|
|
Stranica: 5/9.
|
[ 203 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
weasel
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:09 |
|
|
divizija je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: [
Vas ustav i zakoni garantuju da ako ima 30 posto stanovnistva neke manjine onda jezik manjine postaje sluzbeni u toj opstini. Nisam vam ja pisao Ustav, nemoj meni da se zalis. Vama se cirilica toliko gadi da ni vlastiti ustav ne postujete. . Samo što se Srbi u Hr na popisu stanovništva ponašaju jednako kao muslimani u RS. dođu se fiktivno popisati. Čak dolaze na posao u Hr iz Srbije, iako je uvjet prebivalište koje lažno prijave. Pa onda autobusima dolaze glasati ("u maju rodnom kraju") i muljaju non stop. Čirilićne table uredno stoje di trebaju da stoje. A ne gdje se popiše 1000 stnovnka u dobi od 7-15 godina, a u osnovnoj školi njih 500. Upravo je to problem, u ovom trenutku u Hrvatskoj realno nema više od 100k Srba. I u jako malom broju općina su značajan broj a u još manjem su većina. Možeš mislit ludila da se u Hrvatskoj u Istri na talijanskom u centru Pule piše o žrtvama Talijanskog fašizma ili na srpskoj čirilici o žrtvama Ovčare i okupacije Vukovara. To si samo Hrvati dopuste. Sve se to da demokratski i legitimno urediti na način da se ne damo zahebavati. Treba vratiti nazad stari zakon gdje je dvojezično samo tamo gdje su manjine preko 50% stanovništva. Nakon toga treba okrupniti općine da manjine nigdje nemaju preko 50% i problem s tablama riješen. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:11 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Bezveze mi je da Srbi proslavljaju Oluju.
Hrvati naravno slave jer su pobijedili u ratu. Dan pobjede u ratu slavi mnogo država, među kojima je vjerojatno najočitiji primjer Rusija. Pobjeda u ratu je velika stvar.
Srbi s druge strane tu nemaju što slaviti. Mogu doći na proslavu Oluje naravno, ali trebali bi prije svega jasno izraziti žaljenje zbog podrške Miloševićevom režimu 90tih i općenito velikosrpskoj politici.
Od Miloševića na proslavi Oluje očekujem prije svega osudu politike Beograda koja je dovela do rata u Hrvatskoj, i javno odricanje od te politike.
Da ne postavljam sad slike hrvatskih razorenih gradova, izbjeglica itd., znamo svi vrlo dobro da je sve to bilo PRIJE Oluje i da je Oluja samo odgovor na ono što su Srbi započeli. Čak i kad bi sa Srbima došli na neko razumijevanje o devedesetima, čak kad bi oni nekako prihvatili da su krivci, opet nas onda čeka drugi svjetski rat, pa prvi svjetski rat, pa priča o poreklu, veri, imenu, prezimenu itd. To je čvor koji je nemoguće razmrsiti, ne treba niti pokušavati. Uzaludno gubljenje vremena. Slažem se. Uopšte ne razumijem motive odlaska Srbina na Oluju niti sa vaše strane prihvatanja dolaska Srbina na Oluju. Razumijem saradnju iz interesa. Al ako je na višem nivou odlučeno da se ide u neko istorijsko pomirenje Srba i Hrvata to će biti proces ekstremnog samozapišavanja koje će glasači kazniti na izborima. Sumnjiva je ova posjeta Oluji kao što je bilo sumnjivo je Milanovićevo ponašanje u Jasenovcu ove godine... pratim.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:14 |
|
|
novovrijeme je napisao/la:
Slažem se. Uopšte ne razumijem motive odlaska Srbina na Oluju niti sa vaše strane prihvatanja dolaska Srbina na Oluju.
Razumijem saradnju iz interesa. .
Tu i jest interes. HDZu trebaju 3 srpske ruke ua većinu. Zato je već pristao na neke ustupke, vjerojatno da opet lažiraju popis stanovništva ili što već. Zauzvrat, SDSS mora glumatat da su oni dobri Srbi koji vole Hrvatsku, pa idu u Knin, a da to njihove birače ne uznemiri, HDZ ide u Grubore. Ukratko, lopovske stranke i njihova lopovska i morbidna posla. I mrtvim Srbima i Hrvatima se okreću kosti u grobu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:22 |
|
|
divizija je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Slažem se. Uopšte ne razumijem motive odlaska Srbina na Oluju niti sa vaše strane prihvatanja dolaska Srbina na Oluju.
Razumijem saradnju iz interesa. .
Tu i jest interes. HDZu trebaju 3 srpske ruke ua većinu. Zato je već pristao na neke ustupke, vjerojatno da opet lažiraju popis stanovništva ili što već. Zauzvrat, SDSS mora glumatat da su oni dobri Srbi koji vole Hrvatsku, pa idu u Knin, a da to njihove birače ne uznemiri, HDZ ide u Grubore. Ukratko, lopovske stranke i njihova lopovska i morbidna posla. I mrtvim Srbima i Hrvatima se okreću kosti u grobu.3 ruke/preletača HDZ može naći u svakom momentu. To sigurno nije motiv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:32 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Uopšte ne razumijem motive odlaska Srbina na Oluju niti sa vaše strane prihvatanja dolaska Srbina na Oluju.
Razumijem saradnju iz interesa. Al ako je na višem nivou odlučeno da se ide u neko istorijsko pomirenje Srba i Hrvata to će biti proces ekstremnog samozapišavanja koje će glasači kazniti na izborima. Sumnjiva je ova posjeta Oluji kao što je bilo sumnjivo je Milanovićevo ponašanje u Jasenovcu ove godine... pratim. Vi mislite da se svijet vrti oko vas, ne vrti... Mi u jasenvcu komeriramo radi sebe, da se takva ljudksa glupost nikad više ne ponovi, a što se tiće Oluje Hrvatska nastoji relaksirati odnose Hrvata i Srpske manjine u Hrvatskoj. Zaista je jednostavno a vi se čudite kao da je teorija struna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Anti-Zlobnjak
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:45 |
|
|
|
Neka ih na proslavi.
Srbe u RH se ne treba trpati u isti koš sa onima iz Srbije i BiH.
Pa oni su na području tzv. "RSK" na prvim izborima većinom glasali za SDP, osim u okolici Knina. A pogotovo oni koji su ostali u gradovima.
Babić je u Haagu rekao da su pogriješili u svemu i zatražio oprost, rekavši da ga je Martić i oni pod utjecajem Beograda praktički prevarom uveli u balvan-revoluciju i početak sukoba. A onda je bilo kasno i tko je bio protiv i od njih mogao je računati na metak u čelo od bradatih spodoba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:53 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Primarijus je napisao/la:
Čak i kad bi sa Srbima došli na neko razumijevanje o devedesetima, čak kad bi oni nekako prihvatili da su krivci, opet nas onda čeka drugi svjetski rat, pa prvi svjetski rat, pa priča o poreklu, veri, imenu, prezimenu itd. To je čvor koji je nemoguće razmrsiti, ne treba niti pokušavati. Uzaludno gubljenje vremena.
Slažem se. Uopšte ne razumijem motive odlaska Srbina na Oluju niti sa vaše strane prihvatanja dolaska Srbina na Oluju. Razumijem saradnju iz interesa. Al ako je na višem nivou odlučeno da se ide u neko istorijsko pomirenje Srba i Hrvata to će biti proces ekstremnog samozapišavanja koje će glasači kazniti na izborima. Sumnjiva je ova posjeta Oluji kao što je bilo sumnjivo je Milanovićevo ponašanje u Jasenovcu ove godine... pratim. Ide se na relaksaciju odnosa sa hrvatskim Srbima, vjerojatno dogovor samo Plenkovića i SDSS-a. Kao, mi ćemo u Knin da pokažemo da imamo načelno razumijevanje za vašu poziciju u ratu, a vi u Grubore da pokažete razumijevanje za naše žrtve.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 13:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
useless je napisao/la: Ni meni bas nije jasno kako jedan Srbin moze ici na obiljezavanje Oluje. Da mene i moj narod vojno poraze muslimani i da idem na neko obiljezavanje muslimanske pobjede. x2. Ne trebaju Srbi niti Muslimani na hrvatskim obljetnicama, kao ni Hrvati na njihovim. Eventualno kad je pitanje polaganje vijenaca negdje gdje su nastradali civili, kao dio paket aranžmana. Ovo je neki RH pokušaj izigravanja građanstva gdje to nema mjesto (etnički sukob, gdje su pojedini završili na pogrešnim stranama, uglavnom inercijom, analizirali smo to u većim gradovima u BiH).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 14:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64444 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Ovo je upereno protiv Srbije da im se zatvore usta, sad samo lagano argumentirati hrvatski Srbi priznaju Oluju kao legitimnu akciju, ciao đaci.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Orion
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 14:44 |
|
|
divizija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Od onih koji su glasali za manjinske liste i kojima je bitno tko će na ta tri mjesta.
Samo je pitanje zašto bi Srbi koji ne glasaju u 12. izbornoj jedinici bili manji Srbi? U Hr je stanje zapravo isto kao u BIH, Srbe ne predstavljaju legiitmni predstavnici. 85% Srba glasa na građanskoj listi, ali predstavja ih onih 15%. Srbi u Hrvatskoj generalno bojkotiraju izbore. Pogledaj malo izlaznost po srpskim mjestima, obicno je oko 10-15%. Jedina iznimka su lokalni izbori i te očigledno shvaćaju ozbiljnije nego predsjedničke i parlamentarne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 14:45 |
|
|
|
Ne znam... Kaže Pupovac da slušamo sutrašnje poruke sa Oluje i buduće geste hrvatske vlasti. Aj da vidimo i to čudo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Orion
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 14:56 |
|
|
|
Imam predosjećaj da će biti gorkih i neugodnih iznenađenja. Bojim se da će Gotovina pričati o zavađenim narodima, protiv nacionalizma i sl.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
carles
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 14:59 |
|
|
|
Pupavac patetičar na rubu suza kad priča, ko i onaj mrzitelj Vučić. Ne moš ga slušat duže od minute.
Srbeki isto sjednu na neku stvar svake godine početkom kolovoza kad počne kmeka (ko ovi mazlimsi početkom srpnja). Znači napadnu te i tvoj teritorij sa višestruko naoružanijom vojskom i dožive poraz na kraju i sad kmeče i 25 godina poslije i kvare nama slavlje. Ja bi to sve odyebao. I mi imamo političare za ku.rac kad nam nametnu ovakve glupe teme u danima ponosa i slave, pogotovo u svjetlu odlikovanja HVO-a mi sad ovde pričamo oće li i zašto Srbi doć u Knin. Koga boli ona stvar šta će oni uradit ili reći, to je njihova stvar, mi trebamo svoje radit i ništa ne fermat...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 15:27 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: alh84001 je napisao/la: Oni svojih legitimnih predstavnika u RS nemaju. Dan RS kao takav savrseno simbolizira taj nestanak, jer nije bilo jednog zbirnog dogadjaja, vec se sve odigralo kroz par godina (mjeseci?). S druge strane, Srbi u HR imaju svoje politicke predstavnike, i dan RH nikako nije ekvivalent po traumi Danu RS-a. Dan pobjede to jest. Nije istina. Koliko Srbi imaju predstavnika u HR toliko i vi imate u RS. Trenutno. Potpredsjednik RS Josip Jerković je iz HDZa, imate čak i jednog ministra. To je naša dobra volja, kao što je vaša dobra volja bila da ubacite Srbe u vlast HR. Pričamo o Hrvatima iz Srbije tj upravo Hrvatima "Šokcima" iz Širokog i Posušja kao i Hrvata iz Mostara koje se želi proglasiti Bunjevcima u Srbiji kako bi se podijelili Hrvati. RS i RH ne treba uspoređivati, prava Srba iz Drvara, Glamoca sa prava Hrvata u Srpskoj. Hrvatsku i Srbiju treba uspoređivati i raditi na reciprotetu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 15:30 |
|
|
novovrijeme je napisao/la:
Ne znam... Kaže Pupovac da slušamo sutrašnje poruke sa Oluje i buduće geste hrvatske vlasti. Aj da vidimo i to čudo...
Avatar ti odlično ide uz naslov teme. Šta da kažem, zemljo otvori se. Mene neće predstavljati, nema to pravo.
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 15:34 |
|
|
Orion je napisao/la: Imam predosjećaj da će biti gorkih i neugodnih iznenađenja. Bojim se da će Gotovina pričati o zavađenim narodima, protiv nacionalizma i sl. Gotovina je bio isti u ratu i miru, on nam je ustrojio vojsku profesionalno tj od lovačkog društva ustrojio je vojsku. Zbog svog karaktera da ga je nemoguće koristiti, nije sudjelovao u filmu o sebi niti tražio neke zasluge. Suprotnost je JNA zločinačkim oficirima koji su jaki nad ženama i djecom, za mene je simbol pravog vojnika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 15:44 |
|
|
Svako obeležava šta poželi, nećemo sigurno jedni drugima to da određujemo. Iako vidim da se na temu osim Hrvata javljaju samo oni koji glume Srbe na forumu. Potez sa dolaskom Srbina (kao da se spušta iz Svemira) je isključivo deo HR političke scene i potpuno nebitan van konteksta iste. I onaj Medved isto ide negde. Što kaže kolega iznad, svako svoj pos'o i laganica. Mene zanima da vidim naoružanje na toj paradi.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:03 |
|
|
podrinje je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Avatar ti odlično ide uz naslov teme. Šta da kažem, zemljo otvori se. Mene neće predstavljati, nema to pravo. Ni mene. Sam se bruka. Očekujem da mu se sutra ismiju u facu na proslavi Oluje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: podrinje je napisao/la:
Avatar ti odlično ide uz naslov teme. Šta da kažem, zemljo otvori se.
