Pridružen/a: 23 svi 2014, 03:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
Eh kad se sjetim vremena u kojima se o Kreševu pričalo kao o slijepom crijevu i selendri bez perspektive u kojoj je glavna atrakcija kafić Duška Kuliša...
da je armija "oslobodila" kresevo, danas bi bio vares II
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
Kreševo je gospodarski jedna od najjačih općina u BiH, a natalitet tamošnjih Hrvata je iznimno nizak. Rođeni Hrvati po FZS-u: 2001. - 40 2002. - 31 2003. - 30 2004. - 28 2005. - 37 2006. - 35 2007. - 35 2008. - 27 2009. - 30 2010. - 30 2011. - 25 2012. - 23 2013. - 24
U Kreševu živi oko 4 000 Hrvata po KC, a i po izborima. Općina ima uvjerljivu hrvatsku većinu, ali ako se natalitet ne popravi, a dođu Bošnjaci u potrazi za radnim mjestima, bit će problema.
Čović pravi ratne ceste i prodaje maglu da su gospodarstvene. Treba nam tvornica civilnih drones, pod hitno.
Citat:
KREŠEVO: Poslovna zona Resnik spojena s autocestom Objavljeno 22.08. - 15:13
Čović otvorio regionalni put R443a, dionica Resnik-Volujak.
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović svečano je otvorio jedan od najvećih poslijeratnih infrastrukturnih objekata na području općine Kreševo, regionalni put R443a, dionica Resnik-Volujak.
Ukupna vrijednost radova iznosila je oko 2.030.000 KM, a implementirali su ih Općina Kreševo i Ravnateljstvo za puteve Županije Središnja Bosna.
Projekt su financijski pomogli Vlada Županije Središnja Bosna, Vlada Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Županijsko ministarstvo gospodarstva i Općina Kreševo.
Ovim projektom Poslovna zona “Resnik” spojila se autocestom na koridoru Vc u Lepenici, općina Kiseljak./HMS/
I tako sasvim slucajno ovoga ljeta dodem u kresevo,...osim rasvjete,nisam uspio nikoga da vidim. Pomislih, da ljudi gledaju dnevnik ili neki realiti,...pa da im ne smetam odem kao sto sam i dosao. mislim ipak da je bila neka elementarna nepogoda...
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41189 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Ne znam Robi čime se hvalite, evo bas bilo na dnevniku rtv hb, tvornicu otvaraju Ćavara i Bradara i onda ide razgovor s radnicom koja je Muslimanka. Dobila Sudeta prvi posao zahvaljujući mrskom HDZ-u i ustaškim poduzetnicima. Kladim se da su svih 30 radnika Muslimani. Bolje da ništa ne otvaraju.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.