HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 sij 2025, 08:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 617  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 11 kol 2020, 13:17 

ikmandvaradtist je napisao/la:
slika

Stefan prvovenčani Tuđman. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 13:21 

weasel je napisao/la:
Eto nam novih Crvenih Hrvata na vojnoj izobrazbi. :zubati
Ala gušta, još se akademija zove F.Tuđman... :thumbup
Potiho kroatiziranje na djelu :zastava_Hrvata

nema stajanja dok Vučić ne bude pljeskao i u glas pjevao Franjo Franjo. :zubati :smajl007 :aleale

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 13:23 

bobanovski je napisao/la:
Albanci imaju pogrdni naziv za BiH Muslimane, ne mirišu ih oni ni malo a Crnogorci ako žele biti nacija završit će kao Makedonci okruženi sa neprijateljima sa svih strana..

Trenutno su im Srbi broj 1 neprijatelj ali uskoro će to biti Albanci i BiH Muslimani koji sanjaju o njihovim gradovima, Muslimani sanjaju o Sutorini i poziciji Muslimana tamo a ovi vjerojatno toga nisu ni svjesni

Albanska izreka ; ako isječeš na komade jednog Bošnjaka iz njega će izaći nekoliko Srba. Albanci generalno ne vole Slovene što je produkt Austro Ugarske političke kampanje, a poslije Njemačke propagande. Prije u 19 vijeku na Kosovu je bila vjerska netrpeljivost. Poslije formiranja Albanije i postavljanje austrijskog princa kao nekog namjesnika ili kralja Albanije dolazi do poplave slavenofobije. Pogrdan naziv za Slovene je shkije (škije).
U proteklom ratu na Kosovu od strane UČK ubijeno je oko 100 Bošnjaka.

70 posto sportaša u timskim sportovima Hrvatske su dinaridi, dobar dio tako je i u reprezentacijama Srbije.

Naši Crveni Hrvati su poboljšali krvnu sliku Srbije, građani Srbije su prije 150 godina više izgledali kao Makedonci niski i nikakvi.

Ukoliko bi crpili cijeli bazen dinarida osim istočne Hercegovine praktički mogli bi se sutra osvetiti Francuskoj, mogu dovući cijelu Afriku ali u nogometu i rukometu dolazi do osvete :D

A ti si hodao po Srbiji prije 150 godina i znaš koliko su Srbu bili visoki :laugh .
Svi nešto hvale tu dinarsku genetiku ,a sem sporta i nisu se nešto specijalno pokazali. Hajde da dodamo da su Dinarci i jaki fizikalci. Prosječan Jermenin od 1,72cm sposobniji je za novac stvoriti i zaraditi nego prosječan Crnogorac ili Hercegovac od 2metra. Dinaridi u BGD su uglavnom pravnici ili ekonomisti,poneki doktor. Što se tiče etf,mašinstva,IT tu su veoma tanki. Što znači ta priča o dominaciji Dinarida i vladanju je uglavnom dugoročna štela i generacijsko uhljebljenje.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 13:30 

dudu je napisao/la:
slika

Ukoliko pobjedi pro srpska politička opcija u CG ovim maturantima je bolje da ostanu u ZG,inače ih čeka dugogodišnje javljanje na biro ako se vrate u CG.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 13:36 

Lutorčina je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ukoliko pobjedi pro srpska politička opcija u CG ovim maturantima je bolje da ostanu u ZG,inače ih čeka dugogodišnje javljanje na biro ako se vrate u CG.

Maturantice primamo odmah, mogu preć u naše oružane snage, a ajde primit ćemo i momka, samo (ne)srećom neće bit potrebe za tim, jer ove maturantice kad se vrate u CG bit će strah i trepet za litijaše i sve oni koji žele rokat CG. :tank

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 13:44 

Lutorčina je napisao/la:

AKO je ključna riječ.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 14:29 

Naši Crveni Hrvati su poboljšali krvnu sliku Srbije, građani Srbije su prije 150 godina više izgledali kao Makedonci niski i nikakvi.

Bogme, slušajući ove vaše što dolaze u Bg - vi ste takvi kakvim nas opisuješ... nikakvi! Nagrdiše vas! Sreća pa ja ne verujem ženama ni kad kažu da je mleko belo a kamoli šta drugo... :neznam

A i sećam se nekih Francuza koji su, kad su došli na Primorje, bili oduševljeni našom visinom.

- Vi svi ovde 2 m... ništa ispod, a? - pita jedan Francuz.

Ja mu odgovorim da je tako na ovom delu Balkana, da smo mi "le Race Dinarique", da su takvi ljudi u CG, Bosni, Srb, Cro,... e, tu me on prekide:

- Hrvatska? Pa, sad smo otamo. Nismo primetili uopšte da su visoki...

Ostao sam zbunjen, iskreno... :confused1

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 14:45 

Lutorčina je napisao/la:
Svi nešto hvale tu dinarsku genetiku ,a sem sporta i nisu se nešto specijalno pokazali. Hajde da dodamo da su Dinarci i jaki fizikalci. Prosječan Jermenin od 1,72cm sposobniji je za novac stvoriti i zaraditi nego prosječan Crnogorac ili Hercegovac od 2metra. Dinaridi u BGD su uglavnom pravnici ili ekonomisti,poneki doktor. Što se tiče etf,mašinstva,IT tu su veoma tanki. Što znači ta priča o dominaciji Dinarida i vladanju je uglavnom dugoročna štela i generacijsko uhljebljenje.

Evo šta je rekao Cvijić, koji je i sam bio poreklom Dinarac.

Dinarac je idealni tip za bune i revolucije, ali za strpljivo građenje države i njeno vođenje znatno je pogodniji moravski tip: staložen, pomalo spor u odlukama, koje sprovodi u delo, bez obzira na brojne prepreke, ne odustaje brzo pred teškoćama, postojanih ideoloških uverenja. Na žalost, dinarci su često istom žustrinom i rušili, a i pokušali da grade državu, što je imalo i svojih kobnih posledica.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 15:06 

Iako volim i preferiram Dinarski gen, moram se složiti. Teški, bandoglavi, nefleksibilni, kruti, zadrti, nesofisticirani, umišljeni,... Fizički jesu dominantni ali skloni amplitudama i "prospu" lako sve teško stečeno...

Anglosaksonski predeo uvek rađao najklikeraše - oš od Gajzerika pa do današnjih Engleza... u poređenju sa njimo smo glupi k'o ***.

Diversity is our strength kreće i u CG pred izbore =)) :

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 15:37 

Bogme, slušajući ove vaše što dolaze u Bg - vi ste takvi kakvim nas opisuješ... nikakvi! Nagrdiše vas! Sreća pa ja ne verujem ženama ni kad kažu da je mleko belo a kamoli šta drugo... :neznam

A i sećam se nekih Francuza koji su, kad su došli na Primorje, bili oduševljeni našom visinom.

Ja mu odgovorim da je tako na ovom delu Balkana, da smo mi "le Race Dinarique", da su takvi ljudi u CG, Bosni, Srb, Cro,... e, tu me on prekide:

Možda su mislili na Hrvate Slavonije koji su neke srednje visine kao kod nas Srbi u Vojvodini. Dalmatinski Hrvati su visočiji i krupniji kao naši ljudi Dinaridi iz CG. Jedina razlika koju primjetim je to da su Istočni Hercegovci i Crnogorci dosta tamniji od Dalmatinaca. Imamo tamniji ten i krupne crne oči. Sa druge strane Hrvati Dalmacije su dosta bijele puti da me više podsjećaju na Skandinavce nego na narod koji živi na Mediteranu. Smeđa eventualno plava kosa kod njih je prisutna,lice bijelo ili blago crveno,oči plave ili smeđe sitnije. Srbi iz Hercegovine i CG imaju više grčke crte lica ili južno italijanske. Kod Hrvata je takav tip lica rijedak.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 15:38 

