|
|
Stranica: 15/44.
|
[ 1094 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 08 ruj 2020, 19:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Prelepo, oduševljen sam. Vidi se ko je jedini državotvoran narod na ovim prostorima. Muslimani i Hrvati su nesposobni da ovako nešto naprave. Mogu samo da zavide. Kako nesposobni, pa tko je napravio Tuzlu i Zenicu na livadi i usred sume? Na prostoru Jugoslavije je za 30 godina podignuto 50 takvih gradova, od Alpa do Gevgelije. U komunistickim zemljama takvi projekti su isli lako. Danas, ako je neka lokacija privlacna, stanovnistvo ce dolaziti. Ovo cak najvecim dijelom nije planski projekt jer nije bilo nikakvog veceg ulaganja iz RS ili Srbije (osim doslovce par zgrada i dovlacenje 2 BiH institucije) sto je porazno i razlog je zasto Istocno Sarajevo i dalje izgleda kao sarajevsko predgradje, 99% se radi o privatnim kupnjama a ne projektima drzave, temeljeno na tome da negdje moras udomiti 100 000 bivsih srpskih Sarajlija a 200 km u krugu nema nijednog drugog grada osim Sarajeva. Istocno Sarajevo paradoksalno ovisi o saveznim institucijama i postojanju BiH, kao i Ivanica koja parazitira na Dubrovniku. A jbg, ne možeš danas, kao u komunizmu, da uhvatiš omladinu za uši, podeliš im lopate i kolica za malter, i ajde idi radi za džabe.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 08 ruj 2020, 20:00 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Crkva svetog Djordja. Desno... odmah preko ovog brda je Željin stadion, par stotina metara.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 09 ruj 2020, 11:27 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Ne vidi se crkva svetog Đorđa iz Sarajeva, budući da je na padini prema Lukavici ako na to aludirate
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 09 ruj 2020, 11:29 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: Ne vidi se crkva svetog Đorđa iz Sarajeva, budući da je na padini prema Lukavici ako na to aludirate Znam. Napisao sam da je Željin stadion odmah preko brda.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 09 ruj 2020, 11:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39214 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Lijepo izgleda arhitektonski, samo ste trebali malo veći zvonik.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 09 ruj 2020, 11:53 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
novovrijeme je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: Ne vidi se crkva svetog Đorđa iz Sarajeva, budući da je na padini prema Lukavici ako na to aludirate Znam. Napisao sam da je Željin stadion odmah preko brda. Hrvati su napravili crkvu odma do Željinog stadiona, iza nove istocne tribine, tako da im više to bode oči nego naša crkva prema Lukavici, preko brda jeste, ali nije baš toliko blizu
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 09 ruj 2020, 12:10 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Znam. Napisao sam da je Željin stadion odmah preko brda.
Hrvati su napravili crkvu odma do Željinog stadiona, iza nove istocne tribine, tako da im više to bode oči nego naša crkva prema Lukavici, preko brda jeste, ali nije baš toliko blizu Jest al ova crkva je u Republici Srpskoj. A Republika Srpska im je odmah iznad glava. RS njima bode oči a ne crkve u Republici 24%. Crkve u Sarajevu su im turistička atrakcija, ne mislim uopšte da im bodu oči.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 09 ruj 2020, 12:47 |
|
|
Bode njima oči sve što nije njihovo a u Sarajevu je, Republika Srpska manje više, jer je "preko", ko misli drugačije grdno se vara, oni gledaju svoju "avliju", ja sam tu, živim sa njima, znam o čemu govorim, ima naravno izuzetaka urbanih Sarajlija muslimana kojima ne smeta, ljudi koji su o sebi i pri sebi, međutim njih je šaka, a pridošlica iz pripizdina je mnogo više
U Sarajevu su godinama kočili izgradnju dvije katoličke crkve, i koče i dalje, ove do Željinog stadiona i crkve na Alipašinom Polju koja se evo vec gradi više od 15 godina, a vehabijsku džamiju koja je proglašena paradžematom i koja je bespravno izgrađena za svega 3 godine je legalizovana, renovirana i primljena u sistem IZ BIH
Da ne spominjem napade na crkve i sinagoge u Sarajevu kojih je po broju stanovnika i broju objekata sigurno najveca u cijelom protektoratu, i što se naravno medijski zanemaruje jer se dešava u "multi kulti Sarajevu"
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 15 ruj 2020, 20:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76139 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ovi videi su pruzali ogromno zadovoljstvo muslimanima nekada, gotovo poetski Kombinacija dokaza da su Srbi ludi + proslava da vise nema Srba u Sarajevu
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 16 ruj 2020, 00:15 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
LakePlacid je napisao/la: Bode njima oči sve što nije njihovo a u Sarajevu je, Republika Srpska manje više, jer je "preko", ko misli drugačije grdno se vara, oni gledaju svoju "avliju", ja sam tu, živim sa njima, znam o čemu govorim, ima naravno izuzetaka urbanih Sarajlija muslimana kojima ne smeta, ljudi koji su o sebi i pri sebi, međutim njih je šaka, a pridošlica iz pripizdina je mnogo više
U Sarajevu su godinama kočili izgradnju dvije katoličke crkve, i koče i dalje, ove do Željinog stadiona i crkve na Alipašinom Polju koja se evo vec gradi više od 15 godina, a vehabijsku džamiju koja je proglašena paradžematom i koja je bespravno izgrađena za svega 3 godine je legalizovana, renovirana i primljena u sistem IZ BIH
Da ne spominjem napade na crkve i sinagoge u Sarajevu kojih je po broju stanovnika i broju objekata sigurno najveca u cijelom protektoratu, i što se naravno medijski zanemaruje jer se dešava u "multi kulti Sarajevu" Crkva na AP je izgrađena samo nema fasadu pa izgleda jadno.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 16 ruj 2020, 00:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ovi videi su pruzali ogromno zadovoljstvo muslimanima nekada, gotovo poetski Kombinacija dokaza da su Srbi ludi + proslava da vise nema Srba u Sarajevu Svejedno dugoročno pametan potez. Zamisli da je danas Sarajevo podeljeno po pola na srpski i muslimanski deo i koliko bi to komplikovalo podelu. Neka im zadimljena kasabetina koju im je Milošević poklonio nalokan konjakom. To je napravilo stvari mnogo jednostavnijim za budućnost.
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 16 ruj 2020, 00:47 |
|
|
Milošević je bio titoustaški smrad kojeg su zapadnjaci i muslimani koristili naročito 1995. kad rukovodstvo RS više nije moglo da ratuje samo protiv svih uz sankcije SRJ u pozadini. Zato su i u Dejtonu zaobilazili Krajišnika, ozbiljnog državnika, mudrog i pametnog čoveka, i sve završavali sa maloumnom komunjarskom protuvom, koji je pristajao na sve što su tražili. Ispostavilo se da je napuštanje Vogošće, Ilijaša, Ilidže, pa čak i Grbavice bio nužan potez za otcepljenje Srpske do kojeg će svakako doći, pre ili kasnije. Puno problema bi nam pravili da je u tom Sarajevu u formi nekog "distrikta" sa 350.000 smogistanaca ostalo nekih 100.000 Srba, praktično bi bili muslimanski taoci, zbog kojih bi ostatak morao da ostaje u BiH. Ekonomski i demografski bi gutao stanovništvo RS, a ne bi pripadao RS. Čak ida je nešto od toga ostalo u RS, opet bi imali snažan alibi protiv otcepljenja RS, tipa - "kako da dijelite grad kod Nedžarića i Željinog stadiona". Evo im ovako sve, ali ako pokušaju da prekorače na teritoriju IS, to je agresija na 8 miliona Srba.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 16 ruj 2020, 01:44 |
|
|
bura je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: Bode njima oči sve što nije njihovo a u Sarajevu je, Republika Srpska manje više, jer je "preko", ko misli drugačije grdno se vara, oni gledaju svoju "avliju", ja sam tu, živim sa njima, znam o čemu govorim, ima naravno izuzetaka urbanih Sarajlija muslimana kojima ne smeta, ljudi koji su o sebi i pri sebi, međutim njih je šaka, a pridošlica iz pripizdina je mnogo više
Da ne spominjem napade na crkve i sinagoge u Sarajevu kojih je po broju stanovnika i broju objekata sigurno najveca u cijelom protektoratu, i što se naravno medijski zanemaruje jer se dešava u "multi kulti Sarajevu" Crkva na AP je izgrađena samo nema fasadu pa izgleda jadno. Znam, zato kažem "su kočili" prošlo vrijeme, a danas nikako da dovrše vanjski izgled (pomoć grada, kantona, opštine) jer ih jednostavno ne interesuje
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 17 ruj 2020, 18:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76139 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovi videi su pruzali ogromno zadovoljstvo muslimanima nekada, gotovo poetski Kombinacija dokaza da su Srbi ludi + proslava da vise nema Srba u Sarajevu Svejedno dugoročno pametan potez. Zamisli da je danas Sarajevo podeljeno po pola na srpski i muslimanski deo i koliko bi to komplikovalo podelu. Neka im zadimljena kasabetina koju im je Milošević poklonio nalokan konjakom. To je napravilo stvari mnogo jednostavnijim za budućnost. Zato sam i stavio, jer danas ispada da im je uzalud bilo radovanje. Iskoristili su svoj dio pregovarackih poena u Dejtonu najvecim dijelom na uklanjanje Srba iz okolice Sarajeva, mogli su dobiti 2-3 opcine u Istocnoj Bosni u zamjenu za Ilidzu i Vogoscu, no ocito im je svaki centimetar oko Sarajeva bitniji od Podrinja. Na kraju ste vi trgovali sa Srpskim Sarajevom kojeg je predstavljala Ilidza i Grbavica, da bi poslije napravili novo Srpsko Sarajevo 2 km dalje. Ponistili ste im bar pola toga za sto su trgovali. Danas kao novu stvorenu cinjenicu imamo Istocno Sarajevo koje njima vrijedi vise nego pola USK. Danas bi vam dali cijeli distrikt Brcko skupa s Gornjom Maocom + Bosanski Petrovac u zamjenu da se pomaknete jos 5 km dalje od Sarajeva.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 lis 2020, 21:03 |
|
|
Islamofašisti ponovo laju. Priviđa im se da su granice Sarajeva kao u doba SFRJ. Sud u Sarajevu laž proglasio za istinu. Tipično merhametlijski. https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /201002088
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 lis 2020, 22:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Inzko je rekao da je zabrinut i da se nastavi graditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 03 lis 2020, 03:55 |
|
|
Srbi prave utvrde na granici.
Kineski zid.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 03 lis 2020, 13:46 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 03 lis 2020, 13:48 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 03 lis 2020, 13:49 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 03 lis 2020, 13:51 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 03 lis 2020, 13:54 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 04 lis 2020, 17:13 |
|
|
Bome impresivno, gradi se na svakom koraku...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 05 lis 2020, 08:40 |
|
|
Uskoro bez prostora za nastavak kontinuiteta te urbane zone, bila je rupa od nekih 400x400 metara koja se sada najvećim dijelom popunila, a okolo su sve kuće.
Kao da ni Srbi nisu očekivali da će grad toliko narasti.
Vjerojatno će odabrati neku novu ledinu za nastavak, udaljenu možda i 1 ili 2 km.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 05 lis 2020, 09:17 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Uskoro bez prostora za nastavak kontinuiteta te urbane zone, bila je rupa od nekih 400x400 metara koja se sada najvećim dijelom popunila, a okolo su sve kuće.
Kao da ni Srbi nisu očekivali da će grad toliko narasti.
Vjerojatno će odabrati neku novu ledinu za nastavak, udaljenu možda i 1 ili 2 km. Vrijeme je za širenje u pravcu Miljevića. Pravac Miljevići! Vidi prostranstva, može stati 100.000 ljudi bez problema. Nije ravnica al nema veze. Odnosno još bolje, manje zagađenje, čistiji vazduh. Pogledaj braće Muslimana na brdu (gore-lijevo na slici) gdje su se nabili da bi živili u najvažnijoj hopćini Centar. Kako se grad bude širio prema Miljevićima odnosno Vracama i hopćini Centar tako će kmeka Musliman postajati intenzivnija. Trenutno se gradi kružni tok na spoju ulica Vuka Karađićia u Radomira Putnika prema Miljevićima, odlična prilika i lokacija za prve zgrade.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|