Mene neće predstavljati, nema to pravo.
Ni mene. Sam se bruka. Očekujem da mu se sutra ismiju u facu na proslavi Oluje. Lepo si boldovao suštinu, skup nema opšte komemorativni karakter. To je neka vrsta hrvatske žalosne fešte... Eto, tužno je sve to što se desilo (nama, ne vama), ali je u isto vrijeme prekrasno što smo vas većim dijelom trajno najurili iz RH. Ne učestvovati!
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:26 |
|
|
|
Pupovac je se u rujnu 1994 zalagao za legalizaciju Krajine, pritom ne općina u kojima su Srbi bili većina nego i u onima koje su zauzeli 11 poput Podunavlja koje nije imalo vecinski srpske općine.
Lagao je i za ubojstvo hrvatskog doktora Ivana Šretera koji je mislio da će grljenjem drveća rješiti sukob sa Srbima, nazivao je Srbe braćom pa je ubijen mučenjem.
Pupovac je hrvatske vlasti uvjeravao da je Šreter živ i kako će ga Srbi pustiti ako pustimo srpske doktore, nakon par mjeseci tek je otkriveno da je lagao cijelo vrijeme i da je ovaj odmah ubijen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:33 |
|
|
podrinje je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Ni mene. Sam se bruka. Očekujem da mu se sutra ismiju u facu na proslavi Oluje.
Lepo si boldovao suštinu, skup nema opšte komemorativni karakter. To je neka vrsta hrvatske žalosne fešte... Eto, tužno je sve to što se desilo (nama, ne vama), ali je u isto vrijeme prekrasno što smo vas većim dijelom trajno najurili iz RH. Ne učestvovati! Kakve žalosne fešte... svašta ćeš pročitat. Nema ništa tužno, Hrvatska slavi pobjedu. Bit će pjesme i pit ćemo do kasno u noć. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:41 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: podrinje je napisao/la:
Avatar ti odlično ide uz naslov teme. Šta da kažem, zemljo otvori se.
Mene neće predstavljati, nema to pravo.
Ni mene. Sam se bruka. Očekujem da mu se sutra ismiju u facu na proslavi Oluje. Proslavlja se Slava, ovo je obeležavanje. Podrinje pusti ljude ebemu miša, to ih definiše. Najznačajniji datum u HR istoriji, šta drugo da obeležavaju. Potpis na Vašingtonskom sporazumu. Naziv je zanimljiv, liči na onaj natpis na "tabli za prizivanje demona" - Ouija. To su Ameri sigurno smislili. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:48 |
|
|
|
Nema tu ništa neuobičajeno, svi slave kad pobijede nad silama mraka.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:48 |
|
|
|
Ne vidim kako ćeš se izmirit sa Srbima ako se mi Hrvati međusobno nikad nećemo izmirit između sebe.
Očekujem opet propagandu oko Z4 što nije bilo prihvatlo iako Z4 Srbima nije prihvatljiv jer je sadržava samo vecinski srpske općine a ne one hrvatske koje su okupirali. Nama nije bio prihvatljiv jer nikakav Z4 nebi nikad prihvatili i samo smo takijali glumeći da prihvaćamo nekakav Z4.
Završilo je jedino logično kako je moglo završiti i ne vidim čemu "pomirba"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbin na proslavi Oluje Postano: 04 kol 2020, 16:57 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Ni mene. Sam se bruka. Očekujem da mu se sutra ismiju u facu na proslavi Oluje.
Proslavlja se Slava, ovo je obeležavanje. Podrinje pusti ljude ebemu miša, to ih definiše. Najznačajniji datum u HR istoriji, šta drugo da obeležavaju. Potpis na Vašingtonskom sporazumu. Naziv je zanimljiv, liči na onaj natpis na "tabli za prizivanje demona" - Ouija. To su Ameri sigurno smislili.  "Sutra je u Kninu proslava, ne komemoracija. Ja ne očekujem od svakoga u Hrvatskoj da slavi na isti način svaku stvar. Zato mi je drago, ako tu ima iskrenosti, a vjerujem da ima, da Milošević dolazi", istaknuo je. https://www.klix.ba/vijesti/bih/zoran-m ... /200804076
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|