|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 28 svi 2020, 11:59 |
|
|
|
Pitanje je možda trivijalno, ali me zanima kuda su Muslimani išli iz Sarajeva u Zenicu za vrijeme muslimansko-hrvatskog rata? Iz Sarajeva kroz tunel i dalje do Hadžića, a kuda dalje? Je li postojao neki put kroz planine južno od Kreševa, zatim između Kiseljaka i Busovače?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 28 svi 2020, 18:44 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 16:40 Postovi: 2355 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Vjerojatno su postojali neki planinski putevi,evo karte položaja HVO-a na tom području (prosinac 1993.): 
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 28 svi 2020, 19:24 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 3080 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Flamel je napisao/la: Vjerojatno su postojali neki planinski putevi,evo karte položaja HVO-a na tom području (prosinac 1993.):  Ničega mi nije žao k'o Fojnice u prosincu 93. Malo off topica 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 28 svi 2020, 20:40 |
|
|
|
Gledao sam već tu kartu i uspoređivao s google maps. Ne znam koliko je točna linija razdvajanja, u selu Lužine dodiruje cestu, a tamo niže kod sela Vidosovići je nekakav planinski put nekoliko stotina metara ispod linije razdvajanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 28 svi 2020, 20:58 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Išli su na Sebešić pa za N. Travnik. Taj je put u ratu proširen od harmije. Pa preko G. Gore za Zenicu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 28 svi 2020, 21:01 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Tarčin-Dusina-Fojnica-Kaćuni
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 28 svi 2020, 21:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bobovac je napisao/la: Tarčin-Dusina-Fojnica-Kaćuni Vozio Fojnica Kaćuni bajkom prošle g. a nisamse sjetio. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Cestom od SA do ZE u vrijeme rata Postano: 29 svi 2020, 02:52 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pitanje je možda trivijalno, ali me zanima kuda su Muslimani išli iz Sarajeva u Zenicu za vrijeme muslimansko-hrvatskog rata? Iz Sarajeva kroz tunel i dalje do Hadžića, a kuda dalje? Je li postojao neki put kroz planine južno od Kreševa, zatim između Kiseljaka i Busovače? Tunelom iz Sarajeva ispod aerodroma do naselja Butmir,onda do Hrasnice. Iz Hrasnice preko Igmana ili Bjelašnice (napravili su u ratu makadam put preko Igmana),do Konjica ili Tarčina. Ako su bili u dobrim odnosima sa vama koristili su Kiseljak,ako nisu vjerovatno na Fojnicu ili Bugojno nekuda se provuku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|