HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 kol 2026, 16:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje
PostPostano: 03 kol 2020, 21:29 

Loša vam je usporedba, prvo Hrvatska je nacionalna država Hrvata i Pupovac ima zagarantirane svoje rukice i ogromna sredstva iz budzeta preko kojih financira soroševske štakore u Novostima i ima ogromnu podršku ljevičara dok u Srbiji hrvatska djeca nemaju pravo na hrvatski jezik i prije neki dan Vučić nakon Tutina tj prosvjeda Muslimana Tutina pozdravlja sve od Bošnjaka, Mađara, Bugara, Rumunja, Slovaka pa do Bunjevaca ili Šokaca osim Hrvata što nam govori o kompleksu.

Kada to povezeš s Račom i Vučićem, ispadne da Hrvaticu u Beogradu naziva vladajuća koalicija "kurvom ustaškom" što je sramota.
Sramota je da jedna predstavnica SDSS-a može nam pričati o svojoj tužnoj sudbini dok ovako završavaju predstavnici Hrvata u Srbiji.

https://hrvatska-danas.com/2018/04/18/z ... ska-kurva/

Ja sam u dijelu Skupštine u kojem se postavljaju pitanja, postavila dva pitanja. Prvo, kad će Šešelju biti oduzet mandat. S obzirom na to da je naš zakon jasan, u njemu piše da je osobi koja je pravomoćno osuđena na više od 6 mjeseci zatvora prestaje mandat, a Šešelj je pravomoćno osuđen na 10 godina i pitala sam predsjednika administrativnog odbora koji se time bavi kad će razmatrati slučaj Šešelja. Drugo pitanje bilo je predsjednici Skupštine. Pitala sam ima li Skupština namjeru zaštititi Tomislava Žigmanova, jer je Šešelj rekao da će početi intenzivnije počinjenje zločina i da će početi upravo od Žigmanova”, kazala je Jerkov.
Nakon što je postavila ta dva pitanja, u zastupnici u srpskom parlamentu uputili su salve uvreda na njezin račun.
“Nisu to bili samo zastupnici Srpske radikalne stranke, drugi par rukava jest da su oni u tome imali apsolutnu podršku i odobravanje zastupnika vladajuće koalicije, kao i predsjednika Narodne skupštine.Meni su gore uvrede dolazile od strane zastupnika SNS-a, nego od radikala. Govorili su mi, među ostalim, da jedna Srpkinja ne treba tako govoriti i da je Šešelj narodni heroj, a ne zločinac. Oni su u jednom trenutku došli do mjesta gdje sjedim, opkolili su me u klupama, dobacivali mi, pjevali, a kad sam izašla iz dvorane, ispisali su to što su mi govorili na mojim papirima i to je naišlo na apsolutno odobravanje vladajuće stranke. Šešelj mi je rekao da će mi govoriti da sam ustaška kurva do kraja života, sve dok mi ne bude zagorčao život. Sve to ne nailazi ni na kakvu osudu vladajuće koalicije”, kazala je Jerkov.

Podsjetimo, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov, gostovao je u Novom danu, i komentirao uvrede na račun zastupnice Jerkov. “Bilo je više nego neugodno slušati ta dobacivanja, najvulgarnije prijetnje. Govorili su hoćemo li opet ići u Hrtkovce, to će biti Srbislavci, Vojislavci, dovršit ćemo posao. To je trajalo više od pola sata, bilo je strašno tome svjedočiti. To se događalo izvan prostora javnosti, bilo je za vrijeme trajanja sjednice i to je bilo dobacivanje od strane zastupnika u klupama. Nije nitko reagirao, nego smo se mi povukli iz dvorane i dali izjavu za medije”, kazao je Žigmanov.

Upitana hoće li slučaj prijaviti policiji, Jerkov je rekla da bi policija na to trebala reagirati po službenoj dužnosti, obzirom da se sve dogodilo javno. “To su stvari koje su se dogodile javno, to su stvari koje su svakome dostupne i na koje bi državni organi Republike Srbije trebali reagirati po službenoj dužnosti. Ako osuđeni ratni zločinac najavi da će počiniti zločin i kaže od koga će početi, onda policija treba reagirati po službenoj dužnosti”, rekla je Jerkov.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:30 

Srbi u Hrvatskoj su manjina.
To su sve budući Hrvati, pravoslavnih korijena.

Što su Bunjevci u Srbiji?

