HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 lis 2024, 22:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 127 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nesuđena Velika Srbija - koliko bi uopšte bila održiva?
PostPostano: 20 kol 2020, 21:39 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Ima li ova Tema?

Slučajno naleteh na ovu kartu:

slika

Kod nas je večna kuknjava za ovom propuštenom prilikom, ali onako odokativno: čini mi se da Srbi ne bi bili ni 50 % populacije (Muslimana 1 M, Albanaca 1 M, Hrvata-Nemaca-Mađara 1 M, itd)! :confused1

Vi se bolje razumete u tadašnju (a i sadašnju) Demografiju, da li je moja procena ispravna i da li je ovo održivo makar kratkoročno (jer dugoročno nema teorije)?

Priznajem da ti je pitanje zanimljivo i intrigantno.

Država bi funkcionirala ali to ovisi u kakvim bi okolnostima nastala. 1918. godine mnogi su doživljavali Srbiju kao Pijemont. Mogla je ostati i ovakva granica kao s ovog zemljovida. Da se Srbija nije ponijela nasilno pa prizemljila oduševljene pristaše među drugim narodima te ih okrenula protiv sebe, bila bi stabilna država. Scenarij nije nerealan, jer su se granice poslije Prvoga svjetskog rata svakako krojile.

Srbiji se mora priznati da je majstor za discipliniranje manjina i da im znade pokazati gdje im je mjesto i tko je gazda u državi. Tako bi ušutkala svake mudrijaše iz drugih naroda, a također i izdajnike i mekušce iz redova svog naroda.

Uostalom, i SCG je sa 60% Srba funkcionirala kao da je 100% srba. Druga je stvar kolika je bila mjera represije i koliko je tih nepodobnih manjina iselilo.

Mnogo ovisi i o postojanju neovisne Hrvatske uz takvu Srbiju. Čim postoji Hrvatska, postoji netko kome Hrvati odsječeni od svoje države mogu se utjecati, a i drugi narodi su se izborili za svoja prava preko pleća Hrvata, ma šta god govorili o svojoj junačkoj povijesti. Čim nema Hrvatske, svi ti narodi su poput Kurda, bez države i ne milost i nemilost gazdi i međunarodnoj zajednici.

Nakon iskustva karađorđevićevske monarhije, a onda i zbog progona u Titovoj Jugoslaviji (prije svega Hrvati i Albanci), ne bi Hrvati i Albanci prihvatili biti u Velikoj Srbiji. Sve bi ih čekala sudbina Hrvata iz Srbije i Crne Gore, gdje su cijela naselja dekroatizirana, otuđena od hrvatstva ili je sproveden etnički inženjering doseljavanjem "nebeskog naroda" iz pasivnih krajeva.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 21:42 

Ocekujete sada Magija da dodje, i da na osnovu mog gornjeg preciznog opisa njegovog karaktera, kaze kako sam prekinuo uzajamno ignorisanje koje sam sam trazio i kako sam opsednut njime.
Ja cu samo uputiti na susednu temu, Kafana RH, na kojoj se vidi da je ignorisanje prekinuo on. Umesao se u razgovor izmedju Granicara i mene, prvo dajuci suve informacije, a kasnije praveci jasne aluzije na mene recima da neko ko ne zivi u Srbiji ne moze da zna, bla, bla...
On u svojoj gluposti ne zna da mu se patrijarh zalaze za monarhiju, a ima petlju nekome da prigovara neznanje.
I u svojoj gluposti misli da moze da izvede prekid ignorisanja a da se to ne primeti.
Sesa je neponovljiv... :D

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 21:50 

Aleksije, ljubavi, pa nisam znao da si toliki lažov. Dva puta si večeras, svesno, sa potpunim znanjem da lažeš, slagao o meni. Prvi put da sam javno napisao da napuštam forum (jel si našao taj post, moja ponuda da ću napustiti forum ako ga nađeš i dalje stoji), a sad tvrdiš da sam rekao da nisam Srbin!? Otac mi je Srbin, majka mi je Srpkinja, ja sam čist Srbin. Štaviše, veći sam Srbin od tebe, jer sam ostao da živim u Srbiji, za razliku od tebe, naturalizovani Amerikancu. Evo proširujem ponudu, nađi post gde sam rekao da nisam Srbin, i napustiću forum. Nećeš naći ni jedan ni drugi, i odlično znaš da nećeš naći jer takođe odlično znaš da si slagao oko obe stvari. Nemam ja protiv tebe ništa lično, niti te mrzim, ali da emigrant iz Amerike govori da nisam Srbin, to je stvarno vrhunac bezobrazluka. Ja sam svoju sudbinu vezao za Srbiju, Srbin sam i etnički i po državljanstvu, ti si svoju sudbinu vezao za Ameriku, zemlju koja nas je skoro uništila. I imaš obraza da kažeš da nisam Srbin, sram te bilo, pičketino američka. Nađi postove u kojima tvrdiš obe tvoje laži. Amerikanac će mene čistog Srbina da proziva da nisam Srbin, sramoto emigrantska.

A to da ne verujem u Boga, to je tačno, ali to me ne čini ništa manje Srbinom. Dok tvoj beg iz Srbije u Ameriku, svojevoljno napuštanje otadžbine te itekako čini manje Srbinom.

Nađi te postove, mada znam da nećeš ni pokušavati, jer znam da znaš da lažeš, Amerikanac.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 21:57 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Aleksije, ljubavi, pa nisam znao da si toliki lažov. Dva puta si večeras, svesno, sa potpunim znanjem da lažeš, slagao o meni. Prvi put da sam javno napisao da napuštam forum (jel si našao taj post, moja ponuda da ću napustiti forum ako ga nađeš i dalje stoji), a sad tvrdiš da sam rekao da nisam Srbin!? Otac mi je Srbin, majka mi je Srpkinja, ja sam čist Srbin. Štaviše, veći sam Srbin od tebe, jer sam ostao da živim u Srbiji, za razliku od tebe, naturalizovani Amerikancu. Evo proširujem ponudu, nađi post gde sam rekao da nisam Srbin, i napustiću forum. Nećeš naći ni jedan ni drugi, i odlično znaš da nećeš naći jer takođe odlično znaš da si slagao oko obe stvari. Nemam ja protiv tebe ništa lično, niti te mrzim, ali da emigrant iz Amerike govori da nisam Srbin, to je stvarno vrhunac bezobrazluka. Ja sam svoju sudbinu vezao za Srbiju, Srbin sam i etnički i po državljanstvu, ti si svoju sudbinu vezao za Ameriku, zemlju koja nas je skoro uništila. I imaš obraza da kažeš da nisam Srbin, sram te bilo, pičketino američka. Nađi postove u kojima tvrdiš obe tvoje laži. Amerikanac će mene čistog Srbina da proziva da nisam Srbin, sramoto emigrantska.

A to da ne verujem u Boga, to je tačno, ali to me ne čini ništa manje Srbinom. Dok tvoj beg iz Srbije u Ameriku, svojevoljno napuštanje otadžbine te itekako čini manje Srbinom.

Nađi te postove, mada znam da nećeš ni pokupavati, jer znam da znaš da lažeš, Amerikanac.

Seso, magare, pa izjasnio si se kao narkoman. A gledao si film "Lepa sela, lepo gore". "Sta si ti po nacionalnosti? N-n-n-narkoman!" =))
I rekao sam ti jednom, od mene sigurno dve, ponekad i tri porodice u Srbiji vide nekakvu korist. Od tebe vidi korist lokalni diler narkotika. Zadesilo te da budes u Srbiji, ali delujes na njenu stetu.
Ti iz Srbije nastupas kao antisrbin, buduci da ovde maltretiras, Srbe.
A napadas nas onako bezboznicki, tako da te to tvoje neverovanje itekako cini antisrbinom.
Kako se ne ugledas na Hrvate na forumu? Niko ne prigovara Robiju ili Ministru (koji li je vec), sto ne zive u Hrvatskoj. Zato sto su patriote i znaju znacaj emigracije. Ekonomski i svaki drugi.
Ti si mene po tom pitanju napao samo zato sto u korektnoj raspravi nisi mogao da se nosis sa mnom. :zivili

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:03 

aleksije radicevic je napisao/la:
Imas dijamant (Carmello) i komad fekalije (mene). I njih dvoje se posvadjaju. A onda ti kazes, isti ste.

Sramota od Podrinja što Carmella dijamanta uspoređuje s tobom. :laugh
Za svaku osudu. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:05 

podrinje je napisao/la:

Nisam znao za to.

Mozda nisi bio tu, ali izjasnio se da je Narkoman po nacionalnosti. :D A meni je rekao da nije hriscanin, pa samim tim ni pravoslavac. Ne sledi hriscanske moralne norme. Npr. biti ljubazan prema ljudima, ciniti da se ljudi dobro osecaju, ne suditi onima sa trunom u oku dok u svom ima balvan...
On praktikuje i propoveda potpuno obrnute stvari. Pitaj ga, valjda nece slagati.

Gde sam se majmune američki izjasnio da sam narkoman po nacionalnosti. Jebote, ti si patološki lažov. Nađi i taj post, isti uslovi važe. Imaš pretraživač, nije teško naći, ne moraš da kopaš po svim mojim postovima da bi našao, tako da ako ne nađeš, svi će, pored tebe samog, znati da si lažov.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:05 

podrinje je napisao/la:
Tema jeste na chatu ali ipak ima nekakav naslov, dakle generalnu smernicu o čemu se razgovara. Glupo je svaku diskusiju pretvoriti u svaštarije i dogodovštine sa godišnjeg odmora, pa posle 2/3 tema na forumu liče jedna na drugu.

Kolko to tema od otvarača ove teme ne liče jedna na drugu ?

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:07 

Prvi put da sam javno napisao da napuštam forum (jel si našao taj post, moja ponuda da ću napustiti forum ako ga nađeš i dalje stoji),

Tupsone, ne mogu da trazim post, ali mogu da ti opisem celu situaciju. Izasao si ovde i otkrio da sa Ksenijom preko pp pricas o meni, i jos si mi se podsmevao. Dakle, pokusao si da kompromitujes zenu koju poznajes i koja ti je sugradjanka. Onda si valjda od sramote nestao neko vreme. Pa su LL i Ksenije u jednoj svadji rekle da kad si s jednom na pp ogovaras drugu, a kad si s drugom onda prvu.
Nemoj da kazes da ni to nije pisalo na nekoj od tema! Onda si se ti pojavio bez mladog Staljina u avataru, i porucio im "Nemojte da serete" i tad si rekao da nemas nameru da pises ovde da te ne spominu ili tako nesto. Ako znas gde je ta diskusija, nadji je. Mada moguce je da si i na drugom emstu rekao referisuci se na to... Ne mogu sve da pamtim.

Uglavnom imas mnogo nemoralnih ispada i mnogo svedoka istih, tako da ne znam sta se bunis.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:10 

Graničar18 je napisao/la:
Imas dijamant (Carmello) i komad fekalije (mene). I njih dvoje se posvadjaju. A onda ti kazes, isti ste.

Sramota od Podrinja što Carmella dijamanta uspoređuje s tobom. :laugh
Za svaku osudu. :zubati

Vidi, biti Sesa je velika nesreca u zivotu. Za takve postoji oznaka idiot.
A biti Sesin fan, a to si ti, e za to nije izmisljeno ime jos. :D
Ne znam sta ti je covece, dok njega nema normalan si i korektan. Cim se on pojavi, ti poludis i pridruzis mu se u njegovoj glupsoti. Je li te omadjio, u cemu je stvar? =))

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:14 

Ne znam sta ti je covece, dok njega nema normalan si i korektan. Cim se on pojavi, ti poludis i pridruzis mu se u njegovoj glupsoti. Je li te omadjio, u cemu je stvar? =))

Upravo suprotno. Čim se šeki pojavi ti nisi svoj. :D

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:15 

Mozda nisi bio tu, ali izjasnio se da je Narkoman po nacionalnosti. :D A meni je rekao da nije hriscanin, pa samim tim ni pravoslavac. Ne sledi hriscanske moralne norme. Npr. biti ljubazan prema ljudima, ciniti da se ljudi dobro osecaju, ne suditi onima sa trunom u oku dok u svom ima balvan...
On praktikuje i propoveda potpuno obrnute stvari. Pitaj ga, valjda nece slagati.

Gde sam se majmune američki izjasnio da sam narkoman po nacionalnosti. Jebote, ti si patološki lažov. Nađi i taj post, isti uslovi važe. Imaš pretraživač, nije teško naći, ne moraš da kopaš po svim mojim postovima da bi našao, tako da ako ne nađeš, svi će, pored tebe samog, znati da si lažov.

*********, znas li sta je implicitno i sta je karikatura?! =))
Naravno da ni ti tako lud se nisi setio da se eksplicitno izjasnis kao narkoman, ali otkako si ovde pises nam o tome sta si sve probao i kakav efekat nesto ima po psihu.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:16 

Momci, ako nije problem lična prepucavanja rokajte na nekoj prigodnoj Temi ili preko poruka, ode cela strana na to... ljubi vas brat! :flowers

Sokolić je napisao/la:

Država bi funkcionirala ali to ovisi u kakvim bi okolnostima nastala. 1918. godine mnogi su doživljavali Srbiju kao Pijemont. Mogla je ostati i ovakva granica kao s ovog zemljovida. Da se Srbija nije ponijela nasilno pa prizemljila oduševljene pristaše među drugim narodima te ih okrenula protiv sebe, bila bi stabilna država. Scenarij nije nerealan, jer su se granice poslije Prvoga svjetskog rata svakako krojile.

Srbiji se mora priznati da je majstor za discipliniranje manjina i da im znade pokazati gdje im je mjesto i tko je gazda u državi. Tako bi ušutkala svake mudrijaše iz drugih naroda, a također i izdajnike i mekušce iz redova svog naroda.

Uostalom, i SCG je sa 60% Srba funkcionirala kao da je 100% srba. Druga je stvar kolika je bila mjera represije i koliko je tih nepodobnih manjina iselilo.

Mnogo ovisi i o postojanju neovisne Hrvatske uz takvu Srbiju. Čim postoji Hrvatska, postoji netko kome Hrvati odsječeni od svoje države mogu se utjecati, a i drugi narodi su se izborili za svoja prava preko pleća Hrvata, ma šta god govorili o svojoj junačkoj povijesti. Čim nema Hrvatske, svi ti narodi su poput Kurda, bez države i ne milost i nemilost gazdi i međunarodnoj zajednici.

Nakon iskustva karađorđevićevske monarhije, a onda i zbog progona u Titovoj Jugoslaviji (prije svega Hrvati i Albanci), ne bi Hrvati i Albanci prihvatili biti u Velikoj Srbiji. Sve bi ih čekala sudbina Hrvata iz Srbije i Crne Gore, gdje su cijela naselja dekroatizirana, otuđena od hrvatstva ili je sproveden etnički inženjering doseljavanjem "nebeskog naroda" iz pasivnih krajeva.

Fora je što je KiM tada bila otvoreno žarište a i iredentisti makedonski bi bockali... to bi možda izazvalo oštru represiju a onda je to odatle začarani krug... :neznam

Spoljni faktori bi imali večnu priliku za mešanja a bližio se i 2. SveCki...

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:16 

Rekao sam da prestanu da seru, nisam rekao da napuštam forum. To što si ti zaključio da napuštam forum jer sam obrisao avatar, to je zato što imaš problem u zaključivanju. Ti ćeš meni, smrade američki, da kažeš da nisam Srbin? Ja živim u Srbiji, jaću umreti u Srbiji, moja deca će biti Srbi. Tvoja će biti Amerikanci i boleće ih *** za Srbiju. I još imaš obraza da nam iz Amerike soliš pamet šta treba da radimo, ko treba da nam bude na vlasti itd. Pa kako te nije sramota?

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:17 

Graničar18 je napisao/la:

Upravo suprotno. Čim se šeki pojavi ti nisi svoj. :D

Pa nisam se ja Sekiju pridruzio protiv tebe, nego obrnuto.
I ne lazi. Seki se pojavio i pricao o ugrozenosti lavova, i uopste mi nije smetao. Tek kad je poceo da se ponasa kao jazavac, ja sam reagovao. :wink

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:22 

Rekao sam da prestanu da seru, nisam rekao da napuštam forum. To što si ti zaključio da napuštam forum jer sam obrisao avatar, to je zato što imaš problem u zaključivanju. Ti ćeš meni, smrade američki, da kažeš da nisam Srbin? Ja živim u Srbiji, jaću umreti u Srbiji, moja deca će biti Srbi. Tvoja će biti Amerikanci i boleće ih *** za Srbiju. I još imaš obraza da nam iz Amerike soliš pamet šta treba da radimo, ko treba da nam bude na vlasti itd. Pa kako te nije sramota?

Jesi li demantovao da napadas Srbe? Nisi! Sam se hvalis da to radis jer mislis da treba.
Dakle, ti si beskorisna budala i narkoman, i svakako je bolje da se ja pitam za srpstvo u celini gde god bio, nego ti.
I nemoj da podizes ton kad razgovaras sa mnom, dobices po vadzajni. :001_cool
Vidi ti pacova, nece da se fokusira na to sto je ogovarao zene, nego bi o avataru... Manipulant nemoralni, ali glupi, pa nije tesko provaliti manipulaciju. :kava

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:29 

Lažov, nađi postove u kojima tvrdiš da sam rekao to što tvrdiš. I nemoj da se vadiš "ko će sad da traži", jer ima pretraživač u koji ukucaš ključne reči i nađeš postove u roku od odmah. Ali svestan si da lažeš, pa nećeš ni da pokušaš. I dosta sam gubio vreme raspravljujući se sa poremećenom budalom. Završavam razgovor, ti piši dalje šta hoćeš, pobeguljo iz Srbije koji daješ sebi moralno pravo da nama u otadžbini soliš pamet, to se u našem jeziku najpreciznije definiše kao pička.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:36 

Lažov, nađi postove u kojima tvrdiš da sam rekao to što tvrdiš. I nemoj da se vadiš "ko će sad da traži", jer ima pretraživač u koji ukucaš ključne reči i nađeš postove u roku od odmah. Ali svestan si da lažeš, oa nećeš ni da pokušaš. I dosta sam gubio vreme raspravljujući se sa poremećenom budalom. Završšavam razgovor, ti piši dalje šta hoćeš, pobeguljo iz Srbije koji daješ sebi moralno pravo da nama u otadžbini soliš pamet, to se u našem jeziku najpreciznije definiše kao pička.

Seso, pa koliko sam puta ja od tebe trazio da nadjes neki post, a ti si bas tako odgovorio "Ne pada mi na pamet da sad trazim..."!
Pa zasto onda i meni nekad ne progledas kroz prste, kakav si to covek? :neznam
Ti si pobegulja iz Srbije, ali ti si pobegao u svet predstava koje stvara uzivanje kanabisa. =)) Nemas pojma da ti se crkva zalaze za monarhiju. Toliko znas o Srbiji. Kad bi dopustio da se dim oko tebe razidje, ti bi se iznenadio koliko se Srbija promenila, od dana kad si je zadnji put video. =))

PS, i ako bas neces zaista da komuniciras sa mnom, ne motaj se oko mene dok vodim razgovore sa drugima, kao sto si to juce uradio. Ne pravi aluzije na mene. A bilo bi lepo da ne napadas ni druge Srbe ovde trudeci se da ih ponizis.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:40 

Zar nije jednostavnije bilo reći "slagao sam", nego pisati toliki post. Aj sad, molim te usrdno, odjebi od mene.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:40 

Momci, ako nije problem lična prepucavanja rokajte na nekoj prigodnoj Temi ili preko poruka, ode cela strana na to... ljubi vas brat! :flowers

Sokolić je napisao/la:

Fora je što je KiM tada bila otvoreno žarište a i iredentisti makedonski bi bockali... to bi možda izazvalo oštru represiju a onda je to odatle začarani krug... :neznam

Izvinjavam se u ime svih. Nastavite. :zivili

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:44 

Zar nije jednostavnije bilo reći "slagao sam", nego pisati toliki post. Aj sad, molim te usrdno, odjebi od mene.

Pa tebe smo uhvatili da si slagao da se sa LL nisi dogovarao ono na PP, znas vec... Ona je rekla da jesi. I opet ti nije palo na pament da kazes da si slagao. Uhvacen, crno na belo!
Ja cu evo popustiti, pa cu reci da verujem da sam rekao istinu. Necu biti kategorican.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2020, 19:40 

Negdi san pročita da je Sofija bila početkom 20. stoljeća sridišće terorizma u Europi.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2020, 21:43 

Sokolić je napisao/la:

Negdi san pročita da je Sofija bila početkom 20. stoljeća sridišće terorizma u Europi.

Ništa čudno, bili su nezadovoljni gubitkom teritorija u 2 balkanskom ratu i nakon poraza u ww1.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 kol 2020, 22:39 

Realno, da je Staljin bio malo drugačije raspoložen, izgubila bi SFRJ i Makedoniju i Moravsku, a i Timočku Krajinu.
Možda bi se malo namirili na račun Mađara.

Albanija i Kosovo su isto priče za sebe

Vrh

PostPostano: 22 kol 2020, 18:33 

weasel je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:

Ništa čudno, bili su nezadovoljni gubitkom teritorija u 2 balkanskom ratu i nakon poraza u ww1.

Dve ćurke da im daš, jednu će izgubiti. Al uvek neko drugi kriv, jedino su kralja umeli da nam roknu. Paščad bugarska. :kava

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 00:51 

Ceha je napisao/la:
Realno, da je Staljin bio malo drugačije raspoložen, izgubila bi SFRJ i Makedoniju i Moravsku, a i Timočku Krajinu.
Možda bi se malo namirili na račun Mađara.

Albanija i Kosovo su isto priče za sebe

Šteta što nismo imali nekog svog komunjaru u Moskvi 45-te da stljina informira malo o lokalnim problematikama. :zubati

Hrvatska u granicama Petra krešimira a tko je protiv je kulak i narodni neprijatelj :aleale

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 127 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: