|
|
Stranica: 1279/3558.
|
[ 88930 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 16:21 |
|
|
Da nije bilo 1918 i Kraljevine svi bi Srbi s ove strane Drine bili Hrvati pravoslavci, isto vridi i za muslimane.
Inače ne mislim da Hrvatska najbolje "poklapa", u Srbiji se Hrvat ne smije izjasniti kao Hrvat nego kao Srbin ili Bunjevac. Srba u Srbiji je 70 i nešto posto rođenih, u Hrvatskoj je preko 90 posto Hrvata ali oni to poklapaju
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 16:24 |
|
|
Marten je napisao/la: Milogorci su najjača nacija na svijetu, iz ničega, odnosno lokalnih Srba stvorili anti-Srbe i crnogorski nacionalizam. Zamisli da su Bošnjaci toliko uspješni od 95te do danas, već bi imali gradžansku Bosnu. X Devedesetih su Crnogorci bili najžešći Srbi i meni stvarno nije jasno kako su to uspjeli, većina Hrvata je i Crnu Goru doživljavala kao Srbiju i onda odjednom preko noći ova nacija koja želi zatrti SPC, stvorit CPC itd.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 17:12 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Da nije bilo 1918 i Kraljevine svi bi Srbi s ove strane Drine bili Hrvati pravoslavci, isto vridi i za muslimane.
Inače ne mislim da Hrvatska najbolje "poklapa", u Srbiji se Hrvat ne smije izjasniti kao Hrvat nego kao Srbin ili Bunjevac. Srba u Srbiji je 70 i nešto posto rođenih, u Hrvatskoj je preko 90 posto Hrvata ali oni to poklapaju Bobiška, do 1918. nije bilo Kraljevine, pa šta su tadašnji pravolsavci bili? Austro-Ugari pravoslavci?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 17:17 |
|
|
divizija je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Možda su za nijansu Slovenci uspješniji od drugih naroda pri asimilaciji. Kao prvo nepostoji neki veliki animozitet između Slovenaca i Srba,Bošnjaka,Makedonaca. Oni ne drame puno ako se desi neki mješoviti brak između Slovenaca i drugih ex yu naroda. Kod Hrvata se daleko dramatičnije gleda mješoviti srpsko hrvatski ili hrvatsko bošnjački brakovi. Samo otvorena i liberalna društva su sposobna za asimilaciju. Kao Amerika,Kanada. Slovenke su poprilično slobodnije žene u odnosu na balkanke i nekako privuku muževe na svoju stranu. Prosječan Hrvat ne bi blagonaklono gledao da mu se kćer udaje za Srbina ili Bošnjaka. Kod Slovenaca ide to opuštenije. Ako nema asimilacije u prvoj generacije,kod druge će biti 100%. U asimilaciji su daleko najuspješniji Hrvati. U Hrvatskoj je potpuno nebitno u mješanom braku je li muž ili žena hrvatske nacionalnosti, djeca su odreda Hrvati. Najčešće se i pokatoliče, ali čak i ako se ne pokatoliče, kockice su tu, dječica drukaju za Hrvatsku, izjašnjavaju se Hrvatima. Dapače, čak kod monoetničkih brakova manjinaca, djeca rođena u Hrvatskoj, okružena Hrvatima, nakon 1991., postaju Hrvati. Važnija je ta okolina, nego obiteljska situacija. Asimiliraju jake kulture, a ne liberalna društva. Hrvatska nacionalna kultura je izrazito dinamična i privlačna i ljudi koji žive u Hrvatskoj se u istu vrlo brzo i vrlo kao utope. Slovencima to ide teže, jer su malo "različitiji". Stvar je u tome što je hrvatska nacija uvijek bila nacija koncepta, ideje, dok su srpska i bošnjačka nacije religije i porijekla. Srbi često to nama spočitavaju kao problem, pa ističu kako nema poznatog Hrvata koji nije bar malo porijeklom nešto drugo. Međutim to Hrvate uopće ne uznemiruje. Mi asimiliramo sve i na sve svoje smo ponosni. Još ponajviše volimo Hrvate s malo stranog porijekla. Čak čitam po srpskim portalima kako se groze što ljudi u Hrvatskoj sa dijelom srpskim korijenima često ispoljavaju notorni hrvatski nacionalizam. Njima je to čudno, nama nije - čovjek