Aok, što mu učinje, Petre... kako si ga razmaka', Pekašu, sve ti prosto bilo! :klanjam

Ovo je samo za 18 + , uživajte u ovoj poslastici:

ništa posebno, mislio sam ne znam šta, a ono ovaj mu lijepo objasnio, nekad politički progon od stare Jugoslavije, danas iseljavanje zbog ekonomske zaostalosti. to da je Milo bio u obje garniture je opće poznato i nikom interesantno doli prosrpskim agitatorima.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 15:40 

Lutorčina je napisao/la:

Možda su mislili na Hrvate Slavonije koji su neke srednje visine kao kod nas Srbi u Vojvodini. Dalmatinski Hrvati su visočiji i krupniji kao naši ljudi Dinaridi iz CG. Jedina razlika koju primjetim je to da su Istočni Hercegovci i Crnogorci dosta tamniji od Dalmatinaca. Imamo tamniji ten i krupne crne oči. Sa druge strane Hrvati Dalmacije su dosta bijele puti da me više podsjećaju na Skandinavce nego na narod koji živi na Mediteranu. Smeđa eventualno plava kosa kod njih je prisutna,lice bijelo ili blago crveno,oči plave ili smeđe sitnije. Srbi iz Hercegovine i CG imaju više grčke crte lica ili južno italijanske. Kod Hrvata je takav tip lica rijedak.

ne znam o čemu pišeš, možda bolje stavi neke tipične primjere.

slika

je da živi u Zagrebu, al je Crnogorac. Momčilo Otašević. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 15:41 

Drzavotvorci moderne Srbije (Sumadije i Zapadne Srbije) jesu dinarci. Obrenovici i Misici vode porijeklo sa Durmitora, Karadjordje od Vasojevica..

Taj Momcilo izgleda gej, neka vam

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 15:59 

Lutorčina je napisao/la:

Meni se jedino čini da je svetlija kosa češća na severu Crne Gore dok je na jugu češća crna kosa. To je moj subjektivni utisak, možda je i pogrešan.
Mada i tu postoje razlike i na lokalnom nivou. Kod mene u Srbiji dva sela udaljena desetak kilometara: u prvom skoro svi crne kose i crne oči, a u drugom više od polovine imaju plavu kosu i svetle oči :D

Altomanović je napisao/la:
Drzavotvorci moderne Srbije (Sumadije i Zapadne Srbije) jesu dinarci. Obrenovici i Misici vode porijeklo sa Durmitora, Karadjordje od Vasojevica..

Bilo je i jednih i drugih u ustanku, mada jesu Dinarci igrali verovatno bitniju ulogu. Vođa ustanka je trebao biti Stanoje Glavaš, ali je on predložio Karađorđa. Takođe Kočina krajina pre Prvog srpskog ustanka je bila u Pomoravlju gde nema mnogo Dinaraca.
Uvek su mi smetale te priče da li su bolji Dinarci ili Moravci. Radi se o različitom mentalitetu, a oba imaju svojih vrlina i mana. Možda mi to smeta zato što sam pola Dinarac, pola Moravac :zubati

Što se tiče Mišića on je poreklom iz Tepaca sa Durmitora, ali si imao i Radomira Putnika koji vuče dalje poreklo sa Kosova. Za Stepu Stepanovića postoje dve teorije o poreklu: 1) Lika ili Bosna; 2) Pirot ili Leskovac.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 16:04 

slika
Većina BiH uopće nema neku visinu, Hercegovina ima malu populaciju u usporedbi s kontinentalnom Bosnom.
Sjeverozapadni Europljani su viši od Balkanca, jedina visina je u Dalmaciji, Hercegovini i Crnoj Gori koji zajedno imaju jako malu populaciju.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 16:10 

Lutorčina je napisao/la:

Ne, došli sa hrvatske obale na crnogorsku, obilaze Jadran... e, sad -na kom delu su bili pre CG i videli te niske Hrvate, nisam pitao... :neznam

A ove Hrvatice su uglavnom Purgerke....

Dudu,

daj, matori, ne zezaj... =)) vrda Musliman, ljigavo vijuga koliko može i pokušava da se izmigolji... prebaci na Srbe sa Yiannopoulosa svog koalicionog partnera koliko iĐe može al' ga Pekaš saĆer'o u ugao i sabija li sabija... drugi će put ponijet' kantu vazelina da lakše bude sa Pekašom... :zubati

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 16:52 

Clint Eastwood je napisao/la:
slika
Većina BiH uopće nema neku visinu, Hercegovina ima malu populaciju u usporedbi s kontinentalnom Bosnom.
Sjeverozapadni Europljani su viši od Balkanca, jedina visina je u Dalmaciji, Hercegovini i Crnoj Gori koji zajedno imaju jako malu populaciju.

Eto, možda su bili gore severno... mada, vala, kako su vas opisali - k'o da ste 170 svaki... nije mi to bilo jasno... možda je do građe? Ne'am pojma... :neznam

Sve je više znakova da Yiannopoulos gubi popularnost kod Zapadnjaka:

https://townhall.com/columnists/wesmartin/2020/08/10/america-shouldnt-reward-tiny-montenegros-giants-of-duplicity-n2574025

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 16:53 

[/quote]

ne znam o čemu pišeš, možda bolje stavi neke tipične primjere.

slika

je da živi u Zagrebu, al je Crnogorac. Momčilo Otašević. :zubati[/quote]
Pokušavao sam da okačim slike ali mi nije uspjelo.
Evo primjer Toni Kukoč svjetski poznati košarkaš rođeni Splićanin izrazito svjetle puti. Vlade Divac svjetski poznati košarkaš rođen na samoj granici sa Crnom Gorom prototip srpskog dinarida koji je tamniji dosta. Dino Rađa Splićanin kad ga gledam reko bi Litvanac. Npr crnogorski fudabler Filip Kukuličić (Podgoričanin) vs Luka Modrić (Zadranin)

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 17:04 

Lutorčina je napisao/la:

Ne, došli sa hrvatske obale na crnogorsku, obilaze Jadran... e, sad -na kom delu su bili pre CG i videli te niske Hrvate, nisam pitao... :neznam

A ove Hrvatice su uglavnom Purgerke....

Dudu,

daj, matori, ne zezaj... =)) vrda Musliman, ljigavo vijuga koliko može i pokušava da se izmigolji... prebaci na Srbe sa Yiannopoulosa svog koalicionog partnera koliko iĐe može al' ga Pekaš saĆer'o u ugao i sabija li sabija... drugi će put ponijet' kantu vazelina da lakše bude sa Pekašom... :zubati

to bi mogao i za Čovića tako reći, bio Jugoslaven pa sad Hrvat, niđe veze.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 17:22 

Clint Eastwood je napisao/la:
slika

Eto, možda su bili gore severno... mada, vala, kako su vas opisali - k'o da ste 170 svaki... nije mi to bilo jasno... možda je do građe? Ne'am pojma... :neznam

Sve je više znakova da Yiannopoulos gubi popularnost kod Zapadnjaka:

https://townhall.com/columnists/wesmartin/2020/08/10/america-shouldnt-reward-tiny-montenegros-giants-of-duplicity-n2574025

Tko zna šta su oni vidjeli, ako su došli u jeku turističke sezone tada ima hrpa zapadnjaka koji su u prosjeku dosta niži od Dalmatinaca, pa su ti tvoji francuzi umislili da su to Hrvati.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 17:53 

Lutorčina je napisao/la:
Pokušavao sam da okačim slike ali mi nije uspjelo.
Evo primjer Toni Kukoč svjetski poznati košarkaš rođeni Splićanin izrazito svjetle puti. Vlade Divac svjetski poznati košarkaš rođen na samoj granici sa Crnom Gorom prototip srpskog dinarida koji je tamniji dosta. Dino Rađa Splićanin kad ga gledam reko bi Litvanac. Npr crnogorski fudabler Filip Kukuličić (Podgoričanin) vs Luka Modrić (Zadranin)

Dobra metoda, nema šta. Daš par primera koji odgovaraju tvojoj tvrdnji i na osnovu toga praviš zaključak.
Istom metodom si mogao da izdvojiš kada već pominješ košarkaše npr. Nebojšu Bogavca i Nemanju Radovića iz Crne Gore ili košarkaše Partizana Ognjena Jaramaza i Radeta Zagorca koji su poreklom iz dinarskih krajeva i predstaviš stvari potpuno drugačije ako tako želiš.

Prvi put čujem ovo što si ti izjavio. Nekih razlika možda i ima, ali ništa drastično što se može primetiti ,,na prvu''.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 20:49 

A što se činiiii... :smijeh vi bolje tamo znate ovaj muslimanski, šta znači ovo:

slika

One četničke grafite se (očekivano!) ispostavilo radili DPSovci da izazovu još veću mržnju Muslimana i galvanizuju glasanje antiSrba... MIM rat se nastavlja:

U međuvremenu se nastavlja Cirkusijada-registrovana još jedna izborna opcija, Snežana Jonica predvodi poslaničku listu "Da živimo kao Jugosloveni" :smijeh!

https://www.cdm.me/politika/predata-lista-snezana-jonica-socijalisti-crne-gore-da-zivimo-kao-jugosloveni/

Koji show je ovo, ljudi... nadrealno! =))

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 20:58 

dudu je napisao/la:
Gusle?
Nema gusli pravih bez rere

ovo je kao naša ganga. volim gangat, čak sam i solidan u tome. :zubati

Pa postoji rera i u Hercegovini kao i ganga u Zagori, razlika je jedina što ganga malo ritmičnija :D

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 20:59 

Altomanović je napisao/la:
To je fejk copy pravi srpski Dinaraca sa Durmitora Romanije Manjace, da ne spominjem Kuca i Vasojevica

Gusle, rera ili ganga ne postoje u Srbiji, vi ste fejk kamenjarci .

Mi smo jedini pravi kamenjarci dinaridi, kad prihvatite RKC i postanete Crveni Hrvati dati ćemo vam pečat.

Morate naučiti prvo Matu Bulića, Dražena Žanku i Vucu napamet kao i pivat rere a gange vam moraju svirat u autu :D

Crveni Hrvati su popravili krvnu sliku Srbije, vi ste bili jedan od najnižih naroda Kraljevine Jugoslavije uz Makedonce tj mali , zdepasti i nikakvi. Prirodno je da su se Crveni Hrvati isticali među vama i dominirali kao i što dan danas dominiraju. To je tako kad dominantnija zajednica dominira među ovom slabijom :D

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 21:17 

Opa, ima i pametnih Muslimana koji su provalili igru:

slika

A ministar odbrane Peđa Bošković danas posetio hodžu Rahima Muratovića u naselju Haremi da apeluje na Muslimane da glasaju Yiannopoulosa... kakav li je osećaj kad te poseti bivši odlikovani član "Belih orlova" i traži da glasaš za njegovu partiju a ne za tamo neke Srbe koji nisu bili nagrađivani članovi "Belih orlova"? :smijeh

Nastavljeno i klanje nevladinih Crkava crnogorskih: "Haos u NVO sektoru – Miraš nije produžio „atest“ Lavu Lajoviću: Ukrao je moju odeždu, spletkario i vrijeđao CPC!"

https://istokrs.com/crna-gora/haos-u-nvo-sektoru-miras-nije-produzio-atest-lavu-lajovicu-ukrao-je-moju-odezdu-spletkario-i-vrijedjao-cpc/

Lav je "nadMirašio" Miraša (Miraša izbacili iz SPC pa osnovao CPC, Lava izbacili iz CPC pa osnovao PCCG)...

slika

:sega :biceovodobro

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 617  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: