|
|
Stranica: 39/65.
|
[ 1607 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hara
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 23:37 |
|
|
Malo me razocarao ovaj Nelson, djelovao mi pametnije, kad ono hrpa naucenih floskula i fraza. Ili je sve to anastezija za muslimane, na njihovom bi mi mjestu sve ovo smrdilo i bilo sumnjivo... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nbgd88
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 20 vel 2020, 23:49 |
|
|
Žurnal. Triler.
Sastanak srpskih kadrova iz institucija BiH još formalno nije bio završen kada se ispred zgrade Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu parkirao automobil Toyota s diplomatskim tablicama. U njemu je bio Alexey Semenikhin, viši savjetnik Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu. Novinari su već bili „uklonjeni“ iz hodnika, pa je ruski diplomata, opkoljen službenicima Republike Srpske, proveden kroz vrata kroz koja će, koji minut kasnije, u kontra pravcu proći - Milorad Dodik.
Ovdje je postalo sve problematično što dolazi od Rusa“, reći će Milorad Dodik na konferenciji za medije.
Dok je medijska pažnja bila usmjerena na Dodikov govor, Semenikhin je napustio zgradu Vlade. Bestraga su nestali i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija i član Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić. Upravo je Tegeltija sjedio u prvom redu dok se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obraćao srpskim kadrovima iz institucija BiH okupljenim zbog presude Ustavnog suda BiH u vezi sa poljoprivrednim zemljištem.
„Vidite Tegeltiju. Stalno ga napadaju zato što radi dobar posao“, kazao je Milorad Dodik obraćajući se prisutnim srpskim zvaničnicima iza zatvorenih vrata.
Potom je uslijedilo iznošenje plana za budućnost. Dodik je prisutne, prenijet će izvori Žurnala, informisao da će se uskoro u cijelu priču uključiti Dragan Čović i njegov HDZ. Sve bi trebalo započeti preko elektroenergetskog sektora, jer će HDZ početi da pregovara sa Republikom Srpskom o granicama između tog entiteta i takozvane Hrvatske zajednice Herceg – Bosne.
„Dodik je informisao prisutne da će HDZ priču o entitetskim granicama pokrenuti preko Elektroprivrede HZ HB, odnosno, preko distribucije električne energije“, kazao je izvor Žurnala, pojašnjavajući da će se tako pronaći partner institucijama Republike Srpske koji će ući u pregovore o međuentitetskoj granici.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 00:17 |
|
|
Politikant je napisao/la: novem je napisao/la: Može li neki sažetak? Nemam želuca gledati u ovo smeće sat vremena. Ma ne bih ga gledao serući. Ne znam koji je ovo Hambasador po redu. Dođu, prijete, bahate se i odu. Kako koji ode tako Mujo maše, plače a iz svakog Muji ostane *** za poklon. Nije Hamerika što je nekad bila, zna njih Mile u dušu i zna da iza njih stoje prazne riječi i prijetnje. Mujo ne zna, Mujo nikad neće naučiti jer kod Muje su nadanja iznad razuma.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 00:23 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Žurnal. Triler.
Sastanak srpskih kadrova iz institucija BiH još formalno nije bio završen kada se ispred zgrade Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu parkirao automobil Toyota s diplomatskim tablicama. U njemu je bio Alexey Semenikhin, viši savjetnik Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu. Novinari su već bili „uklonjeni“ iz hodnika, pa je ruski diplomata, opkoljen službenicima Republike Srpske, proveden kroz vrata kroz koja će, koji minut kasnije, u kontra pravcu proći - Milorad Dodik.
Ovdje je postalo sve problematično što dolazi od Rusa“, reći će Milorad Dodik na konferenciji za medije.
Dok je medijska pažnja bila usmjerena na Dodikov govor, Semenikhin je napustio zgradu Vlade. Bestraga su nestali i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija i član Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić. Upravo je Tegeltija sjedio u prvom redu dok se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obraćao srpskim kadrovima iz institucija BiH okupljenim zbog presude Ustavnog suda BiH u vezi sa poljoprivrednim zemljištem.
„Vidite Tegeltiju. Stalno ga napadaju zato što radi dobar posao“, kazao je Milorad Dodik obraćajući se prisutnim srpskim zvaničnicima iza zatvorenih vrata.
Potom je uslijedilo iznošenje plana za budućnost. Dodik je prisutne, prenijet će izvori Žurnala, informisao da će se uskoro u cijelu priču uključiti Dragan Čović i njegov HDZ. Sve bi trebalo započeti preko elektroenergetskog sektora, jer će HDZ početi da pregovara sa Republikom Srpskom o granicama između tog entiteta i takozvane Hrvatske zajednice Herceg – Bosne.
„Dodik je informisao prisutne da će HDZ priču o entitetskim granicama pokrenuti preko Elektroprivrede HZ HB, odnosno, preko distribucije električne energije“, kazao je izvor Žurnala, pojašnjavajući da će se tako pronaći partner institucijama Republike Srpske koji će ući u pregovore o međuentitetskoj granici. Dobra ideja. ![zivili :zivili](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a017.gif) Ko neće u HB isključiš mu struju ha ja. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 01:02 |
|
|
Meni je jasno da muslimani ne mogu ništa napraviti vojno ni nikako ako Srbi i Hrvati proglase svoje države u BiH.
Ali kako će se riješiti to što zapad te države neće priznati? Dobijemo neku verziju Abhazije ili Južne Osetije ili Pridnjestrovlja i što onda dalje ? Samo što su ovi 100 posto orijentirani na Ruse i nitko im drugi ne treba , dok su poduzetnici iz Hercegovine orijentirani zapadno i kako će recimo izvoziti svoje proizvode ako zapad ne prizna državu? Nemaju više bescarinske ugovore sa EU jer više nije BiH, nemaju IBAN jer prefiks BA više ne vrijedi , a banke u zapadnom vlasništvu neće otvoriti novi za državu koja nije priznata.
Oni koji se ne bave biznisom vjerojatno ništa ovo ne razumiju ali takvih pitanja ima koliko hoćeš.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 01:09 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Valhalla je napisao/la: Nećemo praviti dogovore protiv Hrvata. Došao je historijski trenutak da mi postupimo ljudski i etički prema njima, bez obzira na svo silno neprijateljstvo koje se od njih sručilo ka nama. Prokletstvo takve mučke izdaje mi ne bi preživjeli kao narod. Pogledaj šta se događa BH Hrvatima i kolektivno i na ličnoj ravni, pa će ti se sve samo kazat. Vrijeme će pokazati sve. Za 50 godina će nam se ispričavati. Ja to neću doživjeti, ali neko hoće.
Za Mostar ne važi pravilo kao za Travnik, Busovaču, Novi Travnik, Jajce.... Biraju nam člana predsjedništva Ne daju entitet Ne daju nam naš dio vlade FBiH I mi njima da se ispričavamo..... ![gun_bandana :gun_bandana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/gun_bandana.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 01:14 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Meni je jasno da muslimani ne mogu ništa napraviti vojno ni nikako ako Srbi i Hrvati proglase svoje države u BiH.
Ali kako će se riješiti to što zapad te države neće priznati? Dobijemo neku verziju Abhazije ili Južne Osetije ili Pridnjestrovlja i što onda dalje ? Samo što su ovi 100 posto orijentirani na Ruse i nitko im drugi ne treba , dok su poduzetnici iz Hercegovine orijentirani zapadno i kako će recimo izvoziti svoje proizvode ako zapad ne prizna državu? Nemaju više bescarinske ugovore sa EU jer više nije BiH, nemaju IBAN jer prefiks BA više ne vrijedi , a banke u zapadnom vlasništvu neće otvoriti novi za državu koja nije priznata.
Oni koji se ne bave biznisom vjerojatno ništa ovo ne razumiju ali takvih pitanja ima koliko hoćeš. Pa da nije tako davno bi se mi otcjepili. Zato se ide na unistenje BiH tj. Failed state pa da vidimo sta ce se izroditi iz toga, mozda Muslimani potpisu raspad, mozda dođe nova Badinterova komisija, mozda se sve riješi u paketu, možda dozvole spajanje HB sa HR i RS i SRbijom pa ti nece nista ni trebati... ima tu milion solucija. Bitno je za početak uništiti BiH.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 01:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77443 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novovrijeme je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Meni je jasno da muslimani ne mogu ništa napraviti vojno ni nikako ako Srbi i Hrvati proglase svoje države u BiH.
Oni koji se ne bave biznisom vjerojatno ništa ovo ne razumiju ali takvih pitanja ima koliko hoćeš. Pa da nije tako davno bi se mi otcjepili. Zato se ide na unistenje BiH tj. Failed state pa da vidimo sta ce se izroditi iz toga, mozda Muslimani potpisu raspad, mozda dođe nova Badinterova komisija, mozda se sve riješi u paketu, možda dozvole spajanje HB sa HR i RS i SRbijom pa ti nece nista ni trebati... ima tu milion solucija. Bitno je za početak uništiti BiH. Pa da, prvo nam treba failed state. Jer je to ono sto mozemo u nase vrijeme napraviti. S takvom pozicijom uci u mozda neke druge promjene u svijetu koje budu za 5 ili 10 godina. Kao sto kazes, ima raznih opcija ali ono što se može je uništiti BiH odmah sada. Možda će trebati vremena da iz leša iznikne novo bilje i cvijeće, ali za sada nam treba leš.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Valhalla
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 02:00 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Valhalla je napisao/la: Nećemo praviti dogovore protiv Hrvata. Došao je historijski trenutak da mi postupimo ljudski i etički prema njima, bez obzira na svo silno neprijateljstvo koje se od njih sručilo ka nama. Prokletstvo takve mučke izdaje mi ne bi preživjeli kao narod. Pogledaj šta se događa BH Hrvatima i kolektivno i na ličnoj ravni, pa će ti se sve samo kazat. Vrijeme će pokazati sve. Za 50 godina će nam se ispričavati. Ja to neću doživjeti, ali neko hoće.
Za Mostar ne važi pravilo kao za Travnik, Busovaču, Novi Travnik, Jajce.... Biraju nam člana predsjedništva Ne daju entitet Ne daju nam naš dio vlade FBiH I mi njima da se ispričavamo..... ![gun_bandana :gun_bandana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/gun_bandana.gif) Nisam rekao ništa o dnevnoj politici, već o Aleksijevom prijedlogu da se pravi srpsko-bošnjački savez protiv Hrvata kojim bi RS pripala Srbima, a FBiH Bošnjacima. Ti pričaš otrcane stvari, a ovdje se potežu krupne stvari opstanka. Ništa manje krupne nego savez HDZ i SNSD. Procjena nivoa političkih prava nije isto što i pitanje opstanka. Biti živ i zdrav, sa svojom lokalnom autonomijom i slobodom, pa i sa manje prava za svoju političko-tajkunsku elitu nije isto što i biti protjeran ili čak stradati. Mi bi pogazili sve svoje žrtve i principe kad bi na takav način nekom krvavom kraticom išli ka svome cilju. Naš put je dulji, vjerovatno i popločan sa još naših žrtava, ali nećemo kratiti preko vaših života i glava samo zato što ste najslabiji i očigledna opcija za tako nešto. Od tih moralnih konflikata ne boluje HDZ političko-tajkunska elita, jer se ne boji i ne stidi ničega. Ako ti granice ne vidiš i nemaš nikakve, to nije moj problem.
_________________ Valhalla, Hall of the Slain, the hall presided over by Odin. This vast hall has five hundred and forty doors. A wolf guards the western door and an eagle hovers over it. Till Valhalla!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 02:01 |
|
|
Problem je što napraviti nakon što se BiH dovede u stanje Cipra ili Kosova. Priznanje tog činjeničnog stanja može potrajati desetljećima. Dobar primjer su Židovi i njihova kontrola nad zaoadnom obalom i Golanskom visoravni. Svi znaju da to ne može i neče biti ništa drugo već Izrael ali opet im nitko ne priznaje to kao 1/1 njihovo. Zanimljivo će biti hoće li se muslimani ikad probuditi i shvatiti da im je vrjeme za potpisat bilo kakvu podjelu da im se ne desi sudbina palestinaca. Možemo nagađati samo kad bi to moglo biti.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NSOS
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 03:01 |
|
|
Jel bilo razmisljanja sta bi bilo da se tom istom ustavnom sudu postavi na primer pitanje o oruzanim snagama? U Dejtonskom ustavu se to nigde ne pominje, ali se pominju vojske entiteta, pa cak i HVO jer pise otprilike da svaki clan predsednistva komanduje odgovarajucom vojskom. Posle su zakonom stvorene OS ali ustav je iznad zakona.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 09:55 |
|
|
Valhalla je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Za Mostar ne važi pravilo kao za Travnik, Busovaču, Novi Travnik, Jajce.... Biraju nam člana predsjedništva Ne daju entitet Ne daju nam naš dio vlade FBiH I mi njima da se ispričavamo..... ![gun_bandana :gun_bandana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/gun_bandana.gif) Nisam rekao ništa o dnevnoj politici, već o Aleksijevom prijedlogu da se pravi srpsko-bošnjački savez protiv Hrvata kojim bi RS pripala Srbima, a FBiH Bošnjacima. Ti pričaš otrcane stvari, a ovdje se potežu krupne stvari opstanka. Ništa manje krupne nego savez HDZ i SNSD. Procjena nivoa političkih prava nije isto što i pitanje opstanka. Biti živ i zdrav, sa svojom lokalnom autonomijom i slobodom, pa i sa manje prava za svoju političko-tajkunsku elitu nije isto što i biti protjeran ili čak stradati. Mi bi pogazili sve svoje žrtve i principe kad bi na takav način nekom krvavom kraticom išli ka svome cilju. Naš put je dulji, vjerovatno i popločan sa još naših žrtava, ali nećemo kratiti preko vaših života i glava samo zato što ste najslabiji i očigledna opcija za tako nešto. Od tih moralnih konflikata ne boluje HDZ političko-tajkunska elita, jer se ne boji i ne stidi ničega. Ako ti granice ne vidiš i nemaš nikakve, to nije moj problem. Kakva loša takija... Nema više kvalitetnih takijaša. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 10:06 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Meni je jasno da muslimani ne mogu ništa napraviti vojno ni nikako ako Srbi i Hrvati proglase svoje države u BiH.
Oni koji se ne bave biznisom vjerojatno ništa ovo ne razumiju ali takvih pitanja ima koliko hoćeš. Mogu da se pripoje već priznatim državama.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vujadin
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 12:08 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Valhalla je napisao/la: Nikad se vi nećete prestati baviti nama. Nažalost. Nemate vi ništa pametno za nacionalni program. Samo popove i lopove. Ali ... eto ja biram da se ne bavim sa tobom. Mi bismo bili potpuno nezainteresovani za vas da iz Sarajeva ne dolaze otrovne strelice prema RS. Ja sam čak bio da se napravi dogovor Srbi-Bošnjaci, da FBiH pripadne Bošnjacima, a da se Hrvatima ne da ništa. Ovde su me banisali zbog toga u više navrata. Ali poslednji događaji, naročito vaše držanje, navelo me da promenim mišljenje. Uzmi poslednje događaje: Dodik i RS je sedeo mirno na zadnjici, dok US, dakle vi i vaši saveznici, niste doneli odluku kakvu ste doneli. Znači prvi akt neprijateljstva je krenuo sa vaše strane. Onda je došao Dodikov odgovor. No, ni taj vaš akt nije nešto najgore po meni. Najgore je to što NIKO, NIJEDAN među vama, nije spreman da to primeti i da kaže: čekajte ljudi, pa mi smo ovo izazvali. Ne mora bit političar, oni lažu za svoje interese, ne mora biti narod, narod nema pojma, ali nijedan intelektualac, novinar, od kojeg ionako ništa ne zavisi, da kaže tu malu istinu. E ta kolektivna spremnost da se laže, bez izuzetka, to je vaša najveća krivica. I svi listom napadaju Dodika za blokadu, a niko da primeti da ste vi uvelu tu praksu koja je trajala godinu dana, kada ste ucenili usvajanjem ANP-a izbor SM. To je ono licemerje koje je što se mene tiče - neoprostivo. Žao mi je što će Hrvati profitirati, ali bolje niste zaslužili. To je to. Nažalost, Muslimani su divlji narod zadojen islamizmom kome je malo 51%, pa će na kraju završiti sa upola manje od toga.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Diablo
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 12:46 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Politikant je napisao/la: Može li neki sažetak? Nemam želuca gledati u ovo smeće sat vremena.
Ma ne bih ga gledao serući. Ne znam koji je ovo Hambasador po redu. Dođu, prijete, bahate se i odu. Kako koji ode tako Mujo maše, plače a iz svakog Muji ostane *** za poklon. Nije Hamerika što je nekad bila, zna njih Mile u dušu i zna da iza njih stoje prazne riječi i prijetnje. Mujo ne zna, Mujo nikad neće naučiti jer kod Muje su nadanja iznad razuma. Da ima tog garibnog Zagreba pa pozvat americkog ambasadora u zagrebu na razgovor, otvoreno mu porucit il mi il muslimani na balkanu pa da vidimo... Al nema se za to muda, naprotiv supcina Jandrokovic se tamo hvali kako je ideja treceg entiteta ugasena...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 12:55 |
|
|
Diablo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ma ne bih ga gledao serući. Ne znam koji je ovo Hambasador po redu. Dođu, prijete, bahate se i odu. Kako koji ode tako Mujo maše, plače a iz svakog Muji ostane *** za poklon. Nije Hamerika što je nekad bila, zna njih Mile u dušu i zna da iza njih stoje prazne riječi i prijetnje. Mujo ne zna, Mujo nikad neće naučiti jer kod Muje su nadanja iznad razuma.
Da ima tog garibnog Zagreba pa pozvat americkog ambasadora u zagrebu na razgovor, otvoreno mu porucit il mi il muslimani na balkanu pa da vidimo... Al nema se za to muda, naprotiv supcina Jandrokovic se tamo hvali kako je ideja treceg entiteta ugasena... Ma ovaj je mala maca u odnosu na ostale hameričke zlotvore koji nema sa čim nisu prijetili. Rafi je bio najgori. ![slika](https://www.europeanforum.net/images/resized/945/uploads/headlines/raffi.jpg) Al kad je trebao ostvariti prijetnje, ***, ništa. Treba zasukati rukave pa se opet ubaciti u sred Evrope sa trupama i to zbog kmeke Islamizirane skupine. Nema od tog ništa. Sad da rat počne ne bi kurcem mrdnuli, možda bi došao CNN da snima Muslimane kako takijaju. Jedino što mogu je dati pare SDSu i PDPu da nam prave probleme i razbijaju jedinstvo. Al narod je jedinstven. To je jedino bitno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NSOS
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 15:46 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Meni je jasno da muslimani ne mogu ništa napraviti vojno ni nikako ako Srbi i Hrvati proglase svoje države u BiH.
Oni koji se ne bave biznisom vjerojatno ništa ovo ne razumiju ali takvih pitanja ima koliko hoćeš. Mogu da se pripoje već priznatim državama. Mogu, ali onda bi te priznate drzave dobile sankcije. Formalno ujedinjenje sa Srbijom i Hrvatskom je dosta tesko. Verovatniji je neki savez nezavisnih drzava. Ili Srbije sa Republikom Srpskom i Hrvatske sa Herceg Bosnom ili tri drzave unutar danasnje BiH.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 15:48 |
|
|
Ne mora da znači, danas nije 2000.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 16:08 |
|
|
NSOS je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Mogu da se pripoje već priznatim državama. Mogu, ali onda bi te priznate drzave dobile sankcije. Formalno ujedinjenje sa Srbijom i Hrvatskom je dosta tesko. Verovatniji je neki savez nezavisnih drzava. Ili Srbije sa Republikom Srpskom i Hrvatske sa Herceg Bosnom ili tri drzave unutar danasnje BiH. Događaji u svijetu nakon raspada istočnog bloga stvorila su mnoge presedane. Od Krima do Kosova. I nikom ništa, ujeo vuk magare. Nama su sankcije bolne ako ih stavi Europa, zato što su to najveći trgovinski partneri i RH i SRB. Amerikanci nisu tu toliko važni. Svijet je sve više multipolaran i utjecaj Angosaksonaca se smanjuje. Ako se uhvati pravilan trenutak i izlobira priznanje možemo uspjeti. Primjer je Hrvatska koja je raspisala referendum iako se tomu SFRJ protivila i tvrdila da je nelegitiman. Sve se može samo treba prepoznati trenutak.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 16:11 |
|
|
Da vam kažem, dok muslimani padaju u rođenima 1000 godišnje nama se stvarno ne žuri. BiH treba ostati u komi bar 4-5 godina, i onda vidjeti što sa max 900 000 muslimana.
Mada moja je procjena da će oni i prije toga tražiti svoj tor. Bosanske muslimane BiH ne zanima, to je samo takija za svijet. Njih zanima vlast. Ako vide da padaju ispod 50% stanovništva, onda nema vlasti pa im je i ta cjelovita BiH odjednom neprihvatljiva.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 16:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Opsesija munđosa sa jednom osobom. Ako nestane Dodik...ako nestane Čović....a u permanentnoj mržnji žive sa kompletnim srpskim i hrvatskim narodom. Pa recite da to nije glup narod ? Citat: "Izjava Izetbegovića može se protumačiti kao poziv na ubistvo Dodika"
20.02.2020 20:38 BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da se izjava predsjednik SDA Bakira Izetbegovića "da će nestati kriza u BiH ako nestane Milorad Dodik sa političke scene" veoma bezobrazna i brutalna, te da se može protumačiti i kao poziv na ubistvo.
"Veoma je ružno tako govoriti o srpskom članu Predsjedništva BiH. On (Izetbegović) pokušava da individualizuje problem Milorada Dodika u BiH. Međutim, Narodna skupština i sve srpske stranke u Srpskoj jednoglasno su stali iza zaključaka koji traže odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH. To su podržali i Hrvati u BiH", konsatatovao je Mazalica.
On je naglasio da je velikobošnjačka hegemonistička politika Bakira Izetbegovića i SDA ostala usamljena u BiH.
"To što im stranci pomažu u održavanju lažne slike o tome da u BiH vlada pravda i pravni sistem u kojem strane sudije oslučuju, daje mu za pravo da daje takve izjave", rekao je Mazalica za RTRS i dodao da "ovo nije pravni poredak i da strane sudije u Ustavnom sudu nisu u skladu sa modernim evropskim pravnim tekovinama".
Kada je riječ o viskom predstavniku u BiH Valentinu Incku i njegovim razgovorima sa predstavnicima francuskog Ministarstva spoljnih poslova, Mazalica je rekao da Incko prelazi preko činjenice da je u BiH godinama kršen pravi sistem nametanjem odluka i zakona od strane viskih predstavnika.
"Incko je prećutao da BiH ne može da uđe u EU sa stranim sudijama u Ustavnom sudu i visokim predstavnikom", ukazao je Mazalica.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NSOS
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 16:53 |
|
|
weasel je napisao/la: Događaji u svijetu nakon raspada istočnog bloga stvorila su mnoge presedane. Od Krima do Kosova. I nikom ništa, ujeo vuk magare. Nama su sankcije bolne ako ih stavi Europa, zato što su to najveći trgovinski partneri i RH i SRB. Amerikanci nisu tu toliko važni. Svijet je sve više multipolaran i utjecaj Angosaksonaca se smanjuje. Ako se uhvati pravilan trenutak i izlobira priznanje možemo uspjeti. Primjer je Hrvatska koja je raspisala referendum iako se tomu SFRJ protivila i tvrdila da je nelegitiman. Sve se može samo treba prepoznati trenutak. Samo sto se Srbija i Hrvatska ne mogu porediti sa NATO ili Rusijom. Da nije bilo u interesu zapadnih drzava (istocne se tad posle pada Berinskog zida i Tjenanmena nisu nista pitale) da se Jugoslavija raspadne ne bi se raspala, pa makar Hrvati sto godina lobirali. U svakom slucaju izgleda da Zapadu vise nije toliko stalo do ovakve BiH ali to ne znaci da bi prihvatio, da kazemo Veliku Srbiju i Veliku Hrvatsku. Nesto poput Saveza suverenih (BiH) drzava je po meni najrealnija opcija. Jedna stolica u UN, zajednicke ambasade i valuta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 16:58 |
|
|
NSOS je napisao/la: weasel je napisao/la: Događaji u svijetu nakon raspada istočnog bloga stvorila su mnoge presedane. Od Krima do Kosova. I nikom ništa, ujeo vuk magare. Nama su sankcije bolne ako ih stavi Europa, zato što su to najveći trgovinski partneri i RH i SRB. Amerikanci nisu tu toliko važni. Svijet je sve više multipolaran i utjecaj Angosaksonaca se smanjuje. Ako se uhvati pravilan trenutak i izlobira priznanje možemo uspjeti. Primjer je Hrvatska koja je raspisala referendum iako se tomu SFRJ protivila i tvrdila da je nelegitiman. Sve se može samo treba prepoznati trenutak. Samo sto se Srbija i Hrvatska ne mogu porediti sa NATO ili Rusijom. Da nije bilo u interesu zapadnih drzava (istocne se tad posle pada Berinskog zida i Tjenanmena nisu nista pitale) da se Jugoslavija raspadne ne bi se raspala, pa makar Hrvati sto godina lobirali. U svakom slucaju izgleda da Zapadu vise nije toliko stalo do ovakve BiH ali to ne znaci da bi prihvatio, da kazemo Veliku Srbiju i Veliku Hrvatsku. Nesto poput Saveza suverenih (BiH) drzava je po meni najrealnija opcija. Jedna stolica u UN, zajednicke ambasade i valuta. Ma kakvi, to je nerealno. BiH ikao poluruševna multinacionalna država nema budućnost. Kad se takve tvorevine krenu radpadat tu pomoći više nema. AU se raspala unatoč pokušajima reforme kao SSSR i Jugoslavija. Svijet može prihvatiti takav rasplet ili mogu biti tvrdoglavi pa prihvatiti isto za 20 ili 30 godina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 17:00 |
|
|
Svijet će prihvatiti kako god završi. Ne znam koliko se sjećate, EU i USA su podržavali cjelovitu Jugoslaviju. Malo će se buniti pa će reći oh, ok.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bosnjak007
|
Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH! Postano: 21 vel 2020, 17:05 |
|
|
Koliko nade i strepnje na desetine stranica na kraju ćete opet pognuti kičmu i ko da ništa nije bilo. Al to ste vi, kao krmad koja obožava da se valja u vlastitim ***.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|