A BiH nije država, već protektorat pred raspadom.
A kad se raspadne, onda će u jednom dijelu biti svi Hrvati, a u drugom Srbi.
Oni kojima se ne sviđa će vjerojatno u emigraciju u Dojčland.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:34 

Uglavnom zanima me kako bi bilo kad bi okružili ovu predstavnicu Srba iz RH koja je danas bila na Rači i nazivali je "četničkm kurvom" i tako joj prijetili predstavnici vladajućeg HDZ-a i neke stranke koja podsjeća na radikale, recimo da je HSP ušao u Sabor.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:41 

bobanovski je napisao/la:
Uglavnom zanima me kako bi bilo kad bi okružili ovu predstavnicu Srba iz RH koja je danas bila na Rači i nazivali je "četničkm kurvom" i tako joj prijetili predstavnici vladajućeg HDZ-a i neke stranke koja podsjeća na radikale, recimo da je HSP ušao u Sabor.

Čak ni HSP ne bi koristio takav rječnik, napali bi je sigurno ali na uljuđen način bez vrijeđanja ad hominem.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:41 

novovrijeme je napisao/la:
Po meni totalno besmislen način priblizavanja dva naroda ili čega već.
Šta god da Vučić i Dodik pričali jasno je da Pupavac ne bi to uradio bez njihove dozvole.
Oluja je proslava protjerivanja Srba i ne znam kakav je smisao iste ako će Srbi prisustvovati.
Ne znam, vidićemo što će proisteći iz svega ovog al pišamo sami po sebi. Zašto? Čuće se... valjda...

Isto razmišljamo, ako pogledamo, najnervoznije reakcije su kod - Bošnjaka.

Milanovićevo odlikovanje HVO-u i generalno smirivanje strasti RH i RS(rb) nikako nije u interesu političkog Sarajeva. Njima je potreban stalan sukob Beograda i Zagreba radi manevarskog prostora i smanjivanja pritiska sa sebe.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:43 

Sve ovo što se dešava treba primarno gledati u kontekstu BiH ne RH.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:43 

Ceha je napisao/la:
Srbi u Hrvatskoj su manjina.
To su sve budući Hrvati, pravoslavnih korijena.

Što su Bunjevci u Srbiji?

A BiH nije država, već protektorat pred raspadom.
A kad se raspadne, onda će u jednom dijelu biti svi Hrvati, a u drugom Srbi.
Oni kojima se ne sviđa će vjerojatno u emigraciju u Dojčland.

Nema smisla uzgajati manjine to je bacanje novca, sve koji se osječaju Hrvati treba naseliti iz Vojvodine u Hrvatsku i to je to.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:48 

Loša vam je usporedba, prvo Hrvatska je nacionalna država Hrvata i Pupovac ima zagarantirane svoje rukice i ogromna sredstva iz budzeta preko kojih financira soroševske štakore u Novostima i ima ogromnu podršku ljevičara dok u Srbiji hrvatska djeca nemaju pravo na hrvatski jezik i prije neki dan Vučić nakon Tutina tj prosvjeda Muslimana Tutina pozdravlja sve od Bošnjaka, Mađara, Bugara, Rumunja, Slovaka pa do Bunjevaca ili Šokaca osim Hrvata što nam govori o kompleksu.

Kada to povezeš s Račom i Vučićem, ispadne da Hrvaticu u Beogradu naziva vladajuća koalicija "kurvom ustaškom" što je sramota.
Sramota je da jedna predstavnica SDSS-a može nam pričati o svojoj tužnoj sudbini dok ovako završavaju predstavnici Hrvata u Srbiji.

Ja sam u dijelu Skupštine u kojem se postavljaju pitanja, postavila dva pitanja. Prvo, kad će Šešelju biti oduzet mandat. S obzirom na to da je naš zakon jasan, u njemu piše da je osobi koja je pravomoćno osuđena na više od 6 mjeseci zatvora prestaje mandat, a Šešelj je pravomoćno osuđen na 10 godina i pitala sam predsjednika administrativnog odbora koji se time bavi kad će razmatrati slučaj Šešelja. Drugo pitanje bilo je predsjednici Skupštine. Pitala sam ima li Skupština namjeru zaštititi Tomislava Žigmanova, jer je Šešelj rekao da će početi intenzivnije počinjenje zločina i da će početi upravo od Žigmanova”, kazala je Jerkov.
Nakon što je postavila ta dva pitanja, u zastupnici u srpskom parlamentu uputili su salve uvreda na njezin račun.
“Nisu to bili samo zastupnici Srpske radikalne stranke, drugi par rukava jest da su oni u tome imali apsolutnu podršku i odobravanje zastupnika vladajuće koalicije, kao i predsjednika Narodne skupštine.Meni su gore uvrede dolazile od strane zastupnika SNS-a, nego od radikala. Govorili su mi, među ostalim, da jedna Srpkinja ne treba tako govoriti i da je Šešelj narodni heroj, a ne zločinac. Oni su u jednom trenutku došli do mjesta gdje sjedim, opkolili su me u klupama, dobacivali mi, pjevali, a kad sam izašla iz dvorane, ispisali su to što su mi govorili na mojim papirima i to je naišlo na apsolutno odobravanje vladajuće stranke. Šešelj mi je rekao da će mi govoriti da sam ustaška kurva do kraja života, sve dok mi ne bude zagorčao život. Sve to ne nailazi ni na kakvu osudu vladajuće koalicije”, kazala je Jerkov.

Podsjetimo, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov, gostovao je u Novom danu, i komentirao uvrede na račun zastupnice Jerkov. “Bilo je više nego neugodno slušati ta dobacivanja, najvulgarnije prijetnje. Govorili su hoćemo li opet ići u Hrtkovce, to će biti Srbislavci, Vojislavci, dovršit ćemo posao. To je trajalo više od pola sata, bilo je strašno tome svjedočiti. To se događalo izvan prostora javnosti, bilo je za vrijeme trajanja sjednice i to je bilo dobacivanje od strane zastupnika u klupama. Nije nitko reagirao, nego smo se mi povukli iz dvorane i dali izjavu za medije”, kazao je Žigmanov.

Upitana hoće li slučaj prijaviti policiji, Jerkov je rekla da bi policija na to trebala reagirati po službenoj dužnosti, obzirom da se sve dogodilo javno. “To su stvari koje su se dogodile javno, to su stvari koje su svakome dostupne i na koje bi državni organi Republike Srbije trebali reagirati po službenoj dužnosti. Ako osuđeni ratni zločinac najavi da će počiniti zločin i kaže od koga će početi, onda policija treba reagirati po službenoj dužnosti”, rekla je Jerkov.

Hrvatski jezik ne treba se predavati u skolama u Srbiji, sve dok se ne prestranu razbijati cirilicne table u Vukovaru. To je nas uslov.

Tebi ne valjaju sorosevci u Hrvatskoj, al valjaju ovi srpski. :zubati A. Jerkov i citav DS su sorosevska govna, koji veoma lose takijaju, od svih srpskih forumasa jedino su Aleksija nasamarili pa ih on podrzava :)

Sto se tice "ustaska kurva", to je Seseljev stil. Meni se to ne svidja. Rijec ustasa kod nas ne oznacava Hrvata, vec monstruma.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:49 

Oluja je pobjeda nad silama okupacije i kolaboracionistima koji su htjeli otkinuti sto veci komad Hrvatske (čak i Dubrovnik, Split i Zadar, te cijelu Slavoniju, znaci nema samo veze sa srpskim stanovništvom).

Dakle slavi se to, oslobodjenje teritorija, a ne “protjerivanje Srba”. Naravno da se ne lažemo vecini Hrvata je drago sto se etnička slika “korigirala” i vise ne predstavlja rizik, isto ko sto je Srbima drago sto RS danas ima 95% Srba umjesto prijeratnih 55%. Vjerujem da velik dio Hrvata i ima odredjenu razinu empatije prema sudbini Srba, odredjena vrsta poštovanja prema poraženom protivniku koju pobjednici često osjećaju, svakako da normalan čovjek posveti nešto pažnje i zamišljanju kako je tim ljudima bilo, no to ima daleko manji prioritet pored zadovoljstva povratka teritorija i kraja rata. Sve je to ocekivano. No, fokus obilježavanja oluje je na vojsci (HV), vojnim akcijama i povratku teritorija.

S obzirom na način na koji Srbi gledaju na oluju, meni je takodjer malo morbidno da dolaze, no može se to shvatiti kao kvarenje slavlja ovima koji bi da neprimjereno “orgijaju”. Kradu paznju recimo od Thompsona i njegove seoske proslave u Cavoglavama.

Prisustvo Srba mijenja karakter tog obilježavanja, mislim da je to ono sto zele u SDSS-u. Tako gdje si prisutan, tamo mozes utjecati. Ako u Kninu taj dan u sklopu iste manifestacije kao dio programa imaju i Srbi i njihovo žalovanje, to onda vise nije isključivo proslava nego višeslojnije sagledavanje Oluje. Prisustvo Srba se neće svidjeti ni radikalnijim Srbima ni radikalnijim Hrvatima. SDSS se odlučio bio još vise proaktivan, uključujući i ulazak u tabue, sto ionako rade kroz jedan od najutjecajnijih tjednih listova u Hrvatskoj. Tako se nameću kao još relevantniji.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:49 

weasel je napisao/la:

Čak ni HSP ne bi koristio takav rječnik, napali bi je sigurno ali na uljuđen način bez vrijeđanja ad hominem.

Znam da nebi, govna su joj prijetila smrću.

Zašto ovo ne spomene neki predstavnik tvog Škore npr i sa svojim suradnicima ne okruži ovu predstavniku SDSS-a i prijeti joj u stilu prosvjeda za zaštitu Hrvata?

Čisto da vidimo reakciju u Hrvatskoj

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:52 

Legionnaire je napisao/la:

Hrvatski jezik ne treba se predavati u skolama u Srbiji, sve dok se ne prestranu razbijati cirilicne table u Vukovaru. To je nas uslov.

Tebi ne valjaju sorosevci u Hrvatskoj, al valjaju ovi srpski. :zubati A. Jerkov i citav DS su sorosevska govna, koji veoma lose takijaju, od svih srpskih forumasa jedino su Aleksija nasamarili pa ih on podrzava :)

Sto se tice "ustaska kurva", to je Seseljev stil. Meni se to ne svidja. Rijec ustasa kod nas ne oznacava Hrvata, vec monstruma.

Moj je zahtjev da ukinemo sva zagarantirana prava Srbima u RH u manjinama i sve čitanke na srpskom dok ne omogućite prava Hrvatima.

To bi bilo logično i pošteno, sramota je što u Hrvatskon npr ne znaju da Vučića napadaju da ne omogući hrvatskoj djeci čitanke na hrvatskom.

Krenuo bi ja i dalje, kopirao bi Crnogorce u Crnoj Gori u odnosu prema SPC ukoliko vaše službe, mediji i intelektualci ne krenu u kroatizaciju Bunjevaca iz Mostara i Šokaca iz Širokog.

Dao bi neki razuman rok-mjesec dana

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 21:59 

Nemate vi sta uvjetovati potpisali ste jednake uvjete za Hrvatsku manjinu u Srbiji, to znaći Hrvatski uđbenici i Hrvatski jezic. Ako to ne napravite treba vam se vratiti istom mjerom. A za Vukovar, kako vas sram nije to isticati, spalili ste grad i pobili ljude i sad vam je čudno što netko lupa čirlične table. :ucelo

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:05 

weasel je napisao/la:

Znam da nebi, govna su joj prijetila smrću.

Zašto ovo ne spomene neki predstavnik tvog Škore npr i sa svojim suradnicima ne okruži ovu predstavniku SDSS-a i prijeti joj u stilu prosvjeda za zaštitu Hrvata?

Čisto da vidimo reakciju u Hrvatskoj

Što ima Škoro prijetiti oko toga, može samo upozoriti, sada odjednom Škoro nije dobar jel ne govori puno oko Srba a na drugim temama si ga opet optuživao da samo o Srbima govori, da je dodrinaš i promuslimanski nastrojen. Gluposti..

HDZ i Plenki se kao vlada trebaju oglasiti kao i MVP kad netko napravi takav cirkus u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:06 

NiceBoyZg je napisao/la:

A kakva bi to politika i političar stvarno bili u službi srpskih interesa? Na barikade opet? :sega

Previše doslovno shvaćaš post mog sunarodnjaka. Slavi se pobjedonosan kraj rata u RH, ne samo kraj. Gdje si vidio da neka strana koja je izgubila slavi svoj poraz jer je označio kraj rata?

Jasno mi je da zvanicno slavite pobjedu. Slozices se da i dosta Hrvata slavi i protjerivanje, da se zakljuciti i sa ovog foruma :ujko .

Ali i kako bi se vi osjecali kad bi predstavnik Hrvata dosao da proslavu oslobodjenja Posavine (ili recimo da ne bi Erdutskog sporazuma, oslobodjenja Vukovara ) ?

Sulude usporedbe.

U Bos. Posavini više i praktički nema Hrvata, a BIH nije nacionalna država uglavnom jednog naroda kao RH. Oko bizarne usporedbe s Vukovarom, koji je bio u SRH i prije rata, ne znam ni što bih ti rekao.

Uglavnom, slažem se s duhom nekih zadnjih postova tu, ja mislim da vi Srbi iz BIH/Srbije ne shvaćate baš da RH nije banana država koja egzistira samo na papiru i gdje je RS još jedina ozbiljna vlast kao BIH nego da su ovdje Zagreb, Sabor/Vlada i hrvatstvo bog otac u koji god kutak zađeš, kao i u Srbiji sa Bg, srpskom Skupštinom/Vladom i srpstvom. Što vi koji tamo ne živite i nikad niste živjeli baš i ne shvaćate, ali to nije naš problem. Učite.

Taj Boris Milošević je rat proveo u Šibeniku, Šimpraga se kao djevojčica od 12 god već s roditeljima vratila u RH. To su naši građani i njihova je država RH, ne Srbija ni neka paradržava RSK koju nikad nitko nije ni priznao. Oni sada sjede u Saboru u Zagrebu i imaju plaće po 20 tisuća kn na račun uglavnom hrvatskog poreznog obveznika. I neka sjede, a najmanje što za to mogu napraviti je da pokažu kako poštuju svoju državu.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:22 

Njihova država nije RH jer su na Rači, Šampara je na Rači i to je činjenica koliko god to tebi teško palo.

Ovaj Milošević je valjda 1:10000 koji je imao oca kojem su majku likvidirale hrvatske postrojbe, to bi kao trebala biti poruka od Pupovca kako HV likvidira majke od hrvatskih vojnika ako su srpske nacionalnosti.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:23 

dudu je napisao/la:
On iz Šibenika, tata mu sudjelovao u Oluji, vjerojatno je dosad 10 puta slavio Oluju dok nije postao profesionalni Srbin.
I odličan Plenkovićev potez.

Po čemu je odličan? Koliko sam čuo Medved će sudjelovati u Gruborima. Hajde da Medved ne dolazi na godišnjicu nekog navodnog hr ratnog zločina još bi imao pravo, ovako ispada da se izjednačavaju

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:26 

Evo recimo 99% Hrvatske je ovih dana prvi put čulo za neke Grubore. Bit će medijski popraćeno, ako bude posebni dan bit će taj dan i glavna vijest.

Ubacili su se i kao stranka u centar medijske pozornosti, znaci sto god kazu to se sada puno bolje sluša.

To je tek prvi SDSS rezultat.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:28 

Za SDSS je glasalo 80-90% Srba u HR.

Znaci, oni imaju puni legitimitet da rade sto god misle da je dobro. Ovo oni rade jer misle da će sveukupno profitirati. Ako vas zanimaju detalji računice, pitajte Pupija.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:32 

Dakle cca 5 civila i to starci, ubojstvo obitelji Čengić sa 2 djece od krajiških specijalaca je nebitno.

Prvi ratni zločin u BiH za one koji ne znaju je bio u selu Kijev Dol kad su pobili 8 staraca.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... 95-2879558

UN je snimio žrtve i vozila specijalne policije. Hrvatska istraga nikad nije provedena, no zato je zločin u Gruborima jedan od tri slučaja ubojstva koje haaško Tužiteljstvo dokazuje na suđenju generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču. Markačevi specijalci terete se da su počinili zločin, a Markač i Čermak za to da su ga zataškavali.

Ubijeni su Đuro Karanović (45), Miloš Grubor (80), Jovo Grubor (65), Marija Grubor (90) i Milka Grubor (51).

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:43 

Robbie MO je napisao/la:
Evo recimo 99% Hrvatske je ovih dana prvi put čulo za neke Grubore. Bit će medijski popraćeno, ako bude posebni dan bit će taj dan i glavna vijest.

Ubacili su se i kao stranka u centar medijske pozornosti, znaci sto god kazu to se sada puno bolje sluša.

To je tek prvi SDSS rezultat.

Otkad su oni u centru pozornosti, još od doba Sanaderea i Hristos se rodi.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 22:44 

Ne znam šta se čudite, Srba u Hrvatskoj više nema, HDZ ih koristi isključivo kroz političku trgovinu jer imaju par mjesta u saboru koje HDZ-u trebaju.

Elem, Srbi će raditi što HDZ od njih traži da bi sačuvali i tih par mjesta, pa makar to bilo i slavljenje vlastitog propasta. Uostalom, jel Hrvatima u Vojvodini nešto bolje?

Srbi imaju Srbiju, mi imamo Hrvatsku i u tim državama diktiramo politiku bez da pitamo ove druge. BiH je s druge strane i naša i vaša i tu se pitamo podjednako, BiH ne treba mješati sa Hrvatskom i Srbijom.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 23:28 

Robbie MO je napisao/la:

Znaci, oni imaju puni legitimitet da rade sto god misle da je dobro. Ovo oni rade jer misle da će sveukupno profitirati. Ako vas zanimaju detalji računice, pitajte Pupija.

Odakle ti ova brojka. Bliža je komplementu nego li ovome što si napisao.
edit: ne da je bliže nego je i manja

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 23:37 

Ovu ću obljetnicu pratiti samo zbog govora Gotovine, baš me zanima što će reći.
Nisam nikad pratio neke obljetnice iako one na kojima sam bio su bile najzanimljivije, npr bio san na Alci 2 puta a jedan od ta 2 puta je bio onda kada je Kotromanović kao vojvoda odbio primiti dar od Mesića tj vrijeme kada je Mesić umalo linčovan u Sinju.

Sjećam se povika djece iz škole "Mesiću cigane" iako je to u 8 mjesecu kada škole ne rade. Znam samo da sam na tu djecu gledao na divljake i da mi je Mesić drag zbog one pjesme "party za ekipu" i nisam kužio zašto ga kuci svi psuju niti me to zanimalo.

+ imao sam jebenu scenu, naime pretrčavao sam svako malo palke kao dijete i odjednom sam se našao na sredini jer su svi ljudi ulazili na trkalište da pljunu Mesića, nakon toga je promijenjeno sve i nitko nikad iz Sinja više nije bio na Alci, praktički dijelile su se karte samo izabranoj ekipi iz državnih firmi i poltrona.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2020, 23:54 

HHerceg je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Odakle ti ova brojka. Bliža je komplementu nego li ovome što si napisao.
edit: ne da je bliže nego je i manja

90 posto Srba glasa za SDP ali on misli na srpske vecinske općine koje su za SDSS vjerojatno

Vrh

PostPostano: 04 kol 2020, 00:02 

NiceBoyZg je napisao/la:

Jasno mi je da zvanicno slavite pobjedu. Slozices se da i dosta Hrvata slavi i protjerivanje, da se zakljuciti i sa ovog foruma :ujko .

Ali i kako bi se vi osjecali kad bi predstavnik Hrvata dosao da proslavu oslobodjenja Posavine (ili recimo da ne bi Erdutskog sporazuma, oslobodjenja Vukovara ) ?

Sulude usporedbe.

U Bos. Posavini više i praktički nema Hrvata, a BIH nije nacionalna država uglavnom jednog naroda kao RH. Oko bizarne usporedbe s Vukovarom, koji je bio u SRH i prije rata, ne znam ni što bih ti rekao.

Uglavnom, slažem se s duhom nekih zadnjih postova tu, ja mislim da vi Srbi iz BIH/Srbije ne shvaćate baš da RH nije banana država koja egzistira samo na papiru i gdje je RS još jedina ozbiljna vlast kao BIH nego da su ovdje Zagreb, Sabor/Vlada i hrvatstvo bog otac u koji god kutak zađeš, kao i u Srbiji sa Bg, srpskom Skupštinom/Vladom i srpstvom. Što vi koji tamo ne živite i nikad niste živjeli baš i ne shvaćate, ali to nije naš problem. Učite.

BiH je nebitno vjestacko sranje pred izdisajem. Cisto sumnjam da ima Hrvata (Komsica i takve ne racunamo) koji to smatraju svojom drzavom i da se pozivaju na to. A Republika Srpska je nacionalna drzava srpskog i samo srpskog naroda. Da vas ne lazemo.
Danasnji procentualni broj Srba na podrucjima nekadasnjeg zapadnog dijela RSK je tu i tamo koliko i danasnji procentualni broj Hrvata na podrucju Posavine koja je u RS. Mozda ima razlike al to i nije toliko bitno. Sada da neki predstavnik Hrvata u RS dodje na proslavu proboja Koridora, reakcije iz Hrvatske, pa cak i HB, bi bile negativne, otprilike kao danasnje iz Srbije i RS. Ne vidim sta ti nije jasno?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: