|
|
Stranica: 1580/3528.
|
[ 88183 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 10:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59615 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Treba naći načina da se u Istočno Sarajevo naseli 10 000 Srbijanaca.
Dajte im poslove u državnoj upravi i agencijama, SIPI.
Isto tako ako u Mostaru može biti 1500 studenata iz Hrvatske, zašto ne bi moglo na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu isto toliko iz Srbije. Mostar je regionalni hrvatski centar, neke općine na jugu Hrvatske su potpisale i sporazume s mostarskom bolnicom da se tamo mogu liječiti. Pade mi na pamet, sigurno se i preostali mlađi Srbi iz Sarajeva povlače u srpske kvartove, mislim tko bi želio ostati u federalnom dijelu ako ima imalo svijesti o svom identitetu. Treba pitat Srbe ima li mjesta i za naš kvart. Novi Latinluk.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 10:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Treba naći načina da se u Istočno Sarajevo naseli 10 000 Srbijanaca.
Isto tako ako u Mostaru može biti 1500 studenata iz Hrvatske, zašto ne bi moglo na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu isto toliko iz Srbije. Mostar je regionalni hrvatski centar, neke općine na jugu Hrvatske su potpisale i sporazume s mostarskom bolnicom da se tamo mogu liječiti. Odakle da ih naselimo? Jedino iz Beograda ili Novog Sada. Tamo se ne bi osetio toliko gubitak stanovništva, a u ostatku moramo da se trudimo da zadržimo ono ljudi što je ostalo, a ne da ih naseljavamo negde drugde. Nije ovo period pre 100 godina kada smo mogli da kolonizujemo...
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 11:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: weasel je napisao/la: Zagreb treba raseliti nazad po Hrvatskoj, ne treba nam još gradova po 100k ljudi samo neka Rijeka, Osijek, Zadar i Split ostanu tu gdje jesu. Recimo nabijemo poreze za život u zagrebu i stimuliramo preseljenje drugdje (pogotovo mlađih) za 20-tak godina bi na taj način smanji pritisak na ZG. Pol Pot? Nema pajdo do pol pota jesi vidio kako je on sredio kambodžu i odveo je u bolje sutra, svi na selo !
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 11:18 |
|
|
Hrasno_novosarajevo je napisao/la: Za Lutorcinu...nemoj pogresno protumaciti..ako zivis u Istocnom Sarajevu..koliko po tebi ima Srba, koji su recimo od 1997 godine iz Sarajeva otisli u Istocno Sarajevo, a ne mislim na ovo sto su bili pod srpskim dijelovima i teritorijama, nego sto su bili cijeli rat u Sarajevu..?
Ja znam samo svoju komsinicu, profesoricu muzike odavde iz Palmira Toljatija, Chwilla 2 Koji su bili cijeli rat u Sarajevu ?! Iskreno njih nije ni ostalo puno čitav rat u Sarajevu,svega par hiljada gerijatrije ili oni Srbi u miješanim brakovima. Znam za jednog lika sa Alipašina koji je čitavo vrijeme bio rata dole kod vas. Kad se završio rat produžio za Trebinje. Poslije se vratio u Istočno Sarajevo oko 2007. Stariji Srbi prodaju još i dalje nekretnine na području grada Sarajeva i naseljavaju se ovdje. Među njima ima i Hrvata. Najviše Srba koji su ostali u Sarajevu su na potezu opštine Centar od Marijin Dvora pa gore do Ciglana i Koševa. Oni su uglavnom ostali,s obzirom da su to dobre lokacije za život . Ako su napustili svoje stanove ,onda su otišli u Beograd ili inostranstvo. Nisu zainteresovani za predgrađa. Većina Srba se isparila na početku rata iz opština Novi Grad i Novo Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 11:44 |
|
|
Planina je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovaj Hrasno_novosarajevo opsjednut Istočnim Sarajevom.
I ja bih bio zabrinut, diže se veći srpski grad 100 metara od Sarajeva. Čak da im Srbi puste Istočno Sarajevo kod konačne disolucije opet bi na Palama niklo novo srpsko I S. Opet bi im bila Srbija iznad Sarajeva. Odavdje ti više niko neće maći. Od Zvornika do Trebinja ovo ti je naprosperitetniji dio Republike Srpske. Ko od Srba ne uspije otići do Beograda ili Novog Sada,Istočno Sarajevo je svakako opcija. Cijena nekretnina su povoljnije nego u BGD,a plate dobre za ovdašnje prilike. Neko ko živi u Čajniču,Rudom,Han Pijesku ovo je ti je za njih ko Zaprešić za Ličane ili Sinjane. Ja dok sam studirao na Palama,uvijek sam imao prolaza kod cura iz Vlasenice,Rudog. Svaka je mislila da ću je oženiti i da će se doseliti ovdje . To je za njih san da se ispale iz nedođija Podrinja.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 12:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U svakom slučaju sjajan potez je bio da napravite novi srpski grad uz Sarajevo koji je postao centar regije.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 12:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Treba naći načina da se u Istočno Sarajevo naseli 10 000 Srbijanaca.
Isto tako ako u Mostaru može biti 1500 studenata iz Hrvatske, zašto ne bi moglo na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu isto toliko iz Srbije. Mostar je regionalni hrvatski centar, neke općine na jugu Hrvatske su potpisale i sporazume s mostarskom bolnicom da se tamo mogu liječiti. Pade mi na pamet, sigurno se i preostali mlađi Srbi iz Sarajeva povlače u srpske kvartove, mislim tko bi želio ostati u federalnom dijelu ako ima imalo svijesti o svom identitetu. Treba pitat Srbe ima li mjesta i za naš kvart. Novi Latinluk. Ima mjesta i za Novi Latinluk Taman na Mladicama ima zgrada nekog Samostana. Pored Srba iz Sarajeva doseljavaju i Hrvati. Ovdje ih niko ne uznemirava,imena gotova ista,isti akcenat isto sve. Čak neki Hrvati,koji su penziji a žive u ZG planiraju da se vrate ovdje,jer život im je jeftiniji ovdje,a imaju prijatelje i Srbe i Hrvate sa kojima su proveli 20 - 30 godina u raznim firmama/tvrtkama.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 12:32 |
|
|
Sama blizina glavnog grada u državi, olimpijske planine i sl su nešto što Istočno Sarajevo, Pale i uopće taj kraj čini prosperitetnim i atraktivnijim po meni i od BL i Bijeljine. U Jahorinu se sve više ulaže i na tome treba čestitati, ali je zato sve ostalo na potezu Bijeljina- Trebinje goli *** i jebena nedođija u kojoj će samo starci ostati.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 12:37 |
|
|
Isto tako ako u Mostaru može biti 1500 studenata iz Hrvatske, zašto ne bi moglo na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu isto toliko iz Srbije. Mostar je regionalni hrvatski centar, neke općine na jugu Hrvatske su potpisale i sporazume s mostarskom bolnicom da se tamo mogu liječiti. Robi ne možeš porediti Mostar sa Istočnim Sarajevom. Mostar je po meni najljepši grad u BiH,samo da je koji stepen ljeti hladniji idealan je za život. Istočno Sarajevo tek je u nastanku. Ima nešto univerzitetskih profesora na pravu i ekonomiji,iz Srbije koji su se doselili ovdje,ali to su ti škart ljudi koji su počišćeni iz institucija obrazovanja Srbije. Srbija se kutarisala razno raznih psihopata te ih nama uvalila. Teško ćeš ubijediti mlade ljude iz Srbije,da dođu ovdje na studiranje sem muzičke akademije koja je u Evropi poznatom po kvalitetnom obrazovanju. Šta im može Ist. Sarajevo pružiti a ne Niš,Novi Sad ili Beograd. Bilo je nešto njih na poljoprivredi,pravu ili ekonomiji ali većina njih ima neki korijen porijeklo odavdje. Paljani jedno vrijeme naplaćivali stan 500KM ?? Pa nije im taj šumograd Klagenfurt ili Beograd pa da toliko zavale sa stanarinom. Novi Sad i Banja Luka su jeftiniji za studiranje nego Istočno Sarajevo i Pale.
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 12:48 |
|
|
Univerzitetski profesori su uglavnom škartovi, bez obzira gde rade. Čak bih rekao da su n manjim univerzitetima i pošteniji nego na velikim.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
Hrasno_novosarajevo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 15:15 |
|
|
Da bi radio u Sipi,ili drzvnoj upravi,moras biti rodjen ovdje. U zadnja 4 konkursa od 2014 za policiju Kantona Sarajeva, barem 300 momaka i djevojaka iz Istocnog Sarajeva se zaposlilo ovdje kod nas i nesto 50 Hrvata iz Kiseljaks i Kreseva koji su uglavnom podstanari i slabo ko vozari, dok su Srbi kupili na kredit stanove.
Barem 50% ljudi iiz Istocnog Sarajeva direktno ili indirektno ovisi od nas.Znam sad ce te me svi napasti,biti ce uvreda, volio bih samo neko posten i ibjektivan s druga strane da kaze jesam li ili nisam upravu.
Drvni asortiman 90% iz Lukavice i Pala ovdje prodaju za zime jeftine nego pojedini odavde, pa pijace ko snadbijeva sirom,kajmakom, pa krompir najbolji na svijetu je s Romanije i Sokoca, u IT firmama masa masa ih vozari s Pala i trolejbusom s Lukavice. Ja sam bio rijetka rijetka iznimka koja je odradila 1 ugovor od 1 godine u bolnici Kasindolo u Istocnom Sarajevu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 15:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59615 Lokacija: DAZP HQ
|
to je jasno da grad živi od federalnog Sarajeva, ali i federalno Sarajevo zbog politike treba Srbe za srpske kvote tako da je to win-win odnos.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 15:19 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Sama blizina glavnog grada u državi, olimpijske planine i sl su nešto što Istočno Sarajevo, Pale i uopće taj kraj čini prosperitetnim i atraktivnijim po meni i od BL i Bijeljine. U Jahorinu se sve više ulaže i na tome treba čestitati, ali je zato sve ostalo na potezu Bijeljina- Trebinje goli *** i jebena nedođija u kojoj će samo starci ostati. Sve zavisi. Ostaće uhljebi i lokalni preduzetnici Milići se solidno drže zbog Boksita i pratećih kompanija koje posluju uz njega. Ostala mjesta tipa Sokolac,Čajniče,Bratunac imaju poljoprivedu i šumarstvo. Od toga su oduvijek radili,treba i sada da rade Ništa bolja nisu ni vaša mjesta na potezu od Tuzle do Sarajeva; Olovo malo mjesto ko Sokolac,Kladanj ko Vlasenica bez ikakvih ozbiljnijih privrednih subjekata. Tarčin 20tak kilometara od Sarajeva izgleda gore nego Čakniče. Ima nekih turistički praznih objekata negdje gore na brdu ali mjesto ko mjesto je prazno i propalo. Hadžići po izgledu i urbanizaciji malo bolji od Trnova. Jedino ih izvlači industrijska zona. Jablanica ni na nebu ni ma zemlji. Nabijena u kanjonu Neretve,da nema restorana janjetine bilo bi isto ko Han Pijesak. Kad vidim da je neko mjesto propalo,obično znam kakvi su tu ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 15:31 |
|
|
Rogatica se dobro drzi
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 15:46 |
|
|
Hrasno_novosarajevo je napisao/la: Da bi radio u Sipi,ili drzvnoj upravi,moras biti rodjen ovdje. U zadnja 4 konkursa od 2014 za policiju Kantona Sarajeva, barem 300 momaka i djevojaka iz Istocnog Sarajeva se zaposlilo ovdje kod nas i nesto 50 Hrvata iz Kiseljaks i Kreseva koji su uglavnom podstanari i slabo ko vozari, dok su Srbi kupili na kredit stanove.
Barem 50% ljudi iiz Istocnog Sarajeva direktno ili indirektno ovisi od nas.Znam sad ce te me svi napasti,biti ce uvreda, volio bih samo neko posten i ibjektivan s druga strane da kaze jesam li ili nisam upravu.
Drvni asortiman 90% iz Lukavice i Pala ovdje prodaju za zime jeftine nego pojedini odavde, pa pijace ko snadbijeva sirom,kajmakom, pa krompir najbolji na svijetu je s Romanije i Sokoca, u IT firmama masa masa ih vozari s Pala i trolejbusom s Lukavice. Ja sam bio rijetka rijetka iznimka koja je odradila 1 ugovor od 1 godine u bolnici Kasindolo u Istocnom Sarajevu Zavisi više od 50% ljudi iz ove regije od Sarajeva...ali odnos je međusoban. Vaše kompanije koje se bave drvopreradom kupuju poluproizvode ili balvane od ŠG Sokolac ili Sjemeč Rogatica. Mljekara Milkos otkupljuje mlijeko sa romanijskog platoa. Doduše Milkos nas je jedno vrijeme bio unazadio jer je stočarima za mlijeko extra klase i vrhunskog kvaliteta bio dužan isplate po 2 - 3 mjeseca. Tek kad se pojavio Pađen kao otkupljivač vlasnik se malo upristojio i počela redovna isplata. Mujanović dobrim dijelom otkupljuje stoku sa istoka Srpske sigurno jeftiniju od one koju vi iz Visokog uspijete uzgojiti. Da li je realna cijena koju plaćate i to je pitanje . Dobar dio vode snadbijeva se vodom iz Tilave jedan dio sa Jahorinskih vrela ( Stari Grad). Što se tiče zaposlenih Bošnjaka u Ist. Sa ima vas ali naravno manje,jer mi smo malo tržište i manji dio grada su nam stranci dodijelili. Okružni privredni sud Ist Sarajevo oko 90% su zaposleni Bošnjaci( presjednica je čini mi se Aida Šain),okružni sud i tuživilaštvo Ist. Sar oko 70 - 80 takođe Bošnjaci i nešto malo Srba i Hrvata. Sada se otvara zatvora u Vojkovićima te će biti zaposlenih kadrova SDA i HDZ ,zajedno sa svojom braćom SNSD. U apotekama ima ljudi iz grada da rade,u telekomu ima jedan momak koji primljen takođe dolazi iz grada. Policija nam je mješovita mada je preko 50% Srba. U bankama ima i vas da radite kao Nova Banka i Addico. Eto kao što vidiš nemamo samo mi korist od Sarajeva već i vi od Lukavice. Većina ljudi koja zaradi platu u gradu opet je potroši u vašim buticima SCC,Alte ili BBI. P.S Dobro si našao mliječne proizvode u gradu sa Romanije,ja ih nikad nisam sreo na našoj pijaci u Lukavici da prodaju. Sem janjetine kajmak im nisam probao.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 15:49 |
|
|
Altomanović je napisao/la: Rogatica se dobro drzi Realno poljjorivreda je na tom području krucijalna i još su sela na tom području vitalna. Za razliku od Višegrada koji je rupčaga. Rogatica je stočarstvo uduplala zadnjih nekoliko godina od proizvodnje mlijeka,mesa,malina i drugog voća. Radi nèšto drvoprerade i tekstila i to je to .
|
|
Vrh |
|
|
Hrasno_novosarajevo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 16:19 |
|
|
Za Lutoricnu, hvala na odgovoru, korektan i fair posten odgovor
Po Tebi, koliko ima u zadnjih 5 godina doseljavanja iz manjih sredina Istocne Srpske,Birač regije pa i Hercegovine u Istocnom Sarajevu?
Meni je šefica u Neurološkoj bolnici,ljubičasta zgrada, bila ona prelijepa atraktivna doktorica sa Juga Srbije,neobičan naglasak, Niš ili Vranje..
Pozzdrav
|
|
Vrh |
|
|
Hrasno_novosarajevo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 16:24 |
|
|
Zaboravih bapisati,izvini.
Za Lutorcinu, ima li mjesanih brakova od refimo 2010,pa nadalje, ja znam samo 3 i to ona pjevacica Verena I jedna doktorica iz Kasindola Da. Sto se udala za Bosnjaka...po tebi, tvom misljenju?
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 17:31 |
|
|
Hrasno_novosarajevo je napisao/la: Zaboravih bapisati,izvini.
Za Lutorcinu, ima li mjesanih brakova od refimo 2010,pa nadalje, ja znam samo 3 i to ona pjevacica Verena I jedna doktorica iz Kasindola Da. Sto se udala za Bosnjaka...po tebi, tvom misljenju? Ima ali ne tako često. Ja te ljude površno znam iz viđenja.Godišnje 1 - 2 Srpkinje odu u grad udaju se za Bošnjake,ili 1- 2 Bošnjakinje pređu kod nas udaju se za Srbe. Znam za jednu što je došla sa Vratnika udala se u Vojkoviće za nekog Srbina albanskog porijekla,ima neki Regoje čujem oženio neku Srebreničanku iz Vogošće. Moj prijatelj zna neku Sabinu iz Švrakina koja je preselila u Lukavicu udata za momka sa Pala(ali njoj je zadnji voz 35 - 36 god).Sestra od Ajlina Ahmića dugo se zabavlja sa Srbinom sa Mladičkog polja,da li je oženio to ne znam. Nedavno se jedna iz Vojkovića udala se na Ilidžu ali je i ona na pola, otac Srbin majka Bošnjakinja. Nedavno su i Pale dobile zeta iz Turske i to im je prvi miješani brak na Palama u zadnjih možda 40 godina. Sve u svemu nije to ko prije,ali izuzetci uvijek postoje na svim stranama .
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 17:35 |
|
|
Doktore znam samo koji ovdje žive,oni koji su došli sa strane njih ne znam.
|
|
Vrh |
|
|
Hrasno_novosarajevo
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 17:42 |
|
|
Za Lutorcinu
Doktorica s juga Srbije,specijalista Neurologije dolazi masa ljude kod nje.Naci cu link u toku da a.
Bivsa mi je Ivana Crnogorac,novinarka, starija 5+ od mene...ako mislis da sam onaj mostarac sto je bila s njim , ne nisam, mladji sm tip.
U cuvenoj Milikladskoj sam ulici,iznad mene codi krak u Ozrensku ulicu koja pripada Lukavici. Komsije su mi jos, ostali su ovdje, jedna od najbogatijih srpskih porodica Majmunovic. Takodje ona voditeljica s Rtrs ,kosoka, Vanja, ima jos kucu ovdje.
Bilo je nekog povratka srpskog stanovnistva ovdje.
Za moderaciju,Oprostite ako smo malo off
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 17:45 |
|
|
Malo jeste off, nemojte puno.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1034 of 2558 - 40.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 19:06 |
|
|
Kad smo se već dotakli Istočne Bosne,tema je krah Basnian Muslims demografi ,sa Istočnom Bosnom su Bošnjaci završili,kao što su Srbi završili svoju istoriju na području kantona Sarajevo. Nedavno sam bio u Foči i tu imam prijatelji sa faksa. Neki su tu rođeni neki su tu zamjenili kuće sa Muslimanima iz Zenice. U Foči je prodato 99% bošnjačke imovine,jedino je ostalo Tjentiše i Jeleč. Mada u zadnje vrijeme Srbi kupuju zemlju na Tjentištu prave motele,neki podižu farme goveda. U Rogatici je takođe prodato 95% bošnjačke imovine,jedino je Žepa ostala. Bileća opština 100% sve prodato. Bratunac centar 80% prodato ili zamjenjeno sa Srbima iz Hadžića. Jedino sela Cerska i Konjević Polje su naseljena povratnicima.Brojke o navodno 1000 - 2000 povratnika u tim opštinama je obična farsa. @ Za Hrasno Sarajevo ex komšiju Ne znam tu novinarku Crnogorac. Znam Željanu Mehmediku ona se udala za Muslimana poslije rata. Ljubav čini čuda iako joj otac ubijen u ratu od strane Muslimana. Opet i njen sreća da je taj Musliman htio oženiti s obzirom na njenu kilažu nezgrapnost. Godine idu daj šta daš.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 20:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Podijeljeno upozorenje za offtopic.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 14 kol 2020, 20:53 |
|
|
Nema podataka o vitalnoj statistici u junu, a trebali su danas da objave... Valjda će objaviti u ponedeljak.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|