se dobro osjeća kad se uklopi u Hrvate. U dobrom je društvu. Kad se oslobodi mentalnih okova svetosavske ideologije ili ovog muslimansko-bošnjačko-gradžanskog-postosmansko-postitovskog cirkusa, jednostavno se bolje osjeća. Zapravo, povijesno gledano, pravoslavci-krajišnici i BIH muslimani su dvije najluzerskije skupine ovog prostora. I jednima i drugima je nuđeno da budu Hrvati, a oni su to odbili, u ime izbjegličkih zbjegova, emigracije u Njemačku, života u smogostanu ili pridruživanja vehabijama i ISILu. Malo mi je tvoj komentar kontradiktoran al ajde. Kažeš da su srpsko i bošnjačko društvo religije i porijekla,a na početku tvrdiš da se svi i mješovitim brakovima pokatoliče. Kod nas nema potrebe da se pokrštavaš u pravoslavlje da bi bio prihvaćen. Ako si čovjek bićeš prihvaćen,ako nisi dzabe ti sa svaki dan visiš u crkvi. U sredini kojoj ja živim znam par momaka čiji su očevi Hrvati a majke Srpkinje. Jedan se deklariše bez ikakve prisile kao Srbin pravoslavne vjeroispovjesti. Sviđa mu se stil istočne crkve i pravoslavno crkveno pjevanje,njegova stvar. Druga dvojica su deklarišu kao Srbi ateisti,navijaju Srbiju,vikende provode u BGD. Popriilično su srpski nacionalno nastrojeni ali crkva ih ne zanima,djecu su krstili u pravoslavnoj crkvi zbog želje njihovih supruga Ja sam ih jednom opomenuo,da preda mnom ne pričaju ništa protiv Hrvatske i Hrvata,jer to meni kao Srbinu smeta. To su za mene kompleksi. Ne želim da noji prijatelji imaju komplekse.Ja sam ih kao takve prihvatio,jer ih gledam prvenstveno kao ljude.Iako im je prezime tipično hrvatsko,niko im nikad ništa nije spočitao. Kako misliš da je hrvatska nacija ima koncept ideje ? Ideje čega ?Uostalom kod vas većinom katoličke manjine,pa je lakše pokatoličiti. Asimiliacija je najlakša kad su iste religije tipa hrvatsko - mađarskih brakova. Srbija je davno asimilovala Grke,Jermene i Cincare koji su živjeli po gradovima. Muslimane je asimilovala u Beogradu i Novom Sadu. U Hrvatskoj islam čini 0,15% stanovnika,dok je u Srbiji više oko 5 - 6% i to najviše u jugozapadnim krajevima gdje zajednice žive zasebno i tu asimilacije nema. Pitanje je kako bi Hrvatska asimilovala da imaju kompaktan teritorij.
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 17:44 |
|
|
Ja znam oko dvadesetak ljudi iz miješanih brakova i svima odreda su djeca Hrvati, čak i u onim slučajevima gdje je ćaća pravoslavac. Tako da je točno ovo što Divizija tvrdi.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 17:59 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Malo mi je tvoj komentar kontradiktoran al ajde. Kažeš da su srpsko i bošnjačko društvo religije i porijekla,a na početku tvrdiš da se svi i mješovitim brakovima pokatoliče. Kod nas nema potrebe da se pokrštavaš u pravoslavlje da bi bio prihvaćen. Ako si čovjek bićeš prihvaćen,ako nisi dzabe ti sa svaki dan visiš u crkvi. U sredini kojoj ja živim znam par momaka čiji su očevi Hrvati a majke Srpkinje. Jedan se deklariše bez ikakve prisile kao Srbin pravoslavne vjeroispovjesti. Sviđa mu se stil istočne crkve i pravoslavno crkveno pjevanje,njegova stvar. Druga dvojica su deklarišu kao Srbi ateisti,navijaju Srbiju,vikende provode u BGD. Popriilično su srpski nacionalno nastrojeni ali crkva ih ne zanima,djecu su krstili u pravoslavnoj crkvi zbog želje njihovih supruga Ja sam ih jednom opomenuo,da preda mnom ne pričaju ništa protiv Hrvatske i Hrvata,jer to meni kao Srbinu smeta. To su za mene kompleksi. Ne želim da noji prijatelji imaju komplekse.Ja sam ih kao takve prihvatio,jer ih gledam prvenstveno kao ljude.Iako im je prezime tipično hrvatsko,niko im nikad ništa nije spočitao.
Kako misliš da je hrvatska nacija ima koncept ideje ? Ideje čega ?Uostalom kod vas većinom katoličke manjine,pa je lakše pokatoličiti. Asimiliacija je najlakša kad su iste religije tipa hrvatsko - mađarskih brakova. Srbija je davno asimilovala Grke,Jermene i Cincare koji su živjeli po gradovima. Muslimane je asimilovala u Beogradu i Novom Sadu. U Hrvatskoj islam čini 0,15% stanovnika,dok je u Srbiji više oko 5 - 6% i to najviše u jugozapadnim krajevima gdje zajednice žive zasebno i tu asimilacije nema. Pitanje je kako bi Hrvatska asimilovala da imaju kompaktan teritorij. Nisam naveo da se svi pokatoliče, nego većina. Ali i da je to nebitno, jer i ostali su Hrvati i drukaju za Hrvatsku. U Hrvatskoj imaš 16 000 pravoslavnih Hrvata i 11 000 muslimanskih Hrvata. Što je još važnije, oni koji se ne asimiliraju, uglavnom se ne zadržavaju u Hrvatskoj trajno. Valjda im nije ugodno. Hrvatska je nacija bazirana na ideji hrvatske državnosti, naslijeđene iz srednjeg vijeka, kontinuirane u institucijama Sabora, bana.... To je smisao starčevićanske ideologije, koju je on preuzeo iz vremena preporoditelja. Svi koji prihvaćaju tu ideju su za nas Hrvati. Porijeklo je tu nebitno. Kod Srba je došlo do naglašavanja porijekla zbog raseljavanja Srba izvan granica srednjovijekovne Srbije, prema sjeveru i zapadu. Naravno da je asimilacija teža kad je netko na kompaktnom teritoriju, ona se dešava u gradovima. Srpsko ruralno stanovništvo se nikada neće asimilirati, ali isto tako oni i odlaze iz Hrvatske. Ono što ostaje, se asimilira. I to važi i za katolike, i pravoslavce i protestante i muslimane.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 18:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39410 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ma sve tako lako ali mi nikako ne ide kako su Srbi izgubili Crnogorce, s njima ratovali za veliku Srbiju, skupa napadali dubrovačko primorje a za dvadeset i nešto godina ovi se totalno odnarodili od njih i postali posebna nacija. Ne samo to nego zatiru srpstvo u CG na sve načine.
Gledam onaj video u Podgorici gdje je Srbin gađao kolonu auta koja je slavila medalju u vaterpolu, izašli iz auta i prebili ga samo tako. Vučko ko fol sazvao vanrednu sjednicu zbog pogoršanja situacije u regijonu nakon toga.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 18:47 |
|
|
daramo je napisao/la: Ma sve tako lako ali mi nikako ne ide kako su Srbi izgubili Crnogorce, s njima ratovali za veliku Srbiju, skupa napadali dubrovačko primorje a za dvadeset i nešto godina ovi se totalno odnarodili od njih i postali posebna nacija. Ne samo to nego zatiru srpstvo u CG na sve načine.
Gledam onaj video u Podgorici gdje je Srbin gađao kolonu auta koja je slavila medalju u vaterpolu, izašli iz auta i prebili ga samo tako. Vučko ko fol sazvao vanrednu sjednicu zbog pogoršanja situacije u regijonu nakon toga. Da je titoizam 45 formirao Dalmatinsku naciju, SR Dalmaciju, a u ostatku Hrvatske formira Autonomnu pokrajiinu Slavoniju i AP Istru, videli biste sta se zove unistavanje jedne nacije.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 18:50 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Da nije bilo 1918 i Kraljevine svi bi Srbi s ove strane Drine bili Hrvati pravoslavci, isto vridi i za muslimane.
Inače ne mislim da Hrvatska najbolje "poklapa", u Srbiji se Hrvat ne smije izjasniti kao Hrvat nego kao Srbin ili Bunjevac. Srba u Srbiji je 70 i nešto posto rođenih, u Hrvatskoj je preko 90 posto Hrvata ali oni to poklapaju Srbi to rade politikom terora i ugnjetavanja manjina, dakle moraš biti Srbin inače pendrek, da im toga nema tko bi htio postati Srbin svojevoljno. Hrvati s druge strane ne tjeraju nikoga da postane Hrvat, to je čisto dobrovoljno. Uostalom svi bi htjeli biti dio nacije koja je toliko uspješna i prepoznata u svijetu. Kad god je neki sport samo se "kockice" vide.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 18:51 |
|
|
karadzic je napisao/la: daramo je napisao/la: Ma sve tako lako ali mi nikako ne ide kako su Srbi izgubili Crnogorce, s njima ratovali za veliku Srbiju, skupa napadali dubrovačko primorje a za dvadeset i nešto godina ovi se totalno odnarodili od njih i postali posebna nacija. Ne samo to nego zatiru srpstvo u CG na sve načine.
Gledam onaj video u Podgorici gdje je Srbin gađao kolonu auta koja je slavila medalju u vaterpolu, izašli iz auta i prebili ga samo tako. Vučko ko fol sazvao vanrednu sjednicu zbog pogoršanja situacije u regijonu nakon toga. Da je titoizam 45 formirao Dalmatinsku naciju, SR Dalmaciju, a u ostatku Hrvatske formira Autonomnu pokrajiinu Slavoniju i AP Istru, videli biste sta se zove unistavanje jedne nacije. Formirao je iz Hrvatske RBiH, RH i dao Srijem Srbiji, a Boku Crnoj Gori.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 18:55 |
|
|
daramo je napisao/la: Ma sve tako lako ali mi nikako ne ide kako su Srbi izgubili Crnogorce, s njima ratovali za veliku Srbiju, skupa napadali dubrovačko primorje a za dvadeset i nešto godina ovi se totalno odnarodili od njih i postali posebna nacija. Ne samo to nego zatiru srpstvo u CG na sve načine.
Gledam onaj video u Podgorici gdje je Srbin gađao kolonu auta koja je slavila medalju u vaterpolu, izašli iz auta i prebili ga samo tako. Vučko ko fol sazvao vanrednu sjednicu zbog pogoršanja situacije u regijonu nakon toga. Ista fora kao i s Austrijom. Dok su Nijemci gazili i vladali Europom, Austrijanci su se ponosili kako je Adolf njihov i nije bilo većih Nijemaca od njih. Kad su izgubili rat i kad je došao račun na naplatu za sve zločine i nedjela što su napravili odjednom su se sjetili da su Austrijanci i da su oni zapravo prva žrtva Njemačke, ne Čehoslovačka. Ista stvar ti je s Crnom Gorom. Da je stvorena velika Srbija ne bi bilo fanatičnijih Srba od njih, ovako kad su izgubili lakše im je postati Crnogorcima i prepustiti breme krivnje i ljagu za ratove samo Srbima. Ne razumijem zašto mnogi Hrvati prema njima misle pozitivno. To je mali i podli narod koji je zapalio i opljačkao Dubrovnik 3 puta i opet će ako budu mogli. Srbe poštujem jel ne kriju što misle a ovi se podlo prave naši prijatelji, a sve su osim toga. Ne zaslužuju nikakvu pomoć od Hrvatske. Treba im ispostaviti račun za sve što su popalili i imaju vratit nazad Boku Kotorsku.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 18:59 |
|
|
Gledam onaj video u Podgorici gdje je Srbin gađao kolonu auta koja je slavila medalju u vaterpolu, izašli iz auta i prebili ga samo tako. Vučko ko fol sazvao vanrednu sjednicu zbog pogoršanja situacije u regijonu nakon toga. Nisu ih nikad ni imali kao ni Hrvate, jedan dio su uspjeli odnaroditi i to je to. A Crnogorci su iskoristili povijesni trenutak kako bi probali ubosti jackpot tj. Dubrovnik.
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 20:22 |
|
|
divizija je napisao/la: U asimilaciji su daleko najuspješniji Hrvati. U Hrvatskoj je potpuno nebitno u mješanom braku je li muž ili žena hrvatske nacionalnosti, djeca su odreda Hrvati. Najčešće se i pokatoliče, ali čak i ako se ne pokatoliče, kockice su tu, dječica drukaju za Hrvatsku, izjašnjavaju se Hrvatima. Dapače, čak kod monoetničkih brakova manjinaca, djeca rođena u Hrvatskoj, okružena Hrvatima, nakon 1991., postaju Hrvati. Važnija je ta okolina, nego obiteljska situacija.
Asimiliraju jake kulture, a ne liberalna društva. Hrvatska nacionalna kultura je izrazito dinamična i privlačna i ljudi koji žive u Hrvatskoj se u istu vrlo brzo i vrlo kao utope. Slovencima to ide teže, jer su malo "različitiji".
Ima i u Srbiji asimilacije (pogotovo u jednonacionalnim sredinama), ali je Hrvata uvek bilo dosta manje u Srbiji nego Srba u Hrvatskoj pa se to ne primećuje toliko. Kada se pogleda bilo koji grad, to se može videti. Npr. Čačak ima 105 Hrvata, a samo je 1 Hrvat do 15 godina, Smederevo 161 Hrvat (4 do 15 godina) i može se tako ići za svaki grad. Ovo jasno pokazuje trend. Možda se ne asimiluju uvek već deca Hrvata u Srbe već budu neizjašnjeni itd., ali su već njihovi unuci gotovo sigurno Srbi. Vlasi u istočnoj Srbiji su najbolji primer uspešne asimilacije u Srbiji. U opštini Kladovo je to posebno izraženo (1921. godine je bilo 85% Vlaha, a na poslednjem popisu 3,8%). U mnogim selima se tamo i danas govori vlaški, ali se oni i pored toga smatraju Srbima. bobanovski je napisao/la: Inače ne mislim da Hrvatska najbolje "poklapa", u Srbiji se Hrvat ne smije izjasniti kao Hrvat nego kao Srbin ili Bunjevac. Srba u Srbiji je 70 i nešto posto rođenih, u Hrvatskoj je preko 90 posto Hrvata ali oni to poklapaju Svako se može izjasniti kao Hrvat ako želi (na poslednjem popisu se tako izjasnilo 57,900 ljudi). Za Bunjevce ne mogu da komentarišem zato što stvarno nisam upućen u to da li se svi oni danas smatraju Hrvatima. Nekada svakako jesu, a danas ne znam (slično kao relacija Crnogorci-Srbi na mini prostoru). Mislim na Bunjevce oko Subotice naravno. Ne znam odakle ti ovo o 70 i nešto posto rođenih Srba u Srbiji. Poslednjih par godina je to 82-83% (2006. je bilo jedva 80%). Bez neizjašnjenih oko 85%. Vi nemate brojnu vitalnu romsku i bošnjačku zajednicu da vam kvare prosek. Srbi u Srbiji bi isto bili na oko 90% rođenih bez njih.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 21:29 |
|
|
"Što se grbo rodi ni vrijeme ne ispravi"
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 22:12 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Da nije bilo 1918 i Kraljevine svi bi Srbi s ove strane Drine bili Hrvati pravoslavci, isto vridi i za muslimane.
