HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2024, 06:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 903 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija
PostPostano: 01 svi 2020, 10:31 

Bobovac je napisao/la:
Sad Junuz svršava od sreće gledajući tu fotku.

divizija je napisao/la:
Politikant je napisao/la:
Zato što kažete da su Dubrovčani orginalno bili ikavci.

Nisu, nego je čakavica bila "standard", pa su neki njome pisali

Politikant je napisao/la:
Ali ajde kako god nije tema.

Isprid novog nebodera u Splitu:

slika

:aleale

Ovo može dosta objasniti o epidemiji u ST, tj. zašto je 10 puta gora od prosjeka HR.

Napravio sam Robijev eksperiment, kad je stavio slike Černobila i reka evo Tuzle niko nije posumnja,
evo sad nikome nije sumnjivo da možda nije Split u pitanju. Nije dobro bratjo. Ima bit da stvarno nismo daleko od toga.
...Inače slika je iz Dubaija.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 10:38 

Dakle već su nas skuhali.

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 10:45 

Ne bojte se djeco. Bog misli na nas kad već mi ne znamo misliti. Zahvaljujuči epidemiji (Bog je blagoslovio) Hrvatska će biti sigurna od tih životinja koju bar godinu.
Čini se malo, ali važno je dobiti na vremenu i svaki dan je vrijedan.

Daće Bog pa je ovo tek početak. Daće Bog...

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 11:11 

Bobovac je napisao/la:
Ne bojte se djeco. Bog misli na nas kad već mi ne znamo misliti. Zahvaljujuči epidemiji (Bog je blagoslovio) Hrvatska će biti sigurna od tih životinja koju bar godinu.
Čini se malo, ali važno je dobiti na vremenu i svaki dan je vrijedan.

Daće Bog pa je ovo tek početak. Daće Bog...

Ovisi o tome što će biti nakon epidemije. Jer zemlje u razvoju bi mogle biti teže pogođene, pa bi pritisak na granice mogao biti još veći kada ovo prođe.

Ali će i ksenofobija biti veća, zbog krize ovdje, pa bismo umjesto pendreka i suzavaca na grčko-turskoj granici mogli imati i mitraljeska gnjezda.

Što bude veća kriza ovdje, ljudi će agresivnije braniti svoje resurse od onih koji na njih nasrću.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 11:13 

Ne sviđa mi se tvoja logika nazivanja životinjama.

Da im posvijetliš face, i malo pokvariš kvalitetu fotke, mogao bi napisat: 1970. Hrvati na baušteli u Njemačkoj, nepismena i religiozna skupina koja u domovini je ostavila brojna gladna usta koja sad ovise o njihovom bauštelanju.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 15:43 

daramo je napisao/la:
U Hrvatsku jedino ide srpska mlađarija preko ljeta, zaradi malo džeparca, okupa se i to je to.
Da netko dovede obitelj u Hrvatsku iz Srbije nema šanse.
Isto vrijedi za Bošnjake, na bauštelu u Hrvatsku, zarede i onda to troše pare u Bosni.
Ni u jednom slučaju im se ne isplati trošiti pare u Hrvatskoj kad je u BiH i Srbiji jeftinije.
S tom mogu nešto ovamo u Hrvatskoj ne bi mogli ništa.

Udaju se Srpkinje često u Zagrebu, sve više.

Ova živi u Zagorju doduše, al je predivna što je je. :zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 16:08 

Pa zato ja kažem da treba biti zadrt.

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 16:09 

dudu je napisao/la:
daramo je napisao/la:
U Hrvatsku jedino ide srpska mlađarija preko ljeta, zaradi malo džeparca, okupa se i to je to.
Da netko dovede obitelj u Hrvatsku iz Srbije nema šanse.
Isto vrijedi za Bošnjake, na bauštelu u Hrvatsku, zarede i onda to troše pare u Bosni.
Ni u jednom slučaju im se ne isplati trošiti pare u Hrvatskoj kad je u BiH i Srbiji jeftinije.
S tom mogu nešto ovamo u Hrvatskoj ne bi mogli ništa.

Gledao sam. Vrhunski - priroda i dobri ljudi. Nikakva "politika imigracije" ne može ovo da napravi. <3 :smajl007

PS Ja kad sam u Splitu, uredno pričam ekavicu. I to ponajviše sa momcima koji izgledaju kao da "skidaju glave", daleko bilo. =))

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 16:25 

Nbgd88 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Gledao sam. Vrhunski - priroda i dobri ljudi. Nikakva "politika imigracije" ne može ovo da napravi. <3 :smajl007

PS Ja kad sam u Splitu, uredno pričam ekavicu. I to ponajviše sa momcima koji izgledaju kao da "skidaju glave", daleko bilo. =))

Nitko Srbima u Splitu ne bi ništa nažao učinio čak i s jakim ekavskim izgovorm. Ono s dresovima je totalno druga prića ali to bi se dogodilo i da je netko nosio Dinamov ili Riječki dres.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 16:33 

Naša Kvačica je napisao/la:

Kad otkriješ kopanjem knjiga da si zapravo Indijac. :D Nasah Kvacisah

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 16:52 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Kad otkriješ kopanjem knjiga da si zapravo Indijac. :D Nasah Kvacisah

Junuze dragi, dopusti mi da objasnim. Nemam ja ništa protiv da sutra neki čistokrvni Arapin postane Hrvat.

Ali da postane Hrvat. Ne možeš im praviti džamije a očekivati da se asimiliraju. Primati možeš ljude. NE možeš primati kulture ni poticati multi-kulturu. Multi-kultura je zlo.

Da zaključim, treba jasno staviti do znanja kad dođe imigrant da MORA postati Hrvat. Dakle, to nije opcionalno. Normalno to se nekima neće svidjeti i takvi će otići negdje drugo što je dobro za nas. Oni kojima se ideja sviđa će ostati što je opet dobro za nas.

1029 of 2558 - 40.23%

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 17:02 

Vazda braca Srbi prije Arapa i inih muslimana iz kojekakvih vukojebina. Pa makar opet s njima ratovali za nekakvu “Krajinu”.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 17:56 

PCM je napisao/la:
Vazda braca Srbi prije Arapa i inih muslimana iz kojekakvih vukojebina. Pa makar opet s njima ratovali za nekakvu “Krajinu”.

Nema potrebe za ratom ako nema gužve I borbe oko resursa. Milijun stanovnika manje nego 1990. Hrvate područje bivše RSK interesira jedan dan u godini. Dalmatinci I takvi zadrti svi su stali I nagurali se u uski pojas između mora I Jadranske magistrale i nemaju volje ni interesa puno izvan toga , osim za neke vikendice.

I na kraju logičnije je da se neki Srbin vrati na svoju djedovinu , nego dati to nekom crncu. Samo je pitanje koliko još uopće njih ima da ih to interesira.

Nama ne trebaju nikakvi stranci da se guraju po gusto naseljenim gradovima gdje nema ni za Hrvate parkirnih mjesta ili mjesta za djecu u vrtiću, nego da ih se stimulira da pokreću poslove u pasivnim krajevima.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:06 

Nisu Srbi uopće loši dok si ne umisle da su Hrvati pa krenu mudrovati oko naše politike, a takvi su u Zagrebu i Rijeci. Ovi oko Vukovara su skroz korektni. Ne skrivaju oni da su Srbi, govore ekavicom i može se s njima pričati otvoreno i popit pivo, pa i o ratu porazgovarati. Znaju di žive pa ne provociraju, uglavnom može se s njima normalno, normalnije nego s nekim Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:29 

weasel je napisao/la:
Štokavski, ščakavski ikavski jekavski.... u tom kupusu se uopće ne znalazim. Ovo plivanje u moru Hrvatskih narječja je bolji talent od kartografije. :zubati

Zapravo ima dosta logike, samo treba pročitati malo literature.
Bio sam se svađao s nekim Srbinom, na povijesti i lingvistici forum.hr-a, pa :D

I povezano je s temom, dijalekti su živa stvar, neki umiru, neki se mijenjaju, rađaju.
Kak se zove crnac iz Zagorja?
Darkec :D

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:32 

Tko je uzeo Cehi bojice, sve mu j. Nek' mu ih vrati! Ne mogu ovo više čitat.

Zašto?
To su hrvatski dijalekti, u to ti se ukljucuju i stranci.
Hrvliš :D

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 18:37 

Hrvatska je država hrvatskog naroda.
Dakle, trebala bi se njegovati i neka kultura i neki jezik, a bome i domaći.
Za koga je inače država?

Vrh

PostPostano: 01 svi 2020, 20:22 

Ceha je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Štokavski, ščakavski ikavski jekavski.... u tom kupusu se uopće ne znalazim. Ovo plivanje u moru Hrvatskih narječja je bolji talent od kartografije. :zubati

Zapravo ima dosta logike, samo treba pročitati malo literature.
Bio sam se svađao s nekim Srbinom, na povijesti i lingvistici forum.hr-a, pa :D

I povezano je s temom, dijalekti su živa stvar, neki umiru, neki se mijenjaju, rađaju.
Kak se zove crnac iz Zagorja?
Darkec :D

E ovo Darkec sam razumio.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2020, 09:08 

Kaftanzoglio je napisao/la:
I na kraju logičnije je da se neki Srbin vrati na svoju djedovinu , nego dati to nekom crncu. Samo je pitanje koliko još uopće njih ima da ih to interesira.

Ne treba nam u toj vukoyebini ni Srbin ni Arapin ni crnac. Sreća da ih ne zanima, imamo lijepu prirodu, šumsko bogatstvo, mir i sigurnost.

Čovjek nije uvijek poželjna stvar. Postoje momenti i okolnosti kada vrijedi ona Staljinova - čovjek manje, problem manje.

Važno je da su ceste i pruge prohodne, a nedostatak ljudi oko njih je pozitivna, ne negativna stvar.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2020, 09:12 

Junuze dragi, dopusti mi da objasnim. Nemam ja ništa protiv da sutra neki čistokrvni Arapin postane Hrvat.

Ali da postane Hrvat. Ne možeš im praviti džamije a očekivati da se asimiliraju. Primati možeš ljude. NE možeš primati kulture ni poticati multi-kulturu. Multi-kultura je zlo.

Da zaključim, treba jasno staviti do znanja kad dođe imigrant da MORA postati Hrvat. Dakle, to nije opcionalno. Normalno to se nekima neće svidjeti i takvi će otići negdje drugo što je dobro za nas. Oni kojima se ideja sviđa će ostati što je opet dobro za nas.

Nekada je Dubrovnik imao ovakvu politiku. Ako nisi postao katolik, marš iz grada. I tako, dok su katolici u zaleđu Republike postajali pravoslavcima i muslimanima, oni koji su bili prvučeni bogatsvom Dubrovnika, prešli bi na katolicizam. Tj., vratili se na njega, jer zalđe Dubrovnika je ionako do uspona Nemanjića bilo katoličko.

Danas takvu politiku multikulti globalistički fanatici ne dozvoljavaju.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2020, 10:04 

Sviđaju mi se vaši prijedlozi ali u vrijeme kad liberali vladaju svijetom a klasično katoličanstvo se povlači u zemlje trećeg svijeta, je malo neozbiljno tražit od useljenika prelazak na katoličanstvo.

No, nije nelogično tražit da budu Hrvati. Baš ono što govori NK, nikakva multikultura, ili budi Hrvat ili briši. Tj
ako je tebi to problem, šuti i i ne sprječavaj djecu da to budu. Mislim da to tako i funkcionira u većim gradovima u RH.

Samo treba pojačat brojke kako se smanjuju rađanja. I to treba bit oportuno a ne prisilno.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2020, 10:40 

PCM je napisao/la:

Nema potrebe za ratom ako nema gužve I borbe oko resursa. Milijun stanovnika manje nego 1990. Hrvate područje bivše RSK interesira jedan dan u godini. Dalmatinci I takvi zadrti svi su stali I nagurali se u uski pojas između mora I Jadranske magistrale i nemaju volje ni interesa puno izvan toga , osim za neke vikendice.

Nama ne trebaju nikakvi stranci da se guraju po gusto naseljenim gradovima gdje nema ni za Hrvate parkirnih mjesta ili mjesta za djecu u vrtiću, nego da ih se stimulira da pokreću poslove u pasivnim krajevima.

Uski pojas između mora i Medvednice. Ima nas sve više pa ti vrijeđaj.
Objasni Srbima da su 91. njihovi sunarodnjaci iz Dalmacije promijenili prezimena i otišli u HOS. Čak su znali tjerat svoju urbanu braću doseljenu iz Šumadije i uzimati im stanove.

Sviđaju mi se vaši prijedlozi ali u vrijeme kad liberali vladaju svijetom a klasično katoličanstvo se povlači u zemlje trećeg svijeta, je malo neozbiljno tražit od useljenika prelazak na katoličanstvo.

No, nije nelogično tražit da budu Hrvati. Baš ono što govori NK, nikakva multikultura, ili budi Hrvat ili briši. Tj
ako je tebi to problem, šuti i i ne sprječavaj djecu da to budu. Mislim da to tako i funkcionira u većim gradovima u RH.

Samo treba pojačat brojke kako se smanjuju rađanja. I to treba bit oportuno a ne prisilno.

Šta imamo od toga da od njih napravimo "nove Hrvate"? Drukčije izgledaju, drukčije su vjere, hrvatski nikad neće svladat kako treba. Tebi je dovoljno da obuku Modrićev dres i odma su Hrvati. Ne može to tako. Pogledaj VB, SAD i Njemacku odnosno "nove Britance", "nove Amere" i "nove Švabe".

Vrh

PostPostano: 02 svi 2020, 10:47 

divizija je napisao/la:

Nekada je Dubrovnik imao ovakvu politiku. Ako nisi postao katolik, marš iz grada. I tako, dok su katolici u zaleđu Republike postajali pravoslavcima i muslimanima, oni koji su bili prvučeni bogatsvom Dubrovnika, prešli bi na katolicizam. Tj., vratili se na njega, jer zalđe Dubrovnika je ionako do uspona Nemanjića bilo katoličko.

Danas takvu politiku multikulti globalistički fanatici ne dozvoljavaju.

Što je još zanimljivije Dubrovčani su branili ostanak unutar zidina grada svakomu tko nije katolik, u više navrata u Držićevim djelima likovi pogrdno govore o siromašnim vlasima koji dolaze trgovati u Dubrovnik ( kako kaže s rijeke Tare), nisam siguran jeli Dundo Maroje ili skup....
Židovi, Muslimani Pravoslavci niko nije smio obavljati vjerske obrede na teritoriju republike, pravoslavna crkva se gradi tek kada Dubrovnik pada pod Austriju. Čovjek bi rekao da će ih sva sila Turaka natjerati na građenje barem đamije, ali naši stari se nisu dali....

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 02 svi 2020, 10:48 

@Optimistični

Pa j. se. To ti ne psujem nego savjetujem ako hoćeš dinaroidnu, najdinaroidniju Hrvatsku. Nitko nam ne brani da se j. Problem je što nećemo da se j.

Kao djevice ste, j. bi se da vam ne uđe.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2020, 10:53 

divizija je napisao/la:

Ne treba nam u toj vukoyebini ni Srbin ni Arapin ni crnac. Sreća da ih ne zanima, imamo lijepu prirodu, šumsko bogatstvo, mir i sigurnost.

Čovjek nije uvijek poželjna stvar. Postoje momenti i okolnosti kada vrijedi ona Staljinova - čovjek manje, problem manje.

Važno je da su ceste i pruge prohodne, a nedostatak ljudi oko njih je pozitivna, ne negativna stvar.

Ti nisi sam sa sobom siguran što bi. Na jednoj temi pišeš kako stanovništvo u gradovima propada i da nema jakog naroda bez jakog sela, onda istovremeno na drugoj kako je to vukojebina i da tamo ne trebaju ljudi. Za mene je život na selu samo kad se baviš poljoprivredom ili stočarstvom. Nije mi život na selu kad netko ima kuću u Sesvetama, a radi u firmi u Zagrebu.

Na jednoj temi si pronatalitetan, onda na drugoj da je bolje imati što manje ljudi kao što je Staljin rekao.

Čak je i Franjo Tuđman znao važnost područja "krajine" samo što je on imao potpuno krivu procjenu Hrvata iz BiH da će biti presretni što im je omogućio da žive u Glini i Donjem Lapcu, a oni su čim su se snašli produžili dalje u velike gradove ili inozemstvo.

Trenutno ni sigurnost nije na visini, prošle godine u proljeće je bilo masu provala u kuće, lovačke ili planinarske domove od strane migranata. Ove godine su ljudi slabo išli u šumu zbog karantene pa se još ne zna. Mi nismo Island ili Australija da možemo pustiti 70% države nenaseljeno bez straha od ulazaka. Nismo ni Skandinavija da nam je u zaleđu Sjeverni pol.

Svi plaču ako zafali neki turist na obali a ako ne dođe lovni turist jer mu je lov propao zbog migranata, nitko se ne uzbuđuje, iako lovni turist dolazi sa 20 000 eura u džepu, a onaj s plaže sa 20 eura.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 903 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: