapitali to pitanje nikad do sada: "sta ako Srbi jednom zaista postanu jaci od muslimana u BiH, sta ce tada da rade muslimani? I Srbi?"

komitske plaču čete.

Voja Tankosić 1880-1915

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 19:32 

Ne trolaj temu.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 20:36 

Nisi pricao sa Dodikom i ne znas sta on privatno misli. Ti navodis narod Banja Luke kao primjer sta misle Srbi i ne mozes kao dokaz navesti izjeve ili poteze politicara.

Na primjer - mislis da je ulazak RS u Nac strategiju odbrane Srbije se desilo tek tako. Probudio se Vulin ujutro i upisao. Ne... tome su prethodili mjeseci, mozda i godine vaganja, konsultovanja, vjerovatno i sa Rusima, ali nijedna rijec nije procurila. Nista. Svo vrijeme Vucic je pricao (i prica) o "postovanju ustavnog uredjenja BiH".

Sto se tice moje price danas, pa testiramo razne teze. Pustamo teze u oblak i gledamo reakcije. Trenutno - Hrvati pizde. Jer su uvrijedjeni, a uvrijedjeni su jer koliko vidim, zaista se nisu zapitali to pitanje nikad do sada: "sta ako Srbi jednom zaista postanu jaci od muslimana u BiH, sta ce tada da rade muslimani? I Srbi?"

A ti si pričao sa Dodikom?
I o čemu nije nije jedna riječ procurila? O ujedinjenju Srpske i Srbije? Prvi put to sad čuješ? :smijeh
Srbi su jači od Muslimana. U svakom pogledu daleko jači. Nije uporedivo. Muslimani su trn koji smeta, ništa više. Trn zbog kojeg se još nismo ujedinili sa Srbijom.
Sa druge strane Hrvati nam ništa u životu ne smetaju. Apsolutno ništa. Od 2006. ako nam nisu pomogli nisu nam ni odmogli. A pomogli su nam mnogo puta. Da su pomogli samo oko revizije tužbe dosta bi bilo.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 20:43 

Debelo grijesite.

Ti užasno podsjećaš na dodrinaše u Hrvata. Mitomanija i zanošenje iracionalnim.
Muslimani uvijek mogu biti prijetnja RSu, ako uza sebe imaju Hrvatsku i svoje tradicionalne prijatelje u Rimu i Americi. To što ti misliš da su problemi RSa 1995. vezani samo uz lošu vlast u Srbiji je tvoja osnovna pogreška, koja proizlazi iz klasične nacionalne mitomanije o nebeskom narodu i nepobjedivim Srbima, koji gube samo zbog izdaje, a nikad jer su naprosto popušili.
U slučaju saveza Hrvatske i muslimana, položaj BIH Srba je OČAJAN. To je naprosto geostrateška činjenica. Srbija tu jako malo može sve i da hoće. A da te odmah razočaram, ona tu ništa NEĆE u praksi. Ovakvih mitomana poput tebe sam se ja naslužao i prije 30 godina, kad su ušća i gazimestani skupljali milijune ljudi, ali kad je trebalo doć poginut u Vukovar, pred Zadar, Karlovac, Mostar, na koridor - pušing rođo, niđe nikoga. Tako i sada - evo da ti ja odmah kažem da bolje poznajem Srbiju od tebe i da u slučaju rata s ove strane Drine, Srbi se mogu nadati od Srbijanaca samo parolama i logistici. Od boraca će dobiti lopine i propalice, ko i onomad. Svi mitomani će nikom poniknuti.
Druga stvar, sukobi nisu samo oružani, već politički, diplomatski, ekonomski. Hrvatska tu imaizrazito jako adute vis-a-vis BIH.
E sad, pitanje je može li se savez Hrvatske i muslimana stvoriti ponovno (jer taj savez je doveo muslimane na Vlašić i pred Prijedor, ne oni sami). Realno je da ne, jer muslimani rade kontra BIH Hrvata. Međutim, pila se lako može okrenuti naopako, jer Hrvatska ima svoj interes i uvijek ga stavlja ISPRED interesa BIH Hrvata. Hrvatska ima dva načina da utječe na prilike u BIH - jedno je preko Hrvata, a drugo je da se u srpsko-muslimanskom sukobu stane na jednu stranu. Dodik je uspio, po prvi puta od 1941., da Hrvatsku pridobije da vodi blago prosrpsku politiku u tom sporu. Nije lani hrvatski veleposlanik slučajno banuo na danu RSa. I t je zasluga samo Dodika, jer mu iz Srbije često stavljaju kajle, pa se odnosi Hrvatske i RS ne mogu normalno razviti zbog ljudi poput tebe u Srbiji, te komunista i dodrinaša u Hrvatskoj. Ti si naveo neke poteze Hrvata koje vidiš nekorektnima, ali propuštaš uočiti da je srbijanska politika prema Hrvatskoj i dalje izrazito agresivna, i huškačka. Zapravo takvu i priželjkuješ. Čak nama spočitavaš primanje SDSa u vlast, što je paradoks na kvadrat - taj SDS su Srbi izabrali!
A, stvari mogu biti i obrnute od trenutnih. Ukoliko bi Srbi bili jednako agresivni prema BIH Hrvatima kao i muslimani, a prema Hrvatskoj ionako jesu (ne ovi iz BIH, nego iz Srbije), to se može okrenuti, i može se desiti da Hrvatska podupire muslimane USPRKOS njihovom gaženju hercegbosanaca. A to je želja i tebi omraženog Vatikana i anglosaksonaca. Protuhrvatska mitomanija u Srba poput tebe, kao i cvijećarstvo i dodrinaštvo u nas, uklapaju se SAVRŠENO u Vatikansko-anglosaksonske i muslimanske planove. Ti si taj koji to ne kuži, da se savršeno uklapaš u planove Vatikana i anglosasa. Jasenovački mit i antikatolička histerija je posebno raspirivanja od strane KOMUNISTA, a sad ti procijeni koliko su isti inače radili u interesu Srba. Dok su vas ložili na Hrvate i pretvarali u nekakvu feudalnu aristokraciju u Hrvatskoj (istovremno time rasrbljujući Srbe, ali sijući sjeme novih sukoba i mržnje prema njima), otimali su vam Bosnu, Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju...

Zapamti još jedno - protuhrvatska mitomanija u Srbiji NEMA izvorište u Rusiji. Ruska politika je uvijek, pa tako i danas, u hrvatsko-srpskim srporovima bila jako uravnotežena, dok je Srbe žestoko podupirala u BIH, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji. Antihrvatska histerija kod vas dolazi od masonerije i komunista, s tim da ovi potonji od 1945. kontroliraju i SPC.
Ona služi tome da drži Balkan trajno zavađenim, da se nacionalno pitanje nikad ne rješi, da se uslijed sukoba dva najveća naroda prostor rascjepka, balkanizira i lakše nadzire. U tu svrhu su stvarali 1918. i 1945. Jugoslaviju, prvo kao masonski, potom kao komunistički projekt, a kad su im hrvatski i srpski nacionalisti to sjebali konačno, onda su očuvali mini-jugoslaiju zvanu BIH, opet kao izvor trajne nestabilnosti preko kojeg projiciraju svoj utjecj ovdje. Paradoks je što ste vi, srpski mitomani, u savršenoj službi onih kojima se kao opirete.
Par srpskih glava, Pavle Karađorđević, Radovan Karadžić i Milorad Dodik razumijeli su ovo što pričam. Dvojicu su komunjare i masoni satrali, na trećemu rade. Za Slobu nisam siguran, on je bio samo oportunist.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 20:44 

A pakostite gdje god mozete, ako to nece direktno da rezultira nekon nasom kontra-mjerom ili ako nece ugroziti sliku o navodnom "prijateljstvu":

- priznavanje Kosova
- blokiranje mosta na Gradisci 15 godina
- nuklearni otpad kod Dvora
- hapsenje pukovnika Lukajica u Hrvatskoj i osudjivanje na 6 godina zatvora za aktivnosti na Manjaci, RS
- kurvanje sa dolaskom na dan RS-a 09.01
- lukava i dvolicna politika oko formiranja aktuelnog SM BiH
- primanje SDS-a u vlasti BiH i direktno rusenje RS-a tim putem
- hapsenje mladica iz Banja Luke koji su dosli u posjetu manastiru Jasenovac
- ... i tako svaki dan i masa drugih stvari....

EDIT: - i da ne zaboravim sramno i bescasno glasanje Hrvatske stranke (iako je papa naredio drugacije) za Zakon protiv SPC u Crnoj Gori. Dakle, mrznja prema Srbima je cak jaca i od naredbe Pape.

Naš i vaš jedini zajednički interes mora biti sto slabija bih, a mi jos ne reagiramo jer nismo na nekom optimumu kao vi. Imamo mnogo zemlje koja je pod tuđom kontrolom te čekamo da se muslimani istope u SBŽ te HNŽ nakon čega bi sasvim sigurno reagirali,mnogo zesce nego vi.Trenutno hodamo po rubu provalije pa nasa politika izgleda kurvinska,latinska sto sasvim sigurno izaziva gađenje al se ta politika doslovno vodi u nemogućim uvjetima

Tvoje huskanje se zapravo temelji na strahu da muslimanski faktor samo odugovlaci nekakav konacni sukob Hrvata i Srba, pa je bolje iste odmah iskoristiti protiv "vjekovnih" neprijatelja,naravno dok se jos ima sta iskoristit... Iako su Hrvati malobrojniji želiš ih satrat te do kraja otklonit svaku opasnost od njih jer tko zna kakva vremena dolaze. Možda isti sa Vatikanskim zlom opet pozele na Drinu, ubijajuci tvoju srpsku bracu što naravno nije istina...

Iako te ne podrzavam, ja te u potpunosti razumijem...

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 21:10 

Naporni ste s tom pričom, ne vidim kako bi nama Srbi pomogli ili odmogli u Federaciji.

Evo tema je o Kaplanu, tu je bio nekakav deal kada je demolirao Stolac da onemogućimo glasove iz inozemstva tako da pobjede Srbi u Srebrenici da bi nam Srbi zauzvrat makli Kaplana preko CIK-a.

Proveli smo to, izgubili smo Novi Travnik, Srbi su dobili Srebrenicu i Kaplan je maknut.

Sa Srbima ne trebamo djelovati protiv Muslimana otvoreno jer tako gubimo podršku zapada. Srbi su kao babaroga na ove zapade.

Ne mogu nama Srbi pomoći u Federaciji nikako, možemo nekako zajedno utjecati na tužiteljstvo ili službe BiH i to je to.
To je također bitno, možemo utjecati i na neke medije ali dalje od toga nemamo ništa.

Isto vrijedi i za zapad, lako je Srbima kada imaju sve svoje institucije a mi nemamo ništa. Da stanemo sutra protiv zapada otvoreno kao Dodik pojeli bi nas u 2 dana realno iako je taj zapad radio sve na tome da nas uništi.

Dodik je odbio npr državnu vlast 2010 i hvala mu na tome ali opet su ukidali mirovine pripadnicima HVO-a i uništavali hrvatske firme . Državna vlast je ovdje mnogo manje bitna od entitetske.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 21:17 

Ne mogu nama Srbi pomoći u Federaciji nikako

Naravno da možemo.
Ko je u CIKu djelio mandate za Dom naroda FBiH?
Sve mi možemo zajedno i zato ignore prema ovim kojima se to ne sviđa. Saradnja Srba i Hrvata je nesto potpuno prirodno i neminovnost. Sve je manje onih koji se medju nama bune zbog toga i biće ih sve manje.
Naravno da Muslimani glođu jaja zbog toga i da im je to najveći problem u životu. Al taj problem su sami sebi stvorili. Ne tjera ih niko da žive sa Srbima i Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2020, 21:28 

Ne mogu nama Srbi pomoći u Federaciji nikako

Naravno da možemo.
Ko je u CIKu djelio mandate za Dom naroda FBiH?
Sve mi možemo zajedno i zato ignore prema ovim kojima se to ne sviđa. Saradnja Srba i Hrvata je nesto potpuno prirodno i neminovnost. Sve je manje onih koji se medju nama bune zbog toga i biće ih sve manje.
Naravno da Muslimani glođu jaja zbog toga i da im je to najveći problem u životu. Al taj problem su sami sebi stvorili. Ne tjera ih niko da žive sa Srbima i Hrvatima.

Istina ali ako ne provedemo izborni tu smo donji svakako, nedostaje im samo jedna ruka a o ni računaju na iseljavanje i rade u tom pravcu.

Da rješimo izborni sve bi bilo drugačije, nebi više nikada mogli uništavati firme kao što je Aluminij. Aluminij je prije 2010 bio jedna od najačih firmi u BiH i Emir Suljagić je kvalitetno prije neki dan objasnio da je ponosan što je "sudjelovao u rušenju institucija HRHB" što je se odnosilo na naše firme.

O ukidanju mirovina pripadnicima HVO-a ne trebamo ni pričati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 518 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ilirac, Naša Kvačica, sejdo.komsoglu, Teuton, Tomba17 i 84 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: