HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 stu 2024, 06:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Osveta Geografije
PostPostano: 08 tra 2020, 10:09 

Eh sad, vama nije problem, nama jest. Mogu i ja reći debeli smo oko Zagreba, radosni smo, nema veze. Samo dižeš cijenu svom proizvodu.

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:28 

E, sad, Kvačice... :001_rolleyes

Porediš babe i žabe. Vi nemate dubine uopšte, mi je nemamo samo u RS (gde nam nije primarna, ogromna Matica joj čuva leđa...)...

Ovo oko Zagreba ako ti nazivaš debljinom? :smijeh Onda je i RS "debela" ... =))

Ipak ispade u pravu Carmello - stvarno je ozbiljna priča o Velikom Dogovoru, Kompromisu, Rešenju - nemoguća... ići će se na staro, dobro, balkansko "ko jami-jamio je"... pa, dobro! :neznam

Nego, na Temu!

Da li je i vama čudno kako su veliki evropski narodi rešili granice? Jeste primetili da su zgodno odeljeni geografskim barijerama?

Npr. Francuska: sa Španijom-Apenini, sa Nemačkom-Rajna, sa Italijom-Alpi, sa Britanijom-Lamanš. Belgija-tampon zona.

Nemačka: Rajna, Alpi, Sudeti... jedino Istok nešto problematičan, nema ozbiljnije prepreke...

Italija, Britanija, Španija... svi su oni uspeli da reše veliki deo Geografske izloženosti... jedino je Istok Evrope geografski uglavnom bez granica na geografskim barijerama... da li je sve ovo ispalo slučajno?

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:34 

Pa i RS je debela oko Banja Luke, što bi onda rekla Slovenija. I Srbija je mala prema Rusiji, to je sve relativno.

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:37 

weasel je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa Italijanima čak ni ne treba mornarica da potopi te vaše "brodice" (sami ste ih tako nazvali) za 20 minuta, dovoljno je da podignu avijaciju i sve te brodice su na dnu mora. A vi nemate ni avijaciju ni pvo, pa da im bar oborite makar jedan avion. Čovek poredi ovaj vaš jad sa italijanskom mornaricom, majko mila.

Naše raketne topovnjače su mali ali dobro naoružani i mobilni brodovi. Oni nisu namijenjeni direktnom konfliktu nego hit amd run taktici i služe kao sredstvo odvračanja. S obzirom da su mali može ih se svugdje sakriti u neku uvalu pored otoka, kojih hvala Bogu Hrvatskoj ne fali, i bilo koji napadač ima ogromnoh problema detektirati takav skriven brod. Da si ikada radio na radaru bilo pomorskom ili zrakoplovnom znao bi da oni nisu toliko oštri da razlikuju brod direktno pored otoka pogtovo tako malen brod. Radar uvijek ima greške i ne prikazuje liniju obale savršeno uvijek postoje smetnje. Dakle naši prekojadranski prijatelji bi doletjeli i pokušali uništiti naše brodove koji bi bili skriveni i kad ih ne bi naciljali na radaru morali bi se spustiti dolje na manje visine a tada bi im mi priredili toplu dobrodošlicu. Čak i kad ne bi niti jedan avion orušili oni nikad ne bi riskirali nizak let i vjerojatnu mogučnost gubitka zrakoplova od svakakve pablje s tla. I to je pretpostavka ako situacija ostane ovakva kakva je trenutno, da Hrvatska nema PZO niti jako zrakoplovstvo, a nakon što RH nabavi oboje žabari će moči samo u najluđoj fantaziji takvo što sanjati.

Kakva hiit and run taktika protiv pedeset puta jače mornarice, kakvo skrivanje od protivnika sa sve podrškom satelita, AVAKS-a. aviona tragača, helikoptera tragača, avijacijom koja broji stotine aparata, razaračima, fregatama, korvetama, podmornicama (nosači Garibaldi i Kavur im ne trebali, pošto ste blizu). Izrokali bi vam te brodiće sa distance sa koje vi ne možete da uzvratite, taj sukob bi trajao pola sata. Na stranu tvoj razumljivi patriotizam, ali to bi izgledalo kao da Real igra protiv nekog seoskog kluba.

To je kao kada bih ja tvrdio da bi mi zaustavili francusku vojsku kada bi nas napali punom snagom, pregazili bi nas za tri dana. Ajde siđi iz sveta mašte u realnost.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:38 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Anglosasi nam neće dati more? Čekaj, koji Anglosasi, ovi kojima je 2. glavni grad (Birmingham) postao većinski muslimanski a u Londonu ne možeš sresti belca? Ovi koji su pokušali koristeći svu diplomatsku i meku silu na raspolaganju da nas zvanično proglase Genocidnim narodom pa ispušili, jel' ti? Trenutno je 2020. godina, ne znam da i ti je poznato? Nevermind, budi srce i pozdravi mi Anglosasku "imperiju u kojoj sunce nikada ne zalazi" kad je sretneš-a trebalo bi da je sretneš, ti se krećeš u prošlom veku... :zubati ti

Anglosaksonska imperijalna politika ima jako malo veze s etničkom sličkom bilo kojeg grada. Elite koje vode tu politiku (i koje su rusofobne i neće vam dati na more) su ISTE ONE koje dovlače te imigrante. Pa vas je Tony Blair bombardirao, najveći trpač Engleske migrantima, kao i Bill Clinton, oba multi-okultisti.

Termin "Anglosasi" je ovdje čisto jezični, govorimo o političkoj uniji zemalja koje su ponikle iz britanske krune i u kojima je engleski službeni jezik. Tzv, "five eyes" UK-USA-CAN-AUS-NZ. Te države odavno etnički nisu homogene i neće ni biti, no za imperijalnu politiku je to posve svejedno. Collin Powell i Sajid Javid jednako provode tu politiku ako ne i više od bljedolikih Engleza. Tom imperiju (koji ponavljam, NIJE etnički) jednostavno smeta pravoslavni koridor do Jadrana kao potencijalni ruski koridor.

To je vojno-političko-financijski imperij kojemu je Rusija ugroza i zato ne želi pravoslavni koridor do Sredozemlja, a tamo gdje je neizbježan, radi sve da pravoslavne narode posvadi, bilo po crkvenom pitanju, jezičnom, državavnim granicama i sl.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:44 

E, sad, Kvačice... :001_rolleyes

Porediš babe i žabe. Vi nemate dubine uopšte, mi je nemamo samo u RS (gde nam nije primarna, ogromna Matica joj čuva leđa...)...

Ovo oko Zagreba ako ti nazivaš debljinom? :smijeh Onda je i RS "debela" ... =))

Potpuno neusporedive dimenzije. Ti moraš uzeti debljinu teritorija po obje osi u odnou na površinu i gustoču naseljenosti.

Središnja Hrvatska (od Mure do Une i od Sutle do Slavonije) je kompaktniji teritorij od Srbije. Srbija je na sjeveru, gdje je gusto naseljena - UŽA od središnje Hrvatske, a tamo gdje je široka je jako PUSTA i naseljena na gušće naseljeno Kosovo i gušće naseljenu zapadnu Bugarsku.

Hrvatska je pusta u zaleđu svoje obale, ali je s druge strane ili još veća pustoš ili hrvatski etnički prostor u BIH.

i da, zapadni dio RS je prilično kompaktan, samo ima problem enklaviziranosti.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:48 

Naravno, ne može svako imati Poljski oblik teritorije (praktično kvadrat!) ali neki relativni minimum dubine je, što se ono kaže, "must"....

Plus još ta neka zakrivljenost Cro: ako iz nekog razloga ne možeš kroz Bosnu - onda iz Vukovara na Konavle putuješ duplo duže... putovati nešto duže je relativno prihvatljivo ali duplo je neprihvatljivo rasipanje resursa... :neznam to samo saobraćajna komunikacija a gde su druge mane, nedostaci, slabosti, otežavajuće okolnosti-može do sutra da se nabraja... :001_rolleyes

Ali ok - vama odgovara i navikli ste! Super, uživajte. Batalimo tu sada već prevaziđenu priču... :zivili

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:51 

To je kao kada bih ja tvrdio da bi mi zaustavili francusku vojsku kada bi nas napali punom snagom, pregazili bi nas za tri dana. Ajde siđi iz sveta mašte u realnost.

Ali šanse da se to desi su nikakve. Sposobnost Francuske da upotrijebi svu svoju teoretsku vojnu silu su jaaaaaako upitne. Oni vas ne mogu napasti svom snagom, jer je nisu sposobni aktivirati.

Moraš znati da je Fidel Castro osvojio Kubu sa nekoliko stotina vojnika, dok je Batista imao službeno 35 000 vojnika i policajaca, daleko bolje naoružanih.

Francuska i Italija vjerojatno ne mogu u jednom trenutku angažirati ni 5% svojih kapaciteta, to su trule države. Sjeti se napada na Gadafija. Nema motivacije, raspoloženja, lojalnosti (još bi im pola oficira okrenulo se protiv "svojih" da odvoje npr. Korziku ili Bretanju) i još imaju sto neprijatelja, vanjskih i unutarnjih, koji bi to iskoristili odmah.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:57 

divizija je napisao/la:

Ali šanse da se to desi su nikakve. Sposobnost Francuske da upotrijebi svu svoju teoretsku vojnu silu su jaaaaaako upitne. Oni vas ne mogu napasti svom snagom, jer je nisu sposobni aktivirati.

Moraš znati da je Fidel Castro osvojio Kubu sa nekoliko stotina vojnika, dok je Batista imao službeno 35 000 vojnika i policajaca, daleko bolje naoružanih.

Francuska i Italija vjerojatno ne mogu u jednom trenutku angažirati ni 5% svojih kapaciteta, to su trule države. Sjeti se napada na Gadafija. Nema motivacije, raspoloženja, lojalnosti (još bi im pola oficira okrenulo se protiv "svojih" da odvoje npr. Korziku ili Bretanju) i još imaju sto neprijatelja, vanjskih i unutarnjih, koji bi to iskoristili odmah.

Znam, ali dao sam samo hipotetski primer. Znam da je tehnički skoro neizvodljiv. Dok je ovaj scenario italijanskog potapanja vaše flote za pola sata itekako tehnički izvodljiv.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 10:59 

Naravno, ne može svako imati Poljski oblik teritorije (praktično kvadrat!) ali neki relativni minimum dubine je, što se ono kaže, "must"....

Plus još ta neka zakrivljenost Cro: ako iz nekog razloga ne možeš kroz Bosnu - onda iz Vukovara na Konavle putuješ duplo duže... putovati nešto duže je relativno prihvatljivo ali duplo je neprihvatljivo rasipanje resursa... :neznam to samo saobraćajna komunikacija a gde su druge mane, nedostaci, slabosti, otežavajuće okolnosti-može do sutra da se nabraja... :001_rolleyes

Ali ok - vama odgovara i navikli ste! Super, uživajte. Batalimo tu sada već prevaziđenu priču... :zivili

Ali nije must, sve ovisi o okolnostima, gore sam ti naveo zašto mi trenutno nemamo problem. Mi bi IMALI problem da je BIH jedinstena, recimo muslimanska ili srpska, ili da se vi nekim slučajem zavolite. E to bi bio problem. Onda bismo se morali podebljati.
Ali trenutno se situacija razvija tako (demografski gledano) da bi u slučaju prvog ispaljenog metka Hrvatska u roku 24 sata izvršila svoje podebljanje. Imaš ogromno praznjenje od Kladuše do Duvna, i hrvatski etnički prostor južnije, gdje je i kritičnije, od Neuma do Uskoplja i ekološki rezervat do Ivan-sedla. Hrvatska vojska se trenutno tako i stacionira - Vukovar (obrambena svrha) i Petrinja-Slunj-Udbina-Knin-Sinj-Ploče za slučaj potrebe da se stvori strateška dubina.

Tako da mi u slučaju da nam zatreba, dubino dobivamo za 24 sata, i ne dajemo ništa zauzvrat. I sad nam policija na tom potezu ulazi u drugu "državu" kako nam se sprdne.

A u mirnodopsko vrijeme, nitko nije zabranio putovanje kroz BIH, niti će. Važnije je BIH tranzit preko HR do zapada, nego nama kroz BIH. Važniji sto puta.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 11:04 

Znam, ali dao sam samo hipotetski primer. Znam da je tehnički skoro neizvodljiv. Dok je ovaj scenario italijanskog potapanja vaše flote za pola sata itekako tehnički izvodljiv.

Ma daj molim te, vidiš li ti tu zemlju? Italija je država koja se urušava, raspada na svakom polju, stari brže čak i od nas i još je prepuna poludivljih stranaca.

Pa pola njihove vojske bi se radije okrenulo protiv njih, za neovisnost svojih regija. A još su dužni Slovencima, Austrijancima. A separatizam u Venetu, Siciiliji, pola Italije bi iskoristilo prvu priliku da to raskupusa.

Snaga Italije ti je ko snaga JNA nekada. Osvajali su jedna manji gradić tri mjeseca. Italija ne bi mogla Sloveniju osvojiti.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 11:07 

Nije Slovenija slaba, ja bih uvijek prije u rat sa Srbijom nego sa Slovenijom.

To je discipliniran narod i kompaktan. Svi rovovi bi bili uredno iskopani, svi na straži uvijek budni, mobilizacija uspješna, logistika radi. Ne vidim kako bi ih pobijedili. Budimo prijatelji sa Slovencima. :zubati

1020 of 2558 - 39.87%

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 11:09 

Ne poredim Italiju sa Kinom. Poredim je sa vama.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 11:26 

divizija je napisao/la:
Hrvatska je kompaktniji teritorij od Srbije.

slika

Ok, nije baš da nisam znao da će to biti ishod priče-doduše, očekivao sam da će Ceha biti taj koji će me ubeđivati u to... :dragobojic

Carmello,

izvini, druže, bio si u pravu! :sad

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 11:35 

Kakva hiit and run taktika protiv pedeset puta jače mornarice, kakvo skrivanje od protivnika sa sve podrškom satelita, AVAKS-a. aviona tragača, helikoptera tragača, avijacijom koja broji stotine aparata, razaračima, fregatama, korvetama, podmornicama (nosači Garibaldi i Kavur im ne trebali, pošto ste blizu). Izrokali bi vam te brodiće sa distance sa koje vi ne možete da uzvratite, taj sukob bi trajao pola sata.

Nitko ne kaže da smo mi jači od njih, pa Talijana ima 10 puta više od nas. Hit and run označava baš to sakrij se naciljaj udari i bježi. Misliš da Hrvatska nema isto radare? Oni bi morali doći na našu stranu obale i napasti nas a s obzirom da ti nemaš pojma o vojnoj pomorskoj taktici ne znaš što to znači.
To ti znači kad bi Talijani sa svim tim brodovima došli kod nas morali bi proći pored naših otoka kojih ima puno i na kojima postoji mnogo obalnih bitnica. Talijani kad bi došli do prvog otoka izrokali bi ih s obale kao švicarski sir. Mi imamo i kopnene lansere protubrodskih raketa koje možemo lansirati odakle god nas volja. A svi ti avaksi i sateliti ti đaba dođu u real time borbi ako je u pitanju polugerilski način borbe koji bi mi primjenili. Unatoč svoj toj prednosti koji oni imaju nas iznimno štiti naša konfiguracija terena. Bilo koji brod koji bi se našao između obale i otoka je otpisan trenutačno. A to da bi nas Talijani pobjedili s daljine pričaj nekom drugom, ja sam ti lijepo opisao situaciju s radarom koju si ti ignorirao, oni tako male brodove kad bi ih mi sakrili mogu jako teško detektirati. Ali ti očigledno nikad nisi radar u životu vidio, pogotovo onaj pomorski i još pričaš o tematici kojoj ne znaš.

Dobar primjer takve situacije je bila Njemačka invazija na Norvešku kad je nadmočna Kriegsmarine napala Norvešku obalu i pokušala iskrcati trupe pored Osla. Nijemci su se međutim preračunali i zaboravili da prolaze uski fjord koji štiti Oslo. A u tom fjordu je bila bitnica na otoku koja je čim je ugledala otvorila vatru na tešku krstaricu Blucher.

Ovako su prošli Nijemci a slično bi prošli i Talijani:

slika
slika

Vidiš kako brod gori kao božićno drvce? Vidiš koliko je blizu obala? Ispekli bi Talijane kao ćevape.
Kad se idući puta namjeriš rugati HV-u prouči literaturu malo bolje da ne ispadneš ovako pametan. :palacgore1 :sega

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 12:01 

A šta ako bi vas posnimali iz satelita, avaksa i avona za otkrivanje, poslali podmornice i ispotapali vas kao decu u plićaku? Vaša "mornarica" nema šanse ni pola sata protiv njih. Saberi se.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 13:00 

A šta ako bi vas posnimali iz satelita, avaksa i avona za otkrivanje, poslali podmornice i ispotapali vas kao decu u plićaku? Vaša "mornarica" nema šanse ni pola sata protiv njih. Saberi se.

Koje podmornice kakav plićak? Naš Jadran je relativno plitko more i ti misliš da je RH banana zemlja pa nema sonare za detekciju podmornica? Podmornice ne napadaju iz blizine nego s par kilometara udaljenosti, s naše strane obale tako velikih otvorenih prostora nema puno a ako ih ima budi siguran da tamo naši brodovi neće biti. Talijani kad bi se uvukli s tim podmornicama bi bili detektirani i prvom prilikom kad bi izronili dočekala bi ih paljba s obale. Uvlačenje duboko u kopno je jako opasno i izuzetno rizično za njih i to izbjegavaju pod svaku cijenu. Podmornica je 10 puta skuplja od jedne naše topovnjače a i ta topovnjaća je izuzetno brz upravljiv brod. Torpedom je teško pogoditi i fregate koje su 5 puta veće a ne male brodove od 25 metara. U planu je nabava black hawk helikoptera s protupodmorničkom opremom kako bi poboljšali tu komponentu HV-a. Ali i bez njih teško bi se oni nama uvukli ispred nosa, takvo što se dešava jako jako rijetko. Jedini puta kada je podmornica ušla u bazu i napravila kaos je bila Scapa flow i ww2 gdje je Gunter Prien (jedan od najboljih podmorničarskih asova) potopio bojni bord Royal Oak i brže bolje potegao petama vjetra inače bi ga se englezi dočepali.

Kad mi ne bi imali otoke prvi bi se složio s tobom da bi nas Talijani pojeli, međutim ovako je situacija potpuno drugačija zato ti lijepo kažem da se okaneš predviđanja sukoba na moru jel nemaš pojma o tome. Hrvatska mornarica ima razumno dobar kapacitet za obranu naše zemlje. Nitko nije rekao da smo najjača sila na morima.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 14:21 

divizija je napisao/la:

slika

Ok, nije baš da nisam znao da će to biti ishod priče-doduše, očekivao sam da će Ceha biti taj koji će me ubeđivati u to... :dragobojic

Carmello,

izvini, druže, bio si u pravu! :sad

Haha, dobro ti ovo sa gifom. :D

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 14:40 

weasel je napisao/la:

Koje podmornice kakav plićak? Naš Jadran je relativno plitko more i ti misliš da je RH banana zemlja pa nema sonare za detekciju podmornica? Podmornice ne napadaju iz blizine nego s par kilometara udaljenosti, s naše strane obale tako velikih otvorenih prostora nema puno a ako ih ima budi siguran da tamo naši brodovi neće biti. Talijani kad bi se uvukli s tim podmornicama bi bili detektirani i prvom prilikom kad bi izronili dočekala bi ih paljba s obale. Uvlačenje duboko u kopno je jako opasno i izuzetno rizično za njih i to izbjegavaju pod svaku cijenu. Podmornica je 10 puta skuplja od jedne naše topovnjače a i ta topovnjaća je izuzetno brz upravljiv brod. Torpedom je teško pogoditi i fregate koje su 5 puta veće a ne male brodove od 25 metara. U planu je nabava black hawk helikoptera s protupodmorničkom opremom kako bi poboljšali tu komponentu HV-a. Ali i bez njih teško bi se oni nama uvukli ispred nosa, takvo što se dešava jako jako rijetko. Jedini puta kada je podmornica ušla u bazu i napravila kaos je bila Scapa flow i ww2 gdje je Gunter Prien (jedan od najboljih podmorničarskih asova) potopio bojni bord Royal Oak i brže bolje potegao petama vjetra inače bi ga se englezi dočepali.

Kad mi ne bi imali otoke prvi bi se složio s tobom da bi nas Talijani pojeli, međutim ovako je situacija potpuno drugačija zato ti lijepo kažem da se okaneš predviđanja sukoba na moru jel nemaš pojma o tome. Hrvatska mornarica ima razumno dobar kapacitet za obranu naše zemlje. Nitko nije rekao da smo najjača sila na morima.

Vaši brodovi su dugački 25 metara!? I ti mi mrtav ozbiljan govoriš o nekom sukobu sa trećom pomorskom silom Evrope (ako ne računamo Rusiju)? Pa to je i za jahte smešna veličina, to su čamci. Ti bi sa time nešto branio, i to dok ti neprijatelj ima potpunu sliku bojišta, a ti si slep, ima stotine aviona u vazduhu a ti nemaš nijedan i nemaš ni pvo, i ima razarače, fregate, podmornice, nosače aviona sa F-35, podršku satelita, AVAKS-a, avionima i helikorpterima tragačima itd. I ti bi sve to oterao jahtama od 25 metara!? Cunning plan.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 14:55 

Ja ne mogu vjerovati da ovdje netko govori o ofanzivnim sposobnostima Italije?? JNA je bila ofanzivno sposobnija.

Italija bi izgubila da napadne Crnu Goru, pod uvjetom da su Crnogorci jedinstveni.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 14:56 

divizija je napisao/la:

Središnja Hrvatska momak, središnja. Misquotanje je jedan od najklasičniji načina bježanja iz rasprave u nedostatku argumenata.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 15:04 

divizija je napisao/la:
Ja ne mogu vjerovati da ovdje netko govori o ofanzivnim sposobnostima Italije?? JNA je bila ofanzivno sposobnija.

Italija bi izgubila da napadne Crnu Goru, pod uvjetom da su Crnogorci jedinstveni.

Ja govorim o italijanskoj mornarici i avijaciji u poređenju sa vašom.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 16:14 

Ja govorim o italijanskoj mornarici i avijaciji u poređenju sa vašom.

Opet ti kažem, to ti je ko JNA, sve je bilo u usporedbi s nama puta pedeset.

Vojsku ne čini samo gvožđe.

A još je jedna stvar tu bitna, što bi mi ratovali s Italijom? Mi smo njihovi, oni su naši.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 16:22 

Vaši brodovi su dugački 25 metara!? I ti mi mrtav ozbiljan govoriš o nekom sukobu sa trećom pomorskom silom Evrope (ako ne računamo Rusiju)? Pa to je i za jahte smešna veličina, to su čamci. Ti bi sa time nešto branio, i to dok ti neprijatelj ima potpunu sliku bojišta, a ti si slep, ima stotine aviona u vazduhu a ti nemaš nijedan i nemaš ni pvo, i ima razarače, fregate, podmornice, nosače aviona sa F-35, podršku satelita, AVAKS-a, avionima i helikorpterima tragačima itd. I ti bi sve to oterao jahtama od 25 metara!? Cunning plan.

Topovnjače su 50-55 metara ali ima i manjih patrolnih od 30 metara. Nije bitna dužina broda nego naoružanje. Jedna ta raketa s topovnjača raspolovi fregatu od 180 metara kao perec. A mi imamo 5 takvih topovnjača koje svaka nose dva lansera s 4 rakete. Vidim već si sad uključio zrakoplovstvo kad si vidio da ti argumenti o mornarici ne drže vodu. Hrvatska ima radar za nadzor neba i mora kao i sonare za podmorje. Nismo mi slijepi. Talijani imaju daleko jaču mornaricu ali ti govoriš o scenariju gdje oni napadaju nas. U tom scenariju oni moraju doći k nama i čim bi došli u blizinu naše obale počela bi paljba po njima. Imamo i kopnene lansere koji bi kao roj zasuli Talijane. Jedna raketa u nosač aviona i ode kao cigla na dno, a mi takvih raketa koje smo nabavili od Švedske imamo hrpu cijelu. Imali ste vi 1991. kompletan nadzor neba i jaku mornaricu a mi smo nadzirali otoke i pogodi što se dogodilo? Poslali smo vam par brodova na dno Bračkog kanala a ostali su podvili rep i pobjegli u Boku. Tebi ne vrijedi objašnjavati kad si ti u glavi zactrao što ti se sviđa i argumenti ne dopiru do tebe.

Talijani da nas napadnu bi prošli slično, uništili bi im velik broj tehnike i nanjeli ogromne gubitke a opet ne bi ostvarili kontrolu nad našim morem. Na isti način kako su Vijetnamci dobili Amerikance dobili bi mi Talijane. Polugerilska taktika i tvdroglavost.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2020, 16:43 

Avijaciju sam uključio od početka, ako se vratiš na prvi post na tu temu, videćeš. Aj vidim da si napaljen pa misliš da Italijani nemaju rakete kojima bi gađali vaše lansere znajući gde su, dok vi ne bi videli ništa zbog elektronskog ometanja, ali ajde sanjaj i dalje. I još si u jednom trenutku rekao da kad bi nabavili avione, ne bi vam mogli ništa. 10 F-16 (dva su za obuku, a ostali ne bi bili svi operativni od ukupno 12 koliko planirate) protiv nekoliko stotina EF i F-35, e to bi napravilo drastčnu razliku. Svi ti lanseri bi bili porokani dok ne bi ni znali da su gađani. Što se tiče radara, pročitaj malo o HARM raketama. Ali ajde, neću dalje da tupim o ovoj budalaštini, jebali bi im mater, slažem se.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: