HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 sij 2025, 06:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 617  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 11 kol 2020, 21:20 

Dražen Petrović je Srbin po ocu ali je porijeklom iz Nevesinja, Kukočevi su porijeklom isto iz zaleđa kao i 99 sportskih aseva Hrvatske ili Srbije.

Crna Gora je slabije razvijena ali zato kontrolira Beograd, mislim naravno na Srbe iz Crne Gore.

Hrvati Hercegovine nisu selili u Zagreb za vrijeme Jugoslavije kao ni moji iz Zagore. Mi smo kolonizirali Split toliko da smo ga od centra orjunaša pretvorili u najhrvatskiji grad u RH kroz jednu ili 2 generacije.

Što se tiče ekonomije u dinarida dovoljno je usporediti Hercegovinu sa ostatkom BiH

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 21:24 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Opa, ima i pametnih Muslimana koji su provalili igru:

slika

A ministar odbrane Peđa Bošković danas posetio hodžu Rahima Muratovića u naselju Haremi da apeluje na Muslimane da glasaju Yiannopoulosa... kakav li je osećaj kad te poseti bivši odlikovani član "Belih orlova" i traži da glasaš za njegovu partiju a ne za tamo neke Srbe koji nisu bili nagrađivani članovi "Belih orlova"? :smijeh

Nastavljeno i klanje nevladinih Crkava crnogorskih: "Haos u NVO sektoru – Miraš nije produžio „atest“ Lavu Lajoviću: Ukrao je moju odeždu, spletkario i vrijeđao CPC!"

https://istokrs.com/crna-gora/haos-u-nvo-sektoru-miras-nije-produzio-atest-lavu-lajovicu-ukrao-je-moju-odezdu-spletkario-i-vrijedjao-cpc/

Lav je "nadMirašio" Miraša (Miraša izbacili iz SPC pa osnovao CPC, Lava izbacili iz CPC pa osnovao PCCG)...

slika

:sega :biceovodobro

Nadam se da će Milo tjerati sve u CPC nakon što je osnuje a pogotovo ove Muslimane i da će Gorski Vijenac biti omiljeno štivo.

Koliko ih ima u Crnoj Gori uopće?

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 22:06 

bobanovski je napisao/la:
Nadam se da će Milo tjerati sve u CPC nakon što je osnuje a pogotovo ove Muslimane i da će Gorski Vijenac biti omiljeno štivo.

Koliko ih ima u Crnoj Gori uopće?

Ti uopšte ne pratiš moje pisanje ovde... "Nakon što je osnuje" - šta osnovaće je ponovo, malo jednom pre 18 g? "Gorski vijenac" omiljeno štivo - onog kog uveliko slobodno nazivaju "Genocidnim" pesnikom?

Ima ih 74 K zvanično (oko 11-12 %), ali dosta ih se izjašnjava i kao Crnogorci... nešto kao vi Hrvati dole što se utapate u Crnogorce! :zubati

Mislim da ih je bilo blizu 20 % dok nisu počeli da se utapaju...

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 22:14 

Altomanović je napisao/la:
To je fejk copy pravi srpski Dinaraca sa Durmitora Romanije Manjace, da ne spominjem Kuca i Vasojevica

Gusle, rera ili ganga ne postoje u Srbiji, vi ste fejk kamenjarci .

Mi smo jedini pravi kamenjarci dinaridi, kad prihvatite RKC i postanete Crveni Hrvati dati ćemo vam pečat.

Morate naučiti prvo Matu Bulića, Dražena Žanku i Vucu napamet kao i pivat rere a gange vam moraju svirat u autu :D

Crveni Hrvati su popravili krvnu sliku Srbije, vi ste bili jedan od najnižih naroda Kraljevine Jugoslavije uz Makedonce tj mali , zdepasti i nikakvi. Prirodno je da su se Crveni Hrvati isticali među vama i dominirali kao i što dan danas dominiraju. To je tako kad dominantnija zajednica dominira među ovom slabijom :D

Dok u vašoj mašti zamišljate šta se peva po Crnoj Gori oni pevaju ovo u Podgorici.

A ovo se peva na svadbi premijerove ćerke :zubati

Dok se ovakve pesme pevaju nek se izjašnjavaju i kao Eskimi, nije problem :laugh

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 00:34 

Altomanović je napisao/la:
To je fejk copy pravi srpski Dinaraca sa Durmitora Romanije Manjace, da ne spominjem Kuca i Vasojevica

Gusle, rera ili ganga ne postoje u Srbiji, vi ste fejk kamenjarci .

Mi smo jedini pravi kamenjarci dinaridi, kad prihvatite RKC i postanete Crveni Hrvati dati ćemo vam pečat.

Morate naučiti prvo Matu Bulića, Dražena Žanku i Vucu napamet kao i pivat rere a gange vam moraju svirat u autu :D

Crveni Hrvati su popravili krvnu sliku Srbije, vi ste bili jedan od najnižih naroda Kraljevine Jugoslavije uz Makedonce tj mali , zdepasti i nikakvi. Prirodno je da su se Crveni Hrvati isticali među vama i dominirali kao i što dan danas dominiraju. To je tako kad dominantnija zajednica dominira među ovom slabijom :D

Gusle se gude u Srbiji do Zlatibora i Javora,poslije dole je dvojenìce ili frula. U Bosni su gusle najsjevernije do Romanije i Glasinca dobacile,dalje sjevernjje od Vlasenice he frula,saz ili šargija. Jeko Mate Bulić ? U CG iz auta zavija Stoja.
Interesantno je da svi Dinaridi nemaju smisla muziku i igru.
Što se tiče Makedonaca narod neke srednje visine pretežno oko 1,75 - 1,80 rijetko kad 1,90 ali opet su lijepi u faci. Ako ništa kuhinja im je vrhunska u odnosu kamenjare.
Tvrdiš da su oni Crveni Hrvati hmm ??? Valjda Crni Hrvati pošto su Crna Gora a i tamniji su. Nisu puno crveni izuzev onih seljobera sa brda koji pucaju samo kajmkaka i krtole te od jednolične hrane pocrvene

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 10:50 

Lucho je napisao/la:
A ovo se peva na svadbi premijerove ćerke :zubati

"To su Draži 2 najbolja momka..." :eek

Nema šta, "potiha Croatizacija" ide punom parom... :zubati

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 11:03 

1690. Srba više od Katolika u Baru? U Ulcinju 500 Katolika, 2 K Srba? Mora da je lažna karta, neki Srbi je nacrtali u Fotošopu, to je sve Katoličko tj. Hrvatsko :zubati :

slika

A Skoplje glavni grad Srbije...

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 11:05 

@ikman ne takijaj, ni Bar ni Ulcinj nisu bili dio Hrvatske i Kraljevine Dalmacije, to je vaše. Hrvatsko je bilo od prevlake do pred Bar i tu smo i bili većina.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 11:21 

weasel je napisao/la:
@ikman ne takijaj, ni Bar ni Ulcinj nisu bili dio Hrvatske i Kraljevine Dalmacije, to je vaše. Hrvatsko je bilo od prevlake do pred Bar i tu smo i bili većina.

Taqiyaš ti... ili ne čitaš šta pišu tvoji "do Albanije" sunarodnici... a neki od njih su još "i Albanska obala" sCROmniji... :zubati

Zanimljivo, piše "Srbi"... što je čudno, jer neki vele NIKAD mi nismo živeli pored mora, imali obalu, držali Primorje i sl... srpska podmetačina, nema drugog objašnjenja... :neznam

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 11:29 

weasel je napisao/la:

Taqiyaš ti... ili ne čitaš šta pišu tvoji "do Albanije" sunarodnici... a neki od njih su još "i Albanska obala" sCROmniji... :zubati

Zanimljivo, piše "Srbi"... što je čudno, jer neki vele NIKAD mi nismo živeli pored mora, imali obalu, držali Primorje i sl... srpska podmetačina, nema drugog objašnjenja... :neznam

Da Srbi, što je tu čudno? Držali ste tri metra obale, kao i Slovenci danas, to vas ne čini pomorskom zemljom.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 14:44 

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 17:45 

Lutorčina je napisao/la:
Možda su mislili na Hrvate Slavonije koji su neke srednje visine kao kod nas Srbi u Vojvodini. Dalmatinski Hrvati su visočiji i krupniji kao naši ljudi Dinaridi iz CG. Jedina razlika koju primjetim je to da su Istočni Hercegovci i Crnogorci dosta tamniji od Dalmatinaca. Imamo tamniji ten i krupne crne oči. Sa druge strane Hrvati Dalmacije su dosta bijele puti da me više podsjećaju na Skandinavce nego na narod koji živi na Mediteranu. Smeđa eventualno plava kosa kod njih je prisutna,lice bijelo ili blago crveno,oči plave ili smeđe sitnije. Srbi iz Hercegovine i CG imaju više grčke crte lica ili južno italijanske. Kod Hrvata je takav tip lica rijedak.

I u zap. Slavoniji/Podravini je slično, istina ljudi su nešto niži rastom, ali zato su "nabijeniji" od ljudi s juga, niži ali krupnije građeni. Vrijedi i za Srbe i Hrvate podjednako ali i dalje stoje neke bazične razlike u fizionomiji. Kod Hrvata je dosta primjetno prisutniji taj obli, skoro istočnoslavenski oblik lica i tijela sa bijelom puti, dok Srbi imaju oštrije crte lica i tijela s tamnijom puti.

Naravno, to ne znači da nema plavih i oblih Srba ili crnih i oštrih Hrvata, sve je to i dalje poprilično slično ali daju se primjetiti neke razlike u fizionomiji.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:23 

U Hrvatskoj sam bio samo kao dete i ne sećam se ničeg, ali verujem da postoje te sitne razlike.

Mada nisam siguran za tu "tamnost", jer vi imate više te "Severoafričkosti":

slika

Realno, mi u trouglu Srb-BiH-Cro smo skoro u dlaku ista balkanska bagra... razlike na nivou Rus-Blr-Ukr ili tako nešto... imam i genetske mape da to i dokažem, ne znam samo ima li ta Tema?

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:25 

ZlatkoZG je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:
Možda su mislili na Hrvate Slavonije koji su neke srednje visine kao kod nas Srbi u Vojvodini. Dalmatinski Hrvati su visočiji i krupniji kao naši ljudi Dinaridi iz CG. Jedina razlika koju primjetim je to da su Istočni Hercegovci i Crnogorci dosta tamniji od Dalmatinaca. Imamo tamniji ten i krupne crne oči. Sa druge strane Hrvati Dalmacije su dosta bijele puti da me više podsjećaju na Skandinavce nego na narod koji živi na Mediteranu. Smeđa eventualno plava kosa kod njih je prisutna,lice bijelo ili blago crveno,oči plave ili smeđe sitnije. Srbi iz Hercegovine i CG imaju više grčke crte lica ili južno italijanske. Kod Hrvata je takav tip lica rijedak.

I u zap. Slavoniji/Podravini je slično, istina ljudi su nešto niži rastom, ali zato su "nabijeniji" od ljudi s juga, niži ali krupnije građeni. Vrijedi i za Srbe i Hrvate podjednako ali i dalje stoje neke bazične razlike u fizionomiji. Kod Hrvata je dosta primjetno prisutniji taj obli, skoro istočnoslavenski oblik lica i tijela sa bijelom puti, dok Srbi imaju oštrije crte lica i tijela s tamnijom puti.

Naravno, to ne znači da nema plavih i oblih Srba ili crnih i oštrih Hrvata, sve je to i dalje poprilično slično ali daju se primjetiti neke razlike u fizionomiji.

Upravo je obrnuto, Srbi imaju manje oštre crte jer su takozvani "Pontid", slavenski mediteranski tipovi, kao kod Bugara i primorskih Ukrajinaca, kod nas su to zapadni mediteranci.
Srbi izgledaju više slavenskije od Hrvata a to nema veze s pigmentacijom.
Srbi su zaista mali Rusi na Balkanu.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 18:42 

Kaubojac, ne prolazi vam to, džabe verglate u prazno.

"Istina je kao voda..." A u ovo moderno vreme lije sa sviju strana... Svetog Ilije Ilindana. :thumbup1

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 19:00 

Nbgd88 je napisao/la:
Kaubojac, ne prolazi vam to, džabe verglate u prazno.

"Istina je kao voda..." A u ovo moderno vreme lije sa sviju strana... Svetog Ilije Ilindana. :thumbup1

Što si točno želio reći?

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 19:11 

Ovo...

"Vječna zublja vječne pomrčine
nit’ dogori, niti svjetlost gubi."

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 23:45 

O'ladiše ih Rusi :smijeh :

slika

Jebi ga, udaraš sankcije Rusiji, hapsiš Ruse, optužuješ za "Državni udar" - a onda očekuješ da nagrnu da ti spase sezonu svojim parama?

MIM Serdari žare i pale crnogorskom zbiljom-Portali se otimaju da ih intervjuišu:

https://volimpodgoricu.me/2020/08/12/crnogorski-mimeri-za-vop-jedina-smo-drzava-u-svijetu-gdje-se-hapsi-zbog-pisanja-po-fejsbuku/?fbclid=IwAR3kYAt6bpyn8-KQINHuuUKUlxKhelIDC_WwTwUS_gTn9T2rUFcePN1Ceaw

https://www.in4s.net/najpopularniji-mim-serdari-ekslkuzivno-za-in4s-hajka-policije-na-mim-stranice-trajace-jos-19-dana-posle-toga-se-budimo-kao-savjetnici-u-nekoj-novoj-vladi/

Meanwhile, Cirkusijada never stops:

"Premijer otvorio hotel, pa ga opet zaključali"

https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/459769/markovic-otvorio-hotel-pa-ga-opet-zakljucali

"Premijer otvorio 100m loše asfaltiranog puta":

slika

"Premijer posetio trafo stanicu":

Auuu, Hercegbosanci, prebiste pogrešnog čoveka:

https://expresstabloid.ba/skandal/300887/pretucen-u-neumu-jer-je-pjevao-bosanca-bojan-tomovic-ogorcen-nakon-derneka/

To vam je ex Bojan Tomović, a sada Musliman Crnogorac, veliki pristalica NATO, kvalitetan Srbomrzac... obožavalac Yiannopoulosa:

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 23:57 

Eee kukavac jadni Tomović. Trebao se redovno liječiti i piti terapije. Ovu pjesmu je prepjevao od Marije Maxime On je Vučić Aleksandar. Nekadašnji pravoslavac,zatim musliman pa onda ateista postao. Sutra će biti Hrvat katolik. Tako ide uvijek tim smjerom.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 00:05 

Auuu, Hercegbosanci, prebiste pogrešnog čoveka:

https://expresstabloid.ba/skandal/300887/pretucen-u-neumu-jer-je-pjevao-bosanca-bojan-tomovic-ogorcen-nakon-derneka/

To vam je ex Bojan Tomović, a sada Musliman Crnogorac, veliki pristalica NATO, kvalitetan Srbomrzac... obožavalac Yiannopoulosa:

Čovek nije zdrav, tako da mu ne treba zameriti.

https://www.blic.rs/sudbine/bojan-tomov ... aj/kt0vyl6

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 00:10 

Lutorčina je napisao/la:
Nekadašnji pravoslavac,zatim musliman pa onda ateista postao. Sutra će biti Hrvat katolik. Tako ide uvijek tim smjerom.

Šta, nije više Musliman?! :smajl043

Eto kol'ko sam ja u toku sa njegovim transfomacijama, pogrešno informisah ljude ovde da je i dalje Muhamedanac... izvinjavam se! :sad

Morate me razumeti: ko će više pohvatati sve te prelaze i transfere... :neznam

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 02:12 

Lutorčina je napisao/la:
Nekadašnji pravoslavac,zatim musliman pa onda ateista postao. Sutra će biti Hrvat katolik. Tako ide uvijek tim smjerom.

Šta, nije više Musliman?! :smajl043

Eto kol'ko sam ja u toku sa njegovim transfomacijama, pogrešno informisah ljude ovde da je i dalje Muhamedanac... izvinjavam se! :sad

Morate me razumeti: ko će više pohvatati sve te prelaze i transfere... :neznam

Nedavno je islam odbacio. Bio je nekih godinu dana i više u islamu.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 09:43 

Clint Eastwood je napisao/la:

Bogme, slušajući ove vaše što dolaze u Bg - vi ste takvi kakvim nas opisuješ... nikakvi! Nagrdiše vas! Sreća pa ja ne verujem ženama ni kad kažu da je mleko belo a kamoli šta drugo... :neznam

A i sećam se nekih Francuza koji su, kad su došli na Primorje, bili oduševljeni našom visinom.

- Vi svi ovde 2 m... ništa ispod, a? - pita jedan Francuz.

Ja mu odgovorim da je tako na ovom delu Balkana, da smo mi "le Race Dinarique", da su takvi ljudi u CG, Bosni, Srb, Cro,... e, tu me on prekide:

- Hrvatska? Pa, sad smo otamo. Nismo primetili uopšte da su visoki...

Ostao sam zbunjen, iskreno... :confused1

slika
Većina BiH uopće nema neku visinu, Hercegovina ima malu populaciju u usporedbi s kontinentalnom Bosnom.
Sjeverozapadni Europljani su viši od Balkanca, jedina visina je u Dalmaciji, Hercegovini i Crnoj Gori koji zajedno imaju jako malu populaciju.

Mora nju populacija povecati i uglavnom rodbinskom krvju.
kod nas Ukrajinaca taj dinarsko plemicki tip sastavlja negdije 10-15%.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 09:46 

Clint Eastwood je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

Upravo je obrnuto, Srbi imaju manje oštre crte jer su takozvani "Pontid", slavenski mediteranski tipovi, kao kod Bugara i primorskih Ukrajinaca, kod nas su to zapadni mediteranci.
Srbi izgledaju više slavenskije od Hrvata a to nema veze s pigmentacijom.
Srbi su zaista mali Rusi na Balkanu.

tako je.Ako Hrvat izgleda kao super ukrajinac onda srbin izgleda ko super rus. U smislu vilicine pa brutalnosti.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 13:47 

Najnovije ankete i istraživanje:

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/460005/cedem-dps-353-za-buducnost-crne-gore-247-mir-je-nasa-nacija-145

Ovo je super! Ali, tek će Yiannopoulos da uleti sa parama, pojača pritisak na zaposlene, uceni zadužene, itd...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15420 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 617  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: