|
|
Stranica: 11/14.
|
[ 343 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 22:18 |
|
|
Nacrti zakona za Hercegovinu ili Nacrt zakona za hercegovačke ustaše predstavlja jedan predlog zakona i ustrojstva Hercegovine koji je napisao Valtazar Bogišić. Napisan je kako bi eventualno poslužio za potrebe ustanika u Hercegovini. Predlog zakona najviše pažnje posvećuje vojnim pitanjima. Bogišić je držao u tajnosti ovaj projekat zbog odnosa sa crnogorskim dvorom koji se suprostavljao hercegovačkim glavarima koji su hteli da samostalno urede Hercegovinu. Kao mesto skuštine pominje se manastir Kosijerevo.
Ceo predlog zakona je podeljen u odeljke a odeljci u paragrafe. Ukupno ima 77 paragrafa.
-Prvi odeljak nosi naziv Ustroj privremene zemaljske uprave za Hercegovinu. Kao predsednik je naveden Mićo Ljubibratić.
-Drugi odeljak naziv Osnovna javna prava Hercegovine i u njemu se govori o jednakosti pred zakonom, zaštiti ličnosti, imanja, časti, političkih prava itd.
-Treći odeljak nosi naziv Struka unutrašnjih poslova uređuje pitanja administracije, unutrašnjih poslova, sigurnosti stranaca, saobraćaju, bezbednosti itd.
-Četvrti odeljak nosi naziv Vojnička struka i govori o obaveznom služenju vojnog roka za sve Hercegovce od 18 do 50 god. a da Hercegovci-muhamedanci ne služe vojsku ali moraju dati dovoljno jemstva da neće biti protivnici narodnoj vojsci.
-Peti odeljak nosi naziv Vojnički sud i ima 14 tačaka. Predviđeni su vojnički sudovi u svakoj četi, nabrojani su glavni vojnički zločini i prestupi i način kažnjavanja. Od sankcija se pominju globa kao i smrtna kazna.
-Šesti odeljak nosi naziv Vojnička ekonomija, ima 8 tačaka i uređuje vojne nabavke, ratni plen i dobrovoljne priloge.
-Sedmi odeljak nosi naziv Sudska struka i odvaja građanske i krivične sporove od vojnih i uređuje druga pitanja i sudskog postupanja.
-Osmi odeljak nosi naziv Ustroj zemlje i uređuje administrativnu podelu zemlje i prava i dužnosti okruga i okružnih glavara. Deveti odeljak nosi naziv Finančna struka i u ređujeje finansijska pitanja, poreze, carine, blagajne i dohodak.
Valtazar Bogišić (Baltazar, Baldo; Cavtat, 20. decembar 1834.[1] — Rijeka, 24. april 1908) je bio srpski[2] istoričar prava, ministar pravde Crne Gore, profesor, pravnik. Bio je aktivni radnik Ujedinjene omladine srpske i član Srbokatoličkog pokreta u Dubrovniku.[3] Valtazar Bogišić stvorio je izreku „Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi“[4]
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 22:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Dragi Srbeki, dobrodosli na rad i zivot u RH. Tu vas čekaju duplo bolje plaće i najuređenija država S-H govornog područja. Ovi tipovi koji romantiziraju NDH su marginalni u većim gradovima. U njima vladaju Euri i kune. U Zagrebu se sigurno nemate čega bojat. Pitajte onog Severininog.  Što bi Srbeki radili u HR za siću,kad mogu radit u Sloveniji,Austriji,Italiji i Njemačkoj za daleko bolje novce+neće u tim zemljama imat problema što su Srbi ?!
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 22:54 |
|
|
weasel je napisao/la: Za te ljude se svašta može reći ali da su kukavice e to bome nisu. Da su bili kukavice ne bi partizanija kmečala o njima idućih 80 godina nego bi im se rugala kao Talijanskoj vojsci. Više su bili fanatični,indoktrinirani i pod dejstvom alkohola. Jer onakve monstruozne zločine nisu mogli počinit prisebni i normalni ljudi,bez pomoći alkohola i indoktrinacije.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 23:09 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Dragi Srbeki, dobrodosli na rad i zivot u RH. Tu vas čekaju duplo bolje plaće i najuređenija država S-H govornog područja. Ovi tipovi koji romantiziraju NDH su marginalni u većim gradovima. U njima vladaju Euri i kune. U Zagrebu se sigurno nemate čega bojat. Pitajte onog Severininog.  Što bi Srbeki radili u HR za siću,kad mogu radit u Sloveniji,Austriji,Italiji i Njemačkoj za daleko bolje novce+neće u tim zemljama imat problema što su Srbi ?! Ja sam Švabo, rođeni. Dijete gastarbajtera. Znam jako dobro što je bolje u RH. Nije sve u €.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 23:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja sam Švabo, rođeni. Dijete gastarbajtera. Znam jako dobro što je bolje u RH. Nije sve u €. Nije sve u evrima,al se bez njih ne može živjet. Isto ko ni prije bez DM.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 23:20 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ja sam Švabo, rođeni. Dijete gastarbajtera. Znam jako dobro što je bolje u RH. Nije sve u €. Nije sve u evrima,al se bez njih ne može živjet. Isto ko ni prije bez DM. U Hr imaš €, malo manje nego u D. i svaki vikend možeš u Srbiju. Iz Minhena ne ide baš a o sjeveru da ne pričam. Tu je i jezična barijera pa nekretnine. U okolici Zga se može jeftino živjeti bez problema. Eto npr. kad sam sve zbrojio i oduzeo, meni se ne isplati ići raditi u Njemačku iako bih vjerojatno bio jako dobro plaćen.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 23:25 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Za te ljude se svašta može reći ali da su kukavice e to bome nisu. Da su bili kukavice ne bi partizanija kmečala o njima idućih 80 godina nego bi im se rugala kao Talijanskoj vojsci. Više su bili fanatični,indoktrinirani i pod dejstvom alkohola. Jer onakve monstruozne zločine nisu mogli počinit prisebni i normalni ljudi,bez pomoći alkohola i indoktrinacije. Nemoj  , kao da su oni jedina vojska gdje je zločina bilo. Palili su i vaši gdje su stigli i još su se povampirili na Bleiburgu. Zato nema kmečanja, rat je rat.
_________________ Ubi’st nostrum imperium?
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 23:52 |
|
|
weasel je napisao/la: Nemoj  , kao da su oni jedina vojska gdje je zločina bilo. Palili su i vaši gdje su stigli i još su se povampirili na Bleiburgu. Zato nema kmečanja, rat je rat. Uopšte ne kmečim. Priznaćeš da nije neka velika hrabrost bila ubijat ljude u Jasenovcu,ili seljake po selima ? Ali slijepa mržnja,indoktrinacija i dejstvo alkohola 100%.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 23:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Tu priču o NDH treba prije svega radi sebe, a ne radi drugih, staviti u metalni sanduk i zaliti betonom kao u Černobilu. Doslovce se radi o radioaktivnom komadu povijesti.
Da. I zakopati što dublje.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 13 tra 2020, 23:56 |
|
|
Sad će nas proglasit ljevičarima, leftardima, soroševim plaćenicima, jugosima, samo da ne bi preispitali svoje dogme.
|
|
Vrh |
|
 |
1986
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 00:07 |
|
|
Svi smo mi ustaše, uključujući i Robbija i Junuza, samo što oni to drže u celofanu ili ne znaju da jesu. Da ste vi stvarno protiv ustaša, bili bi i protiv Herceg-Bosne. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 01:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82376 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ja ne takijam. Osobno smatram da je miješane brakove s narodima s kojima si u konfliktu, mudro izbjeći. S ostalima može kako hoćeš. No, naravno da bih se prije oženio s npr. anacionalnom Muslimankom (koja ne "praktikuje islam") ili Srpkinjom lijeve orjentacije, nego Hrvaticom koja ima Pavelića na wallpaperu. Na prvom mjestu mi je da mi djeca ne budu retardirana, a onda kad su normalna onda fino mogu bit Hrvati, STEM,....
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 01:58 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2445 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Moglo bi se o HercegBosni kao o NDH sutra pričati. Oprez ne letit brzo ta povijest je slabo ili nikako istražena. Živa čovjeka se ne sahranjuje, treba to ozbiljno i objektivno istražiti i kakav god na kraju zaključak bude, taj dio povijesti sahraniti, zabetonirati i tu temu svesti na nivo teme o mezopotamijskoj civilizaciji. Jedno je sigurno, a to je da iz današnje perspektive civiliziranog društva, nijedna strana nije 'prava' i ne treba uopće to svoditi na biranje strana nego na čisto povijesno istraživanje nedovoljno istraženog dijela povijesti. Domovinski rat proglasiti svetim sve ostalo nebitnim.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 02:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82376 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 03:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Diablo je napisao/la: Vidite kako gospodin Aleksije trazi i DGG(kao i politicka vrhuska srbije), sta mislite zasto? DGG će završiti u Hrvatskoj, pri raspadu BiH ako bude isti nemiran, prva će se HV nacrtati na tom prostoru odakle se i povukla. Srbima koji na temelju RS grade svoje odcjepljenje entitetske granice su svetinja inače se otvara njima opasna pandorina kutija kod Istočnog Sarajeva i muslimanskih težnji prema Istočnoj Bosni. Srbi prvi ne smiju milimetar zahtjeva imati prema DGG, inače onda entitetska granice ne vrijedi plus tu je opasnost novog saveza Hrvata s Muslimanima. Nisu toliko glupi. Srbima iz Banja Luke je nužno savezništo s Hrvatskom da bi imali puno veću garanciju da će se BiH mirno razići. Također, meni je poprilično jasno da ćemo Muslimanima praviti po onom nenaseljenom kamenjaru (entitetska granica između Glamoča i Šipova) nekakav koridor prema USK, u zamjenu za rješenje Srednje Bosne. Ali to ovisi o njima. Ako napadnu Hrvate onda im sve visi. Kakav koridor? Tamo ni ovce ne mogu proć, a kamoli nešto drugo. I kakvi koridori? Zar smo djeca da se igramo bojicama? USK sa Sarajevom neće imati neke veze. Ako će doć do raspada, on će ići po nekim većim linijama. Pitanje je što sve RH želi uzeti. Osobno mi se logičnim čine banovinske granice, plus možda neki dogovor da Žepče i Usora uđu tu, od Travnika do Žepča ima 2 šumska srpska sela koja su na granici općine Zenica, ali to je šuma. Do Usore takvog mosta nema, no vrijedi ovo gore kaj sam napisao. Realno, muslimana ima premalo za državu. Milijun ljudi s tendencijom pada. Crnogoraca ima duplo manje (plus pola ih se smatra Srbima), ali su na moru (zahvaljujući nama) i imaju kompaktnu državu. Što bi mogli biti muslimani? Labirintistan? Srbi im drže sve vrhove i vodu oko glavnog grada, ej  Oni su išli ginuti za Vitez, valjda da se spoje s Bihaćem i na Mostar, jurcali prema moru jer su mislili da smo slabiji od Srba. Možda i jesmo bili, ali to je prošlo vrijeme sada. RH je cjelovita... A preko pola BiH muslimana, zivi u Sarajevu i Tuzli, dodaj i Zenicu imaš 2/3. Ali kakva bi to država bila? Prije rata bi bilo smisla nešto između rijeka Bosne i Drine, a sada.... Osobno mislim da ćemo se mi, prije ili kasnije, sa Srbima razgraničiti oko rijeke Bosne. Muslimani možda dobe neku autonomiju kod njih. Da se htjela napraviti muslimanska država, dobili bi Ozren, možda i Doboj+planine oko Sarajeva i Brčko. A i tada bi im falilo Podrinje... Nema tu kruha za njih. Prošlo je vrijeme malih crtanja karata. A za NDH, ustaše su bile budale, ali mi smo htjeli drzavu, jbg. Ako se BiH raspadne i Banja Luka, Mostar, Travnik i Derventa uđu u nju, riješili smo većinu problema.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 07:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ustaštvo prije svega znaci ustaski lideri.
Iste osobe su bile 1930. ili kad je vec pokret nastao, i za vrijeme WW2 kada su napravili genocid nad 3 naroda. Nema Pavelic 1 i Pavelic 2, NDH 1 i NDH 2.
Nije Hrvatska jedina koja je imala nacističku puppet vladu u Europi. Nijedan narod ne slavi Hitlerove gubernatore iz WW2, niti će Hrvati.
To sto je dotična vlast iskoristila sentiment dijela Hrvata i sto se desilo da Hrvati, kao ni npr. Slovaci, dugi niz stoljeća nisu imali državu,, to nije nikakav razlog da budemo jedini narod koji slavi nazi puppet state. Nemamo mi tu šta slaviti, ali mi ne možemo dopustiti histeričnu, megalomansku i pretjeranu kritiku kakvu ti iznosiš. Također, naše situacije nisu usporedive sa svima. Drugo, baltički narodi i Ukrajinci uopće ne zauzimaju negativan stav prema svojm "nazi puppets" kako ti to kažeš. Razlog je vrlo jednostavan, njima je na drugoj strani bio Staljin i oni će jednostavno reći da je to za njih bilo pitanje opstanka. A bilo je i za Hrvate slično. Reci mi, gdje imaš nešto slično programu Stevana Moljevića među antifašistima po Europi? Gdje po Europi imaš antifašističke Borićevce, Španovice, Udbine, Gvozdanska, Kulen Vakufe? Ono što ne želiš prihvatiti, da ustaše nisu samo iskoristili sentiment Hrvata (i to ne djela Hrvata, već gotovo unisonog naroda) za svojom državom, ustaše i domobrani su za naš narod značili biološki opstanak. Ti Robi, kao Hercegovac, postojiš zahvaljujući ustašama, jer bi ti pretke antifašisti 41. i 42. ISTRIJEBILI da nije bilo ustaša i domobrana. Zato mi ne možemo prihvatiti histerično nabacivanje blatom po toj vojsci i narodu koji je stajao uz nju. Da, bilo je loše vodstvo, da bilo je zlodjela, ne nitko normalan takav režim ne bi danas uvodio, (zapravo ga ne bi ni tada uvodio da su međunarodne okolnosti bile drugačij), ali isto tako našem narodu nije priznavano pravo na samoodređenje i naš narod je bio suočen s antifašističkim gencoidom. I u tim i takvim okolnostima je prihvaćeno tutorstvo nacista. To nije usporedivo. Pa nama je uvođenje rasnih zakona bilo uvjet da se odobri uspostava vojske NDH. Nikada jednom Židovu ne bi pala dlaka s glave da to nije bio plod vanjskog pritiska. A ta vojska nam je trebala, nije to bio naš hir. Alternativa nam je bila da uživamo u antifafašističkom etničkom čičenju Hrvata. I molim te, nemoj mi odgovarati sa Klasić/Goldsteinovskim glupostima kako su Srbi ustali zbog ustaša. Srbi su ustali zbog Hrvatske, ustali bi uvijek i u svakoj situaciji gdje njihovu smrdoslaviju mijenja nešto drugo, ustali su i u Srbij ii Crnoj Gori gdje nije bilo ustaša, pripreme ustanka su bile još u travnju, stotine Hrvata su poklali još prije uspostave NDH, Moljevićev program je nastao već u lipnju, i glavni motiv je bio što su Hrvati "izdali" Jugoslaviju. I ti i takvi Srbi su imali punu potporu saveznika (jednako ko što danas daju potporu glavosjecima u Siriji) i što su Hrvati trebali? Što bi ti Robi napravio?? Uživao bi u antifašističkom uspostavljanju homogene Velike Srbije da ne bi slučajno surađivao s Hitlerom? I opet ponavljam, nitko tu ništa ne slavi, nismo mi Hrvati ti koji se na taj period vraćamo. Ali nam se stalno zbog njega pokušava nabiti komplekse, a TO nećemo prihvatit, nikada. I još manje ćemo prihvatit Hrvate poput tebe koji jadno i defanzivno misle da će se "opravdat" time što jako hračnu po ustašama. Kritika da, ali realna i u temeljena.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 07:52 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ne mogu shvatiti da te debile itko živ ima potrebu braniti. Ne kontam, da je NDH još tema, sad će 100 godina proći od nje. Fucking nepune 4 godine promašaja za promašajem - nebitne za hrvatski narod. Sve što imamo od njih je negativnost. NDH uopće ne treba biti tema. 1200 godina povijesti Hrvata- kakve takve, nebitnih 4 godine (s vremenskog aspekta) toliko uzima javne energije, plus što je NDH glavni uzročnik uspona marginalnih komunista na vlast i učvršćivanja jugoslavenske ideje, koja je poslije ubojstva Radića bila totalno potonula u hrvatskom narodu.
Toliko promašaja u 4 godine - likovi su bili totalni debili, a povrh toga sadisti i kukavice. 1. Zašto je partizan i komunist Tuđman imao potrebu braniti ustaše od neutemeljenih optužbi o 700 000 u Jasenovcu? Zato što nikako da shvatite da je svaka neutemeljena optužba na račun NDH samo instrument držanja Hrvatske i Hrvata kuš. 2. Te 4 godine nisu nebitne. Dan danas se Švabo zbog nacizma mora posipavat ritualno pepelom, dan danas Rusi nastoje Baltima i Ukrajincima nbiti komplekse zbog toga perioda i Srbi nama. Te 4 godine su jaaaaako bitne. 3. Jugoslavije je postojala i prije ustaša i vojska te prethodne Jugoslavije (četnici) su imali program genocida nad Hrvatima i puno podršku antifašističkih sila. Komunisti su uspjeli nametnuti manje loš antifašizam po nas (iako isto grozan), nisu ustaše veze imali s time, čak komunistima treba odati priznanje na tome, to je osnovni razlog što ih srpski nacionalisti ne podnose. 4. Sadisti nisu bili ništa veći od drugih, a kukavice sasvim sigurno bili nisu.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 07:57 |
|
|
Ako podijeliš ustaške uniforme djeci od 16 g. I domobranima kako bi se utopio među njima sigurno jesu bili kukavice, bar vodstvo i bar na kraju rata.
Daj Divizija, gledam na drugim temama si pametan čovjek. Zakopaj tu epizodu. Mrljaš ovako i današnju Hrvatsku i domovinski rat.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 08:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vrati se. Nećemo ti ništa. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1241 of 2558 - 48.51%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 09:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ako podijeliš ustaške uniforme djeci od 16 g. I domobranima kako bi se utopio među njima sigurno jesu bili kukavice, bar vodstvo i bar na kraju rata.
Daj Divizija, gledam na drugim temama si pametan čovjek. Zakopaj tu epizodu. Mrljaš ovako i današnju Hrvatsku i domovinski rat. A ako to naprave partizani, onda se radi strip o Bošku Buhi... Ti govoriš o šačici ljudi s vrha, o kojima imam jako loše mišljenje, ja govorim o običnim ljudima koji su postajali ustaše i domobrani. Ovo je razlog ZAŠTO: https://narod.hr/kultura/13-travnja-194 ... BwcosI2dNUI zato je jako opasno te ljude nazivati sotonistima i nacistima, to su bili obični seljaci koji su osjećali opradanu biološku ugrozu i samo htjeli svoju neovisnost. I po stoti put, niti sam ja niti itko od Hrvata taj ko to stalno iskopava. Što se mene tiće, biti ću presretan ako ove godine korona syebe sve komemoracije, od Jasenovca, Bleiburga, kumrovečki dernek, sve.... To iskopavaju drugi s ciljem da nam nabiju komplekse. NEĆE IĆI. Ako se teme već otvore, ako nam se hrpu bandita koji su minirali pruge nameće kao heroje, ako se obilježavaju klanja Hrvata u Lici kao antifašistički ustanak, ako netko krene s pričom o tome da su Hrvati bili sotonisti i nacisti jer su UNISONO podržali NDH 1941., ja ću mu odgovoriti da je to laž. Slobodni ste početi od sebe i prestati se baviti tim razdobljem, MI ĆEMO ODMAH SLIJEDITI. Ako ti, Robi i ostali prestanete s potrebom da hračkate po svojim predcima u nadi da ispadnete košer u modernom pederoliberalnom okruženju, ja ću to zakopat. Nikakav problem, dapače. Ne iskopavamo mi te 4 godine, ali nećemo prihvatiti ni lažni narativ o njima. I to ne zato što smo fanatici, već znamo jako dobro čemu taj lažni narativ služi. On uvijek i nepogrešivo služi nabijanju kompleksa Hrvatskoj na vanjskom planu, a hrvatskoj desnici na unutanjepolitičkom planu. Današnju Hrvatasku i Domovinski rat ne možeš odvojiti od svoje prošlosti. Isti su Hrvati onda i danas, ista su sela "ustanka" 41. i 91., ista su sela davala ustaše i domobrane i mupovce i zenge i hosovce, u istom Srbu su krenuli oba puta, ista smo obilježja nosili i onda i 91. i mi i Srbi. Ta "hrvatska takija" koju vi prodajete nikoga ne impresionira. Ne braniš Domovinski rat lažući o 1941. i prosipanjem takije, ispadaš smiješan u pismenom svijetu. NDH režim treba osuditi, ali realno, utemeljeno i sve staviti u kontekst. Situacija gdje se nabacuje crnilo po ustašama do ibera, a istovremeno veliča minere putničkih vlakova i klanja Hrvata po Tromeđi nikakvu korist nama ne donosi. Naprotiv, time se legitimizira jugokomunistički režim i pravo Srbe da "ustanu" i 91., jer su samo branili "tekovine NOBa" koje je mrski Tuđman ugrozio svojom pomirbom Hrvata, vraćanjem istih ili sličnih obilježa, "izbacivanjem" Srba iz ustava itd..... Previše je sličnosti između 91. i 41., da bi mogao obraniti 91. bacanjem tona blata po 41. To te u psimenom svijetu samo čini sprdnjom.
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 11:19 |
|
|
divizija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ustaštvo prije svega znaci ustaski lideri.
Iste osobe su bile 1930. ili kad je vec pokret nastao, i za vrijeme WW2 kada su napravili genocid nad 3 naroda. Nema Pavelic 1 i Pavelic 2, NDH 1 i NDH 2.
Nije Hrvatska jedina koja je imala nacističku puppet vladu u Europi. Nijedan narod ne slavi Hitlerove gubernatore iz WW2, niti će Hrvati.
To sto je dotična vlast iskoristila sentiment dijela Hrvata i sto se desilo da Hrvati, kao ni npr. Slovaci, dugi niz stoljeća nisu imali državu,, to nije nikakav razlog da budemo jedini narod koji slavi nazi puppet state. Nemamo mi tu šta slaviti, ali mi ne možemo dopustiti histeričnu, megalomansku i pretjeranu kritiku kakvu ti iznosiš. Također, naše situacije nisu usporedive sa svima. Drugo, baltički narodi i Ukrajinci uopće ne zauzimaju negativan stav prema svojm "nazi puppets" kako ti to kažeš. Razlog je vrlo jednostavan, njima je na drugoj strani bio Staljin i oni će jednostavno reći da je to za njih bilo pitanje opstanka. A bilo je i za Hrvate slično. Reci mi, gdje imaš nešto slično programu Stevana Moljevića među antifašistima po Europi? Gdje po Europi imaš antifašističke Borićevce, Španovice, Udbine, Gvozdanska, Kulen Vakufe? Ono što ne želiš prihvatiti, da ustaše nisu samo iskoristili sentiment Hrvata (i to ne djela Hrvata, već gotovo unisonog naroda) za svojom državom, ustaše i domobrani su za naš narod značili biološki opstanak. Ti Robi, kao Hercegovac, postojiš zahvaljujući ustašama, jer bi ti pretke antifašisti 41. i 42. ISTRIJEBILI da nije bilo ustaša i domobrana. Zato mi ne možemo prihvatiti histerično nabacivanje blatom po toj vojsci i narodu koji je stajao uz nju. Da, bilo je loše vodstvo, da bilo je zlodjela, ne nitko normalan takav režim ne bi danas uvodio, (zapravo ga ne bi ni tada uvodio da su međunarodne okolnosti bile drugačij), ali isto tako našem narodu nije priznavano pravo na samoodređenje i naš narod je bio suočen s antifašističkim gencoidom. I u tim i takvim okolnostima je prihvaćeno tutorstvo nacista. To nije usporedivo. Pa nama je uvođenje rasnih zakona bilo uvjet da se odobri uspostava vojske NDH. Nikada jednom Židovu ne bi pala dlaka s glave da to nije bio plod vanjskog pritiska. A ta vojska nam je trebala, nije to bio naš hir. Alternativa nam je bila da uživamo u antifafašističkom etničkom čičenju Hrvata. I molim te, nemoj mi odgovarati sa Klasić/Goldsteinovskim glupostima kako su Srbi ustali zbog ustaša. Srbi su ustali zbog Hrvatske, ustali bi uvijek i u svakoj situaciji gdje njihovu smrdoslaviju mijenja nešto drugo, ustali su i u Srbij ii Crnoj Gori gdje nije bilo ustaša, pripreme ustanka su bile još u travnju, stotine Hrvata su poklali još prije uspostave NDH, Moljevićev program je nastao već u lipnju, i glavni motiv je bio što su Hrvati "izdali" Jugoslaviju. I ti i takvi Srbi su imali punu potporu saveznika (jednako ko što danas daju potporu glavosjecima u Siriji) i što su Hrvati trebali? Što bi ti Robi napravio?? Uživao bi u antifašističkom uspostavljanju homogene Velike Srbije da ne bi slučajno surađivao s Hitlerom? I opet ponavljam, nitko tu ništa ne slavi, nismo mi Hrvati ti koji se na taj period vraćamo. Ali nam se stalno zbog njega pokušava nabiti komplekse, a TO nećemo prihvatit, nikada. I još manje ćemo prihvatit Hrvate poput tebe koji jadno i defanzivno misle da će se "opravdat" time što jako hračnu po ustašama. Kritika da, ali realna i u temeljena. Ajde ne seri. Čuj borili ste se za biološki opstanak?! 20 godina ste živeli pod srpskom dominacijom i nije vam bio ugrožen biološki opstanak. A vi čim vam se pružila prilika da osnujete svoju nacističku državu krenuli ste s pokoljima Srba. I za to ste onda dobili Boričevac Gvozdansko i Blajburg. Šta ste mislili, da ćete okolo da koljete Srbe kao ovce, a da vam neće biti bar malo uzvraćeno? A za poređenje 1941. i 1991. si u pravu. Isti ste bili u oba slučaja. Samo su Srbi 1991. uspeli da pruže veći otpor vašem terorizmu u borbi za svoj biološki opstanak.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 11:28 |
|
|
Hvala Vujo. Šah-mat. Zanimljivo je kako se hrvatski i srpski ultradesničari o ovom slažu u 80 % svega.
Malo brojčice ne pašu i koji je pokolj gori, to onako subjektivno ali u globalu se slazu.
Pa dragi moji ndhazisti skočite u Drinu kad ste isti kao i oni.
|
|
Vrh |
|
 |
1986
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 11:35 |
|
|
Ove slike što je Robbie stavio nam svakako ne idu na čast, bilo je dakako istih zvjerstava i u partizana i u četnika. Ali, nažalost bilo ih je i u DR, samo što nije dokumentirano, nisu Srbi sve izmislili.
Po meni to šalje poruku i nama kakav smo narod, ali i drugim narodima. Srbi kad su nas se dokopali šaka 1918. mislili su da mogu radit svašta, pa su nam zatirali nacionalnost, uzurpirali prava, centralizirali tvorevinu, diktaturu uspostavili, zastupnike ubijali i onda je došla 41., a mi nismo zaboravili.
I onda 1945. kuknjava o tome šta smo im radili pa opet udri po Hrvatima do 90. i onda opet rat pa kuknjava Oluja, genocid itd.
Ja se iskreno nadam da se isto neće dogoditi i Muslimanima, da će doći pameti i dati nam ono što nam pripada da ne bi i kod njih bilo kukanja.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 12:06 |
|
|
1986 je napisao/la: Ove slike što je Robbie stavio nam svakako ne idu na čast, bilo je dakako istih zvjerstava i u partizana i u četnika. Ali, nažalost bilo ih je i u DR, samo što nije dokumentirano, nisu Srbi sve izmislili.
Slike, poput milijun drugih ratnih slika, izvađeno iz konteksta... Svaki rat, svaka armija i politika ima brdo takvih slika, što istinitih što lažnih. 
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Prelazak NDH na pravu stranu Postano: 14 tra 2020, 12:15 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ja ne takijam. Osobno smatram da je miješane brakove s narodima s kojima si u konfliktu, mudro izbjeći. S ostalima može kako hoćeš. No, naravno da bih se prije oženio s npr. anacionalnom Muslimankom (koja ne "praktikuje islam") ili Srpkinjom lijeve orjentacije, nego Hrvaticom koja ima Pavelića na wallpaperu. Na prvom mjestu mi je da mi djeca ne budu retardirana, a onda kad su normalna onda fino mogu bit Hrvati, STEM,.... Nemoj zezati... Baš seksi i zločesto. Kao ona Helga iz serije Alo Alo. Znači, Bruna Esih u SS uniformi sa halterima. Ti si više za neku Biljanu Srbljanović a. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|