|
|
Stranica: 109/333.
|
[ 8320 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 09:37 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45657 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Klasika teorije zavjere prosječnog Balkanca.
Kad se mogu očekivati rezultati testa iz Sarajeva?
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Politikant
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 09:57 |
|
|
|
vezano uz samoizolaciju, imali smo 779 prijava građana, a u 132 slučaja su građani ulovljeni da se ne pridržavaju te mjere.
Balkansko smeće
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:03 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45657 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Čini se da se zaraza među medicinskim osobljem širi i Rebrom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:07 |
|
|
Nagli porast u Njemačkoj 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:13 |
|
|
Naša stranka: ''Pozivamo Tužiteljstvo HNŽ da otvori istragu povodom događanja na SKB Mostar'' Mostar: Lako je biti general poslije bitke, ali bitka se prvo treba završiti Citat: Još jutros smo bili regija bez koronavirusa. Mostar je mirno živio svoj život kao da je neki usamljeni otok do koga virus neće doći. Bašte ugostiteljskih objekata pune ljudi željnih sunca, tržni centri isto tako puni. Nema škole ni fakulteta, pa đaci i studenti preselili na ulice i kafiće. Svuda oko nas drama. Apeliraju znani i neznani na sve što se dogodilo u Italiji koja je olako shvatila prijetnju koronavirusa. Ta će Italija, ta će koronavirus, mi smo najpametniji, ta ovo je Mostar.
I tako sve do danas kada su mediji javili da se i u Mostaru pojavio pacijent s koronavirusom. Društvene mreže su eksplodirale, a i odmah su se ulice grada počele prazniti. MUP je dao brojeve da se prijave oni koji su boravili u inozemstvu, a koji to nisu prijavili. Kakav smo mi ti narod? Možemo li se ikako nazvati ljudskim bićima, ako krijemo i sami od sebe da smo bili u inozemstvu? Zar je potrebno da policija privodi one koji su boravili u inozemstvu? Sada društvenim mrežama kolaju svakakve informacije. Teško je razlučiti što je istina, a što nije. Puno toga nije za prenijeti, ali ljudi su s pravom ogorčeni i bijesni. Prije neki dan smo pisali da virus ne bira, te da stranačka i rodbinska veza u ovim slučajevima ne pomaže.
Posljedice ovoga svi ćemo osjetiti, jer sve ono lijepo o čemu smo pričali bilo je jučer još. Danas je koronavirus u našem gradu i u našem okruženju. Sada je lako biti general poslije bitke, ali ovu bitku mi prvo moramo dobiti. Svi dužnosnici ističu da je ovo ratno stanje. Ako je ratno stanje onda vrijede i ratna pravila. U ratu se nikoga i nizašto ne moli i svatko treba izvršavati svoje obveze. I na kraju očito je da nama nisu dovoljni apeli i molbe. Očito je i da nije dovoljno samo nešto proglasiti, ako to nema tko sprovoditi.
Mi sami očito nismo bili svjesni situacije sve do danas. Trebaju li nam i dalje molbe i apeli da ostanemo kod svojih kuća. Uozbiljimo se konačno jer ovo je zadnji vlak da pomognemo prvo sebi, a onda svima koji brinu o našem zdravlju. E, moj narode zar je toliko teško sjediti u kući i poslušati apele mjerodavnih???
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:15 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:18 |
|
|
|
Više od 10 osoba, liječnika, medicinskih sestara i tehničara s Pulmologije, CUM i RTG službe SKB Mostar od danas u izolaciji.
Nek se srame šta su uradili. Najvjerojatnije će biti poduzete mjere koje se odnose na izmještanje pojedinih odjela, poput Rodilišta. Za sada je najizglednija opcija da se Rodilište premjesti u Kantonalnu bolnicu “dr. Safet Mujić”.
Blago nama, ma bravo Jelka, nije ona niti shvaćala da je toliko ozbiljna situacija u Aluminiju. Jelka Miličević: Ja nisam do danas shvatila da je to toliko ozbiljna situacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:19 |
|
|
useless je napisao/la: Po pitanju ljeta i virusa kad se povuce paralela sa gripom, koliko sam ja skuzio virus ne ubija temperatura nego mu bitno otezava sirenje. Velika vlaga u zraku mu onemogucava da se kapljicno siri daleko. Što je veća temperatura i izloženost uv zračenju, virus kraće može preživjeti na vanjskim površinama, a samim tim se smanjuje vjerojatnost da će se netko zaraziti preko tih površina. Isto tako, boravak ljudi u zatvorenom prostoru i neprozračivanje prostorija u hladnijem dijelu godine je bitan faktor zašto je sezona gripe zimi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:27 |
|
|
|
Bravo HDZ, svaka čast kume.
Koronavirus zatvorio Kliniku za ginekologiju SKB Mostar. Rodilje se usmjeravaju u Rodilište RMC "Safet Mujić".
Zaraženi bio u kontaktu sa osobama koje se nalaze na ginekologiji.
Nakon svega ovoga bolnica praktično na rubu gašenja. Nakon što je HDZ ugasio Aluminij sad mogu komotno i KBC Mostar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:28 |
|
|
|
Dalmacija prvi slucaj Valhalla na Principovom mostu, urla na prolaznike da ce se bacit. Ljudi se smiju.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:33 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
Valhalla je napisao/la: http://www.aromaterapija.biz/aromaterapija/antivirusno-djelovanje-etericnih-ulja.htmlNarokajte se češnjaka, koristite med, eterična ulja, i dezinficirajte ždrijelo sa žestokim pićima, i nemate se čega bojati. traži se raspršivač da dodatno dezinficiramo zgradu. rekoh, šefe, pare na sunce, nabavit ću ja eterična ulja. lavanda, limun, eukaliptus, klinčić u 5x jačoj koncentraciji od uobičajene. ako ništa drugo, sve fino miriše.  edit: inače, kod nas stanje redovno. radimo. ljudi pitaju ima li promjena. zasad nema, kad bude, javit ćemo. bilo mi je malo neobično jučer popodne u gradu, nema šetača, vidi se da je vani samo ekipa s posla/na posao. u sparu par ljudi, svega ima, jedino suhi kvasac nisam našla  doduše, ne sjećam se gdje sam ga zadnji put kupovala. nisam odavno.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:44 |
|
|
|
Je li istina da zaraženi tupan koji je krio da je bio u Italiji studira medicinu?
I kakve će biti mjere, da je ovo ozbiljna zemlja a ne močvara, prvo bi direktor bolnice dobio otkaz, doktor koji je prekršio sve norme izgubio liječničku licencu, a guzonjinog malog na robiju i izbacivanje s medicinskog fakulteta. Ovakav da sutra liječi ovaj jadni narod?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:51 |
|
|
|
Tužiteljstvo otvara istragu zbog prijema zaraženog u SKB Mostar.
O jada ti, šta nam rade, ma ne samo nama, nego i nerođenoj djeci.
Rodilja u Mostaru pozitivna na koronavirus
Žena sinoć rodila carskim rezom, je li beba oboljela još se ne zna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 10:58 |
|
|
|
Pala i posljednja utvrda, koronavirus stigao i u Dalmaciju
Mlađa žena iz Zadarske županije pozitivna na virus
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:09 |
|
|
|
Znači istina, student medicine pobio pola Hercegovine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:10 |
|
|
daramo je napisao/la: O jada ti, šta nam rade, ma ne samo nama, nego i nerođenoj djeci.
Rodilja u Mostaru pozitivna na koronavirus
Žena sinoć rodila carskim rezom, je li beba oboljela još se ne zna.
Sad se postavlja jako nezgodno pitanje je li se ta rodilja stigla zaraziti od ove dvojice ili je to pokupila ranije. I gdje je onda pokupila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Valhalla
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:11 |
|
|
daramo je napisao/la: Pala i posljednja utvrda, koronavirus stigao i u Dalmaciju
Mlađa žena iz Zadarske županije pozitivna na virus 
_________________ Valhalla, Hall of the Slain, the hall presided over by Odin. This vast hall has five hundred and forty doors. A wolf guards the western door and an eagle hovers over it. Till Valhalla!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:14 |
|
|
daramo je napisao/la: Znači istina, student medicine pobio pola Hercegovine. Iss, pa ti Hercegovci umiru k'o muhe, gori nego Talijani 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:14 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:23 |
|
|
|
Nitko na press-konferenciji ne nosi masku...
A stoje na razmaku manje od pola metra.
Samo po tome vidiš koliko su neozbiljni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:26 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne vjerujem da ovo gledam. Pa jebenti..ej Luđački izgledaju. Molim Vas, sve po redu, obavijestite sve oko sebe da se debelo cuvaju, da jedu travu samo nek ne izlaze vani. Jer radije bit na 2g hrane dnevno nego njima doc pod ruke.
_________________ [URL=https://matchnow.info]Pretty Girls in your town[/URL]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:27 |
|
|
|
Doktori bili u kontaktu sa zaraženim a na konfereciji bez maski. Kaže Ante život ide dalje, bit će ga u crkvama, svugdje. Hercegovina za 10 dana po zaraženim prestiže Hrvatsku.
Bože gdje ja živim, tek ovako gledajući ih strah me.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:31 |
|
|
dunno je napisao/la: Nitko na press-konferenciji ne nosi masku...
A stoje na razmaku manje od pola metra.
Samo po tome vidiš koliko su neozbiljni. "Ali nemorate u otvorenom prostoru", kaže im upravo ravnatelj Citat: ... prema studiji, koronavirus bi mogao ostati u aerosolima - suspenziji sitnih čestica ili kapljica u zraku do tri sata.
(New England Journal of Medicine)
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:32 |
|
|
|
Znači već sada imamo petnaestak zaraženih, za 10 dana 500, reče direktor Ante.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 18 ožu 2020, 11:35 |
|
|
|
I ja sada službeno mogu reći da me je strah. Kad vidim tko nam vodi krizni menadžment. Znači, doslovno me jeza prolazi i ne znam na šta će ovo ličit...
Tolika ležernost i tolika neozbiljnost, a u sjevernoj Italiji čije je zdravstvo space shuttle za nas, ljudi umiru ko muhe. Meni ovo kod nas miriše na teške socijalne nemire i krvoproliće kad navale bolesnici u bolnice, a kreveta ne bude.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|