Inače ne mislim da Hrvatska najbolje "poklapa", u Srbiji se Hrvat ne smije izjasniti kao Hrvat nego kao Srbin ili Bunjevac. Srba u Srbiji je 70 i nešto posto rođenih, u Hrvatskoj je preko 90 posto Hrvata ali oni to poklapaju Bobiška, do 1918. nije bilo Kraljevine, pa šta su tadašnji pravolsavci bili? Austro-Ugari pravoslavci? U kojoj su vojsci bili Srbi s ove strane Drine za vrijeme ww1? Tu ne računam da se razumimo Hercegovinu jer je bilo i dosta Hrvata Hercegovine na vašoj strani
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 22:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
tema je demografija
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 23:07 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39410 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
karadzic je napisao/la: Da je titoizam 45 formirao Dalmatinsku naciju, SR Dalmaciju, a u ostatku Hrvatske formira Autonomnu pokrajiinu Slavoniju i AP Istru, videli biste sta se zove unistavanje jedne nacije. Dvedesetih nije bilo titoizma pa su svi Crnogorci ginuli za Srbiju, šta bi poslije? Nije vam titoizam kriv, formirao je Tito i SR BIH pa Hrvati u BiH nisu postali Bošnjaci.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 23:22 |
|
|
Morali bi sačekati sledeći rat da bi videli za koga ćemo da ginemo,ne vredi ovako... Ne brinite se za Crnu Goru,biće sve u redu. Robi reaguj PS inače,u Opštem imovinskom zakonu za CG iz 1888. godine stoji : "Što se grbo rodi ni vrijeme ne ispravi"
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 30 sij 2020, 23:29 |
|
|
Ma demografski zanimljivo do vraga, ovo je najbrže formiranje neke nacije u povijesti. Mogla bi biti i najbrža asimilacija u povijesti.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 31 sij 2020, 00:26 |
|
|
bobanovski je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Bobiška, do 1918. nije bilo Kraljevine, pa šta su tadašnji pravolsavci bili? Austro-Ugari pravoslavci? U kojoj su vojsci bili Srbi s ove strane Drine za vrijeme ww1? Tu ne računam da se razumimo Hercegovinu jer je bilo i dosta Hrvata Hercegovine na vašoj strani Ko je bio u kojoj vojsci za vreme ww1? Ko? SRBI! Znači ti ljudi na prostorima zapadno od Drine bili su Srbi i pre KJ. A moja dva prađeda, obojica iz Bosne, bili su u srpskoj vojsci. Jedan je bio dobrovoljac, a drugi je čak bio austrougarski unteroficir do rata, pa je prebegao. Obojica su posle rata dobili dosta zemlje i bili su seoski kneževi. Po Bosni je bilo slučajeva ucenjivanja Srba da idu u AU vojsu, tako što se pretilo osvetom nad porodicama.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 31 sij 2020, 00:27 |
|
|
daramo je napisao/la: karadzic je napisao/la: Da je titoizam 45 formirao Dalmatinsku naciju, SR Dalmaciju, a u ostatku Hrvatske formira Autonomnu pokrajiinu Slavoniju i AP Istru, videli biste sta se zove unistavanje jedne nacije. Dvedesetih nije bilo titoizma pa su svi Crnogorci ginuli za Srbiju, šta bi poslije? Nije vam titoizam kriv, formirao je Tito i SR BIH pa Hrvati u BiH nisu postali Bošnjaci. 90-ih su ginuli, ali je u Beogradu na vlasti bio titoista i praznoglavi bankar Milosevic, koji nije obnovio srpsku državnost, nego od avnojevskih granica SR Srbije i SR Crne Gore napravio Treću Jugoslaviju, a sve što se zove Jugoslavija se mora raspasti. Posle Milo odlučio da napravi privatnu državu. Pokrao referendum i uz pomoć 25% manjina i manjeg dela Crnogoraca otcepio CG mimo volje većine stanovništva. Al odluku o stvaranju Crnogorske nacije, Kominterna je donela 20-ih godina kada nije bilo Crnogorca na svetu koji se nije smatrao Srbinom. Srbi još trpe posledice dvostrukog poraza u Drugom svetskom ratu. No dobro, ono što nas sve spaja na ovom forumu to je demografski kolaps velikobošnjačke politike, kao najagresivnijeg nacionalizma u Evropi i najveće pretnje po bezbednost Balkana.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
ABBG
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 31 sij 2020, 10:56 |
|
|
karadzic je napisao/la: No dobro, ono što nas sve spaja na ovom forumu to je demografski kolaps velikobošnjačke politike, kao najagresivnijeg nacionalizma u Evropi i najveće pretnje po bezbednost Balkana. Demografska snaga Bosnjaka jeste oslabila u odnosu na pre 20 god ali Bosnjaci se jos uvjek koliko toliko dobro drze plus imaju priliv iz Sandzaka ,Turske i arapskih zemalja Dok su Srbi u totalnom kolapsu od 2001 bjela kuga pustosi RS u prosjeku minus je oko 7000 godisnje plus iseljavanje u Srbiju i EU itd U RS mislim da nema ni jedna opstina koja je pozitivna vec dugo godina Ti vidis trun u tudjem oko a ne vidis balvan u svom.Srbi su se samounistili Evo pazi Prijedor minus 500 samo negativan prirastaj a gde je jos iseljavanje Mensur Islamović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu kaže da su u prošloj godini po redovnim upisima rođene 692 bebe, sklopljeno je 426 brakova, a umrla je 1.201 osoba. https://www.kozarac.eu/index.php/novost ... denih.html
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 31 sij 2020, 11:05 |
|
|
Gledam onaj video u Podgorici gdje je Srbin gađao kolonu auta koja je slavila medalju u vaterpolu, izašli iz auta i prebili ga samo tako. Vučko ko fol sazvao vanrednu sjednicu zbog pogoršanja situacije u regijonu nakon toga. Milo nije = Crnogorci. To što je sadašnja vlast u CG izdajnička, Soroševska, pa se udružila sa Muslimanima i Šiptarima ne znači da su Crnogorci takvi. Crnogorci su naša braća a vlast je prolazna. Pitanje je samo dana kad ce Milo pasti a Srbi i Crnogorci nastaviti gdje su stali. Jer savez Crnogoraca sa Islamistima je neprirodan isto kao što je bio neprirodan svez Hrvata sa Islamistima. Ujedno su ovce i kurjaci, združio se Turčin s Crnogorcem, odža riče na ravnom Cetinju!
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 31 sij 2020, 11:11 |
|
|
ABBG je napisao/la: karadzic je napisao/la: No dobro, ono što nas sve spaja na ovom forumu to je demografski kolaps velikobošnjačke politike, kao najagresivnijeg nacionalizma u Evropi i najveće pretnje po bezbednost Balkana. Demografska snaga Bosnjaka jeste oslabila u odnosu na pre 20 god ali Bosnjaci se jos uvjek koliko toliko dobro drze plus imaju priliv iz Sandzaka ,Turske i arapskih zemalja Dok su Srbi u totalnom kolapsu od 2001 bjela kuga pustosi RS u prosjeku minus je oko 7000 godisnje plus iseljavanje u Srbiju i EU itd U RS mislim da nema ni jedna opstina koja je pozitivna vec dugo godina Ti vidis trun u tudjem oko a ne vidis balvan u svom.Srbi su se samounistili Evo pazi Prijedor minus 500 samo negativan prirastaj a gde je jos iseljavanje Mensur Islamović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu kaže da su u prošloj godini po redovnim upisima rođene 692 bebe, sklopljeno je 426 brakova, a umrla je 1.201 osoba. https://www.kozarac.eu/index.php/novost ... denih.htmlJel ovo realno? Od ovih Muslimana samo neke lijepe vijesti. Pa Prijedor ima rođenih ko Tuzla jbte. Jel ima neko pametan da ovo provjeri, djeluje mi prenapuhano. Mislio sam da Prijedor ima oko 500.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 31 sij 2020, 12:08 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
ABBG je napisao/la: Ti vidis trun u tudjem oko a ne vidis balvan u svom. Pa ne misle Srbi ništa osvajati bebama. Bošnjaci misle. Mislim da ti je izreka primjerenija u obratnom smjeru. Bošnjački demografi se sad osjećaju kao Turci na Beč, koji su krenuli u ofanzivu a nemaju više čim. Tako blizu a tako daleko.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|